v.i.k.k.a 24.10.05, 21:30 czasem moge w pdfie zaznaczyc tekst, teraz nie... jak mam to zrobic? Link Zgłoś Obserwuj wątek
lammeresse Re: jak skopiowac pdfa do worda? 24.10.05, 22:56 Można, ale trzeba się najeździć ręką. Spróbuj (po odhaczeniu opcji zaznaczania tesktu) zrobić klasyczne ctrl+a a potem ctrl+c, a jak nie da rady, to machaj łapką :-) Link Zgłoś
v.i.k.k.a acrobaty i inne nie działaja:( 26.10.05, 23:12 wiec sie męczę i czytam te g... w pdfie:( buuuuuuuuuuuuuu Link Zgłoś
maestro_xp Re: jak skopiowac pdfa do worda? 25.10.05, 08:06 można też użyć jakiegoś OCR-a (program do rozpoznawania tekstu ze skanera) kolega mnie zapewniał, że np. FineReader ma taką opcję ale sam tego nie robiłem, więc JAK to zrobić - nie wiem pozostaje popróbować :) albo "machać łapką" Link Zgłoś
wamal Re: jak skopiowac pdfa do worda? 25.10.05, 20:47 Najprawdopodobniej autor zabezpieczył plik przed kopiowaniem tekstu. Zadziała na pewno użycie Adobe Reader (nie Acrobat Reader). Problem tylko że legalny kosztuje kosmicznie.Kiedyś solidne się napracowałem ale też zadziałało: klawisz PrintScreen, wklejanie do do MSPainta, zapis jako TIFF, i hajda do OCRa. pozdrowienia Link Zgłoś
emmett Re: jak skopiowac pdfa do worda? 25.10.05, 21:04 Można sprawdzić: Plik > Właściwości dokumentu > zakładka Ochrona, jakie operacje na dokumencie są dozwolone. A program nazywa się Acrobat Professional i rzeczywiście jest drogi. Link Zgłoś
neder Re: jak skopiowac pdfa do worda? 25.10.05, 22:30 > użycie Adobe Reader (nie Acrobat Reader). Problem tylko że legalny > kosztuje kosmicznie hmmm.... Link Zgłoś
Gość: KAA Re: jak skopiowac pdfa do worda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 22:45 Jest taki program: ABC Amber PDF Converter Version v1.03 Poszukaj w internecie. Pozdrawiam Link Zgłoś
Gość: KAA Re: jak skopiowac pdfa do worda? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.05, 22:53 Chcę zaznaczyć, że wadą tego programu jest pomijanie po konwersji polskich znaków! Po prostu są przerwy w słowach gdzie występują pl znaki. Poza tym to można normalnie edytować tekst. Pozdrawiam Link Zgłoś
caesar_pl Re: jak skopiowac pdfa do worda? 26.10.05, 00:43 ja mialem program,ktory pdf zamiast wydrukowac przemienial w plik jpg lub BMP.Wtedy moglem w PSP otworzyc to PDF jako jpg i powpisywac dane.Potem wydrukowac.Bylo nie do poznania.swietna jakosc,kolorowa czcionka. Dziwili sie,jak to mozliwe.Bo wiele PDF z bankow,urzedow itd nie da sie na komputerze wypelnic.Trzeba wydrukowac i recznie wypelnic,przeslac poczta.Ale sprytni sobie poradza.No chyba ze ma ktos maszyne do pisania....Ale PDF jako tekst nie da rady. Link Zgłoś
v.i.k.k.a tak sobie czytam 26.10.05, 00:31 i chyba na początek skombinuje tego adobe readera(nie wiem, czy nie mialam juz kiedys) "machanie łapka" zdecydowanie odpada:) ctrl+a nie działa:( Link Zgłoś
neder Re: tak sobie czytam 26.10.05, 00:48 > adobe readera a za pomoca czego teraz otwierasz? Link Zgłoś
v.i.k.k.a Re: tak sobie czytam 26.10.05, 00:57 w kazdym razie nadal nie działa tzn nie kopiuje dbnc, padam ze zmęczenia:( napisz mi jak na coś wpadniesz,paaaaaaaaaaaaaaa:D Link Zgłoś
neder Re: tak sobie czytam 26.10.05, 00:58 jasne że wpadłam ;p szukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?VE_szukaj_a=pdf+na+word&ile=15&sort=data_desc&spojnik=and&forum=34&poz=0&A_szukaj=tresc&x=0&y=0&zywe=2 Link Zgłoś