ar.co 23.11.07, 12:19 Przynajmniej potrafi mówić, a nie stękać, chrząkać, mruczeć i zapowietrzać się przy co drugim słowie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szcz9 Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polityki 23.11.07, 12:21 A Zbigniew Girzyński to Jaś Fasola polskiego parlamentu. W expose Tusk przynajmniej nie bredził i nie obrażał ludzi jak Wielki Jaruś. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Przecież Fidel rządzi z bratem - Raulem 23.11.07, 12:24 Girzyńskiemu chyba pomyliły się zjawiska biologiczne :> Odpowiedz Link Zgłoś
dornjuan Girzyński dzięki za te 100 spokojnych dni 23.11.07, 12:44 i merytoryczną dyskusję . Już widać , że te osły z PISu niczego nie zrozumieli po wyborach. I bardzo dobrze bo to gwarantuje nam , że za 4 lata będzie to ugrupowanie niszowe. --------------------------------- A propos Girzyńskiego , jego obrzydliwa twarz zawsze zdradza jakieś problemy natury psychicznej Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: Girzyński dzięki za te 100 spokojnych dni 23.11.07, 14:33 Sluchalem w skupieniu ekspoze Tuska z nadzieja ze cos konkretnego uslysze. Bylto medialny belkot, laskocacy wszystkich po trochu. Zapowiedz ze wszyscy szczegolnie biedni (90% spoleczenstwa) cos dostana i zmniesza sie o cos tam podatki, cos tam wybudujemy a przynajmniej zachecac bedziemy do inwestowania. I zadnych konkretow poza trzema w tym dwoma oczywistymi od dawna. Euro2012, Irak 2008. Nowe przewodnie haslo z konkretna liczba 2012 szkolnych boisk na Euro2012 (wiejskich bo w centaum miasth ekipa PO/SLD dotychczasowe przechandlowala) Nie dziwie sie ze sondaze ponad 50% wskazuja na wychowanie mlodego pokolenia podatnego na gesty medialne wypracowane przez witarzystow. Dowodem tego jest wypowiedz z forum Przynajmniej potrafi mówić, a nie stękać, chrząkać, mruczeć i zapowietrzać się przy co drugim słowie. Zatem super premierem moze byc Majewski lub jakies gwiazdy estradowe z dobra dykcja. Polski mlody wyborca woli darmowo sluchac i ogladac kabaretu i oratorskich wypowiedzi politykow niz w tym celu pojsc do teatru zobaczyc na wyzszym poziomie prawdziwa gre. Zatem niz nie przesadzajac , poczekamy zobaczymy jak slowa i hasla beda zamieniac w czyny i efekty. Odpowiedz Link Zgłoś
wromario boli, że go nie ukradł... 23.11.07, 14:52 Według najlepszych pisowskich wzorów własność intelektualną się kradnie: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3013919.html fakty.interia.pl/newsroom/news/szczuplosc-intelektualna-radnych-pis,916499 Tego człowieka niepokoi fakt, że ktoś potrafi stworzyć samodzielnie dłuższy dokument, próbuje więc nadać szokującemu w swoim mniemaniu wydarzeniu jakiś bardziej akceptowalny wymiar - exposé jest "potokiem słów za którymi nie stoją żadne treści programowe". Poseł nie dostrzega w nim treści - nie dlatego, że ogólnie ma kłopoty z posługiwaniem się językiem polskim (choćby z interpunkcją), czy też skupieniem na uważnym słuchaniu ze zrozumieniem - ale z powodu czujnie dostrzeżonej analogii do przemówień Castro czy prominentów PRLu. I to wcale nie jest "bazarowe czepialstwo". Odpowiedz Link Zgłoś
estazolan Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polityki 23.11.07, 12:21 Girzynski siebie nie slyszy.Czyzby zazdroscil premierowi. Odpowiedz Link Zgłoś
lexgm Re: Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polit 23.11.07, 13:48 Nie słyszy sebie, bo jest przecież "mimouchem", co pokazano w Szkle Kontaktowym prezentując wypowiedź tego światłego posła. Odpowiedz Link Zgłoś
lichttrager Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polityki 23.11.07, 12:22 Tako rzecze Girzyński! ROTFL Odpowiedz Link Zgłoś
plakaplaka Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polityki 23.11.07, 12:22 Jak słucham idiotyzmów ćwierćinteligenta Girzyńskiego, to mi się flaki przewracają. Właśnie przez takich osobników jest takie olbrzymie poparcie dla alternatywnej platformy. Odpowiedz Link Zgłoś
optimistic Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polityki 23.11.07, 12:22 Się do pracy weź pośle!! A nie za nasze pieniądze buszujesz po sieci (w godzinach pracy)... porażka. I dlatego już nie będziecie więcej rządzili!! Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polit 23.11.07, 12:42 Giżyńsdki to taki chłopek zblizony do Nikodema Dyzmy. Odpowiedz Link Zgłoś
ukos Daliście się zrobić na szaro, cieniasy 23.11.07, 12:23 I na co się zdały zapowiedzi tysiąca pytań? Teraz, po tak długim wystąpieniu, zbędzie was stwierdzeniem, że większość pytań to nieporozumienie, bo odpowiedzi padły w przemówieniu. Jeszcze sobie zakpi, że pytania chyba były przygotowane przed wysłuchaniem przemówienia i dlatego są ni w pięć, ni w dziewięć. Odpowiedz Link Zgłoś
bravocharlie Re: Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polit 23.11.07, 12:23 i mlaskać. Poza tym nie usłyszałem że nikt Tuska nie przekona ze białe jest białe a czarne jest czarne;) A poza tym, kto to k... jest Giżyński? Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Re: co to jest Girzyński? 23.11.07, 13:35 taka c.pa nadworna jednojajowych kaczych mendrcow, co ma szczekac i mendzic, bo niczego innego nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Show man TV-TRWAM 23.11.07, 13:33 tudziesz czasami również można posłuchać go w RM. Taki zabawiacz moheru Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper W PiS obowiazuje system rózańcowy 23.11.07, 13:59 Jeden mówi reszta powtarza. Osobiste intencje tylko w myslach i bardzo cicho, żeby wódz nie słyszał że inni cos myslą.Widac to wyraźnie po wypowiedziach, szczególnie tych mniej douczonych lub mniej błyskotliwych, innych raczej nie dopuszzczaja do głosu.Ze zdziwieniem sie dowiaduja ze w społeczeństwie znajduja sie ludzie myślacy inaczej i majacy wieksza wiedzę, uwazaja ze to niemozliwe. Mozliwe jak sie głowy uzywa nie tylko do noszenia czapki, i posiada doswiadczenia rodzinne, inaczej jest sie sfrustrowanym nieudacznikiem. PiS, jezeli zrozumie na czym polega życie to ma szanse jeszcze osiagnąc wiele, nie z tym wodzem i niekoniecznie pod tym szyldem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_walc A propagandy TVN to pewnie nie widzisz 23.11.07, 14:11 TVN24 pokazuje nam jak licealiści na lekcjach oglądają expose Tuska, to samo bezdomni w przytułku, ludzie na dworcach, lotniskach. Normalnie jak na amerykańskim filmie. Przecież nie wierze, że weszli z kamerą do pierwszej lepszej szkoły i klasy. To samo z przytułkiem. Jest to pokazane w takim świetle, jakby cały naród z ulgą to oglądał. W zasadzie po co to pokazywać? Zaufali to powinni robić swoje jak jedni tak drudzy. Po co telewizja robi taką żenującą propagandę?? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Mylisz się, pewnie nie znasz społeczeństwa 23.11.07, 15:05 Juz w PRL-u ludzie lubili słuchac takich wystapień, wiekszośc ludzi starszych oglada wiadomosci na kazdym mozliwym kanale, maja ulubione audycje w radio i nic nie zmieni ich przyzwyczajeń. Wbrew pozorom młodziez dosyć sporo wie i interesuje sie tym co sie dzieje, często rozmawiam z nimi, dopytuja sie róznych szczegółów z lat niedawnych, opowiadam jakie były realia i jak sie zachowywali ludzie bez upiekszeń. Dla wielu ludzi TV to jedyny kontakt ze światem, a nie powiesz ze to jest błache wydarzenie skoro ludzie wskazali w wyborach swoje preferencje, sa ciekawi i zyja nadzieją, to chyba normalne? Aż tak cię boli ze Tusk cieszy sie większa sympatia niz obaj Kaczyńscy?Przeciez mieli wszystko by by stało sie inaczej, wystarczyło czasem posłuchac o czym mówi lud, tobie tez to polecam. Ja mam nadzieje ze wreszcie ruszymy do przodu na powaznie bez opowiadania pierduł o układach tylko wexmiemy sie za pracę. Ja nie słuchałem expose, wiem co Tusk ma do powiedzenia, mówi o tym od dawna, PiS wykorzystał to do wygrania wybórów, postraszył liberałami. Wiesz co to znaczy jak ludzie jednak wola liberałów? Ktos kogos okłamał.A kazda stacja jest od tego by wykorzystywać każda okazje do sciagnięcia widza, jezeli pokazesz suche fakty, beda ogladac inna stację, to jest biznes, a ty masz od tego wole i rozum bys mogł wybrać. Stosując twoja logike to najlepiej jakby przepisy okreslały kazdy szczegół naszej egzystencji. Ja tam mam wole i wynbieram co chce ogladać i na kogo głosowac i z kim wodkę pić. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_walc Re: Mylisz się, pewnie nie znasz społeczeństwa 23.11.07, 15:18 Czy ja napisałem coś o Kaczyńskich? NIE. Chodzi o to, że atakuje sie takie TV Trwam a zamyka się oczy na inne media. PYTAM: Czy znasz przynajmniej jedną osobę która w szkole oglądała by expose jakiegokolwiek premiera? Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re czarny_wał: Mylisz się, pewnie nie znasz 23.11.07, 15:26 Znam, np. ja w 1956 roku musiałem w szkolnej auli wysłuchać całego przemówienia premiera Cyrankiewicza (o ucinaniu rąk), zresztą TV Plwam powinno się zamknąć jako stację o inklinacjach faszystowskich i antykatolickich. Sekta rydzola nie ma nic wspólnego z Kościołem Katolickim. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Ja znam takich młodych ludzi 23.11.07, 16:06 Kto atakuje i za co TV Trwam? ja niektórych stacji nie ogladam, bo nie maja dla mnie nic ciekawego do zaproponowania, programy biblijne sa na róznych stacjach, transmisja z mszy lub modlitwy mnie nie interesuje, jeżeli komus to pomaga to fajnie, mnie nie, a publicystyka tm zawarta nie spełnia moich wymagań jakosciowych jako katolika, to nie moja bajka mimo ze niby katolicka. To jest moje zdanie, nie krytykuje bo nie ogladam. Pogadaj kiedys z młodymi ludxmi o polityce lub historii, zdziwisz się ile wiedzą, i wcale im nie przeszkadza to w zajmowaniu sie innymi rzecami jak deskorolka, grafiti, czy chociazby słuchanie muzy, Sa bardziej inteligentni, kto wie czy to nie przyszli ministrowie i premierzy a może i prezydenci? Wydaje mi sie ze bijesz piane niepotrzebnie, kto chciał słuchał, ja nie słuchałem mimo ze mam sympatie dla Tuska, po prostu znam jego poglady, tak samo nie słucham Kaczyńskich, gdyz ich gadki mnie irytują, sa nieskładne, bardzo emocjonalne, zahacajace o złosliwość i nienawiść, predzej bym sie dziwił ze jego słuchają.Wrzuc na luz, bedzies zwiecej widział:))) Odpowiedz Link Zgłoś
grundol1 Nasz czas się zaczął 23.11.07, 12:25 Girzyński pamiętaj, nasz czas się zaczął, więc się przyzwyczaj. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Znakomite porównanie Tusk jak Fidel 23.11.07, 12:27 Zresztą nawet poglądy gospodarcze maja podobne. Tusk podczas debaty obiecywał tyle cudów, tyle rozdawnictwa, taki był socjalny, znał zwykłych ludzi. Zupełnie jak Fidel Castro... Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend och, znakomite porownanie 23.11.07, 12:34 2 alternatywy: - nie bardzo SLUCHALOS przeslania Tuska (rowniez przedwyborczego), wiec nie powinienes sie wypowiadac - nie bardzo ZROZUMIALOS przeslania Tuska (rowniez przedwyborczego), co zrozumiale przy wyksztalceniu podstawowym / zawodowym, wiec nie powinienes sie wypowiadac Odpowiedz Link Zgłoś
wazelina2005 Caly Narod popiera prezesa Kaczynskiego 23.11.07, 12:41 Umilowany Prezes nigdy, niczego nikomu nie obiecal. I slowa dotrzymal Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Przykład pisiorków pokazuje że mozna miec wyższe 23.11.07, 13:42 i niekoniecznie ogarniac niektóre zagadnienia. Typowe dla ludzi życiowo niedoswiadczonych i niedojrzałych, wydaje im sie że jak maja papierek to maja patent na madrość, sporo ludzi chodziło do szkół by sie nauczyc czegos a nie tylko zeby je skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ludwikdorn palestrina2005 = żałość 23.11.07, 12:43 Twój blog jest żałosny jak postawa Anglików w eliminacjach do Euro. Skoro tak ci żal przegranej PiS to się przeprowadź do Korei Północnej - tam zobaczysz co znaczy życie w PiSnaylandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
chirlider Re: palestrina2005 = p(a/e)dalec 23.11.07, 14:08 szkoda czasu na dyskusję. ten prastelina2005 to wyjątkowy idiota (wystarczy poczytać bloga) i wyjątkowo obrzydliwy gnojek. ma chyba też jakieś "ale" do kobiet bo nadzwyczaj kłamliwie i oszczerczo wyraża się o kobietach. wystarczy prześledzić jego posty i zobaczyć co pisał o anacie krawczyk, barbarze blidzie, beacie sawickiej. takiego ładunku nienawiści trudno znaleźć na tym forum. szerokim łukiem to to omijać bo mozna sobie buty uwalać. ludwikdorn napisał: > Twój blog jest żałosny Odpowiedz Link Zgłoś
aelfric Re: palestrina2005 = p(a/e)dalec 23.11.07, 14:18 moze po nocach sni mu sie vagina dentalis..? Odpowiedz Link Zgłoś
sraczynski Re: palestrina2005 = p(a/e)dalec 23.11.07, 14:42 Bo on woli chłopców, zwłaszcza bliźniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Znakomite porównanie Tusk jak Fidel 23.11.07, 13:00 Tak jak Fidel,chce zamordyzmu obywateli,brak wolnoścvi gospodarczej,inwigilacji obywateli,skuwania kajdankami polityków i lekarzy i etc.Nie przypomina to Tobie kaczyńskich raczej? Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Znakomite porównanie Tusk jak Fidel 23.11.07, 13:10 A gdzie masz tą wolność gospodarczą u Tuska????? kto miał pretensje o ceny jabłek? A kto nie poprze W. Brytanii w sprawie odrzucenia socjalistycznych regulacji unijnych dotyczacych skrócenia czasu pracy??? Tusk.... Z czynów to wiele tego wolnego rynku u Tuska nie widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Znakomite porównanie Tusk jak Fidel 23.11.07, 14:38 wazelinka, z pracoholizmu to ty sie powinienes leczyc, misiu, ale ni etutaj. to nie jest forum terapeutyczne. zreszta powinienes byc zadowolony - naprawde chcesz biegac po klatkach i wykladac ulotki 14 godzin dziennie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
krisdar Re: Znakomite porównanie Tusk jak Fidel 23.11.07, 13:35 Co raz słabsze te Twoje posty......... Odpowiedz Link Zgłoś
elde Re: Znakomite porównanie Tusk jak Fidel 23.11.07, 13:36 Politykom PIS-u "opozycyjność" wyraźnie wpłynęła na wyostrzenie dowcipu. Chyba należałoby sią zrewanżować przyrównaniem Prezesa K. do de Gaulla. No cóż, ale te widoczne braki w centymetrach. Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Re: Znakomite porównanie Tusk jak Fidel 23.11.07, 14:25 *A co powiesz jak będzie tak długo rządził jak Castro. Odpowiedz Link Zgłoś
q3000 Girzyński to Lenin w PiSie 23.11.07, 12:28 Co chwilę jakiś mędrzec z PiS-u wygłasza swoje racje. Dlaczego tej mądrości nie było wcześniej ???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Girzyński to Lenin w PiSie 23.11.07, 13:35 Nieprawda, Lenin w Pisie może być tylko jeden. Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.u.k.e Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polityki 23.11.07, 12:29 A co kogo obchodzą jakieś dziwne porównania na czyimś blogu...co to wogóle ma wnieść zdaniem Girzyńskiego (no i tej osoby która zamieściła tego arcy ciekawego newsa). Odpowiedz Link Zgłoś
zygmak Girzyński,historyk z PiSuaru,,,, 23.11.07, 12:29 panie posle,,,szkoda ze jestem starszy od pana i to duzo,,,bo gdyby mi zdrowie pozwalalo ,,dostalbyc pan po ,,pewnej czesci ciala,,albo wlazil pod stol i odszczekiwal swoje porabane wystapienia,,,powiem po staroiplosku.,..Pan wyzej s,,,, niz d,,,,masz Odpowiedz Link Zgłoś
