ropuucha1 28.07.06, 09:34 Witam!!! Planuje kupić mieszkanie od Developer House niestety ciężko znaleźć jakiekolwiek informacje o w/w developerze, może ktoś z nim już współpracował proszę o opienie. z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alina Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 22:43 jakiś tydzień temu na tym forum szukałam i były przypominane tylko już zarchaizowane wypowiedz- niezbyt pochlebne... Poszperaj w wyszukiwarce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berbelucha Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.cl.ad / *.computerland.pl 01.08.06, 17:02 W poniedziałek zarezerwowałem jedno mieszkanie na tym osiedlu - dzisiaj dopiero przeczytałem wypowiedzi na temat osiedla na Peonii i włos mi się na głowie jeży... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolenska Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 19:29 poczytaj w forum: jest duza literatura na temat developer house i ich wczesniejszych wcielen. jak najdalej!!! pojedz zobacz budowe na ulicy peonii i jeziorowej, opoznienia, brakorobstwo, demolka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 193.193.181.* 11.06.08, 16:54 I wcale sie nie dziwie, tez bylem klientem tych oszustow, rezygnuj jak najszybciej i jak najdalej od nich ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.aster.pl 07.08.06, 12:09 nie mają pozwolenia na budowę i na razie mieć nie będą - wiadomości z urzędu Wawer, nie kupujcie bez pozwolenia i nie rezerwujcie, pomyliła im się liczba kondygnacji, ci co juz wpłacili niech wycofają swoje pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berbelucha Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.cl.ad / *.computerland.pl 07.08.06, 14:15 Jakto pomyliła im się ilość kondygnacji ? powiedz coś więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazio Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.06, 17:40 totalny bałągan i amatorstwo. Twoim kosztem; wplacisz im, to stracisz pieniadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.aster.pl 08.08.06, 09:27 idz do urzędu i sprawdz czy dostali pozwolenie i czy był wcześniej złożony wniosek o pozwolenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.crowley.pl 16.08.06, 12:40 umowa o rezerwację, którą przesyłają i której absolutnie nie chcą negocjować to skandal i granda jest. Biorą od ludzi 5000zł za zaklepanie mieszkania, jako zadatek, ale jednocześnie nie mają pozwolenia na budowę. Generalnie, jak pozwolenia nie dostaną, albo postępowanie będzie trwało 3 lata (np. z uwagi na błędy formale wniosku) to ludziska będą czekać i czekać, a zadatku im nikt nie zwróci (a przynajmniej nie będzie musiał). Z tej "umowy o rezerwację" nie wynikają dla nich żadne terminy, po upływie których można byłoby się od nich czegokolwiek domagać, więc jest opcja, że 5000 zł pójdzie jak psu w dupę... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berbelucha Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.cl.ad / *.computerland.pl 16.08.06, 15:42 Pytanie co lepsze - stracić 5k czy ładować się w to czego wszyscy tutaj odradzają. Może od momentu rozpoczęcia przez nich budowy nasłąć na nich jakiegoś inspektora budowlanego Odpowiedz Link Zgłoś
kgolu Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 22.09.06, 11:38 Witam!!! Zauważyłam ze DH nie chce negocjować umowy. Wydaje mi sie jednak ze jak wszyscy sie o to postaramy to cos zyskamy. Mozena ich podac do biura ochrony praw konstumenta i konkurencji. Osobiście uważam że mieszkania w tym regionie sa ok, ale budowane przez DH to moze byc problematyczne. Trzeba bardzo dobrze negocjowac umowe! Trzeba miec na uwadze szczegolna kontrole tej inwestycji. Czy ktos widział moze umowe przedstępną dla tej inwestycji? Obawiam sie ze oni specjalnie jej nie pokazuja wczesniej zeby w przypadku otrzymania pozwolenia na budowe, nie dac ludziom czasu do zastanowienia i przeanalizowania umowy. Uważam ze trzeba ich cisnąć i najlepjej w zespole. Pojedynczo nie wiele zrobimy! Sprawa nie jest do konca przegrana, wszystko zalezy od faktu czy dostana pozwolenie czy nie! W garazu zrezygnowali gdyz boja sie go robic. Nie maja dswiadczenia a garaz zbyt wiele kosztuje. pozdr i piszcie E-mail : golbud@orange.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palma im odbija... Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.crowley.pl 22.09.06, 11:48 jest i umowa przedswtępna. Z ciekawszych zapisów jest sobie taki, że jak VAT do końca inwestycji (tj. do DATY USTANOWIENIA ODRĘBNEJ WŁASNOŚCI) skoczy z 7 na 22 , to doliczą różnicę, nawet jak budynek będzie stał i wszystko będzie już zapłącone.. Jak się tylko leszcze dowiedzą, że będzie zmiana podatku, to będą opóźniać oddanie... Kary umowne za nieterminowe wpłaty rzędu o,o1% za każdy dzień, przy czym liczy się dzień...odnowotwania wpłąty na ICH rachunku, a nie to kiedy Ty wpłacisz... ehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TED Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 23.09.06, 23:02 ... jestem jak najbardziej za pracą zespołową nad umową.... i najlepiej przed podpisaniem oddać ją do wglądu prawnikowi wyspecjalizowanemu w tej branży, w razie łamania praw konsumenckich, pozostaje spotkanie w Sądzie Ochrony Konkurencji i Konsumentów : ( Niestety dziś wielu developerów daje do podpisania niekorzystne dla klientów umowy. Pojawiają się w nich, zakwestionowane już przez SOKiK zapisy :( A obłedem jest już to, że pojawiają się one również w umowach niektórych firmy, będcych członkami Polskiego Związku Firm Developerskich - który, o ironio, jest autorem Kodeksu Dobrych Praktyk stworzonego by chronić interesy klienta. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzelec Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 217.153.224.* 26.09.06, 15:04 Witam Wszystkich własnie zarezerwowałem mieszkanie na palmowej, ale z waszych opisów wynika że się chyba pospieszyłem. Napiszcie czy wy również macie rezerwacje i czy ktos sie juz wycofał. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TED Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 17.08.06, 23:03 "... Developer House zawiadamia, że w związku ze zmianami w projekcie budowlanym narzuconymi nam przez Urząd dzielnicy Wawer - Warszawa, informujemy, że w ramach realizacji osiedla mieszkaniowego przy ul. Pamowej w Warszawie nie będzie budowany garaż podziemny pod budynkami...." takie radosne pismo otrzymaliśmy w tym tygodniu - po trzech miesiącach oczekiwania na pozwolenie. W siedzibie firmy poinformowano nas,iż urząd nakazał zmniejszenie o jedną kondygnację - podobno dał do wyboru, "ciąć z góry lub z dołu" - jak z uśmiechem stwierdziła pani zza biurka. Ponieważ nie chcieli zabierać ludziom mieszkań - zrezygnowali z garaży.WIELCE NIEPRAWDOPODOBNA I IRRACJONALNA OPOWIEŚĆ?????????? od komentarza aż się powstrzymamy.... jest tylko jeden!!!!!!! Dalej zastanawia nas fakt, jak zostanie rozwiazana w tym wypadku kwestia ilości miejsc postojowych nadziemnych. Jak wyliczyliśmy będzie ich za mało( dla samych tylko mieszkańców!!!!!), trzeba będzie więc zwiększyć ich ilość. Nagle bloki zamiast w cichej, zielonej okolicy będą stać po środku parkingu, a odwiedzający nas goście będą musieli parkować poza osiedlem, zastawiając drogi dojazdowe. Ciekawi jesteśmy jakie jeszcze niespodzianki, ukrywa w rękawie, dla swoich klientów Developer House. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monika a co mieli w warunkach zabudowy... IP: *.centertel.pl 18.08.06, 01:41 czy było słowo o garażach podziemnych LUDZIE NIE PATRZCIE TYLKO NA POZWOLENIE NA BUDOWĘ spójrzcie i wymagajcie do wglądu jeszcze na WZiZT bo budowa musi powstać także w oparciu o WZiZT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.06, 21:44 Witam serdecznie, Czy ktoś z Was ma najnowsze informacje dotyczące pozwolenia na budowę osiedla Palmowa? Po tym wszystkim co przeczytałem na forum na temat DH nie jest łatwo zdecydowac się na współpracę z nimi :-(( Z góry dziękuję za odpowiedzi Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezadowolony Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 20.08.06, 22:46 Niestety my zaryzykowaliśmy i teraz żałujemy tego kroku. DH to na dziś mało wiarygodny i rzetelny partner do interesów. Małym kosztem duży zysk. Kłamstwa, zwodzenie klienta, obiecywanie gruszek na wierzbie. Każdy sam musi ocenić czy woli wróbla w garści, czy gołębia na dachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berbelucha Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.cl.ad / *.computerland.pl 21.08.06, 11:32 Tez dostałem to pisemko i zastanawiam się, czy na podstawie zmiany przedmiotu umowy przedwstępnej, przez DH, w której to jest mowa o mieszkaniu z miejscem parkingowym podziemnym, można od niej odtsąpić uzyskując zwrot wpłaconej kwoty rezerwacyjnej. Ma ktoś z was jakiś pomysł może ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 17:23 Ja osobiscie nie podpisałem z nimi umowy ale sądze ,ze jest ona tak skonstruowana ,ze ubieganie sie o zwrot wpłaconej kwoty będzie niestety niemożliwe. Życzę jednak powodzenia. Tak na marginesie to dzwoniłem dzisiaj do biura DH i miła Pani w słuchawce powiedziała ,ze pozwolenie na budowę zostanie uzyskane w najbliższych 2 miesiącach.Domyślam sie ,że pewnie słyszeliscie juz takie obietnice dawno temu :-(( Tragiczne jest to ,ze od wczoraj przeczytałem ok 200 postów na tym forum na temat DH i nie znalazłem tam ani jednej chociażby neutralnej wypowiedzi wobec DH. Dla zainteresowanych przesyłam lnik z trasą Olszynki Grochowskiej, która tez budzi jak widzę wiele kontrowersji. bi.gazeta.pl/im/3/3557/m3557823.jpgPozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.crowley.pl 22.08.06, 15:20 Goście nie mają nawet jeszcze wersji umowy przedwstępnej, którą będą przedkładali do podpisania. Nie chcę straszyć, ale przecież tak na prawdę mogą tam wpisać wszystko, co im sie zamarzy, np. termin oddania 2019. Z drugiej jednak strony, dla tych co podpisali umowę rezerwacyjną - ściągnijcie sobie z ich stron (póki są) wszelkie opisy tej inwestycji, ze szczególnym uwzględnieniem TERMINÓW. I jak chcecie się wycofać, to zażądajcie zwrotu zadatku, np dlatego, że nie będzie nie wykonali umowy, tzn. nie przystąpili do realizacji budowy osiedla przy ul. Palmowej, przy czym opis tego osiedla zawarty został na ich stronach www. i ofertach zamieszczonych w internecie. Da się trochę porzeźbić, jakby się chciało... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berbelucha Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 23.08.06, 17:07 Pozwolilem sobie zaznaczyć mniej więcej rejon osiedla - tak przynajmniej wynika z mapy, sami ocencie img61.imageshack.us/img61/1039/m3557823nk5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kgolu Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 27.09.06, 14:24 Właśnie dowiedziałam się w gminie że pozwolenie jest! Ale to już wiemy. Skoro pozwolenie jest developer jest zobowiązany pokazać nam zatwierdzony w gminie projekt budowlany do realizacji. Projekt zawiera obrys budynku i zewnętrzne standardy budynku takie jak elewacja wykończenia balkonów, garaż, jak równiez podzial mieszkan wewnatrz budynku itd…. Jeżeli natomiast chcemy dowiedzieć się cos więcej o firmie Krajowy Sąd Rejestracyjny udzieli nam informacje. Przecież nie możemy sobie kupić kota w worku. Wszystko musi stać się jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.crowley.pl 27.09.06, 14:32 wyluzuj troszeczkę, bo akurat Krajowy Rejestr Sądowy nic Ci nie powie ponad to co sobie jesteś sama w stanie wyczytać z ich akt rejestrowych. A to ile jest się w stanie wyczytać z akt zależy od tego jak dobrze umie się czytać sprawozdania finansowe i to tylko przy założeniu, że DH wypełnia obowiązek ustawowy ich składania... Odpowiedz Link Zgłoś
kgolu Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 27.09.06, 15:29 ja jestem wyluzowana! i przesyłam informacje wszystkie które przyjda mi do głowy, aby firma sprawa firmy DH stała sie bardziej klarowna i przystępna. To czy DH składa sprawozdania jest dla mnie równiez bardzo ważne, bo w koncu od czegos trzeba zaczać skoro chce bliżej poznac ta firmą. Skoro uważasz że to nic opowiedz co ty zamierzasz zrobić przy spradzaniu DH. Nie wszystkie informacje muszą być trafne, ale w koncu po to piszemy na forum aby przekazywac sobie informacje i wzajemnie pomagac. No chyba ze ty masz jakis inny cel. (jak np. ocena pomysłow innych ludzi) Podaje informacje dalsze, któe może komus pomoga: Standardowe dokumenty niezbędne (wymagane prawem) przy podpisywaniu umowy wstępnej z developerem to: 1. Pozwolenie na budowę 2. Prawo własności gruntu 3. Wypis z księgi wieczystej (w której jednym z działów jest zadłużenie zaciągnięte przez firmę). Wypis taki jest ważny przez jeden miesiąc. Co więcej firma może zaciągać kredyt na inwestycje podczas jej trwania Co oznacza iż o nowy wpis należy prosić co jakiś czas aby mieć kontrolę nad sytuacją w firmie DH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.crowley.pl 27.09.06, 15:31 konkretne uwagi przesyłam na maila... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu Palmowa - zezwolenie na budowę ... DO KOŃCA ROKU IP: *.crowley.pl 12.09.06, 09:34 No i jak w kalejdoskopie się zmienia chłopakom (i dziewczynom). Zezwolenie na budowę tym razem planują dostać do końca roku ... ale cyrk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zainteresowany Re: Palmowa - zezwolenie na budowę ... DO KOŃCA R IP: 80.50.250.* 12.09.06, 23:36 A skąd igciu masz takie informacje. Poproszę o więcej konkretów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też naiwny Dla naiwnych IP: *.chello.pl 13.09.06, 00:29 Czytelniku.....Jeśli nadal zastanawiasz się jeszcze, czy może jednak kupić coś od DH, to odrazu możesz otworzyć okno, i tę kasę przez nie wypieprz.... efekt będzie taki sam....murowane. Mała prośba, daj znać kiedy będziesz to robić, to chętnie się przejde i ja sobie pozbieram. Może wyrówna mi się choć część tego co utopiłem robiąc interesy z DH. A tak serio, trzeba mieć nierówno pod sufitem aby zdecydować się na ich ofertę. Gdyby nie te galopujące ceny to PO TYM CO ROBIĄ, dziś wszystkie ich mieszkania miałyby notkę WOLNE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 07.11.06, 17:57 UWAGA!!! TEN DEVELOPER HOUSE TO SĄ OSZUŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 JAK NAJDALEJ OD NICH!!!!!!!!!! CHCIELI MNIE OSZUKAC MOWIAC ZE MAJA POZWOLENIE NA BUDOWE A NIE MAJĄ NAWET KUPIONEJ DZIALKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! UWAŻAJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ONI POPROSTU ZBIERAJA KASĘ OD LUDZI A PÓŻNIEJ OGLASZAJA BANKRUCTWO I ZMINIEJA FIRMĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_s4 Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 23.08.06, 11:24 hej! witam Wszystkich! powidzcie mi cos więcej na temat inwestycji na palmowej? może juz ktoś z Was miał z nimi jakies doświadczenia? z góry dziekuje za infomacje i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_s4 Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 23.08.06, 13:15 moze ktos juz rezerwował mieszkanie na ulicy palmowej, chętnie porozmawiam, gg 2453720, mail bambo_s@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berbelucha Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.cl.ad / 195.205.192.* 24.08.06, 13:25 Pozwolilem sobie zaznaczyć mniej więcej rejon osiedla - tak przynajmniej wynika z mapy, sami ocencie img61.imageshack.us/img61/1039/m3557823nk5.jpgPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TED Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 24.08.06, 16:28 ...no i wyszło szydło ..... Po usunięciu garaży podziemnych będzie za mało miejsc parkingowych naziemnych na osiedlu palmowa. Istnieje obowiazek zapewnienia miejsc parkingowych - conajmniej jednego dla każdego lokalu + miejsca dla osób przyjezdnych. Dzisiaj dowiedzieliśmy się że DH dokupił pas ziemi od strony północnej w celu spełnienia tego wymogu. Powstanie dodatkowy rząd miejsc parkingowych wzdłuż całej działki. Ciekawi jesteśmy co na to właściciele mieszkań południowych. Komfort mieszkania i widoki z okien coraz słabsze :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TED Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 24.08.06, 17:36 ...oczywiście chodziło o mieszkańców strony północnej ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEZADOWOLONY Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 24.08.06, 17:46 ... zastanawia mnie dlaczego osiedle na wichrowej ( nasi sąsiedzi ) dostali pozwolenie na 3 piętra + garaż a palmowa nie? czyżby aż tak różne warunki zabudowy na tak małym i jednorodnym terenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIEZADOWOLONY Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 24.08.06, 17:57 ...wszystkim zainteresowanym polecam wizytę w gminie Wawer w dziale architektury + u osoby odpowiedzialnej za sprawdzenie dokumentów inwestycji na palmowej.... oraz oczywiście osobiste wizyty w biurze DH i dopytywanie się o wszystkie szczegóły, a w szczególności wprowadzone i - ane zmiany..... i konkrety, konkrety ....a nie wodolejstwo. Jeśli uda się komuś zdobyć nowy, tajemniczy plan zagospodarowania terenu wokół bloków...bo że taki istniej to fakt... byłbym wdzięczny za udostępnienie go na forum...z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.crowley.pl 24.10.06, 16:46 wcześniej developer house robił w gminie wawer co chciał - mieli swoich skorumpowanych urzędasów. Przejedźcie się na ul Zwoleńską - nie pamiętam jak nazywa się ta ich wspaniała inwestycja - dostali warunki zabudowy nie respektując żadnych odległości od granicy działki; kto im dał pozwolenie?! teraz podobno się ukróciło i co niektórzy zostali zwolnieni bądź zawieszeni (nie wiem, co to znaczy). Sprawdzajcie przede wszystkim, czy w ogóle grunt jest ich - lubią kupować nie płacąc właściecielom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deel Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 00:34 Witam z Wichrowego Parku. CIeszcie się, że garażu podziemnego nie będzie, bo w tym rejonie mamy wysoki poziom wód gruntowych. To po pierwsze podraża koszty, a po drugie tylko bardzo wysoka jakość wykonania zapewnia, że woda nie będzie przeciekać do garażu. A przy developerskich oszczędnościach to raczej trudne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:18 ... rezrwowaliśmy w DH mieszkanie w bloku z garażem i ogródkami. Po kilku miesiącach zostaliśmy poinformowani że garaży podziemnych nie będzie. I co?....nikt nie obniżył nam ani o złotówkę za metr z tego powodu. A im koszty odpadły a jakże i to jakie!!!!!.....nie mówiąc już o pogorszeniu jakości terenu wokół budynków, na którym zamiast trawników będą teraz hałasowały auta....Taka "FAJNA" I "RZETELNA" firma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Rozwiązałam z nimi umowę!!!! IP: *.koba.pl 03.09.06, 12:45 Witam wszystkich!również zareszerwoawał osiedle na palmowej,ale moja cierpliwość dobiegła końca.Ta firma to banda oszustów,którzy naciągają swoich klijentów.dlatego też 4 dni temu rozwiązałam z nimi umowę i oddano mi cała kwotę w gotowce bez żadnych potrąceń.Dlatego jeśli będziecie chcieli rozwiązać umowę bezdyskusyjnie domagajcie się zwrotu Waszych pieniędzy.Podaje moj meil:83daga@wp.pl pozdrawaim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola.r Re: Rozwiązałam z nimi umowę!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 09:26 bardzo prosze o info na priv bo tez juz mi nerwy puszczaja pozdrawiam lola.r@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kgolu Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 27.09.06, 13:23 Czesc Marcin!! Ja zapłaciłam juz zaliczkę, ale jakby nie widzę tego jako problem, gdyż w każdej chwili mogę ja odebrać! Zastanawiam się raczej czy chce ta zaliczkę odebrać. Zdaję sobie sprawę iż w tej cenie nigdzie nie kupie mieszkania i nie ukrywam że ta okolica mi sie podoba. Jest to nowa rozwijająca sie okolica. Cicha, spokojna i blisko do Centrum. Myślę raczej nad czymś innym mianowicie: Co zrobić zeby to mieszkanie kupić i nie stracic pieniedzy. Do tego potrzebna mi jest dobrze wynegocjowana umowa, która w razie problemów pozwoli mi sie obronić ! A wiec nie bójmy się rozmawiać i negocjować tego czego oczekujemy od developera. W każdej chwili mozemy ta firme podac do Biura Ochrony Praw konsumentów i Konkurencji z tego powodu że warunki sa sztywne i jednostronne. Pracuje w jednej z firm budowlanych warszawskich, dlatego wiem ze wielu klientów wygrało w sądzie niekorzystne dla siebie umowy z deweloperem. Nie mówię że się nie boję, bo nie chce stracić pieniędzy! Wiem jednak że czym bardziej się umocnimy tym większe szanse mamy i czas w tym przypadku działa na naszą korzyść. Zastanawiam się jak wyciągnąć informacje od tego developera i od gminy….. Myślę że trzeba ich często nachodzić. Nawet lpiej w grupie, wówczas będą mieli większy respekt przed nami. Byłam juz raz wstępnie umówiona z rzecznikiem praw konsumenta, ale niestety zbrakło mi czasu, żeby tam dotrzeć. Tak czy inaczej zamierzam pofatygować się tam, gdyż oni mogą mi doradzić na co należy zwracać uwagę i jak podpisać umowę korzystną dla mnie. Wiadomo oczywiście że sprawa z góry wydaje się dość skomplikowana i niektórzy mogą uważać że lepiej więcej zapłacić i mieć pewne niż tutaj zaczynać kupno mieszkania od chodzenia po sadach. Moje zdanie jest następujące, do czasu kiedy nie mają pozwolenia jest zaliczka. Tak naprawdę nic mnie to nie kosztuje. W międzyczasie mogę wycofać zaliczkę jak znajdę coś bardziej odpowiedniego. Na dzień dzisiejszy jednak uważam to za bezsensowne. Niewiadomo w tej chwili jak potoczyć się sytuacja i czy dostaną tą pozwolenie. Jeżeli nie dostaną sprawa jest prosta – zwrócą pieniądze. Jeżeli jednak dostaną uważam ze należy być gotowym na korzystne podpisanie dla nas umów…. Żeby nie utopić pieniędzy. Dlatego zamierzam posprawdzać ta budowę pozbierać dokumenty dotyczące numerów gruntów i sprawdzić czy nie są obciążone kredytem. Cisnąć developera o standardy lokalu żeby nie okazało się później ze wybuduje jakieś szkaradztwo. Dalej czym prędzej wyciągnąć od nich umowę wstępna, aby mieć dość czasu na jej analizę. Jak nie mają umowy wstępnej dla tego osiedla to postarać się o umowę z innego osiedla, aby ja przeanalizować. Oczywiście developer może mówić że nie ma żadnych dokumentów i że jak nam nie pasuje to możemy zrezygnować, ale w tym czasie należy walczyć o nasze prawa i odpowiadać iż to jest ich obowiązkiem udzielić nam informacji i dokumentów. W innym wypadku można ich podać do rzecznika praw konsumenta. Osobiście uważam , że im jest na rękę kiedy my zrezygnujemy, gdyż wówczas będą mogli sprzedawać te mieszkania po wyższej cenie. Dlatego tez ograniczają nam wiedze…….. bo chcą jak najlepsze warunki wynegocjować dla siebie. Pamiętajcie moi drodzy, to jest zwykły interes – każdy ciągnie w swoja stronę DEVELOPER w swoją my w swoją. Pytanie tylko kto wygra MY-czy ONI? Słysze że mamy już umowę przedwstępną-czy mogłby kto mi ja przesłać na E- mail:golbud@orange.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daga Do kogoś kto pytał o rozwiązanie umowy IP: *.koba.pl 06.09.06, 19:32 Ktoś napisał do mnie na pocztę,bo chciał się dowiedzieć o rozwiązaniu umowy- niestety wcieło mi całą pocztę i nie mogę mu odpisać.Jeżeli jesteś nadal zainteresowany napisz jeszce raz na meila 83daga@wp.pl POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Berbelucha Re: Do kogoś kto pytał o rozwiązanie umowy IP: *.chello.pl 18.09.06, 11:59 Chodzą słuchy że DH nie dostanie pozwolenia na budowę, wcale i że będą musieli klientom oddać pieniądze za umowy rezerwacyjne - ktoś coś więcej wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ij Re: Do kogoś kto pytał o rozwiązanie umowy IP: *.crowley.pl 18.09.06, 15:20 jest generalnie tak, że Urząd Dzielnicy Wawer nic nie chce mówić. oficialnie. przesłanie z rozmowy było jednak takie, że oni "na Pana miejscu" nie płaciliby żadnych pieniędzy DH dopóki nie dostaną zezwolenia na budowę, a przecież "rozmawiałbym z Panem zupełnie inaczej gdyby, wie Pan"... Konkluzja - coś DH za przeproszeniem pier****! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Do kogoś kto pytał o rozwiązanie umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 17:40 przed chwilą dzwoniłem do DH, mówia że własnie dostali pozwolenie..kupować.. niekupować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Do kogoś kto pytał o rozwiązanie umowy IP: 85.232.233.* 27.09.06, 08:39 no własnie, skoro dostali to teraz mamy problem..........hmmmm, powiedzcie co robicie Odpowiedz Link Zgłoś
kgolu Re: Do kogoś kto pytał o rozwiązanie umowy 27.09.06, 13:35 A więc mamy pozwolenie! Należy umwoę wstępna dać do analizy prwnikowi. A potem najlepiej umówć sie w grupie i iść do nich do biura! Powiedzie kiedy macie czas? Ja będe tam w piątek około 17-18 godziny. Będe sie starac o standardy budynku. głonie istotne sa tutaj elewajce, okna, wykonczenie balkonów. Mieszkam w tej chwili na osiedlu Wichrowy Park, które jest nieopodal naszego nowego osiedla. Zapraszam wszystkich do obejrzenia osiedla i jego standardów, abyśmy wiedzieli czego wymagac od DH. Powtarzam jeszcze raz mam czas w piątek po południu. Dla wszystkich chętnych: najpierw możemy spotkac sie w siedzibie DH a potem zapraszam na moje osiedle do obejrzenia standardów.Jeżeli chcece sie konkretniej umówić piszcie na E-mail golbud@orange.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leon Re: Do kogoś kto pytał o rozwiązanie umowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 13:39 Ja niestety w piątek nie dysponuje czasem, ale chętnie utrzymam kontakt z osobami kupujacymi mieszkania na Palmowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Do kogoś kto pytał o rozwiązanie umowy IP: 85.232.233.* 28.09.06, 17:25 Sluchajcie! poszukuje chętnych, którzy chcą sie spotkać, omówic nasze problemy, ustalic strategie działania a następnie w dużej grupie odwiedzać naszego developera, uważam ze jeśli bedziemy w grupie to inaczej bedą z nami rozmawiać, bedziemy negocjowac warunki umowy! Co Wy na to? Jesli jest ktoś chętny to proszę piszcie: bambo_s@poczta.onet.pl- termin spotkania do uzgodnienia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TED Część wspólna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 12:45 Czy znacie może jakieś szczegóły na temat części wspólnej. Nic na ten temat nie ma w umowie. Przeoczenie w zapisie czy może wspólnota sama będzie musiała się zająć tym wykończeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomes Re: Część wspólna IP: 85.232.233.* 18.10.06, 15:32 i co z ta czescią wspolna?, wiadomo cos? ktos moze sprawdzil dokladnie ta inwestycje? napiszcie proszę cos wiecej, bo chyba bede rezygnowal............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu@yahoo.com Re: Część wspólna IP: *.crowley.pl 18.10.06, 16:47 część wspólna, częścią wspólną, ale zwrócicie uwagę na pozostałe zapisy umowy przedstępnej. Zastanawiałem się czy nie kupić mieszkania na Palmowej, ale nową ceną 5500/m2 rozwiali wszelkie moje wątpliwości... Swoją ogólna postawą zresztą też. Dość zabawne np., że developer house pisze sobie sam "laurki" na tym forum udając klientów... (Majuu, gdzie jesteś nowa klientko...?:) i inwigiluje klientów podając się za ... innego klienta. Co do samej umowy to: - zapis o VATcie to straszny przekręt, chamstwo i rozbój w biały dzień... - nie ma zapisu, że w dacie przeniesienia własności nieruchomość będzie nieobciążona, ale za to jest zapis, że klient musi podpisać akt notarialny... - powalczcie o wpisanie do umowy terminów na poszczególne etapy budowy fundamenty, I, II, III piętro, dach, okna, instalacje, oddanie) i w konsekwencji także o PRAWO ODSTĄPIENIA Z WINY DEVELOPERA, jeżeli będzie miał OPÓŹNIENIE (nie mylić ze zwłoką!!!) większe niż np. 60dni przy którymkolwiek z etapów + kara umowna -domagajcie się absolutnie uzależneinia kolejnych płatności OD ZREALIZOWANIA poszczególnych etapów, a nie NA ich realizachę - koniecznie dowiedzcie się JAKIEJ TREŚCI ma być pierwsza umowa notarialna (przedstępna)- to właściwie podstawa jest. - jak ma być przedwstępna w formie aktu notarialnego to domagajcie się elementów umowy developerskiej tak, jak ją postrzega tzw. doktryna, tj. domagajcie się a) obowiązku wpisania przez DH roszczenia o ustanowienie i przeniesienie odręben własności lokali do księgi wieczystej (jedyna włąściwie forma zabezpieczenia waszych pieniędzy!), b) prawa żądania ustanowienia rpzez sąd wykonawcy zastępczego; Jak już macie dawać zarobić ich funflowi notariuszowi, to chociaż żeby z tego jakaś korzyść dla was była... -zmieńcie kary umowne za nieterminowe wpłaty, bo to też przegięcie jest - pomiar powykonawczy i dopłaty za większy niż umówiony metraż i tak jest bezprawne, więc niech się bujają... (niedozwolona klauzulka...tak tak Kochani z DH, bo wiem, że to czytacie...) -w par. 10 punkt 1. należy sprecyzować OD KIEDY i ZA ILE ma ta firma zarządzać nieruchomością, żeby się nie okazało, że od daty podpisania umowy za jakieś 1000 pln od łebka za miesiąc... - w par. 7 punkt 2 powinna zostać wyłącznie forma listu poleconego za zwrotnym potwierdzeniem na conajmnie 14 dni przed datą podpisania aktu - do rozważenia pozostawiam dodanie zapisu, że kary umowne nie wyłączają dochodzenia odszkodowania na zasadach ogólnych w pełnej wysokości i w konsekwencji wykreślenia ostatniego zdania par. 9 punkt 3 - wartoby rozważyć, czy nie powalczyć o zapis, że jak DH nie usunie w wyznaczonym terminie wszelkich wad i usterek przedmiotu umowy, to kupującemu przysługiwać będzie prawo odstąpienia od umowy z winy DH (+kara umowna) bądź prawo żądania odpowiedniego zmniejszenia ceny; to tak w dużym skrócie. Przeanalizowałem tą umowę swego czasu, więc przemyśleń mam sporo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Część wspólna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 23:14 Najwiekszy problem jaki jest z osiedlem Palmowa to sprawa wlasnosci gruntu. DH nie jest wlascicielem tego gruntu, a jedynie ma pozwolenie na dysponowanie nim i umowe przedwstepna. Obie tez rzeczy kompletnie nic nie gwarantuja. Rownie dobrze po wplacie wszystkich pieniedzy moze sie okazac, ze grunt w dalszym ciagu nie jest ich,a my zostajemy z nic nie wartym przedwstepnym aktem notarialnym. wszystko to co mowia na temat wlasnosci gruntu jest nic nie warte.nie mamy zadnej gwarancji w tym zakresie i to jest prawdziwy problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu Re: Część wspólna IP: *.crowley.pl 19.10.06, 10:12 Wiesz, lubieć to ja ich może i nie lubię, ale prawda jest taka, że w treści umowy przedswtępnej jest zapisane, że dh oświadcza, że jest właścicielem gruntu i że jest on wolny od wad prawnych, innymi słowy nikt nie ma prawa ani obowiązku podpisywać umowy przedwstępnej (a zatem i płacić jakichkolwiek pieniędzy) dopóki DH nie będzie właścicielem gruntu... Jak będzie wpis w KW to będziesz mieć gwarancję, o której mówisz i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomes Re: Część wspólna IP: 85.232.233.* 19.10.06, 11:10 wiec co mamy robic????????? co to wogole za firma????? banda pajacow i przekręciarzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu Re: Część wspólna IP: *.crowley.pl 19.10.06, 11:34 tyy, tomes, uważaj, bo chłopaki z DH to czytają, potem cię namierzą i postawią Ci w mieszkaniu krzywo ściany;) Firma jak firma, chociaż po wizycie w siedzibie ma się conajmniej dziwne odczucia... Negocjujcie umowę i to bardzo. Absolutnie bazową kwestią są terminy zakończenia etapów z prawem odstąpienia i zapis, że w dacie przenoszenia odrębnej własności nieruchomość nie będzie obciążona pod rygorem prawa odstąpiwnia z winy DH + dobra kara umowna. Co do własności gruntu, to dopóki jej nie zdobędą nie podpisujcie żadnej umowy przewstępnej i nie wpłacajcie żadnych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomes Re: Część wspólna IP: 85.232.233.* 19.10.06, 12:14 ty, a widziales kiedys tam jakiedos goscia, same lalki, ktore nie wiedzą wogole o co biega, chyba umieja tylko paznokcie malowac..............hahha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu Re: Część wspólna IP: *.crowley.pl 19.10.06, 12:19 tzn. wiesz, mi tam obecność lasek nie przeszkadza...;) Ale gości też widziałem. Takie tam cwaniaczki z wyglądu jakk na mój gust. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomes Re: Część wspólna IP: 85.232.233.* 19.10.06, 13:22 wiesz, mi laski tez ni eprzeszkadzaja, ale te tam to ja sie zastanawiam po co siedza, przeciez nic konkretnego tam nie robia, najgorsze jest to ze nie maja zielonego pojecia o tym co robia........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu Re: Część wspólna IP: *.crowley.pl 19.10.06, 14:04 widzisz tomes, tu się mylisz... one np. są odpowiedzialne za pisanie pozytywnych komentarzy o Developer House na TYM forum podając się za klientów... Czasem także nawiązują kontakty z klientami podając się za innych klientów, żeby rozeznać co "ludzie gadają"... PANI MAJOOOO NOWA KLIENTKO!!! CO TAM SŁYCHAĆ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomes Re: Część wspólna IP: 85.232.233.* 19.10.06, 14:53 no to ciekawe maja zajecia........... ambitna praca........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu Re: Część wspólna IP: *.crowley.pl 19.10.06, 16:15 tak dla przykładu wpis autorstwa Pani (Pana?) z DH... iście subtelny PR Autor: Gość: maja nowy klient IP: *.171.79.214.crowley.pl Data: 29.09.06, 13:15 + dodaj do ulubionych wątków --------------------------------------------------------------------------- Ja nie wiem skąd te informacje, też się obawiałam, bo czytałam różne rzeczy na temat DH i ich inwestycji, ale wczoraj byłam w ich siedzibie i pokazano mi pozwolenie na budowę, nawet dostałam kopię tego dokumentu. W gminie też powiedziano mi, że pozwolenie zostałowydane i czekamy na uprawomocnienie. Może to tylko pogłoski od nieuczciwej konkurencji. Mam też wzór umowy i generalnie nie mam żadnych zastrzeżeń. Narazie wszystko jest O.K. maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Część wspólna IP: 89.171.82.* 24.10.06, 16:55 No przecież to jest nie do pojęcia! Ludzie po co czytacie te epistoły na temat DH skoro i tak ładujecie się w to bagno! Prześledźcie historię firmy - jest dobrze na forum opisana. Ile razy pisali ludzie, że oni nie mają aktu własności na ziemię?! I wy też nie będziecie mieć. Jeszcze niedawno moigli żerować na niewiedzy ludzi i stosowali stary chwyt; wpłacali zaliczkę za grunt (żałosną oczywiście), podpisywali umowę przedswstęną i na jej podstwaie występowali o warunki zabudowy i... już zaczynali sprzedawać meszkania. Jedynym zabezpieczeniem dla sprzedającego grunt był "słynny" paragraf 777 który jak wiadomo w żaden sposób nie chcronił sprzedającego. To są naprawdę oszuści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIEKAWA Re: Do kogoś kto pytał o rozwiązanie umowy IP: 85.232.233.* 20.11.06, 14:17 CZY KTOS PODPISAŁ JUZ UMOWĘ NA OS. PALMOWA???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Do kogoś kto pytał o rozwiązanie umowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.06, 15:40 Jeszcze nie podpisałam umowy, zastanawiam się nad wycofaniem z rezerwacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TED Re: Do kogoś kto pytał o rozwiązanie umowy IP: *.chello.pl 20.11.06, 20:46 ja właśnie zrezygnowałam i już podpisuje umowę z nowym developerem którego od dawna miałam w planie B. Jest to najlepsza decyzja jaką podjełam od pół roku i tylko pluję sobie w twarz że tak długo dawałam robić się w konia DH. NO ALE JAK SIĘ MA DOBRE SERCE TO POWINNO SIĘ MIEĆ TWARDĄ DUP...i cieńszy portfel o 150 000 tysięcy niestety...ale zawsze to lepiej niż utopić furę kasy w dziurze na polu bądź w najlepszym wypadku - psiej budzie...pozdrawiam i życzę owocnych przemyśleń. A tak na marginesie możecie sobie pojeżdzić po innych developerach i ocenić profesjonalizm Dh ;( . Jakie dokumenty, umowy, terminy oraz standarty oferują inni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjk Re: Do kogoś kto pytał o rozwiązanie umowy IP: *.aster.pl 20.11.06, 21:39 Ja też zrezygnowałam,teraz czekam na listowną odpowiedź w sprawie zwrotu zadatku.Wiem,że komuś się udało odzyskać...Jeśli wolno spytać:jakim sposobem straciłeś aż 150 000?Nie zwrócą Ci? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TED Re: Do kogoś kto pytał o rozwiązanie umowy IP: *.chello.pl 20.11.06, 22:04 ... mieszkanie które miałam na liście awaryjnej dziś (oczywiście w kolejnym etapie) jest droższe o 150 000 zł. Pierwszy etap oddają już w grudniu ...eh gdybym nie skusiła się na ten Wawer to już bym wybierała farbę do mieszkania...no ale nie myli się tylko ten co nic nie robi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjk Re: Do kogoś kto pytał o rozwiązanie umowy IP: *.aster.pl 20.11.06, 22:21 No tak,masz racje...Mi też uciekło kilka fajnych inwestycji.Pozdrawiam i życze powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA Re: Do kogoś kto pytał o rozwiązanie umowy IP: *.chello.pl 20.11.06, 22:22 SAM FAKT ZE MAJĄ W SPRZEDAŻY OKOŁO 40% (I CORAZ WIĘCEJ SIĘ ZWALNIA) MIESZAŃ Z PIERWSZEGO ETAPU W SYTUACJI GDY LUDZE ZABIJAJĄ SIĘ ABY COKOLWIEK KUPIĆ NA RYNKU PIERWOTNYM POWINNO WAM STARCZYĆ ZA ODPOWIEDŹ. NAWET JW CONSTRUCTION MIMO TAKICH ZŁYCH OPINI MA WSZYSTKO SPRZEDANE. MYŚLCIE, MYŚLCIE...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjk Re: Do kogoś kto pytał o rozwiązanie umowy IP: *.aster.pl 20.11.06, 22:58 Jak ja rezerwowałam to wszystkie mieszkania z pierwszego etapu były zajęte! Teraz to mi też łatwo powiedzieć: MYŚLCIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REALISTA Re: Do kogoś kto pytał o rozwiązanie umowy IP: *.chello.pl 20.11.06, 23:05 MYŚLCIE,... -TYCZY SIĘ OCZYWIŚCIE NOWYCH CHĘTNYCH NA MIESZKANIA WIDMA PRODUKOWANE PRZEZ DH. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc18 osiedle palmowa II 21.11.06, 10:16 szukam osób, ktore zarezerwowały mieszkanie na osiedlu Palmowa II etap. Słyszeliscie że kupujacym z pierwszego etapu podniesiono cenę zakupu za m2....mimo rezerwacji mieszkania i rezerwacji ceny w umowie rezerwacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: osiedle palmowa II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 13:08 Tak słyszałam, to są jakieś kpiny z klientów. Ciekawe jak podpiszemy umowę cywilno-prawną i wezmą 10% wartości mieszkania to co jeszcze wymyślą! Bo jak widać umowa dla nich to zwykły papierek którym możemy wytrzeć sobie du.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu Re: osiedle palmowa II IP: *.crowley.pl 21.11.06, 14:59 ludzie, weźcie się na litość boską ogarnijcie i nie płaćcie im żadnych dodatkowych pieniędzy, aż nie uzyskają wpisu do KW działek, że są ich właścicielami. Co do samej umowy przedwstępnej odsyłam do mojego wcześniejszego wpisu, gdzie zamieściłem jaieś 30 uwag... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: osiedle palmowa II IP: *.chello.pl 21.11.06, 15:36 Tak mają dużo takich kpin: - usunięcie z planu garaży bez jakiejkolwiek rekompensaty za obniżenie standartu inwestycji - obietnice otrzymnia pozwolenia na budowę mimo iż wiedzieli że ich plany nie spełniaja warunków prawa budowlanego np.za mało miejsc parkingowych czy zaprojektowanie szamba pod zabudowę wielorodzinną.... a potem się dziwią ze nie chce im tego nikt podpisać...ja nie wiem ale oni może oszczędzaja również na architekcie i dziewczyny same w przerwach śniadaniowych te plany rozrysowywują szminkami : ) ............ no niestety kadra urzędu Wawer się trochę zmieniła - oszustwo dotyczące zakupu wąskiego pasa gruntu obok, by zagwarantować przepisową ilość miejsc parkingowych - bez tego nie dostali by pozwolenia. Jednego dnia są właścicielem dodatkowej powierzchni jak wszystkich zapewniają a po miesiącu okazuje się że nie .. że pasa nie będzie a miejsc parkingowych i tak starczy bo "..jest mało chętnych..." - co nie zmienia faktu że zamierzają złamać przepisy. Pogarsza to coraz bardziej standart mieszkania i obniża cenę ewentualnej sprzedaży w przyszłości - bardzo ciekawa jest też kwestia kanalizacji - co innego mówią w gminie co innego developer , generalnie co pytanie to inna odpowiedź - plany na które dostali pozwolenie w gminie różnią się od tego co zamierzają wybudować - jawnie o tym informują w biurze klientów - jak tłumaczą inaczej nie dostali by pozwolenia.. - podniesienie ceny pomimo umowy rezerwacyjnej która miała ją gwarantować - bardzo niekorzystna i niczego gwarantująca umowa przedwstępna którą ktoś żywcem skopiował z umów na segmenty - do tego stopnia spartaczyli że początkowo nawet nie zauważyli że nie uwzglednia ona uregulowania np.kwesti części wspólnej.....Generalnie ma ona takie luki że wszystko mogą potem zrobić ...Developer House to baaaaardzo zabawna firma, zabawne maja też wymagania (tj. wogóle ich nie mają) które trzeba spełniać aby u nich pracować - swojego czasu zamieścili jedno ogłoszenie szukając nowych.. Wogóle to jest to świetny materiał ma reportaż telewizyjny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: osiedle palmowa II IP: *.chello.pl 21.11.06, 15:43 - o kwesti własności gruntu już nie wspomnę, zainteresujcie się ilu jest spatkobierców, ile DH ma pełnomocnictw, jakie nazwiska figuruja na dokumentach no i miejcie świadomosć ile lat takie sprawy ciągną się w Polsce nawet przy zgodności stron Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: osiedle palmowa II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 21:01 ...i kolejne trzy mieszkanka zwolnione...widzę że rozsadek zaczyna brać górę..gratuluję trzeźwości spojrzenia i powodzenie w poszukiwaniach nowej inwestycji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: osiedle palmowa II IP: *.aster.pl 22.11.06, 22:58 Mam pytanie do wszystkich którzy zwolnili swoje mieszkania:odzyskaliście swoje pieniądze wpłacane przy rezerwacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: osiedle palmowa II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.06, 12:58 ja właścnie otrzymałem zwrot po trzech dniach..po ..tylko dwóch telefonach przypominajacych..udało się..powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszły lokator Re: osiedle palmowa II IP: *.chello.pl 23.11.06, 18:20 ...tak dostaliśmy...ale zamierzamy starać się na drodze sądownej o zwrot dwukrotności...zadatek daje taką możliwość + niewywiązanie się DH z umowy rezerwacyjnej. Prawnik przegladał już papiery i sprawa jest do wygrania : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: osiedle palmowa II IP: *.aster.pl 24.11.06, 13:08 A mi oddać nie chcą!!!Mómią,że oddają tylko tym którzy rezerwowli w budynku A i B. Ja miałam rezerwacje w tym drugim etapie.Jest może ktoś kto zrezygnował z 2 etapu i dostał pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu Re: osiedle palmowa II IP: *.crowley.pl 24.11.06, 14:28 to skurrr, wyślij im oficjalne wezwanie do zapłaty zadatku (podwójnego rzecz jasna) i napisz, że realizacja w terminie (II kwartał 2006r.) nie jest możliwa, skoro do tej pory nie posiadają prawa właśności działek i nawet palcem nie kiwnęli przy pierwszym etapie. I poinformuj, że brak płatności w terminie tygodnia skutkować będzie naliczaniem odsetek ustawowych i wystąpieniem do sądu. Te bucki zrobiły sobie z "osiedla palmowa" tak na prawdę źródło darmowego kredytu. Przecież z tych rezerwacji to mają za friko 500 000 pln na już zdaje sie ponad rok czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksandra Re: osiedle palmowa II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 20:19 ...też sie zastanawiałam czemu zdecydowali sie na uruchomienie rezerwacji tak wcześnie,skoro wiedzieli że: 1. nie mają pozwolenia i niedostana go póki nie zlikwidują błedów, 2. nie są właścicielami nieruchomości a sprawa może się ciągnąć tak naprawde latami. Wiadomo że nikt z kupujacych nie dostanie w takiej sytuacji kredytu na taka inwestycję, a gotówką niewielu obraca. Generalnie od roku wszelkie nieruchomosci schodzą od ręki,więc tak wczesne uruchomienie sprzedaży może swiadczyć jedynie o kłopotach z płynnoscią finansową DH.....szkoda tylko osób które zapisały sie na tę inwestycję a teraz zostaną z kwitkiem i szansą kupienia na dzień dzisiejszy, za tę sumę, lokalu o połowę mniejszego : ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: osiedle palmowa II IP: 62.29.168.* 26.11.06, 16:06 ludzie obudzcie sie ! to zwykli oszusci, zreszta niedlugo wszyscy będą o nich wiedzieć, podobno jest zainteresowanie ze strony mediów by to wszystko ukazac, powodzenia dla tych którzy sie jeszcze łudzą, jednak i tak tam nie zamieszkacie - stracicie tylko kupe kasy...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: osiedle palmowa II IP: *.chello.pl 29.11.06, 13:15 widzieliście zmiany na stronie DH/oferta/osiedle palmowa ... usunięto zestawienie ile mieszkań jest wolnych....czyżby ta ilość, ciągle zwiększająca się była zbyt wymowna : ) a może zmieniają po raz kolejny plany... ....targi mieszkaniowe się zbliżają, ciekawe co obiecają kolejnym nieszczęśnikom aby podpisali z nimi umowy... : ) Odpowiedz Link Zgłoś
allgau Re: osiedle palmowa II 29.11.06, 22:42 oni sie kiedys nazywali Aardom, przeczytajcie posty archiwalne, radzę trzymac sie z dala od ich inwestycji... zreszta szybko znikna jako DH i pojawią się pod inna równie anglosaska nazwa aby nabrać kolejnych frajerów i wymienic samochody na jeszcze droższe niż mają obecnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: osiedle palmowa II IP: *.chello.pl 30.11.06, 09:44 czy nie mozna ich poprostu zaskarzyc do sądu?? ile jeszcze osób zostanie oszukanych zanim to sie stanie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ij. Re: osiedle palmowa II IP: *.crowley.pl 30.11.06, 10:45 jak ktoś ma czas i ochotę się bawić - niech pozywa o odszkodowanie, przy czym jako szkodę niech wskaże tzw. nieuzyskane korzyści. Podpisując rezerwację DH wskazywał cenę metra kwadratowego (Dajmy na to 4500), a zatem miałeś ekspekatywę nabycia prawa o warotości 4500 x (np.) 50m2 = 225 000 złotych. obecnie podobna nieruchomość w tym rejonie kosztuje dajmy na to 5500/m2, czyli mogliście liczyć na zysk rzędu 1000zł x 50m2= 50 000zł. Zatem 50 000 jest waszą szkodą - nieuzyskanymi korzyściami w wyniku niewywiązania się przez DH z umowy. Jakby ktoś to wygrał to przy okazji wypracowałby cudowny bicz na dupska wszystkich developerów... Odważnym życzę zatem powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: osiedle palmowa II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 18:47 Fakt. Nie jest to dobry developer. Gdyby było inaczej, to nie braliby pieniędzy za rezerwację. U innych w miarę porządnych obowiązują zapisy. Teraz developerzy żerują na tym, że szybko mieszkania się sprzedają. Ludzie skłonni są wpłacić nawet 5 tys, a oni trzymają to na swoich kontach i procent im rośnie. Dobry pomysł na szybki zarobek... Myślałam o kupnie u nich mieszkania, ale teraz poczytałam trochę opinii na forum i boję się zaryzykować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: osiedle palmowa II IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 09:48 Ja właśnie zrezygnowałam z zakupu mieszkania. Przy podpisywaniu umowy rezerwacyjnej powiedziano mi, że oni budują za nasze pieniądze, nie biorą kredytów. To tak na zdrowy rozsądek , ja za 2 lata pobudują to będzie dobrze, ponieważ ludzie masowo rezygnują, chyba że znajdą innych chętnych, którzy kupują w ciemno nie interesując się developerem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: osiedle palmowa II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.07, 17:24 ja dałem sobie spokój z nimi juz dawno! przy podpisaniu umowy podniesli cene ciekawe ile razy jeszcze to zrobia 5tys oddali zaliczki to juz nic złego nie bede pisał o nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 14:18 A ja dzwoniłem do nich i pani poinformowała mnie, że wszystkie mieszkania są zarezerwowane. Może coś się zwolni w poniedziałek, bo jeszcze nie wszyscy wpłacili zadatek. Może nie jest aż tak źle jak piszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ij Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.crowley.pl 01.12.06, 15:05 buahahahahahahahahahahahahahahahahahaha tyle w temacie tego wpisu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 06.12.06, 23:13 ...gdyby rzeczywiście mieli wszystko porezerwowane to osiedle palmowa zdjęte byłoby z zakładki " realizacje"... : ) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gutek Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 06.12.06, 23:16 tj. zkładki "oferta" oczywiście,a przeniesione na "realizacje"...ale nie ma się czym chwaliś jeśli zrealizowało się jedynie dziurę w ziemi....:) ;) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.aster.pl 07.12.06, 16:45 czyzby kolejna niby-ladna pani z dh? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.crowley.pl 08.12.06, 09:54 ;)))))) Ty TOM, Podrów Maję... MAIL od DH - patrz IP Received: from ip-89.171.79.214.crowley.pl (HELO Pcsekretariat) (developer@developer-house.pl@89.171.79.214); WPIS MAI - NOWEJ KLIENTKI - Autor: Gość: maja nowy klient IP: *.171.79.214.crowley.pl Data: 29.09.06, 13:15 + dodaj do ulubionych wątków --------------------------------------------------------------------------- Ja nie wiem skąd te informacje, też się obawiałam, bo czytałam różne rzeczy na temat DH i ich inwestycji, ale wczoraj byłam w ich siedzibie i pokazano mi pozwolenie na budowę, nawet dostałam kopię tego dokumentu. W gminie też powiedziano mi, że pozwolenie zostałowydane i czekamy na uprawomocnienie. Może to tylko pogłoski od nieuczciwej konkurencji. Mam też wzór umowy i generalnie nie mam żadnych zastrzeżeń. Narazie wszystko jest O.K. maja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.06, 14:05 Nie znam pani Mai. Dzwoniłem. Są 3 pokojowe i jedno 2 pok. w budynku A. Nie wiem już co robić. Może czyta to forum ktoś, kto podpisał już umowę przedwstępną? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.crowley.pl 08.12.06, 18:07 jeżeli ktoś CZYTA to forum, tzn że umie czytać, a jak ktoś umie czytać, to nie podpisze umowy przedstpnej w proponowanej przez nich formie... a motyw Pani Mai nowej klientki rozwala mnie każdorazowo, gdy sobie o nim przypomnę... żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytaj posty!! Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 195.136.23.* 11.12.06, 10:06 Miałam u nich rezerwację... dawno to było.. i cieszę się że się z tego wywinęłam.. Boże jak pomyślę, że mogłam tam umoczyć ciężko zarobione pieniądze. Ludzie, poczytajcie posty, przejedźcie się na ich osiedle domów, hehe, nie wiem, bo już się tym nie interesuję, ale oni tam nie mieli mediów.. Jeśli chodzi o Palmową to przeciągają i przeciągają obiecanki o pozwoleniach w nieskończoność... chyba że chcecie mieszkać (nie na swoim gruncie), bez mediów w 2015 r. a potem okaże się że mieszkania i tak nie są wasze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eno Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 217.153.29.* 11.12.06, 11:52 bucu, skoro się nie interesujesz już od dawna to co robisz w tym wątku i po co piszesz? a może jednak się interesujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 195.136.23.* 18.12.06, 14:49 interesuje się jak lecisz na dno.. a jak byś czytał uważnie posty to wiedziałbyś do jakiej płci osoby piszesz. Po za tym odpisywałam na pytanie kogoś innego a nie Twoje zatem nie wp..aj się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 09:50 Wzory umowy przedwstępnej są jak najbardziej do wglądu. Akt notarialny (co prawda rezerwacji gruntu) też, więc wszyscy co mają wątpliwości mogą rzucić okiem na te dokumenty i ocenić czy warto się w to pakować. Moim zdaniem główny problem to własność gruntu, której jeszcze nie mają. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.crowley.pl 19.12.06, 10:00 "wzory umowy przedstępnej są jak najbardziej do wglądu" o żesz kurrr*** no to wieeelcy łaskawcy urzędują w tym DH a treść umowy to kpina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc OSZUST !!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.euromost.com.pl 14.11.08, 11:45 Droga Maju, ze smutkiem przeczytałam Twoją wypowiedz. Developer ten jest oszustem, kłamcą. Nie waha się podjąć najgorszych i najbardziej nieuczciwych posunięć, aby zdobyć pieniądze naiwnych.. Oszukał moją rodzinę na bardzo dużą kwotę pieniędzy, nie chce wypłacić nam pieniędzy umówionych w wekslu. Prowadzimy postępowanie sądowe przeciwko niemu !!! Uważajcie, bo możecie stracic szybko swoje marzenia tak jak i my... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.06, 18:24 A to dzinwe ze wszystkie są zarezerwowane? Dzwonilem dzis tj 09.12.2006 do DH, pytając sie czy sa wolne mieszkania 46m lub 57m(cena 5490) - są wolne. Najciekawsze ze poinformowano mnie ze przy podpisywaniu ewentualnej umowy nalezy miec wklad wlasny(czyli owe 10%) - mam juz odpowiedz dlaczego, bo zaden bank nie skredytowalby takiego bagna. Dziekuje za wszystkie info na temat DH, planowalem kupno u nich mieszkania, ale po przeanalizowaniu wpisow poszukam gdzie indziej, tylko czy znajde w tej cenie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boriat Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 10.12.06, 11:28 nawet jak nie znajdziesz to sie ciesz ze nie wyrzyciles pieniędzy w błoto. ludzie zastanówcie się zanim cokolwiek kupicie od DH. oni bazują na naiwnych. pomijając standart wykonczenia mają problemy z pozwoleniami z aktami wlasności itd. pojedzcie sobie na wiązana w wawrze i pogadajcie z ludzmi, którzy tam mieszkają. zobaczcie jak wyglądaja te szpetne kondomy i moze zrozumiecie o co w tym wszystkim chodzi. z podpisaniem aktu notarialnego bedziecie czekac zapewne kilka lat a nalezy pamietac ze biorąc kredyt w okresie karencji jest najwyzsza rata. ja generealnie dh nie poleciłbym nawet wrogowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 11:50 ....a co na dzień dzisiejszy obiecuje DH?...PODOBNO SPRAWA SPADKOWA MIAŁ SIĘ ODBYĆ PRZED ŚWIĘTAMI BOŻEGO NARODZENIA...i mieli mieć do tego czasu wszystkie pełnomocnictwa....?????? sprawdziło się czy juz jakaś nowa wersja w tym temacie została opracowana!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 22:46 ja wycofalam oplate rezerwacyjna, jestem oszukana przez brak garazy zmiane rozkladu mieszkania; oplata za metr znacznie wzrosla i nie mozna bylo negocjowac umowy przedwstepnej na bardzo zlych warunkach!!!nie chce mieszkac na budowie kolejnych blokow;razi brak prawa do gruntu a mieli to zalatwic w marcu!!!nie pokazuja zadnych dokumentow, pozwolenie mieli dostac w marcu dostali na zupelnie inny projekt we wrzesniu;uzeralam sie z panienkami w biurze aby pokazaly prawa wlascicieli gruntu i nagle - szok - jest jakas sprawa spadkowa ale na dniach sie miala skonczyc w marcu...uwierzylam...ale do tej pory nie wiem, kto i komu dal pelnomocnictwa do budowy...sprawa spadkowa miala byc szybka tak ale ona dotyczy przynajmniej kilkunastu osob! wystarczy zapytac okolicznych mieszkancow ta dzialka i jeszcze jedna obok ma balagan w papierach i od lat nic sie nie dzialo bo nikt nie chcial kupic kota w worku z nierozwiazana sprawa hipoteki itp..jest jeszcze wiele niejasnosci w tym temacie ale to juz nie moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 22:50 dodam jeszcze ze nie ma przylacza na kanalizacje w wawrze, nie dostali pozwolenia na szambo - dla blokow sie nie dostaje - podobno maja sami (!!!) wykopac rure czy dolaczyc do jakiejs starej skorodowanej ktora gdzies biegnie - nie wiadomo gdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie badźcie naiwni Re: Developer House oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 23:46 Łapówka - podobno - poszła niedługo przed wyborami a teraz mimo uprawomocnienia się decyzji administracyjnej urząd podejmie właściwe kroki aby zbadać tą inwestycję. Plac budowy wizytowała policja - to fakt. Podobno wycięli drzewa bez pozwolenia. Podobno - ta decyzja budowlana została wydana z rażącym naruszeniem norm prawa budowlanego. Miejsc parkingowych będzie za mało więc będą mieszkańcy i goście blokować dojazd. Jest ogromny problem z kanalizacją, ponieważ nie dostaną zgody na przyłącze kanalizacyjne a dla budynków wielorodzinnych obowiązuje zakaz tworzenia szamb. Podobno developer chce postawić własną oczyszczalnię ścieków - lokatorom pod nosem!!! Do tego nie będzie można przepisać własności notarialnie na lokatorów bez uporządkowanych wpisów do księgi wieczystej i właściwych właścicieli wyłonionych w postępowaniu spadkowym. Na razie widoczne efekty są: piękne uśmiechnięte panie w biurze, zadbane pazurki sprawnie przewracają jakieś kłamliwe dokumenty. A na ul. Bronowskiej przed siedzibą developera dumnie preżą się i lśnią super luksusowe limuzyny różnych marek - należące do właścicieli i udziałowców obecnego DH, poprzedniego AD. Sprawa dla reportera - tak. Obracając rok opłatą rezerwacyjną od tylu chętnych - w czasach popytu na tanie mieszkania - to o czymś świadczy. A liczba chętnych na mieszkania DH maleje - nikt nie będzie kupował mieszkania bez kredytu bez hipoteki i bez pewności zostania prawnym właścicielem. Póki będą naiwni, póty właściciele będą sobie zmieniać limuzyny. Ja nie chcę być naiwnym. Ale chcę ostrzec kolejnych chętnych - nie popełniajcie błędu. Będzie Was kosztował nerwy pieniądze i stracone złudzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aardom oszust Re: Developer House oszuści IP: 194.151.86.* 18.12.06, 12:17 lepiej sie trzymac z daleka od tego developera, juz jedna spolke pograzyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Developer House oszuści IP: *.crowley.pl 18.12.06, 18:55 Naprawdę znam właścicieli gruntu na palmowej - nie będzie aktu własności dla DH; to nie jest ich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Developer House oszuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.06, 17:30 Ogólnie istny burdel. Współczuję tym, którzy władowali swoje pieniądze i przepadła im szansa na inne mieszkanie, bo z tego i tak nic nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: Developer House oszuści IP: 217.153.224.* 10.01.07, 18:43 witam czy jest ktos kto zrezygnował z mieszkania na palmowej i developer oddał mu kasę ? Napiszcie bo chcę z nich zrezygnować i nie wiem czy kasę oddaja po dobroci czy trzeba się z nimi sądzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyyy Re: Developer House oszuści IP: *.aster.pl 11.01.07, 12:47 Po dobroci się nie da.Ja straciłam trochę kasy i nie zamierzam im odpuścić.Moje dokumenty są już u prawnika.Powodzenia i daj znać czy Tobie się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Developer House oszuści IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.07, 13:01 ja zrezygnowałam jakoś w listopadzie i oddali mi kwotę rezerwacyjną 5 tyś. Mam pytanie do xxxxx, czy mają w 100% własność gruntu, bo 12 grudnia była sprawa która miała już tą sprawę doprowadzć do końca, i jeszcze jedno czy budują już te nieszczęsne bloki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: Developer House oszuści IP: 217.153.224.* 12.01.07, 22:02 Z tego co się dowiedziałem to nie mają jeszcze prawa do gruntu i na tej podstawie mam zamiar zrezygnować a właścicielem gruntu będą w styczniu lub w kwietniu. Tak więc ja również daję dokumenty do prawnika i walczę. Powodzenia i dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KEX Re: Developer House oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 10:06 ...PO DOBROCI ODDAJA TYLKO WTEDY JEŚLI NIE MOGĄ DOTRZYMAĆ JAKIEGOŚ PUNKTU UMOWY...MOŻNA BYŁO ZREZYGNOWAĆ GDY OKAZAŁO SIĘ ŻE NIE BEDZIE GARAŻY I GDY PODNIEŚLI CENĘ ZA METR - PUSZCZALI LUDZI NA PODSTAWIE NIE SPEŁNIENIA WARUNKÓW UMOWY REZERWACYJNEJ. A TAK TO OWSZEM ALE ZADATEK PRZEPADA : ( .UTRATA KLIENTÓW JEST IM NIE NA RĘKE BO NIE MAJĄ KREDYTU POD INWESTYCJĘ I BUDUJĄ ZE ŚRODKÓW WPŁACONYCH PRZEZ "PRZYSZŁYCH" LOKATORÓW. IM JEST ICH MNIEJ TYM DLUŻEJ TO BĘDZIE WSZYSTKO TRWAŁO. SPRAWA SPADKOWA PRZECIĄGA SIĘ, CENY ZIEMI W TYM CZASIE ROSNĄ, MOŻLIWE ŻE DH ZARAZ PODNIESIE CENE ZA METR, PONIEWAŻ WŁAŚCICIELE GRUNTU BĘDĄ CHCIELI WIĘCEJ ZA TEN KAWAŁEK I WTEDY BĘDZIE SIĘ MOŻNA URWAĆ Z TEJ CHOINKI I ZADATEK BĘDA MUSIELI ZWRÓCIĆ. NAM NA SZCZĘŚCIE UDAŁO SIĘ ZREZYGNOWAĆ GDY PODNIEŚLI CENĘ I ODZYSKALIŚMY KASĘ. POWODZENIA I NIE MIEJCIE ZŁUDZEŃ, REZERWUJCIE MIESZKANIE GDZIE INDZIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Developer House oszuści IP: 217.153.29.* 12.01.07, 12:26 chyba nie da się podnieść ceny za metr bo płacą za nią ponad 800zł/m2 a jest to działka którą trzeba dopiero odrolnić!!! przy średniej 350-400zł dla działek budowlanych w Wawrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KEX Re: Developer House oszuści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.07, 20:51 ...JAK HISTORIA POKAZUJE : ( DH JEST ZDOLNY DO WSZYSTKIEGO....KAŻDY KIT WCISNĄ I PALĄ GŁUPA ZE NIE WIEDZĄ O CO CHODZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukana Re: Developer House oszuści IP: 194.151.86.* 15.01.07, 16:16 5 tys z umowy rezerwacyjnej zwrocili ale z wielka laska i po postraszeniu (doslownie) sadem prokuratura i telewizja (na haslo Aardom i przekrety przy osiedlu Peonii panie przestaja byc mile). Podstawa do zwrotu jest niewypelnienie przez DH zobowiazan: zmiana ceny metra, brak garazy zmiana rozkladu mieszkania rezerwowanego. Wystarczy. Nadal nie maja prawa do gruntu. Wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Developer House oszuści IP: *.aster.pl 15.01.07, 22:06 skad wiesz, ze trzeba ja odrolnic?? nie mogli dostac pozwolenia na budowe na dzialce rolnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oprzytomniala Re: Developer House oszuści IP: *.aster.pl 19.01.07, 14:19 konsultowalam umowe z dwoma prawnikami i znajomymi, ktorzy sa lokalnymi developerami. nie mozna jej podpisywac! Odpowiedz Link Zgłoś
dobrarada5 Re: Developer House oszuści 22.01.07, 18:33 ZNOWU JAKAŚ PANI ZAPOMNIAŁA DODAĆ, ŻE POZWOLENIE NA BUDOWĘ OWSZEM JEST ALE JESZCZE MUSI SIĘ UPRAWOMOCNIĆ, DO TEGO W TEJ ŚMIESZNEJ UMOWIE JEST TAKI ŁADNY ZAPIS O TYM, ŻE "....DYSPONUJĄ NIERUCHOMOŚCIĄ GRUNTOWĄ..." W RZECZYWISTOŚCI OZNACZA TO: - NIE MAJĄ AKTU WŁASNOŚCI GRUNTU I TAK NAPRAWDĘ NIKT NIE JEST W STANIE OCENIĆ KIEDY BĘDĄ MIELI, - NIE MA NAWET ZAKOŃCZONEJ SPRAWY SPADKOWEJ, CO OZNACZA ŻE JESZCZE NIC NIE WIADOMO, MOZE KTOŚ SIĘ ROZMYŚLI I UZNA, ŻE NIE CHCE SPRZEDAĆ GRUNTU - UMOWA PRZEDWSTĘPNA, KTÓRĄ PROPONUJE "DEVELOPER HOUSE" TO ŚWIETNIE SPREPAROWANY KWITEK DLA POTRZEB CHRONIENIA ICH INTERESÓW,BO NAPEWNO NIE KLIENTA. OGLĄDAŁ JĄ PRAWNIK, KTÓRY SPECJALIZUJE SIĘ W NIERUCHOMOSCIACH I CHYBA DOMYŚLACIE SIĘ JAKA BYŁA RADA : NIE PODPISYWAĆ !!!!!!!!! KOLEJNA WAŻNA SPRAWA DLA OSÓB, KTÓRE CZYTAJ FORUM I PRZYPADKIEM TRAFILI NA JAKIEŚ POCHLEBNE OPINIE NA JEJ TEMAT, TO NIESTETY PRACOWNICY DH PRZESIADUJĄ NA FORUM W WOLNYCH CHWILACH (A MAJĄ ICH SPORO) I PODAJĄ SIĘ ZA POTENCJALNYCH KLIENTÓW. JEŻELI CHCECIE ZAMIESZKAĆ W SWOIM WŁASNYM MIESZKANI DAJCIE SOBIE SPOKÓJ Z TĄ FIRMĄ BO NAPRAWDĘ JEST NA RYNKU KILKU DOBRYCH DEVELOPERÓW, Z KTÓRYMI WARTO PODPISAĆ UMOWĘ. MY PRAWDOPODOBNIE UMOCZYMY KASĘ, ALE SPRAWY TAK NIE ZOSTAWIMY. WŁAŚNIE TWORZYMY ODPOWIEDNIE PISEMKA DO WSZYSTKICH MOŻLIWY IZB KONTOLI, NAZORU ITP. I POSTARAMY ZAINTERESOWAĆ TĄ SPRAWĄ ODPOWIEDNIE OSOBY. NAM JUŻ NIE POMOŻE ALE MOŻE INNI NIE WPLĄCZĄ SIĘ W KŁOPOTY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 14:04 Slyszeliscie cos o Developer House? Odpowiedz Link Zgłoś
dada00 Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 21.01.07, 20:16 jak odzyskać pieniądze za rezerwację mieszkania ? Help! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 85.232.233.* 24.01.07, 16:30 POSZUKUJE LUDZI KTORZY CHCĄ ZAJĄC SIE SPRAWĄ DH NA POWAŻNIE, JEST KILKA MOŻLIWOŚCI BY TE ICH PRAKTYKI WRESZCIE ZAKONCZYC, CZEKAM NA CHĘTNYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 217.153.224.* 25.01.07, 22:57 Witam Jestem bardzo zainteresowany zajeciem się sprawą D.H na poważnie. Aktualnie mam dokumenty u prawnika żeby odzyskać zadatek, ponieważ D.H po moim piśmie o żądaniu zwrotu zadatku nawet nie smiało odpisać w terminie 14 dni, tylko Pani z biura poinformowała mnie telefonicznie że nie dostanę kasy (bo nie).Jako motyw rozwiązania umowy podałem brak własności gruntu przez D.H w dniu podpisania umowy przedwstepnej, a to że są dysponentami nie rozwiąuje sparwy, ponieważ właścicielami gruntu będą w styczniu lub kwietniu, albo za 10 lat. Jak proponujesz się skontaktować i rozwiązać sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
martini77 Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! 26.01.07, 11:45 Witam. Poszukujemy poszkodowanych i chętnych do wypowiedzi na temat Developer House "Osiedle Palmowa". Program Dzisiaj. Prosimy o kontakt: biznes@tvn.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu Re: Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! IP: *.crowley.pl 26.01.07, 14:46 a o której, bo aż chętnie obejrzę program o firmie, która ma dział PR rozwinięty do tego stopnia, że sama sobie pisze pozytywne opinie na forum;))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! IP: *.aster.pl 26.01.07, 16:00 kazdy developer tak robi, tylko jeden mniej a drugi bardziej bezczelnie prosze powiedziec o ktorej bedzie program Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 19.00 Re: Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! IP: 217.153.131.* 26.01.07, 16:01 19.00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xl Re: Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 17:19 ...szkoda że dziś,... bo mam na dyktafonie świetne materiały - nagrania wszystkich rozmów z obsługą DH...ich teksty conajmniej jak z komedi Barei... Odpowiedz Link Zgłoś
dada00 Re: Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! 26.01.07, 19:05 powinienieś je udostępnić ,np w tvn24. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xl Re: Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 19:12 ...niestety za późno się dowiedzieliśmy... : ( ale napewno sie przydadzą jeszcze : ) Odpowiedz Link Zgłoś
dada00 Re: Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! 26.01.07, 19:51 jeśli jesteś nadal zainteresowany udostępnieniem nagrań skontaktuj się ze mną na email. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! IP: *.aster.pl 27.01.07, 00:25 no niestety taki sobie ten program :( spodziewalam sie np.: rozmowy z Pnią Prezes czy czegos bardziej konretnego (nie mowie o programie typu Uwaga), ale np.: rad jak odzyskac kase? czy proces ma jakis sens? czy warto ryzykowac? no i co grozi developerowi? co na to gmina? a tu nie bylo nic innego niz jest forum. prawnik tez nie powiedzial o wszystkich kruczkach w umowie...nawet lasce z UOKiK nie dali umowy do przeczytania, zeby skometowala i powiedziala, jakie sa skutki prawne podpisania takiej umowy, zawierajace zakazane zapisy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kilka uwag do KKK! Kilka uwag do KKK!!! IP: *.starnettelecom.pl 27.01.07, 11:08 Kilka uwag. Słyszałaś na końcu, że jeszcze będą się tą sprawą zajmowali? Najlepiej byłoby, gdyby od razu załatwili Ci zwrot kasy w telewizji bo przecież jesteś najważniejsza. Nie sądzisz, że lepsze to nic nic na początek? Do tej pory "pies z kulawą nogą" o nas nie pomyślał i byliśmy za przeproszeniem w głębokiej d.... Więc proponuję trochę więcej umiaru. Na razie sprawa została "zreferowana". Nie pomyslałaś, że zwykle jeśli ktoś ma coś za uszami, a zakładamy wszyscy na forum, że DH jednak sporo ukrywa i oszukuje to nie będzie się pchał do telewizji tak od razu? Może wogole nie będzie chcial mówić tylko będzie sie wykręcać i migać? Czy w biurze DH pani prezes tak łatwo i otwarcie komunikuje się z klientami? Z doświadczenia wiem, że raczej nie...Więcej takich opinii jak Twoje i nikt nie będzie się nami interesowal. Bo niby po co? Ciekaw jestem co pomyślą w tvn24 jak przeczytają Twoją opinię. Chcieli nam pomóc, a tutaj bardzo proszę...Naprawde słów mi brak... Odpowiedz Link Zgłoś
dada00 Re: Kilka uwag do KKK!!! 27.01.07, 11:33 uważam, że więcej osób powinno się zgłosić do TVN24. Byłam sama, a moja sprawa jest pikusiem w porównaniu z większością. więc zamiast pisać na forum,że program był marny ,to zróbcie coś wreszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Kilka uwag do KKK!!! IP: *.aster.pl 01.02.07, 13:01 napisalam o moich oczekiwaniach i nie widze nic w tym zlego. kazdy czegos innego chcial od tego programu. pewnie byli tacy, co sporo sie dowiedzieli, a inni niewiele. nie uwazam, ze piszac grzecznie o moich opiniach postapialamo niewdziecznie, bo zrobilam to w sposob konsktruktywny, a Ty mnie atakujesz, ze nie pialam z zachwytu. skoro TVN robi program i dla nas i dla innych potencjalnych klientow oszukanczych developerow, uwazam, ze wszelkie uwagi im sie przydadza, bo moga urozmaicic program i lepiej okreslic potrzeby grupy docelowej. No i zupelenie nie widze uzasadnienia dla Twojego stwierdzenia, ze "jestem najwazniejsza". piszesz tak, bo mowie, co mysle? nie ocenia sie ludzi na podstawie fragmentu wypowiedzi, to nie b.ladnie. co do uwagi, ze zamiast narzekac powinno zglosic sie wiecej poszkodowanych, to warto wspomniac, ze dosyc pozno sie dowiedzielismy (tj. w dzien emisji)i na pewno dla wielu byl to zasadniczy problem. pewnie jest sporo osob, ktore wogole nie dotarly do tej info. Piszesz "Czy w biurze DH pani prezes tak łatwo i otwarcie komunikuje się z klientami?" - nie jest to niebotyczna przeszkoda, tylko trzeba wiedziec, jak to zrobic. podsumowujac: Nie lubie takiego tonu, nieuzasadnionych klotni i wzajemnego obrazania sie na forach. byc moze zostalam zle zrozumiana, bo za malo napisalam. moja wina. jednak warto pamietac, ze fora maja wiele funkcji, min. wymiana pogladow. Zeby bylo jasne: doceniam, ze sie ktos zajal sprawa, mam nadzieje, ze DH troche sie przestraszylo i zmieni sposob traktowania klientow i czekam na ciag dalszy, ktory moze mam nadzieje, odpowie na moje pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KK Re: Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! IP: 217.153.131.* 29.01.07, 13:12 No to trzeba zasypać ich materiałami. Jak nazbierają tego trochę, to może się dobiorą do Pani Prezes. Ktoś mówił że ma nagrania - no to trzeba im podesłać. Z pustego to i Salomon nie naleje - ile mogą się podpierać wypowiedziami z tego Forum? Zawsze potem można sie wykręcić że to "nieuczciwa konkurencja tak o nich pisze". Cytaty z forum mają za małe przebicie. KK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak zwykle Re: Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.07, 13:48 ... w sprawie nagrań czekam na konsultację ze swoim prawnikiem, jeśli nie bedzie przeszkód to napewno trafia do TV...Z materiałami w mediach jest chyba taki problem, że wszystkie info muszą być dokładnie sprawdzone, w razie braku dowodów na ich poparcie to Dh może pozwać za zniesławianie. Taka weryfikacja może potrwać....a i mam nagrania z rozmów w urzędzie gminy na temat inwestycji na palmowej...tj. omówienie tematu " z jakiego powodu DH nie mógł dostać pozwolenia przez pół roku na inwestycjie Palmowa" Gdy poszliśmy potym do Dh, zapytać o te powody usłyszelismy że to bzdury i kto nam takich głupot nagadał...pracownica biura sie lekko wtedy spieniła.... ..zrobił ktoś jakieś zdjęcia placu budowy zanim zasłonili bramę wjazdową?...z tego co pamiętam fundament był mizerny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaryAnn Re: Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! IP: *.aster.pl 01.02.07, 18:52 www.palmowa.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam zdjecia Re: Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! IP: 194.151.86.* 02.02.07, 15:59 Mam zdjecia. Zebyscie widzieli - snieg pada wicher wieje a panowie na budowie leja beton i muruja !!!!! ze nikogo nie zwialo... Poza tym nie bylo izolacji fundamentow. Poza tym po skonczeniu parteru nadeszla zla pogoda a budowa nie byla zabezpieczona folia, polozyli dopiero w kolejnym dniu opadow sniegu. Murowanie przy minusowej temperaturze? tylko z Developer House. Same fuszerki, fundament na rowni z poziomem gruntu i na to cegly (co bedzie z mieszkaniami parterowymi za 10 lat???) Nic dziwnego ze nie budowali garazy - nie znaja sie na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.07, 11:27 Ja też mam zdjęcia i wydaje mi się że fundamenty były zaizolowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! IP: *.aster.pl 06.02.07, 10:18 masz racje, tez bylam na budowie w te najwieksze sniegi i potwierdzam. robota wre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 14:12 czy jest możliwość utworzenia na tym forum galeri zdjęć?....wysłałabym kilka z przygotowania do fundamentów....na bieżąco można by dodawać nowe dowody partactwa...ustrzegłoby to nowych chetnych kupców przed pomyłką a osoby już zapisane na tę inwestycje dało jakieś argumenty przy rozmowach z pracownikami DH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 14:14 ...pytam o nowe forum z linku MaryAnn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy kto to jest Paradowska? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.07, 20:03 na plocie budowy byly jakies hasla Paradowska zlodziejko czy jakos tak, czy ktos wie o co chodzi? czy o to ze developer nie oddaje rezerwacji jak wiele osob tu pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaryAnn Re: Uwaga: TVN24 szuka poszkodowanych!!!! IP: *.aster.pl 07.02.07, 12:24 stworzylam te forum dla Nas wszystkich zeby kontakt miedzy nami byl w miare regularny a przeplyw informacji latwiejszy.... dodatkowo rozmawialam z prawnikiem on zna dobrze sytuacje w DH i zapowiedzial ze bedzie odwiedzial forum i pomagal w rozwiazywaniu wszystkich zagadnien prawnych zwiazanych z budowa na plamowej wiec zapraszam wszystkich do rejestracji na www.palmowa.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietia Re: Paradowska IP: 194.151.86.