Dodaj do ulubionych

No to mamy k... Prezydenta

26.11.06, 20:04
No to mamy k... Prezydenta,
gdy głosowałem na Pszczelnej, wg dziewczyn od ankiety majchrowski miał
przewagę, więc jeśli na Ruczaju on wygrywa, to bez komentarza, gość pluje nam
w twarz, a my udajemy, że deszcz pada
Obserwuj wątek
    • likus1 Re: No to mamy k... Prezydenta 26.11.06, 20:12
      Brak słów.
      • precesja się zacznie... 26.11.06, 20:23
        teraz się zacznie. Jakoś ludzie nie potrafią się uczyć na błędach reelekcji.
        Pan Kwaśniewski pokazał gdzie ma prawo więdząc że na 3 kadencję nie zostanie
        wybrany, podobnie z ręką w nocniku obudzili się amerykanie. Pan
        Majchrowski "wie co dalej" więc ten wybór to poparcie dla jego pomyslów i
        działań. Widocznie odpowiada ludziom ten styl rządzenia. 60% to cholernie dużo.
        Cóż, cwany lis z JM. Tajster zostanie. Wszystkie autobusy miasta będą jechać do
        KSW, łącznie z nowym tramwajem. Ruczaj dostanie po tyłku "za karę". KSW będzie
        rosła w siłę. Podziemia rynku wreszcie przejmie rodzina na literę "L".

A kiedyś Kraków był prawicowym miastem. Cóż nie bez winy jest PO, kłótnie z PIS
        i nagonka na PIS w mediach oraz słowa "trzeba PIS oderwać od władzy". No i
        mamy. Gdzie 2 się bije...
    • kmkasia Re: No to mamy k... Prezydenta 26.11.06, 20:29
      było do przewidzenia...
      to nam teraz te socjalki wybuduje
      • ludzkaprzywra A ja się nie zgodzę z koleżeństwem 26.11.06, 23:06
        w sprawie wyborów oczywiście. Kraków może i był prawicowy (kolega pił
        ewidentnie do pana prof. Terleckiego - dla niezorientowanych - widoczny na
        plakatach kloszard z jabłkiem w dłoni), ale prawicowośc nalezy oddzielić od
        chorobliwego antykomunizmu, zaślepienia nienawiścią i uprzedzeniami. Wygrał
        Majchrowski bo tak chciał lud! Kropka. Gdybyście nie poładowali 200 000 w swoje
        chałupy i gnilibyście w zawilgłych M2 w wielkiej płycie, to facet, który
        obiecuje tanie mieszkalnictwo byłby Bogiem. Ja proponuje zdac sobie sprawę, że
        jestesmy w mniejszości i nasz interes jest społecznie dość ... hmmm...
        stanowimy ze swoimi obawami dość nielubianą grupę. Za biedni na Wolę Justowską
        i bauhauzowski domek na stoku, a już nie biedota, która tolerowałaby
        socjalnych. Tacy aspirujący,a neoficka gorliwość w obronie naszych siedlisk też
        jak sie z boku przygladnąć dość - przyznacie - nieładnie...
        taka refleksa i pozdrowienia

A tak na marginesie: polityka to jest najwiekszy obciach i szmaciarstwo jakie
        można sobie wyobrazić i na babranie się w tym szkoda i zycia i szacunku do
        siebie.
        • mjkmjk Re: A ja się nie zgodzę z koleżeństwem 26.11.06, 23:56
          Ech, to ostatnie to szczera prawda. Kiedyś przyglądałem się temu od środka i
          mam uraz do końca życia. Politycy to banda nierobów, z których zdecydowana
          większość nie wytrzymałaby tygodnia w normalnej i uczciwej pracy.
    • emrg Re: No to mamy k... Prezydenta 27.11.06, 10:15
      ano mamy...

Werdykt (w tysiącach) 133:90, dosyć poważny (i niestety spodziewany) knock-out...
      Z pozytywów PO ma większość w Radzie, będzie musiało dojść do porozumienia z
      prezydentem i podziału władzy. Teraz zostaje już tylko szukanie kompromisu,
      bezwzględne kontestowanie Majchrowskiego było by drogą donikąd.
    • raciborek144 Re: No to mamy k... Prezydenta 27.11.06, 10:51

A to ciekawe, on tyle tam chce inwestować ( baseny, centra sportowe, chodniki)
      chodniki )a oni tak mu się odpłacili:

Za GW:
      Poparcie dla Jacka Majchrowskiego rozłożyło się niemal jednakowo we wszystkich
      dzielnicach. Według zebranych przez "Gazetę" danych inaczej głosowała jedynie
      Nowa Huta - tu przewaga urzędującego prezydenta nad kandydatem PiS była
      najmniejsza - ok. 13 proc.
      • emrg Re: No to mamy k... Prezydenta 27.11.06, 11:12
        Rzeczywiście spore zaskoczenie
        • dopanamariana Re: No to mamy k... Prezydenta 27.11.06, 15:49
          Nowa Huta zawsze była miastem oporu :) Przynajmniej od roku 1960 :)

Pozdrowienia!
    • xrtdgene Re: No to mamy k... Prezydenta 27.11.06, 17:57
      po i pis przegrało na własne życzenie , co zwyczajnemu zjadaczowi chleba mówią
      nazwiska Terlecki albo Szczypiński (wykładający do tego na uczelni Majchrowskiego) ?

NIC, kompletnie nic.

może wyciągną wnioski (rotfl) za 4 lata wykreują jakiegoś przywódce dużo
      wcześniej , a nie w ostatniej chwili wezmą kogoś prawie z łapanki.

póki co mam nadzieję że nowy-stary prezio-misio-pierdoła nie sp*** wszystkiego w
      tym mieście.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka