piotr7777 11.03.06, 16:37 I to może być bardzo dobra rozmowa o ile K. W. tego nie spieprzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efad4d Re: jutro Urban u wojewódzkiego 11.03.06, 17:12 hehe tez na to czekam:D pewnie pojada po rządzących ;) -- punkt skupu Odpowiedz Link Zgłoś
au.lait Re: jutro Urban u wojewódzkiego 11.03.06, 17:33 Cholera, wyłazi ze mnie sceptyzm: pewno czule pogłaszczą się po organach i skończy się na "panie Kubusiu" - "panie Jurku". ;/ (a btw, to premiera jest, że tak się z brzydka wyrażę? Urban nie był przypadkiem u W. wcześniej?) Odpowiedz Link Zgłoś
brilli.ant Re: jutro Urban u wojewódzkiego 11.03.06, 17:37 Może być ciekawie, pod warunkiem, że p. Wojewódzki pozwoli mu dojść do słowa. Byłoby również miło, gdyby czasem poczekał do końca wypowiedzi swojego gościa i nie "wcinał się" bez przerwy. Ale Urban głupi nie jest i na język nie choruje, więc pewnie sobie z tymi "niedogodnościami" poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
89mika Re: jutro Urban u wojewódzkiego 11.03.06, 18:27 ze względu na to że właśnie u Wojewódzkiego będzie Urban wyjątkowo nie bedę oglądać tego odcinka choc program Kuby lubię i ogladam każdy odcinek Odpowiedz Link Zgłoś
cotypowiesz Re: jutro Urban u wojewódzkiego 11.03.06, 18:30 a co, nie lubisz Urbana, bo obrazil naszą narodową maskotke? Odpowiedz Link Zgłoś
precesja Re: jutro Urban u wojewódzkiego 11.03.06, 18:42 JA nie lubię Urabana za to że ma w d.u.p*e nas Polaków, dał temu świadectwo już dawno będąc rzecznikiem rządu podczas wtorkowych spotkań z telewidzami. A jeśli chodzi o sprawę tzw "maskotki"(jak to nazwałeś) to Urban szczycił się że podczas wojny był tak sprytny że podawał się za katolika czyli członka Kościoła którego "maskotke" obraził. A gawiedź niech ogląda dwóch pajaców,(jeden wart drugiego) i niech klaska w dłonie, krzycząc: brawo, brawo, jeszcze, jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
89mika Re: jutro Urban u wojewódzkiego 11.03.06, 20:30 a kogo masz na mysli piszac narodowa maskotkę?, bądź odważny/na i napisz o kogo ci chodziło Odpowiedz Link Zgłoś
wobo1704 Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 12:09 Urbana czytywałem jeszcze w czasach starej Polityki. Pióro już wtedy miał niezłe i niezależne. Odwagę i niezależność myślenia okazał w publicznym apelu do 'narodowej maskotki'. Proces w Strasburgu okaże, kto miał rację. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 15:00 Misiaczku wobo1704, to nie Strasburg decyduje, kto ma rację. To nie tam. Zresztą, wracając do wątku głównego, to najzwyczajniej i po ludzku jest mi szkoda, żal po prostu tych ludzi, którzy w wizycie pana Urbana u pana Wojewódzkiego uptarują wielkiego, wyczekiwanego wydarzenia. A nurzajcie się państwo w zgniliźnie, pławcie się w szambie, nurkujcie w rynsztoku i chłońcie to, co z ekranu do Was popłynie. Na zdrowie. Wolność to wolność - czy można człowiekowi zabraniać kąpać się w Wiśle? Pić wodę ze spluwaczki? Gotować rosół na zawartości sedesu? Wolność to wolność w końcu. I bawcie się dobrze, jak będą "narodową maskotkę" znieważać. Ryczcie baranim śnmiechem w niezmąconej wolności. Ale wolni i tak nie jesteście, tylko tak się Wam zdaje. Odpowiedz Link Zgłoś
spieprzajacy_dziad Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 17:04 dziedzicznacytadelafinansjery napisał: > Misiaczku wobo1704, to nie Strasburg decyduje, kto ma rację. To nie tam. > > Zresztą, wracając do wątku głównego, to najzwyczajniej i po ludzku jest mi > szkoda, żal po prostu tych ludzi, którzy w wizycie pana Urbana u pana > Wojewódzkiego uptarują wielkiego, wyczekiwanego wydarzenia. A nurzajcie się > państwo w zgniliźnie, pławcie się w szambie, nurkujcie w rynsztoku i chłońcie > to, co z ekranu do Was popłynie. Na zdrowie. Wolność to wolność - czy można > człowiekowi zabraniać kąpać się w Wiśle? Pić wodę ze spluwaczki? Gotować rosół > na zawartości sedesu? Wolność to wolność w końcu. > > I bawcie się dobrze, jak będą "narodową maskotkę" znieważać. Ryczcie baranim > śnmiechem w niezmąconej wolności. Ale wolni i tak nie jesteście, tylko tak się > Wam zdaje. Cieszę się, że przynajmniej ty zaznajesz jedynie słusznej i właściwej wolności. Ja, maluczki, żyję w matrixie i nie wiem co to prawda i wolność. tak trzymaj i wierz dalej w swoje bzdety... Odpowiedz Link Zgłoś
yaponka Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 17:13 O kogo chodziło wiadomo, ale głupim i niedomyślnym trzeba mówic wprost, jak krowie na rowie - insynuacje nie przejdą bo jeszcze się nie kapnie. Odpowiedz Link Zgłoś
89mika Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 17:17 no nazwij ta osobę, czemu nie napiszesz wprost , boisz się? Odpowiedz Link Zgłoś
yaponka Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 21:56 A Tobie wystarczy coś wykrzyczeć głośno do ucha (oczywiście najbardzie łopatologicznie i w najprostszy sposób jak sie da) czy trzeba użyć jakichś dodatkowych środków żebyś zrozumiała? I tak, bardzo się boje, że jak napiszę, że chodziło o... no nie mogę... nie przejdzie mie przez klawiaturę... nie napiszę... aż tak sie boję... :))) W każdym razie jak napiszę "wiadomo co" to boję się, że zaraz wparuje do mnie ktoś z PIS czy LPR i do paki mnie wsadzą. Wolę cicho siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ta_etna Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 13:36 ze wzgledu na to ze u Wojewodzkiego będzie Urban, wyjątkowo OBEJRZE ten odcinek, bo Kuby Wojewódzkiego i jego programu nie lubie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
olu87 Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 17:10 widzę, że zachwyt nad osobą urbana stał się ostatnimi czasy nie dość, że trendy, to jeszcze wyznacznikiem umiłowania wolności... :/ ok, Wasze prawo. według mnie za okres jego prlowskiej działalności temu panu należy się-skoro nie trafił za kratki (a powinien-nie tylko jako ikona stanu wojennego)-choćby skazanie na medialną banicję. ale wiadomo, oglądalność. co zabawne, sama nie wiem, czy się nie złamię. pewnie obejrzę. Odpowiedz Link Zgłoś
wobo1704 Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 17:59 olu87 napisała: >.. ok, Wasze prawo. według mnie za okres jego prlowskiej działalności temu panu > należy się-skoro nie trafił za kratki (a powinien-nie tylko jako ikona stanu > wojennego)-choćby skazanie na medialną banicję. ale wiadomo, oglądalność. co > zabawne, sama nie wiem, czy się nie złamię. pewnie obejrzę. Nie wiem czy wiesz, że w głębokim PRL-u nie wiele mu brakowało by trafić za kratki za nieprawomyślność. Mógł by sie ubiegac w IPN o tytuł poszkodowanego przez PRL. ;) Tym bardziej, że nie nalezał do PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid [...] 12.03.06, 18:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 18:34 > Tym bardziej, że nie nalezał do PZPR. Należał - zapisał się przed ostatnim zjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 18:52 zawsze pisał PRAWDĘ. w latach 50-60-70 tepiony przez gierków i gomułkó za pisanie PRAWDY. teraz tepiony przez przewdonią siłę narodu- za pisanie PRAWDY. Odpowiedz Link Zgłoś
efad4d Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 23:10 taki sobie program , urban powoli sie rozkręca a wojewódzki jakby nie za bardzo przygotowane ma pytania -- punkt skupu Odpowiedz Link Zgłoś
gladiusz Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 23:14 Urban : "na złość władzy trzeba być pedałem". I like it ! Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: jutro Urban u wojewódzkiego 13.03.06, 14:36 Taa, żyjemy w Republice Bananowej,w Państwie Kościelnym mamy juntę wojskową i cenzurę, nie ma wolności i pluralizmu. Uf, na szczęście jest Jerzy Urban. Proponuję założyć "T-shirt dla wolności" z napisem "Spałem(am) z Urbanem" lub podobnym, bo faktycznie nie ma wolności w tym kraju, a Kaczory nie znają pojęcia demokracji. Reszta poniżej: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=38375421&a=38403484 Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: jutro Urban u wojewódzkiego 13.03.06, 17:54 j.k. kucasz przed czarnymi? Odpowiedz Link Zgłoś
jedzoslaw Re: jutro Urban u wojewódzkiego 13.03.06, 19:47 Nie kucam przed "czarnymi" ani przed kimkolwiek. Po prostu śmieszy mnie zbytnie demonizowanie tego, co się dzieje w kraju. Zapomnieliście o istnieniu instytucji "wolnych wyborów"? Dojdzie do nich wcześniej, niż myślicie. A wtedy Kaczorów czeka klęska, bo ludzie się mocno rozczarowali PiS-em. Jedynie osoba Marcinkiewicza czy Ziobry ratują opinię PiSuarom. Mam po prostu dość pojękiwania i lamentów o państwie wyznaniowym, faszyzmie, końcu demokracji, rządach Rydzyka, czarnych itd. To się nie stanie w XXI wieku i w granicach UE. Nie róbcie z Kaczorów triumwiratu czy junty, bo do Pinocheta czy Łukaszenki im daleko. I całe szczęście to się nie zmieni. Dosyć tego biadolenia. Przyjdą wybory, to się na nich demokratycznie odegramy. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: jutro Urban u wojewódzkiego 13.03.06, 20:42 z tym kucaniem nie było do ciebie a do nożyczkowego który gdzies tam mnie wyciął bo chyba nizbyt na kolanach napisałem o wojtyle. i biega o9 to że nie państwo wyznaniowe a nerweńki ludkom puszczaja przy tych pieniąchach na kosciólek. i sprawy zasadnicze np. prezydent całujągy po rencach jakiegoś kleche. prywatnie niech se go w rzyc całuje ale jako prezydent.... Odpowiedz Link Zgłoś