Gość: Graf IP: 80.54.114.* 26.04.06, 19:26 Czy warto kupić Aprile Pegaso 650 proszę o odpowiedz użytkowników lub znawców tematu tego motorka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: NYorker Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? IP: 70.19.14.* 26.04.06, 19:48 nie warto. ubabrane na pyskach piczki na to nie leca. a nawet jesli znajdzie sie jakas chetna (np na burgundy z chyba 2000), to usadowiwszy sie na kanapie nie bedzie miala wypietej garmazery. wiec zaden szpan przed kolesiami. gdybym wiedzial, ze potrafisz czytac po angielsku, to cisnalbym odnosnik, ale przecietnych forumowiczow anglojezyczne strony frustruja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graf Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? IP: 80.54.114.* 26.04.06, 19:56 dzięki za wyczerpującą odpowiedz może poradzisz mi co kupić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? IP: 70.19.14.* 26.04.06, 20:03 a skad ja moge wiedziec, ile i jak daleko jezdzisz? ile zabierasz bagazu? ile wazy zona (obecna, badz przyszla)? ile masz wzrostu? czy jak puszysty mariuszek jestes tylko pozerem i myslisz tylko o wizerunku? czy w poblizu jest autoryzowany serwis? jezdzisz jak puszysty mariuszek tylko do stacji zatankowac i spowrotem? czy moze okazjonalnie tez za miasto? w pole, do lasu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graf Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? IP: 80.54.114.* 26.04.06, 20:17 Na razie nie jeżdżę bo i nie mam na czym , chciałbym kupić uniwersalne moto do miasta i na krótkie wycieczki, jestem wysoki Odpowiedz Link Zgłoś
jagiel500 Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? 26.04.06, 20:09 dlaczego odrazu niewarto?? silnik rotax 650 znakomicie chodzi, a wiem bo mialem przyjemnosc jechac tym motocyklem kiedys, ale polecam modele do 2003 roku bo od 03 wsadzali dodatkowy katalizator i w rezultacie maszyna jest za slaba na wysokich obrotach. aprilia pegaso to cos jak BMW F650,wlasciciele tego modelu sie nie zgodza ale coz prawda jest taka ze BMW i aprili sa bardzo do siebie zblizone jesli chodzi o te konkretne modele cenowo zblizonym modelem bedzie kawasaki kle500 motocykl ma sprawdzony silnik 500ccm DOHC 8 zaworow, przyzwoite osiagi ale jest troche ciezszy od pegaso i nieco wiekszy, alternatywa moze byc rowniez yamaha tt600 ale co do tego modelu to nie napisze nic bo nie znam go:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? IP: *.rzeszow-krakowska.sdi.tpnet.pl 26.04.06, 20:34 yo! widze chopie, ze Cie fachowcy napadli ;) na moj futrzany rozumek - i po przeanalizowaniu sprawy kupilbym NX 650 Dominator - maszyna najtwardsza z posrod singli i bardzo popularna. przegryzalem ostatnio dosc mocno kwestie singli enduro bo sie zabieram za kupienie czegos takiego i suma sumarum wychodzi duzy Dominator. przemysl sprawe ;) jak cos to pisz smialo: gg 6200322 szynszyll viertara 1.6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? IP: 70.19.14.* 26.04.06, 21:18 nie wiem, ktora czescia dominator jest twardszy od f650gs. jesli jest lzejszy, to moze i twardszy, bo f650 trudno zlamac wpol. jesli juz, to pod wplywem wlasnej masy. rzeczywiscie, miedzy pegaso a f650gs wielkich roznic nie ma (a f650 byl skladany w warsztatach aprilii). jeden zawor w glowicy pegaso wiecej, troche inna rama i inne plastiki. do sredniodystansowej turystyki jak znalazl, do jezdzenia miedzy pasami w zatloczonym miescie bardzo dobry, a dlugie skoki jakby na polskie dziury. japonskie siusmajtki moga sie smiac, ale rotax odjezdza szescsetkom spod swiatel. kufry i akcesoria dostepne. czego mozna chciec wiecej? siodlo zdecydowanie do wymiany. po trzydziestu minutach ma sie wrazenie, ze siedzi sie na golej ramie. Odpowiedz Link Zgłoś
aprilia33 Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? 26.04.06, 21:11 Nie miałam co prawda Aprilii Pegaso,ale BMW650F.Ten sam silnik,praktycznie ten sam motocykl.Kalka.Wszystko zależy do czego ma Ci on służyć.Ja byłam z niego bardzo zadowolona.Służył mi do codziennej jazdy po mieście,a także do wypadów poza miasto.Spokojnie wjedzie w teren,w piach,błoto itd.,ale nie nadaje się do bardziej szaleńczej jazdy po terenie,bo jest za ciężki.Również nieźle radził sobie na dalszych trasach,ale po pierwsze nie jest to jego przeznaczniem- zarówno silnikowo,jak i brak porządnej owiewki,który daje się we znaki przy większych prędkościach.Wspaniale radzi sobie w mieście,jest zwrotny,pięknie wybiera dziury,nierówności,krawężniki i jazda nim nawet po tak dziurawych ulicach jak te w moim mieście to pikuś.Nie zrażaj się tym,że jestem kobietą,ode mnie kupił go duży i ciężki facet,który był zdziwiony możliwościami tego motocykla,nie spodziewał się również,że jest taki mocny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 00:11 pegaso to spoko moto, troche niedocenione, ale 100% OK. szynszyl zmień dilera, nudzisz juz z tym dominatorem jagiel jak ogladam w nowe i stare kle500 to mi rece opadaja(cos jak tico wśród aut) polecam pegaso generalnie, jezeli to ma byc bardziej mieszczucz i turysta a nie hardenduro to jeszcze transalp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? IP: *.prz.rzeszow.pl 27.04.06, 08:27 o zesz Ty zdrajco Króla Ondy! bedzie mi tu osobiste wycieczki robil - niech sie misio wysypie tym pegaso na parkingu to sie dowie dlaczego Domi lepszy i tanszy w utrzymaniu ;) pozatym zawieszeniowo to dwie rozne bajki - i bez takich mi tu! szynszyll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brembo Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 09:46 nie wiem w jakich dokładnie rocznikach pegaso ma zawieche lepsza niz honda i 22L zbiornik. wywalsz mu wydechy i masz motor co zapierd... i wazy 150kg.(bez tłumików) ja sie sypnełem nie raz honda na parkingu i nie wiązało sie to z żadnymi stratami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? IP: *.dyn.optonline.net 27.04.06, 14:32 rozwalacie mnie, dzieciuchy. motocyklisci co sie wysypuja na parkingach. kupcie sobie skuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szynszyll Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? IP: *.prz.rzeszow.pl 27.04.06, 17:20 tu nastepuje kwestia francuskiego rycerza wygloszona do Krola Artura z murow zamku ;) szynszyll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żul Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.06, 20:03 Moze popił sobie...? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? IP: 70.19.14.* 27.04.06, 20:51 polscy motocyklisci przestaja jezdzic na trzy tygodnie przed pierwszym mrozem, wiec lod odpada. Odpowiedz Link Zgłoś
aprilia33 Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? 27.04.06, 22:22 "my już som amerykany, mamy glany, my som pany"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NYorker Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? IP: 70.19.14.* 27.04.06, 22:54 bez uogolnien, ale amerykanscy motocyklisci sie nie uzalaja nad soba, nie jecza, nie zajmuja sie moda, jezdza w kazda pogode i na nieporownywalnie wiekszych dystansach. nie kupuja motocykli wiekszych od takich, ktore moga podeprzec noga na parkingu. nie kupuja, bo nie musza sobie niczego udowadniac ani udawac maczo. ponadto, sa serdeczni, uprzejmi i dorosli. motocykle kupuja sobie sami za gotowke albo na kredyt, a nie dostaja od rodzicow. a wreszcie, zdarza sie spotkac posrod nich kogos glupszego od siebie, ale zwykle obcuje sie z madrzejszymi. i to glowna roznica w byciu motocyklista w polsce i w stanach. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz-ef Re: yo nigga! 27.04.06, 23:24 kamilu, nyorkerze, yarraiu, mamusiu mariuszka -pewnie czujesz dume jak inny motocyklista-gej z twojej druzynki nazywa cie czarnuchem i mowi ci ze masz czarne serce, albo dusze jak lubisz by cie zwac: - nigger, - spade, - coon, - jigaboo, - nigra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graf Re: Aprilia Pegaso 650 czy warto? IP: 80.54.114.* 27.04.06, 23:09 Bardzo wszystkim dziękuję za cenne informację Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś