markochmeleski 20.01.08, 19:16 raz przesyłali dane w kopercie teraz ktoś im zapieprzył komputer z samochodu.Boże! oni mają broń jądrową! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
markochmeleski Re: Anglicy to pierdoły! 20.01.08, 19:43 po stracie danych w kopercie,banki rozesłaly do swych klientów pisma z informacją że jak coś zauważysz na swoim koncie nieprawidłowego to zgłoś.Jak są ubytki to uzupełniają! Odpowiedz Link Zgłoś
11rewresbo Re: Anglicy to pierdoły! 20.01.08, 20:39 nie oglądam takich hiperbzdurnych informacji; nie możecie skupić się na Pendereckim w Białymstoku ? Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Pan Darecki w Białymstoku? 21.01.08, 10:26 markochmeleski napisał: > skupiłem się ... i co? Gra ci w uszach? Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Pan Darecki w Białymstoku? 21.01.08, 10:40 to_ja8 napisał: > markochmeleski napisał: > > > skupiłem się > > > ... i co? > Gra ci w uszach? > Nie, wyszło mi z tyłu Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Anglicy to pierdoły! 21.01.08, 10:25 Poza tym oni maja flote podwodnych okretow przenoszacych bron atomowa i, w odroznieniu od USA, kapitan takiego okretu nie musi weryfikowac kodow z baza itp itd tylko moze sam z siebie wystrzelic pare takich rakietek. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Anglicy to pierdoły! 21.01.08, 12:54 ...maja tez najbardziej sprawna gospodarke w Europie,swietne drogi,nieskorumpowana policje i swietne sady,cudowna architekture,bogate i bezplatne muzea i galerie Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo hehe skad to wziales ;)? 21.01.08, 15:28 > ...maja tez najbardziej sprawna gospodarke w Europie, Powiedz tym ktorzy w ciagu ostatniego roku stracili prace bo firmy przenosza fabryki albo do Malezji albo do Rumunii. O sprawnosci gospodarki swiadczy takze kurs funta np do euro. Tak jakos caly czas funt slabnie. > swietne drogi, Tylko troszku krete i zakorkowane niemilosiernie. > nieskorumpowana policje i swietne sady, Haha policji tu na ulicach w ogole nie widac a o wyrokach sadow to az zal mowic. Apeli i placzu policji w tv zeby ludzie powiedzieli im kogo nakrecili na CCTV i "podali" im sprawce najczesciej morderstwa nie idzie policzyc. Np pirat drogowy, kompletnie pijany, w miescie predkosc 2 razy ponad limit, bez ubezpieczenia, prawa jazdy i badan tech. samochodu dostaje wyrok 6 miesiecy w zawiasach. Nic tylko powidziac swietne sady. W UK policja, antyterrorysci czy inne killery moga w metrze wsadzic ci 7 kul w glowe i pozniej fabrykowac dowody dla sadu i udawac do konca swietych i niewinnych. > cudowna architekture, Hahahahahahaha megarotfl gdzie ty to widziales? W Belfascie, Dublinie, Liverpoolu, Glasgow? Chyba ze mowisz jedynie o Westminsterze czy Buckingham tylko ze to nie jest cala Anglia. > bogate i bezplatne muzea i galerie Wiesz, oprocz centrum Londynu tez istnieje swiat i tam raczej ciezko znalezc takie cuda. Ergo - wypowiadac sie o UK siedzac np w Bielsku to tak troche srednio trafiony pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: hehe skad to wziales ;)? 21.01.08, 15:56 No to po koleji: Porownaj dane wzrostu PKB i bezrobocia w Anglii,Niemczech i Francji a wniski wydaja sie oczywiste.Problem inwestowania w krajach o taniej sile roboczej dotyczy calej swiatowej gospodarki stad tez firmy polskie inwestuja np na Ukrainie i Bialorusi. Krete jak wszedzie sa drogi lokalne a autostrady i drogi szybkiego ruchu sa w zasiegu paru mil Co do policji.Zaproponuj w Anglii policjantowi lapowke jak chce Ci wystawic mandat to sie przekonasz czym sie rozni angielski Bob w smiesznej czapce od przecietnego polskiego policjanta. Znam tylko jedna historie zastrzelonego przez policjantow niewinnego Brazylijczyka,zdarza sie to kazdej policji.Natomiast porownywanie naszych sadow do angielskich wydaje sie karkolomne i szkoda wogole dyskutowac. Co do angielskiej architektury?Cale centrum Londynu to jak i Paryz wspaniala kilkuwieczna spuscizna dziejow Anglii a co do innych zespolow architektonicznych to polecam te co widzialem:Bath,Cantenbury,Winchester,Salisbury,Bradford or Avon,Chichester....moglbym dluzejPolecam Ci cale Kent i Surrey gdzie zobaczysz cudowne,sielskie angielskie miasteczka i wioski. Jezeli chodzi o muzea i galerie to w jednej sali w National Galery znajdziesz wiecej slawnych plocien jak w naszym Muzeum Narodowym...oczywiscie wszystko to za darmo.Jak chcesz zobaczyc co maja w calej Anglii to wejdz na strone National Trust.Za 60 funtow rocznie mozesz to wszystko zobaczyc. Nie rozumie dlaczego nie moge wypowiadac sie o tym co widzialem w Anglii siedzac w Bielsku? Odpowiedz Link Zgłoś
nikdeszczowy Re: hehe skad to wziales ;)? 21.01.08, 17:31 lechowski51 napisał: > Nie rozumie dlaczego nie moge wypowiadac sie o tym co widzialem w > Anglii siedzac w Bielsku? ---------------------- Podpowiem . Taka fascynacja wszystkim , co mało komunistyczne . To choroba , pominę czego . - Czy przypadkiem nie powinieneś być wdzięczny Polsce Ludowej za to , że umiesz pisać ? - Chełpisz się zagranicznymi kontaktami , w co należy wierzyć w nikłym procencie . Jeśli jednak , to co podpisywałeś w SB i kto na tym ucierpiał , że paszport dali ? Odpowiedz Link Zgłoś
nikdeszczowy Wierzcie w lechowskiego 21.01.08, 17:48 Jeszcze jeden przykład wypocin : lechowski51 napisał: > Co do policji.Zaproponuj w Anglii policjantowi lapowke jak chce Ci wystawic > mandat to sie przekonasz czym sie rozni angielski Bob w smiesznej czapce od > przecietnego polskiego policjanta. ------------------------------------------------ Toż juz nie ma komunizmu , a ten dalej daje łapówki Polskim policjantom i święcie wierzy , że biorą na każde skinienie lechowskiego . To człowiek chory i takiemu nalezy się współczucie , co na przyszłość będę objawiać . Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: hehe skad to wziales ;)? 21.01.08, 18:06 No to po KOLEI: 1. Naucz sie ortografii 2. Przesledz kurs funta do euro. Wnioski nasuwaja sie same. 3. lapowki policji nigdy i nigdzie nie dalem ani nie proponowalem 4. kazdej policji zdarza sie wpakowac dla niewinnego goscia 7 kulek w glowe?? a pozniej falszowac dowody dla sadu?? i nie przyznac sie do winy?? w jakim ty kraju zyjesz?? dla ciebie to jest normalne?? konfiskowanie samochodow z powodu braku badania technicznego to tez normalne? a z kolei poblazliwosci dla pijanych kierowcow to jeszcze normalniejsze? 5. co do sadow to widze ze w ogole nie masz argumentow. 6. sielskie miasteczka maja byc przykladem wspanialej architektury? 7. ile National Galery jest w UK? ile Muzeow Narodowych jest w Polsce? Ja tez nie "rozumie" pewnych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: hehe skad to wziales ;)? 21.01.08, 18:58 Nick na Twoje dygresje szkoda czasu...sa dla mnie rodem z Choroszczy. Wracam wiec do sebcia. Kurs funta do euro nic nie znaczy jezeli nie bierzesz pod uwage innych wskaznikow ekonomicznych o czym powie Ci kazdy student I roku ekonomii. Gdyby tak bylo ,to biorac pod uwage kurs dolara do euro,gospodarka strefy euro wygladalaby wspaniale a okazuje sie ze gospodarka USA rozwija sie dwa razy szybciej anizeli tych panstw. Dla mnie nie jest normalne niewinne zabicie czlowieka przez policje a skoro przez ten pryzmat oceniasz policje angielska to gwoli sprawiedliwosci i prawdy pisze ze takie nieszczescia zdarzaja sie u nas,w USA,itd W Anglii nie konfiskuja samochodu za brak MOT czyli kontroli tech.poj tylko kaza Ci sie zglosic na policji za pare dni z waznym przegladem. Wogole nie ma w Anglii konfiskaty samochodu a odpowiedzialnosc karna jak nie masz ubezpieczenia. Co do sadow zapytaj kolege ktory studiuje prawo,gdzie powstala i gdzie sie wlasciwie rozwija jurysdycja sadowa. Co do zawartosci National Galery,British Muzeum,Modern Tate porozmawiamy jak sie tam wybierzesz. W Polsce jest jedno Muzeum Narodowe,ktore ma swoje oddzialy. Na koniec mniej koncentruj sie na ortografii a wiecej na faktach i wiedzy Odpowiedz Link Zgłoś
nikdeszczowy Ośmiu Napoleonów 21.01.08, 19:14 lechowski51 napisał: > Nick na Twoje dygresje szkoda czasu...sa dla mnie rodem z Choroszczy. ----------------------- I w tym sęk . Tam się zdarzają różne wysokie homo sapiensy . Znasz to , widać . Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: hehe skad to wziales ;)? 22.01.08, 09:57 1. Jesli wedlug ciebie kursy walut nie maja zadnego znaczenia co o czym mamy dyskutowac? 2. Prognozowana obecnie stopa wzrostu w usa to 1.8% z mozliwoscia korekty w dol. To ma byc dwa razy wiecej niz w Europie? 3. Angielska policje oceniam przez pryzmat wszystkiego co tu widze i slysze. A ty na jakiej podstawie oceniasz ja siedzac w Bielsku? 4. Policja ma prawo zabrac dowolny samochod nawet z parkingu pod domem jesli sprawdza w swojej bazie danych ze nie ma on MOT-u. Takie jest prawo a twoja teoria o zglaszaniu sie na policje jest do bani. 5. Hahaha nie ma konfiskaty samochodow? hehehe rotfl dobre. 6. Z tego co wiem to jurysdykcja sadowa i genialne prawo (ktore nomen omen wykorzystywane jest do dzis) powstalo w starozytnym Rzymie. Wtedy tez na teren dzisiejszego UK szaleli celtowie, wikingowie czy nawet Asterix z Obelixem. 7. Naucz sie czytac ze zrozumieniem. Gedzie kwestionowalem zawartosc National Galery? Byles ty w jakims Muzeum Narodowym w Polsce? To ze ty zlewasz ortografie nie znaczy ze i ja mam. Jak ktos nie opanowal ortografii (bo byl zbyt ... ) to nie moze byc partnerem w dyskusji. Taki "staroswiecki" jestem. I nie wyjezdzaj mi z dysleksja bo to wymowka idiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
nikdeszczowy lechowski dokonał cudownego 21.01.08, 18:02 rozmnożenia . Jak pamietam , pisał o dwóch córkach , w tym jednej na KUL-u . Niedawno czytałem , że jedna ma własną firmę , druga pracuje jako informatyk , a ta trzecia ? Ta na KUL-u ? To którą rozmnozył cudownie ? Tak samo wierzę w resztę zagranicznych wojarzy . Człowiek po tak długiej emigracji , jak opisuje , nie wraca do kraju śmierdzącego komunizmem , albo jest zwykłym nieudacznikiem . Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: lechowski dokonał cudownego 21.01.08, 19:57 Ojj Nicku nicku........skad u Ciebie taka nienawisc?????? Może dlatego że najdalej za granica byles w Brzesciu??????? A na twoje klopoty z erekcją....bo to chyba jest powodem....rzecznik twojego ukochanego rządu Jerzy Urban...proponuje wiagre......moze to ukoii ta płynacą żółć.... Odpowiedz Link Zgłoś
nikdeszczowy o ! Jest ! 21.01.08, 20:08 nasz ... Stęskniłem się . Wiedziałem przecież , że jak pojawi się lechowski51 , blisko jest i giermek . - lechowski nie rozumie , że oprócz wyznawców Ojca Tadeusza , sa jeszcze chrześcianie , w tym katolicy i prawosławni i inne wiary . E tam, nie warto z giermkiem polemizować . Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: o ! Jest ! 21.01.08, 20:23 Nick oprocz zdolnosci czytania jest tez zdolnosc rozumienia tekstu.Gdzie ja powyzej pisalem o KK,Ojcu Rydzyku i prawoslawnych? Odpowiedz Link Zgłoś
nikdeszczowy Otóż drogi korespondencie , 21.01.08, 20:30 oprócz zdolności czytania , jest też zdolność pojmowania . Lektura tak wybitnej twórczości , stwarza pole do interpretacji wybitnych tekstów , ale i analizy osobowości . Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Otóż drogi korespondencie , 21.01.08, 20:48 BBBBUUUUUUchachaaaaaaaa......Ty i sztuka interpretacji.....a tejże uczyles sie w Trasbudzie?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: o ! Jest ! 21.01.08, 20:25 Gdzie Rzym a Gdzie Krym?????????????? Jesienny Tobie jest bez roznicy czy Ty jestes Prawosławny Katolik Zielonoswiatkowiec ect. Ty po prostu jestes zakompleksionym kacapem ze swoim małym laptopkiem ktory nie może przeżyc że Brezniew już nie żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
za_cccp Breżniew nie żyje??????????????????? 21.01.08, 20:53 A kto wam takich pierdół nawciskał? Lechowski pewnie. Zapewniam ze towarzysz Breżniew zyje i miewa sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: Breżniew nie żyje??????????????????? 21.01.08, 20:56 Nick tez tak uważa hmmmm....moze rzeczywiscie żyje Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: o ! Jest ! 21.01.08, 20:54 mexico86 napisał: > Gdzie Rzym a Gdzie Krym?????????????? Jesienny Tobie jest bez roznicy czy Ty > jestes Prawosławny Katolik Zielonoswiatkowiec ect. Ty po prostu jestes > zakompleksionym kacapem ze swoim małym laptopkiem ktory nie może przeżyc że > Brezniew już nie żyje. Zakompleksionych lachów też na forum nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: o ! Jest ! 21.01.08, 21:02 mexico86 napisał: > fuku fuk ty też ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nikdeszczowy lechowskiemu link 21.01.08, 20:24 podrzucam . Co masz się marnować tylko na tym forum . forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=74223124&wv.x=1&a=74638347 albo to : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=74223124&wv.x=1&a=74602720 Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Nick...Ty jestes jednak nieuleczalny... 21.01.08, 21:04 Ja o Anglii a Ty chlopie dalej chcesz bic piane.Poczytaj lepiej Kontre Mackiewicza i zobaczysz jak Polacy sprawiedliwie pisali o tragicznych losach Ukraincow. Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Vice versa:Ty jestes jednak nieuleczalny... 21.01.08, 21:12 Marnujesz się z takim intelektem na tak marnym forum . Już o to pytałem - nie przykro tak korzystać z uprzejmości Pana Michnika , że udostępnia to forum ? Nie raczyłeś kolego odpowiedzieć . To przecież wróg . Mentalność masz swego idola , Rydzyka . Nie śmierdzi NIC . Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Vice versa:Ty jestes jednak nieuleczalny... 21.01.08, 22:05 Chlopie daj sobie na wstrzymanie!Sam neutralna rozmowe sprowadzasz do pyskowski a pozniej winisz za to innych.Moze mniej pij niku.....albo wiecej czytaj.Mozesz tez pojechac do Anglii i bedziemy mieli o czym porozmawiac o ile Ty umiesz rozmawiac? Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Vice versa:Ty jestes jednak nieuleczalny... 22.01.08, 05:55 Uf!Panowie tyle "miensa",kacapy,lachy,co jest k...wa szpila!Ja jak rzucę kilka bluzgów,to ledwie zdążę wysłać, a już są wyciete. Wracając do tematu:Anglicy to grubasy,brudasy,są zadufani w sobie,nie znają innych języków oprócz swego narzecza,są niedouczeni a wydaje się im,że pozjadali wszystkie rozumy.Chcą uczyć innych mimo że ich wiedza jest bardzo ograniczona - to opinia mojej żony, a z żoną trza sie zgadzać.Cały biznes trzymają różnej maści łaciate,paciate itd.rodzime imbecyle pasą dupy przy gyrosie i piwie Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Vice versa:Ty jestes jednak nieuleczalny... 22.01.08, 10:02 Nie moga pojac jak to jest znac pare jezykow obcych. Jak im sie mowi o studiach to mysla o collegu. Kultura osobista cokolwiek kuleje. Uwazaja ze "wyspy" to cos innego/lepszego niz Europa. ... Aczkolwiek zawsze jakies plusy mozna o kazdego znalezc, nawet u angoli. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Vice versa:Ty jestes jednak nieuleczalny... 22.01.08, 12:21 Marko!Gdybys napisal podobna opinie o Zydach hans nazwalby Cie faszysta,antysemita,rasista,ksenofobem...Anglicy jak kazdy Narod maja oczywiscie swoje przywary,smiesznosci i malosci.Wypada jednak pamietac i mowic ze wiekszosc wynalazkow jest ich dzielem,ze pokazna czesc noblistow to Anglicy.Pomijam ze gdy w Europie kwitl feudalizm to Jan bez ziemi wydal Magna Karta,ktore zapoczatkowaly kodyfikacje praw w Europie.Od nich tez swiat uczyl sie kanonow demokracji. A dzisiaj?Po imperium pozostaly wielkie zbiory muzealne-polecam!Pozostaly tez znakomite uniwersytety jak Oksford i Cambridge.Jak sobciu pojedziesz do Oksfordu to zobaczysz ze cale niemal miasto jest zbudowane z kilkunastu collegow razem tworzace uniwersytet. Oczywiscie ze po imperialnym wladaniu pozostalo im przekonanie o wyjatkowosci.Z drugiej strony w przeciwienstwie do Niemiec nigdy nie czulem sie tu obcy.W Londynie i duzych miastach widac jak ten kraj staje sie terenem podboju przez byle kolonie.Birmingham w duzej czesci wyglada jak Bombaj.Caly niemal drobny handel detaliczny jest w rekach Hindusow i Pakistanczykow...teraz widac coraz wiecej polskich sklepow. Co do kultury osobistej, to wystarczy popatrzec na brzegi polskich rzek pelne butelek i puszek.Jezykow zapewne znaja mniej jak Holendrzy ale kazdy wyksztalcony Anglik w przeciwienstwie do Amerykanina zna hiszpanski lub francuski.Co do kuchni masz Marko racje...najgorsza kuchnia swiata i najbrzydsze kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
lump100 Re: Vice versa:Ty jestes jednak nieuleczalny... 22.01.08, 12:58 Co Wy macie do Anglików? Ludzie tacy jak wszyscy. Mają bardzo luzackie podejście do życia - proste jak ich język. Przez 1,5roku pracy nigdy nie spotkałem się z jakąś dyskryminacją czy zniewagami - odwrotnie niż pracując przez 6 lat w Bielsku. Są przyzwyczajeni do dużej liczby cudzoziemców. Na pewno nie są tak agresywni i sfrustrowani jak Polacy. W Polsce Polak patrzy "spodełba" na drugiego bo jest katolikiem czy prawosławnym. Co by się działo, gdyby było tylu cudzoziemców co w UK? Odpowiedz Link Zgłoś
pawlozsiul oni mają też Beckhama... 22.01.08, 14:52 To właściwie wszystko tłumaczy. Czy to prawda, że on aktualnie nosi dreda? Tak się tylko pytam, na mieście słyszałem... Odpowiedz Link Zgłoś
mexico86 Re: oni mają też Beckhama... 22.01.08, 23:21 Jak narazie to Becham stał sie posmiewiskiem ameryki dzieki swojej super reklamie Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: oni mają też Beckhama... 23.01.08, 11:12 Ten watek na forum jest znamienny dla wszystkich tematow jakie sa poruszane.Czego sie bowiem dowiedzialem od nicka i innych o Anglii.Sebcio usilowal rozmawiac,marko zartowal a inni walili ponizej pasa...i taki scenariusz powtarza sie w niemal wszystkich tematach. Dozwolone i na salonie bielskim jest dopuszczalne atakowanie KK,oskarzanie Polakow o bandytyzm,antysemityzm,faszyzm itd. Nie dowiedzialem sie od Was ze np Walijczycy wprowadzili od tego roku swoj jezyk obok angielskiego jako jezyk urzedowy,ze Szkoci niedlugo byc moze stana sie samodzielnym panstwem.Kogo to interesuje? Nick jak rasowy sledczy zajmuje sie kto jest jego wrogiem,kto ma ile dzieci zamiast skupic sie na swoich pogladach.Mam swiadomosc ze tym wpisem niczego nie zmienie bo jakie sensowne racje ma faszysta,komunista,antysemita,nacjonalista........Reszte dodacie za chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: oni mają też Beckhama... 23.01.08, 11:20 > Nie dowiedzialem sie od Was ze np Walijczycy wprowadzili od tego roku swoj jezyk > obok angielskiego jako jezyk urzedowy,ze Szkoci niedlugo byc moze stana sie samodzielnym panstwem.Kogo to interesuje? Takie nadzieje odzywaja przy okazji kazdych nowych wyborow. A takie byly w Szkocji chyba w zeszlym roku. Spotkalem sie takze z opiniami ze ewentualne usamodzielnienie sie Szkocji moze pomoc Polnocnej Irlandii w uzyskaniu wlasnej samodzielnosci a moze nawet w przyszlosci w blizszym powiazaniu sie z Republika Irlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: oni mają też Beckhama... 24.01.08, 11:24 Czyli tak jak przewidywalem,odezwal sie sebcioo...a inni milcza bo wyczerpaly sie epitety.TO sebcioo porazmawiajmy razem. Moim zdaniem mylisz konfiskate samochodu z stowing czyli zabraniem samochodu gdy np.parkujesz w niedozwolonym miejscu.Nie wiem w jakim miejscu przybywasz w Anglii?Dla mnie architektura Anglii oprocz Szwajcari,niektorych czesci Wloch i Francji jest przykladem pielegnowania tradycji i dbania o piekno krajobrazu.Dlatego polecalem Ci Kent i Surrey ,bo to najbogatsze hrabstwa Anglii i na tym terenie widac to w sposob szczegolny. Co do sprawnosci gospodarki amerykanskiej i strefy euro?Wystarczy spojrzec na statystyki ostatnich lat a zobaczysz oczywista prawde ze strategia lizbonska by dogonic gospodarke amerykanska w 2010 roku to marzenie brukselskich urzednikow. Acha!Jak nie byles w Walii,to polecam.Duzo biedniejsza od Anglii ale piekne krajobrazy i fajni,przyjazni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: oni mają też Beckhama... 24.01.08, 16:02 Inni milcza bo moze nie byli i nie wiedza nic co nadaje sie do napisania ;) Zabranie samochodu w swietle prawa moze zakonczyc sie jego zezlomowaniem. Nie chodzi mi o parkowanie w niedozwolonym miejscu ale o: - nie zaplacone mandaty i wtedy zabieraja samochod nawet jak dobrze parkujesz - brak MOT nawet jak dobrze parkujesz Architektura Anglii to jedno ale wspomniales o "wspanialej" architekturze. Dla mnie taka architektura to co innego niz sielskie wiejskie obrazki angielskie. Marzenie brukselskich urzednikow to jedno a recesja rodzaca sie w usa i skutkujaca na caly swiat, tez na Europe, to drugie. Najlepszy przyklad to trwajaca konferencja w Davos ktora miala byc o ekologii a jest zdominowana przez recesje. Z regionow brytyjskich to generalnie okupuje ... druga wyspe. W sumie niby tez jest brytyjska. Przynajmniej po czesci. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: oni mają też Beckhama... 24.01.08, 16:31 Nie wiem jak jest w Irlandii bo nie bylem.Anglie a szczegolnie ta poludniowa znam niezle,jak tez i Londyn.Pozostanmy wiec przy swoim jezeli chodzi o konfiskate samochodu.Wiem ze Guliani wprowadzil konfiskate samochodu w NY za jazde po pijanemu,innych przypadkow nie znam. Jezeli chodzi o USA a strefa euro to prosze: -wzrost PKB w latach 1980-2003 Europa 2.1%-USA 3.2% -bezrobocie Europa 9% USA 5.4% -inflacja byla podobna Natomiast czym innym jest obecna recesja bo dotyka ona caly rynek kapitalowy poza Chinami,ktore doganiaja USA. Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: oni mają też Beckhama... 25.01.08, 11:53 Jak bedziesz sobcioo kiedys w Londynie to polecam odwiedzenie Brompton Oratory.Jest to kosciol niedaleko Viktoria Albert Muzeum,bedacy swiadectwem odrodzenia sie katolicyzmu w Anglii w XIX wieku.Tam co niedziele o 15 30 odbywaja sie Nieszpory Benedyktynskie.Zobaczysz i uslyszysz piekne misterium swiatla,muzyki i ruchu chwalace Boga. Poza Londynem warto wybrac sie do Windsoru/niecala godz pociagiem z centrum/ oraz do Hampton Court gdzie zobaczysz ciekawe wnetrza palacu a przede wszystkim rewelacyjnie zachowana kuchnie z czasow Tudorow Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: oni mają też Beckhama... 25.01.08, 13:07 Po parkach Londynu biegają szare wiewiórki wielkości szczurów i szczury wielkości wiewiórek chyba że to są wiewiórki łysoogoniaste Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: oni mają też Beckhama... 25.01.08, 14:29 Napewno Marko mamy piekniejsze kobiety i...wiewiorki.Tylko sie strzezmy, bo te szare sa agresywniejsze i jak sie przedostana na lad to wytrzebia nam nasze rude pieknisie.Podobnie moze stac sie z naszymi pszeniczno-wlosymi Podlesiankami gdy zwioda ich uroki ciemnolicych Anglikow z Bombaju Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: oni mają też Beckhama... 25.01.08, 14:54 U mnie to raczej rudo-czerwone wiewiorki biegaja. Wiem bo sam widzialem. A ciapatych na szczescie u mnie malo. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: oni mają też Beckhama... 25.01.08, 14:56 Do Boga mam stosunek ambiwalentny. Takoz do roznych nieszporow itp. Czasy Tudorow mam w tv w serialu The Tudors ;) (albo sam Tudor). Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: oni mają też Beckhama... 25.01.08, 15:09 ...nie jestem prawoslawnym a uwielbiam muzyke cerkiewna.Idac na Mesjasza sluchasz a nie modlisz sie.Gdyby isc Twoim tokiem myslenia ,to wszyscy ateisci czy innowiercy ,powinni omijac sale koncertowe i galerie,bo wiekszosc z dziel ,ktore tam uslysza powstala na chwale Boga chrzescijan Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy lechowski ! 25.01.08, 19:18 Stęsknileś się za mna , biedaku . Nic to . Napisz kilka zdań po angielsku , szybko i bez słownika . Coś mi się zdaję , że będąc tak długo w Anglii , bywałeś tylko w swoich wyobrażeniach . Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: lechowski ! 25.01.08, 20:21 Ty jestes jednak niereformowalny!Tak Nick byem w Anglii i w Walii,widzialem Europe od Paryza po Moskwe,bylem nawet na Syberii a zeby Cie zupelnie dobic to oprocz USA,przebywalem 2 tyg u Fidela na Kubie.Bedac w USA widzialem ponad 30 koncertow wszystkich slaw muzyki estradowej i jazzowej od Pink Floyd,Rolling Stones po BB.Kinga...jak chcesz mozemy o tym porozmawiac ale znajac Ciebie przejdziesz zaraz do nacjonalistycznego wychowania przez KK Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: lechowski ! 25.01.08, 20:30 Przecież tak niewiele proponuję : - Napisz kilka zdań po angielsku , ale szybko . Zaraz , jak zrozumiem , odpowiem . Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: lechowski ! 26.01.08, 06:40 lechowski51 napisał: > Ty jestes jednak niereformowalny!Tak Nick byem w Anglii i w Walii,widzialem > Europe od Paryza po Moskwe,bylem nawet na Syberii a zeby Cie zupelnie dobic to > oprocz USA,przebywalem 2 tyg u Fidela na Kubie.Bedac w USA widzialem ponad 30 > koncertow wszystkich slaw muzyki estradowej i jazzowej od Pink Floyd,Rolling > Stones po BB.Kinga...jak chcesz mozemy o tym porozmawiac ale znajac Ciebie > przejdziesz zaraz do nacjonalistycznego wychowania przez KK Ja ściskałem dłoń Wielkiego Wodza Towariszcza Kim Ir Sen-a i Umiłowanego Przywódcy Kim jakoś tam,jego syna, w ich pięknym kraju,to żeby tym się chwalić, miałem przez dwadzieścia lat nie myć ręki? Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Angielski lechowskiego51 25.01.08, 20:34 Czekam już 4 minuty na 3 zdania po angielsku . Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Angielski lechowskiego51 25.01.08, 20:38 Sześć minut . Strasznie się jęka , jak widać . Jak można być takim światowym człowiekiem bez drobnej ,nawet ,zanjomośći angielskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Angielski lechowskiego51 25.01.08, 20:39 Osiem minut na sformułowanie trzech zdań . Napisze zaraz , zawijając kota ogonem , że nie miał inne zajęcia i do watku nie wróci . Kompromitacja ! Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Lechowski ma ciężki dzień 25.01.08, 20:43 Przez 12 minut nie potrafił trzech zdań po angielsku napisać. Poczekam . Krótkie jakieś nawet , np . I'm crazy . Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy lechowski , to dopiero gość ! 25.01.08, 20:52 Jeżdził po całym świecie zatrudniając tłumacza . Musiał sporo zarabiać , tylko na czym ? Na szerzeniu demagogii ? Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Pewnie molestuje teraz 25.01.08, 21:06 moderatora ,żeby coś wykasować . A z jakiej okazji ? Zbłażniłeś się i przeżyj to jak męzczyzna , o ile nie jesteś "homosiem" . Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Pewnie molestuje teraz 25.01.08, 21:19 ...zapomniales o Rydzyku!Kasowanie Twoich bzdur przez szpile to syzyfowa robota.Szalej dalej maly,zakompleksiony czlowieczku i przesluchuj innych Odpowiedz Link Zgłoś
nikdeszczowy Lechowski , 25.01.08, 21:25 nie czuję się ani małym , ani zakompleksionym , a wzburzenie na skutek moich odkryć , możesz czymś tam sobie zrekompensować . Możesz córkę obić , żonę lekko otłuc . Nie musisz tutaj akurat swoich "lekkich odchyleń" wciskać . Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Anglicy to pierdoły! 26.01.08, 06:45 Do wszystkich artykułów sprzedawanych w sklepach jest dołączona instrukcja obsługi.W każdym języku ma formę opisową.Zgadnijcie dla kogo,instrukcja przedstawiona jest pismem obrazkowym? Tak! Oczywiście!Dla spadkobierców takich wielkich myślicieli,spadkobierców ojców wszelkiego rozwoju (według lechockiego).Pierdoły i już. Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Anglicy to pierdoły! 26.01.08, 12:23 markochmeleski napisał: > Do wszystkich artykułów sprzedawanych w sklepach jest dołączona instrukcja > obsługi.W każdym języku ma formę opisową.Zgadnijcie dla kogo,instrukcja > przedstawiona jest pismem obrazkowym? Tak! Oczywiście!Dla spadkobierców takich > wielkich myślicieli,spadkobierców ojców wszelkiego rozwoju (według > lechockiego).Pierdoły i już. Nikt nic nie powie na temat pisma rysunkowego Odpowiedz Link Zgłoś
nikzimowy Re: Anglicy to pierdoły! 26.01.08, 07:05 Cicho ! Kompromitację przeżywa na razie . Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Anglicy to pierdoły! 26.01.08, 07:50 Jak z tego wy niku,my som na forum we dwóch nicku Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Anglicy to pierdoły! 26.01.08, 10:45 Z Kim Ir Senem miec zdjecie to istny bialy kruk.Jechales moze tez jedyna autostrada do miejsca urodzenia Ojca Narodu? Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Anglicy to pierdoły! 26.01.08, 12:08 Koreę zwiedziłem dosyć dokładnie.Poszukaj filmu w necie,który kręcił Kola Nesterowcz z Orli,Defilada Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Anglicy to pierdoły! 26.01.08, 13:34 Defilade ogladalem...przerazajace.Raz w zyciu rozmawialem z czlowiekiem ktory tam byl i gdy sluchalem jego opowiesci,to mialem przed oczyma tekst Manifestu Komunistycznego.Tam rzeczywiscie ziscil sie upiorny sen Marksa i Engelsa.Moze Ty poszerzysz moja wiedze o tym komunistycznym raju na ziemi? Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Anglicy to pierdoły! 27.01.08, 08:44 Dobry pomysł ale może pózniej na Orli Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Anglicy to pierdoły! 04.02.08, 03:42 Carrramba powiedział:15% Brytyjczyków usuwa sobie zęby obcęgami i to nie żart Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Anglicy to pierdoły! 04.02.08, 04:41 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25097&w=74611236&wv.x=1&a=75243328 Odpowiedz Link Zgłoś
lechowski51 Re: Anglicy to pierdoły! 04.02.08, 12:33 Marko nie wiem jacy Anglicy sami usuwaja zeby,wiem natomiast ze Ci ktorzy maja ubezpieczenie moga liczyc na bezplatne leczenie o ktorym my mozemy tylko na razie marzyc Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski Re: Anglicy to pierdoły! 04.02.08, 12:37 Carramba tak twierdzi,chyba ma jakieś podstawy Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Re: Anglicy to pierdoły! 15.06.08, 15:35 i co nie mówiłem. Angol pierdoła najpierw nie widział spalonego a później ostudził nadzieje Polakom ! Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Re: Anglicy to pierdoły! 15.06.08, 15:49 a bo bym całkiem zapomniał. Mając najlepszą ligę nie dostali się na Euro :))))) pierdoły! Inna sprawa to to jaki jest odsetek anglików u anglików w tym w lidze również Odpowiedz Link Zgłoś
markochmeleski.1 Nowe dowody 02.11.08, 12:07 londyn.gazeta.pl/londyn/1,79739,5873767,Poufne_dane_12_mln_Brytyjczykow_zostawione_na_lawce.html Odpowiedz Link Zgłoś