Dodaj do ulubionych

Coraz więcej polskich wyznawców judaizmu

07.08.07, 09:38
wiadomosci.onet.pl/1584751,11,item.html
a więc nie dość że judaizm to jeszce reformowany czyli dostosowany
do lewackich reguł politycznej poprawności w której zboczenia
seksualne są uważane za normę... i niech mi teraz powie że nie ma
zjawiska przygotowywania gruntu pod żydowskie osadnictwo na ziemiach
polskich..oto konkretny dowód na tę teze że jednak taki proces się
odbywa. Zatrważajace jest też to ze są Polacy którzy chcą się
zjudaizować no ale z drugiej strony to nawet nie ma sie czemu dziwić.
któż by chciał nalezeć do narodu polskiegonarodu który non stop jest
opluwany wyszydzany i pogardzany w większosci mediów naświecie..a
tyczasem Żydzi w mediach mają dobrą publicity a ich interesy sa
strzeżone jak oka w głowie wystarczy ze ktoś gdzies powie złego na
Zyda i od razu przetacza się przez świat fala oburzenia a kto się
ujmie za oplutym Polakem? konformizm.. każdy człowiek cche nalezec
do grupy kóra ma wpływy i rządzi no nie?

Obserwuj wątek
    • skin.polskii Re: Coraz więcej polskich wyznawców judaizmu 07.08.07, 09:45
      proszeo nie usuwanie tego wątku
    • bushi.do Re: Coraz więcej polskich wyznawców judaizmu 07.08.07, 09:47
      Skinie! Czyżbyś zmienił - jak to robi wielu polityków (np. Czarnecki) -
      judeo-katolicyzm na czyste judeo? Zanim zaczniesz uprawiać ten rodzaj wyznania
      obetnij swoje resztki męskości.
      ---
      "Jam jest Pan Bóg twój, który cię wywiódł z Ziemi Egipskiej, domu niewoli". No,
      jeśli to prawda i odnosi się do ciebie, niewolniku, to trochę późno sobie o tym
      przypomniałeś.
    • kicior99 Re: Coraz więcej polskich wyznawców judaizmu 07.08.07, 09:47
      Każdy wierzy w to co chce. I na nic twoja bezsilność, bo nic nie możesz zrobić,
      prawda? Tu cię boli. A mnie to wisi bo nie mam faszystowskich zapędów. Każdy ma
      prawo do wyboru indywidualnej drogi.
      • bushi.do Re: Coraz więcej polskich wyznawców judaizmu 07.08.07, 09:51
        kicior99 napisał: ...nie mam faszystowskich zapędów...
        _______
        Co ma do rzeczy judeo do faszystowskich zapędów. Nie czytało się Starego
        Testamentu, co?
        • kicior99 Re: Coraz więcej polskich wyznawców judaizmu 07.08.07, 09:59
          a jest jakiś przymus?
    • marouder11 Skinie, to jest parareligia dla quasizydow 07.08.07, 09:57
      ...cos bys powiedzial o chrzescijanstwie bez przykazania milosci i ubostwionego
      Jezusa? Po prostu tzw. supermarket religijny.
      • skin.polskii Re: Skinie, to jest parareligia dla quasizydow 07.08.07, 10:06
        ja akurat nie lubiue religi z Żydowstwa się wywodzących..
        • kicior99 Re: Skinie, to jest parareligia dla quasizydow 07.08.07, 10:10
          a ja promowanych przez ciebie prasłowiańskich. Co wcale nie znaczy że
          przeszkadza mi że je promujesz.
          • marouder11 Zaraz, to skin wierzy w Babe Jage? 07.08.07, 10:13
            kicior99 napisał:

> a ja promowanych przez ciebie prasłowiańskich. Co wcale nie znaczy że
            > przeszkadza mi że je promujesz.
            • kicior99 Re: Zaraz, to skin wierzy w Babe Jage? 07.08.07, 10:37
              w jakieś Swarożyce, Światowity itp, zdaje się, kiedyś pisał o tym.
              • marouder11 Baba Jaga to jakis kobiecy demon slowianski... 07.08.07, 10:47
                ...bodajze:))
              • critto Re: Zaraz, to skin wierzy w Babe Jage? 07.08.07, 16:21
                tez jestem wyznawca Wiary Slowian, wiec poprosze bez tej pogardy, dobrze?? Kazda
                religie mozna osmieszyc w podobny sposob. A co do Baby Jagi, to jest to poprostu
                postac mityczna z demonologii, podobnie jak zydowski Golem (humanoid zrobiony
                przez czlowieka) czy Nephilim (giganci). Prawie nikt nie traktuje dzis na
                powaznie tego rodzaju istot, podczas gdy religie nalezy.
                A Zydow bardzo szanuje i lubie - rowniez za to, ze pozostali wierni swojej
                wierze etnicznej, ktora jest Judaizm i nie przeszli na zaden z uniwersalizmow
                (np. na Chrzescijanstwo). Popieram powrot Zydow do korzeni - w cywilizowanym,
                wolnym kraju, ktorym jest teraz Polska, moga to swobodnie zrobic. Antysemityzm
                to nie tylko glupota, to ZBRODNIA, biorac pod uwage, do czego doprowadzil w XX
                wieku. Na szczescie UE dala mu zdecydowany odpor - obecnie jest to przestepstwo
                scigane na mocy prawa wspolnotowego na terenie calej UE, zagrozone bodajze kara
                do 3 lat wiezienia.

Nie rozumiem tez zupelnie tej niecheci wobec religii reformowanych, choc nie
                twierdze, ze moja religia jest 'reformowana' w sensie XX-wiecznym. Przeciez ich
                wyznawcy nie robia nikomu nic zlego - maja prawo do takiej interpretacji tych
                zasad. Judaizm reformowany istnieje na skale masowa w USA i Izraelu i chyba
                wzmacnia tozsamosc narodowa Zydow, z tego co mi sie wydaje. Reformowany oznacza
                tyle, co dostosowany do naszych czasow, do demoliberalnego spoleczenstwa. Nie
                wiem, co zlego niektorzy z Was widza w demoliberalizmie - to w tym ustroju
                promowana jest tolerancja, milosc blizniego, zgoda, idee wspolnoty i ochrony
                praw jednostki, rownosc kobiet i mezczyzn... To, ze rowniez prawa gejow i
                lesbijek sa chronione, to dobrze. Tez nie popieram nachalnej homopropagandy, ale
                biorac pod uwage to, jak dlugo oni byli gnebieni w wiekszosci krajow (w USA -
                nawet zamykani w wiezieniu za stosunki homo), wcale im sie nie dziwie, ze chca
                krzyczec. Wystawiaja kly i pazury, jak kazdy, kto sie broni. Ja do nich nic nie
                mam, bo sam jestem HETEROseksualista, wiec ich sprawy nic mnie nie obchodza.
                • critto demoliberalizm 07.08.07, 16:39
                  dodajmy, ze kolejna zaleta demoliberalizmu jest powszechny dostep do edukacji,
                  zycie na wysokim poziomie, mozliwosc zdobycia ciekawej pracy, rozwoj wysokich
                  technologii, dobra ochrona zdrowia (wiem, nie w Polsce, ale mysmy nie doszli do
                  demoliberalizmu) doroslych i dzieci (ze szczegolnym uwzglednieniem praw i dobra
                  dzieci), dobre i higieniczne warunki pracy, integracja osob niepelnosprawnych w
                  spoleczenstwie...

a co do religii politeistycznych, to np. Japonczycy wyznaja Szintoizm...
              • skin.polskii Re: Zaraz, to skin wierzy w Babe Jage? 10.08.07, 13:18
                wierzę.. a co w tym złego?
        • marouder11 Ja jestem agnostykiem i malo mnie ten obszar 07.08.07, 10:13
          ...w ogole interesuje. Tyle ci powiem, ze za cholere nie da sie wytworzyc
          autentycznej tozsamosci narodowo-religijnej na bazie tzw. judaizmu reformowanego.
          • teresa.maladupka [...] 07.08.07, 13:46
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • bolszewicka_swinia Jakoś nie widać tego po porządnych Żydach 07.08.07, 15:22
              Taki Zambrowski ma prosty kregosłup. A Geremek czy Kuroń to może
              przykłady tej kategorii pseudopolaków?
    • frau.pranajtis No to bedzie 300 000 mniejszosci religijnej i tyle 07.08.07, 10:33
      Nie martw sie. Poradzimy sobie z farbowanymi lisami. Nie beda juz calowac
      ruskich czolgow, ani ustalac z Niemcami granic judeopolonii. :-)
      Niedlugo Europa bedzie musiala zrezygnowac z pieknych hasel i zajac sie
      mniejszoscia arabska. Kazda niesubordynacja i brak szacunku dla panstwa bedzie
      skutkowac wydaleniem z kraju. Te same zasady beda obowiazywac inne mniejszosci.
      • marouder11 Hehe, szczegolnie te religijne:) 07.08.07, 10:36
        Bladzia se stulecia pomylila, ostatnio mniejszosc religijna wydalono z kraju w
        XVII stuleciu.

frau.pranajtis napisała:

> Nie martw sie. Poradzimy sobie z farbowanymi lisami. Nie beda juz calowac
        > ruskich czolgow, ani ustalac z Niemcami granic judeopolonii. :-)
        > Niedlugo Europa bedzie musiala zrezygnowac z pieknych hasel i zajac sie
        > mniejszoscia arabska. Kazda niesubordynacja i brak szacunku dla panstwa bedzie
        > skutkowac wydaleniem z kraju. Te same zasady beda obowiazywac inne mniejszosci.
        >
        • frau.pranajtis Nic mi sie nie pomylilo. Jak sie mniejszosc nie um 07.08.07, 10:41
          ie zachowac w goscinnym kraju, to sie jej pokazuje drzwi.
          Nie porownuj sytuacji obecnej do tej sprzed wiekow. Obecne mniejszosci nie sa
          uchodzcami tylko migracja ekonomiczna. Jak cos sie nie podoba w kraju docelowym,
          to nalezy spakowac niezadowolonego i odeslac do jego kraju. Proste jak drut. W
          ciagu najblizszych kilkunastu lat tak beda postepowac postepowcy z Europy.
          Ziarno zasiane przez Oriane Fallaci wschodzi.
          • marouder11 Kraj nie jest wlasnoscia jednego wyznania, ani... 07.08.07, 10:46
            ...tez jakiegos blizej niedookreslonego narodu:)
            Rzeczpospolita Polska jest wlasnoscia jej obywateli, nie jest wiec miejscem
            udzielania gosciny obywatelom, ani miejscem chocby wielowiekowego pobytu
            "czasowego" i warunkowego lecz po prostu Ojczyzna bladziu.
            Pala uczennicy 66 liceum grozi z Wychowania Obywatelskiego:)
            • frau.pranajtis Wyznania nie, ale narodu tak 07.08.07, 14:34
              Natomiast przybysze byli i beda obywatelami drugiej kategorii, jesli sie nie
              zasymiluja. Obcy jest obcym i takim pozostanie. Ojczyzne sie kocha a nie
              spiskuje przeciwko niej. Kocepcja judeopolonii i sluzalczosc wobec sowieckiego
              okupanta w przypadku omawianej mniejszosci potwierdza, ze mam racje. I nauki
              bekartow KPP niewiele tu zmienia. Faktow sie nie da zmienic a ludzi znowu oszukac.
            • skin.polskii Re: Kraj nie jest wlasnoscia jednego wyznania, an 08.08.07, 15:16
              w izraelu własnie tak jest
      • teresa.maladupka [...] 07.08.07, 13:43
        • jdbad Ależ skąd! 07.08.07, 14:10
          Tak pod 39 milionów już podchodzi. Rzecz jasna tylko w Polsce.
          • teresa.maladupka [...] 07.08.07, 14:26
            • jdbad Re: Nauczycielki z wodogłowiem... 07.08.07, 14:28
              Ty też chcesz mnie obrazic? Mam to w nosie i mówię ci, ze jest cosik
              około 39 milionów.
              • teresa.maladupka [...] 07.08.07, 14:30
                • jdbad Pisz dalej 07.08.07, 14:33
                  Ale najpierw poczytaj to i owo o wodogłowiu. Proponuję też o de
                  Gaulle'u.
    • prawie_magister Re: Coraz więcej polskich wyznawców judaizmu 07.08.07, 11:22
      popatrzta no, jak to sie garną do szmalu...,
      • skin.polskii judaizm to biznes nie religia 07.08.07, 13:40
    • teresa.maladupka [...] 07.08.07, 13:58
    • tymon99 Re: Coraz więcej polskich wyznawców judaizmu 07.08.07, 14:02
      skin.polskii napisał:

> narodu polskiegonarodu który non stop jest
      > opluwany wyszydzany i pogardzany w większosci mediów naświecie..

jeśli ten 'naród polskinaród' jest wykształcony podobnie jak ty, to raczej nie
      ma co liczyć na szacunek 'naświecie'. smutne, ale prawdziwe..
    • nowytor.nowytor8 Bo to jest biznes 07.08.07, 14:05
      Jak coś ukradniesz, to w razie czego możesz prokuratora i sędziego od
      antysemitów wyzwać
    • reakcjonista1 Jak oni sobie dają radę w państwie 40 mln antysemi 07.08.07, 15:08
      tów?
    • zapijaczony_ryj Niektórzy sie wypisuja z..miłości 07.08.07, 15:15
      www.pardon.pl/artykul/1170/dorn_ochrzcil_sie_z_milosci
    • bubba49 Re:to ty skin jakiś tam,chcesz się obrzezac 07.08.07, 16:40
      bo co jakiś czas czepiasz się żydów
    • rejtan.ka a jeszcze wiecej polskich wyznawców islamu 07.08.07, 16:49
      KK zostal zniszczony porzez elyty wrogow Polski, beda miec islam
      • skin.polskii Re: a jeszcze wiecej polskich wyznawców islamu 07.08.07, 18:17
        albo judaizm..
        • rejtan.ka [...] 07.08.07, 20:12
    • skin.polskii Re: Każdego kto sprzeciwia się integracji europej 07.08.07, 18:16
      czyli tak jak to było za klasycznej komuny..niedaleko Bruksela od
      Moskwy wbrew pozorom..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka