Dodaj do ulubionych

Kolejny wyrok sądu religijnego

13.09.05, 09:11
Najsławniejszy polski antysemita, Jankowski, wygrał proces przeciwko
pisarzowi, który napisał felieton krytykujący przemówienia Jankowskiego,
które wygłasza on podczas swoich mszy. Tłum agresywnych fanatyków z sekty
Jankowskiego, drących mordy pod sądem, okazał się silniejszy niż prawo.

Ciekawe co słychać ze sprawą tej rzeźbiarki skazanej przez takich samych
fanatyków za rzeźbę genitaliów, czy już ja uniewinnili?

Czy zawód sędziego w Polsce jest wciąż, tak jak w PRL, zawodem służalczym
wobec obowiązującej linii władzy?
Obserwuj wątek
    • hopp Re: Kolejny wyrok sądu religijnego 13.09.05, 09:22
      Natomiast Sąd Najwyższy(sic!) orzekł, że przejście małżonki katolika
      na wyznanie Świadków Jehowy czyni ją winną rozpadu małżeństwa.

Najbardziej śmieszy mnie, jak Polacy nabijają się z fundamentalizmu muzułmanów.
      • asienka32 Wiesz kim są świadkowie jehowy 13.09.05, 09:33
        i jak robią ludziom wodę z mózgu?
        To sekta, która domaga się płacenia na nią.
        Nie dziwię się, ze spowodowała rozpadek małżeństwa. Małżeństwa cywilnego a nie
        katolickiego, warto dodać.
        • hopp Re: Wiesz kim są świadkowie jehowy 13.09.05, 09:35
          > i jak robią ludziom wodę z mózgu?
          > To sekta, która domaga się płacenia na nią

Coś takiego! To ZUPEŁNIE inaczej niż u katolików:)))))))))))))))))))))))))))))
        • pandada Re: Wiesz kim są świadkowie jehowy 13.09.05, 09:55
          Tu będę bronił asieńki. Może rzeczywiscie, w związku ze zmianą wyznania, pani się pogorszyła jako żona. Chodziła po ulicach z gazetkami - zamiast sprzątać, gotować, prać i uprawiać prokreacyjny seks.

Sekta Radia Maryja podobnie jest absorbująca i wyciąga forsę od wyznawców. To może wkurzyć domowników.
          Moja sąsiadka - emerytka, płaci rydzykowi 200 zł miesięcznie. Jej córka ma pięcioro dzieci - i wraz z mężem jest na bezrobociu.
          I tak uzależnienie starszej pani od sekty spowodowało jej skonfliktowanie z najbliższą rodziną.
          Na szczęście nie muszą się z babcią rozwodzić.
          • asienka32 Każde robienie wody z mózgu jest szkodliwe 13.09.05, 11:13
            I tutaj akurat RM i jehowi działają podobnie.
            Z ta różnicą, że jak słusznie zauważyłeś babcia wolnym człowiekiem jest i nie
            trzeba się z nią rozwodzic. Jej emerytura, jej pieniądze i jej życie.
            A córka i zięć, którzy narobili 5 dzieciaków a teraz czekają aż ich utrzyma
            babcia z emerytury to temat na inną dyskusję.
            Gdyby ów zięc, głowa rodziny, oddawał pół pensji na Rydzyka, zamiast łożyć na
            dzieci, sprawa byłaby zupełnie inna.
      • dokowski A dokładniej? Co takiego ona zrobiła? 13.09.05, 10:42
        hopp napisał:

> Natomiast Sąd Najwyższy(sic!) orzekł, że przejście małżonki katolika
        > na wyznanie Świadków Jehowy czyni ją winną rozpadu małżeństwa

Na czym polega taka zmiana, bo słabo się orientuję w tych układach między
        fanatykami? W jaki sposób zmiana wyznania prowadzi do rozpadu małżeństwa? Co w
        oczach sędziów było największą jej winą - wiara sama w sobie czy np. nowe
        zobowiązania finansowe?

Skoro już mamy państwo wyznaniowe i wyznaniowy Sąd Najwyższy, to chyba czas
        spróbować zacząć rozumieć wewnętrzną logikę tych fanatyków.
        • hopp Re: A dokładniej? Co takiego ona zrobiła? 13.09.05, 10:57
          Straszliwą zbrodnię - odeszła od wiary katolickiej.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050910/prawo/prawo_a_14.html
          • dokowski Toż to hańba Sądu Najwyższego. SN złamał Konstytuc 13.09.05, 11:57
            Ona tylko zmieniła wyznanie, nie zaczęła zaniedbywać rodziny, nie oddała
            majątku sekcie, to on porzucił rodzinę i SN uznał ją za winną tego, że on ich
            porzucił. Sędziowie SN nie rozumieja więc pojęcia "winy". To hańba całej Polski!
          • dokowski Czy jest na to osobny wątek? 13.09.05, 14:43
            • dokowski Jeśli nie, to sam założę. Hańba SN musi być ... 13.09.05, 16:43
              ... nagłośniona.
              • dokowski Skoro nie ma wątku, musiałem go otworzyć 14.09.05, 13:01
    • piotr7777 Re: Kolejny wyrok sądu religijnego 13.09.05, 09:29
      Jakbyś wsłuchał sie w motywy wyroku wiedziałbyś, że piszesz bzdury.
      Sąd jednozancznie potepił poglądy głoszone przez Jankowskiego, ale wskazał, że
      Huelle użył niewspółmiernych sformułowań a ponadto jego atak nie zbiegł się w
      czasie z antysemickimi wypowiedziami prałąta więc był reakcją przesadną.
      Poza tym takie stwierdzenia, że Jankowski dla osobistych korzyści zamieniłby
      paszport polski na dowolny inny w tym volkksdeuthca są zwyczajnie podłe ,
      zwłaszcza że w czasie II wojny nie wszyscy i nie tylko antysemici podpisywali
      dobrowolnie volkslistę.
      • dokowski Wolność jest wartością ważniejszą niż takie pierdy 13.09.05, 09:53
        piotr7777 napisał:

> Huelle użył niewspółmiernych sformułowań a ponadto jego atak nie zbiegł się w
        > czasie z antysemickimi wypowiedziami prałąta

A równość wobec prawa? Czy w ogóle rozumiesz, co napisałeś? W ten sposób
        wszystkich ludzi można by skazać za kłótnie małżeńskie a nawet za niezręczne
        sformułowania podczas dyskusji akademickich. A jednak polskie prawo katolickie
        broni księdza, choćby był najbardziej nieuczciwym parszywym gnojkiem, podczas
        gdy nie broni uczciwych ludzi.

Zresztą Jankowski zasłużył na te wszystkie słowa i sformułowania.
        • piotr7777 Re: Wolność jest wartością ważniejszą niż takie p 13.09.05, 10:01
          > A równość wobec prawa? Czy w ogóle rozumiesz, co napisałeś? W ten sposób
          > wszystkich ludzi można by skazać za kłótnie małżeńskie a nawet za niezręczne
          > sformułowania podczas dyskusji akademickich. A jednak polskie prawo
          katolickie
          > broni księdza, choćby był najbardziej nieuczciwym parszywym gnojkiem, podczas
          > gdy nie broni uczciwych ludzi.
          Broni też Jerzego Urbana nazwanego Goebbelsem stanu wojennego przez niejakiego
          Bendera. A ty jak rozumiem dałbyś się pokroić w obronie wolności słowa Bendera
          i jemu podobnych.
          > Zresztą Jankowski zasłużył na te wszystkie słowa i sformułowania.
          No fakt - ojciec Jankowskiego podpisał volkslistę, wiec syn zrobiłby to samo.
          Chyba tylko tak można uzasadnić to dość brutalne zdanie warunkowe.
          • kosciol.mlodziezy.psychicznej Re: Wolność jest wartością ważniejszą niż takie p 13.09.05, 12:45
            Cóż. Ojciec Cimocha był oficerem wywiadu i podobno torturował złapanych. Należy
            przypuszczać, że syn jest taki sam. Tylko tak należy rozumieć to zdanie.
      • pandada Re: Kolejny wyrok sądu religijnego 13.09.05, 09:57
        Wg mnie Jankowski powinien siedzieć w pierdlu. To podstawa. A zamiast przeprosin tego rasisty, wolałbym odsiedzieć tydzień w areszcie.
        • dokowski Jest pod ochroną najstarszej i największej mafii.. 13.09.05, 10:29
          pandada napisał:

> Wg mnie Jankowski powinien siedzieć w pierdlu

... w Polsce, mam oczywiście na myśli mafię bursztynową, a nie to co wam się
          kojarzy. Facet jest nietykalny, może robić co chce, może dawać narkotyki
          ministrantom, może produkować i sprzedawać alkohol przez figurantów ... to bonzo
          • oborovy Re: Jest pod ochroną najstarszej i największej ma 13.09.05, 14:59
            Bylo sledztwo, jego uniewinnili, przeniosl sie na poddasze, teraz handluje
            winem ... jesli ktos dalej daje na tacem, to jest zwyklym cembalem!
            • dokowski Nie było śledztwa w sprawie narkotyków ani w ... 13.09.05, 16:42
              oborovy napisała:

> Bylo sledztwo, jego uniewinnili

... sprawie przynależności do zorganizowanej grupy przestępczej

sformułowano tylko absurdalne oskarżenie o seks z nieletnimi, aby odwrócić
              uwagę od narkotyków
              • oborovy Re: Nie było śledztwa w sprawie narkotyków ani w 13.09.05, 16:47
                Najbardziej jestem ciekaw gdzie dzisiaj trzyma te swoje fatalaszki, surduty,
                marynary ... przeciez nie na tym poddaszu Knittera!
                • dokowski Naprawdę wierzysz w te jego zboczenia? 15.09.05, 09:23
                  oborovy napisała:

> Najbardziej jestem ciekaw gdzie dzisiaj trzyma te swoje fatalaszki

Ja go widziałem i słyszałem, to typowy mafioso
              • pies_na_czarnych Re: Nie było śledztwa w sprawie narkotyków ani w 13.09.05, 16:50
                dokowski napisał:
                > ... sprawie przynależności do zorganizowanej grupy przestępczej
                >
                > sformułowano tylko absurdalne oskarżenie o seks z nieletnimi, aby odwrócić
                > uwagę od narkotyków

Nie tylko narkotykow. O ile mnie pamiec nie myli w komputerku pralaciny
                znaleziono wiele ciekawego materialu. Cicho jakos o tych "drobnostkach".
                • dokowski A co pamiętasz? 20.09.05, 12:37
                  pies_na_czarnych napisała:

> O ile mnie pamiec nie myli w komputerku pralaciny
                  > znaleziono wiele ciekawego materialu.
    • joannabarska Re: Kolejny wyrok sądu religijnego 13.09.05, 10:56
      Na to wygląda. Przeczytajcie w "Dużym Formacie" GW, co mówią obaj adwersarze.
      Pytania sa te same.
      • oborovy Re: Kolejny wyrok sądu religijnego 13.09.05, 16:47
        Link??? Por favor!
    • marc1951 Re: Kolejny wyrok sądu religijnego 14.09.05, 15:26
      To byl sad BOZY,Amen.
    • wanda43 Dokowski zadał pytanie 15.09.05, 09:40
      < > Czy zawód sędziego w Polsce jest wciąż, tak jak w PRL, zawodem służalczym
      > wobec obowiązującej linii władzy? >

Rozsmieszyles mnie tym pytaniem.Przeciez to oczywiste.Zmienila sie tylko sila
      przewodnia z czerwonej na czarną.
      • dokowski Pytanie nie było retoryczne 15.09.05, 16:56
        wanda43 napisała:

> Rozsmieszyles mnie tym pytaniem.Przeciez to oczywiste.Zmienila sie tylko sila
        > przewodnia z czerwonej na czarną.

Oprócz podporządkowania Polski polityce Watykanu, weszliśmy do NATO i UE, a
        więc do tzw. wolnego świata, gdzie sędziowie są sędziami, a nie pachołkami.
        Wydawałoby się, że polscy sędziowie zaczną naśladować nowych kolegów z zachodu,
        a nie wciąż postepować wg szkoły sowieckiej. Kościół mógłby sprawować rząd dusz
        innymi metodami, bez hańbienia naszych sędziów.
        • piotr7777 Re: Pytanie nie było retoryczne 15.09.05, 17:11
          Może warto poczytać co pisze na ten temat Ewa Siedlecka w bpdaj wtorkowej GW.
          • hopp Piotr7777 20.09.05, 18:02
            przez twój dziwaczny wpis straciłam czas w czytelni - Siedlecka NIC nie pisze o
            tym wyroku w wydaniu z 13.09 ani w żadnym innym z tego tygodnia

dzięki
        • wanda43 Re: Pytanie nie było retoryczne 15.09.05, 17:32
          Odnosnie sądownictwa, w pełni się z tobą zgadzam.Kilka miesięcy temu czytałam
          artykuł o wizycie polskiej delegacji w Anglii i o spotkaniu z przedstawicielami
          tamtejszego wymiaru sprawiedliwosci.Jeden z delegatow zapytal jak sobie radzą z
          korupcją.Pytanie wywolalo tak potworne zdziwienie,ze kilkakrotnie proszono
          tłumacza o jego powtórzenie.U nich sędzią zostaje sie,mając nieskazitelną opinię
          i jest ona ukoronowaniem kariery prawniczej.W Polsce w sądach, wbrew powszechnej
          opinii, większosc stanowią na oko 30-latki bez odpowiedniego doświadczenia
          zyciowego.
          • dokowski To inny świat, wyższa kultura i cywilizacja 16.09.05, 13:47
            wanda43 napisała:

> Jeden z delegatow zapytal jak sobie radzą z korupcją.
            > Pytanie wywolalo tak potworne zdziwienie,ze kilkakrotnie proszono
            > tłumacza o jego powtórzenie.U nich sędzią zostaje sie,mając nieskazitelną
            > opinię i jest ona ukoronowaniem kariery prawniczej

Ale takie kontakty dają nadzieję, że nasza polska hołota sędziowska poczuje
            wstyd i jakąś wreszcie presję ze strony wolnego świata, żeby zacząć uczyć się
            uczciwości i rozumienia ducha prawa. Może zmieni się program naszych
            postsowieckich studiów prawniczych, może zaczniemy dostosowywać nasz system
            prawny do zasad cywilizowanego świata...
            • paraklet Symptomatyczne jest to,że najwięcej do powiedzenia 16.09.05, 15:59
              na temat wymiaru sprawiedliwości mają jego "ofiary" typu jerry 21 czy wanda 43.
              Ten pierwszy to przestępca skazany prawomocnym wyrokiem.
              Ta druga też po przejściach-fałszywie,oczywiście, oskarżona-piszewinnym miejscu:
              "W przypadku fałszywego oskarzenia na podstawie falszywych policyjnych notatek
              sprawa ciągnie sie juz 5 lat i konca nie widac,bo chroni sie swoich.Nie widze
              innej mozliwosci jak zwrocic sie do Trybunalu i to zrobie skoro prokuratura i
              sąd falszerzy policyjnych ochrania niszczac zycie i zdrowie niewinnego czlowieka".
              No cóż,co by nie powiedzieć-eksperci....

• paraklet A i pan Dokowski jakby byłosobiście zaangażowany 16.09.05, 16:05
                -czyżby...?
                • hopp Re: A i pan Dokowski jakby byłosobiście zaangażow 20.09.05, 18:07
                  jesteś polskim sędzią? kompromitujący poziom twojej argumentacji mogłby na to
                  wskazywać
              • dokowski Nie znam tych spraw 20.09.05, 11:21
                paraklet napisał:

> jerry 21 czy wanda 43.
                > Ten pierwszy to przestępca skazany prawomocnym wyrokiem.
                > Ta druga też po przejściach-fałszywie,oczywiście, oskarżona

Czy też w ramach prześladowań religijnych?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka