Dodaj do ulubionych

dieta=efekt jojo???

27.07.06, 08:46
Witam Wszystkich!!! ostatnio rozpoczęłam diete.sklada sie ona z samych
owocow,warzyw orza jogurtow.znajomi i rodzina twierdza,ze szybko mi ubedzie
kilogramow,ale po skonczeniu diety w jeszcze szybszym czasie narzuce 2razy
wiecej.nie ukrywam ze sie tego boje.chcialabym poznac Wasza opinie.czekam smile
Obserwuj wątek
    • aska90 Re: dieta=efekt jojo??? 27.07.06, 09:18
      Jesli po zakończeniu diety wrócisz do wcześniejszych nawyków (nie wiem, jakie
      one są. Jesz pieczywo? Mięso w róznej postaci? Słodycze?), to przepowiednia
      rodziny, niestety, się spełni. Może nie pojawi się dwa razy więcej kilogramów,
      niż zrzuciłaś, ale 2-5 więcej jest bardzo prawdopodobnych.

Zamiast diety "sylwestrowej" (rzeba schudnąc 2 kg do sukienkiwink ), zmień styl
      zywienia. Przejdź np. na dietę niełączenia - duzo informacji w Googlach, na
      Mamie cud, na forum o2. Dieta niełaczenia - jak powiedziała jedna z
      forumowiczek - ma tyle wspólnego z dietą, że się chudnie. Po nie raczej nie
      przytyjesz, ponieważ wiąże się ze zmianą sposobu odżywiania.

Na zachętę. Moja mama, kobieta w wieku 65 lat (późno została matką, jak na
      czasy, w których przypadła jej młodosć) przez ostatnie 20 lat borykala się z
      otyłoscią, chudła, tyła, i tak na zmianę. Przy wzroscie 155 cm wazyła 120 kg.
      Trzy lata temu przeszła na dietę niełączenia, po miesiącu sosowania włączyła
      ćwiczenia gimnastyczne (przeprowadziła się z tatą na wieś, nie ma siłowni, nie
      ma basenu), cwiczyła tylko w domu, codziennie rano chodziła na połgodzinny
      spacer, latem pływała w pobliskim jeziorze, wieczorem w sezonie wiosenno-
      jesiennym 40 minut jazdy rowerem - wszystko po to, zeby nie został jej nadmiar
      skóry, wiadomo wiek juz nie najlepszy.
      Efekt? W ciągu trzech lat zrzuciła 50 kg i nadal chudnie.
      Mogę powiedzieć jedno, jestem bardzo dumna z mojej mamy, że w tym wieku podjęła
      walkę o zdrowie (przede wszystkim) i ładną sylwetkę.

Spróbuj, nie pożałujeszsmile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka