lisia55 22.10.07, 09:31 Miałam strasznego doła. Bałam się że kaczory wygrają. PRZEGRALI. Już nie muszę się bać własnego państwa. Znów całym sercem kocham Polskę i Polaków i jestem dumna że jestem jedną z nich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andre_234 Re: Wraca mi wiara w człowieka 22.10.07, 10:23 Szkoda że babeczki z PPK dały ciała. No cóż, gołe były :-( Odpowiedz Link Zgłoś
lisia55 Re: Wraca mi wiara w człowieka 23.10.07, 10:14 No szkoda wielka. Bardzo im kibicowałam. Niestety tylko tyle mogłam. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Nie dotyczy ściany wschodniej 22.10.07, 11:55 WSTYD I KOMPROMITACJA "PiS - PO 42: 27 Lubelszczyzna, tak jak cała "ściana wschodnia" wybrała PiS. O godz. 8 rano z informacji jakie spłynęły z ponad 35 proc. komisji w okręgu lubelskim wynika, że PiS cieszył się poparciem 42 proc. wyborców. PO zdobyła 27 proc. głosów. PiS zdominował też wybory do Senatu." Teraz to nam wybudują drogi, autostrady i co tylko dusza zapragnie. Zaraz puszczę pawia. ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
lisia55 Re: Nie dotyczy ściany wschodniej 22.10.07, 12:25 Ano nie dotyczy. chełmunów też nie dotyczy. ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Nie dotyczy ściany wschodniej 23.10.07, 09:59 Chełm jako miasto wybrał PO. Gmina PiS wybrała. Taka gmina :-( Odpowiedz Link Zgłoś
lisia55 Re: Nie dotyczy ściany wschodniej 23.10.07, 10:16 A chełmiaków przepraszam. Chełmiaki debeściaki są. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorakagi Re: Wraca mi wiara w człowieka 22.10.07, 14:18 lisia55 napisała: > Miałam strasznego doła. Bałam się że kaczory wygrają. > PRZEGRALI. > Już nie muszę się bać własnego państwa. Zajmujesz sie przetargami? Odpowiedz Link Zgłoś
lisia55 Re: Wraca mi wiara w człowieka 23.10.07, 10:20 doktorakagi napisał: > lisia55 napisała: > > > Miałam strasznego doła. Bałam się że kaczory wygrają. > > PRZEGRALI. > > Już nie muszę się bać własnego państwa. > > Zajmujesz sie przetargami? A Ty nie ??!! To był największy przetarg w postkomunistycznej historii. Wolność wygraliśmy już wcześniej. Ten przetarg był o godność i też go wygraliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
leniwy_wiesniak Re: Wraca mi wiara w człowieka 22.10.07, 16:05 Patrzyłem na stronie PKW, póki co mało tam informacji (docelowo będzie nawet widać ile głosów na jakiego kandydata w poszczególnych komisjach oddano). Ale budujące jest to, że w samym Chełmie jednak frekwencja była całkiem OK. Za to na wsiach - masakra :( Odpowiedz Link Zgłoś
ole707 Re: Wraca mi wiara w człowieka 23.10.07, 23:46 Na otarcie łez dla samego Premiera Jarosława Kaczyńskiego zmagającego się tym razem z ogromnym potencjałem przeciwnika, którego nie docenił, KZ NSZZ SOLIDARNOŚĆ ORGANISTÓW przypomina z okazji UPADKU IV R.P. - Rydzykownej Pplski wiersz z lat 1980-tych dedykując zaślepionemu Premierowi Jarosławowi z przypomnieniem, iż po upływie 2 lat osiągnął etap KOMUNIZMU z PRZEWODNIĄ ROLĄ KOŚCIOŁA W NARODZIE. W oryginale wiersz dedykowany był Sekretarzowi PZPR Stanisławowi Kani, a okazał sie proroctwem" "POWSTAŁY W POLSCE TRUDNE PYTANIA, GDY OJCIEC RYDZYK I BRAT JAROSłAW GŁOSILI KAZANIA. WSZYSCY SIĘ GŁOWIĄ I TAK, I SIAK, CZY TO COŚ Z GRZYBÓW, CZY TO PTAK. JEŚLI GRZYB, TO PROBLEM GNĘBIĄCY: CZY TO JADALNY, CZY TO TRUJĄCY? BO NIE DO ŚMIECHU, KOCHANI MOI - PO DWÓCH LATACH CZŁOWIEK SIĘ BOI. ZATRUCIE GRZYBEM GROŹNE BYĆ MOŻE, KLĘSKA TOTALNA, ŻE NIE DAJ BOŻE. JEŚLI JADALNY - WSZYSTKO W PORZĄDKU SPOKÓJ DLA KRAJU I DLA ŻOŁĄDKÓW. GDY UMIEJĘTNIE JEST PRZYPRAWIONY, PRZYRUMIENIONY I USMAŻONY, PODLANY DOBRZE WŁAŚCIWYM SOSEM - BĘDZIE SIĘ MOŻNA POGODZIĆ Z LOSEM. JEŚLI TO PTAK, PYTANIE JEST NOWE, NOWE PROBLEMY TRUJĄ NAM GŁOWĘ: CZY PTAK CO ŚPIEWA, CZY PTAK CO KRACZE? BO WÓWCZAS WIECZNE ŻYCIE ZOBACZĘ. BYLI I TACY, CO NAM KRAKALI, I TACY, CO NAM PIĘKNIE ŚPIEWALI. CZY TAK, CZY OWAK PROROKOWALI TO KRAJ W OGROMNE DŁUGI WEGNALI. NA CHŁOPSKI ROZUM TAK KOMBINUJĘ I KAŻDY POLAK CHYBA TO CZUJE: NAM PTAK POTRZEBNY, CO WZWYŻ POLECI, MOŻE KRAJ WÓWCZAS BLASKIEM ROZŚWIECI. MOŻE SIĘ WRESZCIE SPEŁNIĄ MARZENIA, MOŻE SIĘ W POLSCE NA LEPSZE ZMIENI. W POLSCE KAŻDEMU WIADOMO WSZAK, ŻE W NASZYM HERBIE JEST TAKI PTAK. CHOCIAŻ NAM ORŁY JUŻ WYGINĘŁY, KURS W INNE STRONY DLA SIEBIE WZIĘŁY. NAM PTAK POTRZEBNY W NASZEJ KRAINIE CO ODPOWIEDNIO SKRZYDŁA ROZWINIE." Wersja 2007 powstała w AKADEMII SZTUK CUDOWNYCH prowadzonej w internecie przez KZ NSZZ SOLIDARNOŚĆ ORGANISTÓW w Katedrze SŁOWEM MALOWANE, a w niej cykl Z CZEGO ŚMIEJĄ SIE POLACY. Rektorem ASC jest ********* **********, tel. +** *** *** ***. Odpowiedz Link Zgłoś
andre_234 Re: Wraca mi wiara w człowieka 24.10.07, 13:08 www.alert24.pl/alert24/1,84880,4605967.html A to nasza młodzież kochana. Wczoraj pan poseł bulterier z PiS uznał że to naskórkowy elektorat jest. PiSmeni już się niczego nie nauczą. Może to przypadkowe społeczeństwo jeszcze nie dorosło do takiej wspaniałej władzy ? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia55 Re: Wraca mi wiara w człowieka 24.10.07, 13:15 PiS będzie postulował żeby wymienić to społeczeństwo na jakieś bardziej rozgarnięte. Odpowiedz Link Zgłoś
lisia55 Re: Wraca mi wiara w człowieka 24.10.07, 13:21 Już dawno nie byłam tak poruszona wspaniałą postawą Polaków. Do tej pory zdarzało mi się to tylko raz w roku jak WOŚP grała. A niech to !! W euforię jakąś wpadłam. Odpowiedz Link Zgłoś
45b Re: Wraca mi wiara w człowieka 24.10.07, 15:02 nic nie przebije 4 czerwca 1989 roku !!!! To była euforia !!! Ale i ten dzionek : 21 pażdziernika był uroczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
lisia55 Re: Wraca mi wiara w człowieka 26.10.07, 14:22 Przed czerwcem 89 wiedziałam o co walka idzie. Wszystko było proste. Jak nastał kaczyzm to moja frustracja była jeszcze większa. To stało się karykaturą tego o co walczyłam. Było, minęło, nigdy nie wróci. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś