Dodaj do ulubionych

przepisy z blendera

IP: *.plusgsm.pl 24.02.11, 23:06
jakie znacie niskokaloryczne przepisy z uzyciem blendera? :-)
Obserwuj wątek
    • paluszki38 Re: przepisy z blendera 24.02.11, 23:45
      1. Jogurt + owoce + troszkę cukru:)

2. Zupy krem - czyli zblendowane warzywa w wywarze z jednym dominującym warzywem:)

• lonely.stoner Re: przepisy z blendera 24.02.11, 23:54
        ja znam duzo ale podam ci moje ulubione:

1. banan, awokado, troche mleka, jogurt naturalny albo jakis smakowy- miksujesz, super! na sniadanie extra!!

2. banan, truskawki, jogurt naturalny, troche mleka- miksujesz.

w ogole na zime to lubie kupowac mrozone owoce (jakis mix- maliny, truskawki, jezyny) i miskowac to z jogurtem naturalnym. Nie slodze nigdy, czasem troszke miodu dodaje.

3. zupa marchewkowa- gotujesz sporo marchewki, moze byc w calosci, jak zmieknie, wrzucasz do blendera - miksujesz, serwujesz z posiekana natka kolendry i lyzka jogurtu naturalnego, albo po prostu z kolendra.

4. zupa pomidorowa z papryka- gotujesz papryke czerwona, pomidory z puszki, zabek czosnku , chilli, wrzucasz do blendera, miksujesz- serwujesz z lyzka jogurtu naturalnego.

JA zanim wrzucam cos do blendera czekam chwile az ostygnie- nie wrzucam i nie miksuje nigdy nic takiego prosto z garnka. Do obu zupek mozna dodac co ci przyjdzie do glowy- ziemniaka, cebule, wywar z warzyw/rosol, po zblendowaniu grzanki pokrojone w kostke, drobny makaron, ryz...
        • lonely.stoner Re: przepisy z blendera 24.02.11, 23:56
          albo tu: Tekst linka
    • krysia2000 Przepisy z blendera? 25.02.11, 08:22
      To tak sobie czytelne te przepisy wyjdą. Czcionka za drobna będzie.

Gość portalu: uczennica napisał(a):

> jakie znacie niskokaloryczne przepisy z uzyciem blendera? :-)

Kruszony lód. Może być?
      • Gość: uczennica Re: Przepisy z blendera? IP: *.plusgsm.pl 25.02.11, 08:32
        dziekuje za przepisy i czekam z niecierpliwoscia na nastepne.:-) blender ma funkcje kruszenia lodu,a nawet migdaly juz kiedys nim kruszylam. tylko jakos np.brokuly musialam wczesniej rozmrozic,gdy probowalam zrobic maslo brokulowe,bo naszla mnie na nie wena tworcza. niestety maslo brokulowe mojego pomyslu okazalo sie porazka roku.
        • linn_linn Re: Przepisy z blendera? 25.02.11, 09:10
          To zrob pesto brokulowe:
          fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,58261301,58610995,0,2.html?v=2&noi=1
    • paluszki38 Re: przepisy z blendera 25.02.11, 09:31
      Ciekawe w smaku są owoce plus gotowy sok (lub własnoręcznie zrobiony).

Pomarańcza, banan, truskawki + sok pomarańczowy...
    • very.martini Re: przepisy z blendera 25.02.11, 09:36
      Gotowaną wodę możesz przekręcić, ale, niestety, będzie miała więcej kalorii niż zimna.

Wiele zup można miksować, jeśli lubisz taką konsystencję. Wpisz wujkowi googlowi zupa krem, krem z ... (i tu ulubione warzywo), i wyskoczą setki przepisów, ciężko schrzanić taką zupę.

16%VOL
      22%VAT

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka