Dodaj do ulubionych

niektórym sie poprzestawiało..

10.04.07, 13:38
nie wiem jak Wy ale ja jestem zdegustowana tym szpanem i prostactwem. Jak
mozna sie podniecac wozkami> swoj dlugo wybieralam, ale jest jeden od
poczatku, chociaz tez dobry. Po prostu chyba nie maja innych problemow, a
pomyslec, ze dla niektorych mam jest wielkim problemem zakup jednego wozka.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=60454662&v=2&s=0
Agata
Obserwuj wątek
    • wieczna-gosia Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 13:47
      faktycznie bezczelnosc.
      • nchyb Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 14:32
        nie tylko bezczelność, ale i chamstwo...
        kilka wózków dla jednego dziecka... we łbach się niektórym poprzewracało... do
        roboty by się wzięły, a nie wózki kolefcjo, kolepcjo.. tfu, zbierały!
        • zona_mi Nchyb - podpowiadam 10.04.07, 15:14
          > do roboty by się wzięły, a nie wózki kolefcjo, kolepcjo.. tfu, zbierały!

Konfesjonowały.
        • lidia23 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 20:35
          Mam koleżankę która kupuje juz trzeci wózek dla dziecka ( chłopczyk 10 stycznia
          skończył rok). Ja mam jeden wózek ma ponad 5 lat, bo służył też dla syna jak był
          małysmile
          • agata7712 bezczelna ta koeżanka! ;) hiiihihi :) 12.04.07, 11:36
            3 wózki dla chłopczyka, który ma rok!
    • ik_ecc Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 13:51
      Nie czytalam tamtego watku, ale sama jak dotad przeszlam przez 5 wozkow.
      Wszystkie byly uzywane i w kazdym po prostu bylo cos nie tak. Bardzo zaluje ze
      nie zainwestowalam na samym poczatku w PORZADNY wozek, ale cala sterta
      znajomych mi sie zwalila ze swoimi - i one wszystkie mialy jakis feler
      niestety...
      Kupilam jeden, spacerowke. wink
      • agatha61 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 13:53
        wiesz, co innego jak sie dostaje w spadku, niekoniecznie taki jakbysmy chcieli.
        A co innego mam u mamy Zapp u tesciowej MUTSY itd...i co innego jak ktos
        tydzien po kupieniu wozka mysli o innym, choc powszechnie wiadomo, ze
        wymienione marki nie naleza do zlych i wadliwych. Dla mnie szpanerstwo i juz.

Agata
        • lila1974 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 13:56
          Przede wszystkim, to jeśli masz coś do powiedzenia w tym temacie, to proszę
          doklej się do JUZ ISTNIEJĄCEGO wątku.

Po drugie - ludzie są różni i to co Ciebie dziwi, a wręcz irytuje dla kogoś
          jest czymś zuełnie normalnym.
        • michalina7 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 13:58
          Eeee tam. Jedni kolekcjonują znaczki inni wózki. Skoro ich na to stać i takie
          mają upodobania to czemu nie.
        • agata7712 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 12.04.07, 11:37
          Wiesz co, ja bym chciala mieć wózki u mamy i u teściowej, bo byłoby nam o niebo
          wygodniej, a tak trzeba wozić to cholerstwo za każdym razem. Nie widze w tym
          cienia szpanerstwa, jeśli kogoś na to stać, może jedynie wygodnictwo, ale ja
          też JESTEM WYGODNA i LUBIE WYGODE smile
    • bea.bea Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 13:56
      eee.....
      mysle, ze przesadzasz..smile
      zgadzam sie z toba , ze generalnie w ciuchach, makijazach wózkach ,
      domach...króluje zasada "pokaz co masz"...
      ale to tak naprawde kazdego indywidualna sprawa....

a juz napewno jestem w stanie wybaczyć szaeństwa zakupowe przyszłej mamie...bo
      sama miałam takie hobby( czyli zakupy) kiedy byłam w ciąży...smile

no i każdy szaleje na miare zasbnosci własnego portwela..
      i mysle, ze przyszła mame tak samo cieszy wózek...dla jednej jest to wózek za
      400, a dla innej za 3000...

co do ilosci wózków...miałam 3...
      - taki zasadniczy...czyli ten pierwszy...straszny demobil..smile...ale go bardzo
      lubiłam ..smile
      - parasolke do samochodu...na wypady do marketu..( bo była rzeczywiscie jak
      parasolka, a ja miałam mały samochód...smile
      - i parasolke na spacery , była wieksza i rozkładała sie do spania...smile

nie uwazam by mi sie w głowie poprzewracała...
      jesli ktos ma radoche z posiadzania 30 wózków , bo mu kazdy pasuje do innej
      kurtki, butów, czy jego własnego widzimisie ...to tylko moge mu
      pozazdrościć...tez bym tak chciała...smile

pozdrawiam..smile
      • kuku-007 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 14:08
        E tam, i co w tym złego? Zabiera komuś, od ust odejmuje? Stać ją, lubi, więc
        kupuje... buractwem bym tego nie nazwała, co najwyżej ułańska fantazją....
        A do autorki wątku mam pytanie: zazdrościsz?
        • agata7712 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 12.04.07, 11:38
          Na to wygląda, hihihhhihi smile
    • syriana Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 14:00
      no

a posiadanie wielu samochodów, to już w ogóle, bezmyślność i zero empatii!

przecież tyle jest w Polsce głodnych dzieci, a ci ludzie chyba Boga w sercu nie
      mają, że tak swoje pieniądze wydają!

ludziom to się z dobrobytu w dupach przewraca!
    • anik801 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 14:02
      Miałam kilka wózków i nie jest to żaden szpan.Jeśli odpadło mi koło to dla mnie
      taki wuzek jest do d...Wiem można naprawić,ale potem znowu odpadnie.Jak tylko
      coś było nie tak pozbywałam się.Byłam zdana prawie sama na siebie,gdy córka
      była mała i wózek mieć musiałam sprawny!Pamiętam jak od wózka graco(nie
      starego) odleciały mi koła z przodu.Ledwo doszłam do domu!Zdenerwowałam się i w
      tym samym dniu poszłam i kupiłam inny.Poza tym najpierw były
      trzyfunkcyjne,potem one były za wielkie i prześliśmy na parasolkę.Potem
      przeprowadzka na wieś i tu potrzebny porządny wózek łatwo pokonujący przeszkody
      (kupiłam trzykołowy).Miałam tych wózków sporo i co z tego?
    • lola211 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 14:05
      Coz, kazdy ma jakistam hobby, moze to byc i wymiana wozkow co 10 przejechanych
      kmtongue_out.Moja kolezanka tak wymieniala wozki- kupowala uzywane i z zyskiem po
      jakims czasie je odsprzedawala.Mnie by sie nie chcialo- ale to mnie.
      Ja pierwszy wozek wybieralam bardzo starannie, kupilam najdrozszy jaki byl:0,
      no snob ze mnie koszmarny, ale po prostu byl to jedyny wozek, ktory wizualnie
      odpowiadal moim wymogom.9 lat temu uwierzcie mi, ze 90% wozkow na
      rynku ,mialo "tapicerke" w misie, pieski i kratki.A ja chcialam gladki.No i
      kupilam Inglesine- piekny, elegancki, ciezki wozek.Uzywalam go pol roku i
      sprzedalam po cenie nizszej o 200 zł. niz zakupowa.I kupilam spacerowke
      Inglesiny, ktora moje dziecko uzywalo do 3 lat.Nie czulam potrzeby garazowania
      calego zestawu dzieciecych pojazdow, aczkolwiek uwazam, ze dobor wozka do
      koloru obuwia ma nawet senssmile).
    • oxygen100 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 14:14
      Dlaczego?
      Rozumiem ze posiadanie np. 2 czy o zgrozo 3 samochodow to w ogole przestepstwo??

