Dodaj do ulubionych

Jaka "odjazdowa" spacerówka?

18.05.06, 09:44
Może znacie spacerówki (dla 8 mies.) trochę wyglądem rózniące się od
standardowych wózków.
Wymogi:
- rozkładane oparcie lub siedzisko kubełkowe do spania, budka;
- nie ciężka;
- w miarę możliowści wygodna dla dziecka i do prowadzenia;

Przykład to Bugaboo, ale za drogi!!!!!
Nowości: Mutsy Spider, Bebe Confort Vit, ale brak możliowści spania.
Czekam na propozycje. Dzięki.
Obserwuj wątek
    • magia Re: Jaka "odjazdowa" spacerówka? 18.05.06, 10:01
      Bugaboo jest odjazdowy??? To ja mam chyba inne spojrzenie na wozki smile
      Moze dlatego, ze mi sie opaytrzyly, w kazdym razie mnie nie zachwycaja,
      zwlaszcza te male koleczka.
      A z tych co Ci sie moga podobac:
      STOKKE Xplory www.stokke.com/product.asp?p=Xplory&la=EN&na=UK&div=C
      TFK Buggster www.buggy.de/english/buggster.php
      • monika_wroclaw Re: Jaka "odjazdowa" spacerówka? 18.05.06, 10:06
        Bebe Confort Vit też mi się podoba, ale na pewno nie dla 8-miesięcznego
        dziecka, ja uważam, że nawet moja 17-miesięczna córka jest jeszcze za mała do
        niego, jak dla mnie to wózek dla minimum 1,5 roczego dziecka...
        Jeżeli mogę coś doradzić, to przede wszystkim kierowałabym się komfortem
        dziecka, więc pełna regulacja oparcia i podnóżka na pierwszym miejscu...
      • sdec Re: Jaka "odjazdowa" spacerówka? 18.05.06, 10:10
        Stokke jest drogi. Podoba mi się Buggster, może znasz cenę?
        • magia Re: Jaka "odjazdowa" spacerówka? 18.05.06, 10:12
          w Szwajcarii 400 CHF ~ 1000zl
        • magia Re: Jaka "odjazdowa" spacerówka? 18.05.06, 10:17
          Na tej stronie, ktora podalam masz filmik z dokladnie pokazana jego
          funkcjonlnoscia. Jesli jeszcze nie ogladalas to obejrzyj, moze Cie odrzuci,
          albo spodoba sie bardziej.
          Klik do filmu jest przy kwardarcikach z kolorami.
          • sdec Re: Jaka "odjazdowa" spacerówka? 18.05.06, 10:32
            Podoba mi się bardziej.
            • betty1234 Re: Jaka "odjazdowa" spacerówka? 18.05.06, 12:04
              Hej my jeździmy buggsterem od dwóch tygodni i szczerze powiem, że jest fajowy.
              Zrobiłam fotki porównawcze z zappem (sa gdzieś w wątku come back o zappie)
              Na niemieckim ebayu mozna go kupić za około 200 euro z przesyłką do PL.
              • betty1234 Re: Jaka "odjazdowa" spacerówka? 18.05.06, 12:06
                o znalazłam : www.voila.pl/ij26k/
                Gdybys chciała wiedzieć coś więcej pytaj smiało smile

Buzza też mamy i na razie go odstawiliśmy w kąt.
                • sdec Re: Jaka "odjazdowa" spacerówka? 18.05.06, 12:29
                  Czy nadaje się dla prawie 8 mies. dziecka.
                  - Jak rozkłada się oparcie chodzi mi o to czy na zupełnie płasko, wyczytałam,
                  że 2 stopnie kładzenia. Mały często śpi na spacerach. Masz śpiworek i folię,
                  myślę, że jeżeli kupować to z tymi akcesriami.
                  - Jak jest z amortyzacją, w ogóle jest jakaś.
                  - Jaki kolor, mi podobają się jasno niebieski, granatowy i czerwony. Który
                  pasuje dla chłopczyka?
                  - Te przednie kółko nie kręci się jak jedziesz po jakiś dziurach, np. w
                  chodniku, można je zablokować, jaka średnica kółek?
                  - Dobrze prowadzi się wózek? Miałam Loolę i dość cięzko się ją podbijało.
                  Dzięki za zdjęcia. Ogólnie mało jest o tym wózku, a firma TFK dobra?
                  Strasznie dużo pytań. Ciężko mi zdecydować się na jakiś wózek, ale chciałabym
                  aby był trochę mniej pospolity niż zazwyczaj.
              • w-ella Re: Jaka "odjazdowa" spacerówka? 18.05.06, 13:03
                proszę napisz mi kilka szczegółów o tym wózeczku:
                - czy nada się dla prawie dwulatka (14kg,88cm)- wymiary siedziska
                -jakie są amortyzatory
                -czy można tapicerkę ściągnąć do prania
                - ile się czeka na przesyłkę z niemiec
                będę bardzo wdzięczna za te informacje.pozdrawiam.ela
                • sdec Re: Jaka "odjazdowa" spacerówka? 18.05.06, 13:09
                  Może jak się zdecydujesz to zamówimy razem, kosztami wysyłki podzielimy się, a
                  może przy dwóch wózkach bez kosztów. Skąd jesteś?
                  • w-ella Re: Jaka "odjazdowa" spacerówka? 18.05.06, 13:29
                    z tarnowa
                    ale jednak boję się internetowych zakupów, nie ma to jak przymierzyć dzieciaka
                    do wózka, no chyba że betty mnie przekona smile
      • awuka Re: Jaka "odjazdowa" spacerówka? 18.05.06, 11:37
        A ja podpowiem Quinny Buzz.
        • sdec Quinny Buzz? 18.05.06, 12:30
          Możesz o nim napisać, bo go "szczerze" odradzają na tym forum, a jak w
          rzeczywistości. Wyżej pisałam pytania, jak możesz napisz kilka słów. Dzięki.
          • betty1234 Re: Quinny Buzz? 18.05.06, 13:41
            Ok to może odnośnie Buzza - jeździmy nim prawie rok - mały miał 11 mcy jak go
            kupiliśmy i mimo przeczytanych tylu niepochlebnych opinii na forum na jego
            temat - ja jestem z niego zadowolona. Wiadomo nie ma wózka idealnego i w każdym
            można dopatrzyć się jakichś wad. Małe kółko rzeczywiście nie jest idealnym
            rozwiązaniem ale da się je przeżyć, mogę cos o tym powiedzieć bo mielismy
            jeszcze przed miesiącem dziurawa drogę żużlową - teraz juz brukową. Brak kosza
            nie jest już problemem bo można go dokupić (my już mamy). Jeśli chodzi o
            kubełkowe rozkładanie spacerówki to jest o 100 % lepsze niz w bebe confort
            opera (mieliśmy wcześniej). Siedzonko jest dość głębokie i Oskarowi wg mnie
            zawsze było wygodnie.
            Ja jestem z niego zadowolona i na pewno go zostawię.

Teraz odnośnie Buggstera - kupilismy go ze względu na nadchodzące wakacje. Jest
            leciutki, ma dość spory kosz na zakupy, pałąk no i w odróżnieniu do Zappa
            rozkłada się (niestety nie zupełnie na płasko).
            Siedzenie jest dość szerokie i głębokie, niestety nie ma wogóle podnoszonego
            podnóżka. Folii i spiworka nie kupowałam - mam taki fajny, duży z angielskiej
            firmy Mamas&Papas, który pasuje mi też do buzza więc w razie czego go wsadzę,
            chociaż wątpię, żebym wsadzała młodego do śpiworka na przyszłą zimę. Co do
            folii to musze sprawdzić czy nie będzie mi pasowała ta z buzza.
            My mamy czerwony chociaż bardzo podobał mi się ten błękitny ale ile można mieć
            niebieskich wózków smile) (mamy buzza blue mist ref. i zappa pacific blue)
            Co do amortyzacji to nie jest za ciekawa sad chociaz wózek fajnie sie prowadzi
            na dziurach smile Fajnie sie go podbija (buzza gorzej), nie ma problemu z kółkiem
            przednim na dziurawej drodze.
            Co do kółek i wymiarów siedziska to zmierzę je po powrocie do domu i napisze.

Oskar za miesiąc kończy 2 lata i myslę, że pojeździmy buggsterem do końca
            okresu wózkowego.

Jeśli o czymś zapomniałam to pytajcie
            • betty1234 Re: Quinny Buzz? 18.05.06, 13:43
              Acha jak chcecie to zrobię fotki małemu w wózku i przeslę na maila smile Dodam, że
              sam do niego chętnie wchodzi a jeszcze chętniej sam prowadzi go po domu.
              • sdec Quinny Buzz i Buggster do Betty1234 18.05.06, 14:06
                Wielkie dzięki, zdjęcia też się przydadzą. Możesz podesłać jeszcze w Buzzie. A
                czy Buggster może być już dla 8 mies. dziecka. Jak zaleca producent?
                Możesz doradzić, który lepiej kupić? /Mam Everflo (jak PP P3)/
                • betty1234 Re: Quinny Buzz i Buggster do Betty1234 18.05.06, 14:21
                  Tutaj są fotki Oskarka w buzzie
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13807971&a=24786143
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=13807971&a=24786143
                  W sumie co do Buggstera i wieku to nie wiem, muszę doczytać na stronie.
                  Hmm co do tego który lepiej to ci nie doradzę smile Mieszkam niestety w
                  miejscowości gdzie są tylko dwa sklepy z wózkami (i to tylko graco, coneco,
                  polak, implast) więc każdy wózek, który miałam i mam kupowałam dzięki opiniom z
                  forum. A że ciężko mi wybrać to widac po ilosci posiadanych przez nas wózków -
                  na chwilę obecną mamy - buzza, zappa, buggstera, p3, atlantico i maclarena
                  techno xt smile Troche tego dużo więc muszę chyba coś sprzedać ale ciężko się
                  zdecydować, każdym jeździ się inaczej i fajnie tak ciągle stawać przed wyborem
                  a którym dziś wyjechać smile))
                  • hana254 Re: Quinny Buzz i Buggster do Betty1234 02.10.06, 12:02
                    Mam pytanko czy łatwo składa i rozkłada się Bugsterra, myślę o nim jako o wózku
                    dla mojej rocznej córeczki narazie jako wózku przewozowym (zakupy)i zależy mi
                    aby szybko i łatwo się rozkładał i składał a od wiosny jako jednej spacerówce.
                    pozdrawiam
              • sdec Znalazłam zdjęcia do Betty1234 i mam pytanie 18.05.06, 14:17
                Zdjęcia Twego maluszka są cudne. Fajny Twój chłopczyk. W Buzzie wygląda cudnie.
                Chyba masz też PP Atlantico, polecasz go? Wszyscy zachwalają ten wózek, mi się
                też podoba, chociaż nie rzuca się tak w oczy jak Buzz czy Buggster, tylko
                zostały już słabe kolory jak na mój gust. Widziałam, że masz kolor New Port
                (granat w kratkę). A widziałaś Safari (czarny z beżowym) lub Black Sable? Z
                tych 3 kolorów który wg Ciebie najlepszy? Black Sable (grafit ze srebrnym)?
                • betty1234 Re: Znalazłam zdjęcia do Betty1234 i mam pytanie 18.05.06, 14:28
                  Atlantico mamy w kolorze Eleganza - jest u mojej ciotki, która opiekuje się
                  młodym i powiem ci szczerze, że jest bardzo zadowolona. Jest w miare lekki,
                  łatwo sie go prowadzi, wnosi go bez trudu na pierwsze pietro, ma duży kosz na
                  zakupy i duże siedzisko. Młody nawet zasypia w Atlantico w domu - ma w nim tyle
                  miejsca.
                  Co do kolorów to miałam kiedys p3 w kolorze Black Sable i nawet mi sie podobał
                  ale w między czasie kupilismy sea breeze i tamten sprzedałam. Safari niestety
                  nie widziałam.
    • coronella Re: Jaka "odjazdowa" spacerówka? 18.05.06, 14:16
      a moze hartan vip? jesli podoba Ci sie bugaboo
      www.hartan.de/produkte/main.php?artnr=2520-27-545
      • mamaly Re: Jaka "odjazdowa" spacerówka? 19.05.06, 10:10
        lub esprit infinity

cgi.ebay.de/Sportwagen-INFINITY-Original-Marke-ESPRIT_W0QQitemZ7405310780QQcategoryZ77127QQrdZ1QQcmdZViewItem
        • kaliaa Re: Jaka "odjazdowa" spacerówka? 19.05.06, 10:35
          mi tez podobal sie ten esprit w necie
          ale widzialam go na zywo w swiecie dziecka
          i przestal mi sie podobac
          siedzisko waskie
          dziecko sie w nim zapadalo
          slabo sie podbijal
          budka taka krociutka
          dzicko w niej zupelnie nie osloniete
          ogolnie byl taki mizerniutki
          zreszta ostatnio x lander wypuscil wozek wygladajacy podobnie jak ten esprit
          www.x-lander.com/pl/powiekszenie_xa.html
    • aniamarysia1 Re: Jaka "odjazdowa" spacerówka? 21.05.06, 13:45
      a ja polecam Baby Dreams Sunny - od 5ego mieisąca życia jeździła nim moja
      córeczka, lekki a solidny do 17kg, duża budka z osłona przeciw słoneczną,
      rozkładane do spania całkowicie oparcie , osłona na nózki, zima wchodzi
      swobodnie spiworek.Juz nie uzywamy jej (mała ma 2,5 roku ) i chętnie
      sprzedam.Goraco polecem, zdjęcia na priva.
      annamariasmolenska@aster.pl ;tel. 605991400
      • aetas Bebecar - odjazdowe i super wygodne dla dziecka 22.05.06, 22:59
        mercedes, nie wózek, polecam, ja mam starszy Raider AT _, ale bebecary w ogóle
        są super wygodne dla dzieci, wada mojego: ciężki, ale te nowsze mają aluminiowe
        stelaże, więc już nie takie "konie", jak ten mój wink

www.godex.com.pl/2006/Wozki2006_01.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka