Dodaj do ulubionych

jutro Urban u wojewódzkiego

11.03.06, 16:37
I to może być bardzo dobra rozmowa o ile K. W. tego nie spieprzy.
Obserwuj wątek
    • efad4d Re: jutro Urban u wojewódzkiego 11.03.06, 17:12
      hehe tez na to czekam:D
      pewnie pojada po rządzących ;)

--

punkt skupu
      • au.lait Re: jutro Urban u wojewódzkiego 11.03.06, 17:33
        Cholera, wyłazi ze mnie sceptyzm: pewno czule pogłaszczą się po organach i
        skończy się na "panie Kubusiu" - "panie Jurku". ;/
        (a btw, to premiera jest, że tak się z brzydka wyrażę? Urban nie był
        przypadkiem u W. wcześniej?)
      • brilli.ant Re: jutro Urban u wojewódzkiego 11.03.06, 17:37
        Może być ciekawie, pod warunkiem, że p. Wojewódzki pozwoli mu dojść do słowa.
        Byłoby również miło, gdyby czasem poczekał do końca wypowiedzi swojego gościa i
        nie "wcinał się" bez przerwy. Ale Urban głupi nie jest i na język nie choruje,
        więc pewnie sobie z tymi "niedogodnościami" poradzi.
        • 89mika Re: jutro Urban u wojewódzkiego 11.03.06, 18:27
          ze względu na to że właśnie u Wojewódzkiego będzie Urban wyjątkowo nie bedę
          oglądać tego odcinka choc program Kuby lubię i ogladam każdy odcinek
          • cotypowiesz Re: jutro Urban u wojewódzkiego 11.03.06, 18:30
            a co, nie lubisz Urbana, bo obrazil naszą narodową maskotke?
            • precesja Re: jutro Urban u wojewódzkiego 11.03.06, 18:42
              JA nie lubię Urabana za to że ma w d.u.p*e nas Polaków, dał temu świadectwo już
              dawno będąc rzecznikiem rządu podczas wtorkowych spotkań z telewidzami.
              A jeśli chodzi o sprawę tzw "maskotki"(jak to nazwałeś) to Urban szczycił się
              że podczas wojny był tak sprytny że podawał się za katolika czyli członka
              Kościoła którego "maskotke" obraził.
              A gawiedź niech ogląda dwóch pajaców,(jeden wart drugiego) i niech klaska w
              dłonie, krzycząc: brawo, brawo, jeszcze, jeszcze.
            • 89mika Re: jutro Urban u wojewódzkiego 11.03.06, 20:30
              a kogo masz na mysli piszac narodowa maskotkę?, bądź odważny/na i napisz o kogo
              ci chodziło
              • wobo1704 Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 12:09
                Urbana czytywałem jeszcze w czasach starej Polityki.
                Pióro już wtedy miał niezłe i niezależne.
                Odwagę i niezależność myślenia okazał w publicznym apelu do 'narodowej
                maskotki'.
                Proces w Strasburgu okaże, kto miał rację.
                • dziedzicznacytadelafinansjery Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 15:00
                  Misiaczku wobo1704, to nie Strasburg decyduje, kto ma rację. To nie tam.

Zresztą, wracając do wątku głównego, to najzwyczajniej i po ludzku jest mi
                  szkoda, żal po prostu tych ludzi, którzy w wizycie pana Urbana u pana
                  Wojewódzkiego uptarują wielkiego, wyczekiwanego wydarzenia. A nurzajcie się
                  państwo w zgniliźnie, pławcie się w szambie, nurkujcie w rynsztoku i chłońcie
                  to, co z ekranu do Was popłynie. Na zdrowie. Wolność to wolność - czy można
                  człowiekowi zabraniać kąpać się w Wiśle? Pić wodę ze spluwaczki? Gotować rosół
                  na zawartości sedesu? Wolność to wolność w końcu.

I bawcie się dobrze, jak będą "narodową maskotkę" znieważać. Ryczcie baranim
                  śnmiechem w niezmąconej wolności. Ale wolni i tak nie jesteście, tylko tak się
                  Wam zdaje.
                  • spieprzajacy_dziad Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 17:04
                    dziedzicznacytadelafinansjery napisał:

> Misiaczku wobo1704, to nie Strasburg decyduje, kto ma rację. To nie tam.
                    >
                    > Zresztą, wracając do wątku głównego, to najzwyczajniej i po ludzku jest mi
                    > szkoda, żal po prostu tych ludzi, którzy w wizycie pana Urbana u pana
                    > Wojewódzkiego uptarują wielkiego, wyczekiwanego wydarzenia. A nurzajcie się
                    > państwo w zgniliźnie, pławcie się w szambie, nurkujcie w rynsztoku i chłońcie
                    > to, co z ekranu do Was popłynie. Na zdrowie. Wolność to wolność - czy można
                    > człowiekowi zabraniać kąpać się w Wiśle? Pić wodę ze spluwaczki? Gotować rosół
                    > na zawartości sedesu? Wolność to wolność w końcu.
                    >
                    > I bawcie się dobrze, jak będą "narodową maskotkę" znieważać. Ryczcie baranim
                    > śnmiechem w niezmąconej wolności. Ale wolni i tak nie jesteście, tylko tak się
                    > Wam zdaje.

