Gość: can IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 10:54 jaka nazwa, taka ulica. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: don Pietrasso Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 11:16 jest ranek dziewiętnastego października. nie zauważyłem niczego poza znakiem co powodowałoby, że ulica jest ślepa... może znaki ktoś pomylił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.pm.com.pl 19.10.06, 11:24 Policja sie myli !!! Szkoda że oni nie znają dobrze przepisów... Nie można z takiej ulicy wyjechać tyłem ponieważ zabronione jest wjeżdżanie tyłem na skrzyżowanie !!! Panowie Policjanci. Czas poprawić swpoją wiedzę. Sam raz dostałem za to mandat. Złamałem przepis i ok., poddałem sie karze. Ale dalczego publicznie wprowadzacie w błąd ludzi. Powinniście lepiej znać przepisy!!! To karygodne z waszej strony. Pozdrawiam - Krzysiek. Odpowiedz Link Zgłoś
tu.mozesz.spamowac Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu 19.10.06, 16:53 > Nie można z takiej ulicy wyjechać tyłem ponieważ zabronione > jest wjeżdżanie tyłem na skrzyżowanie !!! który paragraf kodesku drogowego o tym mówi ?!?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary kierowca Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: 81.219.149.* 19.10.06, 21:04 Weż kodeks i zobacz nieuku. Kto Ci prawo jazdy i za ile załatwił?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturek Nie ma takiego przepisu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 16:09 Nie ma przepisu zakazującego wjazdu tyłem na skrzyżowanie. Jest natomiast przespis zakazujący cofanie lub jazdę "pod prąd" ulicą jednokierunkową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Nie ma takiego przepisu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 18:59 o tym cofaniu to na poważnie? masz prawo jazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_wojtek4 Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu 19.10.06, 21:13 Do przodu, do tyłu. Z zamkniętymi oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK krakus Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.chello.pl 19.10.06, 21:51 Opinia "Krzyśka" jest bardzo trafna,i panowie z drogówki powinni to przemyśleć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: behemot Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.promax.media.pl 19.10.06, 22:56 Ostrów Wielkopolski, ul. Gimnazjalna. Dokładnie to samo! Drogowcy to jednak dziwni ludzie, ze szczególnym upodobaniem remontują np. równoległe ulice w tym samym czasie. Pysznie, a jakie piękne korki Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwybolek Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu 20.10.06, 01:17 Wyjazd tyłem też jest niezgodny z kodeksem. Na ulicy z nakazem jazdy w jednym kierunku, jak nazwa mówi - można poruszać się tylko w JEDNYM KIERUNKU bez względu czy przodem czy tyłem. Według takiej głupkowatej interpretacji to można byłoby jeździć tyłem po autostradzie w przeciwną stronę. Ten krawężnik to jakiś matoł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 11:52 a ten policjant to calkiem niedouczony jest. w kodeksie drogowym jest zakaz cofania na ulicy jednokierunkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaceek Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: 212.160.172.* 19.10.06, 15:50 Na kursie mnie uczyli że nie ma zakazu cofania na jednokierunkowej. Jest za to zakaz cofania na autostradzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.azartsat.pl 19.10.06, 12:20 iez na jednokierunkowej jest automatycznie zakaz cofania...czy baran z policji o tym nie wie !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bah Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu 19.10.06, 12:45 Gość portalu: Radex napisał(a): > iez na jednokierunkowej jest automatycznie zakaz cofania...czy baran z policji > o tym nie wie !!!!! Zanim się kogoś wyzwie od "baranów" warto poznać Kodeks Drogowy. Zakazu cofania na jednokierunkowej w nim nie ma. Nie ma też żadnego automatyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: 153.19.0.* 19.10.06, 13:21 Rozporządzenie w sprawie znaków i sygnałów drogowych: "§ 44. 1. Znak D-3 "droga jednokierunkowa" oznacza początek lub kontynuację drogi lub jezdni, na której ruch odbywa się w jednym kierunku." W przypadku pokazanym na zdjęciu cofanie jest jazdą w kierunku przeciwnym, a więc niedozwolonym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.toya.net.pl 19.10.06, 12:24 Polska da sie lubić . hehehehe. Co za idiotyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 13:14 Są przygotowywane plany aby wokół sejmu zrobić rondo z lewostronnym ruchem dla przeciwagi prawicy sejmowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DarioGEe Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.wro.vectranet.pl 19.10.06, 14:07 najlepiej jeszcze tylem zeby bylo razniej :] Odpowiedz Link Zgłoś
dominutka Ulica z nakazem jazdy do tyłu 19.10.06, 13:48 To jest znak informacyjny a nie nakaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emnit Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: 194.25.103.* 19.10.06, 14:37 Naturalnie ! informuje , ze jest to ulica jednokierunkowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 20:05 Może to ten policjant,co wlepił mandat za niemanie świateł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi9930 Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 14:05 nasz kochany Kraków...a co z zaczarowanymi dorożkami, czy one też mają cofać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyłojęt Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 14:05 Ten, który to wymyślił, też myślał TYŁEM. Odpowiedz Link Zgłoś
a_lucka Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu 19.10.06, 15:34 Wg mnie powinien byc tam policjant kontrolujacy ruchem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zasmucony Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: 81.219.149.* 19.10.06, 21:12 Może jadał też dużo wołowiny z importu i zachorował na rozmiękczenie mózgu?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darwin na końcu ulicy jest czarna dziura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 15:48 jako zaprzeczenie kreacjonistycznej teorii powstania świata Odpowiedz Link Zgłoś
niknejm Re: na końcu ulicy jest czarna dziura - nieprawda. 17.11.06, 16:03 Gość portalu: darwin napisał(a): > jako zaprzeczenie kreacjonistycznej teorii powstania świata Byłem tam... Na końcu ulicy jest po prostu sporo starych, pordzewiałych, od lat nie ruszanych samochodów, ze szkieletami pasażerów w środku ;-)) Pzdr Niknejm Odpowiedz Link Zgłoś
mr.yez Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu 19.10.06, 16:01 Szanowni autorzy, oświećcie ciemny lud i napiszcie chociaż w jakim mieście rzecz ma miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
tu.mozesz.spamowac Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu 19.10.06, 16:54 przeciez pisza ze w Krakowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.10.06, 16:44 ROTFL :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radio_co_ma_ryja Alleluja i do tyłu! IP: *.eu.org 19.10.06, 17:07 ulica poselska? to chyba ulica (p)osłów z PiS i Samej Brony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRzegorz Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 18:21 Co za bzdury wygaduje ten policjant! Zgodnie z kodeksem na ulicy jednokierunkowej obiowiązuje zakaz cofania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymonek Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 18:28 Aż się samo prosi aby zmienić nazwę tej ulicy na " ul.IV RP" Przez analogię :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marynarz Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: 88.220.32.* 19.10.06, 19:08 Odkąd weszliśmy do unii wolno wszędzie cofać, oprócz cofania się w rozwoju. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Do tak obelżywej nazwy to pasuje 19.10.06, 19:21 Jakie może być bardziej obraźliwa nazwa? Jedynie kur*wska i sejmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 20:12 centusie z tych krakusów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 20:21 Nie ma czegoś takiego jak zakaz cofania na ulicy jednokiernukowej! Wolno cofać o ile nie powoduje to utrudnienia w ruchu, chodzi tu głównie o parkowanie, jednak nie wyklucza sytuacji przedstawionej powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca. Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: 81.219.149.* 19.10.06, 21:02 Wyjątkowo "duży" mózg musi mieć osoba dająca polecenie postawienia takiego znaku. Umożliwia to JEJ przewidywanie, na co ktoś inny by pewnie nie wpadł, że np. bez takiego znaku kierowcy mogliby np. jechać w poprzek i wjechać w mur, albo nie wjeżdżać wogóle, mimo, że ulica jest długa a nie ma zakazu wjazdu itd. Zawiedziony natomiast jestem, że ta osoba z "dużym" mózgiem nie nakazała postawić nad znakiem informującym o obowiązującym kierunku jazdy takiego samego, tylko odwrotnie. Chciałbym takiego faceta zobaczyć, nawet z daleka , bo ciekawy jestem czy bardzo rzuca się w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Słaby Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 21:23 Przykro mi to stwierdzić, ale pan Ryszard Grabski jest kretynem... Od kiedy to przy wyborze kierunku ruchu liczy się PRZÓD SAMOCHODU??? Czy to znaczy, że tyłem mogę sobie zasuwać pod prąd na ulicy dwukierunkowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK kierowca Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.chello.pl 19.10.06, 21:45 Absolutnie czysty idiotyzm,jakiego jeszcze nie było!! Odpowiedz Link Zgłoś
ppo Tyłem na jednokierunkowej?!?! To nielegalne! 19.10.06, 22:26 Ten pan, co to powiedział powinien natychmiast wylecieć z drogówki! NIE WOLNO jechać w przeciwnym kierunku na drodze jednokierunkowej! Ani przodem, ani tyłem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 23:20 Zanim się wyzwie kogoś od kretynów, lepiej poczytać kodeks drogowy. Tam explicite wymienione są sytuacje, w których nie wolno cofać (art. 32, ust. 2 Kodeksu Drogowego). Nie ma tam jezdni jednokierunkowych! To oznacza, że cofanie jest dozwolone, bo mamy wymienione konkretne sytuacje bez sformułowania "na przykład" albo "i temu podobne". Po drugie, niemożliwe byłoby np. poprawne parkowanie równoległe (które powinno odbywać się tyłem!) przy takich ulicach - a bardzo często ulice są jednokierunkowe właśnie po to, by jeden pas poświęcić na parking. Po trzecie nie ma powodu, by przyjmować potoczną definicję kierunku ruchu jako obowiązującą. Definicja matematyczno-fizyczna oddziela kierunek od zwrotu i jazda po tej samej prostej w przeciwne strony oznacza jazdę w tym samym kierunku. Ona w przepisach nie miałaby sensu (po ulicy jednokierunkowej można byłoby jeździć w obie strony). Tutaj kierunek ruchu oznacza sposób ustawienia pojazdu (jego przodu i tyłu). Podobnie jest np. z tym, że samochód stojący na czerwonym świetle "znajduje się w ruchu", choć każdy powiedziałby, że potocznie "nie rusza się". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QQQ Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.autocom.pl 19.10.06, 23:38 ciekawe czy taki wykład coś da jak Ci wlepią mandat za wjazd tyłem na skrzyżowanie z ul Poselskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Słaby Re: Ulica z nakazem jazdy do tyłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 22:26 Znak "droga jednokierunkowa" pokazuje w jakim kierunku należy się poruszać, a NIE w jakim kierunku ma być ustawiony przód samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś