xstrzeciak 26.11.06, 20:04 No to mamy k... Prezydenta, gdy głosowałem na Pszczelnej, wg dziewczyn od ankiety majchrowski miał przewagę, więc jeśli na Ruczaju on wygrywa, to bez komentarza, gość pluje nam w twarz, a my udajemy, że deszcz pada Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
precesja się zacznie... 26.11.06, 20:23 teraz się zacznie. Jakoś ludzie nie potrafią się uczyć na błędach reelekcji. Pan Kwaśniewski pokazał gdzie ma prawo więdząc że na 3 kadencję nie zostanie wybrany, podobnie z ręką w nocniku obudzili się amerykanie. Pan Majchrowski "wie co dalej" więc ten wybór to poparcie dla jego pomyslów i działań. Widocznie odpowiada ludziom ten styl rządzenia. 60% to cholernie dużo. Cóż, cwany lis z JM. Tajster zostanie. Wszystkie autobusy miasta będą jechać do KSW, łącznie z nowym tramwajem. Ruczaj dostanie po tyłku "za karę". KSW będzie rosła w siłę. Podziemia rynku wreszcie przejmie rodzina na literę "L". A kiedyś Kraków był prawicowym miastem. Cóż nie bez winy jest PO, kłótnie z PIS i nagonka na PIS w mediach oraz słowa "trzeba PIS oderwać od władzy". No i mamy. Gdzie 2 się bije... Odpowiedz Link Zgłoś
kmkasia Re: No to mamy k... Prezydenta 26.11.06, 20:29 było do przewidzenia... to nam teraz te socjalki wybuduje Odpowiedz Link Zgłoś
ludzkaprzywra A ja się nie zgodzę z koleżeństwem 26.11.06, 23:06 w sprawie wyborów oczywiście. Kraków może i był prawicowy (kolega pił ewidentnie do pana prof. Terleckiego - dla niezorientowanych - widoczny na plakatach kloszard z jabłkiem w dłoni), ale prawicowośc nalezy oddzielić od chorobliwego antykomunizmu, zaślepienia nienawiścią i uprzedzeniami. Wygrał Majchrowski bo tak chciał lud! Kropka. Gdybyście nie poładowali 200 000 w swoje chałupy i gnilibyście w zawilgłych M2 w wielkiej płycie, to facet, który obiecuje tanie mieszkalnictwo byłby Bogiem. Ja proponuje zdac sobie sprawę, że jestesmy w mniejszości i nasz interes jest społecznie dość ... hmmm... stanowimy ze swoimi obawami dość nielubianą grupę. Za biedni na Wolę Justowską i bauhauzowski domek na stoku, a już nie biedota, która tolerowałaby socjalnych. Tacy aspirujący,a neoficka gorliwość w obronie naszych siedlisk też jak sie z boku przygladnąć dość - przyznacie - nieładnie... taka refleksa i pozdrowienia A tak na marginesie: polityka to jest najwiekszy obciach i szmaciarstwo jakie można sobie wyobrazić i na babranie się w tym szkoda i zycia i szacunku do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
mjkmjk Re: A ja się nie zgodzę z koleżeństwem 26.11.06, 23:56 Ech, to ostatnie to szczera prawda. Kiedyś przyglądałem się temu od środka i mam uraz do końca życia. Politycy to banda nierobów, z których zdecydowana większość nie wytrzymałaby tygodnia w normalnej i uczciwej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
emrg Re: No to mamy k... Prezydenta 27.11.06, 10:15 ano mamy... Werdykt (w tysiącach) 133:90, dosyć poważny (i niestety spodziewany) knock-out... Z pozytywów PO ma większość w Radzie, będzie musiało dojść do porozumienia z prezydentem i podziału władzy. Teraz zostaje już tylko szukanie kompromisu, bezwzględne kontestowanie Majchrowskiego było by drogą donikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
raciborek144 Re: No to mamy k... Prezydenta 27.11.06, 10:51 A to ciekawe, on tyle tam chce inwestować ( baseny, centra sportowe, chodniki) chodniki )a oni tak mu się odpłacili: Za GW: Poparcie dla Jacka Majchrowskiego rozłożyło się niemal jednakowo we wszystkich dzielnicach. Według zebranych przez "Gazetę" danych inaczej głosowała jedynie Nowa Huta - tu przewaga urzędującego prezydenta nad kandydatem PiS była najmniejsza - ok. 13 proc. Odpowiedz Link Zgłoś
emrg Re: No to mamy k... Prezydenta 27.11.06, 11:12 Rzeczywiście spore zaskoczenie Odpowiedz Link Zgłoś
dopanamariana Re: No to mamy k... Prezydenta 27.11.06, 15:49 Nowa Huta zawsze była miastem oporu :) Przynajmniej od roku 1960 :) Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
xrtdgene Re: No to mamy k... Prezydenta 27.11.06, 17:57 po i pis przegrało na własne życzenie , co zwyczajnemu zjadaczowi chleba mówią nazwiska Terlecki albo Szczypiński (wykładający do tego na uczelni Majchrowskiego) ? NIC, kompletnie nic. może wyciągną wnioski (rotfl) za 4 lata wykreują jakiegoś przywódce dużo wcześniej , a nie w ostatniej chwili wezmą kogoś prawie z łapanki. póki co mam nadzieję że nowy-stary prezio-misio-pierdoła nie sp*** wszystkiego w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś