Gość: spec IP: 195.205.3.* 07.05.05, 18:45 Łapaie dołków na takich spółkach jak Prokom czy Świecie to łąpanie spadjącego noża ale czasami się udaje i to daje satysfakcję. No cóż właśnie łapię PKM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beny Re: Prokom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:04 jaka prognoza co do dołka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soros Re: Prokom IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.05, 13:44 Trudno prognozować dołek. Jak zauważył założyciel tego pytania "nie łapie się dołków". Ja wchodzę jak ukształtuje się formacja odwrócenia; to zawsze trwa jakis czas i "traci się" część ruchu ale jest znacznie bezpieczniejsze. Wiem, że nie powiedziałem nic odkrywczego ale, jak się okazuje, trzeba tę banalną prawdę przypominać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anal-ityk Re: Prokom IP: *.net.autocom.pl 10.05.05, 16:42 > jaka prognoza co do dołka ? 71 zł (historyczne minimum) pewne. Spółka jest w odwrocie, została zbudowana na partyjnych koneksjach z obozem postkomunistycznym. Prezio i SLD już niedługo porządzą a więc spółka nie ma większych szans na kontrakty w sektorze państwowym, a także w prywatnym (korupcyjne i łapówkarskie postrzeganie), ostatni przykład - PZU. Nawet Krauze ewakuuje się ze spółki tak szybko jak może, przy okazji wyprowadzając co cenniejsze aktywa do spółek zależnych. Zasięg wielkiego RGR to ok. 50 zł także pewnie na 71 zł się nie skończy. CAłkiem możliwe że na 50 też nie, ostatnią fazą spadków będzie masowa panika, która sprowadzi kurs... tego nie wie nikt... 30, 20, 10??? Po trzech dniach kolejnych spadków o 20% poniżej 50 zł spółka jest do kupna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soros re analityk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.05, 18:25 Gdyby Twoja prognoza oddawała oczekiwania szerokiego rynku to by świadczyło o tym, że to już końcówka spadku. Generalnie coś w tym jest ale bez przesady - spółka została faktycznie zbudowana na tym co opisujesz ale mam paru kumpli z branży i oni twierdzą, że jest tam know how i to znaczny. Więc obecnie nie jest to dziadostwo ale profesjonalna firma informatyczna. Szkody jej robi właściciel, który co jakiś czas sypie akcjami bo potrzebuje kasy na inne biznesy. Oczywiście na giełdzie wszystko jest możliwe ale koniec spadku może być blisko a przynajmniej na pewno nie można powiedzieć, że "zaliczenie 71 zł jest pewne". Jak ktoś tak twierdzi to jest bardzo początkującym analitykiem (bez urazy). I żeby wszystko było jasne ja nie mam tej spółki ani na długo ani na krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beny Re: re analityk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:41 mimo wszystko poprzez zadanie "głupiego" pytania warto sie dowiedziec co sądzą inni. niestety zgadzam sie w pełni z opinia o negatywnym wpływie szefa na kurs swojej spółki.problem jest taki, że to nie tylko szef wychodzi.nie wiadomo czy sam know how pozwoli na odbudowanie wizerunek pkm ,a na pewno nie stanie sie to zbyt szybko, więc chyba na razie obecna przecena jest jak najbardziej uzasadniona. rowniez nie posiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eisehower11 Re: re analityk IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 19:45 Ciekaw jestem skad wymacie takie informacje typu "prezes wychodzi" zarzad sprzedaje" itp nie wiem czy sa one prawdziwe czy nie osobiscie nigdy sie nimi nie kieruje>prokom spada bo spada wszystko winda jedzie w dol i poki sie nie zatrzyma zadne informecje niemaja tutaj najmniejszego znaczenia nie tylko dla prokomu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beny Re: re analityk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 07:56 poczytaj raporty bedziesz wiedział kto sprzedaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anal-ityk Re: re analityk IP: *.net.autocom.pl 10.05.05, 20:31 coż, poniżej 89 (obecnie) do 71 nie ma żadnego wsparcia. Wszystkie zniesienia 61,8% wzrostów, jakby je nie liczyć zostały pokonane. Co nie oznacza że nie będzie odbicia, korekty będą i to pewnie dynamicznie. W średnim terminie nie ma jednak powodów, dla których spadek miałby się zatrzymać akurat np. na 80 zł. Długi termin: kilkuletnia gigantyczna RGR z zasięgiem 50 zł. Wystarczy rzut okiem na wykres. A coś dla wielbicieli AF (dla mnie jest ona bez znaczenia, wszystko jest w kreskach) zysk 1 kw. spadł chyba z 110 do 37 mln. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgmg analiza 'anal-ityka'-a ;)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 12:25 konkurs na najbardziej nietrafiona analize ; pan zapowiadal spadek o 50% a jest taki wlasnie wzrost ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eisenhower11 Re: analiza 'anal-ityka'-a ;)) IP: *.jedwabne.sdi.tpnet.pl 30.08.05, 12:41 jak wiekszosc analiz chlopcow ktorzy posluguja sie tylko kreskami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GURU Re: Prokom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 10:23 Przejrzyj sobie historię rachunku i zobacz jak kończyło się łapanie dołków. Na spokojnie. Wątpie, żebys sumarycznie był na plus. Statystycznie <5 % może się udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bip Re: Prokom IP: *.tvgawex.pl 01.07.05, 15:19 a co się teraz dzieje? Czy spłata zadłużenia wobec BPH tak wywindowała kurs? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy Re: Prokom IP: *.kom / *.kom-net.pl 03.07.05, 14:59 spółka ma ztwierdzić wypłate dywidendy i osiągnąć dobry wynik za 2-gie póółrocze+będzie kilka znaczących kontraktów, i właśnie wychodzi z dołka,więc jest atrakcyjna Odpowiedz Link Zgłoś