optimistic Re: Znakomite porównanie Tusk jak Fidel Castro... 23.11.07, 12:30 palestrina2005 napisał: > Zresztą nawet poglądy gospodarcze maja podobne. > > Tusk podczas debaty obiecywał tyle cudów, tyle rozdawnictwa, taki > był socjalny, znał zwykłych ludzi. > > Zupełnie jak Fidel Castro.......... > ciekawe, kto niedawno obiecywał Polakom 3 mln mieszkań??... co, pamięć słaba?? Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 Re: Znakomite porównanie Tusk jak Fidel Castro... 23.11.07, 13:41 i znowu POkemon próbuje zabłysnąć i znowu z braku laku wyciąga jedno z dwóch czy trzech zdań dyżurnych... Mieszkań to nie obiecywali budować, tylko obiecywali stworzyć ułatwienia do ich powstawania... Ale to już nieistotne, teraz obserwujemy ceny jabłek, obserwujemy czy obniżane są podatki, czy rosną płace w budżetówce.........itp. Bądź na bieżąco, POkemonie i nie trac wiary... Odpowiedz Link Zgłoś
sraczynski Re: Znakomite porównanie Tusk jak Fidel Castro... 23.11.07, 14:47 Andrzej to TY!? Po nicku cię poznałem, Leszek z tej strony! Odpowiedz Link Zgłoś
ciepielaszek Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polityki 23.11.07, 12:32 a po co portal gazeta.pl W OGÓLE umieszcza taką informację ? Czy ktoś Wam płaci za reklamę PiS i pana Girzyńskiego ? Równie dobrze moglibyście przytaczać każdą wypowiedź każdego z pozostałych 459 posłów. Ja rozumiem opozycja, krytyka. Ale to jest odzywka z gatunku jednego z niezbyt miłych odgłosów fizjologicznych ! Odpowiedz Link Zgłoś
optimistic Re: Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polit 23.11.07, 12:33 ciepielaszek napisał: > a po co portal gazeta.pl W OGÓLE umieszcza taką informację ? Czy > ktoś Wam płaci za reklamę PiS i pana Girzyńskiego ? Równie dobrze > moglibyście przytaczać każdą wypowiedź każdego z pozostałych 459 > posłów. Ja rozumiem opozycja, krytyka. Ale to jest odzywka z gatunku > jednego z niezbyt miłych odgłosów fizjologicznych ! Niby masz rację.. Ale z drugiej strony, dzięki tej notatce wiemy, czym się zajmują w Sejmie Pisiory...:) Odpowiedz Link Zgłoś
pawro Re: Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polit 23.11.07, 12:34 psy szczekają karawana jedzie......! i Odpowiedz Link Zgłoś
kwrucha Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polityki 23.11.07, 12:34 Girzyński to rower bez siodełka Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polit 23.11.07, 12:37 Jeżeli Fidel Castro,to PiS nigdy juz nie dojdzie do władzy.Do smierci będzie Donald! Odpowiedz Link Zgłoś
marl57 Re: Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polit 23.11.07, 12:46 do śmierci PiS`u i jeko wszelkich pogrobowców. Giertych już się zajął samodzielną pracą na chlebek, Andrew Lepperem sie zajmuje prokurator, krukopodobny kontestuje że nie jest ulubieńcem swego prezia i kombinuje z inną partjką, profilu mu jedynie brak, Kurskiemu za to nic nie prrzeszkadza i podzcas ekspose premiera śpi smacznie w fotelu. TV pokazywała. Śnił o rządach PiSu pewnie. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polit 23.11.07, 15:15 Kurski spał, ale przekonasz się że będzie miał najwięcej do powiedzenia o expose. To oczywista oczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrwit55 Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polityki 23.11.07, 12:38 A ty girzynski jestes takim samym kretynem jak twoj wodz jarek. Kup sobie jeszcze kota to bedziesz nastepnym blizniakiem w miejsce Dorna. Ty DUPOLIZIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olek Re: Girzyński: Tusk Fidelem Castro polskiej polit 23.11.07, 12:38 kto to jest girzyński? Odpowiedz Link Zgłoś
marl57 credo Girzyńskiego 23.11.07, 12:39 czyli jak poseł Girzyński postrzega świat. Widzi go przez pryzmat jedynie niedostatków. Odpowiedz Link Zgłoś