Dodaj do ulubionych

Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia)

IP: *.transports / 195.154.167.* 16.08.05, 11:28
Witam,
jestem zainteresowany ta inwestycja ale niewiele wiem o tym czy cieszy sie
popularnoscia wsrod wroclawian?Bylem w tym rejonie i tam stoi tylko
tablica.Robot nie rozpoczeto jeszcze.Czy ktos juz rozmawial z developerem?

Krzysiek
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.aster.pl 18.08.05, 13:47
      No wlasnie.Tez sie zainteresowalam tematem ale jak zobaczylam ceny to az mnie
      zmrozilo...Za takie pieniadze (pol blizniaka za ponad 450 000) bedzie ciezko
      znalezc nabywcow na wiosce badz co badz pare kilometrow od Wroclawia...
      • Gość: Nikita Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: .* / 212.185.43.* 25.08.05, 14:11
        Osada Gencz zapowiadała się rewelacyjnie. Sama zostałam wciągnięta na listę
        najbardziej zainteresowanych osoób zanim jeszcze zaczęli sie ogłaszać. Firma
        Budmax mydliła mi oczy rewelacyjna ceną domu wolostojącego. Cena ta to około
        250 000 zł. Miało być slicznie, bardzo wysoki standard itp. Więc skoro tyle
        miało to kosztować to rewelacja. Mało jest domów w tej cenie ( z działką) z
        takimi walorami.
        Ale kiedy oficjalnie podano ceny troszkę się wściekłam. Mój dom, który był
        prawie zaklepany nagle kosztował nie 250 000 tylko ponad 600 000. Nie sądzicie,
        że to tak mała różnica, że nie warto sobią nią zawracać głowy???Byłam zła jak
        nie wiem co. Przeszły mi koło nosa inne oferty, tak wspaniale mydlono mi oczy.
        Wydaje mi się że Budmax kupił tak duzy teren, który tez musi uzbroić za jakieś
        pieniądze. I teraz pytanie za czyje???
        Już nie dziwie się dlaczego ten dom aż tyle kosztuje....
        • Gość: Natalia Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.aster.pl 25.08.05, 19:38
          tez widzialam to w fazie projektu.cen przyznam sie nie znalam i jakos sie
          ludzilam ze w to wejde...Mysle ze moga miec ogromny problem aby za tyle kasy
          zbudowac tak duze osiedle.Nie bedzie tylu nabywcow.

Swoja droga ciekawe dlaczego 1 etap sklada sie z relatywnie malej ilosci
          domow...To tez daje do myslenia.Czytalam artykul kilka miesiecy temu gdzie
          jeden z przestawicieli developera okreslal zaintereowanie jako duze z 30%
          rezerwacjami. Pewnie bylas w tym gronie bo nie znalas finalnej ceny;-)

nara
          Natalia
          • Gość: ewa Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.05, 12:31
            ja natomiast uważam, że cena nie jest wysoka bo cena dzialek w tamtym rejonie
            sięga prawie 120 zł za m2 i są one nieuzbrojone. W Osadzie Gencz jest pełne
            uzbrojenie i nawet kanalizacja (czego innej ziemi tam brakuje)nie wspomnę o
            internecie, instalacji alarmowej. Poza tym działki są ogrodzone a domy z
            zewnątrz kompletnie wykonczone. Ja zakupiłam tam blizniaka z dziłką prawie 500
            m2 za 380 tysiecy brutto. Rozmawiałam z przedstawicielem developera i ponoc w
            grudniu będą pierwsze domy - gotowe "pod klucz" prezentowane jako pokazowe.
            • Gość: Natalia Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.transports / 195.154.167.* 30.08.05, 12:56
              Ktory model blizniaka za 380 000 ? Przyznam szczerze najtanszy blizniak o
              ktorym slyszalam kosztuje tam ponad 400 000 i jest jednopoziomowy.
              • Gość: ewa Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.05, 17:09
                jednopoziomowy blizniak z dziłka 400 m2 za 380 tysiecy, wiem bo kupiłam :)
                pozdrawiam
                • Gość: Ania Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.aster.pl 02.09.05, 09:00
                  No to ja sie pogubilam.Rowniez pytalam o ten parterowy blizniak(w ich ofercie
                  jest tylko jeden taki model) i powiedziano mi ze kosztuje ponad 400 000.To bylo
                  jakies 3 tygodnie temu.

Z kim ustalilas cene?
                  Ania
    • Gość: kitt Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.05, 20:35
      Sprawdził ktoś wiarygodność tego dewelopera,
      ale tak porządnie ?????
      • Gość: Natalia Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.transports / 195.154.167.* 05.09.05, 09:07
        Kapitalowo nie ma sie czego (chyba) obawiac.Spolka zalezna od KGHM.
        • Gość: N Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.transports / 195.154.167.* 30.09.05, 12:32
          jakie jest zainteresowanie ta oferta?Myslicie ze sprzeda sie tych kilka tysiecy
          domkow?
          • Gość: Robert Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.aster.pl 01.10.05, 07:11
            moze byc slabe zainteresowanie.analizujac ceny szeregowek w Genczu to ponad 450
            000 w stanie surowym a to przyznasz ze troche drogo.Za tyle mozesz juz kupic
            szereg i wykonczyc w dobrym materiale.
            • Gość: Viola Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.ip.krzyki.e-wro.net.pl 08.10.05, 21:43
              Rzeczywiscie droga imprezka.Bylam tam niedawno i nic nie jest robione pomimo
              tego ze prace mialy byc rozpoczete na koniec...sierpnia.Mysle ze to bedzie
              osiedle dla bardzo zamoznych ludzi,ktorych stac aby zaplacic kilkadziesiat
              tysiecy wiecej.Komorowice sa troche zacofane,wioska raczej starych
              zabudowan,niezbyt przyjemna.No i jest glosno ze wzgledu na autostrade nieopodal.

Viola
    • Gość: sciema Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 23:36
      wszystkim zainteresowanym komorowicami radze sie dobrze zastanowic i przyjrzec
      innej inwestycji tego developera ... silver house na ul. jednosci, bylam ta
      inwestycja zainteresowana jakies pol roku temu ... poczatkowy termin oddania IV
      kw 2005 ... ale do dzis na dzialce przy jednosci nie ma fundamentow!
      • Gość: n Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.transports / 195.154.167.* 12.10.05, 10:38
        Czy to znacza ze temu developerowi nie mozna ufac?Wiesz cos wiecej na ich temat?
        • Gość: Robert Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.aster.pl 13.10.05, 12:01
          Nie sprzedali jeszcze wogole zadnego modulu.Dzwonilem dzisiaj zeby sie
          dowiedziec o ceny konkretnych blizniakow i nawet nie bede ich przytaczal.W
          kazdym razie zobaczcie ile pieniedzy wywalaja na reklame w Wyborczej i to juz
          od dobrych kilku miesiecy i ani jednego sprzedanego domku!!!Mysle ze to bedzie
          wielka klapa bo przeliczyli sie z kosztami.
          • Gość: mariusz Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: 195.205.73.* 13.10.05, 13:23
            moze jednak bys przytoczyl dla przykladu
            • Gość: n Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.transports / 195.154.167.* 17.10.05, 12:15
              np szereg za 460 000 zl fakt ze z duza dzialka 600m ale umowmy sie ze cena jest
              zabojcza.Dowiadywalam sie i nic im nie zeszlo z modulow D1 i D2 czyli tych
              ktorych jest najwiecej w calej inwestycji. Ktos tutaj na forum pisal ze kupil
              parterowy szereg za 380 000 ale to chyba nieprawda bo w biurze mowili ze tylko
              kilka rezydencji zeszlo.
              • Gość: mariusz Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: 195.205.73.* 17.10.05, 12:27
                to rzeczywiscie lekka przesada ta cena
                ciekawe czy pojda w zaparte?
                • Gość: n Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.transports / 195.154.167.* 17.10.05, 12:37
                  tego nie wiem.inwestycja sie nie ruszyla z miejsca.moze wlasnie glownym powodem
                  jest fakt,ze brakuje im klientow aby rozpoczac budowe i czekaja na wiecej
                  rezerwacji.
                  • Gość: x Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.transports / 195.154.167.* 13.12.05, 12:34
                    czy ktos podpisal juz z nimi umowe?jnegocjuja ceny czy nie?
    • Gość: Waclaw Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 13:52
      Byłem na budowie w niedzielę .
      Roboty rozpoczęte , ruszyli ostro .
      Wykopano rowy pod fundament dla około 15 domów, w kilku już wylano ławy
      fundamentowe , w jednym rozpoczęto murowanie .
      Miałem obawy że kostrukcja będzie z jakiś płyt drewnianych, ale jest z
      porządnej ceramiki Wineberger .
      Zobaczymy jak pójdzie dalej .
      • Gość: Robert Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.aster.pl 18.12.05, 19:45
        CZy ktos juz zarezerwowal u nich jakis modul?
        • Gość: Robert Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.aster.pl 29.12.05, 11:32
          Czy to milczewnie na forum oznacza ze nikt jeszcze od nich nic nie kupil??
          • Gość: x Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.transports / 195.154.167.* 03.01.06, 12:42
            no wlasnie.Czy moglby ktos sie podzielic swoimi spostrzezeniami?Warto w to
            wchodzic?
            • Gość: cuchnie Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 22:17
              cuchnie
              • Gość: Robert Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.aster.pl 04.01.06, 21:20
                a cos wiecej?
                • Gość: x Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.transports / 195.154.167.* 09.01.06, 14:41
                  W zeszlym roku mial tam stanac domek pokazowy.Ktos cos wie na ten temat?
    • Gość: wrocławianka Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.06, 12:46
      dzis dzwoniłam do biura , najtańszy dom jednorodzinny 580 tyś , szok dla mnie ,
      jestem ciekawa kto sięd a złapać na te domy , bo nie sa tyle warte
      • Gość: mariusz Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.01.06, 21:33
        chyba tylko frajer, wioska wstretna a wokol same pola
        • Gość: mieszk Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.06, 22:18
          jak się nie podoba wies to nie interesuj sie i nie obrazajmieszkańców
          • Gość: mariusz Re: Osada Gencz (Komorowice k.Wroclawia) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.01.06, 23:23
            nikogo nie obrazilem
            jesli wokol pelno jest upadajacych chat to dla ciebie jest obraz rozkwitu ?
            zastanow sie troche
            ja do mieszkancow nic nie mam, pisze tylko o wygladzie otoczenia
            jesli ktos zachwala swoja inwestycje to niech to bedzie choc zwiazane z prawda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka