oleg3 05.09.07, 16:30 Wyniki październikowych wyborów w -jak to się czasem pisze- ostatecznej instancji zależą od kalendarza* jednego człowieka. Kim jest ten człowiek? *Idzie o plany na październik 2007. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
off_nick Re: Zagadka wyborcza 05.09.07, 16:33 oleg3 napisał: > Wyniki październikowych wyborów w -jak to się czasem pisze- ostatecznej > instancji zależą od kalendarza* jednego człowieka. > > Kim jest ten człowiek? > > > *Idzie o plany na październik 2007. ================================================================ Chyba przypisujesz temu panu wpływy,których nie posiada. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Zagadka wyborcza 05.09.07, 16:36 Jest, a raczej był to człowiek bardzo wpływowy. Ale jego wpływy nie mają tu najmniejszego znaczenia. Idzie o image. P.S. Wyjaśniam, że nie idzie mi o "najlepszego płatnika", bo jego plany wydają się jasne. Odpoczywa. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Zagadka wyborcza 05.09.07, 16:47 oleg3 napisał: > Jest, a raczej był to człowiek bardzo wpływowy. Ale jego wpływy nie mają tu > najmniejszego znaczenia. Idzie o image. > > P.S. > Wyjaśniam, że nie idzie mi o "najlepszego płatnika", bo jego plany wydają się > jasne. Odpoczywa. ================================================================ A czy ktoś rozsądny nabierze się na "image" tego pana? Nie on już lepiej wykłada. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Zagadka wyborcza 05.09.07, 16:53 off_nick napisała: > A czy ktoś rozsądny nabierze się na "image" tego pana? > Nie on już lepiej wykłada. Nie wiem czy mamy na myśli tego samego wykładowcę? Nie idzie mi o niedoszłego magistra tylko o dr hab. I nie o to co on zrobi tylko o to co z nim zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder Panu B. nic nie zrobia..co to w ogole za.. 05.09.07, 16:54 ...podstawa do rojen n/t lapowki? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Panu B. nic nie zrobia..co to w ogole za.. 05.09.07, 16:58 18.10.2007 zobaczymy w TV zatrzymanie pana B. (jeżeli będzie w Polsce), a 21-go PiS dostaje ponad 40% głosów. I wszystko legalnie. Doniesienie wpłynęło od Komisji Sejmowej. Trzeba się nim zająć i przesłuchać byłego prezesa, a przy okazji paru innych prezesów. Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Re: Zagadka wyborcza 05.09.07, 16:55 oleg3 napisał: > Nie wiem czy mamy na myśli tego samego wykładowcę? Nie idzie mi o niedoszłego > magistra tylko o dr hab. I nie o to co on zrobi tylko o to co z nim zrobią. ================================================================= Sądzisz,że Balcerowicz może trafić do aresztu? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Zagadka wyborcza 05.09.07, 17:00 off_nick napisała: > Sądzisz,że Balcerowicz może trafić do aresztu? Ależ skąd. Zostanie zatrzymany. Tylko, że mało kto widzi różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: Zagadka wyborcza 05.09.07, 17:08 oleg3 napisał: > Ależ skąd. Zostanie zatrzymany. Tylko, że mało kto widzi różnicę. jasne jednym z elementow poprzednich wyborow bylo "Balcerowicz musi odejsc" i nikt nie zwracal uwagi, ze i tak juz odchodzi a teraz z braku laku trzeba wyjasc z szafy jego nazwisko jako dyzurnego diabla ciekawe co zrobicie jak go juz kiedys braknie? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder No nie wiem, czy Kwachu nie ma... 05.09.07, 16:47 ...jakichs obstalowanych na pazdziernik wykladow gdzies we swiecie...? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: No nie wiem, czy Kwachu nie ma... 05.09.07, 16:54 Nie idzie o Kwacha. Parę procent w tę czy wewtę dla LiD jest bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
440417mz Re: Nie Krause, biedniejszy ale ma lepsze nazwisk 05.09.07, 17:04 oleg3 napisał: > Jak Czarnecki z Karkosikiem po kaczym zaborze,dla Ojczyzny ratowania rzucą się przez morze,może?Najlepsze płatniki-oligarchy czekają na rozwój sytuacji.Bo Kaczor popędził im kota,podbijając swoją cenę.A wiadomo że kapitaliści polityczno-państwowi nie są skorzy do odchudzania swych portfeli.Chcą płacić haracz w dotychczasowe wysokości.Donaldu żąda jeszcze mniej niż oni płacili dotychczas,liberalnie! Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic Re: Nie Krause, biedniejszy ale ma lepsze nazwisk 05.09.07, 19:18 to pewnie o mnie chodzi;) Odpowiedz Link Zgłoś
leje-sie Nie doceniasz Olegu partii "haków ci u nas 05.09.07, 18:58 dostatek" PiS twierdząc, że jej powodzenie wyborcze zależy od jednego człowieka. Metodę spektakularnych zatrzymań ma Ziobro (a w tle poruszający tą kukiełką Wielki Sznurkowy) opanowaną do perfekcji. Przypomnijmy: Emil Wąsacza dr G. Barbara Blida (i nie mów, że i tej wpadki nie udało się przekuć na sukces) Janusz Kaczmarek i banda czworga. Zapewne pominąłem kilka mniej znanych nazwisk. Najpierw filmik z zatrzymania, chłopcy w gustownych macho/mundurkach, potem konferencja prasowa wyprowadzają o świcie zdezorientowaną i wpół przytomną ofiarę, jakieś bezsensowne nagrania, że ktoś z kimś w jakiejś sprawie o czymś rozmawiał lub się spotkał. Potem konferencja min Ziobro o rzekomo istniejących niepodważalnych dowodach, a wreszcie pełen namaszczenia wywiad dla prasy Jarosława lub Lecha, że jest on osobiście przekonany i na deser kilka artykułów w prasie szantażowej (GP). Oskarżenia o cokolwiek, ostatnio o pedofilię (ale chodziło tu raczej o dorwanie się do komputera Tymochowicza), ktoś widać studiował mechanizmy procesów z lat 30 w ZSRS. Tam też oskarżano o szpiegostwo na rzecz Japonii, Polski i Rumunii. Metody uszlachetniono o czynnik humanitarny, wyroków śmierci się więc nie wydaje ani nie wykonuje, boć to barbarzyństwo, a efekty równie skuteczne. Wystarczy śmierć cywilna. I dlatego nie rozumiem głównej partii opozycyjnej zachowującej niczym niezmącony spokój i zaufanie co do przestrzegania procedur demokratycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Nie doceniasz Olegu partii "haków ci u nas 05.09.07, 19:09 Nawet Jarosław Kaczyński nie znajdzie lepszego obiektu. B. sam (trochę :) )zapracował na nazwisko, a duże grono całe lata pracowało, by każdy Polak je znał. Nie da się znaleźć nikogo lepszego, a okazja (wniosek Komisji Bankowej) sama się pcha. Bo to jest gra o samodzielne rządy PiS w kolejnej kadencji. W Sejmie będzie PiS, PO i -jak się uda - paru posłów LiD. Jak lud zobaczy B. w kajdankach to ani PSL ani SO nie ma szans, a LiD znikome. Odpowiedz Link Zgłoś
leje-sie Są inne priorytety premiera, 05.09.07, 19:27 sam pieni się od miesięcy na Michnika i Geremka. Ale jako człowiek rozsądny odłoży zapewne zemstę na potem, chyba że dwóch innych starych kawalerów (Ziobro i Kamiński niepewnego imienia) dostarczą mu zestaw niepodważalnych insynuacji. Pewnie marzeniem jest rozprawienie się z Trockimi z KORu - czyli ludźmi mającymi prawdziwe i niepodważalne zasługi dla obalenia PRLu. Kampania oszczerstw trwa od lat, ale chyba się nie odważą. Chociaż kto wie, może da się ugotować zupę na "wysługiwaniu się rewanżystom spod znaku Steinbach i syjonistom" przeciwko Bartoszewskiemu? Choć rączki pewnie za krótkie i trzeba się liczyć z reakcją zagranicą. Tuskowi i Olejniczakowi Ziobro już groził. Jedno co wiemy na pewno - Jarek zaskoczy nas swoim wyborem. I drugie pewne - PiS nie zrezygnuje ze sprawdzonej i taniej metody organizacji kampanii wyborczej, co do tego masz rację. PS. Przepraszam za niejakie niechlujstwo mojego poprzedniego wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś