tunczyk 23.07.07, 22:24 Witam, wszyscy mi mowia, ze w ciazy nie wolno podnosic rak do gory. Wobec tego - JAK SIE CZESAC ?!? Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: czesanie w ciazy??? 23.07.07, 22:27 Jak??? NORMALNIE!!!! Tu chodzi o wyciąganie rąk w górę np.aby coś zdjąć z szafy czy innego wysokiego cholerstwa,a nie o czesanie. No dziewczyno wyluzuj co? Albo ten topik to żart i podpucha ))) Bo na serio mi nie wygląda hehehe. Pzdr.Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
gooochab Re: czesanie w ciazy??? 23.07.07, 22:27 Nie czesać się, chodzić rozczochrana i z niemytą głową)) Odpowiedz Link Zgłoś
000aga000 Re: czesanie w ciazy??? 23.07.07, 22:30 I jeszcze uwaga z myciem zębów i z makijażem, lepiej poprosic kogoś z rodziny o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
blaszany_dzwoneczek Re: czesanie w ciazy??? 23.07.07, 23:15 Z myciem zębów to akurat faktycznie nieraz trzeba uważać. U mnie w pierwszym trymestrze często gęsto kończyło się to wymiotami Odpowiedz Link Zgłoś
mmagda34 Re: czesanie w ciazy??? 23.07.07, 22:33 Nie wolno trzymac rąk w górze przez dłuższy czas (typu wieszanie firanek, ukladanie na górnych półkach) poniewaz w macicy pojawiaja sie wtedy skurcze pododne do porodowych i to grozi poponieniem lub przedwczesnym porodem. Stąd prrzesąd że nie wolno wieszać firanek, chodzi przedze wszystkim o trzymanie rąk w gorze. Czesać sie możesz spokojnie. chyba, że robisz to prze dłuższy czas to niech cie wyczesze ktoś inny. Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: czesanie w ciazy??? 23.07.07, 22:56 tuńczyk dlatego najlepiej sie obciąć na jeżyka uchroni to jeszcze Ciebie dodatkowo przed odrostami,bo jak wiadomo tez nie wolno farbowac w ciązy) Odpowiedz Link Zgłoś
ainuin1 Re: czesanie w ciazy??? 25.07.07, 09:48 Obciąć się to też nie najlepszy pomysł... bo dziecko będzie miało krótki rozum Odpowiedz Link Zgłoś
joannka2 Re: czesanie w ciazy??? 23.07.07, 23:01 Czesać się wolno, nie przesadzaj, Tunczyk. Ale najlepiej zainwestuj z w szczotke z dluga raczka, zeby za bardzo tymi rekami w gorze nie machac. Uroda jest istotna, ale zdrowie dziecka najwazniejsze. Pamietaj o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
deela czesanie to pikus 24.07.07, 00:18 mozna chodzic roztarganym ty mi daj przepis na zakladanie bluzki! Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: czesanie w ciazy??? 24.07.07, 00:20 bluzki rozpinane po całej długości...akurat przydadza sie potem do karmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: czesanie w ciazy??? 24.07.07, 00:24 1. Stawiasz przy ścianie stołeczek. 2. Wchodzisz na ten stołeczek i przyklejasz szczotkę do ściany na wysokości głowy (stołeczek jest niezbędny, inaczej musiałabyś podnieść ręce, żeby przykleić szczotkę). 3. Reszta to łatwizna - jeździsz po szczotce głową. Jeżeli się czeszesz grzebieniem, to masz trochę trudniej... Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: czesanie w ciazy??? 24.07.07, 09:52 ))))))))))))) Popłakałam się ze śmiechu! Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: czesanie w ciazy??? 24.07.07, 18:05 mniemanologia napisała: > 1. Stawiasz przy ścianie stołeczek. > 2. Wchodzisz na ten stołeczek i przyklejasz szczotkę do ściany na wysokości > głowy (stołeczek jest niezbędny, inaczej musiałabyś podnieść ręce, żeby > przykleić szczotkę). > 3. Reszta to łatwizna - jeździsz po szczotce głową. > > Jeżeli się czeszesz grzebieniem, to masz trochę trudniej... > Przeczytałam to dziś przed południem, spłakałam się ze śmiechu, o czym zresztą napisałam, a potem chodziło to za mną cały dzień.Właśnie specjalnie zasiadłam do komputera,żeby sprawdzić po co ten stołeczek.AAAAAAAA,teraz już wiem. Kapitalny pomysł! Opatentować )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ainuin1 Re: czesanie w ciazy??? 25.07.07, 09:50 Zlituj się!!! Albo lepiej ja przestanę czytać w pracy, bo buchnęłam śmiechem No rewelacyjny pomysł! Opatentuj to!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lavetti Re: czesanie w ciazy??? 24.07.07, 00:42 Obudziłam męża hahahahahahahaha. Proszę Was, przestańcie, ja wysiadam hahaha. Moje dziecko urodzi się z uśmiechem przyklejonym do twarzy Odpowiedz Link Zgłoś
padthai Re: czesanie w ciazy??? 24.07.07, 19:24 dzieki to mi byloo ptrzebne DDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
blueberry77 Re: czesanie w ciazy??? 24.07.07, 08:28 He he ja się nie czeszę, chociaż nie jestem w ciąży. Jak byłam to też się nie czesałam. Ale jak musisz się uczesać, to wejdź na taboret Odpowiedz Link Zgłoś
aniarad1 Re: czesanie w ciazy??? 24.07.07, 09:51 nie pozostaje nic innego jak byc kltunem albo nogami sie czesac Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: czesanie w ciazy??? 24.07.07, 09:54 Nogami?a wtedy dziecko nie wypadnie? ))) Odpowiedz Link Zgłoś
ladybird27 Nie wolno sie czesac w ciazy!!!! 24.07.07, 09:54 Absolutnie!!! Nie wiedzialas?? Odpowiedz Link Zgłoś
ninotshka wyobraz se 24.07.07, 12:40 ze ja spalam cala ciaze z rekoma w gorze wieszalam firany w 8 mcu i 9 tez (bo mialam remont w chacie) prostowalam wlosy prostownica suszylam suszarka - wszystko z rekoma w gorze i ŻYJE wyobraz se dziecko tez na dodatek zrobili cc w 41 tc bo wylezc nie chcialo wiec czesz sie na zdrowie bo to pobudza skore glowy i koncowki nerwow - a to pobudzi Twoje myslenie zebys nie zakladala podobnych watkow... Odpowiedz Link Zgłoś
lamia78 dobra rada 24.07.07, 18:33 ogol sie na lyso...nie musisz sie wtedy czesac , farbowac wlosow i uzywac "chemii"! Odpowiedz Link Zgłoś
ewsien79 Padłam trupem!!! 24.07.07, 18:58 Koleżanka położyłam mnie na łopatki pytaniem...Albo to faktycznie żart albo ktoś tu nadaje się do Tworek... Odpowiedz Link Zgłoś
reteczu Re: czesanie w ciazy??? 25.07.07, 09:21 dorzućcie jakieś pomysły szkoda by było żeby taki zabawny wątek przepadł mnie na rzie nic nie przychodzi do głowy ale jak przyjdzie to go tu umieszczę Odpowiedz Link Zgłoś
binkaa Re: czesanie w ciazy??? 25.07.07, 10:08 nie podnoś tez nóg jak chodzisz ) Odpowiedz Link Zgłoś