-
      • lola211 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 14:17
        Nie wiesz ,Oxy? Bo w Afryce to dzieci gloduja, a tym to sie w dupie przewraca z
        luksusu.Nie wypada wprost miec wiecej niz minimum, bo juz czlowiek jest
        materialista, snobem i czym tam jeszcze.
        • oxygen100 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 14:47
          hehe wiem wiemsmile) na szczescie niektorym to wisi co inni o nich myslasmile) bdb!!
          Widocznie skoro ludzie maja po kilka wozkow to znaczy ze wszytskie sa im
          potrzebne. Np. na rozne okazje, albo do roznych strojow czy okularowsmile) nie ma
          co wydziwiac kazdy zyje tak jak lubi i bdb!!
      • joasiiik25 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 14:18
        MY MIELISMY 3 NOWE WOZKI...
        tylko i wylacznie dla mojej wygody
        teraz wiem,ze trzeci wozek- niepotrzebnie kupilismy bo mlody juz porusza sie
        bez wozkasmile
    • wieczna-gosia Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 14:36
      ja tez mam jeden. za to wiedzialam konkretnie jaki chce i rozwazalam jego
      sprowadzenie z USA bo tam takie robia. W Europie takie tez maja ale w Stanach sa
      one tansze.
      w polsce tez sa, ale kosztuja pod 3 patole.

Ale gdybym miala nerwa wydac te 3 patole na wozekto bym wydala. sek w tym ze nie
      mialam nerwa smile

na szczescie ktos na allegro wpadl na pomysl by wozeczek sprowadzic smile
      • agata7712 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 12.04.07, 11:41
        Oj, jak taki drogi masz, to też buractwo wink Przecież za jego cenę to jakby
        kuopić kilka wink
    • kotbehemot6 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 14:44
      Ujmę to tak. Wyrosłam z etapu zakupu wózków i z perspektywy czasu zbawne wydają mi sie problemy typu czy wózek bardziej w misie czy w pysie i czy kółka mają być takie siakie czy owakie. Wózek ma spełniać swoje funkcje, ma być lekki, wygodny i stabilny. Posiadanie znacznie większej ilości wózków dopasowanych kolorem do lakieru na paznokciach zalatuje buraczaną wiochą i jedynie dostarcza rozrywki dla reszty"wózkowych" rodziców bo nikt inny na to nie zwraca uwagi.W sumie jak nie mają na co wydawać pieniędzy niech robią co chcą.Sama miałam dwa wózki-jeden głęboki ze spacerówką, -spacerówka się nie sprawdziła więc była druga, a dziecko olało wózki jak miało roczek z hakiem.
      • oxygen100 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 14:49
        Posiadanie znacznie większej ilości wózków dopasowanych kolorem
        > do lakieru na paznokciach zalatuje buraczaną wiochą i jedynie dostarcza rozryw
        > ki dla reszty"wózkowych" rodziców bo nikt inny na to nie zwraca uwagi.

Dlaczego wiocha?? Moze ktos lubi i chce albo ma takie hobby?? Skoro nikt tego
        nie zauwaza, to okreslenie ze "zalatuje wiocha" jest grubo przesadzone. Poza
        tym co komu do tego?
        • kotbehemot6 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 14:51
          Dla mnie zaltuje i już, źle pojmowany snobizm. Fakt nic mi do tego ale posmiać się mogę bo- mnie śmieszy.
          • oxygen100 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 14:56
            ale co jest snobizmem?? ze czlowiek zarabia wiecej niz srednia krajowa? ze stac
            go na luxus posiadania wiekszej liczby wozkow (pewnie nie tylko wozkow)? czy ze
            smie zyc inaczej niz wszyscy?? nie bałdzo rozumiem co Cie tak smieszy?
            Jaki snobizm jest wobec tego dla Ciebie do przyjecia?? karmienie cysia 3 lata??
            • kotbehemot6 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 15:01
              ależ skąd. Podziwiam ludzi potrafiących zarobić więcej niz przeciętna krajowa. karmienie cysiem jak najbardziej Snobizm nie mający żadnego w miarę logicznego uzasadnienia, logicznym dla mnie nie jest dopasowanie wózka do koloru paznokci.Ale ,ze posłuże sie przykładem snobistyczne hobby -np, zbieranie wyjątkowo kosztownych samochodów-czemu nie, jeżeli ma na to środki finansowe.Ale wózek, który posłuży góra 2-3 lata, tylko w celu "zaimponowania" otoczeniu????? W sumie i tak dalej nie moja sprawa i jak wyzej dla mnie przedmiot do uchachania się, co mnie w sumie cieszy, bo bez takich nuworyszy byłoby nieprzyzwoicie smutno
              • iwles Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 20:59
                > Ale ,ze posłuże sie przykładem snobistyczne hobby -np, zbieranie wyjątkowo
                > kosztownych samochodów-czemu nie, jeżeli ma na to środki finansowe.Ale
                > wózek, który posłuży góra 2-3 lata ???

Ludzie !!!!
                3-letni samochód to juz WRAK !
                Chyba nikt ze snobistycznych auto-maniaków nie ma samochodu starszego niż 2-
                latek ! Oprócz samochodów zabytkowych - rzecz jasna !
      • lola211 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 15:03
        Wózek ma spełniać swoje funkcje, ma być lekki, wygo
        > dny i stabilny.

Sa jeszcze kwestie estetyki, uwazam- bardzo wazne.Praktycznosc to nie wszystko-
        ja taka zasada kieruje sie nie tylko w kwestii akcesoriow dzieciecych.Ma byc
        tez ładnie i nikt mnie nie przekona , ze nie.Jako estetka nie potrafie inaczej-
        nie napije sie z bylejakiego kubka i nie kupie czegos, co mi sie wizualnie nie
        podoba.Ponoc zodiakalne Wagi tak czesto majasmile.Jesli mam wydac pieniadze to na
        cos, od czego nie beda bolaly mnie zeby- jak od owych wozków w misie np.
        • kotbehemot6 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 15:07
          Zgodzę się, ale maąc do wyboru bezpieczny ale brzydki i ładny ale niestabilny wybirę ten brzydki. Oczywiście ideałem jest połączenie estetyki i bezpieczeństwa, ale gdy w grę wchodzi bezpieczeństwo dziecka estetyka będzie stała na ostatnim miejscu.Ostatnio pod moimi oknami mamie"estece" wyfrunęło dziecko z jakże pięknego i trendy wózka, bo jak wiaterek zawiał to okazało się,ze jest niestabilny i wywrócił wózek...ale za to bardzo estetycznie wywrócił.
          • lola211 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 15:15
            A jak sprawdzisz w sklepie stabilnosc? Mojej kolezanki dziecko wywalilo sie 2
            krotnie z wozka brzydkiego i taniego.
            • kotbehemot6 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 15:18
              no wiesz....raczej trudne do poakzania na forum, ale jest sprawdzalne. Gibnij wózkiem prae razy , porównaj z innymi, obejrzyj stosowny program o wózkach, poczytaj na ten temat, weź chłopa jakiego albo babe znającą się na rzeczy...jak rany-dla chcącego nic trudnego
              • lola211 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 15:47
                A tak, jasne, mozesz próbowac, ale gwarancji nie masz zadnej, ze wozek w
                pewnych warunkach sie nie przechyli.Na rynku sa wozki zarowno bardz dobre
                jaosciowo jak i ladne i takie radze wybierac.
    • ania.silenter e tam... 10.04.07, 15:04
      moje dzieci miały 2 wózkismile. Nie kolekcjonuję wózków, ale jeśli ktoś lubi i
      stać go na to to niech ma i sto...Nie moja brocha.
      • maigo Ja miałam 5 :) 10.04.07, 15:51
        Pierwszy wózek dla synka kupiłam standardowy, taki z gondolką na pompowanych
        kołach, żeby po nierównych chodnikach dobrze się jeździło.Wózek jednak był
        ciężki i masywny przez co niewygodny przy wnoszeniu po schodach, czy zapakowaniu
        go do samochodu, dlatego kiedy synek miał 10 miesięcy kupiłam 2 wózek, taką
        większą spacerówkę. Był on rewelacyjny do prowadzenia, ale zajmował cały
        bagażnik w samochodzie. Dlatego kupiłam 3 wózek-tradycyjną parasolkę, żeby mieć
        go zawsze pod ręką w aucie. Szybko jednak zorientowałam się, że takim wózkiem
        można jeżdzić tylko po płytkach w supermarkecie. Na zwykłym chodniku pchanie
        wózka to męczarnia. Kupiłam więc 4 wózek, taki już dopasowany do wszystkiego,
        składał się bardzo dokładnie zajmując minimalną ilość miejsca w bagażniku, a że
        często podrózujemy zawsze zabieramy z sobą sporą ilość bagażu, był odpowiedni
        dla już prawie 2 latka, moje dziecko nadal uwielbia w nim jeździć, jest lekki i
        świetnie się prowadzi. 5 wózek kupiłam używany tylko po to, aby był u moich
        rodziców. Mieszkam ponad 500 km od nich i czasami jeżdze do nich pociągiem, więc
        nie poradziłabym sobie chyba taszcząc dziecko, walizkę i jeszcze wózek w pociągu.
        Moje dziecko, mimo, że ma dopiero 3 latka miało aż 5 wózków i wcale nie uważam
        tego za wariactwo, snobizm ... Wszystkie wózki posprzedawałam, został mi tylko 1
        i ten najlepszy smile
    • moofka Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 15:19
      mam znajomą, ktora w mysl wszytsko co najlepsze kupowala gleboki wozek w cenie
      dwoch mezowskich pensji
      po pol roku za dwie mezowskie pensje kupowala spacerowke
      nie powiem - mnie to bawilo
      za to na spacerkach wygladala ladnie ;P
      • ewcialinka Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 15:50
        kretynizm
        • kayah73 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 15:58
          Nie bardzo rozumiem o co caly lament. Niektotorych stac, to sobie kupuja, co mi
          do tego? Jedni kolekcjonuja wozki, inni samochody czy jachty czy domy...

Ja mialam 7 na 3 domy, niektore uzywane, na kazdym sie czegos nauczylam, teraz
          bym wiedziala jaki kupic jeden zeby mi do wszystkiego pasowal, a tak placilam
          frajerskie. Nigdy nie czulam sie gorsza pchajac moj uzywany (o ile dzialal wink)
          jadac obok jakiegos tam super-hiper markowego - a chyba to jest motywacja tego
          calego watku...
        • aguskin Re: do ewcialinka!!! 12.04.07, 22:43
          ewcialinka napisała:

> kretynizm

a ta wypowiedz to co mądrość inaczej????
      • lola211 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 15:59
        To ciekawe z czego zyli.Odkladala na ten wozek ze 2 lata.Coz, co kto lubi-
        jeden kase przeje, a drugi zafunduje sobie luksusowa wersje wozka.
        • moofka Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 17:35
          z czego zyli? no nie glodowali
          mieszkali u tesciow i tesciowa przeciez jesc dala
          racja kasa sie rozejdzie, wozki zostaly
          teraz juz drugie dziecko woza,
          tyle, ze moje cztery razy tansze tez jezdzily
          co kto lubi, mnie by bylo szkoda kupowac wozek drozszy niz zmywarka, pralka,
          czy niezly komputer nie mając ani jednej z tych rzeczy wink
          • lola211 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 17:49
            Kwestia priorytetowsmile.
            • moofka Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 17:51
              no tak wink
              dlatego mowie, ze mnie, nie uogólniam na prawdy uniwersalne ;P

• monia145 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 15:59
      Nie wiem, czy to prostactwo..szpan? Pewnie czasami tak....
      Mój syn miał dwa wózki, przeżył..powiem szczerze, że do tej chwili nie
      pomyślałam nawet, że ktokolwiek mógłby w okresie do 3 lat przetestować aż pięć
      wózków,( nowych dodajmy) ale cóż..uczymy się całe życiesmileP
      Jak ktoś ma pieniądze- niech kupuje..jego sprawa.
      Ludzie godzinami potrafią gadać o swoich nowych telefonach komórkowych,
      sprzęcie samochodowym, czemu więc nie można toczyć dysput na temat wózków?winkP

Ja wielokrotnie spotkałam się z pytaniem:" Po co ci tyle książek"...zdziwienie
      na mojej twarzy bynajmniej nie peszyło dyskutanta...u mnie książki są wszędzie-
      na półkach, na innych ksiązkach, na podłodze itp.
      Może tez ktos sobie pomysli, że szpanujęwinkP?
    • nanuk24 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 16:37
      prostactwem i buractwem to ty dopiero sie wykazalas zagladajac innym do
      portfela. Co cie to w ogole obchodzi? Tobie te wozki ukradli czy co? Ze zacytuje
      Ciebie: "nie masz innych problemow?" Skoro nie stac cie na wiecej niz jeden
      wozek, to idz i zarob - a nie trac energii na obrzucanie blotem, tych ktorych
      stac na wiecej niz ciebie.

pomyslec, ze dla niektorych mam jest wielkim problemem zakup jednego wozka.
      >

No i? Czy to ma oznaczac, ze kazdemu sasiadowi w dzielnicy, ktorego nie stac na
      wozek - powinnam mu ten wozek zakupic?
    • melka_x Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 16:40
      A kilka samochodów? A kilka mieszkań? A kilkadziesiąt par butów? A kilkanaście
      zegarków? A 50 par kolczyków, z których nosi się co najwyżej kilka par, podczas
      gdy są kobiety, dla których problemem jest zakup jednej pary? A kilku kochanków
      podczas gdy dla niektórych kobiet jest wielkim problemem posiadanie jednego
      kochanka? No pomyślcie. Po prostu ludzie nie mają problemów, szpan i
      prostactwo.
      • agata7712 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 12.04.07, 11:44
        Hiiihihihi smile Ten wątek to buractwo smile
    • elza78 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 16:48
      my w tej chwili kupilismy trzeci, niktorzy maja poprostu taka potrzebe i tyle,
      nie bede tarabanic sie z 1 pietra na skarpie z 18 kilowym wozkiem i 12
      kilogramowym dzieckiem tylko po to aby ktos nie uznal mnie za snoba smile dla mnie
      i w moim przypadku te trzy wozki to minimum, pierwszy - dobra gondola drugi
      dobra w miare lekka i wygodna dla dziecka spacerowka rozkladana w 5 pozycjach i
      do lezenia i trzeci lekka parasolka... bez tych trzech zakupow zycia sobie nie
      wyobrazam chyba bym z domu nie wyszla majac jeden wozek od pocxzatku do konca,
      nie mowiac juz o wyjezdzie na jakiekolwiek wczasy z naszym pierwszym "grzmotem"
      zajmujacym 3/4 bagaznika...
    • przeciwcialo Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 16:52
      Przy trójce dzieci używałam wózka głębokiego dajacego sie przerobić na
      spacerówke i potem spacerówki parasolki. Może ja trafiłam na dobre modele? Nie
      potrzebowałam więcej wózków ale mogę sobie wyobrazić że nie wszyscy maja tyle
      szczęścia żeby od razu znaleźć ten model.
    • oxygen100 w kwestii formalnej.. 10.04.07, 17:41
      mysle ze z wozkiem jest jak z torebka. Dobieranie wozka (podobnie jak torebki)
      np. pod kolor butow/lakieru do paznokci jest bardzo passetongue_outtongue_out
    • mathiola Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 17:43
      Kurczę ile ja bym dała, żeby mieć u teściowej wózek, u mamy wózek, u rodziny na
      wsi wózek... mogłabym się ruszyć bez tego złomu, co się do żadnego samochodu
      nie mieści. A tak to o, wszędzie z tym żelastwem muszę jeździć! Niestety nie
      mam tyle kasy więc mam jeden wózek - a drugi w życiu dzieci moich. Jakbym miała
      kasę to bym miała wózek u mamusi, wózek u teściowej, wózek u rodziny na wsi...
      I by mi się żyło wygodniej.
      • agata7712 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 12.04.07, 11:45
        Dokładnie. Ale niektórzy widza w tym tylko BURACTWO wink No ludzie!
    • iwoniaw ano owszem, jak ci nie wstyd? 10.04.07, 17:47
      > Jak
      > mozna sie podniecac wozkami> swoj dlugo wybieralam, ale jest jeden od
      > poczatku

No właśnie, jak tak można, długo wybierać, wybrzydzać, czas i pieniądze tracić
      na to, skoro przecież dla niektórych mam jest problemem jakikolwiek wózek kupić,
      o wybieraniu mowy nie ma? A tak z prześcieradeł chustę zrobić i dziecko
      przypasać sobie w tym nie łaska? Miliony kobiet na świecie tak żyją, a ty co?
      Ludziom to się w głowie przewraca...
    • anetina Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 19:38
      wózków dorobiłam się tylko dwóch
      pierwszy mi ukradli
      a Mały i tak jeżdził w nich do 1,5 roku życia

ale za nadmiarem innych rzeczy szpanuję big_grin
      • andaba Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 20:04
        Hmmm... a moich czworo wychowało sie w jednym głębokim (250 zł)i jednej parasolce (59 zł). I jeszcze są dobre. Lepsze niż te modne, bo ten głęboki na paskach smile
        Ale jak ktoś nie ma co z pieniędzmi zrobić, to jego sprawa, czy kupuje wózki, czy brylanty. Moze ktoś korzysta na tej zamianie wózków, bo potem pozbywają sie tanio wózka w dobrym stanie?
    • janka007 Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 20:18
      Przyłączam sie do zdegustowania. Degustowanie się jest takie przyjemne.
      • mamaemmy Re: niektórym sie poprzestawiało.. 10.04.07, 22:35
        No mnie się tez poprzestawiało strasznie
        Mamy teraz 4 wózek(Emma ma 2 latka) i jest to CZERWONY Zapp-strrrraszny snobizm!
        Do tego moje dziecko ma same oryginalne ciuchy i to w OGROMNYCH ilościach-z
        tańszych to next,h&m,zara,z drozszych GAP,Kenzo,D&G..
        Właśnie policzyłam jej buty-ma ich iiii..15 na swój rozmiar i 6 par juz czeka w
        numerze większym.Sorki 7 par,bo dzis kupiłam kolejne sandałki adidasa.
        Sama mam ok 10 par butów-okropnosc!
        W mojej rodzinie jest kilkoro osób,którzy w zyciu mieli już 10 samochodów-to
        dopiero bezczelność!Tu ja skromnie napisze,że mam jeden,swój własny,choć nie mam
        prawa jazdytongue_out

ale codziennie biczuje się w łazience za te snobizmybig_grinDDD
        • bunny.tsukino Nie wiem, mamoemmy 11.04.07, 08:51
          czy zamierzałaś czy było to z ironią, ale z Twojego postu bije snobizm na
          potęgę. Zamiast napisać mam już 4 wózek, dużo ubrań dla dziecka, to Ty
          pojechałaś markami.
          Snobizm krakowski tongue_outP
          W pewnym szpitalu wisi zdjęcie Twojej córki, na ulicy też was widziałam,
          szczerze powiedziawszy, to stawiałabym prędzej na lumpeks niż na markowe rzeczy.
          • mamaemmy Re: Nie wiem, mamoemmy 11.04.07, 08:53
            smile)
            Miałbyć snobizm,to jest snobizm,o cóż chodzitongue_outPP
            • bunny.tsukino Acha, nie załapałam przepraszam 11.04.07, 09:00
              Pozdrów Emmę.
              Pamiętam, jak wyłam na oddziale intensywnej terapii noworodka, to mi panie
              pielęgniarki pokazywały zdjęcie Emmy i mówiły,że będzie dobrze. No i jest dobrze.
              • mamaemmy Re: Acha, nie załapałam przepraszam 11.04.07, 09:07
                Następnym razem podejdz do nas na ulicysmile
                Ciesze się,że historia Emki Tobie tez pomogłasmileWg mnie jest sens w tym,że ona
                urodziła się wczesniejsmile

Co do rzeczy markowych-oczywiście,że są z lumpeksu,jeszcze az tak mi się nie
                poptrzestawiało,żeby kupować oryginalny kapelusik za 50zł,skoro go
                moge mieć za 3złtongue_out

również pozdrawiam!
          • moofka Re: Nie wiem, mamoemmy 11.04.07, 09:00
            bunny.tsukino napisała:

> na ulicy też was widziałam,
            > szczerze powiedziawszy, to stawiałabym prędzej na lumpeks niż na markowe
            rzeczy

markowe z lumpeksu, co nie zgadza sie? ;P
        • asia_i_p Przepraszam! 12.04.07, 07:59
          Nie wiem, czy ciebie zgłosiłam do kasasji czy bunny, ale to nie ja tylko moje
          dziecko.
    • fajka7 To ja Cie dopiero zalamie prostactwem 10.04.07, 22:57
      wlasnie obliczylam, ze w ciagu 10 lat jezdze juz 10 naszym samochodem, a
      wlasnie o malo nie kupilismy jedenastego, ale sie wstrzymalismy.
      I zadne sluzbowe, firmowe czy dostawcze- normalnie nasze, zarejestrowane
      osobowki.
      I w dodatku kazde z nas ma osobne auto, a w jednym tez bysmy sie zmiescili
      przeciez.
      No, musze jednak wyznac, ze nie trzymamy calej dziesiatki przed blokiem,
      pozbywamy sie ich na biezaco wink
      • mamaemmy Fajka7 ! to juz szczyt chamstwa:P n/t 10.04.07, 22:59

• anetina Re: To ja Cie dopiero zalamie prostactwem 11.04.07, 08:24
        to ja jestem słabsza
        mam 9 auto na 12 lat prawka
        ale myslę o nowym big_grin
        • moofka Re: To ja Cie dopiero zalamie prostactwem 11.04.07, 08:33
          widze istotna roznice pomiedzy samochodem a wozkiem dziecięcym ;P
          >
          • anetina Re: To ja Cie dopiero zalamie prostactwem 11.04.07, 09:16
            każdy się chwali tym, co ma big_grin

ja wózków dużo nie miałam
            ale sklep z ubrankami i zabawkami mogłabym otworzyć
            a właściwie to hurtownię
          • fajka7 Re: To ja Cie dopiero zalamie prostactwem 11.04.07, 11:45
            Chodzi o to, ze sie niektorym poprzestawialo, a nie konkretnie na jakim tle smile
            Po co miec czegos iles tam, skoro wystarczy 1 sztuka lub polowa mniej -
            niektorych to bardzo interesuje smile Dzieki temu rozpoznaja w lot prostakow na
            ulicach i sie z nimi nie zadaja. To niezwykle istotna umiejetnosc obracac sie w
            zyciu w odpowiednim towarzystwie.
            Jedni zbieraja wozki dzieciece, inni wozki dla doroslych, zwane rowniez furkami.
            wink
        • agata7712 Re: To ja Cie dopiero zalamie prostactwem 12.04.07, 11:47
          Pomyśl, pomyśl smile wink Tez jestem słaba, bo mam tylko 1 wózek, ale za to
          Chicco! wink
    • malwisienia Re: niektórym sie poprzestawiało.. 11.04.07, 08:41
      a według mnie jak ktoś ma brzydkie dziecko to sobie rekompensuje ładnym
      wóżkiem, ja nie muszę smile)))))
      • anetina to już wiem, dlaczego miałam tylko 2 wózki 11.04.07, 09:17

• jonama Re: niektórym sie poprzestawiało.. 13.04.07, 16:02

Rozwalił mnie ten wątek.... Faktycznie a ile par butów ludzie kupują, spodni,
        torebek, samochodów a innych nie stać....Cóż takie to życie mi nie przeszkadza.
        Może lepiej nie czytać jak komuś przeszkadza niż smarować na innym forum
    • chipsi Re: niektórym sie poprzestawiało.. 11.04.07, 09:14
      I pomyśleć że nam teściowa (i nie tylko) wypomina że orginalne pampersy kupuję
      i zupki w słoiczku smile, że o drogim (chociaż nie za bardzo) JEDNYM wózku nie
      wspomnę, bo mimo iż kasę na niego w prezencie od dziadka dostałam to mi
      rodzinka i koleżanki wypominają czy mi kasy nie szkoda big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka