Dodaj do ulubionych

flilm z krzywdzoną 14-latką w necie

22.02.07, 08:39
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3936867.html
1/ współczuję tej dziewczynie, że ją zgwałcono (należy się kara dla sprawcy)
2/ współczuję tej dziewczynie, że ktoś zgwałcił ją ponownie umieszczając ten
film w internecie (należy się kara dla sprawcy)
3/ współczuję tej dziewczynie że w szkole ją tak potraktowano (rówieśnicy
postąpili skandalicznie wyśmiewając ją)
4/ bardzo dobrze że rodzice i szkoła otoczyli ją opieką

ALE:

sorki: 13-letnia (zdarzenie miało miejsce w czerwcu zeszłego roku)
dziewczynka tak pijana, że urwał jej się film - to nikt mi nie powie, że nie
jest sama sobie winna.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 08:44
      sorki: 13-letnia (zdarzenie miało miejsce w czerwcu zeszłego roku)
      > dziewczynka tak pijana, że urwał jej się film - to nikt mi nie powie, że nie
      > jest sama sobie winna.

NIE JEST SAMA SOBIE WINNA.To jest dziecko!!!
      • venus22 [...] 22.02.07, 08:58
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • feminasapiens do venus22 22.02.07, 09:25
          > a co, uwazasz ze jakby tobie sie tak film urwal to znaczy ze automatycznie
          > zapraszasz kazdego kto chce na d..e???
          >

Droga venus, oświadczam ci że nigdy w życiu ani się nie upiłam ani tym bardziej
          mi się film nie urwał, a tym bardziej w wieku 13 lat.

I nie wyzywaj mnie, bo ja ciebie nie wyzywam.
          • bri Re: do venus22 22.02.07, 11:36
            Jak to sama sobie winna? To znaczy, że nieprzytomną osobę można zgwałcić bo to
            jej wina? Rozumiem, że nieprzytomność musi być spowodowana alkoholem lub
            narkotykami bo jak straci przytomność z innych powodów to już chyba nie można
            jej zgwałcić tak, żeby nie była sama sobie winna?
            • Gość: zniesmaczony Re: do venus22 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:16
              ta dziewczyna nie miała zaburzeń świadomości, tylko była pijana jak bela
              • Gość: taki jeden Re: do venus22 IP: 81.19.200.* 22.02.07, 12:27
                sila jej nie upili.... sama zlopala..
                • sir.vimes Re: do venus22 22.02.07, 12:34
                  Tylko, że to nie ma nic do rzeczy.
                  • Gość: taki jeden alez ma.... IP: 81.19.200.* 22.02.07, 12:55
                    ma do rzeczy i to duzo. a. wiedziala co robi pijac
                    b. wiedziala z kim pije.
                    c. nie miala nic przeciwko uprawianiu seksu... wiec najpewniej to nie byl jej 1
                    raz.

czy wedlug ciebie kazda kobieta ktora po pijanemu uparwia seks jest od razu
                    gwalcona??
                    • sir.vimes To jasne 22.02.07, 13:01
                      Kobieta, która nie udziela przyzwolenia na seks lub jest zbyt nieprzytomna by
                      takowego udzielić, lub ma zaburzoną świadomość (lekami, dragami, czymkolwiek)
                      lub jest dzieckiem - jest gwałcona.

Według twojej definicji kobiety zaprawione pigułkami gwałtu same są sobie winne.
                      • Gość: takijeden Re: To jasne IP: 81.19.200.* 22.02.07, 13:04
                        > Według twojej definicji kobiety zaprawione pigułkami gwałtu same są sobie
                        winne

oczywiscie, ze nie. Ale jak ida pic z podejzanymi typami to juz czesciowo tak.
                        • sir.vimes Re: To jasne 22.02.07, 13:05
                          A jak ida z niepodejrzanymi?
                          Myślisz, że każdy gwałciciel ma na twarzy więzienny tatuaż i widać po nim, że
                          lubi gwałcić? Nie bądż śmieszny.
                          • Gość: taki jeden Re: To jasne IP: 81.19.200.* 22.02.07, 13:11
                            kazda 13 latka ktora idzie pic alkohol z chlopakami jest juz ..no coz..zwykla
                            dziwka. normalne dzieci nie upjijaja sie do nieprzytomnosci wieku 13 lat.
                            • bengal Re: To jasne 23.02.07, 09:02
                              Gość portalu: taki jeden napisał(a):

kazda gosc ktory wykorzystuje pijana/nieprzytomna kobiete to chory perwert
                              ktory nigdy nie bylby w stanie zainteresowac soba kobiety/dziewczyny w
                              normalnych okolicznosc;
                              pewnie ma kompleks malego penisa i powinien byc wykastrowany!
                              • Gość: zniesmaczony Re: To jasne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:07
                                ty każdego chcesz kastrować
                                masz jakieś obsesje synku?
                                czy "małego" za małego?
                                • sir.vimes Re: To jasne 23.02.07, 16:44
                                  Mężczyzna z najmniejszym nadal jest mężczyzną. Gwałciciel to tylko zwierzę.
                                  Twoja obsesja bronienia gwałcicieli ma jakieś podłoże, hm?
                            • Gość: zniesmaczony Re: To jasne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:08
                              i tak też było przed laty... za "łatwą" od razu uznawano dziewczynę, pijącą
                              alkohol z chłopakami...
                              teraz - conajmniej "święta i niewinna"...
                      • Gość: zniesmaczony nieufność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:06
                        > Według twojej definicji kobiety zaprawione pigułkami gwałtu same są sobie winne
                        Teraz do pewnego stopnia tak!
                        Bo policja już ostrzegała, że drinka należy dopijać do końca, nie zostawiać "na
                        później", by nikt nie miał okazji czegoś dodać. I drinka zamawiać przy barze, a
                        nie że ktoś ci poda/przyniesie...
                        Wiadomo, jakie są zagrożenia, więc musi być pewna doza nieufności...

W kodeksie drogowym też masz zasade ograniczonego zaufania do innych
                        użytkowników. Skąd wiesz, że nagle ci nie wyjedzie z bocznej uliczki jakiś debil?
                        • sir.vimes Re: nieufność 22.02.07, 13:11
                          Co to ma do rzeczy? Nie widzę analogii.
                          • Gość: zniesmaczony Re: nieufność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:15
                            tak wszystkim bezgranicznie ufasz?
                            gratuluję naiwności...

a zgodnie z kodeksem drogowym, jak jakiś debil wyjechał mi z bocznej drogi i
                            spowodował kolizję, to ja też zarobię mandat - właśne za niezachowanie należytej
                            ostrożności (ograniczonego zaufania)
                            • Gość: taki jeden Re: nieufność IP: 81.19.200.* 22.02.07, 13:17
                              > a zgodnie z kodeksem drogowym, jak jakiś debil wyjechał mi z bocznej drogi i
                              > spowodował kolizję, to ja też zarobię mandat - właśne za niezachowanie
                              należyte
                              > j
                              > ostrożności (ograniczonego zaufania)

?????????????????????????????????

to chyba w chinach... jak on spowoduje wypadek to on jest winny,.
                              • Gość: zniesmaczony Re: nieufność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:20
                                własnie u nas, nie w Chinach...
                                a potem się czyta jak "krawężniki" są bezmyślne przy wystawianiu mandatów...
                            • sir.vimes Re: nieufność 22.02.07, 13:18
                              Nie, nie wszystkim ufam.

ale sytuacje na drodze nie maja nic wspólnego z gwałtem.
                              • Gość: beti22 Re: nieufność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:25
                                Jeżeli ktoś z drogi podporządkowanej z dużą prędkością wjeżdża na drogę z
                                pierwszeństwem i ten na drodze z pierwszeństwem ma możliwość wyhamowania to
                                powinien to zrobić dla własnego bezpieczeństwa. Głupotą jest myślenie - uderzy
                                we mnie, zostanę kaleką być może na całe życie, ale to on prawnie będzie winny i
                                ukarany. Szczyt głupoty. Uważam jednak, że rzeczywiście gwałt to nie wypadek na
                                drodze (chodzi poprostu o porównanie reakcji), a dziecko to nie kierowca.
                                Dziewczynka mogła nie przewidzieć skutków swojego bezmyślnego upicia się.
                                Szkoda, że tyle musiała przejść aby być teraz bardziej otrożna.
                                • Gość: zniesmaczony Re: nieufność IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:31
                                  porównanie obrazuje ten sam poziom bezmyślności
                                  po prostu - dziewczyna nie powinna pić
                                  • Gość: beti22 Re: nieufność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:34
                                    Dokładnie o to mi chodziło. Na końcu sprostowałam, żeby wszyscy zrozumieli, że
                                    nie porównuję drogi do gwałtu, tylko że chodziło mi o porównanie. Zauważyłam, że
                                    niektórzy mają tendencję do uogólniania i wciskania innym do ust tego czego nie
                                    powiedzieli :):) Hehe .... myślę, że odniosłeś podobne wrażenie :):) Pozdrawiam.
                                    • Gość: beti22 Re: nieufność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:35
                                      O porównanie bezmyślności oczywiście. Gwałt i droga to nie to samo, ale
                                      lekkomyślność podobna.
                              • Gość: taki jeden Re: nieufność IP: 81.19.200.* 22.02.07, 13:32
                                gwalt nie jest gwaltem, jezeli kobtka sie zgodzi...nawert po pijanemu
                                • sir.vimes Re: nieufność 22.02.07, 13:40
                                  Musisz być strasznie zdesperowany.
                                  Po pierwsze - 13 latka to nie kobieta. Po drugie - dzieciak pijany w sztok
                                  mógłby mi wyrażać przyzwolenie nawet na obdarcie ze skóry i co z tego? Tak samo
                                  jak człowiek po lekach - pijany nie do końca odpowiada za to co mówi.
                                  Zresztą , tu nie było przyzwolenia.
                                  • Gość: taki jeden Re: nieufność IP: 81.19.200.* 22.02.07, 15:22
                                    no to zanczyloby ze kazdy seks po pijanemu to od razu gwalt. obawiam sie, ze
                                    morderstwo po pijanemu bedzie morderstwem, seks po pijanemu tez jest seksem,
                                    mimo, ze bez alkoholu nie koniecznie bysmy tego chcieli. Ale pijac alkohol
                                    odpowiadamy za to co robimy... niestety,. Alkohol nie jest zwolnieniem od
                                    odpowiedzialnosci zw wlasne czyny.

• smolasmola Re: alez ma.... 24.02.07, 18:35
                      To chyba niema znaczenia czy była pijana czy nie to gwałciciel czuł się bezkarny
                      i to on wiedział w danym momencie że popełnia przestępstwo i może zostać
                      ukarany.Gdyby wszyscy potępiali takie i inne wybryki to właściwych wyborów było
                      by więcej.Podstawcie na jej miejsce kogoś bliskiego i dopiero wtedy się
                      wypowiadajcie wtedy będziecie bardziej obiektywni.
              • bri [...] 22.02.07, 12:30
      • feminasapiens sama sobie winna? 22.02.07, 09:21
        Gość portalu: Gość napisał(a):

>
        > NIE JEST SAMA SOBIE WINNA.To jest dziecko!!!

Okej, winni są rodzice, że nie nauczyli swojego dziecka, że nie pije się
        alkoholu.

Po drugie:

oczywiście, to jeszcze dziecko, ale pamiętam że sama byłam 13-letnią dziewczyną
        i nie przyszłoby mi do głowy upijać się.

13-latka ma się uczyć, dojrzewać, wzdychać do chłopaków, pisać pamiętniki,
        marzyć o wielkiej miłości, rozwijać swoje pasje, malować oczy ukradkiem,
        rysować serduszka w zeszycie, plotkować z koleżankami, cieszyć się życiem
        DZIECKA(!)
        A nie upijać się do nieprzytomności.

13-latka (okej, na spółkę z rodzicami) zepsuła swoje dzieciństwo.

• kot_behemot8 Re: sama sobie winna? 22.02.07, 10:40
          > 13-latka (okej, na spółkę z rodzicami) zepsuła swoje dzieciństwo.

Aha. Winna jest ona, jej rodzice... a o gwałcicielach ani słowa. NIeźle jak na
          kobioetę;)
          • sir.vimes Re: sama sobie winna? 22.02.07, 10:44
            A co mają do rzeczy gwałciciele? Jakby się dziewczyna grzecznie zajmowała
            pamiętniczkiem w serduszka - na pewno nigdy nic złego by jej nie spotkało:/
            Żenua i tyle.
            Zresztą, dziwię się, że się dziwisz:))) , że napisała to kobieta. Teraz modny
            jest taki antykobiecy ton u pańć.
          • feminasapiens Re: sama sobie winna? 22.02.07, 11:17
            kot_behemot8 napisała:

> > 13-latka (okej, na spółkę z rodzicami) zepsuła swoje dzieciństwo.
            >
            >
            > Aha. Winna jest ona, jej rodzice... a o gwałcicielach ani słowa. NIeźle jak
            na
            > kobioetę;)
            >

Przeczytaj jeszcze raz mój pierwszy wpis a znajdziesz "słowo" o gwałcicielach i
            nawet moją o nich opinię.
        • karolana ! 22.02.07, 12:22
          nooo i mamy nieskalaną, niewinną niczym lelija :D
          i nigdy nie zrobiłaś jako małolata nic głupiego, nigdy nie popełniłaś błędu,
          twoi rodzice również nie. gratulacje, ale realny świat taki czarno-biały nie
          jest i NIC nie usprawiedliwia GWAŁTU!!!!!!! nie dociera to do ciebie? to, że
          możesz być schlana do nieprzytomności, możesz być nawalona jak autobus w
          godzinach szczytu i NIKT nie ma prawa cię dotknąć, a jeśli cię zgwałcą,to
          GWAŁCICIEL jest winny, nie ty.
          a ty, powiedz mi, gdzie ty teraz spotkasz te nastolatki ryzujące ukradkiem
          serduszka, co? czasy się zmieniły, a zmieniły się dzięki NAM, DOROSŁYM. To nasza
          wina, ze dzieci takie są. i w ogóle... weź się zastanów nad sobą, bo przez
          takich jak ty gwałciciele nie idą czasem nawet do więzienia. tfu!
          • bengal Amen 23.02.07, 09:06

wlasnie!
            tylko jakos to do tepych glow nie dociera!!!!
            najgorsze, ze wlasnie kobiety maja takie podejscie rowniez;

karolana napisała:

> nooo i mamy nieskalaną, niewinną niczym lelija :D
            > i nigdy nie zrobiłaś jako małolata nic głupiego, nigdy nie popełniłaś błędu,
            > twoi rodzice również nie. gratulacje, ale realny świat taki czarno-biały nie
            > jest i NIC nie usprawiedliwia GWAŁTU!!!!!!! nie dociera to do ciebie? to, że
            > możesz być schlana do nieprzytomności, możesz być nawalona jak autobus w
            > godzinach szczytu i NIKT nie ma prawa cię dotknąć, a jeśli cię zgwałcą,to
            > GWAŁCICIEL jest winny, nie ty.
            > a ty, powiedz mi, gdzie ty teraz spotkasz te nastolatki ryzujące ukradkiem
            > serduszka, co? czasy się zmieniły, a zmieniły się dzięki NAM, DOROSŁYM. To nasz
            > a
            > wina, ze dzieci takie są. i w ogóle... weź się zastanów nad sobą, bo przez
            > takich jak ty gwałciciele nie idą czasem nawet do więzienia. tfu!
          • bengal PS: 23.02.07, 09:09

z takim podejsciem, ze to dziewczynka sama sobie winna,
            bo pila
            bo nosila wyzywajace ubrania etc
            to powinnismy wprowadzic obowiazkowe burki na ulicach i zakaz picia alkoholu dla
            kobiet

BTW kto daje 13letniemu dziecku alkohol
            jakie doswiadczenie o ludzkiej naturze ma taka 13latka?!
            skad niby miala wiedziec, ze kolesiom nie mozna ufac

gdyby tak dorwac tego, kto gwlacil i tego, kto udostepnil film w inernecie...
            och!!
        • arek103 W Polsce zawsze winna jest ofiara gwaltu, nigdy gw 24.02.07, 21:24
          W Polsce zawsze winna jest ofiara gwaltu, nigdy gwalciciel. Taka juz mentalnosc
          tych ludzi. Mozna tylko miec nadzieje, ze kiedys to sie zmieni.
    • sir.vimes Ofiara gwałtu nigdy nie jest winna 22.02.07, 09:00
      Biedne dziecko.
      • Gość: taki jeden biedne? IP: 81.19.200.* 22.02.07, 09:51
        jakby si enie upila do nieprzytomnoasci to nie bylaby biedna. W WEIKU 13
        lat????? sama sie tego dochrapala.
        • sir.vimes Daj spokój. 22.02.07, 10:20

Gdy widzisz pijane dziecko - od razu gwałcisz?
          • Gość: zły Re: Daj spokój. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:51
            > Gdy widzisz pijane dziecko - od razu gwałcisz?
            czy ty jesteś tak zboczona, że w każdym od razu widzisz zboczeńca?
            co to za pytanie?
            Nie rozumiesz, że pijana małolata, to OKAZJA dla zboczonego gwałciciela???
            • sir.vimes Re: Daj spokój. 22.02.07, 10:53
              Jeżeli dla kogoś naturalną konsekwencją czyjegoś upicia się jest gwałt, to
              znaczy, że coś z nim jest nie tak.
              • Gość: kobieta Re: Daj spokój. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:54
                to nie jest "naturalna konsekwencja"...
                ale jeśli ja pójdę przez ciemny park, gdzie wiem, że dochodzi do gwałtów w kusej
                spódniczce, z cyckami na wierzchu, na dokładkę zalana w trupa - to ile w tym
                mojej winy?
                • sir.vimes Re: Daj spokój. 22.02.07, 10:55
                  Twojej winy? Nie będzie w tym twojej winy.
                  • Gość: kobieta Re: Daj spokój. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:58
                    nie?
                    zgodnie z prawem uznane to będzie za zachowanie wyzywające/prowokujące sprawcę
                    tak samo jak zostawienie otwartych drzwi do domu jako "zachęta" dla złodzieja...
                    • sir.vimes Re: Daj spokój. 22.02.07, 11:11
                      Nie, nie będzie w tym twojej winy.
                      Człowiek i jego ciało to coś innego niż samochód.

Zgodnie z twoim sposobem rozumowania dzieci są odpowiedzialne za morderstwa na
                      sobie - bo są bezbronne i słabe, co prowokuje mordercę. albo staruszkowie
                      odbierający emeryturę są winni napadów na siebie - po co taka łamaga wychodzi po
                      pieniądze? Prowokuje i tyle.
                      :/
                      • Gość: kobieta Re: Daj spokój. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:15
                        jesteś bezmyślna...
                        przekroczyłaś właśnie granicę głupoty!
                        > Zgodnie z twoim sposobem rozumowania dzieci są odpowiedzialne za morderstwa na
                        > sobie - bo są bezbronne i słabe,
                        policja nie apeluje i nie uczy rodziców, by uczulały swoje dzieci na dobrych
                        "wujków" co zapraszają na cukierki??? By nie szły z nieznanymi sobie osobami...

> albo staruszkowie
                        > odbierający emeryturę są winni napadów na siebie - po co taka łamaga wychodzi
                        a w okolicach gdzie dochodzi do napadów na staruszki policja wręcz apeluje, by
                        osoby starsze nie chodziły same po pieniądze! By nie otwierały nieznanym osobom...
                        Gazet nie czytasz, tv nie oglądasz???

Żenadą są twoje wypowiedzi...
                        • sir.vimes Re: Daj spokój. 22.02.07, 11:17
                          Żal mi cię. Lepiej nie wychodź z domu , bo jak ci się cokolwiek stanie to zeżre
                          cię poczucie winy.
                          • Gość: kobieta Re: Daj spokój. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:18
                            zostaw otwarte drzwi do domu, idź przez ciemny park...
                            bo to inni są winni...
                            są pewne granice debilizmu

btw - nie znasz pojęcia "odpowiedzialność za siebie" i to w ogóle
                            żegnam, bo nie mam ochoty na bezproduktywne kłótnie
                            • sir.vimes Re: Daj spokój. 22.02.07, 11:19
                              Tak , w przypadku gwałtu czy napadu winni są sprawcy a nie ofiara.

• Gość: taki jeden VIMEs, jej nikt nie zgwalcil.. IP: 81.19.200.* 22.02.07, 12:26
                                sama sie puscila.. a ze akurat byla pijana..to jej problem... tylko nie mowi,
                                ze seks po pijanemu to gwalt bo nie wiedziala co robi. Wiedziala, tylko
                                troche "inaczej"...
                                • sir.vimes Re: VIMEs, jej nikt nie zgwalcil.. 22.02.07, 12:28
                                  Jak osoba pijana do nieprzytomności może wyrazić przyzwolenie na seks?

Zresztą, o czym tu dyskutować? Twoje posty maja z założenia bulwersować itd.
                                  Mnie to nie kręci...
                                  • Gość: taki jeden co ty pleciesz? IP: 81.19.200.* 22.02.07, 12:37
                                    Jak osoba pijana do nieprzytomności może wyrazić przyzwolenie na seks?

a skad wiesz, ze nie wyrazila? widziales filmik? ...
                                    to ze nie pamieta, nie znaczy, ze nie zrobila tego z lwasnej woli.
                    • Gość: ! Re: Daj spokój. IP: *.202.99.70.dyn.user.ono.com 22.02.07, 12:28
                      jakaś pokrętna moralność w naszym katolskim kraiku.
                      jak samochód ma otwarte drzwi, znaczy - można kraść
                      jak kobieta idzie wieczorem w krótkiej spódniczce, znaczy - można gwałcić
                      co dalej? jak obok budynku stoi kanister z benzyną i leżą zapałki, znaczy -
                      można podpalać? jak obok śpiącego czlowieka leży nóż, znaczy - można zamordować?
                      rany boskie, ludzie, weźcie się w łeb stuknijcie, tak zdrowo, a potem jeszcze
                      raz i jeszcze raz i tak do skutku, aż zmądrzejecie!!
                      • Gość: zniesmaczony Re: Daj spokój. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:37
                        tylko ostatni nieodpowiedzialny kretyn zostawia otwarty samochod
                        tylko ostatnia idiotka idzie nocą w kusej spódniczce przez ciemny park, wiedząc
                        że tam grasuje zboczeniec
                        katolskie wychowanie nie ma nic do tego, tak jest pod każdą szerokością
                        geograficzną!
                        • sir.vimes Re: Daj spokój. 22.02.07, 12:40
                          Wszędzie może grasować zboczeniec.
                          I mogą podniecać go kobiety w trampkach zapięte pod szyję. Albo zniesmaczeni ,
                          trzeźwi panowie. Albo małe dzieci na szkolnym podwórku.

Nie ma jedynej słusznej recepty na uniknięcie gwałtu lub napaści.
                          • Gość: taki jeden Re: Daj spokój. IP: 81.19.200.* 22.02.07, 12:50
                            ona nie byla w trampkach i zapieta po szyje. Poszla z typami imprezowac i upila
                            sie do nieprzytomnosci. To juz duzo o niej mowi. A przy okazji.. filmik byl
                            dostepny na innych serwisach..i niestety..ale on tam wiedzial aco robi.
                            • sir.vimes Re: Daj spokój. 22.02.07, 12:55
                              To co wypisujesz też świadczy o tobie.
                              • Gość: taki jeden a co znaczy? IP: 81.19.200.* 22.02.07, 15:23
                                ze gdybym sie w ieku 13 lat upil na umow i uprawial seks to bylbym
                                automatycznie zgwalcony??..ty chyba nie do konca trzezwo myslisz.
                                • sir.vimes Re: a co znaczy? 22.02.07, 20:08
                                  Ty chyba wcale.

"..ty chyba nie do konca trzezwo myslisz."
                      • Gość: taki jeden ale ona z wlasnej woli... IP: 81.19.200.* 22.02.07, 12:39
                        sie puscila. tyle ze akurat nie pamieta... no to w czym problem??????
                        ze 13 lat miala? fizycznie juz byla dojzala..a psychicznie...no coz..tu mozna
                        dyskutowac.
                        problemem jest ze to sie w sieci pojawilo...
                        kiedys robilem reportaz o 2 dziewczynach, ktpre proacowaly (hehe9 na
                        autostradzie. Jedna miala 12 lat..i dorabiala od 4 lat...
                        • sir.vimes Re: ale ona z wlasnej woli... 22.02.07, 12:41
                          I jak rozumiem ubawiło cię to?
                          To trochę wyjaśnia.
                          • Gość: taki jeden Re: ale ona z wlasnej woli... IP: 81.19.200.* 22.02.07, 12:47
                            wogole mnie to nie ubwailo. reportaz byl na zlecenie polcji.
                            mnie uwabilo ze ludzie pisza tu o biednej dziewczynie... ktora zostala
                            zgwalcona. sorry, jak dla mnie to niewlasiciw jest to, ze ktos umiescil to w
                            internecie. A to ze 13 lat i sie walila to jej sprawa, tylko troche nie
                            pamieta, bo sie ubzdryngolila do nieprzytomniasic...MNIE TO BARDZIE OBURZA...
                            bo to raczej swiadczy kim ona jest.
                            • sir.vimes A kim ty jesteś? 22.02.07, 12:54
                              Jest zgwałconym dzieckiem.
                              Opluwanym nawet przez anonimowych "świętych" na forum.
                              • Gość: taki jeden guzik prawda... IP: 81.19.200.* 22.02.07, 12:57
                                nie jest zgwalconym dzieckiem. fil mjest dostepny na innych serwisach i widac,
                                ze wiedzaila co sie dzieje.. obrzydliwe jest to, ze ktos go wogole w sieci
                                umiescial.
                                • sir.vimes Re: guzik prawda... 22.02.07, 12:58
                                  Śmieszny jesteś... ile razy już obejrzałeś ten filmik?
                                  • Gość: taki jeden Re: guzik prawda... IP: 81.19.200.* 22.02.07, 13:01
                                    raz, bo chcialem wiedziec czy to byl gwalt czy sama chciala. To nie byl gwalt.
                                    • sir.vimes Re: guzik prawda... 22.02.07, 13:03
                                      Był.
                                    • illiterate taki_jeden 22.02.07, 15:05
                                      Nie wiem, czy mozesz to pojac swoim malym rozumkiem, ale gwalt moze dosiegnac
                                      kazdego.
                                      Nastepnym razem, kiedy pojdziesz sie bawic z kolegami, uwazaj. Jakis
                                      przystojniak w pubie moze miec na Ciebie oko. Filmik z Waszej zabawy pusci w
                                      necie, napisze o tym prasa - nastepny watek tego typu moze byc o Tobie. 'Po co
                                      szedl do pubu', 'sam sobie winien, bo sie skuł, ''mogl nie pokazywac sie
                                      pedalowi, sam sie prosil', 'widzialem ten filmik, pijany byl, ale
                                      chetny', 'widzialem film o facetach-prostytutkach, oni wszyscy to robia dla
                                      forsy' itd.
                                      • Gość: taki jeden malem rozumkiem? IP: 81.19.200.* 22.02.07, 15:27
                                        nie wiem czy mozesz to pojec twoim malym rozumkiem, ze uprawiajac seks po
                                        pijanemu i wyrazajac na to zgode nie jestes gwalcona. Po prostu uprawiasz skes
                                        po pijanemu. Poza tym o ile gwalt si emoze zdarzyc kazdemu, to reczej nie
                                        kazdemu 13 latkowi sie zdarza upic do urwania filmu, to trafia sie raczej
                                        dzieciom z marginesu. A ta laska dala d.py i juz. Po prostu zebralo sie jej na
                                        seks.. i o czym tu dyskuztowac. Nie ona jedna. Problemem nie jest to co
                                        zrobila. Problemem jest to, ze ktos umiescil to w internecie. A ona jak chce to
                                        moze sie walic 10 razy dziennie i pic do nieprzytomnoosci..to jej sprawa
                                        • illiterate Re: malem rozumkiem? 22.02.07, 15:42
                                          Proponuje zapoznac sie z KK, a potem przestac pisac bzdury.
                              • Gość: Gość Re: A kim ty jesteś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:09
                                Z tego co tu niektórzy bredzą,ofiara jakiejkolwiek krzywdy sama jest sobie winna
                                ,bo jest głupia.Więc do dziś niektórzy z tych świętoszkowatych mądrych ludzi
                                którzy nigdy nie skalali się żadną głupotą powinni,być mądrzy,zamieszkać w
                                gettcie na pustyni otoczonym murem posypanym tłuczonym szkłem,zakuć się w blachę
                                bo chodzenie w normalnym ubraniu może ich narazić na zarzut
                                rozwiązłości.Absolutnie mądrzy ludzie nie powinni też przyjmować żadnych
                                pokarmów,ani pic jakichkolwiek płynów.Kto wie co tez można do nich dosypać i
                                potem mogą być sami sobie winni.A może wystrzelcie się na księżyc.
                                • Gość: zniesmaczony głupota niektórych poraża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:16
                                  jedź przez niebezpieczną dzielnicę pustym autobusem z komórką i laptopem na
                                  wierzchu... naiwna ofiaro... ale nie bandytów, tylko własnej głupoty
                                  • sir.vimes Re: głupota niektórych poraża 22.02.07, 13:18
                                    Fajnie, tylko to nie ma nic do rzeczy.
                                    • Gość: zniesmaczony Re: głupota niektórych poraża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:31
                                      nie ma?
                                      to jest ten sam poziom bezmyślności
                                  • Gość: Gość Re: głupota niektórych poraża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:46
                                    W życiu nie wszystko jest czarne lub białe,jest wiele odcieni szarości.Znam
                                    ludzi napadniętych w biały dzień w tłumie ludzi,byli trzeźwi,nie mieli na sobie
                                    drogiej biżuterii,laptopa i co ...nikt im nie pomógł,wszyscy odwracali
                                    głowę.Czy też same sobie były winne.Czy kobieta gwałcona przez męża jest temu
                                    winna,bo wyszła za niego.Bo nie przewidziała ,ze taki będzie za parę lat.Gdyby
                                    człowiek wiedział,ze upadnie to by usiadł.Skąd ty wiesz ,co w życiu cie jeszcze
                                    czeka...wszystko jesteś w stanie przewidzieć.A jak ktoś zachoruje na raka to
                                    czyja to będzie wina?
                                    Fakt jest faktem dziewczyna była nieletnia i współżycie z nią,jest gwałtem
                                    niezależnie od okoliczności towarzyszących.
                                    • Gość: zniesmaczony Re: głupota niektórych poraża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 14:10
                                      wykręcasz kota ogonem
                                      dobrze o tym, wiesz, że ten co idzie z laptopem, komórką, obwieszony złotem -
                                      jest większe prawdopodobieństwo, że to on bęzie ofiarą napadu
                                      • Gość: Gość Re: głupota niektórych poraża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 14:18
                                        Gość portalu: zniesmaczony napisał(a):

> wykręcasz kota ogonem
                                        > dobrze o tym, wiesz, że ten co idzie z laptopem, komórką, obwieszony złotem -
                                        > jest większe prawdopodobieństwo, że to on bęzie ofiarą napadu

acha,a ładniejsza dziewczyna tez będzie bardziej narażona na gwałt niż szpetna
                                        staruszka.Nie ma reguły.
                                        Ktos kto gwałci,napada,kradnie jest winny,i nie ma dla mnie znaczenia czy ofiara
                                        była taka czy siaka.
                                      • illiterate Re: głupota niektórych poraża 22.02.07, 15:17
                                        Kiedy armia radziecka wkraczala na ziemnie odzyskane, nieliczne pozostale
                                        Niemki (a wkrotce takze i Polki) przebieraly sie w szmaty, mazaly sobie twarze
                                        sadzami, a nawet wybijaly zeby. Zeby uniknac gwaltu.

Ladne dziewczyny same sobie sa winne, bo sa ladne, do tego mlode. A jak jeszcze
                                        sie maluja, albo zakladaja wydekoltowane bluzki, to tak jakby napisaly sobie na
                                        czole 'jestem ofiara, zgwalc mnie'. Moze ladnym dziewczynkom rodzice powinni
                                        wybijac przednie zeby zaraz jak im wyrosna stale? Moze powinni im oszpecac
                                        twarze? Moze powinni ubierac je w smierdzace szmaty, dopoki nie wyjda za maz?
                                        Moze po prostu nie wypuszczac na dwor? Moznaby zbudowac takie twierdze z fosami
                                        i uzbrojona straza - w koncu zwykla gerda w blaszanych drzwiach to niewiele dla
                                        zdesperowanego gwalciciela. Tak jakby sie dziewczyna sama prosila.

To znaczy jest jeszcze inne wyjscie, i swiat je doskonale zna - burka. Stroj
                                        najmniej podniecajacy z mozliwych. Mysle, ze jak tylko kobiety zaczna chodzic w
                                        burkach, nikt (no, prawie nikt) nie bedzie mogl ich oskarzac o 'prowokacje'
                                        czy 'wspoludzial'.

A potem zajmiemy sie tymi, co maja na sobie jakis markowy ciuch albo nosza
                                        obraczki (zloto na wierzchu!), albo obnosza sie ze swoimi dwiema nerkami (to
                                        kilka dobrych tysiecy dolarow plytko pod skora!) itd.
                                        • Gość: zniesmaczony Re: głupota niektórych poraża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:16
                                          jeżdzę do pracy autobusem, razem z "niewiniątkami" z gimnazjum, co widzę?
                                          spódniczka ledwo zakrywa tyłek, goły brzuch, cycki na wierzchu, makijaż tajskiej
                                          dziwki, półmetrowe tipsy
                                          co słyszę - język z rynsztoka rodem i tematy obracające sie wokół ordynarnego
                                          rżnięcia (nawet seksem to trudno nazwać) i alkoholowych imprez...
                                          • Gość: Gość Re: głupota niektórych poraża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 17:21
                                            Kto nie był buntownikiem za młodu ten będzie świnią na starość.
                                            Twój język też nie z salonów...

!
                                • Gość: taki jeden Re: A kim ty jesteś? IP: 81.19.200.* 22.02.07, 13:18
                                  jak wejde na masz z wysokim napieciem i mnie porazi to bedzie moja wina...a nie
                                  wina masztu. bede ofiara wlasnej glupoty.
                                  • sir.vimes Re: A kim ty jesteś? 22.02.07, 14:21
                                    > jak wejde na masz z wysokim napieciem i mnie porazi to bedzie moja wina...a nie
                                    >
                                    > wina masztu. bede ofiara wlasnej glupoty.

Już jesteś.
                                    • Gość: taki jeden Re: A kim ty jesteś? IP: 81.19.200.* 22.02.07, 15:28
                                      podobnie jek ty, ktory nie odrpzniasz gwaltu od skesu po alkoholu.
                                      • sir.vimes Re: A kim ty jesteś? 22.02.07, 20:10
                                        Seks z pijanym do nieprzytomości dzieckiem/facetem/kobietą/kotem/obcym to GWAŁT.
          • Gość: taki jeden.. przeciez jej nikt nie zgwalcil.. IP: 81.19.200.* 22.02.07, 12:23
            sama sie puscila...

13 letnie pijane dziecko to sparaw adla prokuratury.
            poza tym uprawiala sex z nieletnimi, wiec nikt z tego powodu nei ucierpi:))
            • sir.vimes Re: przeciez jej nikt nie zgwalcil.. 22.02.07, 12:25
              Może twoje dziecko też spotka taka nic nieznącząca przygoda. I pewnie też
              będziesz uważał, że nikt nie ucierpiał.
            • Gość: taki jeden ale o co wam chodzi??? IP: 81.19.200.* 22.02.07, 12:25
              przeciez sama z wlasnej woli uprawiala seks..wiec nie rozumiem o co wam
              chodzi.. Skoro juz jest na tyle dojzala, zeby w wieku 13 lat pic alkohol do
              nieprzytomnosci to znaczy...
              Umieszczenie filmu w sieci to co innego, ale przeciez SAMA poszla na impreze z
              takimi "kolegami"...
      • Gość: zniesmaczony nigdy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:49
        nie jest winna jak zbok napastuje TRZEŹWĄ osobę
        PIJANA "ofiara" jest sama sobie winna
        • sir.vimes Naprawdę daj spokój. 22.02.07, 10:54
          Jeżeli nic ci nie podpowiada rozsądek - spytaj prawnika.
          • Gość: zniesmaczony Re: Naprawdę daj spokój. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:57
            ciemny park gdzie (wiadomo od dawna) dochodzi do gwałtów, przez park idzie lala
            w kusej spódniczce, z biustem na wierzchu i zalana w cztery litery...
            prawnik uznałby to za conajmniej prowokację z jej strony...
            • Gość: normalny Re: Naprawdę daj spokój. IP: *.aster.pl 22.02.07, 11:11

> ciemny park gdzie (wiadomo od dawna) dochodzi do gwałtów, przez park idzie
              > lala w kusej spódniczce, z biustem na wierzchu i zalana w cztery litery...
              > prawnik uznałby to za conajmniej prowokację z jej strony...

Mnie to nie bierze. No, ale skoro lubisz w parku z przypadkową lalą, zalaną w
              cztery litery, to na wszelki wypadek zapytaj ją, czy ona chce. Bo tak długo,
              jak nie da jednoznacznie twierdzącej odpowiedzi, to znaczy, że nie chce. A jak
              nie chce, to nie masz prawa jej tknąć.
              • Gość: zniesmaczony Re: Naprawdę daj spokój. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:17
                ja akurat mam żonę i nie lece na przypadkowe lale :/

ale jeśli policja apeluje by przez ten park ciemną nocą nie chodzić, bo gwałca i
                mordują, a lala zalana w trupa i niekompletnie ubrana sie tam wybiera, to jak to
                potraktować?
                Prowokatorka? Cy debilka?
                • sir.vimes Re: Naprawdę daj spokój. 22.02.07, 11:18
                  A jakbyś nie miał żony to byś sobie chętnie poszukał seksu bez przyzwolenia
                  partnerki? Weź nie kpij.
                  • Gość: zniesmaczony [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:20
                  • Gość: zniesmaczony Re: Naprawdę daj spokój. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:14
                    to pytanie pozostawię bez odpowiedzi
                    wykręcasz kota ogonem
                    • illiterate Re: Naprawdę daj spokój. 22.02.07, 15:20
                      Powaznie uwazasz, ze glupie kobiety mozna gwalcic? Czyli niskie iq i/lub brak
                      wyobrazni powoduja, ze gwalciciele po prostu biora, co im sie nalezy?
                      • Gość: zniesmaczony Re: Naprawdę daj spokój. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:13
                        jak lala po pijaku rozkłada nogi, a potem udaje, że nie wiedziala co robi
                • Gość: croyance Re: Naprawdę daj spokój. IP: 194.74.144.* 22.02.07, 12:30
                  A to sa juz dwie zupelnie rozne rzeczy;
                  z punktu widzenia prawa nie ma to znaczenia, w jakim stanie byla ofiara - winny
                  jest zawsze sprawca.
                  Owszem, mozna mowic o nieostroznosci, o narazaniu sie na ryzyko, o bezmyslnosc -
                  ale w sensie prawnym nie ma to znaczenia - jesli ktos Cie napada, to on jest
                  winien i koniec. Chodzenie po nocy po podejrzanym parku moze byc nieroztropne,
                  ale nie jest NIELEGALNE, wiec cokolwiek by sie nie stalo, z punktu widzenia
                  kodeksu karnego Twojej winy nie ma w tym zadnej.
                  Podobna dyskusja tu sie odbywala podczas sprawy Simona Mola, i wszyscy
                  krzyczeli, ze dziewczyny sa same sobie winne, bo glupio zrobily nie uzywajac
                  prezerwatyw. Moze i glupio, ale nieuzywanie prezerwatyw nie jest niezgodne z
                  prawem, natomiast zarazenie ludzi HIV jest, i takie opinie nie maja - i nie
                  powinny miec - zadnego znaczenia dla wymiaru sprawiedliwosci.
                  Lekkomyslnosc ofiary NIE JEST okolicznoscia lagodzaca dla sprawcy.
                  Dziwie sie, ze ludzie nie odrozniaja tych podstawowych pojec.
                  • Gość: zniesmaczony Re: Naprawdę daj spokój. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:34
                    ubrać sie w drogie futro, obwiesić złotem i pójść przez dzielnicę meneli w
                    godzinach nocnych, a potem pretensje, że napad...
                    wiem, że w parku grasuje zboczeniec, więc idę tamtedy nocą, zalana w trupa,
                    niekompletnie ubrana, bo jak mnie zgwałci to i tak jego wina? - sorry, ale tak
                    może myślec tylko kretynka
                    • Gość: croyance Re: Naprawdę daj spokój. IP: 194.74.144.* 22.02.07, 13:30
                      Pojecie winy nie powinno byc tu w ogole uzywane, bo nalezy do kategorii systemu
                      moralnego, ew. religijnego, a nie prawnego.
                      W swietle prawa nie ma czegos takiego, jak "wina" - jest co najwyzej osoba,
                      ktora LAMIE prawo i popelnia PRZESTEPSTWO.
                      I owszem, mozna mowic o nierozsadnych dzialaniach, ktore wystawiaja nas na
                      ryzko, ale wina ma sie tu nijak do niczego.
                      Jesli - pod wplywem alkoholu - bede snula sie po podejrzanych dzielnicach i
                      zostane zgwalcona, kwalifikacja czyny sprawcy pozostanie TAKA SAMA. O tym, czy
                      ja postapilam madrze czy nie, moge sobie podyskutowac z psychoterapeuta, ale
                      nie sedzia na sali sadowej.
                      Notabene, odpowiedzialnosc za jakies wydarzenie nie jest tozsama z wina.
                      • Gość: croyance Re: Naprawdę daj spokój. IP: 194.74.144.* 22.02.07, 13:35
                        Zreszta w tym wypadku nie mozna mowic nawet o odpowiedzialnosci ofiary, gdyz
                        nie jest ona osoba pelnoletnia i odpowiedzialnosc za jej czyny ponosza rodzice.
            • sir.vimes Re: Naprawdę daj spokój. 22.02.07, 11:12
              adwokat sprawcy na pewno doszukiwałby się okoliczności łagodzących dla swojego
              klienta, to prawda.

A ty jesteś adwokatem sprawców?
    • pink.freud Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 09:40
      Starzy jej nie wytłumaczyli, że ku..ć wolno się dopiero od 15 lat?
    • Gość: taki jeden pijana 13 lata..glupia pannica IP: 81.19.200.* 22.02.07, 09:49
      a ja jej nie wspolczuje. Wtedy miala 13 lat i jak sama mowi byla kompletnie
      pijana...coz sama sobie winna skoro wie w takim towarzystwie obraca.
    • xtrin Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 09:52
      > 13-letnia dziewczynka tak pijana, że urwał jej się film
      > - to nikt mi nie powie, że nie jest sama sobie winna

Ja Ci powiem. NIE JEST SOBIE WINNA.
      Żadna kobieta czy dziewczynka nie jest nigdy winna gwałtu. Przerażające, że
      wciąż ludzie się takimi schematami posługują... pijana to winna, za krótka
      spódniczka to winna, szła ciemną ulicą to winna. NIE!

Zgadzam się w pełni, że pijąca i imprezująca trzynastolatka to nie jest zdrowa
      sytuacja i rodzice powinni mieć sobie wiele do zarzucenia. Ale gwałtu (o ile do
      takiego wogóle doszło) winni są wyłącznie sprawcy.

Osoby odpowiedzialne powinny zostać surowo ukarane.
      • Gość: Zyta Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.chello.pl 22.02.07, 10:02
        Filmu nie widziałam ale powiem Wam jedno:wszystkie zbliżenia seksualne, na
        które nie wyrażono zgody są gwałtem! Nie ważne, czy ofiara była pijana lub
        naćpana. Fakt,że była to osoba nieletnia, z rozwijającą się seksualnością
        jeszcze pogarsza sprawę. To jest przestępstwo najwyższego kalibru!!! Właściwie
        to morderstwo na raty-taka osoba nie jest w stanie funkcjonować normalnie w
        społeczeństwie!!! Bądzćie ludzmi !!!
      • feminasapiens Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 10:15
        xtrin napisała:

> > 13-letnia dziewczynka tak pijana, że urwał jej się film
        > > - to nikt mi nie powie, że nie jest sama sobie winna
        >
        > Ja Ci powiem. NIE JEST SOBIE WINNA.
        > Żadna kobieta czy dziewczynka nie jest nigdy winna gwałtu. Przerażające, że
        > wciąż ludzie się takimi schematami posługują... pijana to winna, za krótka
        > spódniczka to winna, szła ciemną ulicą to winna. NIE!
        >
        > Zgadzam się w pełni, że pijąca i imprezująca trzynastolatka to nie jest zdrowa
        > sytuacja i rodzice powinni mieć sobie wiele do zarzucenia. Ale gwałtu (o ile
        do
        > takiego wogóle doszło) winni są wyłącznie sprawcy.
        >
        > Osoby odpowiedzialne powinny zostać surowo ukarane.

Okej, źle się wyraziłam, więc poniżej sprostowanie:

Zgwałcona 13-latka nie jest winna gwałtu i jego przykrych następstw.
        Zgwałcona 13-latka jest winna grzechu upicia się do nieprzytomności, co
        skutkowało traumatycznymi przeżyciami.
        • xtrin Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 10:32
          > Zgwałcona 13-latka jest winna grzechu upicia się do nieprzytomności,
          > co skutkowało traumatycznymi przeżyciami.

Upicie samo w sobie nie jest przewinieniem. Natomiast niewątpliwie nie jest
          odpowiednie dla trzynastolatki. Ale też i nie wiesz, czy zrobiła to świadomie
          czy np. została upojona przez planujących gwałt.
          • lolyta Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 14:02
            > Upicie samo w sobie nie jest przewinieniem.

jesli to rozpatrywac w kontekscie grzech/ niegrzech, to w sumie wszystko, co sie
            robi rowneiz samemu sobie ze swiadomoscia ze jest szkodliwe, podchodzi pod piate
            przykazanie.

Ale też i nie wiesz, czy zrobiła to świadomie
            > czy np. została upojona przez planujących gwałt.

IMO osoba trzynastoletnia nie jest w stanie przewidziec, jaka dawka alkoholu
            zwali ja z nog. Ona mogla dobijajaca banie wypic w momencie w ktorym to, co
            wczesniej wypila, jeszcze jej porzadnie do glowy nie uderzylo. Albo pomieszac
            alkohole, nie bedac swiadoma, jak to sie moze skonczyc. Albo sie zwyczajnie
            podtruc, nie sadze, zeby gowniazeria miala kase na wysokogatunkowe trunki. Wielu
            doroslym, z wieloletnim stazem picia, sie urywa film, wiec zakladanie ze ona
            "wiedziala co robi" w kwestii schlania sie na umor jest bezsensowne.
    • c_y_n_i_k Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 10:01
      Ja również przychylam się do opinii, iż nie należy za bardzo usprawiedliwiać
      owej "niewinnej" dziewczynki. Sam fakt upijania się w tym wieku pozwala na
      domniemanie wielu innych spraw. Brak wystarczającej opieki rodziców - to
      również fakt, ale nie tylko oni są winni. Mówienie o ofierze jest może na
      miejscu, ale ofiara ewidentnie przyczyniła się swoim zachowaniem do powstania
      zdarzenia. Wypowiedzi w stylu: "...to jest dziecko" są w zasadzie naiwne; dawno
      minęły już czasy, gdy wiek 10-15 lat charakteryzował się niewiedzą i
      niedoświadczeniem towarzyskim... te dzieciaki wyprawiają takie rzeczy, że włos
      na głowie staje dęba, toteż nie mówmy, że nie mają pojęcia co się wokół nich
      dzieje. Odpowiedniejszym byłoby stwierdzenie, że raczej liczą na daleko
      posuniętą bezkarność, że wszystko jakoś będzie.
      • Gość: Zyta Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.chello.pl 22.02.07, 10:09
        Cynik co ty bredzisz!!!o właśnie w naszych czasach 15 latek jest dzieckiem!
        Lata temu, za górami za lasami był było inaczej. Racz zapytac babci lub
        prababci kiedy wychodziły za mąż i rodziły dzieci! Potwierdzenia szukaj w
        Biblii-Maryja została matka w wieku 16 lat i nie było w tym nic dziwnego.
      • sir.vimes To jest dziecko 22.02.07, 10:24
        niezależnie od tego ile wie i ile ma mrocznych sprawek na koncie.

Poza tym w wieku 13 lat to można spić się do nieprzytomności pierwszą w życiu
        szklanką piwa...
        Nie rób z ofiary gwałtu zdemoralizowanej gangsterki z meliny - tylko po to by
        usprawiedliwić sprawców.
        • Gość: taki jeden JAKIE dziecko? IP: 81.19.200.* 22.02.07, 12:49
          nikt jej nie zgwalcil. Sama chciala. Tylko nie pamieta, bo byla uwalona i film
          jej sie urwal.
          a przypuszczam, ze to nie byl jej pierwszy raz.

• sir.vimes Re: JAKIE dziecko? 22.02.07, 12:57
            Nawet jeżeli to był milionowy raz a dziewczynka dorabiała na autostradzie - nic
            to nie ma do rzeczy.
            Gwałt to gwałt. Nie ma czegoś takiego jak usprawiedliwiony, dobry gwałt.
            • Gość: taki jeden Re: JAKIE dziecko? IP: 81.19.200.* 22.02.07, 13:00
              jak ktos cos robi z wlasnej woli tylko po pijanemu to niestety nie jest gwalt.
              • sir.vimes Re: JAKIE dziecko? 22.02.07, 13:03
                Niestety to jest gwałt.
      • Gość: zniesmaczony cyniczne ale niestety prawdziwe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:01
        zalanie sie w trupa przez kobietę bardzo często jest traktowane przez meżczyznę
        jako przyzwolenie na seks.
        to że ona miała "tylko" 13 lat, niczego nie usprawiedliwia
        • sir.vimes Jesteś zniesmaczony sobą? 22.02.07, 11:13
          Nie dziwię się.
          • Gość: zniesmaczony nie, poziomem dyskusji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:09
            wina gościa jest
            ale nei usprawiedliwiajmy nieodpowiedzialnego zachowania małolaty
            już 7 letnie dziecko odróżnia dobro od zła
            a 13 latka nie wiedząca że seks to nie zabawa - no nie rozsmieszaj mnie
      • Gość: ! [...] IP: *.202.99.70.dyn.user.ono.com 22.02.07, 12:31
    • Gość: mater Gdzie mozna zobaczyc ten filmik? IP: *.tpnet.pl 22.02.07, 10:16
      Prosze o link
    • hymen Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 10:17
      feminasapiens napisała:

> sorki: 13-letnia (zdarzenie miało miejsce w czerwcu zeszłego roku)
      > dziewczynka tak pijana, że urwał jej się film - to nikt mi nie powie, że nie
      > jest sama sobie winna.

Nie zgadzam się. To postawienie problemu na głowie. Dziecko sięgające po
      alkohol, to oczywiście porażka rodziców i samego dziecka, ale w niczym to nie
      usprawiedliwia zachowania gwałcicieli i kolegów, którzy w takiej sytuacji
      zamiast pomóc dołączyli się do gwałciciela kontynuując niejako jego poczynania.
      Podobnie jak opinia, "sama jesteś sobie winna" jest wbrew zastrzeżeniem we
      wcześniejszych punktach usprawiedliwieniem, nawet więcej, akceptacją tego
      gwałtu. Jest to analogiczne myślenie jak w sytuacji zgwałcenia elagancko i
      seksownie ubranej dziewczyny zaciągniętej w krzaki z ulicy, "sama sobie winna,
      bo po co się tak ubierała". Dziewczyna wśród kolegów ma prawo czuć się
      bezpiecznie, niezależnie od sytuacji. Mało tego, wydałaś wyrok niezależnie od
      tego, w jaki sposób doszło do zamroczenia alkoholowego.
      • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:10
        nie jest to akceptacja teog gwałtu, bo jest to fakt naganny i kolesie powinni
        ponieść karę...
        ale daleki jestem od uniewinniania tej pannicy - nie pije się alkoholu z
        przypadkowo poznanymi osobami!

> gwałtu. Jest to analogiczne myślenie jak w sytuacji zgwałcenia elagancko i
        > seksownie ubranej dziewczyny zaciągniętej w krzaki z ulicy, "sama sobie winna,
        > bo po co się tak ubierała".
        jeśli pójdzie przez ciemny park, w którym wiadomo że dochodzi do gwałtów, może
        być to uznane za prowokację!
        • hymen Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 11:44

> nie jest to akceptacja teog gwałtu, bo jest to fakt naganny i kolesie powinni
          > ponieść karę...
          > ale daleki jestem od uniewinniania tej pannicy - nie pije się alkoholu z
          > przypadkowo poznanymi osobami!

A ja jestem daleki od uniewinniania jej od zarzutu picia alkoholu. Twierdzę
          jedynie, ze w żadnym stopniu nie jest winna gwałtu.

>
          > > gwałtu. Jest to analogiczne myślenie jak w sytuacji zgwałcenia elagancko
          > i
          > > seksownie ubranej dziewczyny zaciągniętej w krzaki z ulicy, "sama sobie w
          > inna,
          > > bo po co się tak ubierała".
          > jeśli pójdzie przez ciemny park, w którym wiadomo że dochodzi do gwałtów, może
          > być to uznane za prowokację!

Nonsens. Zastanów się, czy chcesz uwolnić park od bandziorów czy od zwykłych
          ludzi? I nie za prowokację, a najwyżej za lekkomyślność. To dwie różne rzeczy.
          • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:19
            Gdy w jakimś parku gwałca i mordują to policja apeluje, by tamtędy nie
            chodzić... zwłaszcza jak się jest pijanym i niekompletnie ubranym a pora jest
            dośc późna
            gazet nie czytasz, tv nie oglądasz?

Akcja "Snajper" w Szczecinie - jakoś ludzie sami zaczeli dobrze sie rozglądać,
            unikać ciemnych zaułków, parków...
            • sir.vimes Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 12:22
              Fajnie. Zabrońmy ludziom poruszać się po mieście - bo można tam spotkać bandytów.
              Dla normalnych zróbmy getto ze spacerniakiem - tak będzie najbezpieczniej.
              • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:27
                > Dla normalnych zróbmy getto ze spacerniakiem - tak będzie najbezpieczniej.
                niektórym nieodpowiedzialnym by się to przydało

jak moja żona pójdzie obwieszona złotem w drogim futrze przez dzielnicę meneli w
                godzinach nocnych, to do kogo powinna mieć pretensje że została napadnięta?do
                tych co ją napadli?
                nie! powinna się solidnie puknąć w głowę, że jest kretynką!

btw - sprawcy napadu do paki, ale to inny temat
                • sir.vimes Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 12:28
                  To zamieszkaj z żona w getcie.
                  • Gość: zniesmaczony stawiasz sprawę na głowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:47
                    i to jest postawienie sprawy "na głowie"
                    bo właściwe jest po prostu nie-łażenie po ciemnych zaułkach w drogim futrze,
                    obwieszona złotem jak choinka... ewentualnie wynajęcie sobie ochrony na
                    wycieczki w takim stroju
                    tak jest przyjęte na całym świecie, dziwne, że nie w Polsce...
                    • sir.vimes Re: stawiasz sprawę na głowie 22.02.07, 13:04
                      To, że raczej należy być ostrożnym w obwieszaniu się złotem to jedno. To, ze
                      winien jest sprawca, to drugie.
                    • illiterate Re: stawiasz sprawę na głowie 22.02.07, 15:28
                      A jesli twoja zone zgwalca?
                      Ubrana i zapieta pod szyje, w butach na plaskim obcasie, w gladkiej fryzurze,
                      okularach jak denka od butelek i bez makijazu? W bialy dzien wciagna ja do
                      bramy?

Sa faceci, ktorych wlasnie tak ubrane kobiety kreca. Zadne podkusane
                      wypindrzone malolaty, ale wlasnie takie stateczne, skromne starsze panie.
                      Wlasnie o nietypowej porze ich to kreci, w nietypowych miejscach.

Bedziesz mowil pobitej do nieprzytomnosci zonie ('nieprzytomna byla, sedzio,
                      dla mnie to jakby mowila, ze sie zgadza') w szpitalu, ze przeciez mogla
                      pomyslec, ze jej stroj sprowokuje jakiegos zboczenca i ze sama sie prosila.
                    • Gość: anrid Re: stawiasz sprawę na głowie IP: *.resetnet.pl 23.02.07, 01:03
                      bo właściwe jest po prostu nie-łażenie po ciemnych zaułkach w drogim futrze,
                      > obwieszona złotem jak choinka...

niee... niewłaściwe to jest siedzenie w tychże zaułkach i napadanie lub
                      gwałcenie przechodzących
                • Gość: Gość [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:36
            • hymen Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 12:29

> Gdy w jakimś parku gwałca i mordują to policja apeluje, by tamtędy nie
              > chodzić... zwłaszcza jak się jest pijanym i niekompletnie ubranym a pora jest
              > dośc późna
              > gazet nie czytasz, tv nie oglądasz?

Czytam i oglądam a sprzeciwiam się jedynie podejści do problemu. Ludzie
              podejmują ryzyko, często świadomie, często też pakują się w tarapaty z tytułu
              niewiedzy czy nie uwględnienia czegoś tam. Pijany facet zaatakowany przez
              bandziorów to dość częste zdarzenie, mimo to trudno powiedzieć, że schlałeś
              się, to masz na coś zasłużył. Zrównujesz w ten sposób sytuację, w którek pijak
              został zabity przez bandziorów z sytuacją, w której pijak zmarł na marskość
              wątroby.

>
              > Akcja "Snajper" w Szczecinie - jakoś ludzie sami zaczeli dobrze sie rozglądać,
              > unikać ciemnych zaułków, parków...

I bardzo dobrze, nie zmienia to faktu, że Snajpera należy unieszkodliwić a za
              strzelanie do ludzi będzie ponosił odpowiedzialność wyłącznie on, niezależnie
              od okoliczności.
              • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:42
                > I bardzo dobrze, nie zmienia to faktu, że Snajpera należy unieszkodliwić a za
                > strzelanie do ludzi będzie ponosił odpowiedzialność wyłącznie on, niezależnie
                > od okoliczności.
                ale jak ktoś będzie łaził w okolicach, gdzie może najprawdopodobniej przebywać
                "Snajper" i zarobi kulkę, to do kogo powinien mieć pretensje? Do policji, że nie
                pilnowała?
                Sam do siebie, niezależnie od tego, na ile lat do paki pójdzie "Snajper"
                Sam do siebie, że sam sie pchał w ręce psychopaty
                • hymen Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 12:47

> > I bardzo dobrze, nie zmienia to faktu, że Snajpera należy unieszkodliwić
                  > a za
                  > > strzelanie do ludzi będzie ponosił odpowiedzialność wyłącznie on, niezale
                  > żnie
                  > > od okoliczności.
                  > ale jak ktoś będzie łaził w okolicach, gdzie może najprawdopodobniej przebywać
                  > "Snajper" i zarobi kulkę, to do kogo powinien mieć pretensje? Do policji, że
                  ni
                  > e
                  > pilnowała?

Do bandziora, który go postrzelił.

> Sam do siebie, niezależnie od tego, na ile lat do paki pójdzie "Snajper"
                  > Sam do siebie, że sam sie pchał w ręce psychopaty

Sam sobie może robić wyrzuty jakie mu się żywnie podoba, nie upoważnia to
                  jednak innych do czynienia mu podobnych zarzutów.
                  • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:51
                    normą na całym świecie jest że:
                    - nie ubieram sie wyzywająco, gdy mam iśc przez ciemny zaułek (część panienek z
                    polskich dyskotek na Zachodzie mogłaby być wpuszczona jedynie do taniej speluny,
                    a nie do dyskoteki z ambicjami)
                    - nie łażę po nocy po ciemnych zaułkach w drogim futrze, obwieszona złotem jak
                    choinka (chyba że mam ochroniarzy)
                    - nie zostawiam otwartych drzwi do domu
                    - nie zostawiam kluczyków w stacyjce samochodu
                    a w Polsce?

Nie znasz staropolskiego przysłowia - okazja czyni złodzieja?
                    To nie stwarzaj mu tej okazji...
                    • sir.vimes Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 13:02
                      Brak ostrożności nie jest tożsamy z winą.
                      • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:09
                        na pewno nie za pierwszym razem, ale jak ci się taka "nieprzyjemność" zdarza po
                        raz kolejny, to czas się nas sobą zastanowić...
                        ze sie jest osobą lekkomyślną i nieodpowiedzialną
                        • sir.vimes Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 13:14
                          I 13 letnie dzieci powinno pakować się do kicia za nieodpowiedzialność i
                          lekkomyślność.

Ależ jesteś zabawny!!!

• hymen Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 13:35

> normą na całym świecie jest że:
                      > - nie ubieram sie wyzywająco, gdy mam iśc przez ciemny zaułek (część panienek
                      z
                      > polskich dyskotek na Zachodzie mogłaby być wpuszczona jedynie do taniej
                      speluny
                      > ,
                      > a nie do dyskoteki z ambicjami)
                      > - nie łażę po nocy po ciemnych zaułkach w drogim futrze, obwieszona złotem jak
                      > choinka (chyba że mam ochroniarzy)
                      > - nie zostawiam otwartych drzwi do domu
                      > - nie zostawiam kluczyków w stacyjce samochodu
                      > a w Polsce?

W Polsce jest tak samo. Zastrzeżenie brzmi, nie jest to norma akceptowana przez
                      społeczeństwo i przanajmniej ja nie mam zamiaru się z nią pogodzić. Stawianie
                      sprawy w sposób "dziewczynka jest sobie winna" jest właśnie akceptacją takiej
                      sytuacji. Normą ma być, nikt mnie nie zaatakuje w ciemnym zaułku, nikt nie
                      wejdzie mi do mieszkania mimo, że zostawiłem je otwarte itd. I nie na całym
                      świecie tak jest. Również w Polsce ryzyko zależy od regionu, w którym się
                      znajdujesz. Dlaczego wszędzie ma być tak jak na warszawskiej pradze?

>
                      > Nie znasz staropolskiego przysłowia - okazja czyni złodzieja?
                      > To nie stwarzaj mu tej okazji...

To fakt, tylko dlaczego coraz więcej normalnych czynności stanowi taką okazję.
                      Jeszcze nie tak dawno, zabawy młodzieży na prywatkach były niemal zupełnie
                      bezpieczne i trudno w takich sytuacjach było mówić "okazja poczyniła z ciebie
                      ofiarę gwałtu".
    • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:21
      Nie jest winna.Gwałt jest gwałtem,krzywda jest krzywdą,cierpienie jest
      cierpieniem.A winni są ci którzy zaniedbują swoje człowiecze
      obowiązki,odwracając swój wzrok kiedy patrzą na jakąkolwiek
      niegodziwość.Ciekawe,ilu z tych którzy rzucają w to dziecko kamieniem i już ją
      osadzili jako winną ,są bez winy.
      • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:11
        ja nie piłem w wieku 13 lat!!!
        • sir.vimes Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 11:18
          I co z tego?
    • c_y_n_i_k Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 10:32
      Mam wrażenie, że kilku z moich przedmówców nie zauważyło drobnego niuansu mojej
      i innych wypowiedzi. NIKT tu nie twierdzi, że ci którzy wykorzystali
      dziewczynę, nie są winni. Oczywiście, że są. Natomiast nie wymaga komentarza
      zachowanie się owej nastolatki i dobór przez nią towarzystwa w jakim przebywa.
      Każdy doskonale wie, jak to w praktyce wygląda, więc nie dorabiajcie proszę
      ideologii niedoświadczonego dziewczęcia do tego zdarzenia. Osobiście myślę, że
      dziewczę nie pierwszy raz zalało się w trupka, nie pierwszy raz koledzy
      zabawili się z nią w taki czy inny sposób, i że dzieweczka doskonale wiedziała,
      jakie "zabawy" zdarzają się na imprezach u jej znajomych.
      A co do wypowiedzi dot. babcinych lub biblijnych czasów - to fakt, kiedyś za
      wiek, w którym zawierano związki i zaczynano NORMALNE współżycie uznawano i
      wcześniejsze lata, ale zdaje się że to trochę inna tematyka i dot. innego
      rodzaju zdarzeń, więc nie do końca rozumiem, czemu trafiło do tego tematu.
      • xtrin Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 10:37
        > Każdy doskonale wie, jak to w praktyce wygląda, więc nie dorabiajcie proszę
        > ideologii niedoświadczonego dziewczęcia do tego zdarzenia. Osobiście myślę,
        > że dziewczę nie pierwszy raz zalało się w trupka, nie pierwszy raz koledzy
        > zabawili się z nią w taki czy inny sposób, i że dzieweczka doskonale
        > wiedziała, jakie "zabawy" zdarzają się na imprezach u jej znajomych.

Może wiedziała, a może nie wiedziała. "Każdy doskoanle wie jak to wygląda" to
        nie jest żaden dowód.
        • sir.vimes Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 10:39
          Ja nie wiem jak wygląda w praktyce gwałt na pijanym człowieku.
          Nie rozumiem sugestii cynika, że każdy doskonale to wie.
          • c_y_n_i_k Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 15:17
            Ty chyba nie czytasz tego na co odpowiadasz...
            Zalecenie: Naucz się czytać ze zrozumieniem. :)
      • sir.vimes Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 10:38
        Twoje hipotezy mają na celu usprawiedliwienie sprawców. Li i jedynie.
        • c_y_n_i_k Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 15:19
          Ty również nie czytasz tego na co odpowiadasz...
      • hymen Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 10:41
        c_y_n_i_k napisał:

> Mam wrażenie, że kilku z moich przedmówców nie zauważyło drobnego niuansu
        mojej
        >
        > i innych wypowiedzi. NIKT tu nie twierdzi, że ci którzy wykorzystali
        > dziewczynę, nie są winni. Oczywiście, że są. Natomiast nie wymaga komentarza
        > zachowanie się owej nastolatki i dobór przez nią towarzystwa w jakim
        przebywa.

Niby nie wymaga, a komentarz się pojawił.

> Każdy doskonale wie, jak to w praktyce wygląda, więc nie dorabiajcie proszę
        > ideologii niedoświadczonego dziewczęcia do tego zdarzenia. Osobiście myślę,
        że
        > dziewczę nie pierwszy raz zalało się w trupka, nie pierwszy raz koledzy
        wiedziała,
        >
        > jakie "zabawy" zdarzają się na imprezach u jej znajomych.

W żaden sposób nie jesteś tego w stanie potwierdzić. Inaczej, to są zwykłe
        insynuacje. Ponadto obrazują pewien sposób myślenia, który mówi, że jeśli ktoś
        zachowuje się niezgodnie z moimi oczekiwaniami czy też normami, to ja wtedy
        wobec niego mogę zachować się w sposób niegodny, w taki, jaki nigdy bym sobie
        nie pozwolił wobec innych.

> A co do wypowiedzi dot. babcinych lub biblijnych czasów - to fakt, kiedyś za
        > wiek, w którym zawierano związki i zaczynano NORMALNE współżycie uznawano i
        > wcześniejsze lata, ale zdaje się że to trochę inna tematyka i dot. innego
        > rodzaju zdarzeń, więc nie do końca rozumiem, czemu trafiło do tego tematu.

• kot_behemot8 Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 10:44
        Osobiście myślę, że
        > dziewczę nie pierwszy raz zalało się w trupka, nie pierwszy raz koledzy
        wiedziała,

A skąd ty to możesz wiedzieć? Znasz dziewczynę osobiście?
        • sir.vimes Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 10:46
          Nawet jeżeli się zachlewała co tydzień to nie znaczy, że wolno ją zgwałcić.
          • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:07
            jak zostawisz otwarte drzwi do domu, wychodząc do pracy, to nie miej pretensji,
            że ktoś ci wyniósł wszystko z mieszkania...
            należy wykazać odrobinę rozsądku by uchronić sie przed przestępstwem...
            w powyższym przypadku zamknąć drzwi na klucz, a w przypadku tej dziewczyny nie
            pić z nieznajomymi!
            • sir.vimes Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 11:14
              Znajomi też mogą okazać się gwałcicielami.
              • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:30
                a wujek pedofilem... :/

to kwestia wychowania, że nie należy bezgranicznie ufac każdej napotkanej
                osobie... bo dał cukierka, bo postawił piwo/wino... bo poczęstował papierosem...
                • illiterate Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 15:32
                  Gwalcicielem moze byc rodzony ojciec, gwalcicielka - rodzona matka.
                  'Corka sama mi usiadla na kolanach', 'syn sie do mnie przytulal'.
                  Oj, glupie sa te dzieci dzisiaj, same sobie winne. Prowokuja i za grosz
                  nieufnosci.
      • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 10:57
        To może posuniesz się dalej i powiesz,że człowiek potracony na przejściu dla
        pieszych jest sam sobie winien,bo doskonale zdawał sobie sprawę,że w starciu z
        rozpędzonym autem prowadzonym przez debila nie ma szans.
        • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:08
          jeśli zostawisz otwarte drzwi do domu i potem zastaniesz puste ściany, to do
          kogo pretensje, że cię obrobili?

panna mogła nie pić z przypadkowo poznanymi osobami... :/
          • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:21
            Ciekawe ,czy jakby to twoje dziecko spotkało, to tez byś jej powiedział...Sama
            sobie jesteś winna...
            Brawo.Gratuluje twoim dzieciom ojca.
            • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:28
              moje dzieci nie chodzą i nie piją do nieprzytomności

jest to kwestią wychowania i odpowiedzialności...

urżnę się jak bela, a nieważne co sie potem stanie, bo nie odpowiadam?
              Gratuluję...
              • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:34
                Jak jesteś taki święty to się opraw i powieś na ścianie.
                • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:15
                  argumentów zabrakło?
                  jak szukasz wrazen to idź na wino z przypadkowymi osobami z ulicy, ale potem nie
                  miej pretensji
                  • sir.vimes Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 12:20
                    Gdyby poszedł na wino z kimkolwiek i został zgwałcony - nie byłaby to jego wina.
                    Czy uwazasz, ze jeżeli np. na parapetówie upije mi się kilku gości to mam prawo
                    ich zgwałcić, zamordować lub dajmy na to poprzypalać papierosami? I będę ok, bo
                    to ich wina?
                    • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:24
                      poczytaj o zachowaniach prowokujących, dobrze radzę...
                      jeśli wiemy, że w parku grasuje zboczeniec, to tylko kretynka pójdzie tamtędy
                      zalana do nieprzytomności i niekompletnie ubrana, mimo apeli policji, by tamtędy
                      nie chodzić
                      • sir.vimes Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 12:25
                        Nie odpowiedziałeś na moje pytanie.
                        • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:31
                          to że ktoś sie mi spije na parapetówce i JA go nie zgwałcę, nie pobiję, to wcale
                          nie oznacza, że w drodze powrotnej do domu ktoś nie wykorzysta tego, że jest
                          pijany jak bela
                          koleś musi wiedzieć, że nawet jak na imprezie u mnie się mu krzywda nie stanie,
                          to że po drodze do domu nie spotka jakiegoś bandyty

btw - mam zasadę nie odpowiadania na niezbyt mądre pytania, zwłaszcza sugerujące
                          że ja niby mam być zwyrodnialcem
                          • sir.vimes Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 12:36
                            Ale to nie pytania coś sugerują tylko twoje odpowiedzi. Np. uparte udowadnianie
                            , że pijane dziecko jest winne gwałtu na sobie a nie gwałciciel.

• Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:34
                    Mam prawo nawet pijana w trupa nago chodzić po mieście w samo południe a ty nie
                    masz nawet prawa dotknąć mnie palcem,jeżeli nie wyrażę na to mojej zgody.Nie to
                    znaczy nie.Nie masz prawa mnie filmować,nagrywać i robić mi zdjęć jeżeli nie
                    masz na to mojej zgody i tym bardziej publikować mojego wizerunku.
                    • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:35
                      powiedz to zboczeńcowi-gwałcicielowi, nie normalnym ludziom
                      • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:42
                        A i owszem przy najbliższej okazji powiem.
                        A ty sam czy nie dajesz przyzwolenia na "gwałt".Nie mówię tu o gwałcie
                        seksualnym,ale o np.biciu dzieci.Czy też nie jesteś tego rodzaju człowiekiem,ze
                        widząc krzywdę czyjąkolwiek nawet małą odwracasz głowę,bo ofiara jest sama sobie
                        winna.
                        • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:01
                          znowu kolejny co nie rozróżnia bicia od klapsa :/
                          czy mam ochrzanić matkę, która dała klapsa dziecku, za to że ją opluło (bo nie
                          chciało wracać do domu, tylko dalej sie bawić)?
                          bo to, że jak za ścianą są regularne pijackie burdy, to wiem jaki jest numer
                          telefonu na Policję
                          • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:18
                            Aaa..dzwonisz jako anonim .A co robisz zanim przyjedzie policja.Czekasz sobie
                            spokojnie,bo ty nie jesteś od tego.Gratulacje.
                            A więc widząc gwałt,popatrzył byś sobie najpierw co się dzieje,ocenił fachowym
                            okiem a potem zadzwonił na policję i spokojnie odszedł do domu.
                            • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:35
                              > Aaa..dzwonisz jako anonim .A co robisz zanim przyjedzie policja.Czekasz sobie
                              > spokojnie,bo ty nie jesteś od tego.Gratulacje.
                              a co, mam tam iść żebym w mordę dostał???
                              sorry ale nie jestem kretynem
                              > A więc widząc gwałt,popatrzył byś sobie najpierw co się dzieje,ocenił fachowym
                              > okiem a potem zadzwonił na policję i spokojnie odszedł do domu.
                              a co, mam uciąć penisa gwałcicielowi? Czy go złapać za przyrodzenie?
                              zreszta - nikt nie gwałci na środku ulicy, a ja po krzakach nie chodzę
                              mógłbym reagować, jakby dziewczyna, ciągnięta w krzaki, krzyczała "pomocy"...
                              Sorry, ale wymyślasz idiotyczne przykłady
                              • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:57
                                Nie wymyślam idiotycznych przykładów,bo takie rzeczy się zdarzają.

a co, mam tam iść żebym w mordę dostał???
                                > sorry ale nie jestem kretynem.
                                Ja bym to nazwała inaczej.
                                Bez komentarza.
                                • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 14:19
                                  nie mam postury Pudziana, żebym bronił każdej "biednej" pustogłowej lolitki :/
                                  • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 14:36
                                    To nie zależy akurat od postury,i to ty wykręcasz kota ogonem.Nie wtrącanie się
                                    w nic i brak reakcji na pewne rzeczy w obawie by "nie dostać po mordzie",ślepota
                                    i głuchota na cudza krzywdę,dbanie tylko o własne potrzeby i wygodę,to
                                    powoduje,ze mamy społeczeństwo takie jakie mamy.Tolerujące gwałt,złodziejstwo i
                                    bandytyzm.
        • sir.vimes Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 11:14
          No właśnie, to jest takie samo rozumowanie.
    • Gość: sela Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.aster.pl 22.02.07, 10:34
      Prawdziwą k...ą to jest ten bydlak, który wykorzystał nieprzytomną dziewczynę.
      Mam nadzieję, że trafi do pierdla. Mogła nie pić? Pewnie, że mogła. Tyle że 14
      letni człowiek nie do końca jeszcze potrafi odróżnić dobro od zła i przewidzieć
      konsekwencje. Bydlakiem jest ten, kto wykorzystuje czyjąś słabość. Mam na
      szczęście inne zasady. Jeśli widzę, że ktoś zgubił portfel, to podnoszę i
      oddaję, a nie chowam do kieszeni. Nie myślę, że sam sobie wienien, że nie
      pilnuje. W moim mniemaniu, gdybym sobie ten portfel przywłaszyła, byłabym
      zwykłą złodziejką. Poza tym uważam, że uprawianie seksu z nieprzytomnym
      człowiekiem to hardcore'owa perwersja.
      • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:04
        upicie sie do nieprzytomności na imprezie to taka sama prowokacja jak
        zostawienie otwartych drzwi do domu
        a potem zdziwko, że ci obrobili chałupę
        • sir.vimes Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 11:16
          Człowiek to nie rzecz. Gwałt to nie włamanie.

Ciekawe czemu tak bronisz sprawców gwałtu?
        • Gość: sela Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.aster.pl 22.02.07, 11:21
          > to taka sama prowokacja jak
          > zostawienie otwartych drzwi do domu
          Prowokacja? Bredzisz. To roztargnienie. Ten, kto to wykorzysta, będzie
          bydlakiem.
          • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:23
            drzwi nie noszą śladów włamania... Taki będzie protokół policji...
            od ubezpieczyciela nie dostaniesz ani grosza
            • Gość: sela Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.aster.pl 22.02.07, 12:04
              To nie zmieni faktu, że złodziej pozostanie złodziejem. I o to mi w tej
              dyskusji chodzi. Prezentujesz postawę usprawiedliwiającą zło. Powtarzam - nie
              ma usprawiedliwienia dla gwałciciela wykorzystującego nieprzytomnę osobę. Samo
              upicie się (choć go nie pochwalam) nie czyni postronnym osobom krzywdy. Gwałt
              natomiast zawsze wyrządza zło bez względu na jego okoliczności.
              • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:07
                Gdyby się nie spiła do nieprzytomności, być może do gwałtu by nie doszło
                (mogłaby sie bronić)...
                za gwałt gośc powinien odpowiedzieć, ale nie usprawiedliwiajmy
                nieodpowiedzialnego zachowania małolaty...
                • Gość: sela Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.aster.pl 22.02.07, 12:59

> ale nie usprawiedliwiajmy
                  > nieodpowiedzialnego zachowania małolaty...
                  A kto usprawiedliwia? Dla mnie w ogóle upijanie się jest czymś niewłaściwym,
                  ale nie godzę się, żeby nazywać to prowokacją. Ja mam dość powszechnego u nas
                  stawiania sprawy na głowie i robienia z ofiar współwinnych przestępstwa.
                  Chciałabym żyć w normalnym społeczeństwie, gdzie mogę przejść się po parku,
                  założyć, jesli mam ochotę, krótszą spódnicę, zostawić czasem coś w samochodzie,
                  wozić torebkę na siedzeniu obok, a nie skrzętnie ukrytą, bez posądzenia, że z
                  rozmysłem chciałam kogoś sprowokawać do gwałtu albo kradzieży. Wiem, to naiwne,
                  ale jeżeli nie zmienimy sposobu myślenia, to zawsze będziemy obwiniać ofiary.
      • feminasapiens Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 11:37
        Gość portalu: sela napisał(a):

Mogła nie pić? Pewnie, że mogła. Tyle że 14
        > letni człowiek nie do końca jeszcze potrafi odróżnić dobro od zła i
        przewidzieć konsekwencje

Z Twojego wpisu widzę że nie masz styczności z dziećmi w wieku szkolnym.

Zapewniam Cię że już 7-letnie dziecko jest w stanie odróżnić dobro od zła, może
        dowodem tego być dla Ciebie chociażby fakt, że 7-letnie dzieci przygotowuje się
        do Pierwszej Komunii Św., do czego podstawowym warunkiem jest odróżnianie dobra
        od zła i pojęcie moralności.
        Więc nie mów mi że 14-latka nie potrafi określić tego że złem jest upijanie się
        w jej wieku i że nie wie, że seks to nie zabawa.

To wiedzą już dzieci w podstawówce.

> Prawdziwą k...ą to jest ten bydlak, który wykorzystał nieprzytomną
        dziewczynę.
        > Mam nadzieję, że trafi do pierdla.

Z tym się zgadzam w całej rozciągłości.
        • sir.vimes Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 12:24
          Gwałt to nie seks.
          Człowiekowi z/gwałconemu nic nie przychodzi ze świadomości, że seks to nie zabawa.
        • Gość: sela Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.aster.pl 22.02.07, 12:31
          feminasapiens napisała:

> Z Twojego wpisu widzę że nie masz styczności z dziećmi w wieku szkolnym.
          > Zapewniam Cię że już 7-letnie dziecko jest w stanie odróżnić dobro od zła,
          > może dowodem tego być dla Ciebie chociażby fakt, że 7-letnie dzieci
          > przygotowuje się do Pierwszej Komunii Św., do czego podstawowym warunkiem
          > jest odróżnianie dobra od zła i pojęcie moralności.
          > Więc nie mów mi że 14-latka nie potrafi określić tego że złem jest upijanie
          > się > w jej wieku i że nie wie, że seks to nie zabawa.
          > To wiedzą już dzieci w podstawówce.

Dlatego napisałam "14 letni człowiek nie do końca jeszcze potrafi odróżnić
          dobro od zła i przewidzieć konsekwencje". Podkreślam "nie do końca". Pewne
          rzeczy potrafi już ocenić prawidłowo, innych nie. To wiek, gdzie "kanary na
          mózgu" mają się jeszcze całkiem dobrze, i gdy bardzo trudno zdobyć się na
          postępowanie inne niż grupy, w której się jest. Sama mając lat naście robiłam
          głupoty, których teraz już bym nie zrobiła. Więc nie mów, że 14 latek może być
          w pełni odpowiedzialny za swoje postępowanie. Nie na darmo prawo przewiduje, że
          za szkody wyrządzone przez dzieci odpowiadają rodzice. Nieletni przestępcy też
          są traktowani inaczej niż dorośli, a wykorzystanie dziecka jest surowiej
          traktowane niż dorosłego. Ta panna z braku doświadczenia i właściwych wzorców
          podjęłą złą decyzję, to nie ulega kwestii. Ale to nie tylko jej wina, ale
          również, a może głównie jej rodziców.

• tomassi.rollo Porażające... 22.02.07, 10:53
      Mam nadzieję, że pedofila ukarzą przykładnie, jak również ukarzą tego, kto
      szerzył w sieci tę pedofilię dziecięcą...
    • bitch.with.a.brain Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 11:29
      rok temu miała 14,a nie 13.Poza tym polskie prawo zabrania sprzedaży i podawania
      alkoholu osobom niepełnoletnim.winny jest ten,kto kupił i dał jej alkohol,a
      jeśli kupiła sama,to winę ponosi sprzedawca.
      Poza tym dlaczego za nia krzyczą: ku.., a nikt nie przesladuje tego kolesia
      krzycząc: pedofil, gwalciciel dzieci?
      • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:33
        > Poza tym dlaczego za nia krzyczą: ku.., a nikt nie przesladuje tego kolesia
        > krzycząc: pedofil, gwalciciel dzieci?
        To słodkie dziewczątko nie wiedziało, że nie idzie sie z każdym facetem, co wino
        stawia?
        Nikt jej nie nauczył odpowiedzialności za swoje zachowanie?

Koleś jest pedofilem i powinien siedzieć, ale to nie usprawiedliwia głupoty tej
        dziewczyny.
        • bitch.with.a.brain Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 11:45
          Jak pierwszy raz piłam i mialam jakieś 13 czy 14 lat nie wiedziałam jaka ilość
          alkoholu zwali mnei z nóg.Po prostu siedziałam, piłam a potem podniosłam się i
          nogi mi sie ugięły.Nikt mnie tego nie nauczył.Sama sie nauczyłam ile mogę
          wypić,żeby sie nie upić.A głupota dziecka nie jest usprawiedliwieniem dla
          pedofila.Jak okradną pijanego to jakoś nikt się nad winą zlodzieja nie zastanawia.
          • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:11
            Policja od lat tłucze do głowy rodzicom, by nauczyli dzieci, że nie idzie sie z
            każdym napotkanym "wujkiem" co częstuje cukierkiem, a starsze - alkoholem!!
            Że się nie łazi po podejrzanych miejscach z "kolegami" i nie zalewa sie w trupa...
            • bitch.with.a.brain Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 12:15
              Po pierwsze jak się ma te 13-17 lat (mniej więcej) to wszystko jest wazne tylko
              nie nauki rodziców:)Poza tmy uczą,zeby nie brać cukierków i nie iść gdzieś z
              jakimś podejrzanym, obcym mężczyzną.Ale już nie z takim fajnym kolegą ktorego
              się zna.
              • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:22
                > Po pierwsze jak się ma te 13-17 lat (mniej więcej) to wszystko jest wazne tylko
                > nie nauki rodziców :)
                jak ważniejsze wino z kolegami od rodziców, to tak się to czasem kończy...
                bolesna nauczka do końca życia...
                • Gość: ! Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.202.99.70.dyn.user.ono.com 22.02.07, 12:39
                  pieprzenie kotka za pomocą młotka

> jak ważniejsze wino z kolegami od rodziców, to tak się to czasem kończy...
                  > bolesna nauczka do końca życia...

no i???? oczywiście ty zawsze słuchałeś rodziców, nigdy nie zrobiłeś nic
                  głupiego, nie miałeś starszych kolegów, którzy ci imponowali, alkoholu do tej
                  pory nie pijesz, nie palisz, trawy nie poznałbyś jakbyś sie o nią potknął, a sex
                  uprawiałeś pierwszy raz po ślubie :D szacun :P
                  • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:58
                    troszke inaczej mnie synku wychowali, nie na kolorowych pisemkach, ociekających
                    seksem
                    i w przeciwieństwie do dzisiejszej bezmyślniej i nieodpowiedzialnej młodzieży
                    używałem rozumu

nie palę
                    wiem jak wygląda "trawka", ale to nie oznacza, że musze zawierać z nią bliższy
                    kontakt

>a sex
                    > uprawiałeś pierwszy raz po ślubie
                    a to trzeba wszystkie kobiety w okolicy zaliczyć, zanim sie do ślubu pójdzie?
                    co w tym dziwnego, że "po ślubie"???
                    Co ja szympans bonobo jestem? Czy człowiek? Co potrafi panować nad popędem...
                    Miłość to nie tylko seks
            • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:23

> Policja od lat tłucze do głowy rodzicom, by nauczyli dzieci, że nie idzie sie z
              > każdym napotkanym "wujkiem" co częstuje cukierkiem, a starsze - alkoholem!!
              > Że się nie łazi po podejrzanych miejscach z "kolegami" i nie zalewa sie w trupa

A to ciekawe,bo według policyjnych statystyk w większości nieletnie ofiary są
              gwałcone i wykorzystywane przez osoby dobrze znane z najbliższego otoczenia.Skąd
              ty wiesz czy w twoim najbliższym sąsiedztwie nie mieszka potencjalny
              gwałciciel,i nie zrobi krzywdy twojemu dziecku.Czy wtedy też napiętnujesz
              głupotą swoje dziecko,i uczynisz go współwinnym całej sytuacji?
        • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:57
          > > Poza tym dlaczego za nia krzyczą: ku.., a nikt nie przesladuje tego koles
          > ia
          > > krzycząc: pedofil, gwalciciel dzieci?
          > To słodkie dziewczątko nie wiedziało, że nie idzie sie z każdym facetem, co win
          > o
          > stawia?
          > Nikt jej nie nauczył odpowiedzialności za swoje zachowanie?
          >
          > Koleś jest pedofilem i powinien siedzieć, ale to nie usprawiedliwia głupoty tej
          > dziewczyny.

Głupoty to nic nie usprawiedliwia.Ale z tego co ty piszesz to wynika że według
          ciebie, każdy kto jest nieprzytomny,chory ,ma zaburzenia świadomości lub z jakiś
          innych przyczyn jest nieporadny ,to sam sobie jest winien.Tak więc ofiary
          pavulonu były same sobie winne,bo wsiadły do karetki.Dziewczynka chora
          umysłowo,której ktoś zrobił dziecko jest sama sobie winna,a może ofiary II wojny
          światowej też,bo znalazły się na niewłaściwym miejscu o niewłaściwej porze.
          • Gość: zniesmaczony demagogia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:13
            ta dziewczyna nie była chora, nie miała zaburzeń świadomości
            od ilu lat policja apeluje, by nie pić w przypadkowych miejscach z przypadkowymi
            osobami? by uczyć dzieci, że nie należy iść z każdym "wujkiem" co daje cukierki

głupota jednak jest porażająca
            • bri Re: demagogia 22.02.07, 12:39
              Policja może sobie apelować od stu lat ale to dziecko miało 13 lat i dopiero w
              wieku 7 lat nauczyło się czytać. Ten osiemnastolatek, który ją zgwałcił mógł
              być jej znajomym.
      • feminasapiens Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 11:40
        bitch.with.a.brain napisała:

> rok temu miała 14,a nie 13.Poza tym polskie prawo zabrania sprzedaży i
        podawani
        > a
        > alkoholu osobom niepełnoletnim.winny jest ten,kto kupił i dał jej alkohol,a
        > jeśli kupiła sama,to winę ponosi sprzedawca.

Zgadzam się z Tobą, jak najbardziej.

> Poza tym dlaczego za nia krzyczą: ku.., a nikt nie przesladuje tego kolesia
        > krzycząc: pedofil, gwalciciel dzieci?

Bo nie podlega to dyskusji. Ten gwałciciel bezspornie zasługuje na karę.
    • c_y_n_i_k Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 11:31
      Miło widzieć, że temat wywołał dyskusję... :)
      Powtórzę się z lekka: również uważam, że sprawca czynu powinien być ukarany, i
      że gwałt w jakiejkolwiek postaci jest przestępstwem (nie wiem jakim cudem ktoś
      wywnioskował, że mogę mysleć inaczej).
      Nie uznaję natomiast sugerowanego przez wiek i inne okoliczności domniemania
      niewinności nastolatki (to naiwność do n-tej potęgi). Oczywiście niczego nie
      dowodzę - jedynie daję do myślenia, że temat nie jest tak jednostronny jak
      część z was próbuje sugerować. Rozumiem, że wiek może wydawać się pewną taryfa
      ulgową w ocenie czynów i czasem tak jest, ale nie przy pewnych zachowaniach,
      które - o ile zna się jako tako środowisko, którego dotyczą - są znamienne.
      Bądźcie realistami - dzieci to nie zawsze dzieci. Stereotyp dziecko = .... nie
      zawsze się sprawdza.
      I jeszcze jedno: nie zastanawia was fakt, że temat pojawił się dla rodziców
      dziewczyny i chyba również dla niej samej dopiero w chwili "filmowej" afery?
      Nastolatka potraktowała sprawę gwałtu na sobie bez problemu i dopiero, gdy
      dowiedziała się o filmie zaczęła reagować - czyżby nie zauważyła że została
      zgwałcona?
      • bitch.with.a.brain Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 11:32
        jeżeli urwał jej sie film to mogła nie wiedzieć co się stało.A tmy bardziej jej
        rodzice.
        Zresztą niezaleznie od tego czy chciała sesku czy nie miała 14 lat i pedofila
        nalezy ukarać
      • hymen Podstaw sobie pod dziewczynkę 22.02.07, 11:40
        kurwę. Twierdzenie w podobnej sytuacji, że sama sobie jest
        winna będzie równie nieuzasadnione.
      • sir.vimes Wiek jest tu mniej istotny. 22.02.07, 12:31
        Dorosłej kobiety też nikt nie powinien winić za gwałt, którego ofiarą padła.
        • Gość: :P Re: Wiek jest tu mniej istotny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:58
          zwłaszcza jak chętnie rozłożyła "bierz mnie"...
    • c_y_n_i_k Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 11:49
      Nie wiem czy dobrze zrozumiałem...
      Czy ktoś sugeruje, że osoba po dokonanym na niej gwałcie (choćby w chwili
      odurzenia alkoholowego) może post factum (następnego dnia, jak już
      oprzytomnieje) o tym nie wiedzieć? Nic nie zauważyć? Nic nie czuć?
      • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:59
        A może jak jesteś ciekawy czy to możliwie to sam przeprowadzisz na sobie
        wspomniany wyżej eksperyment.
        • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:03
          A nie zapomnij potem rozpowszechnić arcyciekawego filmu w internecie z udziałem
          swojej osoby.Być może dopiero wtedy poczujesz to co ona.
          • c_y_n_i_k Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 19:40
            Mam wrażenie kolego, że masz kłopoty ze zrozumieniem tekstu pisanego i nie
            jesteś w stanie zrozumieć zwykłej myśli kogoś innego, nie wyrażonej w sposób
            dosłowny. Proszę postaraj się następnym razem pomysleć nim udzielisz tak
            pomysłowej odpowiedzi.
            Żałosne, że zniżam się do odpowiedzi komuś takie.
            • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 11:59

Twoja odpowiedź na moją jasno wyrażona propozycję jest prymitywna i pozbawiona
              jakiejkolwiek sensownej treści.To chyba ty wnioskując z treści wszystkich
              dotychczasowych twoich postów ,nie czytasz tego na co odpowiadasz...

Ja nie wiem,jak wygląda w praktyce gwałt na bezwładnym,wymiotującym i pijanym,do
              nieprzytomności człowieku,i nie rozumiem twoich upartych sugestii,że każdy
              doskonale to wie...
              Więc proponuję ci byś sam o tym przekonał się na własnej skórze.Żałosne jest
              to,że ktoś taki jak ty wypowiada się na temat odczuć innego człowieka.
              A twoje dalsze wypowiedzi pozostawiam bez komentarza.Żegnam ozięble z domieszką
              ironii.
      • bitch.with.a.brain Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 12:14
        jeżeli polegało to na wykorzystaniu nieprzytomniej dziewczyny a nie na użyciu
        przemocy to mogła nie zauważyć. Stosunku się po jakims czasie nei czuje.
        • Gość: beti22 Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:33
          Sprawcy powinni zostać ukarani najsurowiej jak tylko prawo przewiduje .... seks
          z nieletnią oraz zamieszczenie filmu w internecie to powinno się spotkać z
          najwyższym wymiarem kary w tego rodzaju przestępstwach. Nie usprawiedliwiam
          jednak faktu, że dziewczynka się upiła, chyba że została do picia zmuszona to
          wtedy oczywiście nie można nic jej zarzucić. Jeżeli jednak piła z własnej woli
          to widocznie zabrakło jej wyobraźni. Jeżeli nie chcę aby mnie ktoś pobił i
          okradł to nie noszę na wierzchu komórki ani laptopa siedząc wieczorową porą w
          autobusie, który akurat przejeżdża przez najniebezpieczniejsza dzielnicę.
          Poprostu mam wyobraźnię i wiem, że w najlepszym wypadku ktoś może pozbawić mnie
          tych rzeczy, a w najgorszym również zdrowia. Oczywiście dziecko to dziecko i
          mogło tego nie przewidzieć. Próbowała alkoholu .... dzieci w tym wieku tak
          bardzo chcą być dorosłe, że próbują rzeczy, które są im zabronione. Dobrze, że
          chociaż sprawca był już pełnoletni i że bez taryfy ulgowej za wiek może
          odpowiadać za swoje czyny. Gorzej byłoby gdyby sprawca był w wieku dziewczynki,
          wtedy i jego zachowanie tak jak zachowanie dziewczynki (upicie się) byłoby
          traktowane jako lekkomyślność, próbowano by go usprawiedliwiać młodym wiekiem.
          Jestem za ukaraniem sprawców. Dziewczynka powinna zostać otoczona opieką. Myślę,
          że zbyt dużo przeżyła żeby teraz jeszcze na nią zwalać winę. Uważam, że poniosła
          już karę nawet z nawiązką za swoją lekkomyślność. Pozdrawiam.
          • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:54
            > wtedy oczywiście nie można nic jej zarzucić. Jeżeli jednak piła z własnej woli
            > to widocznie zabrakło jej wyobraźni. Jeżeli nie chcę aby mnie ktoś pobił i
            > okradł to nie noszę na wierzchu komórki ani laptopa siedząc wieczorową porą w
            > autobusie, który akurat przejeżdża przez najniebezpieczniejsza dzielnicę.
            > Poprostu mam wyobraźnię i wiem, że w najlepszym wypadku ktoś może pozbawić mnie
            > tych rzeczy, a w najgorszym również zdrowia.
            O tym samym piszę od początku a wszyscy "jadą" po mnie ile wlezie
            • Gość: beti22 Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 12:59
              I od początku się z Tobą zgadzam :):) Każdy ma prawo odbierać rzeczywistość ( w
              tym wypadku historię o tej dziewczynce ) tak jak chce. Swiat nie jest
              czarno-biały ma różne odcienie szarości i tak jak Ty piszesz tak i ja uważam, że
              sprawcy powinni ponieść karę, a dziewczynka zastanowić się na przyszłość. Myślę
              jednak, że już poniosła karę wystarczającą i szkoda, że tyle musiała przeżyć aby
              nauczyć się ostrożności i nie wychodzić niebezpieczeństwu naprzeciw. Zal mi jej.
            • hymen Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 14:05

> O tym samym piszę od początku a wszyscy "jadą" po mnie ile wlezie

Bez przesady ;)) Żeby Twój pogląd był spójny, należałoby oczekiwać od
              dziewczyny reakcji w postaci obcięcia jaj chłopakowi. I skwitować to
              stwierdzeniem, zgwałcił sam sobie winien.
              • Gość: zniesmaczony Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 14:11
                Taaa?
                Dziwi mnie jej reakcja, bo dopiero zgłosiła sprawe o gwałt, jak zobaczyła film w
                necie...
                • hymen Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 14:21

> Taaa?
                  > Dziwi mnie jej reakcja, bo dopiero zgłosiła sprawe o gwałt, jak zobaczyła
                  film
                  > w
                  > necie...

W tym momencie zmieniasz całą sytuację. Rozważania prowadzimy, gdy gwałt miał
                  miejsce. Mimo to, zmienia to jedynie kwalifikację czynu. Nie masz żadnego
                  dowodu, że dziewczynka zgodziła się na pieprzenie. Jeśli już udowodnisz, że
                  zgoda była pozostaje problem wykorzystania nieletniej i zamieszczenia filmu na
                  necie. Temu też jest winna? Wiedziała przecież z kim się puszcza?
                • bitch.with.a.brain Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 14:21
                  to chyab policja sama się zgłosiła.Rozpowszechnianie pornografii z udziałem
                  nieletnich jest ścigane z urzędu.Tak jak współżycie z nieletnią osoba
                  niezależnie czy ta nieletnai osoba tego chce czy nie
                • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 14:23
                  Mnie nie dziwi.To jej prawo kiedy i jak chce zgłosić przestępstwo.
      • uyu szukacie winnego? 22.02.07, 12:20
        Oto on czyli cale spoleczenstwo konsumpcyjne wraz z wzorcami jakie oferuje. Z
        moda na lolity - tak chetnie i nachalnie reklamowana. To wasze - doroslych -
        zachowania, to akceptacja alkoholu w zyciu codziennym i poblazliwosc dla
        pijanych swietych krow, kretactwa (zwanego potocznie zaradnoscia zyciowa) i
        nepotyzmu.
        To starsi czlonkowie spoleczenstwa sa wzorami dla mlodszych.
        Jaki pan, taki kram.
        Gdy nastolatka widzi i czyta o tym, ze uznane autorytety moralne chleja
        bezkarnie, baluja, oszukuja i nie maja skrupulow, moze dojsc do blednego
        wniosku, ze takie zachowanie nie jest az tak bardzo naganne i na dodatek
        prowadzi do kariery.
        Mowicie - glupia mlodziez. Jesli tak to i glupi dorosli i to niekoniecznie
        rodzice. Dzis strefy wplywu rozszerzyly sie bardzo znaczne. Nie wystarczy juz
        ograniczyc sie do wplywu rodziny. Wystarczy, ze nastolatek przekroczy prog
        domu, otworzy gazete, wlaczy internet i rodzinne nauki ida w las, bo sa przez
        innych nadawcow informacji traktowane jako nieaktualne, niezyciowe lub wrecz
        smieszne.
        Co pozwolilo osiemnastolatkowi na dopuszczenie sie gwaltu? Te same postawy,
        ktore wymienilam powyzej.
        --
        Ô! Interpunkcjo, nie opuszczaj mnie! Wroc!
        www.uyu.bloog.pl/
        Dwa lata na koncu swiata.
        • Gość: ! Re: szukacie winnego? IP: *.202.99.70.dyn.user.ono.com 22.02.07, 12:41
          podpisuję się... niestety :((
      • feminasapiens Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 13:08
        Gdyby ta dziewczyna była takim niewiniątkiem, jakie niektórzy chcą w niej
        widzieć, to już w czerwcu zeszłego roku (niezwłocznie po popełnieniu
        przestępstwa gwałtu lub/i sprzedania lub niezgodnego z jej wolą podania
        alkoholu tej dziewczynie) powinno to zostać zgłoszone na policję, a tak się nie
        stało.

Wobec tego domniemywam, że to jest tzw. "rozrywkowa dziewczyna", która po
        wytrzeźwieniu w obcym miejscu nawet nie zorientowała się że coś jest nie tak,
        że została przymusowo (hm... jakoś w to nie wierzę) upojona alkoholem i
        zgwałcona.

A tu sprawa wynikła dopiero po kilku miesiącach i to dopiero po publikacji
        porno-filmu w internecie zrobiła się afera.

Mówcie co chcecie ale poszlaki wskazują na to że upojenie alkoholowe nie było
        jedynym w życiu tej dziewczynki, ani nie było przymusowe.

Bardzo mi smutno, że osoby obstające za jej hm... niewinnością.. uważają, że
        spożywanie alkoholu przez 13-14 letnie dzieci nie jest niczym strasznym i
        niedopuszczalnym i że "same w tym wieku nie wiedziały ile alkoholu jest w
        stanie zwalić ich z nóg" - jak tu ktoś w tym wątku napisał.

W wieku 13-14 lat spożywanie alkoholu w jakiejkolwiek ilości nie jest niczym
        oczywistym, ani tolerowalnym.
        Bez względu na doświadczenie życiowe tutejszych zabierających głos internautów.
        • sir.vimes Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 13:17
          Gdyby ta dziewczyna była takim niewiniątkiem, jakie niektórzy chcą w niej
          > widzieć, to już w czerwcu zeszłego roku (niezwłocznie po popełnieniu
          > przestępstwa gwałtu lub/i sprzedania lub niezgodnego z jej wolą podania
          > alkoholu tej dziewczynie) powinno to zostać zgłoszone na policję, a tak się nie
          >
          > stało.

Kpisz chyba. Nawet dorosłe i pewne siebie kobiety bardzo rzadko zgłaszają gwałt
          na policję.
          Bardzo często opluwa się ofiary gwałtu i wyszukuje debilnych usprawiedliwień dla
          gwałcicieli - dokładnie tak jak w tym wątku.
          • feminasapiens Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 22.02.07, 14:44
            > Bardzo często opluwa się ofiary gwałtu i wyszukuje debilnych usprawiedliwień
            dl
            > a
            > gwałcicieli - dokładnie tak jak w tym wątku.

Nie widziałam żadnego wpisu usprawiedliwiającego gwałciciela w tej sytuacji.
            Widzę że internauci uważają, że był winny i żeby go ukarać.

Piętnujemy tylko zachowanie tej dziewczyny i jej postępowanie w spr. upojenia
            alkoholowego, które miało tak fatalne skutki.
            • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 14:52
              > Piętnujemy tylko zachowanie tej dziewczyny i jej postępowanie w spr. upojenia
              > alkoholowego, które miało tak fatalne skutki.

To,że dziewczyna w tym wieku nie powinna pić z wielu powodów o których nie
              wspomnę,nie ulega wątpliwości,ale nie można jej za to piętnować.Miała 13 lat.W
              tym wieku dziewczyna jest niestety jeszcze dzieckiem.Niedojrzałym zarówno
              fizycznie jak i emocjonalnie.Czynienie jej współwinną za zaistniałą sytuację
              jest dla mnie idiotyczne.
    • Gość: taki jeden wiadziala co robi - inne serwisy IP: 81.19.200.* 22.02.07, 12:53
      widzialem ten film na innym serwisie (nie podam tytulu), ale ona tam wiedzial
      co sie dzieje i nie wygladala na dziewice. Fakt byla pijana ale nie byla
      nieprzytomna. Przestepstwem jest umieszczenie tego filmu w sieci. Zreszta
      najprawdopodobniej wzsycy tam byli nieletni...wiec zapomnijcie o tym, ze ktos
      zostanie ukarany. Co najwyzej jej rodzice, ze taka "corcie" wychowali.
      • bitch.with.a.brain Re: wiadziala co robi - inne serwisy 22.02.07, 12:56
        koleś który brał w tym udzial ma 18 lat więc zostanie ukarany za seks z
        nieletnią.I nie będzie mu miło w więzieniu:)
        • Gość: taki jeden Re: wiadziala co robi - inne serwisy IP: 81.19.200.* 22.02.07, 13:06
          obawiam sie,ze wszycy byli nieletni...
          • bitch.with.a.brain Re: wiadziala co robi - inne serwisy 22.02.07, 14:17
            Film powstał w czerwcu ubiegłego roku. Nakręcono go podczas imprezy w prywatnym
            mieszkaniu. Chłopak, który uprawiał seks z uczennicą, miał 18 lat. Ona miała
            wtedy 14. To przestępstwo ścigane jest z urzędu, grozi za nie od roku do 10 lat
            więzienia.
            • Gość: taki jeden Re: wiadziala co robi - inne serwisy IP: 81.19.200.* 22.02.07, 15:30
              i ty chcesz mi powiedziec, ze 14 letnia dziewczyna idac na impreze z 18latkami
              i pijaca alkohol jest normalna? toz do dzi..ka
              • bitch.with.a.brain Re: wiadziala co robi - inne serwisy 22.02.07, 18:21
                po prostu jest jeszcze dość głupim dzieciakiem,normalne w tmy wieku że sie robi
                głupstwa.A jak nazwiesz 18 latka,który pije alkohol z 14 latka i potem uprawia
                seks z pijaną dziewczyną?Dziwkarz? sku..el?Pedofil?Zbok?
      • bitch.with.a.brain Re: wiadziala co robi - inne serwisy 22.02.07, 12:56
        a dlaczego rodzice chłopaka nie maja byc ukarani ża to że wychowali takiego
        "synalka" co rżnie dzieci?
        • Gość: tak jedne Re: wiadziala co robi - inne serwisy IP: 81.19.200.* 22.02.07, 13:08
          a czemu rodzice tej dziewczyny nie zostana ukarani, ze wychowali 13 letnia
          pijaczke???
          • sir.vimes Re: wiadziala co robi - inne serwisy 22.02.07, 13:10
            Bycie pijakiem nie jest nielegalne.
            poza tym jeżeli w towarzystwie była chociaż jedna pełnoletnia osoba - jest winna
            rozpijania nieletnich.
            • bitch.with.a.brain Re: wiadziala co robi - inne serwisy 22.02.07, 14:19
              tylko jeśli kupiła i podaje im alkohol.
              • sir.vimes Re: wiadziala co robi - inne serwisy 22.02.07, 14:21
                Też prawda.
            • Gość: taki jeden Re: wiadziala co robi - inne serwisy IP: 81.19.200.* 22.02.07, 15:33
              oczywiscie, ale bycie 13 letnim pijakiem jest juz nielegalne.
              rodzice maja obowiazek wiedziec co robia i gdzie sa ich niepelnoletnie dzieci
              (13 lat to jeszcze dziecko)! I dsa odpowiedzialni za to co robia.
              A to ze ktos jest kretynce jeszcze alkohol dal..no to juz inna sprawa.
          • bitch.with.a.brain Re: wiadziala co robi - inne serwisy 22.02.07, 14:19
            a rodzice chłopaka za wychowanie 18letniego amatora seksu z pijanymi dziećmi?
            • Gość: taki jeden Re: wiadziala co robi - inne serwisy IP: 81.19.200.* 22.02.07, 15:34
              18 latek juz ni epodpada pod opieke rodzicow. jest dorosla osoba odpowiadajaca
              za swoje czyny..tu za seks z nieletnia...
              no nie czarujmy sie..to wogole musi byc ciekawe towarzystwo...
      • sir.vimes Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? 22.02.07, 13:09
        Mylisz się.
        • Gość: zniesmaczony Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:12
          ale to wy z niej robicie dziewicę, co nie wie co to seks
          nie bronie sprawcy, ale nie przesadzajmy w drugą stronę...
          • sir.vimes Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? 22.02.07, 13:15
            Po prostu to czy była dziewica czy nie - nie ma najmniejszego znaczenia.
            • Gość: taki jeden Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? IP: 81.19.200.* 22.02.07, 15:39
              no nie do konca, fakt ze nie byla dziewica znaczy, ze juz wczesniej zazywala
              rozkoszy lozkowych. a moze ona to po prostu lubila??? tylko glupio wyszlo ze
              sie sprawa rypla?
          • Gość: Matylda Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? IP: 85.112.196.* 22.02.07, 21:10
            Jeszcze kilka takich przypadków i zacznę popierać metody wychowawcze Giertycha
            (a Bóg mi świadkiem, że strasznie tego nie chcę!)
            Abstrachując od tego przypadku. Mieszkam obok gimnazjum i stwierdzam, że w
            większości te dziewczynki wyglądają i zachowują się jak "lolitki". Prowokują
            wyglądem i sposobem zachowania. Są też dobrze rozwinięte fizycznie i nie jeden
            chłopak mógłby je wziąć za o wiele starsze. Czy rodzice naprawdę nie widzą nic
            niestosownego w ich wyglądzie? Bo w zachowaniu to widzę ja, jak palą, piją i
            blużnią pod moim balkonem. Ktoś to zjawisko MUSI wreszcie utemperować bo
            inaczej zrobimy tym dzieciakom krzywdę!
            • Gość: zniesmaczony Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:06
              jak "lolitki"?
              Gorzej...
              moja trasa do pracy pokrywa się z trasą do szkoły jednego z gimnazjum...
              jakie "towarzystwo" jeździ autobusem, to ręce i nogi opadają...
              goły brzuch, pępek i cycki na wierzchu, spódniczka ledwo zakrywa tyłek, makijaż
              tajskiej dziwki, tipsiory na pół metra...
              język - rynsztokowy
              tematy rozmów - rżnięcie i alkoholowe imprezy
              niektóre panienki z "pigalaka" przy nich wyglądają jak cnotliwe szare myszki...
        • Gość: beti22 Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:17
          Dziewczynka (przypominam w wieku 14 lat) pijąc popełniła błąd, chłopcy
          (uprawiając z seks i umieszczając to w necie) przestępstwo. Ot całe rozwiązanie
          forumowego konfliktu. Nikt nie twierdzi, że sama jest sobie winna, poprostu są
          tutaj osoby (w tym ja), które uważają, że picie alkoholu i doprowadzenie się do
          takiego stanu przez 14 letnią dziewczynkę jest niestosowne. Nikt nie mówi, że
          chłopcy są niewinni, przeciwnie uważam, że są winni i to nie podlega dyskusji,
          natomiat 14 latka nie powinna była pić co jednak sprawców nie usprawiedliwia.
          • hymen Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? 22.02.07, 13:41
            Nie. Sugeruje tu się, że przyczyną gwałtu było pijaństwo dziewczyny. Z
            wszelkimi konsekwencjami tak postawionej sprawy.
            • Gość: taki jeden Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? IP: 81.19.200.* 22.02.07, 15:43
              gdyby nie pila nie doszloby do tego...prawda?

do stosunku doszlo bo ONA pila i ONI pili. Obie strony sa winne.
              • hymen Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? 22.02.07, 15:48
                Gość portalu: taki jeden napisał(a):

> gdyby nie pila nie doszloby do tego...prawda?
                >
                > do stosunku doszlo bo ONA pila i ONI pili. Obie strony sa winne.

To fałszywe domniemanie. To stosunku mogło dojść również, gdy oboje byli
                trzeźwi, tylko on był pijany. Najmniej prawdopodobne byłoby to w sytuacji,
                gdyby tylko ona była pijana ale też możliwe.
          • sir.vimes Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? 22.02.07, 13:42
            Owszem. Schlewanie się w trupa nie jest zbyt stosowne , niezależnie od wieku i płci.
            Ale nie zmienia to faktu, ze gwałtu winny jest gwałciciel.
            • Gość: beti22 Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:52
              Oczywiście i wina sprawcy nie podlega dyskusji. Winny jest ten, który nawet za
              przyzwoleniem pijanej dziewczynki zrobił to. Dorosły (18 latek w końcu) widząc
              14 letnią koleżankę w takim stanie powinien położyć ją do łóżka, nakryć kocem i
              otoczyć opieką, nawet jakby prowokowała. Niestety dziewczynka trafiła na takich
              kolegów którzy ją wykorzystali i tutaj nie ma jej winy, jest natomiast
              bezmyślność i możemy sobie tutaj debatować, ale to ona w tej chwili jest
              szykanowana w szkole, ona źle się z tym czuje i ona cierpi. Myślę, że nie warto
              było jednak się upijać i przeżywać tego co się stało. Ludzie są różni, jeden
              pomoże koleżance, inny zgwałci i trzeba się z tym liczyć. Biedna dziewczynka
              .... zaufała i teraz ponosi tego konsekwencje, gdyby nie piła to może by do tego
              nie doszło, nie wiadomo w każdym razie miałaby większe szanse. Jednak jeszcze
              raz powtarzam - jej stan nie jest usprawiedliwieniem dla sprawców i powinni
              ponieść najsurowszą z kar, natomiast ona .... cóż teraz będzie się z tym
              borykać, czego bardzo jej współczuję.
          • Gość: x Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 02:54
            Gość portalu: beti22 napisał(a):
            > Nikt nie twierdzi, że sama jest sobie winna, poprostu są
            > tutaj osoby (w tym ja), które uważają, że picie alkoholu i doprowadzenie się do
            > takiego stanu przez 14 letnią dziewczynkę jest niestosowne

Zgaduję zatem ze umieszczenie filmiku w necie jest jak najbardziej stosowną karą
            niestosowne zachowanie. To chciałaś powiedzieć ?
            Mam dobrą radę, nie bzykajcie się dziewczęta po pijaku bo jak ktoś to puści w
            necie to jedni będą chcieli uwalić waszych "kochanków" a drudzy uważać że już
            poniosłyście odpowiednią karę za niestosowne zachowanie. Bo to przeca WSTYD i
            SROMOTA, gzić się z kim popadnie...
            • venus22 Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? 23.02.07, 03:41
              """Jeśli dziewczynę upito podstępem - była zgwałcona."""

jesli sama sie upila i pod wplywem upojenia alkoholowego nie wiedziala co robi,
              co sie z nia dzieje, to tez jest zgwlacenie.

Na tym polega dojrzalosc, odpowiedzialnosc, moralnosc- aby nie wykorzystywac
              kogos w podbramkowej sytuacji lub w sytucaji kiedy rekacje sa zaburzone
              dzialaniem alkoholu, lekarstwa, narkotyku lub cokolwiek innego.

Tylko beznadziejne, pozbawione skrupulow DNO MORALNE uwaza ze takie mozna, a
              nawet powinno sie, wykorzystac.

w/g takiego myslenia- "spila sie no to ja wykorzystali" - wykorzystac mozna
              kazdego kto sie akurat schylil po mydlo. w koncu sie wypial wiec pewnie chcial
              zeby go przeleciec.

Venus
              • Gość: x Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 04:56
                venus22 napisała:
                > jesli sama sie upila i pod wplywem upojenia alkoholowego nie wiedziala co robi,
                > co sie z nia dzieje, to tez jest zgwlacenie.

Ludzie piją najczęściej po to by pod wpływem alkoholu łatwiej było im dokonać
                tego do czego na trzeźwo nie są zdolni. Nie sugeruj się też tym ze rzygała, to
                wcale nie świadczy o morzu wypitego alkoholu bo w wieku 13 lat można się
                porzygac po dwóch piwach. A jesli ci jej tak bardzo żal bo według ciebie była
                zbyt pijana to pamiętaj że najgorsze spotkało ją nie wtedy ale teraz kiedy stała
                się pośmiewiskiem. Bo może ci się to przydac gdyby z tego wszystkiego się
                powiesiła a ty będziesz chciała zrozumieć dlaczego.
                • hymen Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? 23.02.07, 08:20
                  Gość portalu: x napisał(a):

> Ludzie piją najczęściej po to by pod wpływem alkoholu łatwiej było im dokonać
                  > tego do czego na trzeźwo nie są zdolni. Nie sugeruj się też tym ze rzygała, to
                  > wcale nie świadczy o morzu wypitego alkoholu bo w wieku 13 lat można się
                  > porzygac po dwóch piwach. A jesli ci jej tak bardzo żal bo według ciebie była
                  > zbyt pijana to pamiętaj że najgorsze spotkało ją nie wtedy ale teraz kiedy
                  stał
                  > a
                  > się pośmiewiskiem. Bo może ci się to przydac gdyby z tego wszystkiego się
                  > powiesiła a ty będziesz chciała zrozumieć dlaczego.

Co tu do zrozumienia? Jeśli się powiesi, to przyczyną tego będzie fakt, że
                  jakiś sku..el ją w ordynarny sposób wykorzystał a nie, że rzygała, byla pijana
                  czy tylko udawała, że była pijana. Inaczej to rozumiesz?
                  • Gość: x do hymena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 14:34
                    > Co tu do zrozumienia? Jeśli się powiesi, to przyczyną tego będzie fakt, że
                    > jakiś sku..el ją w ordynarny sposób wykorzystał a nie, że rzygała, byla pijana
                    > czy tylko udawała, że była pijana. Inaczej to rozumiesz?

owszem inaczej, bo od tamtej pory minęło juz 8 miesięcy i żyje. jeśli się
                    powiesi, przyczyną będzie fakt upublicznienie bzykanka i reakcja otoczenia -
                    reakcja na bzykanko, nie na alkohol czy rzyganie.
                    • hymen Re: do hymena 23.02.07, 14:40
                      Gość portalu: x napisał(a):

> > Co tu do zrozumienia? Jeśli się powiesi, to przyczyną tego będzie fakt, ż
                      > e
                      > > jakiś sku..el ją w ordynarny sposób wykorzystał a nie, że rzygała, byla p
                      > ijana
                      > > czy tylko udawała, że była pijana. Inaczej to rozumiesz?
                      >
                      > owszem inaczej, bo od tamtej pory minęło juz 8 miesięcy i żyje. jeśli się
                      > powiesi, przyczyną będzie fakt upublicznienie bzykanka i reakcja otoczenia -
                      > reakcja na bzykanko, nie na alkohol czy rzyganie.

Pytanie było hipotetyczne, zatem fakt samobójstwa mógł wystąpić w dowolym
                      czasie. Teraz dziewczyna już najprawdopodobniej nie popełni samobójstwa, zatem
                      wniosek jest nie uzasadniony (brak inkryminownego faktu)
                      • Gość: x Re: do hymena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 14:49
                        > Pytanie było hipotetyczne, zatem fakt samobójstwa mógł wystąpić w dowolym
                        > czasie.

ale nie wystąpił co wolno mi chyba uznać za udowodniony fakt. teraz film
                        upubliczniono co chyba tez moge uznac za fakt. więc skoro po pierwszym fakcie
                        się nie powiesiła to przyczyna ewentualnego samobójstwa może stać się tylko i
                        wyłącznie fakt drugi (plus reakcja otoczenia na ten fakt) uważasz że nie ?
                • venus22 Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? 23.02.07, 08:27
                  "Ludzie piją najczęściej po to by pod wpływem alkoholu łatwiej było im dokonać
                  tego do czego na trzeźwo nie są zdolni."

nawet jezeli tak jest to obowiazkiem porzadnego, normalnego czlowieka jest nie
                  wykorzystywac takiej osoby. Moralnie i odpowiedzialnie byloby nie dopuscic aby
                  taka osoba narobila glupot. po piewrsze nie zdzierac z niej ubrania, po drugie
                  zawiezc do domu.

ale takie nedzne wyrachowane brudne szczury ktore jeszcze "dzwonia po kolesiow
                  zeby sie zabawili" to sa bezwgledni, prymitywni, pozbawieni jakiejkolwiek
                  moralnosci sociopaci, wiec nigdy nie zrozumieja tego co normalny czlowiek wie i
                  rozumie, i NIE ZROBILBY.

""najgorsze spotkało ją nie wtedy ale teraz kiedy stał a się pośmiewiskiem.""

najgorsze ja spotkalo juz w momencie kiedy znalazla sie w towarzystwie
                  takich "kolegow", i teraz bedac oceniania przez takich "porzadnych ludzi" jak
                  ty.

dla mnie ona nie jest zadnym posmiewiskiem,
                  dla ciebie moze tak ale wcale sie tym nie dziwie - coz, jaka moralnosc i
                  charakter, takie poglady. mysle ze jakby to byla twoja corka to bys sie
                  krztusil ze smiechu. szczegolnie podczas ogladania.

i daruj sobie gadke ze jakby to byla twoja corka.. itd, bo kazdej mozna cos
                  wsypac do drinka.

Venus

• venus22 Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? 23.02.07, 08:33
                    ""Nie mogę ustosunkować się do tak postawionego pytania, ponieważ jeżeli
                    zakładasz że ktoś może mnie zgwałcić GDY upiję się do nieprzytomności, a
                    założenie upicia jest błędne bo nigdy się nie upiłam"""

bla bla bla bla bla. ple ple ple ple. bla bla bla.....

Droga Femino.

masz czy nie masz ODWAGE publicznie mi wreszcie odpowiedzec na moje pytanie
                    TAK lub NIE:

Czy uwazasz ze gdybys TEORETYCZNIE upila sie do nieprzytomnosci, to ktos ma
                    prawo cie wtedy seksualnie wykorzystac?

Venus
                    • Gość: zniesmaczony Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:11
                      > Czy uwazasz ze gdybys TEORETYCZNIE upila sie do nieprzytomnosci, to ktos ma
                      > prawo cie wtedy seksualnie wykorzystac?
                      Zalezy co wtedy będzie robić!
                      Jak powie "bierz mnie" i rozłoży nogi... no sorry, ale gwałt to to wtedy nie
                      będzie...
                  • Gość: x Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 14:39
                    venus22 napisała:
                    > dla mnie ona nie jest zadnym posmiewiskiem,
                    > dla ciebie moze tak ale wcale sie tym nie dziwie

zrozum kobieto że za pośmiewisko uważają ją rówieśnicy ze szkoły a nie ja.
                    dotarło czy muszę jaśniej ?
        • Gość: taki jeden Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? IP: 81.19.200.* 22.02.07, 15:35
          a czy ja tak nepisalem?
          napislaem, ze to nie wygladalo na jej pierwszy raz, wiec juz pewnei miala
          wczesniej kontakty seksualne. Niestety tu sie sprawa rypla..
          • venus22 Re: Myślisz, że tylko dziewicę można zgwałcić? 22.02.07, 21:48
            "" a co, uwazasz ze jakby tobie sie tak film urwal to znaczy ze automatycznie
            zapraszasz kazdego kto chce na d..e???""

"""Droga venus, oświadczam ci że nigdy w życiu ani się nie upiłam ani tym
            bardziej
            mi się film nie urwał, a tym bardziej w wieku 13 lat."""

a gdzie ja ciebie, przepraszam wyzywam? zadalam ci TEORETYCZNE PYTANIE na
            ktore mi nie udzielias nawet odpowiedzi.

Venus
            • feminasapiens do Venus - part II 22.02.07, 22:18
              >
              > a gdzie ja ciebie, przepraszam wyzywam? zadalam ci TEORETYCZNE PYTANIE na
              > ktore mi nie udzielias nawet odpowiedzi.
              >
              >
              > Venus

Twoje pytanie ma błędne założenie więc moja odpowiedź mogła być tylko taka jaka
              była, więc nie jest tak że nie udzieliłam ci odpowiedzi.

A wyzwałaś mnie w ostatnim lub przedostatnim zdaniu swojego wpisu, którego nie
              mogę zacytować bo został usunięty ze względu na przekroczenie regulaminu. Sama
              widzisz że mogłam poczuć się dotknięta.
              • venus22 Re: do Venus - part II 22.02.07, 23:25
                """Twoje pytanie ma błędne założenie więc moja odpowiedź mogła być tylko taka
                jaka
                była, więc nie jest tak że nie udzieliłam ci odpowiedzi."""

1.niestety nie moge sie ustosunkowac do mojej rzekomo "obrazliwej" wypowiedzi
                poniewaz jak widac admin bardzo gorliwie go usunal.
                jedno wiem cokowliek to nie bylo musialam uznac taka wypowiedz za sluszna.

2.wracajac do twojej cytowanej powyzej wypowiedzi.

Nie pytalam sie ciebie czy ty kiedykowliek upilas sie do nieprzytomnosci. tylko
                pytalam sie czy "uwazasz ze....." a to bardzo ISTOTNA ROZNICA.

odpowiedz na to pytanie jest tylko jedno - tak lub nie, innej nie ma.

dlaczego ma ono prawidlowe zalozenie -poniewaz to ty napisalas ze dziewczynka
                jest sobie winna "bo sie spila do nieprzytomosci".

skoro tak uwazasz, ze zgwalcono ja bo sie upila, to teraz odpowiedz na moje
                pytanie adresowane do ciebie.

wiem dlaczego nie odpowiedzialas, dwa razy- bo wiesz doskonale ze nie masz
                racji.

Venus
                • feminasapiens Re: do Venus - part II 23.02.07, 08:25
                  venus22 napisała:

> 1.niestety nie moge sie ustosunkowac do mojej rzekomo "obrazliwej" wypowiedzi
                  > poniewaz jak widac admin bardzo gorliwie go usunal.
                  > jedno wiem cokowliek to nie bylo musialam uznac taka wypowiedz za sluszna.

Polskie prawo nie dopuszcza obrażania innych osób tylko dlatego że ktoś uznał
                  to za słuszne. Jest na to nawet paragraf i można zostać ukaranym jeżeli
                  przesadzisz ze "słusznym" obrażaniem innych.
                  >

> Nie pytalam sie ciebie czy ty kiedykowliek upilas sie do nieprzytomnosci.
                  tylko
                  >
                  > pytalam sie czy "uwazasz ze....." a to bardzo ISTOTNA ROZNICA.
                  >
                  > odpowiedz na to pytanie jest tylko jedno - tak lub nie, innej nie ma.

Nie mogę ustosunkować się do tak postawionego pytania, ponieważ jeżeli
                  zakładasz że ktoś może mnie zgwałcić GDY upiję się do nieprzytomności, a
                  założenie upicia jest błędne bo nigdy się nie upiłam, to nie mogę gdybać co by
                  było ponieważ nie zaistniał taki fakt. Co więcej, nie zamierzam nigdy upić się
                  do nieprzytomności m.in. właśnie dlatego żeby mnie takie coś nie spotkało.
                  >
                  > skoro tak uwazasz, ze zgwalcono ja bo sie upila, to teraz odpowiedz na moje
                  > pytanie adresowane do ciebie.

Nie uważam że każdą pijaną osobę należy gwałcić.
                  Uważam że 14-letnia dziewczyna spita do nieprzytomności to nie jest okej i
                  świadczy to o niej tak że nie szanuje samej siebie.
                  Poza tym nie wiemy dokładnie czy chodziło o gwałt (gwałt występuje przy braku
                  zgody obu partnerów na sex, nie wiemy czy był brak zgody), faktem jest jedynie
                  przestępstwo polegające na cielesnym obcowaniu z osobą poniżej 15 roku życia,
                  nie wiemy czy za czy bez zgody.
                  >

Poniżej wklejam link do mojej wypowiedzi zmieniającej nieco stanowisko
                  pierwszego wpisu.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=57800256&a=57806579
    • Gość: Lena Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: 83.136.224.* 23.02.07, 01:37
      Kodeks karny mówi, że kto przemocą, groźbą bezprawną lub podstępem doprowadza
      inną osobę do obcowania płciowego, podlega karze pozbawienia wolności od roku
      do lat 10. Jak z tego wynika, do zgwałcenia może dojść nie tylko wtedy, gdy
      sprawca używa brutalnej siły, ale też i wtedy, gdy bezprawnie grozi albo używa
      podstępu. Jeśli dziewczynę upito podstępem - była zgwałcona.
    • acorns Ja tam jej nie współczuję 23.02.07, 01:51
      > 1/ współczuję tej dziewczynie, że ją zgwałcono (należy się kara dla sprawcy)

Skąd wiadomo że zgwałcono? Mi się wydaje że nie pierwszy raz się schlała i dała
      dupy.

> 2/ współczuję tej dziewczynie, że ktoś zgwałcił ją ponownie umieszczając ten
      > film w internecie (należy się kara dla sprawcy)

Według tego co piszą, akcja miała miejsce w czerwcu. Film pojawił się dopiero
      teraz. Czyli pewnie ktoś się chciał na niej odegrać za coś i zię w ten sposób
      zemścił. Tak mi się wydaje. Myślę że sam fakt żygania i rżnięcia nie był dla
      panienki aż tak bardzo upokarzający skoro przez ponad pół roku od zdarzenia
      wszystko było nadal normalnie.

> 3/ współczuję tej dziewczynie że w szkole ją tak potraktowano (rówieśnicy
      > postąpili skandalicznie wyśmiewając ją)

Tak to już jest, że pener się nie szanuje. Ja nastolatkiem byłem i jak tego
      typu panienka była na imprezie to się dzwoniło po kumpli albo szło po nich żeby
      też sobie skorzystali. Wtedy się takich nie szanowałi i teraz się nie szanuje.
      Na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Na pewno nie zdobędzie się szacunku żygając
      i kracząc giry po pijaku przed każdym kto sobie zażyczy.

> 4/ bardzo dobrze że rodzice i szkoła otoczyli ją opieką

No dobrze. Bo jeszcze by się świętoszka powiesiła albo pochlastała. Bo to takie
      właśnie szlaufy są. Nawali się to się łasi do wszystkich a potem udaje
      świętoszkę, liliję przenajczystszą.
      • Gość: Lena Re: Ja tam jej nie współczuję IP: 83.136.224.* 23.02.07, 02:01
        Uważsz,że zasłuzyłeś sobie na szacunek? Mam watpliwości i to duże ....

Przypuszczam,ze w czasach twojej bujnej młodości jak kobietę zgwałcono to
        zwykle "sama sobie była winna. bo jakby nie chciała ...."

Nie znamy wszystkich szczegółów, dziewczyna mogła podejrzewać,że została
        zgwałcona tylko jeśli była pijana (może celowo upita, diabli wiedzieć czy jej
        ktos czegoś nie dosypał a na takiej imprezie nie znalazł się ktos taki jak ty
        co i kumpli zawołał, niech sobie poużywają i jeszcze zdjęcia zrobią). Obawiam
        sie,że nawet nie wiedziała do kogo sie zwrócić. Wszystkich uczestników takiej
        imprezy oskarżyłabym o gwałt albo współudział.
        • acorns Re: Ja tam jej nie współczuję 23.02.07, 02:12
          > Wszystkich uczestników takiej imprezy oskarżyłabym o gwałt albo współudział.

Skarżyć to możesz i wszystkich sąsiadów jeszcze. I co z tego? I co byś zeznała
          jakby zapytali z kim odbywałaś stosunek? Powiesz że ze wszystkimi? To cię
          policjanci wyśmieją. Nawet jak kogoś przesłuchają w charakterze świadka to i
          tak każdy powie że nic nie widział i że był trzeźwy i nie widział kto ci dawał
          alkohol. Powiedzą nawet że tam żadnej imprezy nie było tylko paru kumpli się
          spotkało a ty przyszłaś już pijana. Twoje zeznania zostałyby natychmiast
          podważone no bo jak ten trzeźwy, tamten trzeźwy, a ty jedna jedyna pijana i
          jeszcze nie potrafisz jednoznacznie określić kto cię chędożył no to sprawa jest
          umorzona bo nikt nikomu gwałtu nie udowodni.
          • Gość: Lena Re: Ja tam jej nie współczuję IP: 83.136.224.* 23.02.07, 02:27
            Dziewczyna jest nieletnia o to komplkuje twój wywód .... przypuszczam,że nie
            przyszła na imprezę sama i przypomni sobie kto tam był. Mam nadzieje,ze
            powstrzyma to nastepnych takich jak ty ...
            Wyobraź obie siebie jak 13-latka, przychodzisz na imprezę na której być nie
            powinieneś, pijesz alkohol któego pić nie powinieneś (tylko troszeczkę) i ...
            film ci się urywa (a może ktos to celowo zrobił), możesz byc pewnien,że byłes
            zgawałcony - miałbyś do kogo w z tym pójść? a potem oglądasz filmik jak jakiś
            inny facecik sobie ciebie uzywa ... byłbyś sam sobie wyłącznie winien?
            Wyobraźni wystarcza???
      • bitch.with.a.brain Re: Ja tam jej nie współczuję 23.02.07, 08:05
        a szanowaleś kumpli którzy rozpinali spodnei przed każdą która chciała?
        • Gość: zniesmaczony Re: Ja tam jej nie współczuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:12
          takich które "chciały" to można było policzyć na palcach i miały opinię
          "łatwych" panienek...
      • feminasapiens Re: Ja tam jej nie współczuję 23.02.07, 08:29
        acorns napisał:

>
        > Tak to już jest, że pener się nie szanuje. Ja nastolatkiem byłem i jak tego
        > typu panienka była na imprezie to się dzwoniło po kumpli albo szło po nich
        żeby
        >
        > też sobie skorzystali. Wtedy się takich nie szanowałi i teraz się nie
        szanuje.
        > Na szacunek trzeba sobie zasłużyć. Na pewno nie zdobędzie się szacunku
        żygając
        > i kracząc giry po pijaku przed każdym kto sobie zażyczy.

Co innego nie szanować takich dziewczyn a co innego "skorzystać".

Tacy co "korzystają" też nie zasługują na szacunek.

Jesteś żenujący, acorns.
        • Gość: zniesmaczony Re: Ja tam jej nie współczuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 10:02
          > Co innego nie szanować takich dziewczyn a co innego "skorzystać".
          Ta sama sytuacja, co w przypadku prostytutek :)
          Jakoś tych dziewczyn nikt nie szanuje...
          • venus22 Re: Ja tam jej nie współczuję 23.02.07, 10:21
            """ Co innego nie szanować takich dziewczyn a co innego "skorzystać".
            Ta sama sytuacja, co w przypadku prostytutek :)
            Jakoś tych dziewczyn nikt nie szanuje...""

a moze bys tak zaczal od siebie? nie chodz na prostytutki to ich nie bedzie.

Venus
            • venus22 Re: Ja tam jej nie współczuję 23.02.07, 10:25
              """a czego ona ma sie wstydzic?...no coz...nie wiem czy ja wykorzystali czy
              sama
              sie zgodzila, bo filmu nie widzialem.""

a jakie to ma znaczenie? mialbys sex z 13 letnia dlatego ze sie zgodzila?

""a wstydzic to ona sie bedzie chocby tego,
              ze upila sie do nieprzytomnosci w wieku 13 lat...""

upicie sie istotnie nie jest zbyt madra rzecza ale nie rozumiem dlaczego musi
              sie wstydzic. ma 13 lat nie rozumie co robi to raz,
              dwa ma 13 lat i zaloze sie ze nie umie pic alkoholu.

i jeszcze jest taka mozliwosc ze ja spili lub nawet cos dosypali - wiesz jak
              bylo?
              nie wiesz ale osadzasz.

Venus
              • Gość: zniesmaczony obejrzyj kochana film IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:01
                bo tam nie ma żadnego seksu tylko symulacja
            • Gość: zniesmaczony Re: Ja tam jej nie współczuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:00
              a co ma piernik do wiatraka?
              ja nie chodze, ale inni chodzą...
          • Gość: Gość Re: Ja tam jej nie współczuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 12:22
            > > Co innego nie szanować takich dziewczyn a co innego "skorzystać".
            > Ta sama sytuacja, co w przypadku prostytutek :)
            > Jakoś tych dziewczyn nikt nie szanuje...

Szacunek z dawaniem d... nie ma nic wspólnego.
            Bardziej szanuję prostytutkę niż kogoś kto zgrywa świętego a ma diabła za
            skórą,panie niedość zniesmaczony.
            • Gość: zniesmaczony Re: Ja tam jej nie współczuję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 14:45
              Buehehehehe
              Postaw jej nawet ołtarzyk...
              Dziewczyna, co przed każdym który zapłaci rozkłada nogi ma zaśługiwac na szacunek?
              Przecież ona nie szanuje siebie :)))
              Śmieszny jesteś...

btw - nie korzystam z usług prostytutek, pewnie w przeciwieństwie do ciebie,
              więc ich szanować nie muszę
              A sprzedaż własnego ciała za pieniadze nigdy nie była powodem do chwały i nigdy
              nie była przyczyną szacunku do takiej osoby
              • Gość: Gość Re: Ja tam jej nie współczuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 15:09

Wówczas uczeni w Piśmie i faryzeusze przyprowadzili do Niego kobietę którą
                pochwycono na cudzołóstwie,
                a postawiwszy ją pośrodku, powiedzieli do Niego:
                «Nauczycielu, tę kobietę dopiero pochwycono na cudzołóstwie.
                W Prawie Mojżesz nakazał nam takie kamienować. A Ty co mówisz?»
                Mówili to wystawiając Go na próbę, aby mieli o co Go oskarżyć.
                Lecz Jezus nachyliwszy się pisał palcem po ziemi.
                A kiedy w dalszym ciągu Go pytali, podniósł się i rzekł do nich: «Kto z was jest
                bez grzechu, niech pierwszy rzuci na nią kamień».
                I powtórnie nachyliwszy się pisał na ziemi.
                Kiedy to usłyszeli, wszyscy jeden po drugim zaczęli odchodzić, poczynając od
                starszych, aż do ostatnich. Pozostał tylko Jezus i kobieta, stojąca na środku.
                Wówczas Jezus podniósłszy się rzekł do niej: «Kobieto, gdzież oni są? Nikt cię
                nie potępił?»
                A ona odrzekła: «Nikt, Panie!» Rzekł do niej Jezus: «I Ja ciebie nie potępiam. -
                Idź, a od tej chwili już nie grzesz!».

Ty sam siebie widać postawiłeś na ołtarzu.Jedyny sprawiedliwy wśród narodów świata.

A jak jesteś taki święty i moralny i mądry, to dlaczego zamiast pracować,to
                wykorzystujesz służbowy komputer w pracy do swoich prywatnych celów?Jak to co
                robisz nazwiesz?

• Gość: :))) Re: Ja tam jej nie współczuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 15:54
                Różnica między grzesznikiem a świętym polega na tym,
                że święty ma zwykle ciekawą przeszłość -
                grzesznik przyszłość.
                A więc wszystko przed tobą panie zniesmaczony...
              • Gość: Gość Re: Ja tam jej nie współczuję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 17:25
                A tak przy okazji skąd ty wiesz czy ja korzystam z prostytutek czy nie i na
                jakiej podstawie wysnuwasz takie teorie.
    • camel_3d trza bylo nie pic.... 23.02.07, 08:49
      To by nie bylo filmu w sieci..a tak, nie wazne kto zawinil..wstyd pozostanie
      jeszcze dlugo. Jak nie w szkole to przed rodzina i znajomymi. gratuluje!
      • venus22 Re: trza bylo nie pic.... 23.02.07, 08:53
        """"a tak, nie wazne kto zawinil..wstyd pozostanie
        jeszcze dlugo. Jak nie w szkole to przed rodzina i znajomymi. gratuluje!""""

oczywscie ze bardzo wazne. winni powinni poniesc zasluzona kare.
        a czego dziewczyna ma sie wstydzic?
        tego za po pijanemu ja wykorzystano? a nie powinni sie wstydzic ci ktorzy to
        zrobili??

ciekawa masz moralnosc, Camel. gratuluje.

Venus
        • camel_3d Re: trza bylo nie pic.... 23.02.07, 09:26
          no winni powinni zostac ukarani. to jesne.

a czego ona ma sie wstydzic?...no coz...nie wiem czy ja wykorzystali czy sama
          sie zgodzila, bo filmu nie widzialem. a wstydzic to ona sie bedzie chocby tego,
          ze upila sie do nieprzytomnosci w wieku 13 lat...
    • troche_inny Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 23.02.07, 17:26
      feminasapiens napisała:

> wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3936867.html
      > 1/ współczuję tej dziewczynie, że ją zgwałcono (należy się kara dla sprawcy)
      > 2/ współczuję tej dziewczynie, że ktoś zgwałcił ją ponownie umieszczając ten
      > film w internecie (należy się kara dla sprawcy)
      > 3/ współczuję tej dziewczynie że w szkole ją tak potraktowano (rówieśnicy
      > postąpili skandalicznie wyśmiewając ją)
      > 4/ bardzo dobrze że rodzice i szkoła otoczyli ją opieką

5/ Wspolczuje wszystim pojechancom ktorzy to ogladali..
      • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 18:03
        Wspolczuje wszystim pojechancom ktorzy to ogladali..

Czego im współczujesz..,
        Ja dla nich odczuwam tylko pogardę.
        • troche_inny Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 23.02.07, 20:17
          masz racje niepotrzebne kamufluje emocje..
          • venus22 Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 23.02.07, 20:27
            Ja filmu nie ogladalam i nie mam zamiaru. nie mam zamiaru dodawac swoim
            ogladaniem do upokorzenia tej dziewczyny.

"""Jak powie "bierz mnie" i rozłoży nogi... no sorry, ale gwałt to to wtedy nie
            będzie...""

ano widzisz, owszem bedzie, chocby dlatego ze dziewczynka ma dopiero 13lat,
            a poza tym czlowiek z jakims normalnym charakterem i normalnymi zasadami
            moralnymi nie tylko odmowi takiej dziewczynie ale jeszcze nie dopusci aby ktos
            inny ja wykorzystal.
            Tylko kanalie szybciutko rozepna rozporek aby sobie uzyc, a potem beda
            obsmiewac i pogardzac.

zalosny i nedzny jestes dla mnie.

Venus
            • venus22 Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie 23.02.07, 20:32
              ""A tak przy okazji skąd ty wiesz czy ja korzystam z prostytutek czy nie i na
              jakiej podstawie wysnuwasz takie teorie.""

to chyba bylo do mnie ?

nie wiem i nie interesuje mnie to, i nie ma to znaczenia, bo to byla
              merytoryczna wypowiedz. mowisz ze nie nalezy szanowac prostytutek ale
              zapominasz dzieki komu one istnieja.
              dzieki kazdemu facetowi ktory korzysta z ich uslug.
              jesli wiec nie bedzie szmatlawych klientow to i prostytucji nie bedzie. dlatego
              napisalam - merytorycznie - zamiast pomiatac innymi zacznij od siebie.

Venus
              • Gość: Gość Re: flilm z krzywdzoną 14-latką w necie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.07, 05:44
                nie Venus nie było do ciebie,tylko do "świętego "zniesmaczonego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka