Dodaj do ulubionych

Chamstwo z Nowodworów

IP: *.chello.pl 06.01.06, 23:18
Miałem dziś okazję (niestety) wsiadać ok. 17 na placu Wilsona w E-4. Jeśli
ktoś nie jechał tą linią, nie wyobrazi sobie, co tam się dzieje. Ludzie
tratują się nawzajem, pasażerowie chcący wysiąść na pl. Wilsona są spychani do
środka autobusu, bo rzuca się na niego nowodworskie bydło. Nigdy nie miałem
uprzedzeń do ludzi z różnych części Warszawy, ale to co się dzieje w
autobusie, którego 3/4 pasażerów mieszka na Nowodworach przechodzi ludzkie
pojęcie. Po otwarciu drzwi na Wilsona rozpoczyna się walka o każde miejsce,
żeby tylko swoją dupę (za przeproszeniem) posadzić. Apeluję - trochę kultury
na codzień!
Obserwuj wątek
    • Gość: Paweł Re: Chamstwo z Nowodworów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 23:30
      To prawda. Wiejskich nawyków z ludzi nie wygonisz. Lecą do E-4 jak do
      ostatniego PKS-u w Pcimiu Dolnym....śmiesznie to wygląda.Przypatrz się kiedyś
      twarzom tych ludzi.Żałosne.
      • swinka_morska Re: Chamstwo z Nowodworów 07.01.06, 12:22
        dokladnie... nawet na wszystkich swietych ludzie spokojniej wchodza do
        autobusu... :D
        • cutsson Re: Chamstwo z Nowodworów 07.01.06, 17:14
          No coz, nie generalizujmy. Natomiast wkurza mnie to, ze wszyscy zapominaja o
          tym, ze czasem rzeczywiscie ciezko sie dopchac do E4. Ale po co akracano 508 do
          Placu Wilsona? W efekcie mnostwo ludzi wysiadajacych z metra gna wlasnie do E4.
          Pomijam juz to, ze godziny odjazdow obu tych autobusow sie zwlaszcza wieczorem
          pokrywaja - E4 odjezdza zapchany, a podjezdzajacy minute pozniej 508 jedzie pusty.
          Co nie zmienia faktu, ze rzeczywiscie pchaja sie ci ludzie do tego autobusu jak
          Zyd do spowiedzi... Ostatnio jak nie moglam wyjsc, opieprzylam najblizsze
          pchajace sie osoby i zostalam wyzwana od gowniary przez pania w srednim wieku,
          ktora wlasnie usilowala mnie stratowac.
          • horpyna4 Re: Chamstwo z Nowodworów 07.01.06, 20:15
            To nie opieprzaj, tylko kop w kostki. Mnie też szlag trafia, jak wpychający się
            tłum nie daje wysiąść.
            • Gość: Adam Re: Chamstwo z Nowodworów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 20:56
              Otóż to...KOPAĆ W KOSTKI.
              Mnie też zaczyna to coraz bardziej denerwować. Nie można normalnie wysiąść na
              Pl.Wilsona bo ludziska się pchają. Nie wiem czemu...przecież za 3-4 min będzie
              kolejny bus,jak nie E-4 to 508.
              • Gość: monopolowy Re: Chamstwo z Nowodworów IP: *.chello.pl 07.01.06, 21:45
                Nie należę do małych ludzi i ostrzegam, od dziś zaczynam robić użytek ze swoich
                ramion i łokci:) Z E4 wysiąść nie można, bo bydło wpycha cię do środka:/
          • Gość: MZ Re: Chamstwo z Nowodworów IP: *.pwpw.pj / 217.168.193.* 10.01.06, 10:11
            A mnie jakas rapszla probowala wepchnac do tramwaju jak wysiadalem, bo widziala
            w srodku wolne miejsce. Wysiadla niestety razem ze mna....
      • aron2004 Re: Chamstwo z Nowodworów 13.01.06, 18:42
        nie przesadzajcie. U nas na wsi już nikt się nie pcha, wprowadzili rezerwację
        miejsc przez komórkę.
    • qnegunda Re: Chamstwo z Nowodworów 10.01.06, 10:09
      Mniastowy burek z zadupia dolnego rodem. Kup se samochodzik albo jezdzij
      taksoweczka jak sie nie podoba.
      • Gość: Paweł Re: Chamstwo z Nowodworów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 10:29
        No pewnie, że się nie podoba.
        Najpierw pasażerowie wysiadają a potem wsiadają.Po co takie sceny na
        Pl.Wilsona ?? Pasażerowie E-4 opamiętajcie się !!!!!!!! i tak macie najczęstszą
        linię w Warszawie, nie trzeba pchać się jak bydło i uniemożliwiać wysiadanie.
      • Gość: monopolowy Re: Chamstwo z Nowodworów IP: *.chello.pl 10.01.06, 11:08
        qnegunda, to było do mnie? Rozumiem, że jesteś bardziej "mniastowa" ode mnie i
        jeździsz "se" taksóweczką, tak?
      • tarantula01 Re: Chamstwo z Nowodworów 10.01.06, 11:26
        Drogi MZ, to zdumiewające jak bardzo się zmieniasz przy tej dyskusji, gdy się
        zalogujesz.
        • Gość: monopolowy Re: Chamstwo z Nowodworów IP: *.chello.pl 10.01.06, 11:43
          MZ zalogowany? a który to?:]
        • qnegunda Re: Chamstwo z Nowodworów 10.01.06, 11:43
          A kto to MZ?
          • tarantula01 Re: Chamstwo z Nowodworów 10.01.06, 14:30
            qnegunda napisała:

> A kto to MZ?

Ty:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=484&w=34554216&a=34710082
            • Gość: monopolowy Re: Chamstwo z Nowodworów IP: *.chello.pl 10.01.06, 14:53
              Podałeś link, ale co to ma do rzeczy?
              • Gość: Rychu Re: Chamstwo z Nowodworów IP: *.spray.net.pl 15.01.06, 13:30
                Moze korzystaja z tego samego proxy - ale nie wszyscy to rozumieja.
    • Gość: Andrzej Re: Chamstwo z Nowodworów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 23:30
      powinni na szybach autobusów E-4 umieścić wielkie czytelne kartki z mniej
      wiecej taką treścią:
      "uprzejmie prosimy o umożliwienie wyjścia wszystkim pasażerom przed wejściem do
      autobusu"...
      -może to by poskutkowało??
      • behemot87 Re: Chamstwo z Nowodworów 13.01.06, 18:02
        Raczej nie poskutkuje. Jak przeczytałem Ci ludzie tak sie spieszą do autobusu,
        że na pewno nie zwróciliby uwagi na takie "karteczki".

PZDR

P.S. Nie ma to jak "prowincja" zjedzie do stolicy na stanowiska i się
        panoszy. :/
        • Gość: Rychu Prowincja ze 'stanowisk' nie jezdzi autobusami. IP: *.spray.net.pl 15.01.06, 13:32
          Puknij sie w glowke zanim cos madrego napiszesz.
    • e-tam Re: Chamstwo z Nowodworów 15.01.06, 14:06
      Przypomina mi się tekst z "Misia" gdy gościu wyszedł niby z restauracji w
      "Victorii": "straszna się tu chamstwo z całego świata zjeżdża." Tyle, że gościu
      tak na prawdę wyszedł ze swojskiego baru.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka