Dodaj do ulubionych

Meneville Safaga - 9.09

27.08.06, 12:19
Witam,

czy może ktoś śmiga do tego hotelu w terminie jak podano?? Ja lecę tam z
Katowic na 2 tyg. Fajnie by było spotkać tak superową ekipę jak poznaną na
forum w tamtym roku :). Ludki - czekam na odzew
Pozdrawiam

ps - pana od dowozu na lotnisko STANOWCZO prosimy o nie umieszczania swojego
wpisu w tym wątku
Obserwuj wątek
    • robert.wp1 Re: Meneville Safaga 27.08.06, 14:14
      My lecimy 17.09 więc spotkamy się w drugim tygodniu waszego pobytu.Jest nas
      czworo dorosłych ( 27-28 lat )i 5 letnie dziecko. Napewno nas zauważycie robimy
      trochę szumu bo czasami nam " odbjia " ale bez obawy pełna kultura...Fajnie
      byłoby pogadać z wami ponieaż jedziemy poraz pierwszy do Menaville a wy
      będziecie mieli już rozeznanie na temat lokalnych biur , sklepików i dobrego
      jedzenia.Więc nam opowiecie...Pozdrawiam Robert ... robert.wp1@wp.pl
      • jurekmas Re: Meneville Safaga 27.08.06, 18:44
        My tez lecimy 16.09 z Poznania na 2 tyg.Bedziemy plywac na deskach
        windsurfingowych i nie tylko(2 pary + dziecko 4 lata),w drugim tygodniu dolaczy
        na tydzien jeszcze dwojka,bo w 1 tygodniu wybrali rejs po Nilu.
        • plascyzna Re: Meneville Safaga 28.08.06, 10:48
          udanego pobytu wam zycze, bo to fajne miejsce
    • ivis Meneville Safaga - 9.09 29.08.06, 22:07
      coś nas malutko, ale za to więcej pozostanie ;) wygląda na to że będę robić
      rozpoznanie terenu.
      Może jeszcze ktoś do nas dołączy

pozdrawiam ivis
    • ivis hop, hop 31.08.06, 16:10
      czy ktoś jeszcze leci w tym terminie????????
      pozdrawiam
    • holen1 Re: Meneville Safaga - 9.09 01.09.06, 10:11
      wyjezdzamy we dwojke do menaville safaga 10.09 z warszawy, tez na2 tygodnie,
      interesuje mnie tylko jedna kwestia, bo wiele osob pisze aby nie kupowac
      wycieczek fakultatywnych organizowanych przez biuro, czy wtakim razie ktos wie
      gdzie w safadze lub hurgadziejest jakies egipskie biuro, kierujac sie zasada
      DOSIA - "jesli nie widac roznicy to po co przeplacac" ;) pozdrawiam
      • ivis Re: Meneville Safaga - 9.09 01.09.06, 13:20
        Hej,
        nareszcie jakieś bratnie dusze :) co do wycieczek to będę rozglądać sie na
        miejscu. Chyba można sobie ściągnąć biuro z Hurghady..... przecież to ich zysk.
        Ale przyglądajac sie cenom widać, że te wycieczki od miejscowych już tak bardzo
        sie nie kalkulują bo co mam się szarpać o 5 czy 10 dolców. Od miejscowych to
        chyba raczej wycieczki w bliższą okolicę....................ale to sieobada na
        miejscu.
        Jestem w hotelu od soboty i zapraszam na powitalnego drinka

pozdrawiam
        ivis
      • minuth Re: Meneville Safaga - 9.09 03.09.06, 01:01
        Bylismy tam rok temu i tak nam sie spodobalo ze wracamy w to samo miejsce.
        17.09 wylatujemy z wawy - z checia poplywalbym na desce mam tez zamiar
        zorientowac sie jak wydladaja tam ceny i kursy kite. Generalnie lecimy tam zeby
        jeden tydzien spedzic na nurkowaniu a drugi wypoczac i moze wlasnie poplywac na
        desce.
        Jezeli chodzi o wycieczki fakultatywne to zdecydowanie odradzam rezydenta i
        zamawianie wyjadow przy okazji spotkanie organizacyjengo. Przerabialem to rok
        temu - wycieczki w lokalnych biurach sa dwa razy tansze. My korzystalismy z
        biura oddalonego jakies 400m od menaville. Mam gdzies jeszcze ulotke z cenami
        jezeli potrzebujecie to piszcie na maila.
        milego wypoczynku i do zobaczenia na miejscu
        Lukasz
        • ivis Re: Meneville Safaga - 9.09 04.09.06, 07:59
          cześć, to fajnie, powiększa się ekipa na 2 tydzień pobytu :).
          Jeśli możesz wrzuć namiary na biuro wraz z cenami na gazetowego.

dzięki serdeczne
        • grysia27 Re: Meneville Safaga - 9.09 04.09.06, 15:22
          hej,mam pytanko,z jakiego biura korzystasz przy wykupowaniu pobytu w Egipcie?
          ile gwiazdek ma ten hotel?
          • ivis Re: Meneville Safaga - 9.09 04.09.06, 16:06
            zawsze korzystam z jednego biura mającego szeroką ofertę - składam zamówienie a
            oni mi szukają pod zapotrzebowanie. Jeszcze nigdy nie bylo wtopy.
            Wg polskich katalogów ma 3*+, wg egipcjan 4*

Zbiera dobre recenzje na forum. Leży na "zadupiu" ale ja chcę odpocząć

pozdrawiam
            ivis
            • uncle_jungle Re: Meneville Safaga - 9.09 04.09.06, 16:14

>
              > Zbiera dobre recenzje na forum. Leży na "zadupiu" ale ja chcę odpocząć
              >
              No zbiera i chyba zasłużenie bo moja narzeczona jest bardzo wymagająca a hotel jej się podobał.Co do zadupia to fakt,ale zależy czego kto szuka.My akurat nastawiliśmy się na nurkowanie więc Hurghada ze względu na tłok,hałas i zniszczone rafy odpadała a jeśli chodzi właśnie o nurkowanie to Safaga jest do tego miejscem idealnym!
            • grysia27 Re: Meneville Safaga - 9.09 04.09.06, 17:04
              A mozesz powiedzieć jakie biuro organizowało twój wyjazd?Chodzi mi konkretnie o
              tour opertatora typu Itaka, Triada, Oasis czy Alfa star?
              • uncle_jungle Re: Meneville Safaga - 9.09 04.09.06, 18:04
                ECCO Holiday - niestety nie obyło się bez zgrzytów o czym piszę w innym wątku.Reasumując wyjazd był OK,jednak wiem że sporo osób narzekało na mniejsze lub większe niedociągnięcia - przede wszystkim na animację oraz rezydentkę,która zorientowana była tylko na spotkaniu organizacyjnym pierwszego dnia(chyba miała te formułki na pamięć wybite).Generalnie ja sam unikałem kontaktu tzn.nie miałem specjalnie potrzeby pytać ją o cokolwiek i wydaje mi się że ona chyba już ma dość tej roboty a jest chajtnięta z Egipcjaninem(jednym z kierowników hotelu)więc jest dla biura wygodna ale czy kompetentna...
    • dowoz.na.lotnisko.pyrzowice Re: Meneville Safaga - 9.09 04.09.06, 09:50
      Jeśli potrzebujesz dostać się z Katowic lub okolic na lotnisko w
      Pyrzowicach,Balicach lub na Okęcie to napisz do mnie maila-oferuję transport
      samochodem kombi z klimatyzacją, w tygodniu transport możliwy w
      godz.popołudniowych i wieczornych oraz nocnych , w weekendy 24h.Cena
      atrakcyjna-do uzgodnienia w zależności od ilości km.
      W razie zainteresowania proszę o kontakt mailowy:
      dowoz.na.lotnisko.pyrzowicemalpkagazeta.pl
      • ivis Re: Meneville Safaga - 9.09 04.09.06, 11:18
        Właśnie kasuję pana wpis - prosze nauczyć sie czytać ze zrozumieniem i nie
        wperniczać się w wątki gdzie jest pan po prostu zbędny
        nie pozdrawiam
        • dowoz.na.lotnisko.pyrzowice Re: Meneville Safaga - 9.09 04.09.06, 13:31
          Po pierwsze skąd Pani wie,że jestem mężczyzną?
          Po drugie cóż za życzliwość....żenujące.Na szczście tacy jak Pani są w
          mniejszości, bo na ogół nie doświadczam tego typu grubiaństwa.
          Zatem życzę udanego urlopu i ...tego abyście Państwo musieli kiedyś w środku
          nocy skorzystać z taxi na lotnisko :-).
          • uncle_jungle Re: Meneville Safaga - 9.09 04.09.06, 15:51
            Ja właśnie wróciłem wczoraj z Menaville.Generalnie również nie polecam wykupywania wycieczek u rezydentki(spotkanie pierwszego dnia można olać ciepłym moczem).Jeśli chodzi o wycieczki to na przeciwko hotelu Holiday Inn jest miejscowe biuro Jeddah Tours w którym pracuje polskojęzyczna Słowaczka.Ceny są 15-20$ tańsze co przy np.2-3 osobach jest sporą oszczędnością,a skoro inni mogą taniej to dlaczego dawać zarobić naciągaczom!Jeśli chodzi o animację wieczorną przy kolacji to jest ona najgorsza ze wszystkich jakie kiedykolwiek i gdziekolwiek miałem okazję przeżyć.Jest tak nuuuuuudna i prymitywna,że początkowo rozmyślałem nad zakupem stoperów do uszu a potem poprostu omijałem godzinę w którym ta animacja się odbywała.Proponuję całkowicie serio i z pełną odpowiedzialnością po przyjeździe poprosić rezydentkę przy recepcji o wyższy numer pokoju.My mieliśmy 616 a widziałem 312,341 i muszę powiedzieć że różnica jest piorunująca a nic nas to nie kosztuje-pokoje >600 są dalej od centrum hotelu ale różnica w wyposażeniu duża.Proponuję również zostawiać niewielkie napiwki dla sprzątających ponieważ robią kawał dobrej roboty a zarabiają malutko(co chcemy to zorganizują a za napiwek zrobią origami z pościeli i ręczników).Jedzenie w hotelu jest rewelayjne i to uważam za jeden z największych plusów tego wyjazdu.Jest go bardzo dużo i bardzo różne więc z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie!Plaża rewelacja - niestety rafy przy plaży są martwe i zniszczone i tu mój apel - NIE NISZCZCIE JEJ BARDZIEJ!!!Nie dotykajcie,nie łamcie,nie depczcie!Jeśli chodzi o nurkowanie to z pełną odpowiedzialnością gorąco POLECAM (przy okazji pozdrawiając) Centum DIVE-TPO DIVING CENTER,które prowadzi Polak Marcin i przemiły Egipcjanin Ebied.Ceny mają bardzo konkurencyjne(szczególnie wobec tych oszustów z Hurghady,którzy dają swoją ofertę na spotkaniu pierwszego dnia)!My nurkowaliśmy z nimi ponad tydzień,i każdy dzień był dla nas ogromnym przeżyciem!Chłopaków cechuję pełen profesjonalizm i naprawdę niskie ceny!My u nich zrobiliśmy sobie certyfikat Open Water, po czym wypływaliśmy ze wspaniała ekipą na morze by nurkować (odwiedziliśmy nawet Salem Express)!Za zaoszczędzone na kursie pieniądze wykupiliśmy sobie dodatkowe nury,więc jeśli ktoś jest zainteresowany to bardzo polecam ten adres www.dive-top.com :)To na razie wszystko-jeśli mi się coś jeszcze przypomni to dopiszę!POZDRAWIAM!!!
            • ivis Re: Meneville Safaga - 9.09 04.09.06, 16:04
              Bardzo dziękuję za najświeższe info o hotelu. Zamierzam poprosić ładnie o
              wyższy nr pokoju - zabierając oczywiście "walutę" przetargową w postaci
              kabanosów dla rezydentki a przede wszystkim dobry humor.
              Dzięki za ostrzeżenie - zabiorę stoppery - mam alergię na takie animacje :)
              Czy mozesz polecić to ichsze biuro?? Robią również Luksor???

pozdrawiam
              ivis
              • uncle_jungle Re: Meneville Safaga - 9.09 04.09.06, 16:11
                Tak oczywiście.Biuro jest jakieś 600-700 m od Menaville (na przeciwko hotelu Holiday Inn).Oczywiście organizują Luxor.Generalnie wszystkie biura organizują raczej te same wypady,ale polecam jednak Jeddah Tours ze względu na niższe ceny oraz profesjonalną obsługę :)
              • plascyzna Re: Meneville Safaga - 9.09 06.09.06, 10:23
                wiem, ze to nie miejsce na tego typu info, ale dla wizualizacji ew. oczekiwan
                podaje link do moich zdjec w menaville, sierpien 2006
                zyczac rownie udanego urlopu, pozdrawiam serdecznie
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=37840330
    • dowoz.na.lotnisko.pyrzowice Re: Meneville Safaga - 9.09-P.S. 04.09.06, 13:32
      Jeśli Pani sobie nie życzy czyichkolwiek wpisów to zalecam założenie prywatnego
      forum :-).
    • ivis już jutro 08.09.06, 21:01
      hej, moze ktoś jeszcze dołaczy :) walizka zapakowana a juz jutro z rana wylot,
      zaczynam sie juz cieszyć.
      pozdrawiam i do zobaczenia ivis

PS osobę od dowozu uprzejmie inforumję, że na lotnisko zawiezie mnie kierowca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka