Dodaj do ulubionych

Żółkiewskiego 13, HM Inwest

25.03.06, 17:45
Czy ktoś może się do tego przymierza, albo już zarezerwował?

Co sądzicie o tej lokalizacji? Zarezerwowałem tam mieszkanie - spodobało mi
się z uwagi na fakt, że jest dwupoziomowe o niewielkim metrażu (58 m2) poza
tym dość ciekawy budynek może powstać (tylko 11 mieszkań). Minusem jest cena,
chyba nieco wysoka jak na tą lokalizację 4,5K/m2 + obowiązkowy garaż za 30K.

Buduje to HM Inwest. Niewiele o nich informacji na forum, kilka negatywnych w
odniesieniu do przeszłości. Może wiecie coś więcej?

Aha, developer chce wpłaty 5% ceny już w dniu podpisania umowy przedwstępnej,
choć nie będzie mieć jeszcze wówczas pozwolenia na budowę. Co sądzicie o takim
zapisie, czy to jest standard?
Obserwuj wątek
    • Gość: halfen Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: 195.205.147.* 28.03.06, 12:06
      pocałujta w d...pe wójta
      • Gość: mlekota Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: 212.75.114.* 03.08.06, 14:54
        hrehrehre..!
    • Gość: Agnieszka Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.kablowka.waw.pl 02.04.06, 21:17
      Arturro masz jakiegos maila?
      Tez zarezerwowalam tam mieszkanie i mam podobne watpliwosci.
      kontakt do mnie: shent@tlen.pl
      • Gość: Iwa Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.04.06, 00:19
        W ubieglym roku w kwietniu kupilam na Szaserow /niedaleko Zolkiewskiego/ w
        niskim budynku /16 mieszkan/nowe mieszkanie -budynek byl wlasnie wykonczany ,po
        3450/m2 + 25 tys.miejsce postojowe.Juz mieszkam.To ogromne ryzyko w waszym
        przypadku.Wiem ze bardzo trudno znalezc cos prawie gotowego i odpowiadajacego
        naszym wymogom/metraz,pietro,strony swiata,cena,bliskosc pracy lub
        dobre,szybkie polaczenie ,zacisznosc miejsca a jednoczesnie wszedzie
        blisko /.Sama szukalam ponad pol roku w internecie,ale jestem bardzo
        zadowolona.Zycze powodzenia !
        • nieszka24 Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest 03.04.06, 00:38
          Ryzyko bo nieznany developewr czy dlatego ze nie wiadomo co bedzie dalej ? :)
          Przy obecnej sytuacji na rynku moim zdaniem gotowca z dobra strona swiata, cena,
          lokalizacja sie po prostu nie znajdzie.
          zwlaszcza ze w nowych inwestycjach wszystko schodzi na pniu, developerzy dyktuja
          chore po prostu chore ceny bo jest popyt, na rynku wtornym za jakas rudere w
          rozpadajacym sie bloku chca pieniadze duzo wieksze niz za nowe mieszkanie, wiec
          szanse na idealne mieszkanie bez ryzyka wydaja mi sie szczerze powiedziawszy
          bardzo ale to bardzo male.
    • zbooycerz Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest 05.04.06, 19:00
      no tak, ale w zapisach dewelopera jest, ze jesli nie dostana tego pozwolenia to
      zwracaja kase (czyli jesli jest z ich winy)

zauwaz, ze nastepne platnosci sa dopiero po uzyskaniu tego pozwolenia oraz
      prawdopodobnie masz w umowie to zapisane wiec mozesz starac sie o kredyt
      (przynajmniej santander tak chce)

myle sie?

deweloper ma troche inwestycji zrealizowanych w wawie

martwi tylko 50k kapitalu spolki
      • arturro25 Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest 05.04.06, 19:26
        To prawda. Oby tylko mieli z czego zwracać - i to mnie głównie martwi.

Niestety problemem jest takze to, ze na dzien dzisiejszy nawet nie zlozyli
        wniosku o pozwolenia na budowe, co wiecej nie maja nawet ostatecznego projektu
        architektonicznego. Tak wiec kupuje sie nieco kota w worku.

50K kapitalu - no coz to moze byc problem, ale i milion kapitalu jesli jest
        wirtualny tez nie zabezpiecza.

Co do inwestycji zrealizowanych w w-wie. No wiec tak naprawde to chyba
        niewiele - Paca juz stoi, Nizinna sie buduje, na Czapelskiej nic jeszcze nie
        ma.

W sumie to nie potrafie powiedziec co oni wczesniej wybudowali jako HM Inwest,
        albo HC Inwest. To co prezentuja na stronie to w wiekszosci w nich
        uczestniczyli tylko ludzie obecnie z HM Inwest.

Tak wiec martwi mnie nieco niemozliwosc zbadania wiarygodnosci inwestora i
        jakosci budowy. OStatnio odebralem co prawda pozytywne sygnaly od jednego z
        przyszlych mieszkancow budynku na Paca, ale ciagle mam watpliwosci.
        • Gość: mcbag Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.starnettelecom.pl 03.08.06, 13:02
          Wiesz co, zmieniam zdanie ... jestem mieszkańcem Paca 21 i aktualnie odbieramy
          budynek od Dewelopera. Kontakt na tym etapie jest żenujący, nie kwapią się do
          usuwania usterek, np. piwnice nie posiadaja wentylacji i jest grzyb, płytki na
          klatce spartaczone, sciany nierówne i cała lista usterek...
          Dodatkowo zrobili nam uciążliwy sklep spożywczy, chcieli monopolowy ale się nie
          udało. Deweloper zarzekał się, że będzie to cicha działalność. Więc jak
          kupujecie u nich mieszkanie w budynku z lokalem usługowym to zakładajcie
          najgosze.

Zajeli kiedyś dobrą pozycje w rankingu deweloperów ale tylko za to, że można
          zapisywać różne rzeczy w umowie przedwstępnej .... ale nik nie zweryfikował czy
          tego potem dotrzymują.

Pozdrawiam
          • Gość: rysiek z klanu Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.06, 21:45
            boje sie ze za chwile bede przechodzil przez to samo na nizinnej, gdzie nabylem
            mieszkanie. garaz zalany, dach to jakis zart, a ludziom z wyzszych pieter zalalo
            mieszkania. na szczescie u nas nie ma sklepu ;)
            • Gość: Izzy HM Inwest -- Żółkiewskiego 13, IP: *.starnettelecom.pl 29.08.06, 08:25
              Napisz coś więcej o tym, zalaniu i dachu ?
    • Gość: sewek Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.04.06, 23:02
      hi arturro,
      rezerwacja słowna nic dla nich nie znaczy, jeśli znajdzie się chetny mieszkanko
      sprzedadzą.
      Dopiero wpłata owych 5% jest wiążącą umową.
      Ja również rozważam kupno mieszkania w tym bloczku, ale podobnie mam wiele
      wątpliwości. Na miejscu przyszłego budynku stoja jeszcze kamienice, a jeśli
      podlegaja konserwatorowi zabytków? Pozwolenia na budowę jeszcze nie ma a zwrot
      wkładu ma byc dopiero po 3 m- cach i to bez odsetek.
      Mam nadzieje że wszystko będzie ok. i będziemy sąsiadami :) ale narazie trzeba
      ostrożnie
      • Gość: gutek Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: 81.210.17.* 07.05.06, 20:04
        chcę też cos kupić na Żółkiewskiego - ładna lokalizacja; jak cos bdziecie
        wiedzieli więcej o postępie samej inwestycji albo o innych inwestycjach
        wpisujcie na porum - proszę; przejadę się po innych inwestycjach z ich strony i
        popytam lokatorów, to podobno najlepsza metoda; jak się coś dowiem też wpisze
        na forum; pzdr
        • Gość: pot@pczuk Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.aster.pl 16.05.06, 19:16
          Proszę Państwa!
          Przedstawię Państwu moją tygodniową historię (08.05.06-16.05.06) związaną z
          Grupą Inwest, dzięki której ja i moja żona będziemy żyli pięć lat krócej
          (ogromne nerwy i stres). Na początku maja upatrzyliśmy sobie mieszkanko na ul.
          Żółkiewskiego, które ma być budowane przez w/w ,,firmę" (dwupoziomowe, lokal nr
          10, koszt bez gazrażu 308000 PLN). 11 maja zadzwoniliśmy do ,,biura" i
          umówiliśmy się na spisanie umowy przedstępnej na 24 maja br.13 maja, mimo że
          byliśmy umówieni na podpisanie umowy na stronie ,,firmy" ukazała się już kwota
          320000 PLN.15 maja moja żona zadzwoniła do ,,biura" i dowiedziała się, żę mimo
          tego że jesteśmy umówieni na podpisanie umowy, to ,,pani" ma już chętnego i to
          jemu sprzeda mieszkanie...ale po kolejnym telefonie mojej żony stanęło na tym,
          że to my jednak podpiszemy umowę z tym że wcześniej tzn. 18 maja. 16 maja moja
          żona zadzwoniła ponownie do ,,biura" z propozycją podpisania umowy jeszcze
          dzień wcześnie (17 maja) i wtedy dowiedziała się, że z umowy nici bo mieszkanie
          nie jest na sprzedaż tylko na pokaz...!!! Ja nie jestem tak kulturalny i
          cierpliwy jak moja żona więc sam zadzwoniłem do ,,biura" i dowiedziałem się, że
          mimo tego, że już następnego dnia mieliśmy podpisać umowę, ,,pani" sprzedała
          mieszkanie komu innemu a ,,pan prezes" nie ma ochoty ze mną rozmawiać...!!!
          Przepraszam, że napisałem to może mało stylistycznie ale do tej pory nie mogę
          opanować emocji!!! Dziękuję Bogu, że tak się skończyło bo prawdopodobnie nie
          straciłem kupy pieniędzy,,,
          • Gość: mateo Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.net-serwis.pl 28.05.06, 17:31
            Witam

Odnośnie posta Sewek
            widziałem a nawet mam kopie chyba decycji o rozbiórce tej rudery,
            więc obaw o konserwatorze nie ma już
            w biurze też powiedzieli, że jak tylko uzyskają pozwolenie na budowę
            to biorą się za rozbiórkę
            pozwolenie na budowę ma być na 30 czerwca, więc powinni już złożyć do urzędu !
            może ktoś z Państwa już dzwonił i pytał HM ??
            Pozdrawiam
            M
            • alinaw1 Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest 19.07.06, 20:28
              Nie wypowiadam się publicznie na temat tej spółki bo całkiem prawdopodobne, że
              po wielu zmianach (w tym personalnych) to już dużo lepsza firma niż ta, którą
              pamiętam z czasów gdy budowali nasz budyneczek. Intryguje mnie projekt na
              ŻŻÓłkiewskiego, jaki zamieszczają w materiałach reklamowych. Ten domek wygląda
              jak wyjęty z rzeczywistości- bez sąsiadów i z drzewami, a przecież tam jest
              zupełnie inaczej. A może to taki trend architektoniczny by upiększać/zmieniać
              okolicę na papierze?
              • Gość: mateo Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.net-serwis.pl 01.08.06, 21:46
                na otoczenie brkło im kasy ;)
              • Gość: zawiedziony Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.supernet.pl 28.08.06, 11:13
                Witam!
                Niestety to prawda co opisują o tej spółce. Sam jestem zdruzgotany ofertą tej
                spółki. Ludzie nie dajce się nabierać!!! To co jest na papierze nie jest
                adekwatne do tego co będzie zrobione. Wykończenie bloku - karygodne. Kontakt z
                developerem - żenujący. Ludzie nie wymusicie na nich żadnych zmian. W
                początkowym okresie pójdą na każdy kompromis a potem - szantaże szantaże i
                jeszcze raz szantaże. Uwaga na tego developera. Mimo że zostały wymienione
                niektóre osoby w tej spółce nadal jest tragicznie. Uwierzcie mi i trzymajcie się
                z daleka o tych ludzi. Lepiej chyba kupić mieszkanie w JWC - bedą mniejsze
                straty pieniężne w przyszłości - zapraszam na Krypską, Paca, Nizinną - tam się
                dowiecie o kim mówię. To nie są ludzie - to wilki...
                • Gość: Andrzej J. HM Inwest Grupa Inwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 17:35
                  odświeżam wątek aby ostrzec przyszłych nabywców !

Poczytajcie
                  • Gość: pływak Re: HM Inwest Grupa Inwest IP: *.supernet.pl 05.09.06, 21:12
                    Ja tez tam nie kupię, za taką kasę pływający blok??
                    • Gość: mat Re: HM Inwest Grupa Inwest IP: *.net-serwis.pl 10.09.06, 21:20
                      Proszę przyszłych sąsiadów o kontakt celem zjeb... dewelopera
                      bo ile można czekać na rozpoczęcie budowy
                      • Gość: Art Re: HM Inwest Grupa Inwest IP: *.chello.pl 17.09.06, 22:08
                        No właśnie, trochę długo to trwa, a kasa poszła. Daj jakiś namiar do siebie,
                        albo skontaktuj się ze mną pod art_dddddd@yahoo.com
                        • Gość: jórek Re: HM Inwest Grupa Inwest IP: *.aster.pl 03.10.06, 18:17
                          Ale Was robią w jajo.
                        • Gość: seber Re: HM Inwest Grupa Inwest IP: *.wwwcache.cam.ac.uk 24.10.06, 16:49
                          Mam pytanko czy moze wiecie czy juz posuwaja sie prace na przod na
                          Zolkiewskiego czy nadal stoimy, dziekuje za info i pozdrawiam forumowiczow
          • Gość: jórek Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.aster.pl 06.10.06, 18:01
            Teraz Wam głupio, że wtopiliscie kasę a te głąby nawet nie wyburzyły starego
            domu w miejscu gdzie ma stanąć Wasz super blok...
    • pimpeli Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest 18.10.06, 15:20
      ale jaja z tym deweloperem!!!
      Znam ich i wiem że to możliwe - ku przestrodze innym.
      Teraz podobno nazywają się M.Inwest.

Hahaha Panie prezesie - my pana jeszcz znajdziemy !!!
    • alex359 Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest 18.10.06, 16:25
      kurcze a mieliśmy jakiś czas temu rezerwować mieszkanie 2 poziomowe... o rety,
      wspolczuje tym co się jednak zdecydowali :/
      • Gość: todek Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: 88.220.125.* 20.10.06, 13:31
        To prawda. Mam kolegę który pluje sobie w brodę. nie kupię tam na pewno.
        • Gość: przestraszona Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: 62.132.0.* 24.10.06, 09:35
          PROSZE nie straszcie mnie, czekam na mieszkanie na czapelskiej
          Jak dotad nie mialam zadnych problemow z dev., budynek postawiono szybko, juz
          wstawaija okna i ocieplaja z zewnatrz , jedyna niespodzianka to brak grzejnikow
          w standardzie wykonczenia... prosze nie mowcie ze problemy dopiero sie zaczna :(
          Mieszkancow z Paca Nizinnej... prosze o ewentualny kontakt na gg 4415450
          • Gość: Andrzej J Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.starnettelecom.pl 24.10.06, 10:23
            Witaj,

Już za późno, już kupiłaś, teraz tylko licz na to, że twoje mieszkanie nie
            będzie miło usterek.
            Wczoraj zakładaliśmy ciepłomierze na Paca i okazło się zawory pionów C.O. nie
            trzymają ... albo jakieś tanie albo spartaczona robota.
            Wcześniej pękł zawor wody - ekipa MPWiK stwierdziła że z powodu jakośći użytych
            materiałów ...

Ich budynek na Krypskiej do dziś ma dużo zgłoszonych usterek, które usuwane są
            według uznania dewelopera od ponad roku.

Pozwodzenia !

Acha jeszcze jedna uwaga, przy odbiorze lokalu wpisuj wszystkie !! usterki
            jakie widzisz, nawet jeśli dotyczą część wspólnej budynku.
            Musisz mieć wszystko na piśmie. Stwierdzeń ustnych wypieraja się w żywe oczy.
            • Gość: przestraszona Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: 62.132.0.* 24.10.06, 10:45
              no to ladnie,
              Dzieki za wskazowki,
              pozostaje cicha nadzieja, ze cos im daly do myslenia te wszystkie usterki i
              zaczeli budowac lepiej :(
              choc nadzieja matka...
              Rozumiem , ze tez nie mieliscie tam grzejnikow.Jak dotad wciaz "mila" pani Ula
              powiedziala mi ze jak wejdzie ekipa hydrauliczna montowac rury to przedstawia
              jakas korzystna oferte zakupu grzejnikow...
              Jak moge prosic to czy moglbys napisac info odnosnie czynszy itp jak tam sprawa
              u was wyglada? Jesli masz chwilke bede wdzieczna za info (ew. na maila
              dorota@bestia.net)
            • zbooycerz Re: HM Inwest 24.10.06, 20:07
              zadziwiajacy ten watek
              sami znawcy a kupilo z tych piszacych moze dwie osoby
              poza tym do kazdego budynku wybierany jest inny wykonawca
              wiec jedna budowa nie przesadza o drugiej

i jaki niby szantaz jesli masz um.przedwstepna w formie aktu notarialnego?

a co do odbioru lokalu - zasada tyczy wszystkich deweloperow
              • Gość: jórek Re: HM Inwest IP: *.aster.pl 25.10.06, 20:31
                Naiwny!!!
                Pewnie już tym młodkom zapłacił i wtopił.
                Wyrazy współczucia.
                • Gość: realistka Re: HM Inwest IP: 62.132.0.* 26.10.06, 11:13
                  a ty co? idealnego developera szukasz? a moze wiecznie w wynajmowanym
                  mieszkaniu bedziesz mieszkal?
                  albo wczesniej kase wtopiles i innych straszysz?
                  poki co widze opinie kilku osob ktore narzekaja ze cos jest nie tak... z czego
                  bodajze dwie naprawde mialy doswiadczenia z tym developerem...(standar budynkow
                  ogolnie nie jest zadowalajacy w tych czasach - kazdy narzeka, budujacy stawiaja
                  na szybkosc bardziej niz jakos, tak ich napedza rynek)
                  jesli chodzi o M invest to zrobilam maly wywiad i raczej te dwie firmy(z HM
                  invest) nie maja ze soba nic wspolnego.
                  Skoro piszesz o wtopie kasy podaj jakis przyklad osoby ktora wtopila i teraz
                  zaluje,
                  zauwazylam ze forum zaczelo sluzyc jako miejsce na narzekanie, coz ploty sie tu
                  rozchodza i przeistaczaja lepiej niz u babci na wsi.
                  Zakup mieszkania to powazna inwestycja wystarczajaco stresujaca, przez takie
                  swoje wyimaginowane opinie dorzucasz komus dodatkowych nerwow.
                  Pozdrawiam wszystkich kupujacych, "przesiewajcie wszystko co tu czytacie przez
                  cienkie sito"
                  Moze sie myle- tak naprawde do odbioru budynku nigdy nie masz 100% pewnosci, ze
                  nie umoczyles kasy, jesli sie tak stanie w przypadku ludzi z hm invest zwroce
                  honor (obym nie musiala)
                  • Gość: jórek Re: HM Inwest IP: *.aster.pl 26.10.06, 15:36
                    Bardzo proszę ,,realistkę" aby nie mówiła do mnie na ,,Ty", jesli już to
                    grzecznościowo ,,Ty" w miastach pisze się z dużej litery.
                    I jeszcze jedno Pani ,,realistko": realnie znaczy mądrze, a to co Pani
                    wypisuje...
                    • Gość: realistka Re: HM Inwest IP: 62.132.0.* 26.10.06, 16:07
                      sam sie podpisujesz z malej litery jórusiu cokolwiek to jest (imie,
                      ksywa) , ...u nas w miescie w mailach sorry w "e-mail" , postach etc juz od
                      dawna uzywa sie malych literek bo tak poprostu jest szybciej i latwiej.
                      moze w Twoim przypadku to jakis inny kompleks wielkosci- niekoniecznie
                      literek :D
                      • Gość: pik Re: HM Inwest IP: 195.205.24.* 05.12.06, 11:13
                        H w D wszystkim a już sprzedają po 6000 - 6700. I mają wasza gadkę w D.
          • alicze82 Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest 05.12.06, 16:04
            witam,
            jak dobrze pojdzie bedziemy sasiadami z tym ze ja na czapelskiej 23. niestety
            dopiero za 1,5 roku.
            • Gość: anonimowy informat Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 20:49
              Jeśli chodzi o okolicę to nie jest zła. Mieszkam w sąsiedztwie od urodzenia.
              Miło będzie poznać nowych sąsiadów, jednak firma wcale nie jest przyjemna. Póki
              co nie patrzą na nic. Sama rozbiórka nie była zgodna ze wszystkimi pismami.
              Miałą być rozbiórka ręczna, tak była koparką o 6 rano.
              W którymś poscie było o terenie obok. Podobno składali jednej rodzinie
              propozycje nie do odrzucenia. Na szczęście nic więcej sie nie stało.
            • Gość: sasiadka Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: 62.132.0.* 05.01.07, 12:53
              to ja posasiaduje na czapelskiej 28
              • Gość: przerazona Czapelska 23, HM Inwest IP: *.aster.pl 11.02.07, 17:37
                ..z przerazeniem czytam Wasze wypowiedzi na temat Grup Inwest cyz HM Inwest czy
                jak im tam. W kazdym razie domyslam sie, ze chodzi o ta firme z ul.Wachocka i
                m.in. ich nowa inwstycje z Czapelskiej 23. Chcielismy zrobic przymiarke wlasnie
                do tej lokalizacji, i to zaraz po nieudanej probie z BMI z Tarchomina (przed
                nimi tez Was ostrzegam, bo to tez niezle cwaniaki i zlodzieje!). BMI po
                polrocznym oczekiwaniu na pozwolenie na budowe nagrodzilo nasze zaufanie i
                cierpliwosc i tuz przed finiszem zrobilo nas na szaro. Tak wiec teraz szukamy
                nerwowo czegos nowego. Przpadkowo trafilam na Czapelska i uznalismy zgodnie, ze
                mogloby byc, ale teraz znow powoli rece mi opadaja... Czy juz na prawde nie ma
                porzadnych i uczciwych developwerow na swiecie? W koncu to nie buduja dla nas za
                darrmo tylko za ciezkie pieniadze, i jak widac jeszcze im malo.
                Jestem kompletnie zalamana...

• Gość: Kinga Re: Czapelska 23, HM Inwest IP: *.chello.pl 11.02.07, 19:44
                  Ja mogę powiedzieć, że firma Neobud stara się bardzo dbać o klientów. Będą
                  budować kamieniczkę na Nasielskiej. Jestem zaskoczona (pozytywnie) poziomem
                  korespondencji i tego jak zwracają się do klientów. Zarezerwowałam mieszkanie i
                  informują mnie na bieżąco o kolejnych krokach. Sa nową firma, więc pewnie
                  bardzo zależy im na opinii. Cieszę się że trafiłam na nich, bo czytając opinie
                  o dyktatorskim podejściu do klientów przez firmy to niedobrze się robi. Tak
                  więc chyba mogę polecić tego inwestora z Grochowa. Mam nadzieję (choć naiwna
                  nie jestem), że inni wezmą przykład. I szukam przyszłych sąsiadów.
                  • Gość: lingamek Re: Czapelska 23, HM Inwest IP: *.elartnet.pl 25.02.07, 20:11
                    Masz jakieś namiary tej firmy, tzn. strona www, adres, telefon, bo jakoś nigdzie
                    nic o niej nie ma w necie???
                • alicze82 Re: Czapelska 23, HM Inwest 12.02.07, 12:22
                  Ja mam z nimi podpisaną umowę właśnie na Czapelskiej i na razie jestem
                  zadowolona ze współpracy. Dostali juz powolenie na budowę, lada dzień się
                  uprawomocni. Nie wiem skąd pochodzą te negatywne informacje. Przez to zaczynam
                  obawiac się co będzie dalej.
                  • Gość: Jolka Re: Czapelska 23, HM Inwest IP: *.chello.pl 13.02.07, 23:56
                    Zmień dewelopera... Ot, rozwiązanie.
                  • app3 Re: Czapelska 23, HM Inwest 16.02.07, 08:15
                    mam prosbe do Alicze82 o kontakt ma priva!
                  • Gość: arne Re: Czapelska 23, HM Inwest IP: *.chello.pl 18.02.07, 23:14
                    Witam,
                    Dla wszystkich ku przestrodze.
                    Firmy HM Inwest, a kiedyś HC Inwest to jedno i to samo. Wcześniej (tzn. przed
                    przemianowaniem na HM Inwest) firma ta zmieniała nazwę co najmniej 3 krotnie -
                    sprawdzałem osobiście w trakcie poszukiwań dobrego Developera w 2003 roku. Moja
                    historia znalazła swój finał w sądzie, bo niestety- tak, jak pisał to jeden z
                    forumowiczów- na początku zgadzaja sie na wszystko, a potem maja cie w .... Ja
                    postanowiłem, mimo sporej wpłaty, nie dać sie robić w balona. Oczywiście
                    pieniądzy nie chciano mi zwrócić - i teraz po przeszło 3 latach sądzenia się
                    sprawa może się zakończy- chyba szczęściwie dla mnie. Polecam sprawdzić ich w
                    najprostszy z mozliwych sposobów- ja tak zrobiłem- pójść i spytać mieszkańców
                    oddanych domów o opinię, włosy wam sie zjeżą i zobaczycie, jak można za ciężko
                    zapracowane pieniądze oszukiwać kupujących. jest wiele innych firm, naprawdę.
                    jesli ktos ma wciąż wąpliwości, to moge mu tylko współczuć.
                    pozdrawiam i przestrzegam
                    • Gość: lingamek Re: Czapelska 23, HM Inwest IP: *.elartnet.pl 25.02.07, 20:08
                      Arne, daj proszę jakiś kontakt na gg, czy skype. Chętnie dowiem się czegoś
                      więcej o HM Inwest, bo się zastanawiałem nad kupieniem mieszkania w jednej z ich
                      inwestycji i byłbym wdzięczny za wszelkie info o tym deweloperze.
                  • Gość: Arnie Re: Czapelska 23, HM Inwest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.07, 16:58
                    Szukam kontaktu z osobami, które podpisały umowe na Czapelskiej 23.
                    W kupie raźniej. KOntakt top.gun(at)orange.pl
                • Gość: poszukujący Re: Czapelska 23, HM Inwest IP: *.crowley.pl 22.03.07, 12:22
                  nie przesadzałbym z wierygodnością niektórych wpisów, czytam i stwierdzam, że
                  chyba sami malkontenci tu piszą!
                  ja osobiście znam kogoś kto od nich kupił, jest zadowolony, a teraz ja sam się
                  przymierzam..
                • Gość: zorientowany Re: Czapelska 23, HM Inwest IP: *.crowley.pl 22.03.07, 14:30
                  z tego co wiem to jest GRUPA INWEST składająca sie z trzech spółek HM Inwest,
                  HC Inwest oraz HN Inwest polecam stronę www.grupainwest.pl.
            • Gość: edit umowa przedwstępna IP: 82.160.30.* 05.03.07, 19:48
              Witam wszystkich, a w szczególności tych którzy kupili mieszkanie przy ul.
              Czapelskiej 23. Mam pytanie, czy ktoś podpisał już umowę przedwstępną z HM
              Inwest na zakup mieszkania przy ul. Czapelskiej 23? Jeśli tak, to mam pytanie.
              Czy umowa została podpisana w formie aktu notarialnego? Bardzo proszę o
              odpowiedź i pozdrawiam sąsiadów.
              • alicze82 Re: umowa przedwstępna 06.03.07, 14:27
                Ja mam podpisaną umowe przedwstepna. Na razie nie w f. notarialnej. Bedziemy
                chceli to zmienic, ale niestety na tym etapie deweloper nie chce podpisac. Tak
                nam powiedzieli. Pozniej bedzie to mozliwe. Mam nadzieje. Tak naprawde to nie
                mamy mozliwosci wymoc tego na deweloperze, pozostaje tylko ryzykowac lub
                rezygnowac. Ja ryzykuje, liczac ze bedzie dobrze.
                • Gość: edit Re: umowa przedwstępna IP: 82.160.30.* 06.03.07, 16:36
                  Właśnie podpisałam umowę przedwstępną z HM. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
                  Porównując ceny do STRUSa to w HM cena jest w miarę rozsądna (o ile można mówić
                  o rozsądku. Pozdrawiam
                  • Gość: renata Re: umowa przedwstępna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 13:12
                    czy masz podpisaną umowe notarialną czy tylko cywilną, daj znac,
                    renata
              • Gość: notariusz Re: umowa przedwstępna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.07, 08:56
                O ile mi wiadomo forma aktu notarialnego jest dogodna zarówno dla jednej jek i
                drugiej strony, trzeba tylko mieć uregulowaną sytuację z kredytem, bo w
                przypadku odmowy udzielenia koszty niepotrzebnie obciążają nabywcę..
    • Gość: też głupek Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.entel.pl 19.03.07, 19:55
      Ale z Was głupki! Daliście sie nabrać HM!!! Oni w życiu nie podpiszą z Wami
      żadnej umowy notarialnej. Będą obiecywać cuda a na koniec i tak oszukają tak jak
      mnie i wielu moich sąsiadów - patrz Nizinna Paca Krypska. Współczuję naprawdę.
      • Gość: tony Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.entel.pl 20.03.07, 21:33
        ale jesteście głupki !!! Ja im nie uwierzyłem a byłem bliskoo oj byłem ...
    • Gość: bolek` Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.wp.mil.pl 24.03.07, 20:29
      Czesć wszystkim! Tak czytam o tym deweloperze i już wiem że nie kupię u nich
      nic. Słyszałem co nieco o nim ale nie myślałem, że to prawda. Idę do
      konkurencji. Zapłacę drożej ale przynajmniej na łeb nic nie będzie leciało.
      Podobno HM ma teraz niezły problem z Inspektorem budowlanym na Nizinnej.
      Współczuję tym wszystkim którzy kupili tam mieszkania. Jeszcze raz zrozumiałem
      że umowa przedwstępna tylko w postaci aktu notarialnego. Pozdrawiam tych którzy
      szukają...
    • Gość: ble Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.jjs.pl 27.03.07, 16:41
      dziady
    • Gość: rzecznik HM Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: 217.153.97.* 01.04.07, 18:10
      Witam!
      W imieniu działu prawnego Grupy Inwest, w związku z pojawieniem się wielu
      nieścisłych informacji na temat firmy, wykonawców robót budowlanych, zakresu
      robót, a także doniesień o rzekomych problemach z likwidacją usterek, pragnę
      odnieść się do najczęściej pojawiających się tematów.
      Przede wszystkim należy podkreślić, iż każdą inwestycję Grupy Inwest należy
      traktować indywidualnie, albowiem wszystkie przedsięwzięcia to różne projekty,
      realizowane przez różnych wykonawców, podwykonawców. Każdą budowę należy więc
      taktować jako odrębne przedsięwzięcie i nie generalizować pojawiających się
      jednostkowych opinii.
      Grupa Inwest, jak właściwie każda firma developerska, nie posiada własnych
      ekip budowlanych, współpracuje natomiast na stałe z kilkoma zewnętrznymi
      firmami wykonawczymi. Wykonawcy odpowiadają za stan realizacji prac budowlanych
      i to ich zadaniem jest naprawa wszelkich usterek czy wad. Wszelkie mogące się
      pojawić roszczenia o ich naprawę są zabezpieczane poprzez umowy wiążące
      wykonawców z Grupą Inwest, które przewidują zabezpieczenia gwarancyjne, na
      wypadek złego wykonania prac budowlanych. Ani Inwestor, ani nabywca nie ponosi
      więc w związku z naprawą ewentualnych usterek jakichkolwiek kosztów, gdyż w
      interesie wykonawców jest dopracowanie do perfekcji stanu budynku i rozliczenie
      zabezpieczeń gwarancyjnych. Naturalną z kolei rzeczą jest, że przy
      rozpoczynaniu użytkowania nowego budynku pojawiają się często usterki, które
      jednak są przez wykonawców poprawiane i usuwane.
      • Gość: Bartek Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.aster.pl 27.05.07, 13:42
        Juz mialem podpisac umowe z HM Inwest, ale jak przeczytalem wpisy to krew sciela
        sie we mnie bardziej niz zaprawa murarska.

Odpowiadajac na list Dzialu Prawnego Grupy Inwest chcialbym wiedziec: skoro
        "wykonawcy odpowiadają za stan realizacji prac budowlanych" to po co nam
        deweloper???

Przerzucanie odpowiedzialnosci na wykonawcow jest NIEPROFESJONALNE - to tak
        jakby kupic w cukierni niejadalnego paczka, a przy reklamacji uslyszec, zeby
        kontaktowac sie z dostawca oleju i ze tak w ogole, to nie mozna generalizowac,
        bo przeciez kremowki wyszly znakomicie... No sorry!

• Gość: budowlaniec Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 10:10
      według mnie developer jest po to żeby nie trzeba było samemu stać z batem,
      wszystkiego pilnować i wszystkim się martwić. Projekt, budowa, wykonawcy,
      materiały i pozwolenia to rzeczy, które developer załatwia za nas! Gotowy
      produk w postaci mieszkania, jest torchę trudnieszy do wykonania niż upieczenie
      pączka. wiem bo sam pracuję w branży.. Pozdrawiam
    • alicze82 Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest 28.05.07, 14:04
      Czy ktoś podpisał z HM Inwest umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego?
      • Gość: przemekk Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: 213.17.164.* 03.06.07, 20:59
        ja po czerwcowym, długim weekendzie zamierzam to zrobić. Dowiadywałem się już w
        biurze HM i nie ma z tym problemu.
        • alicze82 Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest 04.06.07, 13:04
          Daj znac jak bedziesz po, i napisz czy nie robili zadnych problemow. A mogłbys
          mi napisac na maila gazetowego lub na forum w ktorej inwestycji HM? czapelska?
          Pozdrawiam
          • Gość: mamcik Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.07, 20:07
            Czy udalo ci sie podpisac umowa wstepna (przedwstepna)w postaci aktu
            notarialnego? Czy jest tu ktos z ulicy Niznnej ??
    • Gość: rzecznik HM Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.07, 09:12
      Każdą inwestycję developerską należy traktować indywidualnie dlatego, że każde
      przedsięwzięcie to inny projekt, inny wykonawca, inni podwykonawcy. Niewiele
      firm developerskich ma swoje własne ekipy budowlane, zwykle, podobnie jak Grupa
      Inwest, współpracują z zewnętrznymi firmami wykonawczymi. Wykonawcy
      odpowiadają za stan realizacji prac budowlanych i to ich zadaniem jest naprawa
      wszelkich usterek czy wad. Nie oznacza to zepchnięcia na wykonawców
      odpowiedzialności za stan budynku, bo za to rzecz jasna wobec nabywcy
      odpowiada zawsze developer (co jest chyba oczywiste), ale prawdą jest jak ktoś
      słusznie zauważył, że budowa domu wielorodzinnego jest przedsięwzięciem
      wieloetapowym i wykonywanym na różnych etapach przez przedstwicieli różnych
      grup zawodowych.
      Pozdrawiam Rzecznik HM Ewa Hofman
      • Gość: jórek Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest IP: 81.219.51.* 08.06.07, 08:58
        To własnie ta baba robi ludzi w jajo i kłamie prosto w oczy!
        • przemekkuc Re: Żółkiewskiego 13, HM Inwest 26.06.07, 23:23
          która baba i jakie kłamstwa od niej usłyszałeś ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka