motka1 16.03.06, 13:04 Czy wiecie coś może o Katolickiej Szkole przy parafii Sw. Jadwigi? Jestem w trakcie wyboru szkoły dla swojej latorośli i chciałabym, aby ktoś wypowiedział sie na temat tej szkoły... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
motka1 Re: Katolicka szk. pdst. przy parafii św Jadwigi 16.03.06, 15:58 mam nadzieję że ktoś coś napisze... Odpowiedz Link Zgłoś
jr30 Re: Katolicka szk. pdst. przy parafii św Jadwigi 19.03.06, 12:19 rzeczywiście ciężko o informacje o tej szkole. Nawet w ostatnim rankingu gazewty wyborczej o szkołach pdst. jako chyba jedyni nie zechcieli podać informacji o sobie. Ja jednak zadałam sobie trochę trudu i dotarłam do 2-óch mam , które mają pociechy w tej szkole. Nie wiem co cię interesuje - one były zadowolone.6-lasiści b. dobrze wypadli na wstępnych testach. Szkoł b. dobra pod wzgl. nauczania języków obcych, dodatkowo można też zapisać dziecko na francuski juz po lekcjach(jako 3-ci). Dla mnie jedyny mankament to świetlica - wydaje mi się, że dzieciaki się tam po prostu nudzą, nie ma spedjalnie organizowanych zajęć na niej. I dlatego mój wybór padnie chyba na społeczną 7, gdzie dzieciaki 2 * w tygodniu mają swietlice sportową, poza tym pani Świetliczanka organizuje im zabawy.Choć jeszcze się nie zarzekam i pójdę na rozmowę kwalifikacyjna z panią dyrektor- siostrą nazaretanką Odpowiedz Link Zgłoś
mamaadama4 Re: Katolicka szk. pdst. przy parafii św Jadwigi 19.03.06, 22:03 Informacji odmówiły Urszulanki. O szkole z tego wątku jakies informacje w rankingu były. Odpowiedz Link Zgłoś
motka1 do jr30 23.03.06, 09:38 Dziękuję za tą informację, rzeczywiście brak świetlicy to utrudnienie. Zwłaszcza dla rodziców pierwszoklasistów. Mówisz o społecznej 7, gdzie ona jest? Jestem umówiona na rozmowę do dyrekcji tej szkoły, zobaczymy jak będzie. Napewno wielkim minusem jest dojazd do szkoły, a przecież szkołę publiczną mamy pod nosem. Straszny dylemat! Odpowiedz Link Zgłoś
jr30 Re: ach te szkoly 23.03.06, 11:59 ja nie napisalam że w Katolickiej nie ma świetlicy - jest ale dla mnie taka raczej jak przechowalnia dzieciaków - i to dla mnie naprawdę jedyny mankament tej szkoły, bo reszta tak jak w prywatnych szkołach a więc jest i basen, małe klasy. Po za tym jeśli cię to interesuje to dają zniżki na 2-gie dziecko-25% A społeczna 7 - bylismy na dniach otwartych tej szkoły i spodobało nam się. Poza tym mam 3 koleżanki, które mają tam dzieci wiec mam informacje na bieżąco. Apropos dojazdu to najpierw się tym kierowałam a potem spośród 3 szkól wybierałam. Ja niestety jestem pracującą mamą (do 16,15) ale gdzybym tylko miała do dyspozycji babcię to napewno zastanowilabym się nad sz. publiczną - w. A tak to dziecko odbierać będę o 17,00 a zdaję sobie sprawę że dla takiego 7- latka to jest dużo godzin poza domem tym bardziej że to już nie zabawa tylko nauka. A tak wogóle to gdzie mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
motka1 Re: ach te szkoly 23.03.06, 17:40 Mieszkam na Prądniku Czerwonym. Mamy blisko szkołę publiczną, łatwe dojście do szkoły, a to wielka zaleta. Natomiast jest to duża szkoła łącznie z gimnazjum. Niestety i u mnie nie ma babci, któraby mogła zająć się dzieckiem po zajęciach. Mam straszny dylemat. Z drugiej strony szkoła w parafii Królowej Jadiwgi jest dość daleko od nas. Nie wiem, jak damy sobie radę z dojazdami. No i co wybrać? Odpowiedz Link Zgłoś
jr30 Re: ach te szkoly 23.03.06, 21:49 to miałabyś blisko do tej 7 - ona jest na ul. S ze Skalbmierza tj. za marketem Alma. Odpowiedz Link Zgłoś
asab1234 Re: Katolicka szk. pdst. przy parafii św Jadwigi 20.03.25, 15:54 Podbijam temat. Czy ktoś wie jak obecnie wyglądają tam zajęcia? Jakieś atrakcje dla dzieci? Jak sytuacja ze świetlicą - czy coś ciekawego się tam dzieje? Czy mała przestrzeń nie jest kłopotem, np brak osobnej świetlicy albo stołówki? Odpowiedz Link Zgłoś