Dodaj do ulubionych

Nad morzem - polecam!!!

IP: *.* 21.03.03, 16:28
Bylismy w ubiegłym roku w długi weekend majowy na Helu - w Helu. Szukałam dla nas ofert w internecie i zadzwoniłam do pana, który miał pensjonat - jednak wszystkie pokoje były juz zajęte, ale pan zaproponował nam tzw. "Chatę rybacką". Trochę się bałam, ze możemy się naciąć, ale na miejscu okazało się, że nie mogliśmy lepiej trafić. Chata składa się z dwóch pokoi- w każdym z nich stoi rozkładana kanapa i tapczanik, jest telewizor, w jednym (większym) jest kominek. Poza tym obydwa wyposażone są w grzejniki elektryczne coby się dogrzać. Jest kuchnia wyposażona we wszystko co jest potrzebne (chyba nie ma garnków zbyt wielu), za to jest ekspres do kawy ciśnieniowy. Łazienka tez jest w porządku. Kiedy tam zajechalismy wszystko było czyściutkie i prawie nowe (hehe jak wyjeżdżaliśmy - tez, oczywiście). Fajne są tam meble - drewniane, chata jest ogrodzona, ma niewielkie podwórko, jest tam grill i ławeczki ze stołem. Znajduje sie to cudo w samym centrum Helu - do zatoki od domku jest 3 kroki, a do morza 13 ;) . Cenowo przedstawia się tak (nie wiem czy to jest aktualne) 200PLN za dobę. My byliśmy z przyjaciółmi więc wychodziło po stówce :) Naprawdę fajnie - POLECAM!!!!!!!!!!!!! :bounce:Koniec sierpnia i początek września sprędzilismy w Krynicy Morskiej.Tez z czystym sumieniem mogę Wam polecić pensjonat "Polonia", gdzie wtedy mieszkalismy. Pokoje są fajnie urządzone (szczególnie te na samej górze- nowo dobudowane - my w takim mieszkalismy), fajne łazienki, bardzo miła atmosfera, duży taras gdzie mozna jesc posiłki, są krzesełka do karmienia dla dzieci, są tez małe stoliki z krzesełkami dla maluchów do rysowania i zabawy, a takze inne zabawki dla naszych pociech. Właścicielami są młodzi ludzie - bardzo sympatyczni. Kiedy tam bylismy 90% wczasowiczów to byli ludzie z dziećmi - tak więc dzieciaków było sporo i się fajnie bawiły na tarasie, a rodzice mogli spokojnie wypić kawke po obiedzie. Spędzilismy tam fajnych 7 dni i myslę, ze tam jeszcze powrócimy :) . Ceny w tym pensojacie nie należą do najniższych, ale poza sezonem są troszkę mniejsze. A jeszcze o kuchni - sniadania szwedzki stół - bardzo zrożnicowany (takich ilości na śniadanko jak tam to juz nie zdazyło mi się pochłaniać :) ) Obiady tez smaczne, ale ja chciałam pojeść trochę "na mieście", więc nie zawsze zamawialiśmy. Polecam ten pensjonat - sympatycznie i komfortowo!!! Zapomniałam napisac, ze jest tam nawet parking dla wózków i własciciele bardzo lubią gosci z dziecmi, chociaz swoich jeszcze nie mają. POzdrawiam!!! Jezeli ktos zna cos fajnego nad morzem, to tez chętnie poczytam, bo chcielibyśmy spędzić kilka dnie po świętach w jakimś miłym miejscu - może coś polecicie???!!! :hello: Mira mama Olka, który był z rodzicami w Helu mając 4 miesiące i w KRynicy kiedy miał już prawie 9.
Obserwuj wątek
    • Gość: Brenda Re: Nad morzem - polecam!!! IP: *.* 21.03.03, 17:24
      Mirka, napisz proszę coś więcej o tym pensjonacie w Krynicy.Jakie były ceny, czy pokoje były przestronne i nie wiem czy dobrze wyczytałam ale chyba można wykupić wyżywienie, tak?Może masz też telefon.Bedę bardzo wdzięczna za odpowiedżBrenda
      • Gość: Mira Re: Nad morzem - polecam!!! IP: *.* 21.03.03, 22:32
        Brenda, jeżeli chodzi o ceny to dokładnie nie pamiętam, ale coś mi świta, że to była kwota 90 zł. za osobę w sezonie z dwoma posiłkami. Można było zapłacić tylko za pokój lub za pokój ze śniadaniem (pamiętam, że śniadanie kosztowało 12zł za os.) i wersja ze śniadaniem wydaje mi się bardzo rozsądna :) . Pokoje są bardzo fajne - mniejsze i większe- zależy jak się trafi, albo jak sie umówi z właścicielem. My mieszkaliśmy w bardzo fajnym, przestronnym pokoju, był tam duuzy telewizor, piękne szafki przy łóżku, toaletka, stół i taki fotel, z którego można zrobic pojedyncze łóżko. Balkon był od strony ulicy, ale to nie miało zadnego znaczenia, a w oknie balkonowym była szyfonowa firanka, pasująca kolorystycznie do wnętrza. Mieliśmy tez dużą, naprawdę komfortową łazienkę. Pamiętam, ze bardzo byliśmy zadowoleni z obsługi - zawsze był porządek, czyściutko i pachnąco. Ale wiem, ze były tez gorsze pokoje, tzn. nie tak ładnie urządzone i mniejsze. Znajomi, których tam poznalismy mieszkali z kolei w takim apartamencie z salonem i ogromną sypialnią. Tak więc wszystko zalezy od ustalen z właścicielem. Nie podam Ci w tej chwili namiarów, ale mozesz poszukac sobie ich strony w internecie, pamietam, ze są tam tez zdjecia z tego pensjonatu.Jezeli bys chciala cos jeszcze wiedziec - chętnie napiszę! Pozdrawiam, Mira mama Olka/:hello:
        • Gość: Mira Re: Nad morzem - polecam!!! - adres IP: *.* 21.03.03, 22:54
          :hello: znalazłam adres internetowy www.polonia.mierzeja.plSą tam zdjęcia, cennik i kontakt.Pozdrawiam, Mira.:hello:
    • Gość: aniamania Re: Nad morzem - polecam!!! IP: *.* 22.03.03, 13:34
      A ja prosiłabym o kontakt do pana od tej rybackiej chaty-uwielbiam takie miejsca! Ania.
    • Gość: KKasiaK Re: Nad morzem - polecam!!! IP: *.* 24.03.03, 16:39
      Jeżeli mogę także prosić o namiary do tego Pensjonatu na Helu, to będę wdzięczna.Kasia
    • martha10 Re: Nad morzem - polecam!!! 26.04.03, 14:15
      Mira bardzo proszę cię o namiary na Chatkę rybacką. Właśnie takiego miejsca
      szukam dla mojej rodzinki.
      Pozdrawiam Marta
    • kurkitrzy Re: Nad morzem - polecam!!! 08.05.03, 14:23
      Czy mogę poprosić o namiary na chatkę rybacką ? Będę wdzięczna.

ekurek@era.pl

Pozdrawiam
      Edyta
      • majka.o Re: Nad morzem - polecam!!! 09.05.03, 08:07
        ja rowniez prosilabym o adres!!! majucha
    • bezab Re: Nad morzem - polecam!!! 19.05.03, 10:36
      Mirko
      Czy mogłabyś napisać mi więcej informacji o "chacie rybackiej" na Helu.
      Interesuje mnie czy jest to dom murowany, dokładne wyposażenie kuchni, łazienki
      itd. Czy mżesz mi podać ewentualne namiary do właściciela tego domu? Będę Ci
      bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie - Beata - mama 4-
      miesięcznego Kuby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka