tralalumpek problem z serii.... 30.03.07, 11:15 ...mamo, zrobie ci na zlosc - odgryze sobie palec ... Odpowiedz Link Zgłoś
yavanna86 krótka droga do wyzwolenia z okowów mody;) 30.03.07, 11:44 Oddaj połowę (lub więcej) zarobków na bezdomnych, dzieci w Sudanie albo jakieś schronisko i nie będziesz mieć problemu. Nie starczy Ci na bycie modną, nie będziesz musiała kupować tych cholernych modnych ciuchów i będziesz mogła radośnie zasuwać w dżinsach sprzed trzech sezonów!! (fanfary) Odpowiedz Link Zgłoś
zewszad_i_znikad Re: problem z serii.... 30.03.07, 11:51 Boże, dlaczego Wy tak bardzo nie chcecie zrozumieć, że ktoś może LUBIĆ się odróżniać, NIE LUBIĆ podążać za modą? Dlaczego taka opinia ma być tabu? Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: problem z serii.... 30.03.07, 11:58 Ależ my w pełni rozumiemy taka postawę, a nie rozumiemy po co nam się ją raz na jakiś czas wykrzykuje w twarz nowym wątkiem! Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: problem z serii.... 30.03.07, 11:58 tu chyba nie chodzi o zatykanie ust ludziom, którzy nie chcą podążać za modą, ale o tę przemożną chęć odróżniania się za wszelką cenę - zupełnie, jakby moda była czymś "odrażającym, brudnym, złym"... notabene, między modą a awangardą granica jest bardzo cieniutka. można nosić modne ciuchy, a wyróżniać się z tłumu. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: problem z serii.... 30.03.07, 12:01 Odrazajacym, brudnym i zlym to moze przesada. Ale zapewne zalozycielka watku i jej podobne uwazaja, ze moda jest dla pustych idiotek, ktore spedzaja czas na pilowaniu paznokci i przegladaniu katalogow z fryzurami. Moda nie jest dla inteligentnych, dla nich jest fizyka jadrowa i model kempo'96 ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
rufin_r Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 12:02 brawo! uwielbiam takie dziewczyny jak autorka watku i popieram. moda to papka dla mas nastawiona na trzepanie kasy i wyreczajaca ulomny gust i estetyke panien co sie same nie potrafia ubrac interesujowo i oryginalnie. (tzn im sie z kolei wydaje ze maja swietny gust, a jakze...) co jest fajnego i interesujacego w masie identycznie ubranych lasek, ktorym w dodatku wydaje sie ze sa takie do przodu, hyhy "trendi" czy jeszcze jakies inne idiotyczne slowo?? wyrzyg i nuda do potegi. a watki typu "ale co chcialas wyrazic w tym watku bo nie rozumiem" wywoluja usmiech politowania ;) nie dosc ze modnescie to jeszcze niekumate. ble :P cieplutko pozdrawiam! ----- plfoto.com/24863/autor.html Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 12:11 Ciekawe jak byście sie ubierały interesująco i oryginalnie, gdyby nikt tych ciuchów, w których biegacie nie wymyślił, uszył i nie sprzedał... Nadal bede uparcie twierdzić, że żeby mówic o modzie odnośnie ubrań, trzeba sobie odpowiednio ułożyć w głowie, co słowo MODA w sobie zawiera. Odpowiedz Link Zgłoś
rufin_r Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 17:35 nie mowie o przemysle odziezowym, tylko o dziwnej tendencji placenia za mozliwosc wygladania identycznie jak tysiace innych modnych panien. ----- plfoto.com/24863/autor.html Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 18:03 Prawdziwie modna dziewczyna nigdy nie wygląda jak tysiące innych panien :) I O TO CHODZI. Zaczynamy dochodzić małymi kroczkami do sedna sprawy... Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 12:12 Ach... zajrzałam w sygnaturkę - nie chcę Cię martwić ale robisz modne zdjęcia :) Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 12:14 modne zdjecia? czyli robi papke dla mas i trzepie w ten sposob kase? Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 12:17 :) trzyma się obowiązujących od jakiegoś czasu trendów fotograficznych :)) Moda wchodzi wszędzie :PP A zdjęcia nawiasem mówiąc bardzo fajne - to z fiatem świetne. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 12:19 Od razu przypominaja mi sie slowa Mirandy kiedy uswiadamia niemodnie ubranej Andy, z pozoru nie zwracajacej uwagi na mode - jak bardzo moda dotyczy nas wszystkich. Bardziej, niz nam sie wydaje :) Usmiech politowania dla kazdeg kto sadzi inaczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
rufin_r Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 17:40 uoj. modne zdjecia?? zmartwilas mnie! czy to niebiezpieczne? czy to sie przenosi przez podanie reki? ... :P ps. porownywanie ciuchow do zdjec jest chyba nieco calkowicie nietrafione.. ----- plfoto.com/24863/autor.html Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 18:02 Nie porównuję ciuchów do zdjęć. Tłumaczę, że moda to coś więcej niż ciuchy i zdjęcia i nie unikniesz jej :) A przez co się moda na zdjęcia przenosi - nie wiem. Ostatnio strzelam tylko służbowo i brak mi czasu na działalność artystyczną. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 18:10 rufin_r napisał: > uoj. modne zdjecia?? zmartwilas mnie! czy to niebiezpieczne? czy to sie > przenosi przez podanie reki? ... :P > ps. porownywanie ciuchow do zdjec jest chyba nieco calkowicie nietrafione.. Masz racje, robienie zdjec jest takie trendy, swiadczy o inteligencji czlowieka ktory te zdjecia robi, mądrości i ogromnej wiedzy. Nie to co taka kretynka z forum moda-bez wykształcenia, ledwo potrafi sklecic zdanie, czytanie gazet ogranicza tylko do Glamour (choc to wlasciwie tylko oglądanie obrazków) i ciągle martwi sie o swoje paznokcie. Ty to dopiero jestes chodząca inteligencja, nie interesuja Cie takie pierdoły jak jakas tam głupia moda, chodzisz w worku po kartoflach, gardzisz znanymi markami, sam sobie szyjesz dzinsy z teksasu i jestes ponad masy. lol Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 12:26 taak. i cóż ja biedna niekumata mam począć, nic tylko otworzyć sobie żyły obcasem mojego trendi peep-toe :) moda i noszenie tego, co inni, to dwie zupełnie różne sprawy. ale to trochę gadanie do obrazu, bo już wyżej wielokrotnie pisałyśmy, że można podążać za modą, a jednak wyglądać inaczej. jedyne, co być może jest godne politowania, to traktowanie mody - wymyślonej po to, żeby ludziom było przyjemnie - jako śmiertelnie poważnej ideologii. ale zauważyłam, że tak to postrzegają raczej przeciwnicy tej rozrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
zielona2000 Re: Nie chcę być modna! 30.03.07, 18:05 Nikt Ci nie każe być modnym, to po pierwsze. Po drugie, właściwie nie znam żadnych osób którym zależy na metkach. Za to znam dużo osób którym zależy na fasonie, dlatego , że im sie po prostu podoba. Dziwi mnie, że niektóre osoby, które deklarują że mają tzw. "swój" styl krytykują osoby które ubierają się w to co akurat jest modne. Owszem, niektórzy czasem przesadzają, ale przeciez im się to podoba i dobrze się w tym czują (lub wyglądają) i co, mają nie nosić ubrań które lubią, bo akurat są one modne i niektórzy powiedzą, że chcę na siłe być modni? Uważam, że jeśli akurat w modzie jest np. żółty, to ten kto go lubi to go nosi, a kto nie lubi to nie nosi. Bez sensu jest podejście, że "o będę nosiła żółty bo jest modny" jeśli się w nim wyglada niekorzystnie, ale i twierdzenie "o nie będę nosiła żółtego, bo nie chce być modna, bo mam swój styl" jeśli wygląda się w nim oszałamiająco i wcześniej się go bardzo lubiło, nie jest do końca zrozumiałe (no chyba że naprawde niedobrze wam sie robi na sam widok osoby która nosi na sobie ten sam kolor co wy ;) A tak pozatym to wydaje mi sie ze kazdy kto ma swoj styl (pod warunkiem ze nie reprezentuje on kategori "tipsiara") jest modny. Moda to pojęcie względne i od ciebie zależy co przez to rozumiesz :) Odpowiedz Link Zgłoś