Dodaj do ulubionych

willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ??

05.01.06, 14:07
Opinie , lub doświadczenia.... zastanawiam się mocno nad tym miejscem....
pomóżcie....
Obserwuj wątek
    • fazaga Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 05.01.06, 22:58
      Czesc, my zarezerwowalismy termin na wrzesien. link do dyskusji
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=33559300&a=33639567

na razie niestety nie znaleźlismy nikogo kto tam organizował wesele ale co tam
      warto zaryzykować. Na kiedy planujecie?
      • dania77 Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 06.01.06, 08:28
        ślub planujey na koniec sierpnia, właściciel mówił, że ogród w lecie wygląda
        pięknie...... jedziemy tam w sobotę, zobaczymy.... na ich stronie wygląda
        super.....
        • fazaga Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 06.01.06, 12:03
          Byliśmy tam dwa razy i nawet w zimie wygląda to wszystko bardzo ładnie, w
          szczególności wieczorem jak jest podświetlone. Podpisalismy więc umowę i
          zarezerwowalismy salę.

Jeżeli będziecie pod koniec sierpnia to tuz przed nami (my mamy rezerwacje na
          2/09/06).
          chętnie byśmy byli w kontakcie co do doświadczeń po imprezie.

Dla nas problematyczna była ilość osób bo na sali mieści się max 65 a reszta
          (wesele na ok 80) miałaby siedzieć na tarasie . dodatkowo nie byłoby gdzie
          tańczyć w szczególności jak pogoda będzie brzydka ? Właściciel deklaruje, że
          przed majem planuje rozbudowę tarasu z możliwością osłony oknami oraz dodatkowe
          łazienki wiec nas to satysfakcjonuje.

Zobaczymy jak będzie naprawdę.
          daj znać jak będziesz miała jakieś newsy lub pytania.
          • dania77 Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 06.01.06, 12:18
            a wy na ile osób planujecie tam przyjęcie ??
            • fazaga Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 06.01.06, 12:29
              Planujemy na ok 80 osób,
              A przy podpisaniu umowy oczywiście że trzeba wpłacić zaliczkę smile

• dania77 Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 06.01.06, 12:36
                ok, będę w sobotę, zobaczę i napiszę wrażenia..... a czy dużo miejsc
                oglądaliście wcześniej zanim się zdecydowaliście na tę villę ??
                • fazaga Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 06.01.06, 12:47
                  oglądaliśmy kilka miejsc
                  ale to miejsce przebija wszyskie jakie oglądaliśmy i to pod każdym względem

Ciekawi jesteśmy waszych wrażeń smile
                  • dania77 Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 06.01.06, 13:18
                    no to dzięki za wrażenia i opinie.... odezwę się jak sama obejrzę.....
          • dania77 Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 06.01.06, 12:19
            i czy właściciek chce przy podpisaniu umowy zaliczkę ??
            • polishyourenglish Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 08.01.06, 17:39
              Chce zaliczke, jak wesele jest w sobote to 2000 zl
              • dania77 Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 08.01.06, 20:39
                czy odległość od Warszawy jest dla w was problemem, lub brak w pobliżu miejść
                noclegowych i fajnego hotelu... M
                iejsce super, ale to są u nas główne pezeciw... jak to rozwiązać?? Macie
                propozycje... proszę o rady.....
              • j666 Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 29.01.06, 11:31
                Może lepiej ZADATEK, lepiej chroni, gdy właściciel zrezygnuje.
                JaC

> Chce zaliczke, jak wesele jest w sobote to 2000 zl
                • waldhaus Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 31.01.06, 16:49
                  Byłem tam ostatnio, obejrzałem i jestem pod wrażeniem. Bardzo ładne miejsce.
                  tym, którzy chcą tam robić wesele na 100 osób jednak zdecydowanie odradzam. Sam
                  myślę nad 60-70 i mam wątpliwości czy się wszyscy zmieszczą. Na pewno nie przy
                  jednym stole.
                  Plusów jest dużo i nie będę się rozpisywał.
                  Minusy: za mało toalet (jak 100 osób ma korzystać z dwóch toalet? ( w tym jedna
                  jest wielkości budki telefonicznej)
                  Co z noclegami? Najbliższy hotel - ok 2 km
                  No i dojazd - jednak trochę tam daleko z Warszawy...
                  No i tańce muszą być albo na tarasie (który jest trochę za wąski) albo na dole -
                  no ale co w przypadku deszczu? Wiem, słyszałem o planach rozbudowy tarasu.

A co do profesjonlizmu szefa mam wątpliwości... ale o tym napiszę później, bo
                  jeszcze się sprawa nie skończyła.
                  • j666 Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 19.10.06, 08:58
                    Na szczęście zjadłem tam obiad i... zatrułem się sad((
                    Stare suche, spalone, bez sensu mięso (miało być coś w rodzaju miksa, była
                    jakiś kawał oblesnego boczku i kościste żebra).
                    Dla ocalenia żołądków i smaku Waszych gości: tej kuchni nie_polecam !!
    • polishyourenglish Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 13.01.06, 14:09
      Wlasnie wrocilismy z Villa Czersk, podpisalismy dzisiaj umowe na
      przyjecie weselne. Jestesmy pod wielkim wrazeniem! Wlasciciel jest bardzo
      profesjonalny, zoirientowany w swoim biznesie, otwarty na pomysly i
      zaangazowany. Serdecznie polecamy to miejsce! ritak81@yahoo.com
      • chenoa1 Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 14.01.06, 08:37
        na ile osob robicie tam wesele? jeszcze tam nie bylam, wlasciciel twierdzi ze
        nawet wiecej niz 120 sie zmiesci, czy to prawda? planuje wesele na 120 osob,
        czy ktos widzial jak to wyglada i tam wejdzie tyle osob? warto jechac?
        • polishyourenglish Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 14.01.06, 09:43
          Na pewno warto jechac, miejsce jest piekne i co tez wazne z wlascicielem jest
          sie latwo dogadac. My robimy przyjeci na 60 osob. Wiem ze tez bedzie
          dobudowywany wiekszy taras (do Maja tego roku) takze mysle ze nawet 120 by sie
          zmiescilo, ale dobrze by bylo porozmawiac z wlascicielem bezposrednio.
          • chenoa1 Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 15.01.06, 11:26
            bylismy tam wczoraj. miejsce piekne od zewnatrz i wewnatrz. zjedlismy tam obiad
            i jedzenie pyszne. Moim zdaniem super na male wesele. Natomiast ja chce zrobic
            na 120 osob i musialabym gosci posadzic w roznych miejscach (glowna sala na 65
            osob, sala wedkarska 20 osob, taras reszta, wiec z tego powodu nie za bardzo mi
            pasuje. ale jak ktos chce mniejsze wesele to mysle ze jak najbardziej to jest ok
    • lady_of_avalon Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 14.01.06, 11:31
      Piekne miejsce smile A tak z ciekawości - jaki jest koszt zorganizowania tam
      wesela??
      • polishyourenglish Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 14.01.06, 15:25
        150 - 190 zl, mozna wybrac zposrod kilka menu
        • waldhaus Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 31.01.06, 16:50
          Byłem tam ostatnio, obejrzałem i jestem pod wrażeniem. Bardzo ładne miejsce.
          tym, którzy chcą tam robić wesele na 100 osób jednak zdecydowanie odradzam. Sam
          myślę nad 60-70 i mam wątpliwości czy się wszyscy zmieszczą. Na pewno nie przy
          jednym stole.
          Plusów jest dużo i nie będę się rozpisywał.
          Minusy: za mało toalet (jak 100 osób ma korzystać z dwóch toalet? ( w tym jedna
          jest wielkości budki telefonicznej)
          Co z noclegami? Najbliższy hotel - ok 2 km
          No i dojazd - jednak trochę tam daleko z Warszawy...
          No i tańce muszą być albo na tarasie (który jest trochę za wąski) albo na dole -
          no ale co w przypadku deszczu? Wiem, słyszałem o planach rozbudowy tarasu.

A co do profesjonlizmu szefa mam wątpliwości... ale o tym napiszę później, bo
          jeszcze się sprawa nie skończyła.

• maya28 Dania i jak Ci się spodobało ?? 09.02.06, 11:39
      Sami zastanawiamy się nad tym miejscem, ale planujemy wesele na 60 osób minimum
      i obawiam się jak się tam pomieszczą... I gdzie proponuja miejsce do tańczenia?
      Czy ta sala jest jakos połączona z główną czy zupełnie oddzielona?
      • dania77 Re: Dania i jak Ci się spodobało ?? 09.02.06, 11:52
        miejsce na tarasie, podobno mają go rozbudować.... a w restauracji stoły dla
        gości.. 60 osób wejdzie chyba spokojnie..... miejsce przeurocze..... ja jedna
        musialam z niego zrezygnować.... z przyczyn urzędowych, ponieważ chcieliśmy tam
        też ceremonię ślubną, niestety tam pod górkę z urzędnikami i zarezerwowałam
        pałacyk w Konstanie.... ale jak na samo przyjęcie to ogromnie polecam.....
        • maya28 Re: Dania i jak Ci się spodobało ?? 09.02.06, 15:14
          Ja też chciałam z ceremonią ślubną a zatem skreślam z listy... Może mozesz
          polecić inne miejsca, najlepiej pąłacyk, gdzie nie robią problemów ze ślubem?
          Nad Konstancinem też sie zastanawiałam, ale jedyny wolny termin to 15.08
          wtorek..
          • dania77 Re: Dania i jak Ci się spodobało ?? 09.02.06, 15:19
            a zobacz w dworze Macieja w Konstancinie, w Dworze w Oborach, tam napewno można
            i jedno i drugie zorganizować......
            • dzieszczynka Re: Dania i jak Ci się spodobało ??DO DANIA77 23.04.06, 20:12
              Hej Dania gdzie zdecydowałaś się zorganizować wesele w Konstancinie? My z
              narzeczonym pobieramy się w Wilanowie i chcemy urządzić gdzieś niedaleko
              wesele. Które miejsca są warte uwagi w Konstancinie i oklolicach Wilanowa? Z
              góry dziękuję Ci za odpowiedź.
    • saksana willa czersk - absolutnie NIE! 23.04.06, 18:56
      Grywam wesela i włąśnie wczoraj byliśmy w Villi Czerskwy. strój dość muzealny,
      wesela do 50 osób, w internecie wszystko wygląda na dużo większe, I NIKOMU POD
      ŻADYM PRETEKSTEM TEGO MIEJSCA NEI POLECAM!!!!!!!!!!!!! fatalna organizacja,
      bardzo przeciętne jedzenie (niedogotowane ziemniaki a wszystko zimne) widać
      lokal nie przygotowany na organizację wesel, tańce odbywają się na patio w
      chłodniejsze dni jest ono osłonięte plandeką - tak tam przemarzłam śpiewając że
      dziś jestem chora...
      Dyrekcja jest ordynarna, wyzwała jednego z naszych muzyków, powtórzyli nam
      błędne informacje od Młodej Pary, choć mieliśmy-nie otrzymaliśmy jednak
      obiecanego jedzenia lub dostaliśmy o jedną porcję za mało, obsługa nier
      potrafiła nam nawet po trzech ponagleniach przynieść szklanek, nie zapewniono
      zespołowi stolika do siedzenia! Impreza skończyła się dwie godziny za wcześnie,
      bo właściciel kazał zespołowi tak przyciszyć muzykę że nikt już na parkiet nie
      wyszedł, a młoda para o trzeciej kazała nam sie zebrać i jechać do domu - bo
      skoro równie głośno grała płyta... Chodziło o to, że w pobliżu są sąsiedzi, więc
      jeśli plaujecie zespół, to pogra on do drugiej....
      Miejsce FATALNE: kiepskie jedzenie (jedynie kawa dobra), zimno wewnątrz,
      dezorganizacja, 3 kelnerów na 50 osób - zatem każdy otrzymywał zimny posiłek i
      przeświadczenie właścicieli że to oni tam rządzą...
      (poza tym zostaliśmy posądzeni o kradzież! trzy godziny czekaliśmy aż nas
      wpuszczą do lokalu!)
      Państwo młodzi stwierdzili "na pewno rocznicy tu nie zrobimy!"
    • esplendi Re: willa czersk - ja mam opinię !!! 07.08.06, 17:24
      Ja mam swoją opinię bo tam, niestety, zdecydowalismy się zorganizować nasze
      przyjęcie ślubne. Przed przyjęciem przemiły właściciel obiecywał wszystko i był
      bardzo elastyczny. Im bliżej przyjęcia tym więcej zaczęło pojawiać się
      problemów, krętactw właściciela. Problemem było to że facet wczesniej wziął od
      nas kasę (ja mu zapłaciłem, niestety, bo taki sympatyczny wydawał się ten pan).
      Było bardzo niemiło, szanowna małżonka blondynka pana właściciela okazała się
      osobą która potrafi obrazić organizatora imprezy (czytaj Pana Młodego),
      restauracja nie wywiązała się z umowy: porcje były malutkie ale to nie było
      zapisane w umowie, owoców i cist wystarczyło na 15 minut, wódka była ciepła,
      przeogromna ilość przekąsek była baaaardzo skromna. Byłaby przez nich totalna
      klapa gdyby nie wyrozumiali goście i orkiestra, którą zatrudniliśmy. Sprawa
      reklamacji ciągnie się od kilku miesięcy do dziś i z dużą dozą
      prawdopodobieństwa stwierdzam że prawdopodobnie trafi do sądu bo pan właściciel
      nie respektuje zupełnie swoich klientów i po imprezie odnosi się w chamski
      sposób. Korespondencja wyłącznie pisemna a pozwala sobie na osobiste przytyki.

Konkrety:
      - do restauracji wejdzie max 60 osób, ani 1 osoba więcej bo będzie ekstremalnie
      ciasno. Pan właściciel mówi że więcej ale to jego mżonki bo wie że wtedy zarobi
      więcej
      - uwaga na terminy płatności - negocjujcie dużą część płatności w czasie
      imprezy lub po, pod żadnym pozorem nie inaczej bo będzie źle
      - spiszcie dokładną umowę a nie porozumienie w sprawie organizacji imprezy.
      - w umowie określcie gramaturę potraw, napojów, ilość ciast i owoców w kg,
      jakie to są ciasta bo w przeciwnym wypadku nie dostaniecie tego tylko duuuużo
      mniej. Trochę to staroświeckie ale facet oszukuje na porcjach a potem trudno mu
      to udowodnić bo jedzenie bylo, tyle że b. mało.
      - pani blondynka właścicielka nie przygotowała dla nas chleba na powitanie mimo
      wcześniejszych ustaleń. Znalazł się dopiero po interwencji. Nie wygląda to na
      sielankę, prawda???
      - poprawiny - za zestaw generalnie facet chce 80 zł. Lepiej weźcie coś z karty
      to będzie taniej
      - uwaga: facet nie wydaje paragonu fiskalnego - domagajcie się go!

Generalnie, mimo uroku tego miejsca, NIE POLECAMY GO NIKOMU. Facet jest zbyt
      pewien swoich zdolności i nie szanuje klientów. My bylismy zdruzgotani,
      zwłaszcza, że ktoś nie ma oporów aby w tak ważnym dla nas dniu zepsuć nasze
      dobre samopoczucie. A miejsce jest bardzo drogie, podobną cenę biora w
      restauracji Villa Foksal, w centrum Warszawy (ul. Foksal), restauracja również
      z ogrodem i dużo większym doświadczeniu - bylismy tam na weselu u przyjaciół i
      bylo rewelacyjnie.
      • fazaga Re: willa czersk - ja mam opinię !!! 08.08.06, 14:49
        Troche nas przestraszyłaś. My planujemy tam wesele we wrześniu no i włączył nam
        sie alarm.

Może moglibysmy się zdzownic i porozmawiać ?
        Jeżeli możesz przeslij mi nr na Priva. agafaz@poczta.onet.pl
        Dzieki
        • ritak81 Re: willa czersk - ja mam opinię !!! 08.08.06, 18:22
          My mamy tam przyjecie w tym tygodniu, napisze jak bylo, juz po smile
    • watolinka Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 09.08.06, 08:34
      Równiez nie polecam tego lokalu, bywam na róznych weselach (czesto filmuję) i
      nigdy nie widziałam czegoś takiego jak w Czersku.
      Fakt-miejsce ładne ale nic poza tym .Jedzenie było tragiczne (no moze ciasta do
      przyjecia)i w dodatku strasznie mało.Oprócz dania głównego co 4 godziny żadne
      przystawki nie nadawały sie do jedzenia. Podano jakies pasty rybne z mnóstwem
      ości i sałatke grecką.
      Jedzenie rzeczywiście zanim podano to wystygło i prawda jest że omprezę kończy
      się koło 1-ej bo właściciel komunikuję że sąsiadom przeszkadza muzyka.
      To po co organizuja wesela skoro mają takie sąsiedztwo. Tragedia moi drodzy.
      Widziałam wiele, ale takich rzeczy jak tam to never.Młodzi sie wykosztowwali
      (160 OD GLOWY) a na stołach oprócz pieknego szkła nie było nic.
      To co serwowano nie było warte 50 zł.
      • chihuahuaa Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 09.08.06, 09:02
        Boże drogi jak to dobrze, że ostatecznie zrezygnowaliśmy z przyjęcia w tym
        miejscu... Bo za daleko od warszawy.
        A właściciel był naprawde bardzo miły. A tu taka kupa smirk
        kto by pomyślał.
    • mwa77 Re: willa czersk, czy ktoś ma jakieś opinnie ?? 19.10.06, 22:36
      ja tez niestety mialam okazje byc na weselu w tym lokalu. maja racje Ci co
      pisza ze pod zadnym pozorem nie robic tam przyjecia. takiego chamstwa ze strony
      wlascicieli nie spokalam nigdy. to co opowiadali mi potem w szczegolach mlodzi
      przechodzi ludzkie pojecie. Ludzie naprawde jest tyle fajnych lokali. nie
      ryzykujcie organizacja wesela w villi czersk, po co psuc sobie ta wazna impreze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka