Dodaj do ulubionych

Parasolka techno classic maclaren czy warto?

23.01.06, 15:19
witam mam pytanie do uzytkowniczek tego wozeczka zastanawiam sie nad kupnem własnie tej parasolki .Czy jestescie z niej zadowolone jakie sa plusy ,a jakie minusy?Musze czekac do lutego gdyz dopiero wtedy beda te wozeczki narazie czekaja na dostawe i zastanawiam sie czy warto ?
Obserwuj wątek
    • mfka Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 23.01.06, 15:33
      Te wózeczki są najpopularniejszymi wózeczkami w Angli. Moja koleżanka też
      zakupiła taki dla dzidziusia urodzonego z początkiem grudnia i jest bardzo
      zadowolona z niego. Są podobno bardzo dobre. W Angli są dopuszczone dla
      maluszka od urodzenia, u nas doiero,gdy dziecko siedzi (chyba dopier o 1.5
      roku), nie wiem czemu.
      Ona ma taki:
      calineczka.pl/sklep/product_info.php?cPath=63_31_103&products_id=4821
      • marteczka77 Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 23.01.06, 15:39
        Ja własnie chce kupic z tego sklepu tylko to czekanie ,czekam juz dwa tygodnie i jeszcz ponad dwa przedemna.
        • mfka Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 23.01.06, 15:56
          A czemu czekasz? Nie mają ich? Są jeszcze tutaj - ta sama cena:
          familyshop.com.pl/TOWARY/Maclaren/TechnoClassic.html
          Oglądałam te wózki "na żywo" i faktycznie wyglądają dość solidnie. Nie wiem
          dlaczego u nas są dopuszczone dla dzieci od 1,5 roku, a w Angli od urodzenia.
          • iwek33 Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 23.01.06, 16:05
            Może w Anglii mają równiutkie chodniki. U nas wożenie niemowlaczka w takiej
            parasolce z prawie zerową amortyzacją i pozycją nie do końca leżącą to ryzyko
            wykrzywienia kręgosłupa. Same wiecie, jakie u nas są drogi...
    • iwek33 Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 23.01.06, 15:53
      W Sosnowcu jest sklep firmowy ( główny importer maclarenów ) wybór jest
      przeogromny i ceny chyba najlepsze w Polsce. Warto znaleźć telefon, zadzwonić,
      moze nawet z przesyłką wyszłoby taniej niż w innych sklepach.
    • molaj Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 23.01.06, 16:49
      ten sklep o którym pisze iwek33 to "exclusive baby" w C.H.PLEJADA, tel. 0-32
      298-95-92, a tu więcej...
      www.mini-maxi.pl/
    • molaj Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 23.01.06, 16:58
      miałam maclarena TECHNO i był super, teraz mam QUEST i tylko szkoda że nie ma w
      queście tej folii UV, moja córa sama sobie rozkładała jak słońce świeciło.
      pzdr Mariola
      • marteczka77 Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 23.01.06, 17:23
        Czekam dlatego ,ze w Family schopie uz wozeczek miałam zamowiony ,a w ostatniej chwili okazało sie ,ze zostal tylko granatowy ,a nowa dpstawa bedzie w lutym .Dzieki dziewczyny za info dzieki Wam zanlazłam sklep w szczecinie ktory sprzedaje maclareny ,a ja myslalam ,ze objechałam juz caly szczecin ,a jednak nie .Musze jak najszybciej udac sie do tego sklepu i zobaczyc co oni tam maja.Pozdrawiam
        • apsik10 Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 23.01.06, 19:06
          A gdzie w Szczecinie sprzedaja maclareny?
          • marteczka77 Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 23.01.06, 19:45
            Sa na struga 25 bebe club tak wynika ze strony podanej przez jedna forumowiczke ,ale co tam maja to nie wiem ,musze sie przejechac i zobaczyc ,bo w sklepach internetowych kolekcja kolorow 2006 bedzie w lutym .
            • alexsc Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 23.01.06, 20:21
              ja mam techno XT, nie ma ocieplacza na nóżki. Jestem BARDZO zadowolonasmile
              • lgosia1 Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 24.01.06, 01:01
                mam maclarena techno classic i zachwycam się tą parasolką nieustająco już od
                roku. Napisałam dziesiątki postów chwalebnychwink i polecam skorzystać z
                wyszukiwarki i poczytać te moje zachwytywink. Osłona na nóżki (tym się różni
                classic od zwykłego techno) jest jak najbardziej warta swojej ceny i świetnie
                zdaje egzamin. Łatwo się zakłada i zdejmuje - pięknie chroni przed wiatrem.
                Z całego serca polecam ten wózeczek.
                • sophija Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 24.01.06, 22:40
                  Czesc ja mam Techno XT i dokupiona osobno oslonke na nozki. Do wiekszosci
                  plusow sie dopisuje, ale wedlug mnie sa i minusy, a mianowicie: kolka sie
                  scieraja dosc szybko i bardzo szybko zaczely przerazliwie skrzypiec, mimo
                  psikania (WD40) dosc czestego problem pojawia sie nagminnie. Nastepny taki
                  minus to z tym ocieplaczem na nogi - jakos tak sie zsuwa w dol i jak dziecko
                  posadze to musze go wyszarpywac do gory, zebym mogla mala zapiac pasami, po
                  prostu ten ochraniacz zeslizguje sie z siedziska, niedopasowany jest czy cos,
                  niewiem. Tak poza tym jestem z niego zadowolona.
                  • lgosia1 Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 24.01.06, 23:07
                    sophija, co do ześlizgiwania się ochraniacza - chodzi ci o ten niebieski leżący
                    na siedzisku? Może nie przełożyłaś pasów przez zrobione w nim dziurki? Nam się
                    nic nie ześlizguje dzięki przełożeniu pasami;
                    co do skrzypienia.... faktycznie po jakimś czasie zaczął skrzypieć - ale jedna
                    interwencja teścia i już od miesięcy nie skrzypi. Aż muszę się go spytać, co on
                    zrobił. Tak nawiasem mówiąc, obiło mi się w jakimś wątku o uszy, że nie wolno
                    używać WD40 do wózków - nie pamiętam czemu, ale byłam zdziwiona tą informacją
                    wtedy.
                    Podsumowując w moim maclarenie techno classic nic takiego jak opisujesz nie
                    występuje, a eksploatujemy ten wózeczek totalnie wbrew wszelkim zaleceniom.
                    Średnio raz w tygodniu wozi on 3 zgrzewki wody mineralnej i kilkanaście siat z
                    zakupami m.in. soki, mleka, i inne spożywcze duperele. Tak na oko wozimy nim
                    nawet i 30 kg, po krawężnikach, wertepach, żwirze itp. I się trzyma już chyba
                    rok.
    • jadis76 Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 25.01.06, 09:50
      do kolek jest taki specjalny silikon w sprayu
      bardzo duża puszka w calineczce kosztuje okolo 28 zl
      dzięki za ten wątek bo sama się caly czas zastanawiam nad tą parasolką
      alternatywą jest pliko p3, ale po pierwsze jakieś duze mi sie wydaje, a ja chce
      typową parasolkę, po drugie tyle dobrych opinii na temat tego wózka, że chyba
      jednak się zdecydujemy...
    • w1paula Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 25.01.06, 11:51
      Też się zastanawiam nad tym wózeczkiem. Napisałam maila do Calineczki czy warto
      i oto co mi odpisali:
      "Jeżeli nie chce Pan wydawać aż tyle pieniędzy na wózek to polecam wózek
      Coneco Polo który jest bardzo podobny do Maclarena a cena 279zł jest bardzo
      przystępna."
      No i co tu robić?
      Widziałam, że już jest nowa kolekcja Maclarena na ich stronie.
      • jadis76 Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 25.01.06, 12:28
        a ktoś zna wózeczek coneco polo ?
        rzezczywiście nie różni się od maclarena ?
        • lgosia1 Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 25.01.06, 15:14
          nie wierzę, by coneco było podobne "jakościowo". Wydaje mi się, że
          najważniejsza sprawa to sprawdzić oba wózeczki empirycznie. Czyli postawić obok
          siebie na polskim chodniku z wertepami oba wózeczki, wsadzić i do jednego i do
          drugiego dziecko i po prostu pojeździć. Komfort prowadzenia zapewniają
          drobiazgi, ale gdyby nie te drobiazgi, to nie mogłabym biegać z maclarenem na
          obcasikach, prowadząc go jedną ręką, bo w drugiej ręce kupa wyładowanych toreb
          i siatek (na wózku siaty też), trzymając smycz z psem na końcu -w zębachwink A z
          maclarenem tak właśnie wyglądamywink
          • marteczka77 Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 25.01.06, 15:48
            Ja tez watpie by wozeczke za 260 zł dorownywał trwałosci i solidnosci maclarena ,a własnie dlatego chce kupic ten wozeczek ,bo chce by to był juz ostatni i posłuzył juz do konca .Przy pierwszej corce mialam zwykła parasolke i dosc szybko ona sie ppsuła wtedy nie było zbyt wielkiego wyboru ,bo było to 11 lat temu.Teraz chce kupic porzadny wozeczek.Mysle ,ze w sklepie tak odpisali ,bo narazie nie maja tych wozeczkow i pewnie chca sprzedac ktorykolwiek .Ja raz juz mialam zamowionego w famili shop ,ale niesty nie było tego koloru co chciałam i dlatego zrezygnowalam .Pani z tego sklepu powiedział ,ze beda mieli w lutym dostawe i beda nowe kolory ,a ona lepszej parasolki narqzie nie moze mi polecic .Wiec czekam dalej ,a czekam juz od poczatku stycznia
            • w1paula Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 25.01.06, 18:14
              Mnie też się tak wydaje. W końcu cena prawie 900zł. z czegoś musi wynikać. Po
              prostu podzieliłam się z wami informacją otrzymaną z Calineczki. Na żywo
              widziałam tylko Maclarena więc nie mogę nic bliżej powiedzieć o tym drugim.
              • sophija Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 30.01.06, 21:15
                lgosia1!
                Prosze podaj mi nazwe tego specyfiku zeby sie pozbyc skrzypienia kółek. A przez
                ten pokrowiec przewleklam szelki, ale to nie pomoglo. Co do jego wytrzymalosci
                to zgadzam sie jest jak na razie nie do zdarcia.
                • lgosia1 Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 31.01.06, 00:41
                  chorobka, to ja nie wiem, co ty masz z tym pokrowcem. Nam się nic nie
                  ześlizguje, może jakieś szersze pasy mamy, które nie pozwalają się ruszyć tej
                  płachcie? Wkładam wiercącego się małego do wózka, w grubych ubraniach i gdyby
                  miało coś się ześlizgiwać to na pewno w takiej sytuacji by się ześlizgiwało.
                  Może jeszcze nie przeciągnęłaś tego pasa co jest między nóżkami na środku?
                  Co do środka na kółka - to w tym wątku chyba ktoś pisał co trzeba mieć, ale to
                  nie byłam ja i nie pamiętam co to było. Na pewno nie wd40.
                  • jadis76 nazwa specyfiku do kólek 31.01.06, 09:15
                    to się nazywa
                    Silicone Spray Universal - olej silikonowy
                    • sophija Re: nazwa specyfiku do kólek 31.01.06, 19:00
                      To jeszcze jedno pytanie: gdzie ten olej silikonowy mozna kupic??
                      A co do szelek i paskow to wszystko jest tak jak powinno byc poprzeciagane, a
                      mimo wszystko spada, a wlasciwie sie zsuwa z siedziska. Nie wiem dlaczego,
                      myslalam, ze cos jest niedograne. Pozdrawiam
    • omni4 Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 02.03.06, 11:57
      Dziewczyny mam pytanie odnoscie calineczka.pl/sklep/product_info.php?
      cPath=63_31_103&products_id=4820 Wózek Maclaren Techno Classic.Czy ten wozek
      nadaje sie na 3 miesiecznego malucha.Wyjezdzamy na wakacje i nie usmiecha mi
      sie barac wielki wozek z gondola.
      Jak oparcie???A moze inny model tez sie nadaje????Dziekuje bardzo za odpowiedz
    • jadis76 Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 02.03.06, 12:38
      ja ten olej silikonowy kupilam w calineczce
      ale na stronie tego nie mają
      w sklepie tak
      • lgosia1 Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 02.03.06, 13:34
        wiesz co.... nie ma w maclarenie idealnego poziomu. No ale czy w czasie wakacji
        ten brak idealnego poziomu może jakąś krzywdę na kręgosłup zrobic? Z tą
        prostością posłania to głównie w Polsce nacisk jest kładziony. W USA podobno
        rzadko kiedy można w gondoli dziecko zobaczyć. W większości jeżdżą w fotelikach
        samochodowych. Myślę, że jeśli dziecko nie jeździ na spacerach w pozycji na
        brzuszku - to żadnej krzywdy i niewygody nie będzie.
    • aniam75 Re: Parasolka techno classic maclaren czy warto? 02.03.06, 13:41
      też myślałam o tym wózku, ale (już pisałam na forum) kupiłam coneco polo i jtem
      z niego bardzo zadowolona a cena 280 zł z rabatem w sklepie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka