Dodaj do ulubionych

W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów

02.08.06, 20:27
JERUSALEM The fighting between Israel and Hezbollah has claimed the lives of
at least two Americans living in Israel.

One was a soldier in the Israeli army. Twenty-one-year-old Michael Levine
moved from Philadelphia three years ago and joined the military as a
paratrooper. Levine had cut short a visit with his family just days ago to
rejoin his unit. The unit was fighting militants in Lebanon this week when
Levine was one of three Israeli soldiers killed.

In the second case, Israeli police say an Israeli-American died today when
the militants fired rockets into his northern Israel town. He was riding his
bike home after a warning siren went off, but died at the entrance to his
home.

The 52-year-old man isn't yet identified, but neighbors say he was originally
from the Boston area, and lived in Israel some two decades. His wife and two
daughters had fled to southern Israel when the trouble with Hezbollah
started.
www.wane.com/Global/story.asp?S=5230505&nav=menu32_2----------------
Jeden kowboj - najemnik

Drugi - wygląda na to, że padł ze strachu

Obserwuj wątek
    • goldbaum " Amerykanów"????? 02.08.06, 20:32
      yann17 napisał:

> One was a soldier in the Israeli army.
      >
      > In the second case, (...) an Israeli-American

To maja byc Amerykanie?
    • schlagbaum Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 20:32
      yann17 napisał:

>
      > One was a soldier in the Israeli army. Twenty-one-year-old Michael Levine
      > moved from Philadelphia three years ago and joined the military as a
      > paratrooper.

Chyba ktos po nim zaplacze.
    • dana33 Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 20:34
      to powyzej to byl komentarz yanna, prawdziwego homo sapiens, z prawdziwymi
      chrzescijanskimi wartosciami.
      a to komentarz sjonistycznej zydowki, zwyklej kury domowej, bez zadnych
      wartosci moralnych:
      1. jeden byl obywatelem israela, ktory jak wielu, wielu mlodych israelczykow,
      wrocil do domu zeby razem ze swoimi przyjaciolmi z jednostki walczyc o spokojne
      granice swojego kraju i polegl w tej walce.

2. drugi byl kibucnikiem, ktory zone i dzieci poslal w bezpieczne miejsce, ale
      sam zostal w swoim kibucu, zeby pomoc innym pozostalym czlonkom swojego kibucu
      w dziennej pracy, ktora nie mogla czekac na koniec wojny.
      ihye zichram baruch.
      • goldbaum Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 20:38
        dana33 napisała:

> 1. jeden byl obywatelem israela, ktory jak wielu, wielu mlodych israelczykow,
        > wrocil do domu zeby razem ze swoimi przyjaciolmi z jednostki walczyc o
        > spokojne granice swojego kraju...

.... w glebi Libanu.
        Obgladalem w telewizji o podobych przypadkych takich, ktorzy walczyli o spokojne
        granice swojego kraju... pod Stalingradem, za co zostali nawet udekorowani
        zelaznym krzyzem.
        • dana33 Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 21:04
          juz ci zdaje sie napisano, ze twoje ciagle porownania israela z niemcami
          hitlerowskimi sa chore, drzewiecki, po prostu chore.
          • goldbaum Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 21:13
            chore nie jest porownywanie tylko ewidentne analogie widoczne dla kazdego.
      • yann17 Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 20:41
        dana33 napisała:

> to powyzej to byl komentarz yanna, prawdziwego homo sapiens, z prawdziwymi
        > chrzescijanskimi wartosciami.
        ---------------
        chcesz, żeby przypomnieć ci twoje chamskie posty ?

PS: Świadczy też o tym ilość twoich postów, które są wycinane albo lądują na
        ośle. W tej materii tylko arap1 jest lepszy od ciebie.
        • dana33 Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 21:07
          przypomnij, yannie. przypomnij mi te wszystkie posty, w jakich w ten sposob
          komentowalam smierc ludzi. podkreslam ludzi. nie terrorystow.

p.s. nu, yannie, pozwolisz ze nie zaczne liczyc teraz wyrzuconych postow
          twoich, krystka, pustemy, remkka i tego brata nie wiadomo czyjego. no i jeszcze
          pare. boje sie, ze twoj rachunek jest dokladnie taki sam, jak twoje
          chrzescijanskie wartosci.
          • yann17 Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 21:14

p.s. nu, yannie, pozwolisz ze nie zaczne liczyc teraz wyrzuconych postow
            > twoich, krystka, pustemy, remkka i tego brata nie wiadomo czyjego. no i
            jeszcze
            -----------

mój żaden post NIGDY nie wyleciał, za tamtych forumowiczów nie odpowiadam,
            aczkolwiek uważam że ich wszystkie wyrzucone posty to i tak mniej niż Twoje.

Niedługo przebijesz Arapa1, jego to już chyba nie wywala Kropka, ale automat

A
          • krystian71 moje???na palcach jednej reki 02.08.06, 21:16
            i to liczac od poczatku swiata
      • schlagbaum Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 20:42
        dana33 napisała:

> wrocil do domu zeby razem ze swoimi przyjaciolmi z jednostki walczyc o
        spokojne
        >
        > granice swojego kraju i polegl w tej walce.
        >
        > 2. drugi byl kibucnikiem, ktory zone i dzieci poslal w bezpieczne miejsce,
        ale
        > sam zostal w swoim kibucu, zeby pomoc innym pozostalym czlonkom swojego
        kibucu
        > w dziennej pracy, ktora nie mogla czekac na koniec wojny.
        > ihye zichram baruch.

Myslisz, ze ci ktorzy gina pod waszymi bombami nie maja rodzin i przyjaciol ?
        • dana33 Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 21:11
          jestem pewna, schlagbaum, ze maja rodziny. roznica polega na tym, ze nie my ich
          zaatakowalismy, tylko oni nas. i mimo to, zal mi tych niewinnych ludzi, chociaz
          przyznaje, ze ciesze sie z kazdego martwego terrorysty. i nie napisalam tu ani
          razu takiego komentarza o kims, kto zginal. ani w libanie, ani w katowicach.
          jak rowniez nie wysmiewam nikogo, kto lezy w szpitalu po wylewie i wlasciwie
          juz nie zyje. ani nie robie idiotycznych komentarzy o zabitym prezydencie czy
          premierze jakiegokolwiek kraju, a tacy byli nie tylko w israelu, a w niektorych
          krajach bylo ich wiecej niz jeden. ale ty sam rozumiesz, ja po prostu nie mam
          zadnych wartosci chrzescijanskich jak twoi koledzy z tego forum, nie jestem
          lekarzem, ledwo umiem czytac i pisac, i wszystko co soba przedstawiam, to
          domowa kucharka z zydowska mentalnoscia.
          • goldbaum Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 21:14
            dana33 napisała:

> jestem pewna, schlagbaum, ze maja rodziny. roznica polega na tym, ze nie my ich
            > zaatakowalismy, tylko oni nas.

Jak was "zaatakowali"?
          • aaki Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 21:27
            nie przejmuj sie, za to umiesz ciasto upiec
            ========================================
            krajach bylo ich wiecej niz jeden. ale ty sam rozumiesz, ja po prostu nie mam
            > zadnych wartosci chrzescijanskich jak twoi koledzy z tego forum, nie jestem
            > lekarzem, ledwo umiem czytac i pisac, i wszystko co soba przedstawiam, to
            > domowa kucharka z zydowska mentalnoscia.
      • h_industry Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 21:02
        dana33 napisała:

> wrocil do domu ..

Z tego co pisza wynika, ze nie "wrocil" lecz wybral sie na goscinne wystepy.
        • dana33 Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 21:15
          o, jeszcze jeden nik z prawdziwymi chrzescijanskimi wartosciami.

ciekawa jestem, co by sie dzialo na forum, jakbym po smierci tych zolnierzy
          polskich, ktorzy zgineli w iraku, tez napisala, ze wybrali sie tam na goscinne
          wystepy. nawet byloby trafniejsze spostrzezenie, bo to nie ich kraj byl, i nie
          o spokojne granice polski sie bili, no i tez swietnie mieli zaplacone za ta
          sluzbe, nie?
          • h_industry Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 21:19
            dana33 napisała:

co by sie dzialo na forum, jakbym po smierci tych zolnierzy
            > polskich, ktorzy zgineli w iraku, tez napisala, ze wybrali sie tam na
            goscinne wystepy.

Czy ktos twierdzi, ze ci zolnierze "wrocili" do Iraku zeby z przyjaciolmi... ?
            • dana33 Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 21:24
              nie, ale mimo to dali goscinne wystepy i to za niezla forse, nie?
              • h_industry Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 21:27
                dana33 napisała:

> nie, ale mimo to dali goscinne wystepy i to za niezla forse, nie?

Nie wiem co ty uwazasz za "niezla forse" ale te wystepy to faktycznie -wstyd.

Czy to ma jakis zwiazek z tym o czym rozmawialismy ?
                • dana33 Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 21:33
                  nu, zaczales o wystepach goscinnych naszego zolnierza, wiec przypomnialam ci
                  wystepy goscinne twoich zolnierzy.
                  a forsa byla napewno nie zla, bo inaczej by nie wystepowali, nie? przeciez to
                  nie byl przymus, tylko na ochotnika, prawda? ojczyzna zaproponowala, bo
                  ojczyzna dba o swoje dobre imie. u nas ojczyzna nie proponuje goscinnych
                  wystepow jej zolnierzy gdzies tam w innych krajach.... nu, ale roznice miedzy
                  naszymi ojczyznami to juz naprawde nie temat tego watku.
                  • h_industry Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 21:47
                    dana33 napisała:

> nu, zaczales o wystepach goscinnych naszego zolnierza, wiec przypomnialam ci
                    > wystepy goscinne twoich zolnierzy.
                    >
                    To ja ci przypominam, ze nie twierdze, ze polscy zolnierze "wrocili" do Iraku a
                    ty klamliwie twierdzisz ze ten najemnik "wrocil" i tylko o to tu chodzi.
                    • dana33 Re: W Izraelu zginęło dwóch Amerykanów 02.08.06, 22:03
                      dlaczego klamliwie? wrocil bo byl obywatelem i to byl jego kraj.
                      twoi zolnierze nie wrocili, bo nie byli obywatelami. ale mimo to dali goscinny
                      wystep za niezla forse, prawda?
                      widzisz, nie chodzi tutaj o powrot, tylko o zwrot "goscinne wystepy". ale ty i
                      tak nie jestes w stanie zrozumiec. tacy jak ty nie rozumieja.
    • aaki no i co z tego. w ostatnim czasie zginęło równiez 02.08.06, 22:06
      ze 40 innych izraelczyków, ze 150 palestyńczyków i pewnie ok 800 mieszkańców libanu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka