pauola 08.01.07, 09:40 Czy ktoś tam był na weselu i ma jakieś uwagi, którymi chciałby się podzielić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megisa1 Re: Zamek w Dobrej 18.01.07, 12:20 moja znajoma była tam na weselu i narzekała że jedzenie było zimne (bo chyba skąs dowozili a podobno mieli robic na miejscu) i strasznie było zimno w pomieszczeniach bo nie grzali, a panna młoda mówila że starsznie skasowali ją za dodatkowe półmiski z owocami ale pewnie to wsztystko kwestia uzgodnień więc niech się ktoś wypowie kto tam organizował ;) Odpowiedz Link
panikarola Re: Zamek w Dobrej 19.01.07, 23:00 cos musi byc na rzeczy, tez takie uwagi slyszalam, ze drogo i jedzenie strasznie slabe. Odpowiedz Link
diamentowy_kolczyk Re: Zamek w Dobrej 29.01.07, 14:45 my powaznie zastanawialismy sie nad organizacja wresela w dobrej, ale.... slyszalam niepochlebne komentarze co do jedzenia,chociaz pan zapewnial, ze ma byc przygotowywane na miejscu. nadto....wiem, wiem, ze cena jest do negocjacji, ale nie podobalo nam sie to, ze "na dzien dobry" dostalismy zupelnie inna cene niz dwie nasze znajmome pary- tak, jakby ceny byly brane z sufitu, no moze po jakiejsc wstepnej ocenie niewiadomo jakikmi kryteriami sie kierujacej, na podstawie obserwacji narzeczonych Odpowiedz Link
pauola Re: Zamek w Dobrej 01.02.07, 15:04 zapytam niedyskretnie jaka cene dostaliscie? Odpowiedz Link
diamentowy_kolczyk Re: Zamek w Dobrej 01.02.07, 16:00 180 zł + 2500 za fakt wynajecia zamku Odpowiedz Link
maraxela Re: Zamek w Dobrej 13.02.07, 17:27 co????????? ja pytalam sie o zamek miesiac temu i wlasciciel powiedzail 180 od osoby a to 2500 to nie wiem skąd mu sie wzielo.Ja sie zdecydowalam na karczme w Borowej Oleśnickiej.Bylam w tym zamku 1 malo miejsca do tanczenia 2 Goscie jedza na innej sali niz jest zabawa taneczna-co moze oznaczac ze ciotki sie rozsiada i tak cale wesele beda siedziec a na parkiecie bedzie garstka ludzi 3 Oglenie jakoś tam jest malo miejsca na wszytko Odpowiedz Link
awangarda80 Re: Zamek w Dobrej 20.06.07, 17:50 Nam wczesną wiosną proponowano 160 zł/os. Sporo podnieśli cenę ;) Ostatecznie nie zdecydowaliśmy się na Zamek w Dobrej. Miała na to także wpływ negatywna ocena znajomych, którzy tam robili wesele. Wprawdzie na początku mówili, że podobało im się, ale kiedy powiedzieliśmy, że chcemy tam robić wesele to stwierdzili, że nie mogliby z czystym sumieniem polecić nam tego miejsca. A szkoda, bo wygląda ciekawie. Odpowiedz Link
mariell1 Re: Zamek w Dobrej 30.06.07, 18:30 cześć tak was czytam dziewczyny z podziwem,z reguły wesela organizują nam rodzice a my akceptujemy ich propozycje bo to oni za to płacą,my finansowaliśmy sobie sami wesele i wyglądało to tak : cena menu to od 160,00-190,00 zł i w zależności co wybraliśmy w menu taka była cena,wiec jeden ma to 160,00 a drugi to droższe bo wybrał bogatsze,2500,00 zł to była cena za wynajem Zamku,no tak płaci sie za klimat historyczny bo to nie ,,knajpa" a chcieliśmy ten wyjatkowy dzień zapamietać na całe życie,a co do dwóch sal tanecznej i jadalnej to oglądaliśmy to miejsce wcześniej i odpowiadało nam,to chyba na tyle. Odpowiedz Link
awangarda80 Re: Zamek w Dobrej 03.07.07, 19:16 Byliśmy zaawansowani w rozmowach nt. organizacji wesela. Nie oferowano nam mniej lub bardziej bogatego menu o różnej rozpiętości cenowej, tylko jedną opcję za 160 zł. O cenie za wynajem zamku nie było mowy. Bardzo mi się to miejsce podobało ale ostatecznie nie zdecydowaliśmy się. No i mała refleksja: mariell1, mogę Cię zapewnić, że nie jesteś jedyną osobą, która sama finansuje wesele;) takie czasy. A propos - jesteś już po weselu? kiedy je organizowałaś?? Odpowiedz Link
pauola Re: Zamek w Dobrej 01.08.07, 11:17 odsylam do swojej notatki w temacie ODRADZAM ZAMEK W DOBREJ. Bylo fantastycznie, nawet wiecej bylo magicznie :) to naprawde jedno z bardziej niesamowitych przezyc w moim zyciu :) Odpowiedz Link
sztunia_foszek Re: Zamek w Dobrej 02.08.07, 20:41 Witam, Oto co zaproponowano mi w tym miejscu: Koszt menu min. 160 zl/osoby (bez ciast i alkocholu, owoce tylko raz wylozone i nie dokladane pozniej, chyba ze za oplata. Nic sie nie dowiedzialam na temat ilosci sokow na osobe) wynajecie zamku: 2500 zl Orkiestra 2000-4000zl Foto-video: 1500-2500 Dekoratorka-florystka: 1500-25000 zl (po rozmowie mialam wrazenie ze musza ich pania wziasc) Noclegi: 90 zl/osoby. Odpowiedz Link
pauola Re: Zamek w Dobrej 03.08.07, 08:50 Faktycznie wszystko zalezy od tego na czym sie skupiasz, ja stwierdzilam, ze chcemy zrobic wesele po minimalnych kosztach, a jednoczesnie zeby bylo pieknie, wiec wybralismy zamek, bo mnie on najbardziej odpowiadal, a cala reszte zatalwialismy na wlasna reke - florystki, cukiernie (polecam w Oleśnicy cukiernia Pralinka zrobili przepieknego torta w stylu angielskim, przypominajacego moja suknie, pofalowanego, cudo, ciasta tez pierwsza klasa, w tym praliny na szkle, tiramisu z prawdziwego mascarpone i mase innych pysznosci i kosztowalo nas to z tortem 900 zl)czy dj'a. Na zamku wykupilismy noclegi dla najblizszych, po dlugich negocjacjach :) z panem Zbyszkiem, no i fakt rezerwacja zamku plus koszty menu. Owoce podane zostaly w formie salatki owocowej podanej w wydrazonym arbuzie i na weselu i na poprawinach, pycha! Co do sokow i innych napojow to naprawde bylo bez ograniczen, tutaj nie ma sie co upierac przy podawaniu minimalnej liczby. Napoje staly caly czas na stolach i nikomu nic nie zabraklo. Byl tez lod i cytryny na drinkow kolo barku ktory sami przygotowalismy. Naprawde wszystko zalezy od pomyslu i tego co chce sie zlecic a o co zadbac samemu. Nie ukrywam bylo to meczace, no ale coz...taki byl nasz wybor :) pozdrawiam, Odpowiedz Link