Dodaj do ulubionych

Gdzie mebel na zamówienie ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 15:44
Witam!
Potrzebuję zrobić na zamówienie dwie proste szafki - biblioteczki. Obie mają
być identyczne 200x50x40 cm - dostarczę projekt z rozrysowanymi wszystkimi
elementami i wymiarowaniem. Zależy mi tylko by były wykonane z czarnej płyty
MDF z widocznymi słojami (dość popularna - jakby co mogę pokazać próbkę/scan).
No i muszę być wykonane jak najdokładniej bo mają pasować do wcześniejszych
mebli.
Gdzie mógłbym się z tym zgłosić ?
Obserwuj wątek
    • Gość: J Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.inds.pl 10.10.06, 19:08
      Salon mebli Agata w Dobrodzieniu.
      • Gość: RadekD Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.06, 21:21
        W Agacie byłem jakieś 6 msc. temu jak szukałem mebli do sypialni - i znalazłem.
        Tylko że Dobrodzień jest ponad 30 km od Blachowni no i jakoś tam trzeba się
        dostać i załatwić transport mebli. Dzwoniłem do jednej firmy z Dobrodzienia to
        mi powiedzieli, że na styczeń-luty mogą zrobić ;-) A ja tak myślę, że to jest
        robota na najwyżej kilka godzin.
        Nie ma w Częstochowie (lub bliższych okolicach) jakichś stolarzy meblowych ?
        • Gość: kangurek Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.net 10.10.06, 21:46
          ja jestem...
      • Gość: medalik Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 22:50
        Cedrus na lipowej,przejdż tam a będziesz zadowolony.Profesjonalność,doradztwo i tanio.Ja tam zamawiałam meble które były robione na zamówienie do pokoi,kuchni i przedpokoju,to o czymś świadczy.Pozdrawiam.
    • Gość: hmmm Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 19:39
      Najlepiej kupić samemu płytę w castoramie już pociętą na wymiar i oklejoną okleiną pcv. Potem tylko dobrze nawiercić i skręcić konfirmatami. Jeśli jest dobrze zwymiarowana (uwzględniona grubość płyty itp.) będzie pasować jak ulał.
      Jak potrzebujesz jeszcze jakieś info to pisz: mr40@wp.pl
      Pozdro
    • Gość: gosc Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 19:44
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=48983979
      • Gość: RadekD Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 21:06
        Do Gościa to, że robią kuchnie to może znaczyć, że robią TYLKO kuchnie - to po
        pierwsze. Po drugie na 95% nie będą chcieli wziąść takiego zlecenia - bo za to
        za mała kasa by była. Po trzecie jeśli już by wzieli to pewnie termin za jakieś
        3-4 msc.
        Do Hmmmm - problem w tym, że z tego co pamiętam w Castoramie nie ma tej
        konkretnej płyty. Natomiast w Praktikerze jest w ofercie ale od kilku miesięcy
        nie ma jej na stanie.
        Jeśli tylko ktoś by wiedział gdzie można kupić czarną płytę meblową z widocznymi
        słojami (to się chyba MDF nazywa) będę bardzo wdzięczny za cynk.
        (w Praktikerze była pod nazwą kt18-190es produkcji Kronopolu)
        • Gość: hmmm Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 21:13
          Jak robiłem swoje meble to dostałem ten namiar: ul. Brzeźnicka 60, tel 0 34 372 07 34. Tam mają płyty ale czy taką o którą Ci chodzi tp nie wiem.
          Pozdro
          • Gość: agnie Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.06, 21:46
            Tylko CEDRUS ul. Lipowa - fachowcy pomoga nawet w projekcie. A co najważniejsze
            solidnie.
            • Gość: abc Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.21.pl 11.10.06, 23:10
              również polecam CEDRUS z ul.Lipowej, koło zajezdni,mam sypialnię robioną przez
              nich na wymiar; solidnie i niedrogo...
        • Gość: amatordobrychmebli Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 09:10
          taka płyta (nie MDF) nazywa się wiórowa laminowana U2200 czarna SJ produkcja
          Pfleiderer.
          Można ją kupić w firmie Korner ul. Legionów 90/100 (teren CZMO)
    • Gość: meble Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: 212.87.244.* 11.10.06, 23:17
      Po pierwsze to co to jest za wymiar? rozumie, że 2 metry to ma być wysokość a
      50cm i 40 cm? co to za wymiary? no i jeśli chcesz to przyjdź na rynek na
      Zawodzie w Piątek lub Wtorek i gwarantuje Ci że będziesz miał zrobione meble. Na
      zawodziu stoi z 30 aut z meblami. Jesteśmy w większości producentami... Pozdrawiam
      • Gość: aga Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: 62.29.160.* 12.10.06, 03:59
        zdecydowanie CEDRUS na ul. Lipowej. W październiku zeszłego roku zamawiałam u
        nich dwa regały na książki - 200x100x30. Wykonane bardzo solidnie i niedrogo -
        zapłaciłam około 600 zł
    • yanoooosh Re: Gdzie mebel na zamówienie ? 12.10.06, 09:04
      Gość portalu: RadekD napisał(a):

> Witam!
      > Potrzebuję zrobić na zamówienie dwie proste szafki - biblioteczki. Obie mają
      > być identyczne 200x50x40 cm - dostarczę projekt z rozrysowanymi wszystkimi
      > elementami i wymiarowaniem. Zależy mi tylko by były wykonane z czarnej płyty
      > MDF z widocznymi słojami (dość popularna - jakby co mogę pokazać próbkę/scan).
      > No i muszę być wykonane jak najdokładniej bo mają pasować do wcześniejszych
      > mebli.
      > Gdzie mógłbym się z tym zgłosić ?

Czarny mdf????

chyba ci nie o to chodzi?? www.forplyt.com.pl/index.php?gID=26
      tu masz zdjecie mdfów
      • Gość: gosc Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 10:50
        Jeżeli jestes zainteresowany meblami pod wymiar na zamówienie proszę o kontakt.
        Podam wtedy bliższe informacje i namairy na człowieka, który robi ładne i
        solidne meble (kuchenne, łazienkowe, do pokoju, z przesuwnymi drzwiami...).
        justa0201@poczta.onet.pl
    • Gość: xyz Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.06, 09:37
      Salon meblowy Jerzy Kluczny, Filomatów 21, dawna ulica 1-go maja. Polecam.
      • Gość: RadekD Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 22:31
        Zrobiłem zdjęcie tej płyty meblowej - wygląda ona tak
        www.radekd.neostrada.pl/plyta.jpg
        będę bardzo wdzięczny za jej nazwę i producenta.
        • Gość: amatordobrychmebli Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 08:16
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=50099772&a=50198162
        • Gość: abc Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.21.pl 13.10.06, 10:14
          mają taką w CEDRUSIE,
    • samotna.w.sieci1 Re: Gdzie mebel na zamówienie ? 12.10.06, 22:34
      witam, to namiar na ludzi któzy się zajmuja robieniem mebli, mocno polecam!
      608266311
    • Gość: doradca Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.man.czest.pl 13.10.06, 10:44
      Stary jak chcesz ladny mebelek to uderzaj do "Meryland"u na ul. Broniewskiego
      3. Bedziesz zadowolony
      • Gość: RadekD Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:18
        Czy on będzie ładny to ja nie wiem ;-P - to mają być proste dwie szafki (lub
        jedna większa).
        Tu nie ma miejsca na inwencję stolarzy - ja daje projekt z rozrysowanym KAŻDYM
        elementem i chcę by mi tylko to ktoś wycioł i połączył.
        Są tylko dwa problemy : albo nie ma nikt tej płyty albo nie opłaca mu się
        babrać w taką mało robotę.
        • Gość: abc Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: *.21.pl 13.10.06, 18:50
          RadkuD!!! Jest takie miejsce w Cz-wie koło ronda Mickiewicza, róg ul.1-go Maja,
          pawilon ,chyba PKP, w którym mieszczą się dwa sklepy meblowe; pofatyguj się tam
          do jednego z nich, tzn. do tego mniejszego , nie tam gdzie są meble
          tapicerowane, i tam powinieneś zaspokoić swoje potrzeby regałowe...Można u nich
          zamówić najmniejszą "duperelkę" meblową, mają wzory płyt. Meble są robione w
          Cedrusie, a tam jest firmowy punkt sprzedaży i przyjmowania zleceń, chyba,
          przynajmniej tak było jakiś czas temu, kiedy robili mi pólkę nad biurko,
          fantazyjną, dwupoziomową, z dodatkami metalowymi za 75,-. Chcesz to sprawdż,
          rusz pupę, sam regał do Ciebie nie przyjdzie...
    • Gość: Paweł Re: Gdzie mebel na zamówienie ? IP: 217.96.15.* 13.10.06, 19:37
      Proponuję - zadzwoń 602-473-956. Gość robi meble kuchenne na wymiar, szafy,
      garderoby - myślę że Ci to spokojnie zrobi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka