salamba1979 16.05.07, 09:11 czemu w Polsce nie ma sklepów z rzeczami Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fitch, Gapa?.... :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papryczka_ag Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:18 są tylko trzeba wiedzieć gdzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:19 I dzialaja legalnie??? Bo z tego co mi wiadomo sa to zastrzezone znaki towarowe, ktorymi handel w Polsce jest zakazany. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:20 P.S. Atmosphere chyba mozna tylko handlowac, ale przestrzalymi kolekcjami lub outletem. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:23 Widocznie polski rynek nie jest dla tych firm interesujacy, przeciez to one same decyduja, gdzie oplaca im sie dzialac. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:41 Akurat w Stanach VS nie ma sklepow z ciuchami, ale wylacznie z bielizna. Ubrania zamawia sie z katalogu. Jest to raczej srednia polka, tylko u nas uznawana chyba za wysoka za wzgledu na przelicznik cenowy. Moim zdaniem - tandetne ubrania, slabej jakosci bawelka. Ladne tylko projekty. Odpowiedz Link Zgłoś
salamba1979 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 11:17 nie napisałam z ciuchami tylko z rzeczami! Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:21 Myślę, że legalnie. Ponadto faktycznie mają stare kolekcje, ale najnowsze ciuchy można zamówić. Odpowiedz Link Zgłoś
najila1 Abercrombie nie ma w Polsce 16.05.07, 09:30 ani w Europie! sprzedaja sie tylko w USA i Kanadzie. Nie mowimy o Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Abercrombie nie ma w Polsce 16.05.07, 09:37 Na Allegro pelno jest podrobek z chin. Wygladaja identycznie, tylko material nie ten sam. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:39 To pora zmienic myslenie i nie wspierac kradziezy! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:42 Zważywszy na fakt, że za te ciuchy ktoś zapłacił i sprzedaje je w płacącym podatki sklepie, to raczej nie ma mowy o kradzieży. Nie są to podróbki, tylko oryginalne ciuchy. Ponadto nie wiem jak u niektórych ze znajomościa prawa, ale kupowanie poza ilościami hurtowymi i sprzedaż takich rzeczy w Polsce po opłaceniu cła jest legalna. W kazdym razie wszystko to mozna w Polsce kupić. W Warszawie są dwa tego typu sklepy, które znam. I jestem pewna, że działają legalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:43 I sprzedaja legalnie VS, A&F oraz Gapa? Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:50 Ponadto nie wiem jak u niektórych ze znajomościa prawa, ale kupowanie poza ilościami hurtowymi i sprzedaż takich rzeczy w Polsce po opłaceniu cła jest legalna. - ech.. tu nie znajmosc prawa jets potrzebna, ale handlu zagranicznego :-)) Handlowanie najnowszymi kolekcjami marowych ubran, wyprodukwoanych poza Europa, nawet po oplaceniu cla i placeniu podatkow jest nielegalna, bo te firmy, jak VS, A&F czy GAP maja swoje licencje i know-how, na ktory polski handlarz nie ma zezwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:52 ywonna napisała: > Ponadto nie wiem jak u niektórych ze znajomościa prawa, ale kupowanie poza > ilościami hurtowymi i sprzedaż takich rzeczy w Polsce po opłaceniu cła jest > legalna. dziekuje, u mnie ze znajomoscia prawa calkiem dobrze. znajomoscia geografii rowniez;)) Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 10:00 > dziekuje, u mnie ze znajomoscia prawa calkiem dobrze. znajomoscia geografii > rowniez;)) - u mnie rowniez. poprawilam sie juz, psze Pani - hehe :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 10:07 P.S. O nieznajomosc prawa podejrzewalam raczej Papryczke, a Ciebie to zabolalo? Przeciez nie jestes chyba nia? Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:59 Czytaj uważnie - napisałam o nowych kolekcjach. A po drugie - znajomość handlu mówi mi, że zbytem zainteresowana jest każda firma. Dlatego masz sklepy sieciowe i butiki z wyselekcjonowanym towarem. Ty sie przejmuj a ja będę robić zakupy ok? Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 10:04 A po drugie - znajomość handlu mówi mi, że zbytem zainteresowana jest każda firma. - to akurat nie jest prawda. firma, ktora ma licencje i opracowany wlasny know-how oraz produkty wysokiej jakosci jest zainteresowana ich sprzedaza tylko na swoich warunkach - na zasadzie np. franchasingu. Zbyt ma tu drugorzedne znaczenie, bo sprzedawanie ich toewaru gdziekolwiek i jakkolwiek prowadzi do deprecjacji ich marki. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 10:06 Jasne... w takim razie ciekawe, że potrafia sprzedać ciuchy po kontakcie mailowym :))) Rozumiem, że to ich mniej deprecjonuje niż obecność ich ciuchów w ekskluzywnym butiku :) W każdym razie zapewniam szanowne Panie, że kupić można wszystko i wszędzie. Wystarczy wiedzieć GDZIE kupować. Albo jak. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 10:11 > Jasne... w takim razie ciekawe, że potrafia sprzedać ciuchy po kontakcie > mailowym :))) tak i jest to jedyna mozliwosc dokonania legalnego zakupu, ktora ma wlasnie zapobiec powstawaniu sklepow bez licencji. Jelsi masz watpliwosci to prosze - napisz do VS i sie zapytaj. Ja juz taka rozmowe przeprowadzilam dawno temu,a le widze, ze nie wierzysz na slowo. na podobnej zasadzie, co firmy produkujace znane marki ubran dzialaja firmy samochodowe. mercedesa nie kupisz w salonie Opla, chocby ten salon byl najpiekniejszy na swiecie. Wspolistnienie obok siebie wielkich marek jest mozliwe tylko w przypadku outletu lub np. na wystawach czy targach. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 20:57 A co do samochodów, to się mylisz, bo salony, w których sprzedaje się kilka marek samochodów są już w Polsce, a już wkrótce na własne oczy ujrzysz salony z samochodami kilku różnych producentów. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 10:05 Ty sie przejmuj a ja będę robić zakupy ok? -a czarny rynek niech nam kwitnie. gratuluje podejscia! Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 10:11 Idź w zaparte. Zaczynasz podejściem przypominac laparówkę... Najlepiej przejdź sie do tych butików i skontroluj je. Może wtedy się czegoś na ten temat dowiesz. Przyjmij do wiadomości, że czasem ktos może wiedziec więcej niz Ty. Ja zapewniam że te sklepy działają legalnie. I WIEM to. Nie podejrzewam. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 10:15 A czy T nie idziesz w zaparte? Czy jestes alfa i omega w swiecie mody? przyjmij do wiadomosci, ze ja rowniez moge sie na tym znac. Jelsi te sklepy dzialaja legalnie to moga sprzedawac jedynie outlet - innej mozliwosci nie ma. No moze jeszcze podoroby z Chin, jakich u nas pelno. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 10:16 p.s. Oczywiscie sprzedaz podrobek nie ejst legalna, ale poki US nie odwiedzi takiego sklepu, moga sie niezle oblowic na braku licencji. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 10:22 Poświęciłam się i sprawdziłam. Przykład dotyczy A&F sprzedawanego w jednym z tych butików. Sklep może sprzedawać wszystkie rzeczy z poprzednich kolekcji firmy, ale w ilości nie większej niż dwie sztuki każdego modelu. Istnieją też rzeczy wyłączone ze sprzedaży w butiku, ale będą dostępne na indywidualne zamówienie. Ilość sztuk sprzedawanych w sklepie ogółem, nie może przekroczyć 20. Rzeczy z nowych kolekcji można zamawiać w pojedyńczych sztukach, z ograniczeniem do jednej sztuki każdego modelu w pierwszych sześciu miesiącach sprzedaży tej kolekcji na świecie. Kolekcja uznana jest za zeszłą po 3 miesiącach od ukazania się nowej. Umowa jest podpisana. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 10:23 Jak sie cos cytuje to warto podaz zrodlo. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 10:26 Właścicielka sklepu :) Wybacz ale nazwiskiem i adresem świecić nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 10:33 dlaczego??? skoro sprzedaja legalnie to co to za tajemnica??? Moim zdaniem to bzdury, a juz z pewnoscia jesli chodzi o podpisanie umowy z A&F. rownie dobrze moglabym i ja zacytowac tutaj wypowiedz kogos z A&F i napisac, ze nazwiskiem szafowac nie bede. zenujace te Twoje dowody, nie uwazasz? Zajmij sie lepiej kasowaniem komercyjnych sygnaturek, bo widze, ze na razie na mojej poprzestalas :-)) Pozdarwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 10:45 Nie jestem upoważniona do rozpowszechniania tej informacji po prostu. Choćby dlatego, że sklep się nie reklamuje i reklamować nie chce. Nie chcesz nie wierz. To nie jest moja sprawa. Ja się mogę jedynie cieszyć, że ktoś zadał sobie trud, żeby można było konkretne rzeczy u nas kupić. A z tego co mi wiadomo, nie jest to najłatwiejsza sprawa. Jesli uważasz że chodzę w kradzionych ciuchach... cóż. Czniam to :) Jak i połowa Warszawy zapewne. A jak Ci bardzo zalezy to postaraj sie i sprawdź sama,. Doedukujesz się w handlu. Sama korzyść. I uprzedzam połowę forumowiczek które piszą maile - nie powiem gdzie jest ten sklep. Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 11:08 Doedukujesz się w handlu. Sama korzyść. - tak sie sklada, ze juz wystarczajaco na ten temat wiem. I nie napisalam nigdzie, ze chodzisz w podorbkach, ale ze popierasz kradziez, a to roznica. Nie dziwie sie tez, ze forumki pisza do Ciebie maila. Taka juz mentalnosc - byle zaoszczedzic kilka zlotych lub byle kupic cos, co nosza "wyzsze sfery". Kwestia gustu. Nie mam tez potrzeby szukania tego sklepu - gdy mi zalezy na jakiejs niedostepnej w Polsce rzeczy to ja zamawiam w sklepie internetowym konkretnej firmy. Przy okazji nie zarabia posrednik, a ja nie wspieram kradziezy. Wiem, ze nie jest latwa sprawa sprowadzanie ubran - nawet wiecej, zeby robic to legalnie potrzeba kilkudziesieciu tysiecy $ na licencje + nie mniej na know-how. Jeszcze mala uwaga osobista: Fajnie by bylo, gdybys przestala traktowac osobe, z ktora rozmawiasz jak idiote. Mysle, ze odniosloby to obustronne korzysci. Pozdrawiam i zaznaczam, ze juz nie odpowiadam na Twoje wszechwiedzace spostrzezenia. obys sie tylko nie udlawila... P.S. Nie jestem z jedynego slusznego miasta, tj. Warszawy :-))) Nie lubie wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 11:16 Nie traktuję rozmówców jak idiotów. Jest to ich własne poczucie. Nie będę sie spierać na temat handlu - znam ten jeden konkretny przypadek i uważam, że mam prawo na podstawie swoich informacji uważać te sprzedaż za legalną. A to co myślą o tym inni niezbyt mnie obchodzi. Co do Warszawy - zawsze mnie bawią takie uwagi :) Piszę o warszawie bo tu mieszkam i jest to dla mnie naturalne. A wieś w Wawie robią właśnie ci, którzy mają jej kompleks. I kółko się w ten sposób zamyka. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 18:40 www.abercrombie.com/anf/lifestyles/html/brandprotection.html i twierdzisz nadal, ze ten ekskluzywny butik na umowe z A&F? Smieszne troche, ale kompromituj sie dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Poziom tej dyskusji... 16.05.07, 23:02 dodaj jeszcze, ze to moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina... zenujace Towarzystwo Wzajemnej Adoracji. Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: Poziom tej dyskusji... 17.05.07, 12:23 O, przepraszam, nie należę do tego Towarzystwa. Obiektywnie zauważam napastliwość jednej i drugiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 17.05.07, 08:19 Nadal twierdzę. Proponuję kontakt z ich kancelarią prawną i powiadomienie Abercrombie. Wtedy na pewno się okaże - to proste. Skoro to kradzież - zadzwoń i zgłoś to. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 17.05.07, 10:26 Wybacz, ale nie mialam, nie mam i nie bede miec w zwyczaju dzialan na czyjas szkode, co mi sugerujesz. Po prostu draznia mnie panienki, ktore w innym watku chwala sie, ze kupuja tylko oryginaly, a w rzeczywistosci promuja inny rodzaj kradziezy. Podroba czy nielegalna sprzedaz to wbraw pozorom podobne rodzaje przestepstwa - jako osoba zaznajomiona z prawem o tym wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 17.05.07, 10:42 Jak wspomniałam i chyba do upojenia muszę to robić - znam doskonale status prawny tej firmy i wiem że nie uprawiają zbrodniczego procederu. A propozycja była zupełnie serio - nie działasz na czyjąś szkodę zgłaszając to, tylko właśnie w zbożnym celu. Nie widzę w tym nic złosliwego. Tym bardziej jeśli tego typu sprawy cię interesują... To wszystko. Nie doszukuj się ataków. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 17.05.07, 19:14 znam doskonale status prawny tej firmy i wiem że nie uprawiają zbrodniczego procederu. - lopata Ci nie wbije do glowy zasad firmy A&F. znam z tego sklepu jednego pracownika, ktory potwierdzil moje informacje, ale coz... niektorzy byc moze jeszcze do dzis nie wierza, ze ziemia jest okragla :-)) Mimo wszystko pozdrawiam. Upor wart Kononowicza i Leppera w jednym. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 17.05.07, 19:40 Nie wierzą bo tłumaczyli ich korespondencję handlową i umowy. Wierzę tutaj w słowo pisane. A już w tłumaczone "własnoręcznie" w szczególności. Może mnie kantują podtykając mi te świstki. Niczego nie wykluczam. Pozwól, że na własny użytek poprzestanę na tych właśnie informacjach. Może kiedyś dowiem się, że miałaś rację. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 18.05.07, 00:05 Ok, masz do tego prawo, tym bardziej, ze jest to Twoje zrodlo zakupow. Ja ze swojej strony moge polecic robienie zakupow przez znajomych i wysylanie poprzez polskie agencje. W obecnej sytuacji "wielkiej emigracji" zawsze ktos sie za granica znajdzie, a wyslac moze np. z Nowego Jorku przez Polonez Parcel Service jako upominek. Wtedy nie trzeba placic cla i jets to legalne, bo gifty ocleniu nie podlegaja. Jesli chodzi o A&F to jest to firma o strukturach ogranizacji, w pewnym sensie to taka spolecznosc skupiona wokol marki i oni z butikami nie negocjuja, ani nie rpwoadza kontaktow handlowych. Moj znajomy z tego sklepu jest szczery i wybuchl niepochamowanym smiechem, ze ktos moze takie herezje w Polsce wciskac. Tez zaproponowal zgloszenie sprawy, ale to juz ze zlosliwosci (taki gbur :-)). Ja tego robic nie zamierzam i nigdy nie bylo to moim celem. Natomaist nadal zamierzam sie spierac, w kwestiach, w ktorych ktos podwaza moja wiedze i sugeruje mi udanie sie z powrotem do szkoly lub douczenie. Gdy nie mam racji - potafie przyznac sie do bledu. Slowo przepraszam obce tez mi nie jest, ale akurat w tej kwestii racje mam (chyba, ze Twoja racja jest Twojsza niz mojsza - czy jakos tak :-)) Natomiast korespondencje handlowa i umowy mozna podpisac nawet z firma, ktora produkuje podrobki. Pozostaje tylko dogadanie sie w kwestii incotermsow. Slowo pisane zas, w ktore tak bardzo wierzysz, znajdziesz na podawanej juz stronie A&F - prosty jezyk, latwe do przetlumaczenia i zrozumienia. Jedyne mozliwosci legalnej sprzedazy takiego towaru w Polsce to stare kolekcje, towar, ktory sie nie sprzedal, bo jets po prostu brzydki lub pochodzi ze zwrotow (tez stare kolekcje), towar uszkodzony lub uzywany. Ufff... chyba juz dosyc tych wynurzen. Kazdy mogl sobie wyrobic zdanie, a Twoj sklep poki jakis psychopata sie nim nie zajmie lub kontrola z US nie dowie sie co to A&F bedzie istnial :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 18.05.07, 08:29 (chyba, ze Twoja racja jest Twojsza niz mojsza - czy jakos tak :-)) uwielbiam ten tekst i też nie potrafię go powtórzyć! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aleska Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 17.05.07, 12:40 Wybacz, ale nie mialam, nie mam i nie bede miec w zwyczaju dzialan na czyjas > szkode, co mi sugerujesz. Czy to nie jest pewien brak logiki?? Skoro uważasz, że ktoś nielegalnie sprzedaje cośtam, to zgłoszając ten proceder odpowiednim służbom, działasz na korzyść legalnego producenta, a ten kto sprzedaje bezprawnie ponosi zasłużoną karę. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 17.05.07, 19:10 owszem, ale mi sie nie chce. swiata nie zbawie, stadionu sama tez nie zlikwiduje. jak ktos ma poczucie, ze kupuje w tych sklepach legalnie to juz problem jego sumienia. dla mnie taka osoba jest obludna i falszywa, ale moze mam skrzywiony obraz rzeczywistosci - trudno - nie zmienie sie i nie chce :-)) Pozdarwiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:35 Taa, pojawiaja sie na Allegro, ale to dzialalnosc oosby, ktora te rzeczy sprowadza, a nie inicjatywa tych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:38 To sa podrobki z Chin - mam na mysli A&F. Na alibabie mozna to zamowic po 20$ od sztuki. Zenada. Odpowiedz Link Zgłoś
toma002 [...] 16.05.07, 14:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 18:36 Jest to nielegalne. Prosze o podawanie prawdziwych informacji, tj. takich, ktore pochodza od firmy Abercrombie & Fitch, a nie od znajomych czy znajomych znajomych. osobiscie pracowala w jedyn ze sklepow w NYC, nie byl to A&F, ale nie chcialam sie z tym afiszowac na forum. wystarczy odwiedzic strone firmowa A&F i przeczytac: "THE ONLY WAY to get into our newest clothing is by heading to one of our U.S., Canadian or UK stores, shopping our company websites, or ordering through our A&F catalog. Make sure you get all your A&F gear from one of our stores, company websites, or catalogs. If you think you have counterfeit Abercrombie, or if you see our gear somewhere other than one of our stores, let us know. You can call us toll free from the United States at 866.901.FAKE (3253)." Jeszcze jakies watpliwosci? Zrodlo: www.abercrombie.com/anf/lifestyles/html/brandprotection.html Odpowiedz Link Zgłoś
kiciaaaa2 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:36 a jest w Polsce Top Shop? Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:39 nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:39 Top Shopu tez nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:44 topshopu w Europie kontynentalnej tez nie ma, wiec trudno aby w Polsce byl! Odpowiedz Link Zgłoś
cioccolato_bianco Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:46 o, i to faktycznie szkoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:46 Ale Top Shop nie ma sklepow tylko w Wlk. Brytanii, bylam w ich sklepie na Malcie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:47 tak sie sklada, ze Malta jest terytorium zaleznym. Nalezy do Wielkiej Brytanii wlasnie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:49 ywonna napisała: > tak sie sklada, ze Malta jest terytorium zaleznym. Nalezy do Wielkiej Brytanii > wlasnie :-)) lo matko!! polecam lekture: pl.wikipedia.org/wiki/Malta Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:57 Faktycznie glupota :-)) Malta byla pod protektoratem Wielkiej Brytanii :-))) i do dzis jej kultura oraz kontakty handlowe sa powiazane w Wielka Brytania :-)) tak lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 10:02 Zdecydowanie lepiej:-). Pelno tez wplywow wloskich i arabskich. A Malte goraco polecam na wakacje, jest przecudna:-) Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:51 Tak bylo, ale juz nie jest od 1974, wiec masz nieaktualne informacje:-). Jakkolwiek slady panowania brytyjskiego widac na kazdym kroku, takze po sklepach:-) Odpowiedz Link Zgłoś
alex_koz Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:48 dakota 77 wyklocac sie o Malte nie bede bo nie bylam i nie wiem. zreszta juz kiedys byl taki watek. owszem maja obecnie kilka sklepow w Europie, ale trudno nazwac ich sieciowka i wymagac sklepu na kazdym rogu. Odpowiedz Link Zgłoś
dakota77 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 09:52 Ale kto sie wykloca? Spostowalam tylko, ze dzialaja takze poza Brytania, i wydaje mi sie, ze zrobilam to w sposob uprzejmy i pokojowy? Odpowiedz Link Zgłoś
tequilkuk Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 16.05.07, 11:45 W Kopenhadze jest w 4 miejscach :) Magasin Illum Fields Strøget Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: A&F najbliżej w Londynie 16.05.07, 18:57 i to chyba dosc dawno. Na ich stronie informacja o sklepach w UK wisi juz od kilku miesiecy. Vhyba, ze wczesniej byly poza Londynem, ale tego to nie wiem :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
geene Re: A&F najbliżej w Londynie 16.05.07, 19:10 Pisząc "pojawił się" nie miałam na myśli przed chwilą ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
agava00 Re: A&F najbliżej w Londynie 16.05.07, 21:18 ;D nie bylas zbyt wylewna w swojej wypowiedzi a iwonka zawsze chetnie dzieli się swoją rozległą wiedzą dzieki temu mozemy sie dowiedziec wielu ciekawych rzeczy np. w jaki sposob wychowywac wlasne dzieci ;P --------- Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: A&F najbliżej w Londynie 16.05.07, 22:57 Wzbudzam az taka ekscytacje, ze korzystasz z wyszukiwarki, by przeczytac wszytskie moje posty? wow! :-))) Pozdrawiam z wyzyn mojego intelektu :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
agava00 Re: A&F najbliżej w Londynie 17.05.07, 07:57 nie przyszlo Ci namysl, ze czytajac rozne fora, ktos moze sie natknac na przesmieszne przepychanki slowne z udziale niejakiej ywonne? ;) gratuluje "intelektu" (ubaw po pachy) ;P --------- Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: A&F najbliżej w Londynie 17.05.07, 10:28 A nie przyszlo Ci na mysl, ze cos takiego :-)))) tez ma swoje znaczenie. Wrzuc na luz. Nie jetses jedyna, ktorej posty wykasowano z powodu koemrycjnej sygnaturki :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
agava00 Re: A&F najbliżej w Londynie 17.05.07, 11:21 1. luz mam wrzucony prawie non stop ;D 2. i co z tego, ze nie jestem jedyna, ktorej posty skasowano? byl powod, to skasowano - nie mam z tym jakis problemow ty tez sie tym tak nie emocjonuj ;P over and out --------- Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: A&F najbliżej w Londynie 18.05.07, 00:08 To widocznie pomylilam Cie z kims innym. To nie Ty napisalas, ze Ci sie smutno zrobilo? Tak po prostu troche glupio i juz. Ludzka rzecz chyba :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
disa Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 17.05.07, 03:43 ja kupuje z ich stron www -ale clo i przesylka zazwyczaj wychodzi tyle co RZECZ ;/ wrrrrrrrrrrrr ZLO ZLO ZLO AGRESJA.. lub kaze kupic znajomym co tam sa ;] Odpowiedz Link Zgłoś
jovankam Re: GAP 17.05.07, 10:56 GAP ma taka politykę. W tym, czy w zeszłym roku wycofał się z Niemiec, nie ma już sklepu w Berlinie, najblizszy jest w Paryżu no i Londynie.Szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
jovankam Re: Abercrombie 17.05.07, 11:05 wczoraj przypadkiem natknęłąm się chyba na ten sklep wyżej wspominany w dyskusji. jesli to ten sam to miesci się na tyłach Sezamu w samym centrum Warszawy ( dokładnie vis a vis Sezamu ) Widzialam tam sporo rzeczy A. i innych znanaych firm. Przyznam , że nie miałam czasu im sie bliżej przyjrzec.Adres tego sklepu nie jest chyba żadną tajemnicą.. Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Abercrombie 17.05.07, 11:12 To nie ten, ale dobrze poznać nowy adres :) Odpowiedz Link Zgłoś
zonajoanna Adres 17.05.07, 13:07 Nareszcie jakiś rozsądny głos w tej dyskusji. Dzięki za info. Wydaje mi się ,że jeśli ktoś otwiera sklep to z nadzieją na dużą ilość klientów i adres nie powinien stanowić żadnej tajemnicy. Ale może nie znam praw rynku i zasad sprzedaży... Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Adres 17.05.07, 13:19 Cóż... czasem ktoś otwiera sklep po to, żeby mieć konkretnych klientów i konkretną atmosferę. A nie tylko po to, żeby nadziać sobie kabzę. Oni sie raczej tym chlubią, że są tacy "ezoteryczni"... Zgadzam się w pełni, że to nie przystaje do praw rynku. I też się trochę dziwię. Odpowiedz Link Zgłoś
zonajoanna Re: Adres 17.05.07, 13:26 No tak. Ostatnimi czasy ta "ezoteryczność" jest bardzo modna... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
papryczka_ag Re: Adres 17.05.07, 13:29 I wbrew założeniu własnie ona się sprzedaje :) dziwne to wszystko... Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Adres 18.05.07, 00:11 Niektorzy po prostu nie maja lepszych wartosci i emocjonuje ich przeswiadczenie o nalezeniu do elyty :-)) najczesniej na "uczuciu" sie konczy. Odpowiedz Link Zgłoś
justyn.augustyn Re: Adres 18.05.07, 15:55 To właściciel musi mieć dużo pięniążków, skoro dla przyjemności sklep otwiera i garstka klientów mu nie straszna, a wręcz przyjazna... Odpowiedz Link Zgłoś
kitler1 Re: GAP 17.05.07, 12:53 jovankam napisała: > > GAP ma taka politykę. W tym, czy w zeszłym roku wycofał się z Niemiec, nie ma > już sklepu w Berlinie, najblizszy jest w Paryżu no i Londynie.Szkoda wylogowalo mnie w trakcie pisania :(. topshop mial kiedys duzy sklep w warszawie w galmoku. zwinal sie jednak tak szybko, jak huczne bylo jego otwarcie ;). ciuchy gap mozna bylo kupic miliony lat swietlnych temu w sklepie banana republic w al. jerozolimskich. nie wiem tylko, czy byl to sklep "na legalu" - chociaz obrendowany byl wiarygodnie, wybor byl niewielki, i zwinal sie chyba po roku. Odpowiedz Link Zgłoś
pianazludzen Re: GAP 18.05.07, 20:46 hmmm, wydaje mi sie ze w zeszle wakacje GAP byl jeszcze w Dreznie i dobrze sie mial. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 17.05.07, 11:34 Akurat GAPA jest szyta w Polsce i jest w Polsce sprzadawana. Przedwczoraj bylam w sklepie w Klifie, mierzylam sukienke GAPA i slyszalam rozmowe sprzedawczyni z jedna babka. Szyte na jakims zadupiu w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 17.05.07, 11:37 Ciuchy GAP tez sa w tym sklepie sprzedawane. Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka_konwersacji GaPa to polska firma 17.05.07, 11:38 www.galerki.pl/zdjecie/336.GAPA.Fashion.odzie%C5%BC.elegancka.dla.kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
annabella7 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 17.05.07, 15:23 Nie chodzi o sklep Gapa, który faktycznie znajduje się między innymi w Galerii Mokotów lecz o amerykańską firmę GAP, której w Polsce nie ma. Jeśli chodzi o Top Shop - to jest on również w Irlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
brandnewisabel Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 17.05.07, 15:44 GAP jest także w Dublinie (dokładnie na poziomie -1 w Arnottsie). Musze jednak przyznać, że nowe kolekcje pojawiają się tam z niejakim opóźnieniem w stosunku do US. Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 17.05.07, 17:58 GAP i ten caly A&F to chyba moje najwieksze rozczarowania modowe w Ameryce Polnocnej. Gap z sezonu na sezon ma coraz wiecej szmat. ale firma z tego samego koncernu- Banana Republic to juz inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 17.05.07, 19:08 Banana Republic - uwielbiam ich sukienki :-)) Jest to jedna z firm, ktore okreslam mianem "niezniszczalnych" - nic sie z tymi ciuchami nie dzieje - nie traca ksztaltu, nie farbuja mimo wielokrotnego prania... solidne rzeczy. i wlasciwie - zawsze gustowne. Gap chyba od zawsze produkowal szmaty. Pracowalam tam przez tydzien i tylu reklamacji co w Gapie nie doswiadczylam nigdzie. Ubrania dla dzieci sa lepszej jakosci. Gapem i A&F fascynuje sie juz chyba tylko Polska, ewentualnie inne nie mniej zacofane kraje :-)) W A&F kupuja panienki w stylu Britney i Paris - w kazdym razie trzeba byc gluchym, aby przezyc wizyte w tym sklepie. I te tandeciarskie kanapy wstawione w srodku ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 18.05.07, 00:53 ywonna z ust mi to wszystko wyjelas....albo czytasz w moich myslach....wrozka jestes? ;-) ja proboje zrozumiec ten dziwny fenomen A&F ktory w Polsce, jak sie nawet niedawno dowiedzialam od jakiejs forumowiczki to A&F to firma luksusowa (?!) ...oni obok tank topow, podkoszulek, krotkich spodniczek nie maja NIC. Ale ja pewnie za stara jestem ;-) I ta muzyka... Ale BR jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
geene BR 23.05.07, 15:35 Jestem wielką faniką BR. Niezniszczalne, z rewelacyjnych materiałów, starannie odszyte. Chcociaż ostatnia kolekcja nieco ciotkowata. Odpowiedz Link Zgłoś
zettrzy Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 18.05.07, 01:53 bo sie wstydza pokazywac takie badziewie za granica, a przeciez buraki z midwestu i tak sie nie znaja i kupia byle smiecia, pod warunkiem ze tanio :P zwlaszcza ten Gap mnie powalil - moda na mycie samochodu i dogladanie hydraulika przy przepychaniu muszli jako wyraz ekskluzywnego gustu; VS i A&F raczej wskazuje na mlody wiek osob zainteresowanych, nikt dorosly sie tam nie ubiera (moze z wyjatkiem majtek z VS, czasem sa zabawne) Odpowiedz Link Zgłoś
k1k2 zetrzy, bylabys uprzejma wyjasnic 24.05.07, 00:52 co masz na mysli piszac 'buraki z midwestu'? po cholere obrazasz ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
salamba1979 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 18.05.07, 10:27 ich fenomen? - juz wyjasniam - rzeczy nie są drogie, a kolorowe i kobiece. Ja nie chcę kupować rzeczy z np. BR poniewaz moja "szafa ciągle ewaluuje". Nie chce kupowac ubrań na 20 lat. To proste. Nie chce tez placic za ich przesyłkę i cło, dlatego żałuję, że nie ma ich w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 18.05.07, 19:02 Rzeczy ktorej firmy sa takie kolorowe, kobiece? Uwierz mi, ze moja szafa tez ciagle ewoluuje i naprawde nie rozumiem co kupowanie w BR temu przeszkadza? Bardzo interesujaca teoria. Ze maja ciuchy lepszej jakosci (bo taka jest prawda) nie oznacza od razu ze kupuja je osoby ktore przez nastepne 20 lat zamierzaja gonic w jednej bluzce i jednych spodniach. Co do A&F i Gap-a obie firmy maja sklepy w Anglii, wystarczy sie przejechac ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 18.05.07, 19:58 :-)) Wyrownalo sie... teraz Ty wyszlas na wrozke :-)) Co do BR - jest to jednak z najlepszych i nie szczegolnie drogich firm, jakie znam. A ubrania maja bajeczne. Trzeba miec duzo fantazji, by produkowac takie rzeczy, ktore dodatkowo sa zawsze modne. A kupuje je, gdy tylko mam okazje, dla swietnej jakosci i z pewnej melancholii :-)) Po prostu tak juz mam, ze gdy jakies ubranie mi sie spodoba lubie je zalozyc kilka razy i wiedziec, ze wygladam z nim zawsze dobrze, bo sie nie odksztalcilo. BR to mi gwarantuje, czego nie moge powiedziec o GAPie. GAP kojarze jako sklep dla zbuntowanych nastolatek, ktorym "starzy" musza czesto zmieniac gadrerobe, by poczuly sie trendy. Ceny w GAPie na to pozwalaja - moze nie Polkom, ale Amerykankom na pewno. (aha - mam nadzieje, ze za te "zbuntowane nastolatki" zadna "niezbuntowana kobieta" sie nie obrazi :-)) Z tego co kojarze to ciuchy GAPa kupowaly moje znajome, ktore mialy dzieci. Wiadomo - dzieciaki rosna i co pol roku wyrzuca sie wiekoszosc rzeczy. Tez polecam BR - 3 pierwsze sukienki z linku sa tej firmy: fotoforum.gazeta.pl/72,2,873,61801685.html Ech... musze popracowac nad gruboscia mojego portfela lub zaczac zarabiac w $. Rozmarzylam sie :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
kinky5 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 18.05.07, 23:27 przesliczne te sukienki! Co mnie troche doluje ze kanadyjski BR nie ma niestety takiej samej oferty jak amerykanski. Towar w Kanadzie to maly wicinek tego co jest w Stanach. Mialam okazje byc ostatnio w San Francisco i sobie to porownac.... ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
salamba1979 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 25.05.07, 00:15 a dla mnie Twoje propozycje wcale nie są rewelacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 25.05.07, 09:31 Kwestia gustu. Wklej swoje propozycje. Zapraszam :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 25.05.07, 09:32 btw: to nie sa moje propozycje. czesc sukienek wcale nie jest w moim stylu i guscie, ale znam i cenie projektantow i tyle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
salamba1979 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 26.05.07, 17:51 nie są w Twoim stylu, ale widocznie Ci sie podobają skoro akurat te wkleiłaś, a mi sie po prostu nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
ywonna Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 26.05.07, 18:57 Juz to pisalas, ale nie uwazasz, ze to kwestia gustu??? Moze przeczytaj temat watku, a sie dowiesz dlaczego akurat te wkleilam. Jesli chcesz na ten temat podyskutowac to zapraszam do tamtego watku. Niektore z sukienek z tamtego watku mierzylam, dwie z nich mam w szafie i nie musza sie tobie podobac. Nawet sie ciesze, ze sie nie podobaja - przynajmniej nie spotykam stu tak samo ubranych dziewczyn na ulicy tylko dlatego, ze wszystkim podoba sie to samo :-)) Wazne, ze ja wygladam w nich dobrze,a przede wszystkim cenie sobie swietne materialy. Uwazam, ze rzeczy dobrych projektantow to inwestycja, ktora sie oplaca, a przy zakupie nie kieruje sie wygladem - jakosc i wykonanie jest moim priorytetem. That's it! Odpowiedz Link Zgłoś
salamba1979 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 26.05.07, 23:56 nerwowa cos jesteś Ywonn Odpowiedz Link Zgłoś
mroofka2 Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 18.05.07, 15:57 gap jest;) Odpowiedz Link Zgłoś
justyn.augustyn Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 23.05.07, 16:46 a dzie? :P Odpowiedz Link Zgłoś
btrendy Re: Victoria's Secret, Atmosphere, Abercrombie&Fi 20.03.16, 08:14 Jesli jestescie z Krakowa to polecam nasz sklep B-Trendy Grzeg?rzecka 73a obok teatru Variete Super ubrania damskie I męskie Abercrombie & Fich ,Holister I innych marek Wiecej info na stronce b-trendy.eu albo na facebooku www.facebook.com/B-TrendyEu-1015786718443763/?ref=tn_tnmn Odpowiedz Link Zgłoś