Dodaj do ulubionych

Do zwolenników napaści na Irak

IP: *.lublin.mm.pl 03.04.03, 16:46
Co byście czuli gdyby zabito Wam matkę, ojca lub dziecko na targu w czasie
robienia zakupów? Co byście czuli gdyby na Polskę leciały bomby bo jakiśtam
prezydent Polski byłby zbrodniarzem? Co byście czuli gdyby wasze żony z
dzićmi jechały samochodem np. z Warszawy do Poznania i stałby amerykański
patrol (nie byłoby napisów po polsku o konieczności zatrzymania się ) i tak
sobie za późno dał strzał ostrzegawczy by za sekundę naszprycować kulami
wasze dzieci i żony? Co byście czuli gdyby wasz brat spłonął w samochodzie
żywcem bo Busz wyzwala Polskę?
Husajn Raszid al-Biari, którego brat Faris był jednym z 14 cywilów zabitych
na bazarze 26 marca powiedział:"Ludzie palili się tam żywcem w swoich
autach, na ulicy leżały ciała bez głowy, części ludzkie, ludzie krzyczeli i
uciekali" - opowiada Al-Biari o tym nalocie. - "Uciekali nawet
najodważniejsi. Tak musi wyglądać piekło".
"Teraz kiedy wychodzimy z domu, nie jesteśmy pewni, czy wrócimy" - dodał.
Jego brat Faris wczołgał się właśnie pod swoją taksówkę, aby naprawić rurę
wydechową, gdy uderzył pocisk. "Samochód zapalił się, a on pozostał pod nim,
dopóki nie ugasiliśmy ognia. Zanim go wyciągnęliśmy, górna część jego ciała
całkowicie spłonęła" - powiedział Al-Biari.

Obserwuj wątek
    • canuk Re: Do zwolenników napaści na Irak 03.04.03, 17:44
      Czy Ty wiesz co to znaczy być w niewoli. Ile Ty masz lat?
      Myślę, że nie za bardzo pamiętasz czasy komuny z ery
      Gomółki. Spytaj tatusia - a dopiero potem wygłaszaj
      swoje tyrady.

Nie masz pojęcia o czym piszesz - cytujesz pacyfistyczne
      paragrafy z internetu i uważasz siebie za OBROŃCĘ ludzkości.

Czy Ty umiesz rozroznic Irak od Husejna ? Myślę, że ni
      za bardzo.

• Gość: a psik Re: Do zwolenników napaści na Irak IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 03.04.03, 17:52
        czy mozesz merytorycznie sie ustosunkowac do wypowiedzi - z checia poczytam
        twoj punkt widzenia bo to co napisales to za przeproszeniem "nic"
        • canuk Re: Do zwolenników napaści na Irak 03.04.03, 18:45
          Gość portalu: a psik napisał(a):

> czy mozesz merytorycznie sie ustosunkowac do wypowiedzi
          - z checia poczytam
          > twoj punkt widzenia bo to co napisales to za
          przeproszeniem "nic"

Jeśli mnie pamieć nie myli Husejn i jego partia mielidużo
          czasu, aby tego uniknąć - nie zrobili nic w tym kierunku,
          ateraz grają na uczuciach ludzi całego świata. Jestem
          przeciwny jakiejkolwiek tyranii na świecie i uważam, że
          zagłada Kurdów i Szyitów (razem około 300 tys) była
          większą tragedią niż to co się dzieje w Bagdadzie w tej
          chwili. Tylko szkoda, że w w tym czasie Pacyfy były
          nieobecne.
          • Gość: Prezes Re: Do zwolenników napaści na Irak IP: *.ces.clemson.edu 03.04.03, 18:49
            canuk napisał:

> Gość portalu: a psik napisał(a):
            >
            > > czy mozesz merytorycznie sie ustosunkowac do wypowiedzi
            > - z checia poczytam
            > > twoj punkt widzenia bo to co napisales to za
            > przeproszeniem "nic"
            >
            > Jeśli mnie pamieć nie myli Husejn i jego partia mielidużo
            > czasu, aby tego uniknąć - nie zrobili nic w tym kierunku,
            > ateraz grają na uczuciach ludzi całego świata. Jestem
            > przeciwny jakiejkolwiek tyranii na świecie i uważam, że
            > zagłada Kurdów i Szyitów (razem około 300 tys) była
            > większą tragedią niż to co się dzieje w Bagdadzie w tej
            > chwili. Tylko szkoda, że w w tym czasie Pacyfy były
            > nieobecne.

a gdzie byly amerykanskie skurwysyny gdy bandyta Hussein
            gazowal Kurdow ?
            Handlowali w najlepsze z Husseinem dostarczajac mu
            potrzebna bron tylko dlatego ze walczyl z Iranem.
            Amerykanie to hipokryci do czwartej potegi.
            Fuck USA !
            • canuk Re: Do zwolenników napaści na Irak 03.04.03, 19:02
              CIĄGLE PACYFIE niedpowiedziałeś na moje pytanie - GDZIE
              TY BYŁEŚ W TYM CZASIE - przeciwstawić sie USA i HUSEJNOWI ?!

Wy Płaczki międzynarodowe. Umiecie tylko mącić i mędzić.

• Gość: Bnadem Re: Do zwolenników napaści na Irak IP: *.krakow.pl 03.04.03, 20:32
                canuk napisał:

> CIĄGLE PACYFIE niedpowiedziałeś na moje pytanie - GDZIE
                > TY BYŁEŚ W TYM CZASIE - przeciwstawić sie USA i HUSEJNOWI ?!
                >
                > Wy Płaczki międzynarodowe. Umiecie tylko mącić i mędzić.
                >

I wyszedł z ciebie, Canuk, proamerykański integrysta (jeśli wiesz, co to
                znaczy - wątpię...). Kultury wystarczyło ci do pierwszego celnego argumentu
                przeciwnika. Potem, jak każda miernota, zacząłeś wykrzykiwać obelgi.
                Pogratulować!
            • canuk Re: Do zwolenników napaści na Irak 03.04.03, 19:03
              ... end by the way FACK YOU PACYFY.
    • Gość: Rosa Re: Do zwolenników napaści na Irak IP: *.acn.pl / 10.68.4.* 03.04.03, 18:17
      No i .........
      Podałeś przykłady spłonięcia żywcem okaleczeń no i jakie z tego wysnówasz
      wnioski. Może taki żeby skończyć z wojnami i żyć sobie szczęśliwie ale niestety
      świat nie jest doskonały. W wypadkach też giną ludzie i to w o wiele większych
      ilościach. A jak strasznie płoną ludzie w samolocie który spadnie na ziemię. A
      co by było gdyby moja mama zginęła w katastrofie lotniczej?
      Wojna jest wojną i giną na niej niewinni ludzie lecz wojna może przynieść pokój
      i ocalić w przyszłości miliony osób i to się właśnie liczy. Istnieje coś
      takiego jak mniejsze zło.
      • gini Re: Do zwolenników napaści na Irak 03.04.03, 18:30
        Gość portalu: Rosa napisał(a):

> No i .........
        > Podałeś przykłady spłonięcia żywcem okaleczeń no i jakie z tego wysnówasz
        > wnioski. Może taki żeby skończyć z wojnami i żyć sobie szczęśliwie ale
        niestety
        >
        > świat nie jest doskonały.

Co nie znaczy,ze trzeba wzniecac wojny a wprost przeciwnie trzeba im zapobiegac.

W wypadkach też giną ludzie i to w o wiele większych
        > ilościach. A jak strasznie płoną ludzie w samolocie który spadnie na ziemię.
        A
        > co by było gdyby moja mama zginęła w katastrofie lotniczej?
        >
        To moze zabij rodzicielke od razu jak ci nie sprawia roznicy.Czy sam fakt,ze
        ludzie gina w wypadkach ma usprawiedliwiac np.mordercow?
        Czy taksamo tlumaczylbys zabojce swojej matki, ktory przypuscmy spalil by ja w
        domu zywcem?

Wojna jest wojną i giną na niej niewinni ludzie lecz wojna może przynieść pokój
        >
        > i ocalić w przyszłości miliony osób i to się właśnie liczy.

Tyle tylko,ze nie o to chodzi w tej wojnie, stad taka idiotyczna jest twoja
        argumentacja.

Istnieje coś
        > takiego jak mniejsze zło.

Dla kogo to mniejsze zlo?Dla ciebie przed twoim monitorem napewno, nie dla
        sierot, nie dla tych co stracili rodziny i dobytek calego zycia, nie dlatych co
        do konca zycia zostana kalekami.
      • janosik6 do Rosy i zwolennikow wojny 03.04.03, 18:36
        Kto wam dal prawo decydowaniu o luszkim zyciu ?
        Kim ty jestes ze zrobisz z kogo ci pasoje tyrana i dyktatora ?
        Tylko dlatego ze jakis pojeb wpadl na pomysl zrobic sobie wojaczke ?
        Jezeli tak zle bylo w Polsce za komuny ,TO PYTAM DLACZEGO ?
        Dlaczego Polacy sami wybrali spowrotem komune ?
        Czyzby sami sobie jej nie wybrali ?
        Pomimo nacisku ze stony czarnych sukienkowych ?
        Ja nie glosowalem .
        Ja osobiscie olalem te wybory ale wiekszosc Polakow ?
        No co zrobila wiekszosc ?
        POPROSTU WYBRALA TYCH KRWIOZERCOW CZERWONYCH...
        TERAZ JAK ICH OLEJA < TO WIECIE DLACZEGO ?
        BO TE CHUJASZCZYKI W RZADZIE NIE MAJA NIC WSPOLNEGO Z TAMTYMI CZERWONYMI..
        I przestancie pierdolic frajerskie gadki o demokratach jankesach,
        bo tYLKO demokratami NIE SA>
      • Gość: XXL Re: Do zwolenników napaści na Irak IP: *.echostar.pl 03.04.03, 18:41
        Gość portalu: Rosa napisał(a):

> W wypadkach też giną ludzie i to w o wiele większych
        > ilościach.A jak strasznie płoną ludzie w samolocie który spadnie na ziemię. A
        > co by było gdyby moja mama zginęła w katastrofie lotniczej?

Czy nie rozróżniasz zdarzenia przypadkowego od celowego działania ????

> Istnieje coś
        > takiego jak mniejsze zło.

Nie istnieje, jest wygodna foruła dla
        usprawiedliwiania sprawców przestępstw.
        Taaak szeroka, że można w niej wszelkie
        zło ukryć.
    • Gość: :) :) IP: *.acn.pl / 10.65.0.* 03.04.03, 18:41
      Gość portalu: Lukas napisał(a):

> Co byście czuli gdyby zabito Wam matkę, ojca lub dziecko na targu w czasie
      > robienia zakupów? Co byście czuli gdyby na Polskę leciały bomby bo jakiśtam
      > prezydent Polski byłby zbrodniarzem? Co byście czuli gdyby wasze żony z
      > dzićmi jechały samochodem np. z Warszawy do Poznania i stałby amerykański
      > patrol (nie byłoby napisów po polsku o konieczności zatrzymania się ) i tak
      > sobie za późno dał strzał ostrzegawczy by za sekundę naszprycować kulami
      > wasze dzieci i żony? Co byście czuli gdyby wasz brat spłonął w samochodzie
      > żywcem bo Busz wyzwala Polskę?
      > Husajn Raszid al-Biari, którego brat Faris był jednym z 14 cywilów zabitych
      > na bazarze 26 marca powiedział:"Ludzie palili się tam żywcem w swoich
      > autach, na ulicy leżały ciała bez głowy, części ludzkie, ludzie krzyczeli i
      > uciekali" - opowiada Al-Biari o tym nalocie. - "Uciekali nawet
      > najodważniejsi. Tak musi wyglądać piekło".
      > "Teraz kiedy wychodzimy z domu, nie jesteśmy pewni, czy wrócimy" - dodał.
      > Jego brat Faris wczołgał się właśnie pod swoją taksówkę, aby naprawić rurę
      > wydechową, gdy uderzył pocisk. "Samochód zapalił się, a on pozostał pod nim,
      > dopóki nie ugasiliśmy ognia. Zanim go wyciągnęliśmy, górna część jego ciała
      > całkowicie spłonęła" - powiedział Al-Biari.
      >
      Jestem zwollennikiem wojny z Irakiem na czele ktorego jeszcze stoi banda
      kretynow, zlodziejjaszkow i pierdolonych oszustow. Wiem co bym zrobil. Gdybym
      byl zywym Saddamem Husseinem ( a nie jednym z 7 sobowtorow) to wydalbym rozkaz
      zagazowania kolejnych tysiecy niewinnych istot tak jak to mialo miejsce w
      miejscowosci Halabja. Na dodatek zapisalbym Ciebie do jakiejs koranicznej
      szkoly dla eunuchow abys mogl pozniej wystepowac w telewizji i wypowiadac
      glupoty o Jihad. Pozdrawiam i zycze nabycia wiekszej ilosci rozumu.
      • Gość: a psik Re: :) IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 03.04.03, 18:48
        jezeli ty jestes zwolennikiem tej wojny o pokoj to dlaczego tak siejesz
        nienawiscia w stylu Saddama ktorego nienawidzisz - jakies podobiensstwa w
        charakterach macie ?
    • wielki_czarownik Do Lukasa 03.04.03, 18:53
      A co byś czuł, gdyby w tym kraju rządził drugi Hitler? Gdyby twoją
      żonę/matkę/narzeczoną/córkę porwano z ulicy po to, by mógł ją zgwałcić syn
      wodza, a potem wyrzuciłby ją przez okno? Co byś czuł, gdybyś nie mógł spać w
      nocy, bo nie wiedziałbyś, czy nagle do twojego domu wpadną policjanci, zawiozą
      na posterunek, pobiją, oskarżą o szpiegostwo i rozstrzelają? Albo gdyby jakiś
      bojówkarz cię zastrzelił w biały dzień za to, że mało kochasz Saddama? Co byś
      czuł wiedząc, że zarabiasz 10 USD miesięcznie, a mógłbyś 10000 USD wyciągać
      lekką ręką (ropa). Co byś myślał, gdyby w TV, gazetach i radiu był tylko
      Hussein?
      Więc przestań pierdzielić swoje pacyfistyczne frazesy! I tak w ciągu tej wojny
      zginęło kilkanaście(dziesiąt) razy mniej cywili niż w zeszłym roku z powodu
      represji reżimu.
      • Gość: a psik Re: Do Lukasa IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 03.04.03, 18:55
        hmmmm wiesz nie wim czy to piszesz z autopsji ale opisujesz kraj ktory ni jak
        sie ma do tego z ktorego pochodzi moja znajoma
        • wielki_czarownik Mój wuj był w Iraku 4 lata temu. /nt 03.04.03, 18:58
          • Gość: a psik Re: Mój wuj był w Iraku 4 lata temu. /nt IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 03.04.03, 18:59
            ona tam mieszkala 25 lat a co wuj na kontrakcie cukrownie dla rezimu bodowal ?
            jak nie przymierzakjac koloaborant
            • wielki_czarownik Re: Mój wuj był w Iraku 4 lata temu. /nt 03.04.03, 19:01
              Odwiedzał przyjaciela - wcześniej przez kilka lat tam pracował (lata 80-te)
              przy polskich inwestycjach budowlanych. A kultury by ci się trochę przydało.
              • Gość: a psik Re: Mój wuj był w Iraku 4 lata temu. /nt IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 03.04.03, 19:03
                no dalej twierdze ze kolaborant- dla Hussajna budowal to tak jak dla Hitlera
                • Gość: a psik Re: Mój wuj był w Iraku 4 lata temu. /nt IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 03.04.03, 19:05
                  i to w dodatku budowal po zagazaowaniu przez Hussejna Kurdow nie ruszalo go
                  wtedy sumienie ?
                • wielki_czarownik Re: Mój wuj był w Iraku 4 lata temu. /nt 03.04.03, 19:07
                  Dlaczego kolaborant? On tamy budował i oczyszczalnie ścieków - inwestycje dla
                  zwykłych irakijczyków - po to, by mieli wodę w kranach. Beż żadnego militarnego
                  znaczenia. Ponadto musiał jechać (miał wybór Irak, albo ZSRR - budowa jakiegoś
                  kanału). Nie musisz wszystkich przyrównywać do twoich przodków - SS-manów i
                  Volksdeutschów, którzy własnych sąsiadów wsypali.
                  • Gość: a psik Re: Mój wuj był w Iraku 4 lata temu. /nt IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 03.04.03, 19:13
                    pojechalbys w 1935 roku budowac w trzeciej rzeszy
                    wiedzac ze sa tam obozy koncentracyjne - swiat wiedzial o wojnie iracko
                    iranskiej i o zagazowaniu Kurdow - obojetnie jak na to spojrzec wyslugiwalbys
                    sie hitlerwcom.
                    no a fajnie ze wujek ma opinie wzieta z wycieczki do Iraku 4 lata temu...asem
                    wywiadu moglby zostac - szybki jest w wyciagniu wnioskow.
                    • wielki_czarownik Re: Mój wuj był w Iraku 4 lata temu. /nt 03.04.03, 19:17
                      A miał pojechać na Kamczatkę budować jakieś kanały przez 2 lata?? A może się
                      postawić i trafić do kicia? A teraz idź zrób coś dobrego i się powieś.
                      • Gość: a psik Re: Mój wuj był w Iraku 4 lata temu. /nt IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 03.04.03, 19:20
                        widze ze trafilem na wytrwanego dyskutanta - polemika z toba jest na wysokim
                        poziomie szczegolnie te dodatki rozrywkowe.
                        wiesz ze naklanianie do samobojstwa jest scigane przez prawo ?

ps. na kontrakty zgraniczne szczegolnie dolarowe (Irak) nie jezdzili ludzie
                        opozycji czy przeciwnicy systemu...
                        • wielki_czarownik Re: Mój wuj był w Iraku 4 lata temu. /nt 03.04.03, 19:25
                          1. Przez prawo jest także ścigane pomówienie - o kolaborację mojego wuja (kto
                          zaczął?).
                          2. Wuj nie był ani opozycjonistą, ani przeciwnikiem systemu. A jechać miał na
                          kamczatkę i tylko fuksem się wywinął i pojechał do Iraku (znał język).
                          • Gość: a psik Re: Mój wuj był w Iraku 4 lata temu. /nt IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 03.04.03, 19:35
                            1) ale nie z urzedu.
                            2) czyli mial wybor - co go polechtalo dolary w Iraku ? bo podejrzewam ze i na
                            Kamczatce nie pracowali w warunkach gulagu
                            w sumie pnawinal sie tu ciekawy temat : udzial Polski w budowaniu "hussajnowego
                            imperium" i wspieranie ekonomiczne jego rezimu tak jak pisalem to tak jakby
                            polskie przedsiebiorstwa budowaly w trzeciej rzeszy- jak to ktos kiedys napisal
                            ze irakijczycy jezdza na czolgach produkowanych w Labedach ktore byly
                            wykorzystywane do rozwalania opozycji kurdyjskiej....
    • antykagan Re: Do zwolenników napaści na Irak 03.04.03, 18:59
      Gość portalu: Lukas napisał(a):

> Co byście czuli gdyby zabito Wam matkę, ojca lub dziecko na targu w czasie
      > robienia zakupów? Co byście czuli gdyby na Polskę leciały bomby bo jakiśtam
      > prezydent Polski byłby zbrodniarzem? Co byście czuli gdyby wasze żony z
      > dzićmi jechały samochodem np. z Warszawy do Poznania i stałby amerykański
      > patrol (nie byłoby napisów po polsku o konieczności zatrzymania się ) i tak
      > sobie za późno dał strzał ostrzegawczy by za sekundę naszprycować kulami
      > wasze dzieci i żony? Co byście czuli gdyby wasz brat spłonął w samochodzie
      > żywcem bo Busz wyzwala Polskę?

Nastepna Bleble idioty- pacyfisty, ktory nie ma o niczym pojecia.

A co bys czul wrazliwy saddamiku, jakby Twoj idol Saddam zagazowal twoja rodzine, tak jak zagazowal kilka tysiecy
      Kurdow, ktorzy umierali w straszliwych meczarniach? A gdybys byl Kuwejtczykiem i ocalal jako jedyny z rodziny,
      ktora wymordowal twoj idol, jak tysiace Kuwejtczykow po agresji na ten kraj? Gdzie wtedy byles, zalosny, maly
      gnojku?
      Slyszales o tym ? Gdzie byles wtedy ty i ta wyjaca teraz pod ambasada holota pelna oburzenia na Amerykanow??
      Slyszales, jak torturuja tysiacami ludzi w najokropniejszy sposob? Czytales relacje AI (Amnesty International, bo
      pewnie nie slyszales o takiej organizacji) jak zeby zmusic ojca do zeznan, ktory oparl sie torturom gwalcili na jego
      oczach wielokrotnie jego 9 i 11 letnia corki? Dalej nie bede pisal, bo na takich jak ty szkoda mi czasu. Idz matole bez
      pojecia pod ambasade ambasade amerykanska i wyj razem z Arabami i ch dziwkami, ktorzy dominuja w takich
      hecach. Widzialem taka holote bezmozgowa pare razy.. maja takie same pojecie jak ty o Iraku i o tym, co sie tam
      dzieje..

Wzbudzasz moja pogarde.. jestes zalosny.. przypominasz mi ta bande zabojadow francuskich, ktorzy w 1939 roku
      wyli w Paryzu :� Nie bedziemy umierac za polski Gdansk�. A potem Hitler do nich przyszedl.. Slyszales o tym?
      Watpie...twoja wiedza i analfabetyzm, ktory ujawniasz w swioich postach o tym swiadcza..

• Gość: a psik Re: Do zwolenników napaści na Irak IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 03.04.03, 19:02
        wymien mi jedno sasiadujace z Irakiem panstwo arabskie (protektorat Kuwejt nie
        wchodzi w gre - to takie zaolzie Pilsudzkiego) ktore obawialo sie inwazji wojsk
        Hussajn'a
        • wielki_czarownik Iran 03.04.03, 19:18
          Wojna Irak-Iran pochłonęła 1000000 zabitych po obu stronach,a wojna trwała 10
          lat.
          • Gość: .. Re: Iran IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.04.03, 19:20
            Nie liczac ludzi ktorych Saddam zamordowal wewnatrz Iraku (czy
            zauwazyliscie jak jego portrety przypominaja Stalina?)

wielki_czarownik napisa?:

> Wojna Irak-Iran poch?one˛?a 1000000 zabitych po obu stronach,a
            wojna trwa?a 10
            > lat.
          • Gość: a psik Re: Iran IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 03.04.03, 19:23
            w tej wojnie amerykanie wspierali rezim Saddama Husejna bo bylo im to na
            reke... obecnie Iran nie obawia sie ataku Irakijczykow co Rumsfeld dal do
            zrozumienia ostrzegajac Iran (i Syrie) przed wysylaniem pomocy Irakowi
            • Gość: .. Re: Iran IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.04.03, 19:25
              Oczywiscie ze Irak wtedy wydawal sie mniej grozny niz Iran, ktory ciagle
              jest grozny i moze byc nastepny. Poza tym pokoj milujacy Francuzi
              sprzedali mu reaktor atomowy zeby chlopak mogl sobie zrobic bombki
              na choinke.

Gos´c´ portalu: a psik napisa?(a):

> w tej wojnie amerykanie wspierali rezim Saddama Husejna bo bylo im
              to na
              > reke... obecnie Iran nie obawia sie ataku Irakijczykow co Rumsfeld dal
              do
              > zrozumienia ostrzegajac Iran (i Syrie) przed wysylaniem pomocy Irakowi
              • janosik6 wielki czarowniku nie pi.rdol glupot, pi.rdol SIE 03.04.03, 19:35
                ZA kogo ty nas uwazasz ?
                Za takich idiotow jak ty i ten twoj wojek ?
                Chcesz powiedziec ze jakby nie pojechal na kamczatke to by go
                zamkneli ? w kiciu ?
                Pierwsze slysze aby kontraktowcy byli zmuszani do pracy .
                Poprostu wybral Irak bo tam byly DOLARY....
                A nie rubelki co czekaly by go za prace na kamczatce.
                Aha i jeszcze bredzisz o jego znajomosci jezyka Sadama ?
                Ciekawe w jakiej szkole w polsce tego Sadamowego jezyka uczyli.
                Natomiast kamczatkowskiego <rosyjskiego > to i kamienie w Polsce znaja.
                Wez swego woja i idzcie sie wybranzlowac przed foto tego debila makaka-buscha.
                I przestac PIERDOLIC GLODNE KAWALKI -<cieciu jeden,onanisto z bozej laski>
                • wielki_czarownik Janosiku naucz się czytać 03.04.03, 20:24
                  janosik6 napisała:

> ZA kogo ty nas uwazasz ?
                  > Za takich idiotow jak ty i ten twoj wojek ?
                  > Chcesz powiedziec ze jakby nie pojechal na kamczatke to by go
                  > zamkneli ? w kiciu ?
                  > Pierwsze slysze aby kontraktowcy byli zmuszani do pracy.
                  > Poprostu wybral Irak bo tam byly DOLARY....
                  > A nie rubelki co czekaly by go za prace na kamczatce.

Dostał do zadanie pracy na wyjeździe - z tego powodu, iż wcześniej pracował w
                  Syrii. Nie mógł odmówić, gdyż naraziłoby go to co najmniej na wywalenie z
                  roboty.

> Aha i jeszcze bredzisz o jego znajomosci jezyka Sadama ?
                  > Ciekawe w jakiej szkole w polsce tego Sadamowego jezyka uczyli.

Czy ja mówiłem, że nauczył się w Polsce? On 5 lat w Syrii pracował (lata 70).

> Natomiast kamczatkowskiego <rosyjskiego > to i kamienie w Polsce znaja.
                  > Wez swego woja i idzcie sie wybranzlowac przed foto tego debila makaka-buscha.
                  > I przestac PIERDOLIC GLODNE KAWALKI -<cieciu jeden,onanisto z bozej laski
                  > 2

Drogi Janosiku twa kultura osobista wprost mnie poraża. Więcej na ten temat nie
                  powiem.
                  • Gość: Bnadem Re: Janosiku naucz się czytać IP: *.krakow.pl 03.04.03, 20:45
                    wielki_czarownik napisał:

> janosik6 napisała:
                    >
                    > > ZA kogo ty nas uwazasz ?
                    > > Za takich idiotow jak ty i ten twoj wojek ?
                    > > Chcesz powiedziec ze jakby nie pojechal na kamczatke to by go
                    > > zamkneli ? w kiciu ?
                    > > Pierwsze slysze aby kontraktowcy byli zmuszani do pracy.
                    > > Poprostu wybral Irak bo tam byly DOLARY....
                    > > A nie rubelki co czekaly by go za prace na kamczatce.
                    >
                    > Dostał do zadanie pracy na wyjeździe - z tego powodu, iż wcześniej pracował w
                    > Syrii. Nie mógł odmówić, gdyż naraziłoby go to co najmniej na wywalenie z
                    > roboty.
                    >
                    >
                    > > Aha i jeszcze bredzisz o jego znajomosci jezyka Sadama ?
                    > > Ciekawe w jakiej szkole w polsce tego Sadamowego jezyka uczyli.
                    >
                    > Czy ja mówiłem, że nauczył się w Polsce? On 5 lat w Syrii pracował (lata 70).
                    >
                    > > Natomiast kamczatkowskiego <rosyjskiego > to i kamienie w Polsce zna
                    > ja.
                    > > Wez swego woja i idzcie sie wybranzlowac przed foto tego debila makaka-bus
                    > cha.
                    > > I przestac PIERDOLIC GLODNE KAWALKI -<cieciu jeden,onanisto z bozej las
                    > ki
                    > > 2
                    >
                    > Drogi Janosiku twa kultura osobista wprost mnie poraża. Więcej na ten temat
                    nie
                    >
                    > powiem.

Zwracałeś ludziom uwagę na lulturę wypowiedzi - szczerzę mówiąc nie bardzo
                    wiem, czy zdajesz sobie sprawę, co to takiego. Jeśli chodzi o język - w Syrii
                    mógł poznać jedynie tzw. dialekt syryjski" w werski roboczej, co oznacza, że w
                    Iraku mógł jedynie powiedzieć "as-salaam 'alaykum" i odpowiedzieć na to. Poza
                    ty polscy pracownicy siedzieli głównie w kampusach i pędzili bimber, a tłumacze
                    musieli potem wyciągać "poliglotów' z aresztu, gdzie trafiali za nielegalny
                    handel alkoholem. I na koniec - sprawdziłem bazę danych i żadna polska firma
                    nie prowadziła w omawianym okresie inwestycji na Kamczatce (ani na Dalekim
                    Wschodzie ZSRR).
                    Pozdrawiam obdarzonego bujną wyobraźnią rozmówcę.
                    • wielki_czarownik Re: Janosiku naucz się czytać 03.04.03, 20:57
                      Gość portalu: Bnadem napisał(a):

>
                      >
                      > Zwracałeś ludziom uwagę na lulturę wypowiedzi - szczerzę mówiąc nie bardzo
                      > wiem, czy zdajesz sobie sprawę, co to takiego.

Jeśli wg Ciebie nazywanie ludźi onanistami jest w porządku to gratuluję kultury.

Jeśli chodzi o język - w Syrii
                      > mógł poznać jedynie tzw. dialekt syryjski" w werski roboczej, co oznacza, że
                      w
                      > Iraku mógł jedynie powiedzieć "as-salaam 'alaykum" i odpowiedzieć na to. Poza
                      > ty polscy pracownicy siedzieli głównie w kampusach i pędzili bimber,
                      a tłumacze
                      >
                      > musieli potem wyciągać "poliglotów' z aresztu, gdzie trafiali za nielegalny
                      > handel alkoholem.

Wuj mój przez 5 lat pobytu w Syrii nauczył się trochę arabskiego (nie wiem jaki
                      dialekt) i ta znajomość ówczesnej biurokracji najwyraźniej wystarczyła, aby
                      uznać go za znającego język i nadającego się bardziej do Iraku niż gdzieś na
                      daleki wschód Rosji.

I na koniec - sprawdziłem bazę danych i żadna polska firma
                      > nie prowadziła w omawianym okresie inwestycji na Kamczatce (ani na Dalekim
                      > Wschodzie ZSRR).

Tu nie mogę udzielić konkretnej odpowiedzi, gdyż nie wiem na jakich zasadach
                      miał wuj do ZSRR jechać. Może na wymianę pracowników? To się zdarzało. Z tego,
                      co mi wiadomo to żadna polska firma nie prowadziłą inwestycji w USA, a jednak w
                      latach 70 wuj spędził tam 3 miesiące na jakiejś wymianie inżynierów, czy coś
                      (nie wiem dokładnie). A tak na marginesie co to za baza danych?

> Pozdrawiam obdarzonego bujną wyobraźnią rozmówcę.

Pozdrawiam Sherlocka Holmesa.
                      • Gość: a psik Re: Janosiku naucz się czytać IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 03.04.03, 21:11
                        pssss pssss
                        o m mnie zapmniales
                        • wielki_czarownik Racja. Przepraszam /nt 03.04.03, 22:03
              • Gość: a psik Re: Iran IP: *.zrpa.com / 192.168.1.* 03.04.03, 19:38
                amerykanie dostarczali komponentow do produkcji broni chmicznej i biologicznej
                (wiedzac o przeznaczeniu wojskowym (wiem wiem to juz sie zrobil nudny argument)
                no a co tu ma pietruszka do wiatraka - Iranczycy obecnie zaczynaja budowe
                swojego reaktora atomowego - nastepny rezim do onbalenia jak pol litra wodki ??
                • Gość: Bnadem Re: Iran IP: *.krakow.pl 03.04.03, 20:49
                  Gość portalu: a psik napisał(a):

> amerykanie dostarczali komponentow do produkcji broni chmicznej i
                  biologicznej
                  > (wiedzac o przeznaczeniu wojskowym (wiem wiem to juz sie zrobil nudny
                  argument)
                  > no a co tu ma pietruszka do wiatraka - Iranczycy obecnie zaczynaja budowe
                  > swojego reaktora atomowego - nastepny rezim do onbalenia jak pol litra
                  wodki ??

To zależy - jeśli "victoria" w Iraku wystarczy Bushowi, żeby wygrać następne
                  wybory w USA, będzie spokój. Jeżeli cywilizacja hamburgera i myszki Mickey
                  odczuje brak patriotycznych uniesień, zaczną z Iranem (Korea Północna powinna
                  być teoretycznie pierwsza, ale Iran Amerykanom się kojarzy... i też ma ropę -
                  wiwat amerykańska demokracja i jej zbawcza misja pokoju dla całego świata!)
    • Gość: Lukas Re: Do zwolenników napaści na Irak IP: *.lublin.mm.pl 04.04.03, 08:37
      1) Pytałem się co byście czuli w takim momencie a nie to czy jesteście za
      Buszem
      2)Widzę, że większość (większosć, nie wszyscy) zwoleników wojny na tym forum
      to bezmózgowcy, dla których:a) jeżeli ktoś jest przeciwko napaści na
      Irakijczyków to jest automatycznie zwolennikiem Saddama, b) jeżeli ktoś jest
      przeciwko Szaronowi to jest automatycznie antysemitą c) jeżeli ktoś się pyta
      co byś czuł gdyby zabito ci matkę na targu to od razu jesteś zwolennikiem
      Saddama, od razu przykłady z WTC itd. Irak ma tyle wspólnego z zamachem na WTC
      co Szaron z Islamem lub Osama z Judaizmem. Wiecie co czuli ludzie na tym targu
      paląć się żywcem? - czuli to samo co ludzie palący się żywcem w WTC....ale dla
      większości buszofilii na tym forum to byli TYLKO (!)Irakijczycy (nazywani
      przez buszofili niekiedy arabstwo, islamska chołota.. jakże podobni umysłowo
      są do was nazywający Żydów żydostwo antysemici) a w WTC to ci lepsi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka