Dodaj do ulubionych

Rumunia-Morze Czarne z zapytaniem :)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.06, 20:36
siemanko ,mam takie zapytanie do tych co byli a mianowicie 5 sierpnia
jedziemy w 3 motocykle do rumuni nad morze czarne ,pierwszy nocleg robimy w
okolicy oradei w rumuni a potem myslimy nad jakas ciekawa traska przez gory
nad morze czarne ,opcji jest wiele ale moze polecicie jaks ciekawa traske jak
ktos byl bo my pierwszy raz :)pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • artur.le Re: Rumunia-Morze Czarne z zapytaniem :) 31.07.06, 11:16
      cześć, czy to dalej aktualne? chętnie bym się przejechał.
      artur.lebecki@zett.com.pl
    • suzi650 Re: Rumunia-Morze Czarne z zapytaniem :) 31.07.06, 13:14
      nie polecę konkretnej traski, nadmienię tylko, że nocleg w okolicach Oradei to
      b. dobry pomysł, bo miasto bardzo ładne (tak na mój gust:-)). co do tras, to
      niejednokrotnie przejeżdżałam Rumunię różnymi drogami przez góry i zawsze
      wrażenia niezapomniane, myślę, że czego byście nie wybrali wybór będzie trafny -
      jeśli lubicie zakręty 300 stopni i zatkane uszy. przeszkadzają na drodze
      wolnojadące zdezelowane ciężarówki.
      jeśli zamierzacie zwiedzać Bukareszt to uwaga na złodziei! nie tylko
      kieszonkowców, niektórzy są całkiem sympatyczni i nawet się nie zorientujesz, że
      nie masz już kasy :-)
      • Gość: ggmarquez Re: Rumunia-Morze Czarne z zapytaniem :) IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.07.06, 18:33
        Hej,

Polecam trase Transfogaraska. Jedziesz przez przepiekne gory, wspinasz sie
        winklami na ok 2500 m npm, na samej gorze jest schronisko, mozna wciagnac jakas
        ciorbe(czyli zupe), pozniej rownie malowniczy zjazd. Jechalem tamtedy w
        ubieglym roku z Bukaresztu do Transylwanii. Droga ta nie jest jednak zbyt
        dobrej jakosci. Choc generalnie jak zobaczysz, w jakim stanie sa tam glowne
        drogi, to opadnie ci szczeka (oby tylko w kasku). Moze i u nas kiedys tak
        bedzie.

Udanej zabawy!

ggm
        • Gość: naganna Re: Rumunia-Morze Czarne z zapytaniem :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 16:28
          ...i zdecydowanie zamek w HUNEDOARZE!!!

A zamek BRAN to wielka ściema ;(
    • draka00 Re: Rumunia-Morze Czarne z zapytaniem :) 02.08.06, 21:52
      Ja akurat z noclegu w Oradei mam tragiczne wspomnienia :( , ale to nie na temat
      i mimo to Oradeę polecam. Polecam gorąco Sighisoarę (Siedmiogród w każdym
      razie, bo chyba przekręciłam)-idealnie zachowane średniowieczny gród otoczony
      murami. Robi ogromne wrażenie. Poza tym zamki wokół Braszowa: Bran - mały
      zameczek, który wprawdzie Vlada Drakuli tak naprawdę nigdy nie oglądał, ale
      jest dobrze zachowany i zrobiony "pod turystów", U jego stóp można kupić
      wszelkie wampirze gadżety włącznie z tanim (nawet jak na Rumunię)
      winem "Dracul"; Rasnov - oglądał Drakulę, ale jest w ruinie.
      nad morze niestety nie dotarłam.
      Aha, poruszaliśmy się po Rumunii korzystając z przewodnika "Pascal", który w
      tym przypadku sprawadził się rewelacyjnie (piszę to ze świadomością, że inne
      przewodniki z tej serii bywają beznadziejne). Według niego wybieraliśmy noclegi
      i knajpy i opisy zgadzały się z rzeczywistością. Są w nim nawet podane ceny,
      które po doliczeniu +20% na inflację (ale parę lat temu, nie wiem, jak teraz)
      zgadzały się.

Aha, poszukaj w Świecie Motocykli, był kiedyś opis podróży po Rumunii i podany
      kontakt.
      Szerokiej drogi!
    • Gość: vivv Re: Rumunia-Morze Czarne z zapytaniem :) IP: *.bielsko.dialog.net.pl 04.08.06, 19:54
      Jedziemy do Rumuni w kilka motocykli ale planujemy wyjazd dopiero 11 sierpnia
      pozdrawiam
      • Gość: mad max superstar Re: Rumunia-Morze Czarne z zapytaniem :) IP: *.broker.com.pl 04.08.06, 23:52
        siemka no to moze gdzies tam na trasie sie spotkamy :)my planujemy byc z
        powrotem w Polsce na 16 wiec kto wie moze sie tam gdzies spotkamy i zabalujemy
        z jeden dzien :)my w sumie spimy na dziko ,jemy co upolujemy wiec mysle ze to
        bedzie hardkorowa wyprawa :)pozdrawiam pa:)jutro o 8 rano wyjazd :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka