Dodaj do ulubionych

Czy któraś z Was rodziła na nowej porodówce na Wys

23.08.06, 11:22
Czy któraś z Was rodziła już na nowej porodówce na Wyspiańskiego? Ciekawa
jestem wszystkiego co dotyczy tego nowego oddziału. Będę wdzięczna za każdą
odpowiedź :) Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • karolina_pp Re: Czy któraś z Was rodziła na nowej porodówce n 16.09.06, 22:29
      Ze względu na to, że termin porodu niedługo już - 1 października (ginka w środę
      stwierdziła że mam rozwarcie na 1cm) to ponawiam pytanie, bo ciekawam :o)
    • anwa6 Re: Czy któraś z Was rodziła na nowej porodówce n 17.09.06, 19:53
      Cześć Karolina! Wydaje mi się, że tutaj nie dowiesz się niczego na temat porodu w szpitalu na Wyspiańskiego, ponieważ tutaj wypowiadają się tylko osoby, które rodziły w osławionym eskulapie. Wątek jest przez nie zdominowany ;-)! Ja osobiscie nie rodziłam, ale miałam przyjemnośc mieć kilkakrotnie USG na nowym oddziale, wszystko wygląda oki, lekarze jak dla mnie w porządku. Myślę, że gdziekolwiek byś nie rodziła, jeśli poród bedzie bez kompilkacji, to wszędzie będzie w porządku.
      • ciri_77 Re: Czy któraś z Was rodziła na nowej porodówce n 17.09.06, 20:39
        anwa6 napisała:

> Cześć Karolina! Wydaje mi się, że tutaj nie dowiesz się niczego na temat porodu
        > w szpitalu na Wyspiańskiego, ponieważ tutaj wypowiadają się tylko osoby, które
        > rodziły w osławionym eskulapie.

A druga mafia rodziła w wojewódzkim ;-)
      • karolina_pp Re: Czy któraś z Was rodziła na nowej porodówce n 17.09.06, 20:41
        Hej! Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :o) Ja jak tylko znajdę chwilkę po porodzie
        (jeżeli nic nie zmieni naszych planów to chcemy rodzić właśnie na Wyspiańskiego
        - mam nadzieję, że już niedługo) to podzielę się swoimi wrażeniami :o) Pozdrawiam
      • mysty Re: Czy któraś z Was rodziła na nowej porodówce n 24.10.06, 18:25
        'ponieważ tutaj
        wypowiadają się tylko osoby, które rodziły w osławionym eskulapie. Wątek jest
        przez nie zdominowany ;-)'

wartałoby się zastanowić, dlaczego przez nie jest zdominowany :P

a) bo tylko kobiety rodzące w eskulapie mają internet
        b) bo za każdą pozytywną opinię o eskulapie właściciel kliniki płaci po 500 zł
        c) bo szukając miejsca, w którym można w normalnych warunkach urodzić
        dzieciątko spotkało się tu kilka mam i już zostały

'osławiony eskulap' - wyczuwam tu lekką pogardę. Niepotrzebnie ...
    • ewa1w Ja też wybieram się do tego szpitala, 19.09.06, 13:59
      sporo informacji o nim jest we wcześniejszych wątkach, ale wtedy jeszcze nie
      było nowej porodówki. No ale lekarze i personel Ci sami. Popatrz na wątek o
      Wyspiańskim. Moje dziecko ma urodzic się w grudniu, więc będę Ci wdzięczna za
      każdą informację.
      • kinga299 Re: Ja też wybieram się do tego szpitala, 19.09.06, 15:42
        Jeśli chodzi o warunki to są bardzo podobne do wojewodzkiego: nowy sprzet, sale
        dwuosobowe, przytulnie i milutko. Jedyny problem wyspianskiego to to, ze nie ma
        zaplecza lekarskiego i polozniczego, bardzo duzo lekarzy ze starego oddzialu
        poodchodzilo ze szpitala, poza tym na zmianie jest tylko jedna polozna, ktora
        czasami po prostu nie daje sobie rady, ale ogolnie jest fajnie. Moze maja w
        zanadrzu jeszcze jakies przyjecia co do personelu to byloby fajnie, ale jak na
        razie to jest ogolny deficyt...
        • maxima23 Re: Ja też wybieram się do tego szpitala, 10.10.06, 11:15
          jak dokładnie zmieniona jest ta porodówka?czy to w tym samym budynku tylko
          odremontowana?ja rodziłam w marcu 2006 i jestem ciekawa jak tam jest teraz
          • dzikakiszka Ja drugie dziecko też planuje rodzic w tym szpit. 10.10.06, 11:41
            Pierwsze dziecko rodziłam w wojewódzkim i nie jestem z tego za bardzo
            zadowolona.Ciekawa jestem czy w tym szpitalu także sie rozczaruje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka