ujec_karol 25.01.07, 13:25 Na stronie 29 wszystko na ten temat. Jeśli macie 2,5 zł na zbyciu, to można zainwestować w "Kobrę Beskidzką". Jeśli nie macie ochoty, mamy nadzieję, że teskt ukaże się także w GZC. Tak więc można poczekać do jutra:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
albrecht1 Re: Polemika BKC z red.Horowskim w Kronice:-) 25.01.07, 14:41 Czekam do jutra i liczę na skaner Stoika. Nie mam zamiaru dofinansowywać brukowca KB :) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 dopiero na 29-tej ? 25.01.07, 15:11 to chociaż dobrze, że wszystko i że na temat ; ) jak będzie w GZC, to naturalnie wrzucę Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 S. Horowski vs. BKC \ Kronika Podb.\ 25.01.2007 25.01.07, 20:51 Wrzucam z poczucia kronikarskiego obowiązku, chociaż bez większej przyjemności ckcieszyn.w.interia.pl/docs/sh01.jpg ckcieszyn.w.interia.pl/docs/sh02.jpg ckcieszyn.w.interia.pl/docs/sh03.jpg Szanownie Oświeconemu Panu Autorowi serdecznie gratuluję wysokiej samooceny i niczym niezagrożonego świetnego samopoczucia. Doskonały kawał rzetelnej dziennikarskiej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
czesiohill I dlaczego obrażasz dziennikarzy? 26.01.07, 07:55 Ten pan tylko pracuje w redakcji Kb i pisze "artykuły". Pewnie Naczelny dostał za zadanie dofinansowanie pana H. wierszówkami i to ze wspomagamniem GZC. Aha. Wyjaśniam - piszę na zasadzie nożyc na stole. Pewnie dlatego, że mam na gardle nóż terminowy - to muszę mieć 5 minut na odreagowanie. Aha 2. Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku :))) Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: S. Horowski vs. BKC \ Kronika Podb.\ 25.01.20 26.01.07, 08:54 Dzięki CiStoiku, forumowy "skanerzysto". Dzięki Ci za uszporowanie kilku złotych na cel bardziej szczytny, niż kupowanie tego szmatławca, który nawet układ graficzny ma rodem z głębokiego PRL-u i który szczyci się swoim 50- leciem. Wiadomo zaczynał w okresie stalinizmu, to było dobra szkoła dla publikowania takich paszkwili jak ten omawiany. Wolę te parę "zeta" wydać na szlachetne piwo stela, z książęcego browaru, niech produkuje jak najdłużej. Bo choć księstwa już nie ma , to jego duch nadal jest żywy. Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 niezamaco 26.01.07, 09:39 spójrz na to w ten sposób, że jak jeden stoik się poświęci, to jest szansa, że kilka osób przeczyta i nie kupi, a wtedy bilans wychodzi na plus ; ) inni z kolei ani by nie przeczytali, ani nie kupili... a KB kupiłem dla własnego spokoju, bo mnie ciekawość męczyła i w sumie dobrze, bo w dzisiejszym GZC polemika występuje w wersji okrojonej o list dr Chromika. Odpowiedz Link Zgłoś
silesianer Re: niezamaco 26.01.07, 11:54 Panowie, dzięki wam dowiedziałem się o całej sprawie (tu gdzie mieszkam rzeczone tytuły są niedostępne). Mam absolutne zrozumienie dla Waszej postawy, doceniam działalność którą propagujecie historię Ziemi Cieszyńskiej. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: S. Horowski vs. BKC \ Kronika Podb.\ 25.01.20 26.01.07, 09:26 Można rzec z ostatniej chwili- w audycji Radia Katowice jaka jeszcze w tej chwili trwa, autor "splagiatowanych" słów, Bielszczanin od kilku pokoleń powiedział epxresis verbis- uważam Bielsko za śląskie miasto, uważam się za Ślązaka (w sensie regionalnej przynależności) i za Polaka." I niemal w całości podzielam pogląd Pana Dr-a. A Pan H., cóz niech mu lekkim będzie pióro. Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.arch o Jezuniu! 27.01.07, 22:36 najpierw sie zdziwilem, jak przeczytalem pana H., potem?, potem znowu sie zdziwilem, a chwile pozniej zrobilo mi sie bardzo przykro. Zawsze jest mi smutno gdy przeciwko kulturze, spokojowi, wiedzy i szlachetnym checia (bo trudno odmowic dzialalnosci Bractwa takowych) jedynym argumentem jest ordynanarna glupota, ktora prezentuje redaktor H. Dlaczego to robi??? - jego tajemnica - musi byc jednak bardzo nieszczesliwym czlowiekiem - jak kazdy frustrat zreszta "zniesmaczony" Przemo S Odpowiedz Link Zgłoś