* 07.02.07, 15:10 widzialem napisy ze sa zlodziejami, Paradowska to chyba prezes zarzadu oslawionego developera; chyba nie oddaja pieniedzy z umow rezerwacyjnych bo z tego co sie orientuje to jakas smierdzaca sprawa z pozwoleniem na budowe brakiem szamba i kanalizacji lapowkami i brakiem wlasnosci gruntu; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umiarkowana Re: Paradowska IP: *.eranet.pl 07.02.07, 23:15 a ja podpisałam umowę z prezesem Szymańską, a nie Paradowską. Nie wiem o co chodzi...a co do Palmowej, to wpłaciłam 10 % a moje mieszkanie , co prawda na parterze w drugim budynku już jest....myślę, że te wasze wszystkie wpisy mocno przesadzone... czy napewno jesteście klientami? Mi się udało negocjowac umowę, może nie wszystkie zapisy, ale każdy broni swoich interesów, a cena jest atrakcyjna. A tak na marginesie, to jeszcze niedawno ktoś napisał na tym forum, że DH nie dostanie pozwolenia na budowę na 100%, ciekawe komu zależy na tym żeby moje mieszkanie się nie wybudowało.... a je przez Wasze wpisy za mieszkanie zapłacę więcej, bo czekałam, aż pozwolenie będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Paradowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 20:23 ..GRATULUJĘ "tRZEŹWOŚCI"!!!!!! OCENY SYTUACJI : ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do umiarkowanej Re: Paradowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 08:34 gratuluje wyboru developera radze obejrzec nawet dzisiaj postepy prac i murowanie w sniegu?niemozliwe? alez mozliwe. czyzby kolejny wpis pracownikow DH? a napisy o zlodziejach i paradowskiej zostaly wyczyszczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Paradowska IP: *.aster.pl 09.02.07, 08:54 Sledze wasz watek od pocztaku - nosilam sie z zamiarem kupna mieszknia w tej inwestycji i tylko przypadek sprawil, ze zrezygnowalam. Pozostalam jednak waszym kibicem i szczerze wam zycze pozytywnego rozwiazania sprawy i zamieszkania w swoich mieszkaniach. Belkot Pani Umiarkowanej zmusil mnie do reakcji: mam pytanie- w jaki sposob wpisy moga spowodowac, ze zaplaci Pani wiecej za mieszkanie??? Co maja wspolnego wpisy z otrzymaniem pozwolenbia na budowe?? Bo tego ogarnac nie moge. Jesli juz bawic sie w klakierowanie to z glowa, droga Pani, z glowa... akapitu dot. spiskowej teorii dziejow jako ze komus zalezy aby mieszkanie Pani Klakierce sie nie wybudowalo nie skomentuje. Rodzi sie przerazajacy wniosek - jesli Pani Umiarkowana jest klientem to dowod na niedoskonalosc demokracji - przerazajacy fakt, ze kret yn ma prawo glosu ! I bedziecie miec ow egzemplarz we wspolnocie. Juz lepiej, by to byl developer..... pozdrawiam serdecznie wszytskich myslacych i trzymam kciuki za wasza sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu Re: Paradowska IP: *.crowley.pl 09.02.07, 09:25 jestem w dokładnie identycznej sytuacji. Otarłem się o Palmową. Podobała mi się lokalizacja i cena. Byłem mocno zdeterminowany, żeby tam coś kupić. Po 3 tygodniach kontaktów z przeróżnymi pracownikami DH zostałem ich najszczerszym wrogiem i ze szczerą radością przyjmuję wiadomość o każdym solidnym kopniaku wymierzonym w ich butne dupy. Wszystkim, którzy bezskutecznie usiłują odzyskać wpłacone opłaty rezerwacyjne gorąco polecam procesy sądowe. Nie chcę straszyć, ale lepiej zrobić to w miarę szybko, żeby nie skończyć jak klienci utopionej wraz z długami spółki mamusi DH, czyli Aardomu (vide historia osiedla w Zerzeniu przy wale miedzeszyńskim i syndyka masy upadłościowej, który zajął niepoprzenoszone lokale). pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: osiedle poprawna IP: *.crowley.pl 13.02.07, 17:09 no niezle czytam na waszych foracho tym co sie dzieje z tym developerem a jeszcze chwilka i podpisalabym rezerwacje na poprawnej nowej inwestycji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k78 Re: osiedle poprawna IP: *.biblpubl.waw.pl 26.06.07, 13:59 moja rodzina sprzedaje grunty pod te inwestycje. Zdecydowanie odradzam Developer House! To oszuści do kwadratu! NIe płacili od roku i... zerwali umowę. Albo tam nic nie wybuduja albo z baaardzo duzym ożnieniem. Możesz ich podac do sądu i tak nic nie wywalczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REZYGNUJĄCY Re: Paradowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.07, 19:02 DH ma bardzo ciekawy zapis na swojej www. Patrz prawy,dolny róg. Tekst tak jasno szary że aż prawie niewidoczny : ) "WSZELKIE INFORMACJE UMIESZCZONE NA STRONIE - DANE, RYSUNKI I KALKULACJE STANOWIĄ PROPOZYCJE REALIZACJI. CO DO SPOSOBU I ZAKRESU ICH WYKONANIA OBOWIĄZUJĄCE SĄ TYLKO I WYŁACZNIE ZAWARTE UMOWY Z ZAŁACZNIKAMI" No tak, umowę przegladałem, pierwsza różnica to licha siatka zamiast solidnego ogrodzenia : ( z wizualizacji. Kolejny problem to taki że przyjmując odemnie zadatek pracownicy DH obiecywali co innego niż zostało mi przedstawione do podpisania przy umowie ( ceny, projekt budynku i osiedla ) do tego szarego tekstu na www powinno być dopisane że propozycję realizacji stanowią WSZELKIE INFORMACJE UMIESZCZONE NA STRONIE ORAZ PRZEKAZYWANE W SIEDZIBIE DH i do niczego niezobowiązuja : ( Tak więc niech sobie tę umowę w nos wsadzą albo gdzie tam wolą. Zrezygnowałem i kasę odzyskałem : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: Paradowska IP: *.aster.pl 17.02.07, 20:15 Jak Ci się to udało?Ja sie z nimi szarpie,nie chcą oddać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REZYGNUJĄCY Re: Paradowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 14:05 Zrezygnowałem. Musieli oddać zadatek z powodu niewywiązania sie z umowy rezerwacyjnej - kwestia podniesienia ceny. Jeśli masz jakiś problem to polecam wizytę u prawnika. Porada prawna nie jest wcale taka droga. A jeśli wie się już na czym się stoi, wiele rzeczy można załatwić samemu. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tstraznik Re: Paradowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.07, 16:32 Mnie rowniez oddali pieniadze z umowy rezerwacyjnej w kwocie 5 tys. a slyszalem ze nie kazdemu chca oddac. Nie wiem czy pomoze wizyta prawnika razem z klientem w siedzibie ale postraszenie policja i prokuratorem tak oraz tzw. mocna gadka w gebie. Nie wolno dac sie zbyc tym wymalowanym panienkom tylko cierpliwie argumentowac swoje. A bezprawne zatrzymanie zadatku to kradziez. Nalezy wszystko miec na pismie, wymagalem podanie mi na pismie w tamtej chwili przyczyn odmowy - na pismie - podpisanym przez odpowiednio umocowana osobe (nie obsluge bok), mowilem ze do przyjazdu policji sie nie rusze.Jakiekolwiek dzialanie bezprawne jest podstawa do interwencji policji, a tu wchodzi tez sad konsumencki federacja konsumentow UOKiK i sad powszechny, a oczywiscie prokurator na poczatku i popelnienie przestepstwa na moja szkode. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedoszly sasiad Re: Paradowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 17:39 Po obejrzeniu fotek i takich tekstach ciesze sie ze nie zdecydowalem sie na utopienie pieniazkow w inwestycji widmo; ale partanina a juz parter to porazka. Beznadziejny deweloper, najpierw mnie zwodzil pozwoleniem na budowe blisko rok; teraz pozwolenie jest a nie mial wtedy nawet praw do gruntu i z tego co widze nie ma nadal. Ale wylewka betonu w snieg niezle, no i fundament na parterze bez izolacji na rowni z gruntem niezle. Nie zaluje ze nie zdecydowalem sie, podejscie i rozmowy z deweloperem skutecznie mnie odwiodly od pomyslu kupna. Jednak to prawda co ludzie pisza o Peonii czy Poprawnej, partanina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Paradowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 11:12 www.palmowa.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Paradowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.07, 11:13 www.palmowa.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deel Re: Paradowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 00:50 Tak chętnie oddali, bo w świetle prawa za niewywiązanie się z umowy należy się zwrot w kwocie podwójnego zadatku. Ale tak oczywiście musi być napisane w umowie - zadatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cinek Re: Paradowska IP: 217.153.224.* 26.02.07, 22:59 Ja też się z nimi szarpię aby oddali zadatek. Efekt jest takiże pomimo przesłania dwóch wezwań do zapłaty ich prawnik uznał moje żądanie zwrotu zadatku za bezpodstawne ,dobre ;))))). Pismo niestety będę miał dopiero jutro więc napisze więcej. NIe wiem jak wy ale ja rezygnowałem ze wzgledu na brak własności gruntu przez D.H, a to że mają przyrzeczone prawo zakupu mnie akurat nie interesowało. Napiszcie czy Waszym zdaniem jest szansa na zwrot zadatku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : ( wnioski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.07, 20:31 Najbardziej dołujace jest to, że DH ma coraz wiecej inwestycji. Jeśli wszystkie tak nieuczciwie ciągnie ???????????jak tą, to liczba robionych w konia klientów rośnie z dnia na dzień,a DH bedzie bedzie żerować na kolejnych osobach, które nie maja dostępu do netu i uwierzą w to co usłyszą w biurze : ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Paradowska IP: *.acn.waw.pl 04.03.07, 09:24 Witam, jeśli chcecie dowiedzieć się co naprawde zjaduje się na stronie DH to proponuję taką zabawe: otwieramy strone internetowa DH klikamy na zakładke np. o firmie, a następnie zaznaczamy wszystko - koniecznie Ctrl + A ( klawisz control i litera A) i kopiujemy Ctrl + C ( klawisz control i litera C ) następnie wszystko wklejamy do nowo otwartego okna w Word'a Ctrl + V ( klawisz control i litera V) Na 3 stronie w word'a pojawią się takie ładne szare kwadraty i należy znów zaznaczyc wszystko Ctrl + A ( klawisz control i litera A) i zmienic kolor tekstu np.na czarny. W szarych kwadratah będziecie mogli poczytać sobie jak DH chciałby być wyszukiwany przez wyszukiwarki internetowe...stare, nie modne i niedziała. Jeśli ktoś ma cierpliwość to polecam, warto poznać ich od tej strony również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient Re: Paradowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.08, 08:31 Igiciu!! Widać że jesteś najszczerszym wrogiem D.H, Do tego stopnia że powtarzasz nieprawdziwe informacje. Osiedle w zerzniu mimo problemów to dość udana inwestycja a syndyk zajmował lokale ponieważ poprzedni właściciel gruntu po sprzedaży wziął kredyt pod zastaw tej działki, aardom nie miał z tym nic wspólnego, wszystkie problemy tego osiedla zawdzięcza poprzedniemu właścicielowi gruntu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obejrze zdjecia Re: podaj maila priv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 19:01 podasz maila? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdjecia dostepne Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 11:59 palmowa.bloog.pl/ dziekuje za wyslanie zdjec jest calkiem sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewrobiony Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.crowley.pl 06.03.07, 17:45 No z radością widzę, że dalej znajdują ciężkich kretynów co lubią umoczyć. Ludzie dajcie spokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tracja Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.03.07, 19:15 ludzie płacą, później się wycofują, deweloper-oszust zarabia i coraz to nowsze samochody sobie kupują. zobaczcie jakie fury stoją przed "firmą". pani blondzia z biura powinna sobie face lifting zrobić zamiast na samochody wydawać ;] dlaczego to się jeszcze kręci ??? nikt nie umie tego przerwać ? krwe mnie zalewa jak na wale miedzeszyńskim mijam ich reklamę o nowej inwestycji!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inwestor :) Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.gprspla.plusgsm.pl 08.03.07, 19:21 Mam pytanie czy ktoś z was odzyskał pieniądze od DH. Ja chcę się wycofać z własnej winy. Odpuszcze juz te 5%. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc18 Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 22.03.07, 02:18 Takiego gów... jak ten developer w zyciu nie widzałem. zastanawiam sie jak wogole w taki sposob mozna traktowac ludzi (klienow) jak robi to DH.... nie odpuszcze im złamanego grosza, chocbym miał chodzic po sadach przez 5 lat i do tych 3 tysiecy dołozyc nastepne trzy tysiace albo i piec dla samej satysfakcji.....hu..om za takie traktowanie nie odpuszcze .....bo chciałem dac im szanse i traktowac powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igciu@yahoo.com Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.crowley.pl 22.03.07, 10:06 kurde, niechże ktoś, kto ma to zasraną rezerwację ich w końcu pozwie o odszkodowanie obliczone na zasadzie ilość m2 zarezerwowanego mieszkania x wzrost ceny m2 mieszkania w okresie od podpisania umowy rezerwacji do dnia wnoszenia powództwa. Przecież jak podpisywaliście rezerwacje, to m2 w wawrze był po 4600 a teraz jest po 6300, więc wasza szkoda wynosi 1700 zł na każdym metrze kwadratowym! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozsądny Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 20:23 ...problem w tym że większość osób które się w to gów... wpakowało, nie korzysta z netu i takich for dyskusyjnych. Gdyby to robili to by wiedzieli jakie mają prawa a jakie obowiązki ma developer, jakie jest prawo i normy zwyczajowe i byłoby im nawet szkoda na telefon aby do DH dzwonić i ich bzdur wysłuchiwać a co dopiero jechać i podpisywać coś tak absurdalnego jak umowy proponowane przez DH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 09:35 Dobrze, że ja wycofałam się z tego g....na w czasie i odzyskałam pieniądze, w połowie kwietnia odbieram nowe mieszkanie na bemowie za rozsądną cenę za metr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 09:38 Znając ich pośpiech to jak oddadfzą do końca 2008 r. to będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.07, 11:22 Nie wystarczą Tobie te informacje , które są w tym wątku? Wystarczy poczytać i już przechodzi ochota na zkup mieszkania od tego złodzieja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 26.03.07, 12:34 ...Ja też zrezygnowałem (niestety aż po półrocznym zwodzeniu mnie przez DH) zdecydowałem sie na inną inwestycję i odbieram ją po wakacjach : )wszystko jest ok , budynek lada chwila będzie miał dach. Dziś nie mogę sobie darować że aż tak długo wierzyłem w te bzduru którymi raczył mnie Dh. Tak naprawdę oczy otworzyły mi się gdy zaczełem sam na swoją rękę ich sprawdzać u różnych źródeł: w urzędzie gminy, mieszkańców pobliskich ulic, zapoznałem się z przepisami budowlanymi, pogadałem z bankowcami o zabezpieczeniach finansowych inwestycji developerskich, o sprawach spadkowych, o bankructwach, upadłościach na koniec z tym wszystkim udałem sie do kilku prawnikówi.Już bez uwzgledniania fuszerki budowlanej jaką odwal Dh i bardzo niskiego standartu inwestycji jaki oferuje nie było mowy o jakich kolwiek wątpliwościach. Od wszytkich usłyszłem to samo- zabieraj od nich swoja kasę jak szybko się da i szukaj nowej inwestycji. Szkoda tylko że aż tak długo im wierzyłem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 26.03.07, 12:37 oczywiście .... szkoda że tak długo wierzyłem DH!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly zainteresowan Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.global.medtronic.COM 30.03.07, 16:29 jakis czas temu chcialem zakupic mieszkanie na Palmowej; po trudach i bojach telefonach jezdzeniu i meczeniu i blaganiu o informacje, zrezygnowalem z tego zlodziejskiego oszukanczego developera z jego matactwami, nie moglem sie doprosic zadnej informacji i okazania dokumentu a tylko bylem mamiony ze juz zaraz bedzie decyzja; ale zaliczke moglem wplacac na "juz". Wiecie ze z ciekawosci pojechalem na budowe bo myslalem ze nie bedzie tak zle, ale sie przeliczylem; na stronie developer ma sporo niesprzedanych lokali i wszystkie na parterze i fakt - parter jest wbudowany na fundamencie rowno z ziemia i bez izolacji; chwale sobie ze sie nie zdecydowalem na rezerwacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 217.153.29.* 02.04.07, 12:48 ja kupiłem na parterze w bud. B fundament ma izolację przeciw wodną (wilgociową) zgodnie z warunkami wypisanymi w umowie - jest pomalowany jakimś świństwem z boków a od góry tj. miedzy fundamentem a ścianami jest papa tak jak to się robi wszędzie - zresztą jest to do dzisiaj widoczne jeśli chodzi o izolacje cieplną to mam nadzieję że tez ją ułożą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 09.04.07, 10:25 a jak wyglada sytyacja prawna własności ziemi?????? sprawa spadkowa zakończona : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 09.04.07, 10:26 Kiedy przewiduja jej rozstrzygnięcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deel Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 01:06 Witam, Widzę, że milion problemów. 1) Najważniejszy - własność gruntu. Jeżeli developer buduje na czyimś gruncie, to i nieruchomość należy do właściciela gruntu. Więc co oni Wam sprzedają, że tak spytam ? 2) Izolacja przeciwwodna - mamy tutaj wysoki poziom wód gruntowych. Nie wystarczy byle jaka izolacja. Powinna być moim zdaniem minimum typu średniego, czyli 2x papa. 3) Zadatek - przy rezygnacji z winy devekopera (nie wywiązywanie się z umowy) należy się jego zwrot w podwójnej kwocie, czyli w Waszym wypadku 10.000,00 PLN. Jeśli macie jakieś pytania piszcie na domlan@gazeta.pl Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOMEK Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 11:12 ... podwójny zadatek się nie należy ponieaż Dh sprytnie napisał w papierach że w razie nie wywiąznia się Dh z umowy zwróci niezwłocznie 5 000 zł i każdy kto go wpłacał musiał to podpisać. Oczywiście można walczyć w sądzie ale jest to sprawa bardzo wątpliwa. Wszystko zależy od tego jak zostaną ZINTERPRETOWANE przepisy i umowy, a takie sprawy są najtrudniejsze i najryzykowniejsze. Jeśli klient przegra z Dh to zostanie obciążony kosztami prawnika dewelopera - a znając tę firmę napewno będzie to najwyższa stawka : ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koszty proc Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.07, 11:44 Pełnomocnik DH dostanie tyle ile przewidują stawki określone w rozporządzeniu MS odnośnie opłat za czynności adwokackie/radcy pr. Miarodajna jest wartość przedmiotu sporu czyli kwota podwójnego zadatku dla 10.000 zł będzie to 1200 zł (koszty zastępstwa procesowego) + 17 zł (opłata skarbowa za pełnomocnictwo) + opłata od pozwu (wpis) 5% z 10.000 czyli 500 zł, ale to już dla sądu (tylko I instancja) Sądy rzadko zasadzają coś ponad tzw. stawki minimalne Bardziej bezpieczne jest dochodzenie samej kwoty zadatku (+ niższe koszty)w oparciu o art.394 § 3 k.c. (rozwiązanie umowy - zwrot zadatku) Rezerwację załatwiła moja znajoma. Jak dowiedziałea się,że developer nie jest właścicielem gruntu a jedynie "liczy na szybkie zakończenie sprawy spadkowej", które pzrecież potrafią ciągnąć się długimi latami, to zrobiło mi się słabo. Postanownia umowy przedwstępnej też zjeżyły mi włosy na głowie (conajmniej kilka podpada pod kwalifikację jako tzw. klazulę niedozwolone). Poziom obsługi klienta żenujący. Pod telefonem oraz w siedzibie spółki "dziunie" nie mające zielonego pojęcia o umowach developerskich (o czywiście o żadnych negocjajcach mowy nie było), upoważnione chyba tylko do parzenia herbaty na dodatek beszczelne i aroganckie. Zupełnie nie rozumien jak można z takimi ludżmi współpracować. Warażenia jak najgorsze. To zapewne kolejna z firm, której główny mózg już zaliczył kilka efektownych wpadek (upadłości) i pomimo zakazu prowadzenia działalności gospodarczej dalej oszukuję naiwnych rejestrując firmę na słupy (rodzinę). To jest firma krzak, o ile pamiętam wysokość kapitału zakładowego (dane z KRS) jest śmieszna jak na przedsiębiorstwo tej branży, nawet przy założeniu, że kwota ta nie oddaje aktualnej sytuacji finasowej spółki.DH śćiąga od ludzi kasę m.in na wykup gruntu! Za wszystko płacą klienci od samego początku i od tych wpłat zależy zarówno postęp prac jak standard wykonania. Jak im się coś poważnie posypie w płatnościach albo jeden z wykonawców nawali, to całe inwestycję diabli wezmą i zgadnijcie ile klienci dostaną od syndyka. Moja znajomwa poszła po rozum do głowy i pogoniła towarzystwo i wszystkim to doradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.crowley.pl 19.06.07, 12:59 akurat o developer house bardzo łatwo znalezc informacje. I to jasno pokazujace: jak najdalej od nich !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.07, 13:55 czy zagladaja tu ludzie, ktorzy kupili mieszkanie na palmowej?mam oferte odkupienia, ale po tym co tu czytam powaznie sie zastanawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do xxxxxx Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.aster.pl 18.09.07, 15:42 Witam!Chciałam zapytać czy doszło do sprawy sądowej odnośnie zadatku.Jaki jest ewentualnie finał tej sprawy?Dziękuje za info. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 24.09.07, 17:39 ...dwóch prawników odradziło mi sprawę o podwójny zadatek. Zabrałem 5000 i dałem sobie spokój z DH. Kupiłem lokal od innego developera i właśnie odbieram klucze :) Po porównaniu obsługi klienta przez obecnego developera zastanawiam sie jak mogłem być tak głupi i dać się tak traktować i zwodzić przez DH. DH to samo dno, zarówno jeśli chodzi o jakość prowadzonej investycji jak i profesjonalizm obsługi klientów. Nie wspomnę już o pijanych budowlańcach nie mogących się utrzymać na nogach : ( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PETER Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 04.10.07, 18:41 ja tylko sie dziwie dlaczego ci oszusci jeszcze dalej działają i sprzedają ludziom swoje uslugi. mamy niby Panstwo policyjne kaczynskich, ale niektórzy są chyba poprostu w "układzie" uwaga dh to mafia dlatego wciaz bezkarnie oszukuja ludzi. kazdy sie ich boi a oni na ludzkiej naiwności zbijają fortunę!!!!! WSZYSTKICH PRZESTRZEGAM JAK NAJDALEJ OD DEVELOPER HOUSE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.aster.pl 15.11.07, 13:07 Co sie dzieje z tym osiedlem? Mieszkacie już? Na stronie D.H jest wpisane "termni realizacji 4-ty kwartał 2007" więc chyba to teraz... Coś się tam kręci??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 18.11.07, 20:13 ...no w stanie prawie surowym zamknietym (tylko pierwszy budynek !!!) mieszkać mogą chyba jedynie wszechobecne wrony.....:( wiatr i echo hula po pustej budowie....worki z cenentem mokną żałośnie na deszczu, budynki wyglądają załośnie,postępy na ostatnim bloku dużo większe niż na przedostatnim...zupełnie nie wiadomo jak to tłumaczyć???? :( ale aż strach na to patrzeć. Prawdziwa budowa widmo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgroza Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.07, 13:04 jak mozna tynkowac na mrozie?ocieplac styropianem mury z zewnatrz - na minusowym mrozie i przy nawet niskich ale zerowych temperaturach? tylko z developer house Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 13.12.07, 21:37 nie martwcie się daliście sie poprostu wydymać w pupala przez tego developer house. ja już od dawna sledzę ich postepy i wielu jeszcze wydymają az sprawa zainteresuje sie prokurator. wiekszych zlodziei niz developer house nie znam. a wy???? jedyne lekarstwo to czekac az ktos wazny da sie zrobic w balonam moze on zgłosi sprawe gdzie trzeba. ale im i tak nic nie grozi w odpowiednim momencie prysną niczym banka mydlana popijając tequilla zdrowie za wszystkie przekrety gdzies na karaibach. tak wlasnie dyma developer house, popatrzcie jakimi furami jezdza widac je przed siedziba firmy, pompujcie im dalej kase w kielnie pompujcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 00:26 Drogi Arku boli cie to jakimi furami jezdzą? czy tak napisałeś bo ci się nudziło? a może masz jakieś przykre doświadczenia z tym developerem? jeśli tak to podziel się informacjami z innymi forumowiczami, bo samo pisanie o tym czym kto jeździ jest co najmniej bezsensowne a tak naprawdę żenujące. szczerze to osobiście mam dość słuchania opini ludzi zawistnych i zazdrosnych, którzy życzą innym jak najgorzej, tylko dlatego że im samym sie gorzej powodzi. Może pochwalisz się czym ty jeżdzisz? ( ale może zmień forum) ...poza tym co masz na myśli mówiąć "wydymać w pupala"? czy ma to związek z jakimiś przykrymi doświadczeniami analnymi które miałeś okazję doświadczyć? Spróbuj się troche rozwinąć ze swoją "dziwną" teorią pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dandee 10 % wkładu własnego IP: 85.222.15.* 23.12.07, 17:07 czy oni zawsze brali lub biora 10% wkładu własnego jak podpisuje sie umowe przedwstepna? Czy jest mozliwosc skredytowania calosci? moze cos wiecie na ten temat...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 02.01.08, 23:52 droga M, domyslam się ze pracowniczka DH, albo spowinowacona. Nigdy nie zazdrościłem wam fur, którymi jeżdzicie (bmki, merole i hummery to nie moje typy). Już koniunkrura na rynku maleje i niedługo wrócicie do swoich domów tymi samymi PKS-ami którymi tutaj przyjechaliście. Ludzie nie są tak naiwni jak myslicie z taką opinią wiele nie zdziałacie już na tym rynku . Niestety jeden zrażony klient daje mniej więcej 10 kolejnych zrażonych do was osób. Mam nadzieję że w tym roku nie uda wam się oszukać tyle osób co w AD 2007!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dori_sue Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 02.06.08, 14:27 pani sekretarka np rzucila sluchawka jak z nia rozmawialam, powiedziala ze nie bedzie tolerowac mojego tonu a ja na to ze gdybym kupowala groszki wsklepie i zostalabym tak potraktowana prawdopodobnie olalabym sprawe ale jak kupuje sie cos za kilkaset tysiecy to i moj to zniesc powinna z ogromna doza wyrozumialosci no nie dala rady jestem zalamana ich zachownaiem wobec klientow mam andzieje ze oddadza mi klucze i utopia sie w tym zapowiedzianym szambie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcinek Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.aster.pl 31.01.08, 20:55 tak jak na każdej stronie internetowej każdego developera jest wpisany inny termin oddania mieszkania. na palmowej jest akurat zgodnie z umową 14 marzec 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolnik Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 07:35 podobno oszukali tych ludzi, od których kupili grunt na Palmowej właściciele chcą odstąpić od umowy, pewnie będzie dym, przyszli nabywcy mieszkań i ich roszczenia będą wisieć w powietrzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwa Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.08, 19:45 wykonawców maja podobno dobrych biora tyle zaliczki a nie chca im placic a jak ludzie im sie na budowie zbuntuja to kto skonczy budowe Odpowiedz Link Zgłoś
gosc18 Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 23.01.08, 13:26 Chetnie posluchalbym opinni ludzi, ktorzy kupili mieszkania od tego developera, bo domyslam sie ze ci ktorzy tu pisza to ich nie kupili ale mieli kontakt z DH, tak jak ja. Miszkania napewno beda oddane po terminie, a nowi wlasciciele (kupujacy) napewno straca duzo zdrowia i nerwow przy uzyskaniu swojego Mieszkanka od tego developera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 12.191.136.* 23.01.08, 14:04 Generalnie ruszyła się sprawa z szambem lub z działką? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mxm Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.mst.gov.pl 31.01.08, 10:44 jakieś poł roku temu zawarłem z DH umowę rezerwacyjną (5000 zł). Z tego co czytam jest jakaś szansa na oddzyskanie tej kwoty. Czy mógłby mi ktos doradzić jakie należy podjąć działania? Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcinek Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.aster.pl 01.02.08, 12:07 ja kupiłem mieszkanko na palmowej w budynku B. jak zacząłem czytac wypowiedzi to cholernie sie zdenerwowałem że wpakowałem w gó.. po uszy. Ale jak sie na spokojnie zastanowiłem że żadnych prawdziwych faktów tu nie porzytoczono np: - pisano że budują bez prawa do działki i bez pozwolenia na budowę i że do tego o te działki jest sprawa spadkowa i w ogóle nie ma szans żeby cokolwiek wybudowano -otóż ja dostałem wszelkie dokumenty niezbedne do tego aby developer mógł budować - bez problemu dostałem kredyt (sprawa spadkowa zakońyczyła sie pozytywnie - i podpisaliśmy przedwstepny akt notarialny.do tego dwa budynki juz stoja ocieplone i dwa inne budują. Były głosy że tynkuja przy minusowej temperaturze i że tak sie nie robi - otóz wszyscy tak robia aktualnie Dolcen buduje mieszkania na gocławiu i tynkował przy minusowej temp. , przy promenadzie to samo więc nie czepiajcie sie. Fakt że jak zawarłem umowę rezerwacyja to podniesli ceny mieszkań o 1000 zł na metrze ale mnie ona nie objęła - choć analizując zapisku umowy rezerwacyjnej mieli takie prawo - nie zrobili tego (więc nie okłamujcie ludzi że podnoszą ceny). na budowie był mój wujek, który jest budowlańcem i mówił że budują z naprawde dobrych materiałów, oczywiście mógłby do paru rzeczy sie przyczepic ale powiedział że na żadnej budowie nie jest idealnie. A co do sprytnych zapisków dotyczacych zadatku- ze nie zwracaja podwójnej kwoty tylko pierwotna wpłate czyli 5000 - wszystkie firmy tak robia nie tylko developerzy - nawet komisy samochodowe. a co do minusów -wiele na razie nie powiem bo dopiero czekam na mieszkanie które zgodnie z umową maja oddac do 14 marca 2008r. - ale niestety widze że będa mieli opóżnienia nie jestem specem ale tak to wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwa Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.08, 09:26 no fakt budowa poszla duzo w przod nie znam sie zabardzo na tych dociepleniach itd.. ale widac ze w wykonczeniu wiele im nie zostalo, dobrze bedzie jak sie na wakacje wyrobia opoznienia sa na kazdej budowie to normalne martwi mnie tylko fakt ze nie placa powykonawca dowiadywalam sie o tym sporo i to nie pierwsza budowa w ktorej nie wywiazali sie z umow sa podobno bardzo zadluzeni i to mnie martwi ze nie bedzie skonczyc komu budowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Właścicielka Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 02.02.08, 13:00 Witam, wszystkich,jako przyszła lokatorka mieszkania na Osiedlu przy ul. Palmowej proponuję spotkanie mieszkańców tego osiedla. Zainteresowanych proszę o kontakt na poniższego maila pekap100@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 10.02.08, 12:17 Poczekamy sobie na nasze piękne mieszkania ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 12.02.08, 01:30 Szanowni Państwo, Czyżby komuna wróciła ?? kolejne alternatywy 4?? Nie to firma developer house sprawiła Ze kolejnych ludzi w bambuko zrobiła!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Riki Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 14.02.08, 21:29 Niestety, z tym, że tym razem nie wiedzą jeszcze z kim zadarli :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.08, 22:01 mam pytanie odnośnie kanalizacji czy ktoś wie kiedy będzie??? czy aby nie w 2009 roku - wtedy mają robić przepompownie ścieków w Trakcie Lubelskim koło Klimontowskiej polecam: bip.warszawa.pl/NR/rdonlyres/6F210C74-E21A-43F1-B8E1-7CD1A58A03A8/615479/uch_289_zał_tabele.xls Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msd Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.tvp.pl 15.02.08, 11:15 czy komus zależy aby zrażać klientów DH czy rzeczywiście sytuacja jest dramatyczna - może ktoś w miarę uczciwy a posiadający wiedzę odpowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyh Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.eranet.pl 15.02.08, 14:50 Urząd Dzielnicy Wawer dnia 12.02.2008 wydał decyzję o pozwoleniu na budowę tej kanalizacji dla MPWiK - jest na stronach Urz. Dzielnicy uprawomocni sie za 2 tygodnie a kto wie jak szybko tą kanalizacje zrobią ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: msd Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.tvp.pl 15.02.08, 15:59 W DH dowiedziałam się dzisiaj, ze w maju ma być podłączona- nie traćmy nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RIKI Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 15.02.08, 18:46 W DH opowiadają głupoty. Nie sugerujcie sie tym co mówią. Nie rozmawiajcie też na forum, bo sobie tylko szkodzicie. Ludzie, jak widać na stronie DH mieszkania są wyprzedane,nie wierzę, że tylko 3 osoby czytają te forum. Spotkanie lokatorów to jest rozwiązanie. Na pewno nie jest rozwiązaniem odbiór mieszkań teraz czy w bliskiej przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kl Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.aster.pl 07.03.08, 10:41 zgadza sie w maju ale w 2011r. zobacz na plan podłączeń w gminie. Rozpoczęcie budowy kanalizacji dla ulicy klimontowska i palmowa to 2009 r. zakończenia 2011r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.08, 11:13 jak si e cieszę, że się wycowałam z kupna tego g...na, obecnie mieszkam już w nowym mieszkaniu i jestem zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.adsl.inetia.pl 13.03.08, 17:02 Patrzcie na to: www.allegro.pl/item326376684_warszawa_wawer_okazja_sprzedam_bezposrednio.html 8500/m2 :))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palma Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.08, 18:10 Witam wszystkich, niestety mam kiepski humor po przeczytaniu tego wszystkiego w necie, miało to być moje wymarzone mieszkanko i co? SZAMBO! Mieszkam nie daleko tej inwestycji i przynajmniej raz w tygodniu przejeżdżam tamtędy z czystej ciekawości, prace idą ale bardzo powoli, zaczęli tynkować budynek A, a niedługo mają oddawać lokale z pierwszego etapu, bo czas im się kończy! Nie wiem jak oni to zrobią?! Mają oddawać lokale, ale bez wody i kanalizacji po to, aby lokatorzy mogli sobie już wykańczać? Jak to mam sobie wyobrazić?: ekipie, która ma doprowadzić moje gniazdko do stanu używalności to jest; glazura, terakota, gładzie na ścianach, itp. mam powiedzieć, aby po wodę schodzili sobie z drugiego piętra na parter?, przeważnie taka ekipa montuje sobie prowizoryczny kompakt dla potrzeb fizjologicznych jak i pozostałości cieczy po choćby umyciu rąk po pracy czy przed jedzeniem?, a ja mam im powiedzieć, aby toaletę przenośna sobie na dole postawili?, czy może ja mam im załatwić?, ciekawe, co by powiedzieli Szanowni sąsiedzi z parteru, bo idzie przecież lato i temperatury nie najniższe? Gwarantuję wam, że jak bym tak ludziom powiedział to by mnie śmiechem zabili lub powiedzieli abym umówioną cenę pomnożył razy dwa. Czy to jest zgodne z prawem, chodzi mi o to czy budynki bez tych mediów mogą uzyskać wymagane odbiory? Choćby przeciwpożarowy? Nie mówię już o chlewie wokół budynku, błocie po kolana, braku estetycznego ogrodzenia, położonej kostki itp. Spodziewałem się opóźnienia, bo paru moich znajomych odbierało już swoje nowe mieszkanka od developerów i każdy jakiś poślizg miał (każdy od innego, budynki otynkowane, infrastruktura zrobiona na cacy, domofony działające, zadbali nawet o umowy z elektrownią,) i nie słyszałem, aby któryś miał poślizg aż 3 lata??? To tyczy się kanalizacji! Ja sobie nie wyobrażam odebrać mieszkania jak budynek nie przejdzie stosownych odbiorów technicznych i nie zostanie dopuszczony do zamieszkania! Czy ktoś wie jak to jest? Czy jakikolwiek developer nie mając odbiorów budynku może oddawać mieszkania lokatorom lub ich zmusić do odbioru? Czy budynek bez wody i kanalizacji może uzyskać stosowne odbiory? Pytam się, bo nie jestem z tej branży. Przeczytałem w necie, że DH jest chroniony zapiskiem w umowie, który mówi, że DH nie ponosi odpowiedzialności za dostawców mediów, nie znam się na tym, ale czy my jako klienci mamy obowiązek odbioru lokali przed stosownymi odbiorami budynków?, czy możemy jakoś sprawdzić i gdzie czy budynek jest dopuszczony do zamieszkania bez wody i kanalizacji? Jeśli nie mamy takiego obowiązku to z dwojga złego lepsze na logikę jest nie odbierać lokalu i nie płacić za czynsz i utrzymanie części wspólnych, (bo to trzeba robić od momentu odbioru), nie tracić gwarancji na lokal, (bo ona się liczy także od momentu odbioru lokalu), bo za trzy lata jak wybudują kanalizacje to będzie już po niej. Osobiście nie jest mi na rękę i nie zamierzam płacić za utrzymania lokalu, w którym nie mogę zamieszkać, i tak mam na głowie kredyt zaciągnięty na poczet mieszkania. Dlatego może niech tą inwestycję utrzymuję DH i NIE ODBIERAJMY TYCH NASZYCH UPRAGNIONYCH LOKALI, BO WYKOŃCZYĆ TO JE ZDĄŻYMY A POCO ZA NIE JESZCZE PŁACIĆ W TYM CZASIE?! To może zmobilizuje naszego szanownego developera do działania?! Bo co przyjdzie po wykończonym lokalu bez możliwości zamieszkania? Warunek, że brak wody lub kanalizacji jest powodem do nie odebrania mieszkania?! Czy ktoś wie jak to jest??? Wiem, że nie napisałem tutaj nic konkretnego i budującego, ale tylko ble, ble, ble, zostawiłem trochę informacji sobie, bo zapewne nie tylko my mieszkańcy to czytamy! Chętnie spotkałbym się z Wami lokatorami, jestem zalatany jak pewnie większość z Was, ale ta sprawa jest dla mnie teraz priorytetowa i jestem w stanie nawet wziąć wolne. Pozdrawiam i staram się mieć głowę do góry, ale samemu to jest trudne, może w kupie będzie raźniej?!?!?! Pozdrawiam i czekam na kontakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BYŁY KLIENT Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 16.03.08, 20:28 ...na co będziecie czekać trzy lata?..na kanalizację??? Miejcie świadomość że jeśli nie będzie mediów,ani odbioru strażaka nie ma nawet mowy o pozwolenie na użytkowanie a bez tego możecie zapomnieć o akcie notarialnym - i co na to wasze banki - w umowach kredytowych napewno mieliście podane planowane daty aktów. Umowy DH, bardzo sprytnie pisał, zaczynając już od nieszczęsnego zadatku !!!! O kłopotach z kanalizacją wiedzieli już zaczynając inwestycję - stąd postarali się o stosowne!!!! dla siebie oczywiście zapisy. Bardziej dociekliwi mogli się dowiedzieć o tej kwesti drążąc temat w urzędzie gminy Wawer ( patrz historia wątku ). Większość osób komunikując się swojego czasu za pomocą tego wątku zrezygnowała na swoje szczęście z lokali DH i dziś nie maja już tak absurdalnych kłopotów. Takich numerów jakie funduje DH nawet komuna nie widziała :( . Proponuję zgłoś się do TVN - niech nakręcą drugi odcinek o DH. Bardzo szybko reagują na takie newsy. Tym bardziej że poruszali już ich temat a widzę że sytuacja robi się coraz bardziej absurdalna. Życzę powodzenia. Na szczęście BYŁY klient. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama151 Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.aster.pl 09.02.09, 18:23 drodzy mieszkancy osiedla palmowa bardzo proszee o podanie numeru ksiegi wieczystej kogokolwiek firmy developer house bardzoo proszee prosze o szybka odpowiedz i pomoc, dziekuje z gory moj email:dama151@wp.pl, prosze o odpowiedz na forum badz prywatnie na meila to wazna sprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 17:51 opóźnienia beda bardzo długie : brak wody , brak kanalizacji , podłacza maja robic w 2009-2011 także porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.bremultibank.com.pl 18.02.08, 10:55 Hej, Ludziska to co z tym spotkaniem????? Spotykamy się??? Odpowiedz Link Zgłoś
gamekeeper83 Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 20.02.08, 18:10 Witam, na osiedlu Palmowa zostało jeszcze parę mieszkań do kupienia (II etap realizacji), jestem zainteresowany kupnem jednego z nich. Jak by ktoś mógł napisać jakieś konkrety odnośnie developera, osiedla, formalności, plusy i minusy zakupu byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 21:40 poczytaj opinie znajdziesz odpowiedź ...mysle ze sie nie zdecydujesz na zakup :) Odpowiedz Link Zgłoś
erule1 Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 01.04.08, 19:03 Zapraszam na forum osiedla Palmowa forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=51496 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogrodniczka Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 195.245.213.* 06.05.08, 15:22 a ja zapraszam na pierwsze zbiory w ogródku już za kilka tygodni- właśnie zakwitł daktylowiec pod moim oknem- ale z ...własnym nocnikiem- choć podobno mają wybudować szambo- ciekawe czy p. prezydent HGWaltz też odbywa wizyty z nocnikiem? - myślę,że to się jej podoba- w przeciwnym razie w 2 milionowej stolicy EU osiedla miałyby właściwą infrastrukturę adres PalmowaAM6 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piroz szambo DH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 21:32 to jest dramat. Deweloper nie informowal ze nie ma i dlugo nie bedzie kanalizacji wiec okazuje sie ze na kanalizacje trzeba czekac az ja gmina zbuduje i pociagnie rure czyli plany na za 3 lata.Przez ten czas bloki nie dostana pozwolenia na uzytkowanie bo nie bedzie kanalizacji. A jesli chodzi o szambo, ktore proponuje DH to przeciez nikt nie wyda pozwolenia na uzytkowanie blokow wielorodzinnych z szambem. A to znaczy ze nie bedzie odbioru budynkow i pozwolenia na uzytkowanie. Jednym slowem szambo... a Deweloper tak sprytnie sobie w umowie zapisal ze za nic nie odpowiada - za przylacza mediow i terminy przylaczen nie ponosi odpowiedzialnosci. dramat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 193.193.181.* 11.06.08, 16:47 Szczerze odradzam !! jesli ktokolwiem bedzie chcial skorzystac z ich oferty, to niech ich omija szerokim lukiem. Na paczatku sa mili i jest wszystko fajnie, niestety po zakupie pojawiaja sie problemy z odbiorem budynku, opozniaja akt notarialny, nie mozna od nikogo uzyskac rzeczowych informacji, jednym slowem zwykli oszusci ! Dodatkowo pozniej traktuja czlowieka jak jakiegos smiecia, jeszcze raz szczerze odradzam. Moge jeszcze powiedziec, ze strasznie oszczedzaja na materialach, budynki sa zle ocieplone i niefachowo wykonane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiarka-k Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.08, 11:03 Witam, niestety pokusiłam się na kupno mieszkania, ale nie bezpośrednio od DH. mam problemy z uzyskaniem kredytu w banku bo developer nie dostarcza dokumentów. A ja ponosze dodatkowe koszty z przedłużaneniem terminu podpisania końcowej umowy z właścicielem. Nie wiem czy się wycować , bo mogę starcić zadatek w wysokości 10% wartości nierychomości? I tak brnę dalej w to wszystko. Chociaż po tym co tutaj przeczytałam nie uśmiecha mi się to wcale. Nie wiem czy się poprostu nie wycofam i nie poproszę o zwrot zadatku - głównie też przez to , że developer nie wyjaśnia sytuacji w banku - nie mogę dostać kredytu ( mimo, że promese mi wydali). Mam pytanie : z tego co wiem to budynek AiB został oddany, czy płaci się za czynsz i czy faktycznie kanaliza ma być dopiero podłączona 2009-2011??? To wszystko mnie przeraża. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lokator? Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.aster.pl 02.07.08, 20:00 Witam, można prosić o doprecyzowanie o jakie dokumentu chodzi? mam ten sam problem i juz sam nie wiem, czy DH kreci, czy bank i wogóle dlaczego ja się tym zajmuję zamiast nich; ps - jeśli to nie jest tajemnica, to czy można zapytać w jakim banku kredyt? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika r. nigdy w życiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.08, 19:38 mieszkania z drugiej reki sprzedaja teraz coz - spekulanci albo inni nieuczciwi albo i moze zrobieni w konia przez ta firme; w agencji ktorej nazwy nie wymienie bylismy zainteresowani kupnem mieszkania w wawrze i zaproponowano nam kilka opcji w tym palmowa; pojechalismy z agentem na budowe bez przyjrzenia sie dokumentom i zostalismy prawie oszukani; chcielismy obejrzec dokumenty ale nam nie pokazali nic poza planami mieszkania i decyzji o budowie...mily pan agent mamil nas opowiesciami o wspanialej inwestycji bo mimo ze blok stoi nie ma pozwolenia na uzytowanie chociaz niby mozna mieszkac wykanczac bo jest szambo i lada chwila podobno bedzie dzialac i zaraz bedzie kostka i pare jeszcze takich bzdur a bloki mialy byc oddane w grudniu wg danych z internetu; tylko ze w gminie na Zaganskiej - odsylam zainteresowanych - zgody na uzytkowanie szamba nie ma i nie bedzie bo to przeciwko przepisom i nawet teraz gmina kaze rozbierac to co wybudowali; w gminie tez mozna uzyskac informacje co do mpwik a w szczegolach ze inwestycja jest w planach na rok 2013; nie ma tez decyzji o przylaczeniu wodociagow - woda byla ciagnieta tylko na potrzeby budowy podobnie jak elektrycznosc - to tez mozna sprawdzic ze inwestor deweloper wystapil dopiero z miesiac temu o przylacze elektryczne. Szkoda ze tego wszystkiego musielismy dowiadywac sie sami a nie uzyskalismy zadnej informacji od czarującego agenta. Co zle swiadczy o agentach i spekulantach a jak o firmie to nie skomentuje bo nie udalo sie nam nic dowiedziec na bronowskiej - inwestycja zakonczona sukcesem a my nie bylismy kupcami wiec nikt nam nic nie powie. Bajki o wspanialej inwestycji a ja ostrzegam zeby dobrze sie zastanowic na 440000 zl mieszkanie do wykonczenia a zamieszkania za 5 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chetny Re: nigdy w życiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.08, 11:45 ciekawe bo ja tez szukam mieszkania w tej okolicy a cogik ma niezbyt interesujace; ale to co piszesz to mi sie potwierdza bo zaden agent nie chce nic powiedziec o terminach i pozwoleniu i nawet widac ze z budowa sie nic nie dzieje chwasty zarastaja i nawet ludzie mieszkan nie koncza, taki pustostan; czytam po kolei to forum i ja juz wiem ze zrezygnuje z tej opcji i tez nie polecam agentur no i rozwalily mnie te toi toi na podwórku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.08, 19:19 Witam wszystkich zainteresowanych osiedlem Palmowa. Jest to firma powstała z "rozwodu" wspólników formy AARDOM, która wybudowała osiedle przy ulicy Zwoleńskiej, osiedle przy wale miedzeszyńskim 414, 414A, 414B. Kupiliśmy z mężem 5 lat temu własnie tutaj mieszkanie. Do dzisiaj osiedle nasze boryka się z kwestiami perawnymi gruntu, po 5 latach okazuje się, że źle wyznaczono teren osiedla i trzeba będzie przesunąć ogrodzenie kosztem niewielkich ogródków przynaleznych do mieszkan na parterze. Pozowlenie na budowę dostali na segmenty 4-ro lokalowe, a wybudowali 5-cio lokalowe przekształcając pomieszczenie gospodarcze w lokal mieszkalny (na co oczywiście nie mieli zgody). Mieszkańcy 2 etapu naszego osiedla żeby nie stracić swoich mieszkań i pieniędzy musieli najpierw zmusić firmę by sprzedała im grunt pod ich budynki, a dopiero później kolejnym aktem notarialnym kupowali mieszkania. Na gruncie tym ciążyła hipoteka ustanowiona przez wierzycieli firmy na bagatela 1.700.000 dolarów (dolar wtedy był droższy). Każdy z 52 segmentów stoi na osobnej działce więc nie ma możliwości stworzenia jednej wspólnoty. Na naszym osiedlu jest około 80 szamb i żeby zatrudnić jedną firmę wywożącą nieczystości trzeba porozumieć się z właścicielami około 250 lokali. Sami Państwo rozumiecie, że to prawie niemożliwe. Zostawili nas bez administratora osiedla, bez załatwionych spraw z wodociągami, gazownią i elektrownią. O podpisanie zgodnego z prawdą i prawem aktu notarialnego na mieszkanie walczyliśmy z sąsiadami 2 LATA!!!!!! zatrudniając prawników, angażując się w tę walkę każdego dnia. Po rozstaniu się wspólników i ogłoszeniu upadłości przez AARDOM obok naszego osiedla DH od conajmniej 3 lat buduje osiedle (domy bliźniacze) i przez około 2 lata domy te nie zostały otynkowane (ludzie tam już mieszkali), nie ma ogrodzenia, oświetlenia itd. Jakoś nie dziwi mnie że sprzedają bez pozwolenia na budowę, ta sama historia co z AARDOMEM. Przestrzegam Państwa przed Deweloper House, jeśli nie musicie pakować się w kłopoty tak jak my, to wycofajcie się z tej inwestycji i zapomnijcie o tej firmie. Mam nadzieję, że nasz przykład posłuży Wam za przestrogę, bo to są duże pieniądze i mnóstwo nerwów (nie mówiąc już o kosztach dodatkowych takich jak prawnicy) pozdrawiam wszystkich i zyczę powodzenia. dorota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kds1 Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 17:08 Witam , pechowo kupiłam mieszkanie na Osiedlu Palmowa w bloku D.Wyglada na to , ze budowa dalsza stoi pod znakiem zapytania, jako ,że roboty zostały przerwane a pracownicy Developera nie kryja , ze nie ma własciwie mediów ani gazu ani kanalizacji i tak naprawde nie wiadomo kiedy będą. Chciałabym prosić pozostałych pechowych nabywców o pilny kontakt abyśmy mogli wspólnie podjąć jakieś działania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.d. Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.08, 20:20 salon.pl forum osiedle palmowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nabywca Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.eranet.pl 10.09.08, 23:16 Radzę się zorganizować i dobrze wszystko sprawdzić. Z własnego doświadczenia wiem, że Developer House stosuje następującą taktykę: 1. Podpisać umowę 2. Ściągnąć kasę 3. Zapomnieć o budowie Firmę prowadzi prezes z ARDOMU, która to firma upadła w 2004 roku. Obecnie ma zakaz sądowy prowadzenia działalności jednak zarejestrował firmę na córkę i wten sposób założył DEVELOPER HOUSE. Pan Prezes zabiera większość kasy i firma nie na pieniędzy aby realizować zaczęte już inwestycje. Dla pryzkładu na osiedlu na poprawnej gdzie kupujący wpłacili przeszło 3,5 mln zł Pan prezes zabrał 3 mln do kieszeni i zainwestował je w willę w hiszpani. Za pozostałe 500 000 zł DH miąło dokończyć resztę budowy. Obecnie DH ma problem z dokończeniem każdej z ropoczętych budów. Niektórzy czekają 2 lata po zakończeniu terminu budowy na otrzymanie aktów notarialnych. Wykonawcy nie chcą wykonywać zleceń ponieważ DH nie płaci im za wykonane wcześniej zlecenia. Obecnie zalega z zapłatą wykonawcom przyłączeń wodnych, gazowych, geodecie, ekipie stawiającej mury itd. Wykonawcy często odmawiają prowadzenia robót. Dlatego DH przyjął taktykę łapania nowych wykonawców których jeszcze nie udało się nabić w butelkę. Kasy nie ma bo większość zabiera Pan prezes z zakazem sądowym na nowe inwestycje (wakacje, wczasy, domy w hiszpani i innych krajach UE). Jeżeli ktoś już kupił coś u nich to sam musi się zatroszczyć o to aby tego nie stracić. Niestety w przypadku upadłości (co może nastąpić) wszyscy którzy nie mają aktów najprawdopodobniej stracą swoje inwestycje w które poinwestowali setki tysięcy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.eranet.pl 10.09.08, 23:32 Radzę się zorganizować i dobrze wszystko sprawdzić. Z własnego doświadczenia wiem, że Developer House stosuje następującą taktykę: 1. Podpisać umowę 2. Ściągnąć kasę 3. Zapomnieć o budowie Firmę prowadzi prezes z ARDOMU, która to firma upadła w 2004 roku. Obecnie ma zakaz sądowy prowadzenia działalności jednak zarejestrował firmę na córkę i wten sposób założył DEVELOPER HOUSE. Pan Prezes zabiera większość kasy i firma nie na pieniędzy aby realizować zaczęte już inwestycje. Dla pryzkładu na osiedlu na poprawnej gdzie kupujący wpłacili przeszło 3,5 mln zł Pan prezes zabrał 3 mln do kieszeni i zainwestował je w willę w hiszpani. Za pozostałe 500 000 zł DH miąło dokończyć resztę budowy. Obecnie DH ma problem z dokończeniem każdej z ropoczętych budów. Niektórzy czekają 2 lata po zakończeniu terminu budowy na otrzymanie aktów notarialnych. Wykonawcy nie chcą wykonywać zleceń ponieważ DH nie płaci im za wykonane wcześniej zlecenia. Obecnie zalega z zapłatą wykonawcom przyłączeń wodnych, gazowych, geodecie, ekipie stawiającej mury itd. Wykonawcy często odmawiają prowadzenia robót. Dlatego DH przyjął taktykę łapania nowych wykonawców których jeszcze nie udało się nabić w butelkę. Kasy nie ma bo większość zabiera Pan prezes z zakazem sądowym na nowe inwestycje (wakacje, wczasy, domy w hiszpani i innych krajach UE). Jeżeli ktoś już kupił coś u nich to sam musi się zatroszczyć o to aby tego nie stracić. Niestety w przypadku upadłości (co może nastąpić) wszyscy którzy nie mają aktów najprawdopodobniej stracą swoje inwestycje w które poinwestowali setki tysięcy złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyl Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.08, 11:06 wierzyc sie nie chce ze sa naiwniacy co mimo istnienia tego forum kupili mieszkania; zamieszkanie za 3 lata? czy nie ma sposobu na spolke oszustow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawer o ludzka naiwnosci!list do redakcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 14:55 List do redakcji: Osiedle Palmowa Pragnę zainteresować redakcję oraz Czytelników "Informatora Wawra" inwestycjami prowadzonymi na terenie dzielnicy Wawer. Osiedle Palmowa składa się z czterech budynków po 28 mieszkań, budowanych w dwóch etapach, po dwa budynki. Zgodnie z umowami zawartymi z deweloperem termin przekazania I etapu upłynął 31 grudnia 2007 roku, natomiast II etapu - 30 czerwca br. Na początku br. z nieoficjalnych źródeł dowiedzieliśmy się, że osiedle to nie jest podłączone do kanalizacji miejskiej (na tym terenie nie ma sieci kanali-zacyjnej!). Zaczęliśmy szukać pomocy w różnych urzędach. Między innymi wysto-sowaliśmy pisma do: Gabinetu Prezydenta m.st. Warszawy, MPWiK, Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy, Wydział Infrastruktury, Urzędu Dzielnicy Wawer. Otrzymywaliśmy tam bardzo różne, często sprzeczne ze sobą informacje. Obecnie rozpoczęła się budowa kanalizacji w ulicy Trakt Lubelski, z rozmów z MPWIK wy-nika, że w przeciągu miesiąca ma zostać rozstrzygnięty przetarg na budowę prze-pompowni na ulicy Klimontowskiej (realizacja ok. 5 mies.), co jednak nie rozwią-zuje do końca naszych problemów, gdyż podłączenie do wspomnianej przepom- powni musiałoby przebiegać przez prywatną działkę (na co nie zgadza się właści-ciel) lub musiałby powstać przewód tłoczny dalej do ulicy Palmowej znajdującej się w odległości około 400 m od wspomnianej przepompowni (łatwo się domyślić, że na ten odcinek nie ma jeszcze dokumentacji technicznej, przetargu itd). Jako przyszli mieszkańcy znaleźliśmy się w niewyobrażalnej dla nas i dramatycznej sytuacji. Za-kupy mieszkań opieramy na kredytach. Banki żądają od nas konkretnych dat pod-pisania aktów notarialnych, co do których nie możemy nawet spekulować. Dodat-kowo jesteśmy narażeni na wyższe koszty zaciągniętych kredytów. Część z nas nie ma gdzie mieszkać, a opóźnienia przedłużają bezdomność na czas, którego nawet nie znamy. Jesteśmy w poważnych kłopotach, ponieważ nikt nie zgłaszał nam wcześniej braku kanalizacji, a przebieg inwestycji nie wskazywał na jakiekolwiek problemy. Nie rozumiemy również na jakiej podstawie zostało wydane pozwolenie na budowę. Czyżby nie wiedziano o braku i planowanych postępach w rozbudowie sieci kanalizacyjnej wydając we wrześniu 2006 roku pozwolenie na budowę? Przyszła mieszkanka Informator Wawra, 12 września 2008 Odpowiedz Link Zgłoś
lesniok1 Re: o ludzka naiwnosci!list do redakcji 01.11.08, 11:07 A czy jesteście Państwo świadomi, że należność za działkę nie została uregulowana wobec rodziny, która tę działkę sprzedała? Prawdopodobnie otrzymacie Państwo wezwania do Sądu wieczystoksięgowe w związku z tą sprawą, gdyż w księdze wieczystej są zastrzeżenia. Zdesperowani sprzedający nie otrzymali od Pana W.P pozostałych należnych im 360 tys zł i z tąd te kłopoty. Wobec szantażu ze strony przedstawicieli budującego rodzina sprzedawców sprzedała swoje roszczenia wobec pana W.P firmie SMC Link z Łomianek. A oni słożyli w Sądzie Cywilnym pozew o uznanie umowy sprzedaży za bezskuteczną wobec nich na podstawie art 59 kc. Państwa roszczenia o przeniesienie własności lokali ujawnione w księdze stają pod dużym znakiem zapytania. A wszystko przez to że Pan W.P postanowił przytulić nieswoje 360 tys. Gdy był grzecznie proszony o uregulowanie należności to zażądał pokwitowania na sumę wielu milionów złotych( wielokrotnie przekraczające cenę faktycznego nabycia) aby od WAS je ściągnąć poprzez olejną podwyżkę. Przejrzyjcie KW tam są prawie wszystkie dokumenty, pozostałe ma SMC Link i Sąd Cywilny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katon Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.krasnystaw.net 09.11.08, 16:14 Witam, Ja miałem zamiar kupić mieszkanie na tym osiedlu ale w porę się wycofałem. Wiem, że wiele osób zostało oszukanych i poszkodowanych, na skutek zachowania developera. Przyszli mieszkańcy osiedla mieli się zorganizować i podjąć wspólne działania wobec krzywd jakich doznali. Jestem w stanie skutecznie pomóc mieszkańcom - ofiarom tej inwestycji, a wszystko w myśl obowiązującego prawa. Proszę wszystkich poszkodowanych o kontakt email: katon25@op.pl lub 602618365 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finansista Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.08, 13:17 pani nie kupuje u nich albo choć zaczeka 3 miesiace by sprawdzic ze prawde mówie oni za 3 miesiące od dzis juz nie bedą na rynku istniec bo wczesniej splajtuja to bedzie jedna z pierwszych plajt na warszawskim rynku developerskim niech pani uwierzy ja siedze w branzy i mam informacje sprawdzone oni nie maja kasy na dokonczenie inwestycji juz nawet zaczeli zwijac znaczy wyprzedawac interes i zaraz prysną znaczy ogłosza upadłosc ale teraz juz wyciagają kase z firmy zanim im syndyk wejdzie ciekawe czy łykna i pani kase? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okradziona Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 195.245.213.* 13.11.08, 14:30 moją niestety juz łyknęli ostatnio pewna pani z tej firmy wystapiła w futrze równowartym mojemu mieszkaniu a kiedyś cała rodzina w garderobie rownowartej naszej inwestycji - jak to mówi moja koleżanka- teraz widzisz w jaki sposób ludzie dochodzą do majątku - gdyby to tylko w taki sposób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 13:56 Witam, Bardzo mi przykro Moją rodzinę też oszukali przy zakupie działki nierozliczjąc się z weksla 360 tyś.PLN DH to oszuści a nie partnerzy do współpracy. Radzę sprawdzić księgę wieczystą tam są poważne zastrzeżenia. Pozdrawiam i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.08, 12:43 Uwaga!!! Firma Developer House to najwięksi oszuści na rynku developerskim. Domy na sęczkowej do tej pory nie oddane, ponad 1,5 roku opóźnienia, inwestycja wykonana bardzo niechlujnie, uwaga nie dajcie się nabrać na promocje czy obniżki oni będą się teraz pozbywać wszystkiego co im nie zeszło, a zbankrutują w połowie przyszłego roku!!!! Uważajcie i nic od nich nie kupujcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 20:02 Skubnęli moich znajomych, więc się nimi trochę zainteresowałem. Widziałem na forach budowlańców opinie o DH, wykonawcy piszą , że oni nikomu nie płacą, a czy ktoś zawiadomił prokuraturę w tej sprawie? Z tego co piszecie kroi się niezły szwindel, przecież kontrolowane bankructwo to chyba przestępstwo. Może tvn uwaga coś o tym zrobi? Inaczej dużo ludzi zostanie poszkodowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.u.itsa.pl 18.11.08, 14:02 Szukałem czegoś dla siebie i widziałem Palmową. Byłem u nich w biurze na Bronowskiej i powiedzieli, że wszystko idzie zgodnie z planem. Teraz rozumiem, że nie chodziło im o plany wykonania budowy. Czy jacyś pechowcy kupili od nich mieszkania na Palmowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.08, 18:27 Trzymajcie sie od nich z daleka!!! To oszusci!!! Pierwsze spotkanie bedzie bardzo zachecajace a pozniej... zmiana ceny, brak mozliwosci wycofania wkladu, nie wolno podpisac z nimi umowy przed skonsultowaniem jej z prawnikiem. Mnie oszukali,nie moge odzyskac wplaconych pieniedzy. Radze omijac te firme szerokim lukiem!!! Nie dajcie sie nabrac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oliwia Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.geovita.pl 13.01.09, 14:40 Witam proszę o informację co właściwie dzieje się z tym developerem a i równiż kiedy już będzie można zamieszkać w tym domu na ul. Palmowej.Co z ta dokumentacją?? Bardzo proszę o kontakt z jakimś właścicielem.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 14.01.09, 08:55 W budynku na Palmowej prawdopodobnie jeszcze długo nie będzie można zamieszkać. Developer nie śpieszy się z podłączeniem kanalizacji. Jak dostanie warunkowo pozwolenie na szamba to i tak jako czasowe i nikt przy zdrowych zmysłach i braku kieszeni mu nie zrobi odbioru na takich warunkach. Jedną próbę budowy na dziko szamb developer już zaliczył. Skończyło się interwencją nadzoru budowlanego. Obawiam się, że optymistyczny termin to dwa lata. Mniej optymistyczny zostawi przyszłych mieszkańców z inwestycją i powie, że na swój koszt mają podciągnąć kanalizację. Wprawdzie developerzy stawiają blokowiska w białołęce w polu ale potrafią na swój koszt dociągnąć kilometr albo więcej kanalizacji i nie ma problemu. Radzę poważnie się zastanowić. Ten budynek pierwszy miał być oddany już rok temu ... stoi a nabrani nabywcy szukają innych naiwnych ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość29 Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 82.119.243.* 19.01.09, 13:59 Szamba mają byc i to legalnie, zgodnie z ustaleniami z UDW. Jeżeli chodzi o podłaczenie do kanalizacji , to jest to niemozliwe bo w tamtym rejonie nie ma się do czego podłączyć. Obiecana przez MPWIK kanalizacja ul. Klimontowskiej miała byc gotowa w latach 2006-7. Ale, ze to Polska właśnie nastąpiły nieprzwidziane opóźnienia.... przez co cierpimy my- mieszkańcy. Termin realizacji kanalizacji to III kw 2009. I rzeczywiście developer do tego odcinka ma się podłączyc- na swój koszt. Radzę zasięgać informacji z pierwszej ręki. a szukanie innych naiwniaków... chętnie dowiem sie kto teraz sprzedaje Palmową, prosze o przykłady. Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 19.01.09, 15:18 Oj rozbawiasz mnie kolego, rozbawiasz. To co powie Tobie burmistrz tej wspaniałej dzielnicy dziel przez dwa i odejmij dziesięć... chyba, że jesteś z firmy developer house. Po drugie jeśli dzielnica da pozwolenie na szamba to i tak nie dostaniecie jeszcze przez długi czas użytkowania. Po trzecie obiecana przez MPWiK kanalizacja to tam w tej ulicy miała już być dokładnie dziewięć lat temu więc nie rozbawiaj mnie tekstami o latach 2006-2007 bo wszyscy okoliczni mieszkańcy wiedzieli tylko developer żył w naiwności. Po czwarte podłączyć się było gdzie tylko ... to kosztuje. Developer budujący dokładnie 180 metrów dalej na ulicy Wichrowej dogadał się z syndykiem i podłączył się do kanalizacji. Budujący na ulicy Lucerny developer dokładnie 770 metrów dalej dogadał się ze spółdzielnią i włączył się do kanalizacji. Kolektor ściekowy idzie w ulicy Płowieckiej, jest to ulicami dokładnie 1950 metrów od osiedla. Osobiście znam developera, który budując osiedle pociągnął ponad 6 kilometrów kanalizację na własny koszt. Ale prościej wmawiać ciemnemu ludowi, że nie ma gdzie się podłączyć ... > podłączyc- na swój koszt. Radzę zasięgać informacji z pierwszej > ręki. Eh mam nadzieję, że jesteś przedstawicielem developera, bo w przeciwnym wypadku jesteś naiwny ... > a szukanie innych naiwniaków... chętnie dowiem sie kto teraz > sprzedaje Palmową, prosze o przykłady. Teraz to mnie rozbawiłeś. Na samym oferty.net są 32 oferty po wpisaniu ulicy Palmowa. Dodatkowo część osób maskuje te oferty wpisując inne okoliczne nazwy ulic lub nie wpisuje ulicy by zainteresowani nie dotarli do prawdziwych informacji o developerze i osiedlu. Dla przykładu pod nazwą Klimontowska na wyżej wspomnianym portalu wyskakują jeszcze dodatkowe trzy oferty z tego osiedla. Na allegro jest 30 ofert z tego osiedla pod nazwą Palmowa Dodatkowo gdybyś tutaj bywał to byś wiedział, że posty z linkami do prywatnych ofert są kasowane ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dama Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.aster.pl 09.02.09, 18:28 ludzie proszze podajcie mi numer ksiegi wieczystej developer house bardzo prosze o odpowiedz tu badz na meila dama161@wp.pl, basz sms nr 500780085 Odpowiedz Link Zgłoś
dama151 Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 10.02.09, 07:13 meil to przepraszam dama151 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.09, 08:54 Po co Ci numer KW, tam jest kupa wniosków i brak prawomocnego wpisu własności na rzecz Pa ......ego i DH. A będzie jeszcze więcej jak będą ludzi tak traktować jak dotychczas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 94.254.145.* 17.02.09, 09:00 oto link do zakazanych do czesci zakazanych klauzul stosowanych przez firmy z branży nieruchomości: www.glupi-klient.com/cgi/gklient.cgi?module=clause&cmd=list&id_category=11&name=Nieruchomości warto tez zajrzec do działu Deweloperzy: www.glupi-klient.com/cgi/gklient.cgi?module=page&cmd=abc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.09, 09:38 Warto się zainteresować sie też aktami rejestrowynmi spółki (akta rejestowe KRS), sparwozdania finanasowe itd., oczywiście nie kazdy zna prawo blilansowe i ma wystarczjącą wiedze, żeby ustalić rzeczywistą sytuację fianansową spółki, gorzej jak tych dokumntów zarząd nie skałdał albo są nierzetelne. Chyba warto sie zastanowić nad odstapieniem od umwowy (nie mam tekstu umówy przedwstępnej ale postanowienia wykluczajace możliwość odstapienia od umówy przy takim prowadzenbiu inwestycji i opóźnieniu świadczenia ze strony spółki na pewno mają charakter abuzywny). Ceny mieszakń ają, nie mam sensu "zamrażać" gótówki w czymś takim. Proces (o zwrot wpłąconych pieniedzy) oczywiście potrwa, a jeżeli egzekucji z majatku spólki okaże się bezskuteczna, trzeba dobrac sie do d... członkom zarządu (na podstawie art. 299 Kodeksu spółek handlowych ewentualnie Prawa upadłościowego i naprawczego). Nie jest oczywiście proste i przyjemne i bez fachowej pomocy parwnej raczej sie nie obędzie, ale odradzam brnąć w to dalej. Im szybciej wycofacie się Państwo z inwestycji tym wieksza szansa na odzyskanie pieniędzy i pociagnięcie do odpowiedzialności zarządu DH i wyelimiowanie takich firm z rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
kasienka142-0 Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 25.02.09, 14:38 Witam! Ja planowałam kupić mieszkanie na Palmowej w kwietniu 2007r. Cieszę się jednak, że moja historia skończyła się tak jak skończyła. Podpisaliśmy jedynie umowę rezerwacyjną i wpłaciliśmy zaliczkę 3000,00 zł. Jak zaczęłam sprawdząć dokumenty inwestycji ..... W tym czasie to oni nawet nie byli właścicielem gruntu. Nie wspominając o innych brakach. Oczywiście zero informacji ze strony przedstawicieli Developer House. Zero rozmowy. NIC. Niewiele myśląc poszliśmy do adwokata. Sprawa trwała od maja 2007r. Wczoraj kancelaria zadzwoniła do mnie, że mamy nakaz zapłaty z klauzulą wykonalności. Dzisiaj idę do komornika. Ostatnio przejeżdzałam w tamtej okolicy. Nadal nikt tam nie mieszka. A mieliśmy odbierać mieszkania w czercwu 2008r. Mimo upływu czasu warto było czekać i walczyć. Nie można pozwolić, aby takie firmy naszym kosztem, majatkiem całego życia dorabiały się bez żadnych konsekwencji. A wiem, że ludzie powpłacali im znacznie większe sumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.09, 19:03 Widziałem ogłoszenie w gazecie " kupię długi DH", chyba ktoś się nimi mocno interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paradowski* Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.09, 14:44 fakt, prezes Paradowski szuka inwestora zeby go nabic w Palmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spekulacja Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.09, 22:13 z ciekawosci -kiedys myslalem tu o zakupie mieszkania- sprawdzilem w net ceny aktualne i juz widac jak bardzo schodza z ceny na przykladzie ogloszen o sprzedazy tego samego metrazu;ale rozbawil mnie jeden opis - ze to osiedle apartamentowcow!z placem postojowym naziemnym i w okolicy amerykanskie osiedle, nie ma to jak zlapac naiwnego klienta ale cena poleciala mocno w dol nawet ponizej tego za co inwestor sprzedawal to czyzby ta nieistniejaca kanalizacja podzialala na kupujacych czy moze kupujacy zasiegneli jezyka i poszperali wiarygodnych informacji. Bo ja do tej pory pamietam profesjonalistke z biura sprzedazy i na cale szczescie bo jak widac jeszcze inwestycja nie odebrana i jeszcze mediow brak. Apartamentowce Palmowa bród smród i jak czytam szambo. Nielegalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 20:30 CZy to prawda, że komornik wpisał się do KW Palmowej> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deel Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.09, 13:55 Witam, Nie mam dobrych wieści. Ostatnio dostaliśmy pismo od MPWiK, że budowa kanalizacji (i przepompowni ścieków) w ulicy Klimontowskiej się przeciąga i termin jej budowy znów znacznie się odwleka. Może to potrwać jeszcze długo. Jesteśmy tym tematem również żywotnie zainteresowani, ponieważ póki co to korzystamy z własnej przepompowni ścieków oraz odpłatnie z kolektora i większej przepompowni Spółdzielni Mieszkaniowej "Wichrowa" w likwidacji. Ale Ci co kupili mieszkania na Palmowej, to... tylko współczuć. Termin oddania do użytkowania budynków znów się przeciąga. Pozdrawiam Mieszkaniec osiedla Wichrowy Park II (naprzeciwko Palmowej) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 10 Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 82.119.243.* 14.04.09, 11:38 Jaki termin budowy przepompowni Klimontowska i kanałów tłocznych określił MPWIK w piśmie skierowanym do mieszkańców osiedla Wichrowa? Czy to prawda że wasza przepompownia wymaga natychmiastowej modernizacji? Pozdrawiam sąsiada i życzę powodzenia. a może by tak połączyć siły? przyszła mieszkanka osiedla Palmowa Odpowiedz Link Zgłoś
ro1nik Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 14.04.09, 12:41 Ja odpowiem. To właściwie nie przepompownia a przyłącze wymaga przebudowania w osiedlu wichrowa. Przepompownia nie należy do osiedla Wichrowa tylko do sąsiedniego osiedla domków jednorodzinnych. Pompownia nie była obliczona na tak duże dodatkowe osiedle wielorodzinne. Syndyk wydał zgodę na podłączenie bez sprawdzenia przepustowości. Teraz okolicznym mieszkańcom potrafi wybić kup g..na do domu. Natomiast trzeba było sprawdzać wszystko przed zakupem. Taka niestety prawda. Wybraliście osiedle u takiego developer house to teraz macie tę kupę g..na u siebie. Śmieszą mnie te płachty na balkonach MPWIK oszuści. Ośmieszają się ci co je wywiesili... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deel Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.09, 01:37 Ro1nik Nie rozumiem Twojej wypowiedzi i chyba masz problem z czytaniem ze zrozumieniem. Mamy własną przepompownię, która obsługuje Wichrowy Park I (7 bliźniaków) i Wichrowy Park II (7 bloków). A dalej korzystamy odpłatnie z przepompowni SM "Wichrowa" w likwidacji. Przepustowość jest ok i jak nie ma żadnej awarii pomp to nic się nie dzieje przecież. O przebudowie jakiego przyłącza piszesz? Właśnie nie ma żadnego przyłącza, ani nawet kolektora miejskiego i w tym własnie problem. MPWiK faktycznie winy tutaj nie ponosi wielkiej, ponieważ na budowę kolektora i przyłącza nie zgadzają się właściciele działek, przez które mają one iść. Gość10 MPWiK nie określił terminu wykonania przyłącza, ponieważ w zwiazku z problemem wykupu lub służebności (w sumie to nie wiem dokładnie) rozważa konieczność przeprojektowania trasy kolektora i przyłączy. Nie wygląda to dobrze w każdym razie. Może potrwać jeszcze rok, dwa, albo dłużej... A co do odpowiedzialności, to odpowiada oczywiście ten, kto wydał pozwolenie na budowę na działce bez dostępu do kanalizacji (niezgodnie z Art. 5 i 6 ustawy Prawo budowlane), czyli prezydent miasta. Kiedy było wydane pozwolenie na budowę? Czy problem Palmowej nie obciąża przypadkiem administracji Lecha K.? Dobrze kojarzę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 10 Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 82.119.243.* 12.05.09, 11:34 To prawda MPWIK nie wskazuje ostatecznego terminu ponieważ realizacja kanałów tłocznych w Trakcie Lubelskim nie jest znana. A wszystko przez m.in, brak uzgodnień na 5 działek przez które miały przechodzić. Skutkuje to koniecznością wydania juz 3 pozwolenia na budowę. Obecnie przeprojektowują ten odcinek żeby ominąc sporne działki. Twierdzą że ralizacja zbiegnie się z budową przepompowni, ale jakoś w to nie wierzę. Co do pozwolenia, to było wydane już po rządach Lecha K. w 2006 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.09, 19:30 Developer oszukał ludzi, od których kupił grunt. Tak prosto to się nie skończy. Stan prawny nieruchomości przy Palmowej jest nieuregulowany i nie będzie, dopóki developer nie dopłaci. To się tak nie skończy. Brak kanalizacji i uregulowanego stanu prawnego to dopiero początek. Poszkodowani mają większe możliwości i nie pozwolą zrobić sobie krzywdy bezkarnie. Wiem, że większość kłopotów można rozwiązać spłacając rodzinie L kasę wraz z odsetkami, którą zawinął pan P i DH. Jeżeli mieszkańcy i nabywcy tych domów będą zainteresowani to znajdą drogę do rodziny L ( właścicieli palmowej). W tej licznej rodzince jest równie liczne grono samorządowców wawerskich, którzy raczej zostawią dziurę w ziemi po tym osiedlu ( jeżeli nie dostanie rodzinka L kasy )niż pozwolą developerowi skończyć i skanalizować to osiedle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 195.245.213.* 03.07.09, 09:40 ci samorządowcy to za mało dostali od pana P? czy nie tak? dlaczego mszczą się na ludziach, którzy utopili tam cały swój majątek- jeśli tak odważni nich wezmą się za pana P. - usłyszymy pewnie wówczas o kolejnych strzelaninach i wybuchach- czy tego się bojąc niszczą dorobek zycia wielu ludzi- przypominam w tych domach kupili mieszkania w większości normalni ludzie nie znajacy całego tego dna - nie tylko pracownicy pana P a czy ci L to sa bez winy- nie wiedzieli komu sprzedaja działki a UDW wydajac kolejne pozwolenia na budowę , kolejnym spółkom pana P nie wiedział komu ja wydaje i w co pakuje ludzi? Samorzadowcom do tyłka tez można się dobrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.09, 16:35 Dopóki DH i Pan P za działkę nie zapłaci to należy ona do rodziny. W KW działki było ostrzeżenie rodziny o sporze, więc po co "niewinni" ludzie kupowali i inwestowali w cudzą własność. Dali się oszukać na własne życzenie. Rodzinie zależy na zakończeniu transakcji, wojna jej nie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.chello.pl 03.07.09, 23:33 Święta racja.Nie można kupić nie płacąc.Ta firma ma wieczne kłopoty.Teraz budują na Poprawnej.Oj cieniutko to idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deel Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 01:27 Za wydanie decyzji o pozwoleniu na budowę z naruszeniem przepisów prawa, a taki właśnie jest to przypadek, odpowiada ten, kto wydał taką decyzję. W tym wypadku prezydent miasta Warszawy, ale... w 2006 roku nie było prezydenta, ponieważ był tylko p.o. prezydenta, czyli p. Kochalski oraz p. Marcinkiewicz (nie znam dokładnej daty decyzji). Problem w tym, że pociągnięcie któregoś z tych Panów do prawnej odpowiedzialności może być kłopotliwe, ponieważ Oni byli "tylko" pełniącymi obowiązki prezydenta, co nie jest tożsame z prezydentem miasta. Może więc się okazać, że ten kto wydał decyzję o pozwoleniu na budowę z naruszeniem przepisów prawa, za tą decyzję nie weźmie odpowiedzialności i się wymiga. A wszystko zorganizowane tak tylko dlatego, aby dłużej "panowało" w Warszawie Prawo i Sprawiedliwość :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xmen Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 03:03 proponuje podac gmine wawer do sadu , juz jedna sprawa sie odbyła przeciwko urzednikom z wawra co to wydali pozwolenie na budowe firmie marcbud, deweloper wybudował osiedle przy klimontowskiej bez dojazdu i do dzisjaj ludzie sie uzerają z podziałem , te szopki trwają juz pare lat a to zasprawą chciwosci inwestora Odpowiedz Link Zgłoś
domlan Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 17.07.09, 09:31 Witam, 1) Od wielu lat nie ma już gminy Wawer, tylko Dzielnica Wawer. 2) Od wielu już lat również wójt gminy, burmistrz dzielnicy, czy też prezydent miasta na prawach gminy nie jest właściwym organem wydającym decyzję o pozwoleniu na budowę. Właściwym organem jest tylko i wyłącznie starosta powiatu lub prezydent miasta na prawach powiatu (w szczególnych przypadkach opisanych w prawie budowlanym wojewoda). W tym przypadku prezydent Warszawy. 3) Oczywiście prezydent Warszawy może delegować swoje uprawnienia na burmistraza dzielnicy, ale w czasach PiS z tego co pamiętam nie delegował. Prawnie jednak nie ma to żadnego znaczenia, ponieważ Dzielnica Wawer nie jest tutaj stroną. Stroną jest prezydent miasta. 4) Jeśli więc można podać kogoś do sądu to właśnie miasto Warszawę lub personalnie ówczesnego prezydenta miasta odpowiedzialnego za wydanie decyzji 5) Problem w tym, że w owym czasie nie było powołanego legalnego prezydenta miasta Warszawy, a to prawnie komplikuje sytuację. Może się okazać w sądzie, że nikt nie odpowiada za naruszenie przawa przy wydawaniu decyzji. Nie było właściwego organu, więc sprawy nie ma :( Ale równie dobrze sąd może uznać, że pełniący obowiązki prezydenta odpowiada za naruszenie prawa. Któż to wie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
domlan Re: Developer House "Osiedle Palmowa" 17.07.09, 09:44 Tak, czy siak, nie ma na co czekać. Zorganizujcie się, weźcie dobrego prawnika i wstępujcie na ścieżkę prawną, bo inaczej jeszcze długo sprawa może się toczyć, a Wy będziecie bez mieszkań :( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polo Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.09, 21:01 kupcie od rodziny L roszczenia do pana P i DH to ubędzie wam problemów. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Developer House "Osiedle Palmowa" IP: 195.245.213.* 23.07.09, 14:35 jesteś polo bardzo dowcipny- może generalnie przejmijmy wszystkie zobowiązania PP a wówczas będziemy mieli nasze zagrzybione m ileś na Palmowej w bliskości wrogich sąsiadów, którzy sprzedajac PP działki nie wiedzieli komu je sprzedają- a juz zwłaszcza, gdy pojawiali się na Wawrze panowie z kijami. Pewnie L od początku wkalkulowali sobie w rozliczeniu dręczenie i zniszczenie finasowe klientów PP- tylko dlaczego? Brakuje odwagi wziąć się za właściwych winnych tego bagna- czyli UDWawer i PP Odpowiedz Link Zgłoś