Cieszę się, że przynajmniej ty zaznajesz jedynie słusznej i właściwej wolności.
                    Ja, maluczki, żyję w matrixie i nie wiem co to prawda i wolność.

tak trzymaj i wierz dalej w swoje bzdety...
              • yaponka Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 17:13
                O kogo chodziło wiadomo, ale głupim i niedomyślnym trzeba mówic wprost, jak
                krowie na rowie - insynuacje nie przejdą bo jeszcze się nie kapnie.
                • 89mika Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 17:17
                  no nazwij ta osobę, czemu nie napiszesz wprost , boisz się?
                  • yaponka Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 21:56
                    A Tobie wystarczy coś wykrzyczeć głośno do ucha (oczywiście najbardzie
                    łopatologicznie i w najprostszy sposób jak sie da) czy trzeba użyć jakichś
                    dodatkowych środków żebyś zrozumiała?
                    I tak, bardzo się boje, że jak napiszę, że chodziło o... no nie mogę... nie
                    przejdzie mie przez klawiaturę... nie napiszę... aż tak sie boję... :)))
                    W każdym razie jak napiszę "wiadomo co" to boję się, że zaraz wparuje do mnie
                    ktoś z PIS czy LPR i do paki mnie wsadzą. Wolę cicho siedzieć.
          • ta_etna Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 13:36
            ze wzgledu na to ze u Wojewodzkiego będzie Urban, wyjątkowo OBEJRZE ten
            odcinek, bo Kuby Wojewódzkiego i jego programu nie lubie! :)
    • olu87 Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 17:10
      widzę, że zachwyt nad osobą urbana stał się ostatnimi czasy nie dość, że trendy,
      to jeszcze wyznacznikiem umiłowania wolności...
      :/
      ok, Wasze prawo. według mnie za okres jego prlowskiej działalności temu panu
      należy się-skoro nie trafił za kratki (a powinien-nie tylko jako ikona stanu
      wojennego)-choćby skazanie na medialną banicję. ale wiadomo, oglądalność. co
      zabawne, sama nie wiem, czy się nie złamię. pewnie obejrzę.
      • wobo1704 Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 17:59
        olu87 napisała:

>.. ok, Wasze prawo. według mnie za okres jego prlowskiej działalności temu panu
        > należy się-skoro nie trafił za kratki (a powinien-nie tylko jako ikona stanu
        > wojennego)-choćby skazanie na medialną banicję. ale wiadomo, oglądalność. co
        > zabawne, sama nie wiem, czy się nie złamię. pewnie obejrzę.

Nie wiem czy wiesz, że w głębokim PRL-u nie wiele mu brakowało by trafić za
        kratki za nieprawomyślność. Mógł by sie ubiegac w IPN o tytuł poszkodowanego
        przez PRL. ;)
        Tym bardziej, że nie nalezał do PZPR.
        • billy.the.kid [...] 12.03.06, 18:26
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • piotr7777 Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 18:34
          > Tym bardziej, że nie nalezał do PZPR.
          Należał - zapisał się przed ostatnim zjazdem.
          • billy.the.kid Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 18:52
            zawsze pisał PRAWDĘ. w latach 50-60-70 tepiony przez gierków i gomułkó za
            pisanie PRAWDY.
            teraz tepiony przez przewdonią siłę narodu- za pisanie PRAWDY.
            • efad4d Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 23:10
              taki sobie program , urban powoli sie rozkręca a wojewódzki jakby nie za bardzo
              przygotowane ma pytania

--

punkt skupu
              • gladiusz Re: jutro Urban u wojewódzkiego 12.03.06, 23:14
                Urban : "na złość władzy trzeba być pedałem". I like it !
            • jedzoslaw Re: jutro Urban u wojewódzkiego 13.03.06, 14:36
              Taa, żyjemy w Republice Bananowej,w Państwie Kościelnym mamy juntę wojskową i
              cenzurę, nie ma wolności i pluralizmu. Uf, na szczęście jest Jerzy Urban.
              Proponuję założyć "T-shirt dla wolności" z napisem "Spałem(am) z Urbanem" lub
              podobnym, bo faktycznie nie ma wolności w tym kraju, a Kaczory nie znają
              pojęcia demokracji. Reszta poniżej:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=14&w=38375421&a=38403484
              • billy.the.kid Re: jutro Urban u wojewódzkiego 13.03.06, 17:54
                j.k. kucasz przed czarnymi?
                • jedzoslaw Re: jutro Urban u wojewódzkiego 13.03.06, 19:47
                  Nie kucam przed "czarnymi" ani przed kimkolwiek. Po prostu śmieszy mnie zbytnie
                  demonizowanie tego, co się dzieje w kraju. Zapomnieliście o istnieniu
                  instytucji "wolnych wyborów"? Dojdzie do nich wcześniej, niż myślicie. A wtedy
                  Kaczorów czeka klęska, bo ludzie się mocno rozczarowali PiS-em. Jedynie osoba
                  Marcinkiewicza czy Ziobry ratują opinię PiSuarom. Mam po prostu dość
                  pojękiwania i lamentów o państwie wyznaniowym, faszyzmie, końcu demokracji,
                  rządach Rydzyka, czarnych itd. To się nie stanie w XXI wieku i w granicach UE.
                  Nie róbcie z Kaczorów triumwiratu czy junty, bo do Pinocheta czy Łukaszenki im
                  daleko. I całe szczęście to się nie zmieni. Dosyć tego biadolenia. Przyjdą
                  wybory, to się na nich demokratycznie odegramy.
                  • billy.the.kid Re: jutro Urban u wojewódzkiego 13.03.06, 20:42
                    z tym kucaniem nie było do ciebie a do nożyczkowego który gdzies tam mnie
                    wyciął bo chyba nizbyt na kolanach napisałem o wojtyle. i biega o9 to że nie
                    państwo wyznaniowe a nerweńki ludkom puszczaja przy tych pieniąchach na
                    kosciólek. i sprawy zasadnicze np. prezydent całujągy po rencach jakiegoś
                    kleche. prywatnie niech se go w rzyc całuje ale jako prezydent....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka