maira 20.09.06, 17:49 dzisiaj kupiłam, to jej pierwsza książka wydana po polsku. Zaczynam zaraz lekturę. a jakie są Wasze opinie ? pzdr Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
negev56 Re: Hotel Paradise- Martha Grimes 20.09.06, 18:11 oj to zazdroszczę, ja czekam na przesyłkę z Merlina a realizacja dopiero 02.10. bo dodatkowo zamówiłam "Studio sex" L.Marklund. Odpowiedz Link
carollcat Re: Hotel Paradise- Martha Grimes 21.09.06, 18:08 Na razie nie mam opini, bo dopiero kupiłam. Odpowiedz Link
zorija Re: Hotel Paradise- Martha Grimes 01.10.06, 07:46 Przeczytałam. Fajna książka, raczej zbrodnia jest w tle, ale czyta się Odpowiedz Link
carollcat Re: Hotel Paradise- Martha Grimes 01.10.06, 21:24 Przeczytałam. Cudowny klimat, bardzo lubię takie prowincjonalne miasteczka i ponure hotele. Czyta się doskonale. Ale... Książka podobała mi się bardzo, lecz koniec rozczarował - niby wydało się kto zabił, ale dlaczego? Motywy niejasne. Niemniej jednak na kolejne tomy (podobno w przygotowaniu) będę czekała z niecierpliwością. Odpowiedz Link
negev56 Re: Hotel Paradise- Martha Grimes 04.11.06, 15:34 Specjalnie to ta książka mnie nie zachwyciła, lubię klimaty takich miasteczek, ale pod warunkiem, że tempo akcji jest żwawsze a tu jest tak leniwie, sennie i nudnawo. Jestem lekko rozczarowana. Odpowiedz Link
patekku1 Re: Hotel Paradise- Martha Grimes 08.11.06, 17:42 Zgadzam się z tobą. Podobał mi się klimat i ta senność, za którą inni ją karcą Łyknęłam ją błyskawicznie. I czekam na kolejne. Choć faktycznie wątek kryminalny był nieco rozwleczony... Odpowiedz Link
chiara76 Re: Hotel Paradise- Martha Grimes 04.11.06, 16:02 oj, jak się rozczarowałam. Niestety. Nie chce mi się powtarzać, napisałam na blogu, ale książka niestety według mnie nie wyszła. Za nudna, za rozwlekła. Doczytałam trochę na siłę, ale sama się sobie dziwię. Odpowiedz Link
negev56 Re: Hotel Paradise- Martha Grimes 04.11.06, 16:14 dokładnie, a gdzieś wcześniej wyczytałam, że mają ukazać się jej następne książki i chyba w tej samej konwencji, to ja pas. Odpowiedz Link
chiara76 Re: Hotel Paradise- Martha Grimes 04.11.06, 16:23 negev56 napisała: > dokładnie, a gdzieś wcześniej wyczytałam, że mają ukazać się jej następne > książki i chyba w tej samej konwencji, to ja pas. to ja też podziękuję. I jeszcze niestety, denerwowało mnie to "albowiem" co i rusz wtykane na początek zdania. Czy naprawdę nie można było trochę inaczej tego przetłumaczyć? Odpowiedz Link
negev56 Re: Hotel Paradise- Martha Grimes 04.11.06, 16:44 A babka Aurora kojarzyła mi się bez przerwy z babką Adelą z Rodziny /przepraszam ale nie pamiętam jak po angielsku/ łajtoków, tylko Aurora zdrowszą wątrobę miała, biorąc pod uwagę jej wiek i pociąg do alkoholu. Odpowiedz Link
carollcat Re: Hotel Paradise- Martha Grimes 07.11.06, 16:19 No, mam nadzieję, że wydawca nie przeczyta i się nie zniechęci do wydania reszty Mnie się podobało, mnie męczy nadmiar akcji, tu było ok, tylko czemu zabiła??? Odpowiedz Link
negev56 Re: druga książka Grimes 04.08.07, 15:31 www.wab.com.pl/index.php?id=7&bid=575 no nie wiem, "Hotel" tak niekoniecznie, ale może "Stacja" będzie lepsza? Jeszcze pomyślę o tym. Odpowiedz Link
chiara76 Re: druga książka Grimes 04.08.07, 16:55 wczoraj? czy przedwczoraj zauważyłam właśnie i też się zastanawiałam. Odpowiedz Link
panikarola Re: Hotel Paradise- Martha Grimes 07.12.07, 12:56 a ja dostalam od Mikolaja the old wine shade tej autorki i bylam ciekawa, co o niej powiedzieliscie. nt tej ksiazki akurat nic nie znalazlam, ale widze ze nt innych opinie sa podzielone. ja sie jeszcze nie wciagnelam (i nie zamierzam do swiat), ale mysle, ze moze mi sie spodoba, ja lubie prowincjonalne miasteczka i leniwa atmosfere. zettrzy, czytalas to? pd james to to nie jest? Odpowiedz Link
monikate Re: Hotel Paradise- Martha Grimes 07.12.07, 19:54 Ja też sie rozczarowałam. Nie zmogłam, dla mnie jest za nudna i za rozwlekła. Odpowiedz Link
panikarola Re: Hotel Paradise- Martha Grimes 07.12.07, 23:05 no, zobaczymy, dam jej szanse. Mikolajowi by bylo przykro, jakbym nie dala, ma nadzeje, ze mi podal na tacy zalazek nieznanej jeszcze acz apetycznej serii, z wyrazistym bohaterem. poczatek, przyznaje, nie bardzo wciaga. inspektor sie wysmiewa z prezentowanego mu przebiegu wydarzen i to w oczy poszkodowanemu. skandal! z czyms takim jeszcze sie nie spotkalam, gdzie tu miejsce na profesjonalizm i empatie? Odpowiedz Link
negev56 Re:nowa Grimes 08.12.07, 18:47 co prawda dopiero w lutym, ale tak ku pamieci,i przeanalizowaniu za i przeciw www.wab.com.pl/index.php?id=7&bid=622 Odpowiedz Link
siostra_pelagia Re:nowa Grimes 08.12.07, 19:02 Ja mam Jerusalem inn z Richardem Jury. Jeszcze nie zdążyłam się do tego zabrać, może ta seria żwawsza będzie. Odpowiedz Link
negev56 Re:nowa Grimes 08.12.07, 19:08 Przykazalam sobie solennie, nie kupowac, czekac na rekomendacje. W tym sprzecie,co go teraz uzywam, zupelnie nie ma ogonkow do naszych "a" i "e", jakis glupi on jest,ten komputer . Odpowiedz Link