muskari 08.01.06, 14:07 SERGIUSZA czy Wy też uważacie, że jest to zbyt dziwne imię aby nadać je maluszkowi który zawita do nas w czerwcu 2006????????????............. proszę o opinie i propozycje tylko nie proponujcie mi Igora--->PROSZĘ<---jest ich w tej chwili zatrzęsienie joanna Szczęście, które noszę pod sercem Nasz Aiołek.... ....któremu wyrosły skrzydła Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: toczę z Małżonkiem walkę o.... 08.01.06, 14:21 muskari napisała: > > SERGIUSZA > > czy Wy też uważacie, że jest to zbyt dziwne imię aby nadać je maluszkowi > który zawita do nas w czerwcu 2006????????????............. Nie uważam; miałam w szkole o rok starszego Sergiusza i NIKT nie uważał jego imienia za dziwne. Sergiusz był wesoły, superinteligentny i bardzo przystojny. I takim zresztą jest nadal. A dzieci śmiały się, jak już pisałam w innym watku, z Jarosława (imię na owe czasu popularne). Odpowiedz Link Zgłoś
kayah73 Re: toczę z Małżonkiem walkę o.... 08.01.06, 15:47 A ja niestety znam 2 Sergiuszow, ktorzy sa bardzo niemili, w zwaizku z czym to imie zle mi sie kojarzy. Czy dziwne? Pewnie nie. Zdrabniaja sie Serek, z tym mozna juz sie wiecej "pobawic". Odpowiedz Link Zgłoś
adzia18 Re: toczę z Małżonkiem walkę o.... 08.01.06, 17:28 Znam dorosłego, bardzo przystojnego. I w naszym miasteczku urodził się 9 lat temu Sergiusz. Nikt imienia nie zdrabnia. myślę, że orginalne i bardzo ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: toczę z Małżonkiem walkę o.... 08.01.06, 23:35 adzia18 napisała: > Znam dorosłego, bardzo przystojnego. I w naszym miasteczku urodził się 9 lat > temu Sergiusz. Nikt imienia nie zdrabnia. myślę, że orginalne i bardzo ładne. Bo i po co?! Nie ma sensu na sile zdrabniac, imie w sam raz dla tych co nie lubia zdrobnien Sergiusz- bardzo meskie, takie wladcze. Ja bym wyciagnela ciezsza artylerie i wygrala walke o Sergiusza Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: toczę z Małżonkiem walkę o.... 09.01.06, 09:30 >> toczę z Małżonkiem walkę o.... Czy idzie już na noże? A na serio, czy mąż nie chce, bo to imię za dziwne dla niego, czy się łąmie, czy też nie chce, bo mu się bardzo nie podoba? W pierwszym przypadku próbowałabym przekonać, w drugim poszukałabym jednak imienia, które obojgu Wam się spodoba. Dziecko nie powinno mieć imienia, które w jednym z rodziców budzi wstręt itp... Do szkoły chodził z nami Sergiusz, kojarzy mi się też nieco fryzjersko z Osmańskim, a także z Piaseckim, którego książki do dziś bardzo lubię... Nawiasem mówiąc, polecam lekturę Kochanka Wielkiej Niedźwiedzicy oraz Zapiski oficera Armii Czerwonej tegoż autora Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: toczę z Małżonkiem walkę o.... 09.01.06, 21:47 Sergiusz Osmański jest wizażystą )( do nchyb) i faktycznie nie jest zbyt męski, ale imię ładne Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: toczę z Małżonkiem walkę o.... 10.01.06, 07:26 > Sergiusz Osmański jest wizażystą )( Wiem, tym od makijaży, a fryzjersko - to taki skrót myslowy, bo dwóch z moich fryzjerów było w tym typie "urody" i stylu gestów i ruchów, a żeby było śmieszniej, obaj byli męskimi mężczyznami, ale to chyba maniera jakaś u nich, te gesty itp... A imię samo w sobie bardzo mi sie podoba, szczególnie, że jak już pisałam wyżej, książki Sergiusza P. bardzo lubię Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: toczę z Małżonkiem walkę o.... 10.01.06, 11:14 Ladne imie. Znam jednego malego Sergiuszka. Wole inne imiona,ale jestem za. Podrzuce jeszcze Jonasza , Jonatana Odpowiedz Link Zgłoś
leysa Re: toczę z Małżonkiem walkę o.... 10.01.06, 12:32 Ja co prawda nie znam osobiście żadnego Sergiusza, ale imię to zupełnie nie wydaje mi się dziwne. Nawet nie wydaje mi się rzadkie (choc niewątpliwie jest mało popularne). Myślę, że większość osób jest z Sergiuszem "osłuchana" i nikt się nie zdziwi, że tak nazwałaś synka. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 ciągnąc wątek nchyb .... 10.01.06, 20:15 ciągnąc wątek z nchyb... no właśnie o te gesty mi chodzi i choc imie bardzo ładne.. w związku z tym, że osobiście innego Sergiusza nie znam odczucia mam takie a nie inne . Oczywiście jestem osoba bardzo tolerancyjną , jednak przez " Tego Pana" imię to kojarzy mi się tak "miękko" , "kobieco " wręcz. Musiałabym poznać innego bardziej męskiego, wtedy może by mi przeszło Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: toczę z Małżonkiem walkę o.... 10.01.06, 22:14 Całkiem ładne, chociaż chyba wolę Seweryna. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: toczę z Małżonkiem walkę o.... 10.01.06, 22:48 mnie sie bardzo podoba. I bardzo meskie, moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: toczę z Małżonkiem walkę o.... 13.01.06, 06:36 Ja bym wolała imie Syriusz. Odpowiedz Link Zgłoś