Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nie chcę być modna!

• tralalumpek problem z serii.... 30.03.07, 11:15
        ...mamo, zrobie ci na zlosc - odgryze sobie palec ...
        • yavanna86 krótka droga do wyzwolenia z okowów mody;) 30.03.07, 11:44
          Oddaj połowę (lub więcej) zarobków na bezdomnych, dzieci w Sudanie albo jakieś
          schronisko i nie będziesz mieć problemu. Nie starczy Ci na bycie modną, nie
          będziesz musiała kupować tych cholernych modnych ciuchów i będziesz mogła
          radośnie zasuwać w dżinsach sprzed trzech sezonów!!
          (fanfary)
        • zewszad_i_znikad Re: problem z serii.... 30.03.07, 11:51
          Boże, dlaczego Wy tak bardzo nie chcecie zrozumieć, że ktoś może LUBIĆ się
          odróżniać, NIE LUBIĆ podążać za modą? Dlaczego taka opinia ma być tabu?
          • papryczka_ag Re: problem z serii.... 30.03.07, 11:58
            Ależ my w pełni rozumiemy taka postawę, a nie rozumiemy po co nam się ją raz na
            jakiś czas wykrzykuje w twarz nowym wątkiem!
          • sumire Re: problem z serii.... 30.03.07, 11:58
            tu chyba nie chodzi o zatykanie ust ludziom, którzy nie chcą podążać za modą,
            ale o tę przemożną chęć odróżniania się za wszelką cenę - zupełnie, jakby moda
            była czymś "odrażającym, brudnym, złym"...
            notabene, między modą a awangardą granica jest bardzo cieniutka. można nosić
            modne ciuchy, a wyróżniać się z tłumu.
            • sztuka_konwersacji Re: problem z serii.... 30.03.07, 12:01
              Odrazajacym, brudnym i zlym to moze przesada.
              Ale zapewne zalozycielka watku i jej podobne uwazaja, ze moda jest dla pustych
              idiotek, ktore spedzaja czas na pilowaniu paznokci i przegladaniu katalogow z
              fryzurami.
              Moda nie jest dla inteligentnych, dla nich jest fizyka jadrowa i model kempo'96

;))
      • rufin_r Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 12:02
        brawo!
        uwielbiam takie dziewczyny jak autorka watku i popieram. moda to papka dla mas
        nastawiona na trzepanie kasy i wyreczajaca ulomny gust i estetyke panien co sie
        same nie potrafia ubrac interesujowo i oryginalnie. (tzn im sie z kolei wydaje
        ze maja swietny gust, a jakze...) co jest fajnego i interesujacego w masie
        identycznie ubranych lasek, ktorym w dodatku wydaje sie ze sa takie do przodu,
        hyhy "trendi" czy jeszcze jakies inne idiotyczne slowo?? wyrzyg i nuda do
        potegi. a watki typu "ale co chcialas wyrazic w tym watku bo nie rozumiem"
        wywoluja usmiech politowania ;) nie dosc ze modnescie to jeszcze niekumate.
        ble :P
        cieplutko pozdrawiam!

-----
        plfoto.com/24863/autor.html
        • papryczka_ag Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 12:11
          Ciekawe jak byście sie ubierały interesująco i oryginalnie, gdyby nikt tych
          ciuchów, w których biegacie nie wymyślił, uszył i nie sprzedał...
          Nadal bede uparcie twierdzić, że żeby mówic o modzie odnośnie ubrań, trzeba
          sobie odpowiednio ułożyć w głowie, co słowo MODA w sobie zawiera.
          • rufin_r Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 17:35
            nie mowie o przemysle odziezowym, tylko o dziwnej tendencji placenia za
            mozliwosc wygladania identycznie jak tysiace innych modnych panien.

-----
            • papryczka_ag Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 18:03
              Prawdziwie modna dziewczyna nigdy nie wygląda jak tysiące innych panien :) I O
              TO CHODZI. Zaczynamy dochodzić małymi kroczkami do sedna sprawy...
        • papryczka_ag Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 12:12
          Ach... zajrzałam w sygnaturkę - nie chcę Cię martwić ale robisz modne zdjęcia :)
          • sztuka_konwersacji Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 12:14
            modne zdjecia? czyli robi papke dla mas i trzepie w ten sposob kase?
            • papryczka_ag Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 12:17
              :) trzyma się obowiązujących od jakiegoś czasu trendów fotograficznych :)) Moda
              wchodzi wszędzie :PP

A zdjęcia nawiasem mówiąc bardzo fajne - to z fiatem świetne.
              • sztuka_konwersacji Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 12:19
                Od razu przypominaja mi sie slowa Mirandy kiedy uswiadamia niemodnie ubranej
                Andy, z pozoru nie zwracajacej uwagi na mode - jak bardzo moda dotyczy nas
                wszystkich. Bardziej, niz nam sie wydaje :)

Usmiech politowania dla kazdeg kto sadzi inaczej :)
          • rufin_r Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 17:40
            uoj. modne zdjecia?? zmartwilas mnie! czy to niebiezpieczne? czy to sie
            przenosi przez podanie reki? ... :P
            ps. porownywanie ciuchow do zdjec jest chyba nieco calkowicie nietrafione..

-----
            • papryczka_ag Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 18:02
              Nie porównuję ciuchów do zdjęć. Tłumaczę, że moda to coś więcej niż ciuchy i
              zdjęcia i nie unikniesz jej :)

A przez co się moda na zdjęcia przenosi - nie wiem. Ostatnio strzelam tylko
              służbowo i brak mi czasu na działalność artystyczną.
            • sztuka_konwersacji Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 18:10
              rufin_r napisał:

> uoj. modne zdjecia?? zmartwilas mnie! czy to niebiezpieczne? czy to sie
              > przenosi przez podanie reki? ... :P
              > ps. porownywanie ciuchow do zdjec jest chyba nieco calkowicie nietrafione..

Masz racje, robienie zdjec jest takie trendy, swiadczy o inteligencji czlowieka
              ktory te zdjecia robi, mądrości i ogromnej wiedzy.
              Nie to co taka kretynka z forum moda-bez wykształcenia, ledwo potrafi sklecic
              zdanie, czytanie gazet ogranicza tylko do Glamour (choc to wlasciwie tylko
              oglądanie obrazków) i ciągle martwi sie o swoje paznokcie.

Ty to dopiero jestes chodząca inteligencja, nie interesuja Cie takie pierdoły
              jak jakas tam głupia moda, chodzisz w worku po kartoflach, gardzisz znanymi
              markami, sam sobie szyjesz dzinsy z teksasu i jestes ponad masy.

lol
        • sumire Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 12:26
          taak.
          i cóż ja biedna niekumata mam począć, nic tylko otworzyć sobie żyły obcasem
          mojego trendi peep-toe :)

moda i noszenie tego, co inni, to dwie zupełnie różne sprawy. ale to trochę
          gadanie do obrazu, bo już wyżej wielokrotnie pisałyśmy, że można podążać za
          modą, a jednak wyglądać inaczej. jedyne, co być może jest godne politowania, to
          traktowanie mody - wymyślonej po to, żeby ludziom było przyjemnie - jako
          śmiertelnie poważnej ideologii. ale zauważyłam, że tak to postrzegają raczej
          przeciwnicy tej rozrywki.
      • zielona2000 Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 18:05
        Nikt Ci nie każe być modnym, to po pierwsze.

Po drugie, właściwie nie znam żadnych osób którym zależy na metkach. Za to znam
        dużo osób którym zależy na fasonie, dlatego , że im sie po prostu podoba.

Dziwi mnie, że niektóre osoby, które deklarują że mają tzw. "swój" styl
        krytykują osoby które ubierają się w to co akurat jest modne. Owszem, niektórzy
        czasem przesadzają, ale przeciez im się to podoba i dobrze się w tym czują (lub
        wyglądają) i co, mają nie nosić ubrań które lubią, bo akurat są one modne i
        niektórzy powiedzą, że chcę na siłe być modni?

Uważam, że jeśli akurat w modzie jest np. żółty, to ten kto go lubi to go
        nosi, a kto nie lubi to nie nosi. Bez sensu jest podejście, że "o będę nosiła
        żółty bo jest modny" jeśli się w nim wyglada niekorzystnie, ale i
        twierdzenie "o nie będę nosiła żółtego, bo nie chce być modna, bo mam swój
        styl" jeśli wygląda się w nim oszałamiająco i wcześniej się go bardzo lubiło,
        nie jest do końca zrozumiałe (no chyba że naprawde niedobrze wam sie robi na
        sam widok osoby która nosi na sobie ten sam kolor co wy ;)

A tak pozatym to wydaje mi sie ze kazdy kto ma swoj styl (pod warunkiem ze nie
        reprezentuje on kategori "tipsiara") jest modny. Moda to pojęcie względne i od
        ciebie zależy co przez to rozumiesz :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka