Dodaj do ulubionych

MUTSY- proszę o wypowiedź doświadczone Mamy:-)

27.11.05, 12:43
Chyba jednak wybiorę ten wóżek dla naszego maleństwa, które przyjdzie na
świat w marcu. Tylko nie wiem czy kupić gondolę... bo oglądałam fotelik i w
sumie jest dość duży. Ja wiem że to zupełnie co innego ale ten fotelik
rozkłąda się na płasko do spania i jest dość długi. NIe mam na mysli tu
względów oszczęnościowych tylko po prostu zastanawiam się czy warto kupić
gondolę? O spacerówce na razie nie mówię. Interesuje mnie tylko opcja: stelaż
fotlik i gondola. Acha i jeszcze jedno: są dwa modele stelaży: 4 koła 2 duże
i 2 małe i 4 koła wszystkie duże. Który lepszy???
Dzieki z góry za radęwink) Marcóweczka2006
Obserwuj wątek
    • maja021 Re: MUTSY- proszę o wypowiedź doświadczone Mamy:- 27.11.05, 13:18
      nie jestem doswiadczona mama ale sama bylam w swoim czasie zauroczona wygladem
      tego wozeczka. Ale jak pewno juz przemaglowalas wszystkie posty na forum ten
      wozek ma rowno wad jak i zalet. moja bliska kolezanka miala ten wozeczek i
      wlasnie od niej najwiecej sie dowiedzialam
      tak jak uwaza ze wozek sie super prowadzi tak samo ma zdanie ze gondolka za
      mala spacerowka za mala. jej malenstwo urodzilo sie w czerwcu i jezeli twoje
      rowniez latem przyjdzie na swiat to polecalabym tylko fotelik bo rzeczywiscie
      ona swoja mala wozila tylko w foteliku. natomiast teraz zbliza sie zima mala ma
      5 miesiacy nie ma szans na upchanie jej w kombinezonie do gondolki mimo ze
      urodzila sie 52 cm i 3200 takze nie jakies wyjatkowo duze dziecko. no i mimo
      ze design wozka w dalszym ciagu mi sie podoba to jednak zreszta rowniez zgodnie
      z jej sugestia zdecydowalam sie na emmaljunge, przynajmniej na spacerowce w
      zimie mozna liczyc bez problemow i jak przejrzysz posty o emmaljundze nie
      doczytasz ani jednej wady poza ciezarem. Ale wlasnie wprowadzono nowy wozeczek
      emmaljunga city cross i jest naprawde rewelacyjny lekki ma osobna gondolke, i
      swietna spacerowke. ja juz obejrzalam w sklpie poki co wiem ze nie ma go w
      wielu sklepach ale mozesz go obejrzec na solidarnosci naprawde polecam ja teraz
      tylko rozmyslam nad kolorem. podoba mi sie mutsy ale wiem ze jezlie bym go
      kupila to tylko dla sibei a nie dla dzieciaka bo fakt ze wozeczek przyciaga
      wzrok przechodniow
      pozdrawiami zycze udanego wyboru ja juz spie spokojnie smile
      • joanna266 Re: MUTSY- proszę o wypowiedź doświadczone Mamy:- 27.11.05, 15:43
        ja szczerze polecam implasta driver3 xl.super wygląd i super funkcjonalnosc.za
        tę cene rewelacja.moja koleżanka miała wozek bebe confort i mówi że implast pod
        każdym względem jest fajniejszy.oczywiscie mutsy ma super wygląd ale ta cena za
        wozek poraża.obejzyj implasta i porównaj.pozdrowionkasmile)
      • linearka Re: MUTSY- proszę o wypowiedź doświadczone Mamy:- 27.11.05, 15:45
        Jestem posiadaczką MUTSY urban rider (4 duże koła), na razie niestety jezdzi w
        nim tylko... pluszowy miś bo Kubuś wsiądzie dopiero na początku stycznia smile ja
        kupiłam gondolę ale rodzę w zimie więc była to raczej opcja obowiązkowa, co do
        jej wymiarów to jest rzeczywiście mniejsza niż w emaljundze ale córeczka
        sąsiadki i tak nie chciała jezdzić w gondoli dłużej niż 5 m-cy a mieli włąśnie
        tę duuużą gondolkę!!! Fotelik radziłabym jednak kupić Maxi Cosi a nie Play bo po
        pierwsze play kiepsko wypada w crash testach a to b.ważne!!! A po drugie to
        opcja rozkładania na płasko jest może dobra na spacer ale jak dla mnie w
        samochodzie to zupełna pomyłka!!! Przecież traci on wtedy swoje właściwości
        ochrony przed skutkami wypadku!!! Dla mnie to nie logiczne, ale decyzja należy
        do Ciebie. Pozdrawiam serdecznie.
        • pink.lili Re: MUTSY- proszę o wypowiedź doświadczone Mamy:- 27.11.05, 16:26
          Mutsy mielśmy, ale tylko głęboki, na 4 kołach z plastikową felgą, bo
          zdecydowaliśmy się na inną spacerówkę( duuuużo lżejszą) PP p3. Moja córka
          urodziła się na jesieni , więc kupiliśmy gondolę i fotelik maxi cosi cabrio.
          Jeśli byłabym na Twoim miejscu to jeśli już zdecydowałaś się na Mutsi to
          odradzałabym kupno gondoli. Jest ona mała , moja córa nie należała do dużych
          dzieci, a w 5 mieś musieliśmy już kupić spacerówkę. Twoje dziecko urodzi się w
          marcu, zanim wyjdziesz na spacer będzie kwiecień, a kiedy przyjdą wakacje i tak
          będziesz musiała przesiąść się na spacerówkę. Dodam, że dziecko w gondoli
          jeżdziło do 5 mieś, a w foteliku do 8.
          • dzidzia_ch Re: do linearka 27.11.05, 20:44
            witam!
            bardzo mnie zaniepokoilas ty co napisalas o foteliku Play!
            nigdzie nie spotkalam sie z opiniami ze jest to niezbyt bezpieczny fotelik!
            moglabys mi napisac skad posiadasz takie informacje?
            jest to o tyle dla mnie wazne ze wlasnie jutro wybieram sie po niego!
            • linearka Re: do linearka 27.11.05, 21:46
              Crash testy i oceny poszczególnych modeli fotelików można znalezć w necie,
              musisz niestety pobawić się wyszukiwarką bo nie pamiętam adresów stron na
              których tych informacji szukałam. Ja wybrałam fotelik Maxi Cosi bo miał jedne z
              najlepszych ocen w testach a że pasuje na stelaż Mutsy to wybór dla mnie był
              oczywisty. Co do fotelika Play: każdy fotelik dla najmniejszego dziecka czyli od
              0+ ma siedzonko profilowane, tzw. kubełkowe, co zapewnia ochronę kręgosłupa
              (dlatego te foteliki montuje się tyłem do kierunku jazdy) mamy chwalą Play`a bo
              dzidzia może w nim spać "na płasko" i fajnie tylko że wtedy przy zderzeniu
              kręgosłup już nie jest wcale chroniony!!! No chyba że nie będziesz rozkładała
              fotelika na płasko w samochodzie, ale wtedy lepiej chyba kupić "zwykły",
              bezpieczniejszy czyli znowu wygrywa Maxi Cosi. Ale to mój punkt widzenia, dla
              pewności zapytaj jutro sprzedawcę w sklepie, mnie funkcja rozkładania Play`a
              absolutnie nie przekonała. Pozdrawiam.
    • agusmichal Re: MUTSY- proszę o wypowiedź doświadczone Mamy:- 27.11.05, 22:09
      testy np. na www.adac.de
      • agusmichal Re: MUTSY- proszę o wypowiedź doświadczone Mamy:- 27.11.05, 22:15
        fotelik.info/testy/szukaj5-0.php?search=&sortuj_foteliki=ocena
        i tu
      • agusmichal Re: MUTSY- proszę o wypowiedź doświadczone Mamy:- 27.11.05, 22:27
        www7.nowe.mojeauto.pl/cms/?id=424
        i tusmile
        • dzidzia_ch Re: MUTSY- proszę o wypowiedź doświadczone Mamy:- 28.11.05, 08:50
          dzieki dziewczyny!
          chyba jednak zdecyduje sie na Maxi Cosi Cabrio!bezpieczenstwo Maluszka jest
          najwazniejsze a Play rzeczywiscie nie wypada najlepiej...
          szkoda bo ta funkcja rozkladania na plasko wydala mi sie bardzo przydatna...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka