Dodaj do ulubionych

Miska J a bluzki z dużym dekoltem

31.01.08, 10:58
Lubię bluzki z dużym dekoltem, jednak mam problem, bo jak wiadomo
plunge niet na moją michę J.
Mam arabelkę i fiestę póki co, mierzyłam również tango. Wyłaża, co
mi się nie podoba, z fajnego kopertowego dekoltu...
A Wy jak sobie radzicie? Podpowiedzcie proszę jakieś modele.

Pozdrawiam :-)
Obserwuj wątek
    • bathilda Re: Miska J a bluzki z dużym dekoltem 31.01.08, 11:08
      Curvy Cate Portia albo Emily. Mają naprawdę krótkie fiszbiny z przodu.
      Potwierdzone przez kilka galeryjek. I dość ładne nawet. Tylko wielgachne
      fiszbiny mają.
      • bathilda Re: Miska J a bluzki z dużym dekoltem 31.01.08, 11:09
        A i jeszcze jedna zaleta - dość tanie :) Na Brastopie oczywiście.
    • maheda Re: Miska J a bluzki z dużym dekoltem 31.01.08, 11:11
      Ja noszę swoją kopertowa do Polyanny - pewnie, że nie zrobię w tym dekoltu do
      pępka, ale ładnie mi w tym wygląda dekolt.
      75HH.
      • mary_lu Re: Miska J a bluzki z dużym dekoltem 31.01.08, 11:17
        Jak zwykle przyłączę się do chwalenia Polyanny, widziałam ją też na
        36H, wygląda świetnie i nie wyłazi z większych dekoltów. A na
        zdjeciach reklamowych nie wygląda jakoś super zachwycająco, co?
        Przynajmniej mnie do złożenia zamówienia zachęciły dopiero opinie z
        LB.
        • szarsz Re: Miska J a bluzki z dużym dekoltem 31.01.08, 11:20
          Mi Pollyanna (65H) wyłazi z kwadratowych lub półokrągłych dekoltów.
          Ja takich mam sporo i muszę być czujna :)
          • maheda Re: Miska J a bluzki z dużym dekoltem 31.01.08, 11:34
            Widać wszystko zależy od zawieszenia biustu.
            Ja - pomijając wszystko inne - mam po prostu bardzo nisko zawieszony biust, dla
            mnie osiągnięcie efektu Bathildy to absolutna abstrakcja :-) Mam biust, którego
            górna krawędź zaczyna się w połowie biustu Bathildy, jak nie w okolicach dolnej
            krawędzi.
            Więc spokojnie Polyannę i prawie wszystkie inne staniki mogę bezpiecznie nosić
            do dużych dekoltów.
            • bathilda Re: Miska J a bluzki z dużym dekoltem 31.01.08, 14:13
              Uuu, to jest jakiś "efekt Bathildy"? Chyba się do Wikipedii dodam :))
              • maheda Re: Miska J a bluzki z dużym dekoltem 31.01.08, 14:31
                Dodaj się, dodaj :)
                Tak wysokie ułożenie biustu to mi się zawsze marzyło!
                • bathilda [OT] wysokie zawieszenie biustu 01.02.08, 10:18
                  Wiesz Maheda, jak tak napisałaś to to za mną chodziło. I w końcu puzzle mi się zaczęły zjeżdżać. Ja mam taki problem, że w każdym praktycznie biuściastym staniku uwiera mnie pod pachą i bokiem wyłazi coś na kształt bułki (choć wygarnięte jest na maksa nawet z pleców). No i tak sobie myślę, że to może rzeczywiście tak jest że średnio statystycznie ja mam wysoko "zawieszony" biust. W efekcie staniki szyte na "standardowe" biuściaste zaczynają się u mnie wyżej niż zwykle (tj.fiszbiny na dole piersi wypadają wyżej w proporcji do klatki piersiowej) no i kończą się wyzej pod pachą, wskutek czego uwierają.

Ma to jakiś sens czy bredzę?
                  • maheda Re: [OT] niskie zawieszenie biustu 01.02.08, 10:29
                    Pewnie, że ma.
                    Ja w żadnym staniku nie miałam pasa pod pachami - w każdym staniku góra pasa
                    wypada mi maksymalnie 10 cm pod pachą, często jeszcze niżej.

Wygląda na to, że mamy kolejny element do naszej stanikowej układanki.
                    • szarsz Re: [OT] niskie zawieszenie biustu 01.02.08, 10:59
                      To ja się przyłączę do rozważań. Problemu z wysokimi pasami nie mam,
                      ale zostaje mi do pachy co najwyżej 3cm. Dlatego pewnie wszystkie
                      ramiączka są mi długie, a staniki wyłażą z dekoltów.
                      • maheda Re: [OT] niskie zawieszenie biustu 01.02.08, 11:07
                        Żeby było śmieszniej, ja też wszystkie ramiączka mam albo skrócone na maksa,
                        albo prawie na maks. Bo ja dodatkowo mam wąskie i spadziste ramiona, i odległość
                        od wierzchołka miseczki do ramienia jest u mnie krótka.
                        Efekt tego jest taki, że wierzchołki miseczek mam powyżej pachy (!), dolną
                        krawędź biustu jest nisko (w miseczkach 75HH jest to możliwe), i we wszystkim
                        wyglądam jak babcia Józefa :/
                        Jak tu być seksowną w czymś takim?
                        Z utęsknieniem czekam na dzień (który - jak widzę, obserwując zmiany
                        konsystencji swojego biustu oraz napięcia skóry - za jakieś kilka miesięcy
                        nadejdzie), w którym będę mogła łazić w jakichś stanikach niskozabudowanych,
                        mocno za to podnoszących biust do góry.
                        Pomijam na razie prawdopodobny brak rozmiarówki owych staników w moich regionach
                        rozmiarowych...
                  • amett Re: [OT] wysokie zawieszenie biustu 01.02.08, 21:46
                    Wiecie co, tak mnie ta wasza dyskusja zaciekawiła, że poleciałam
                    przed lustro, żeby zobaczyć, czy u mnie „efekt Bathildy” byłby
                    możliwy ;) Popatrzyłam, pomyślałam, podciągnęłam obwód mocno do
                    góry, skróciłam maksymalnie ramiączka i voila! Okazało się, że cały
                    czas nosiłam stanik ze dwa centymetry za nisko, efekt Tango zapewne,
                    które cały czas szurało mnie mocno pod pachami. A rezultat tych
                    kilku poprawek był taki, że gdybym miała stanik z trochę większymi
                    miseczkami (z tego wyrastam w zastraszającym tempie, zresztą teraz w
                    lustrze zobaczyłam, że ma jeszcze co migrować), już robiłabym
                    zdjęcia porównawcze do Biustu Tygodnia ;) Z ciekawości się też
                    zmierzyłam i nagle z 94cm zrobiło mi się 98, co tłumaczy, dlaczego
                    cały czas muszę próbować większych miseczek.

A przede wszystkim, jest O NIEBO wygodniej! Nic mnie nie gniecie i
                    plecy same się prostują :) Dzięki Wam wielkie! :)))
                    • bathilda Re: [OT] wysokie zawieszenie biustu 01.02.08, 21:50
                      amett napisała:

> nagle z 94cm zrobiło mi się 98,

Słowem kolejny sposób na to jak zyskać parę cm w biuście :)
                      • amett Re: [OT] wysokie zawieszenie biustu 01.02.08, 21:55
                        Te 4cm pojawiły się pewnie dlatego, że miarka znalazła się już w
                        górnych rejonach łopatek, gdzie plecy są szersze, ale taki wynik od
                        razu ładniej wygląda ;) Jeszcze trochę i może okrągłe 100 się
                        zrobi ;)
                  • olusimama Re: [OT] wysokie zawieszenie biustu 01.02.08, 21:49
                    czyżbym i ja miała wysoko zawieszony biust? bo mnie większość staników uwiera
                    pod pachami! W życiu bym tak o swoim biuście nie pomyślała, hm...

galerianki, jakie jest Wasze zdanie?
                    • nessie-jp Re: [OT] wysokie zawieszenie biustu 01.02.08, 21:57
                      Ja uważam swój biust za wysoko zawieszony, no i rzeczywiście
                    • kasica_k Re: [OT] wysokie zawieszenie biustu 02.02.08, 02:04
                      olusimama napisała:
                      > czyżbym i ja miała wysoko zawieszony biust? bo mnie większość staników uwiera
                      > pod pachami! W życiu bym tak o swoim biuście nie pomyślała, hm...
                      >
                      > galerianki, jakie jest Wasze zdanie?

Że masz wysoko zawieszony biust :) W przeciwieństwie na przykład do mnie - ja
                      jestem z tych nisko zawieszonych (jak maheda) i do tego długoramiączkowych
                      (inaczej niż maheda). Dlatego problem miski uwierającej pod pachą występuje u
                      mnie rzadko, choć też się zdarza - zwłaszcza gdy wezmę większą niż zwykle
                      miseczkę (G zamiast GG). Moim zdaniem obydwa czynniki - wielkość noszonej
                      miseczki oraz wysokość zawieszenia biustu - mają wpływ na problemy "podpachowe".
                      • olusimama Re: [OT] wysokie zawieszenie biustu 02.02.08, 14:34
                        kasica_k napisała:

> Że masz wysoko zawieszony biust :)

No paczcie państwo ;-)

> W przeciwieństwie na przykład do mnie - ja
                        > jestem z tych nisko zawieszonych (jak maheda) i do tego >długoramiączkowych
                        > (inaczej niż maheda).

Ramiączka podciągam, fakt. W takim tango Floral, regulowanym tylko z tyłu
                        brakuje mi do szczęścia ze 2 centymetrów regulacji. Ale wtedy ugryzie mnie pod
                        pachą. O mamo ;-)
            • qqleczka78 Re: Miska J a bluzki z dużym dekoltem 12.02.08, 22:08
              No niestety sprawdzone empirycznie. Polly 32J do kopert się nie
              nadaje. Jest zabudowana dość wysoko.
              • maheda Re: Miska J a bluzki z dużym dekoltem 12.02.08, 22:12
                u Ciebie się nie nadaje. Widać masz wysoko zawieszony biust.
                U kogoś innego może się nadawać ;)
    • mary_lu Re: Miska J a bluzki z dużym dekoltem 31.01.08, 11:12
      Mi dopiero urosło GG, ale już nie myslę o dekoltach, do których
      byłoby potrzebne plunge... Wolę, żeby mi ludzie patrzyli w oczy ;)

Może to zależy od budowy ciała? Większość bluzek mam z kopertowymi
      dekoltami i innymi "serkami", całkiem głędokimi czasem, i żadne
      staniki z nich nie wyłażą, choć nie mam ani jednego plunge ani
      wycietego balkonika.
    • szarsz Re: Miska J a bluzki z dużym dekoltem 31.01.08, 11:12
      Jest jeszcze na listkach figowych freya eleanor plunge w miseczce do
      J. Jeszcze nie testowana przez nas. Ja czekam na bravissimo (planują
      ją mieć na początku marca), bo pewnie będę coś oddawać, to
      zaoszczędzę na kosztach wysyłki.
      • maheda Niestety, Eleanor będzie plunge do G. 31.01.08, 11:25
        Czyli standard :(
        Z opisu dla stanika:
        "This mesh bra from Freya has a semi-sheer finish and plunging underwired cups."
        oraz dla stanika "for larger cups", czyli "dla większych miseczek":
        "This Freya bra has embroidery topped cups that create a scalloped edge at the
        neckline."

Niestety, nie będzie plunge od GG do J.
        • szarsz Re: Niestety, Eleanor będzie plunge do G. 31.01.08, 13:28
          Czekaj, czekaj. Ja to rozumiem, że mamy haftowaną górę miseczki,
          która tworzy (scallop to muszla, nie jestem pewna, jak to rozumieć w
          tym kontekście) krawędź przy dekolcie.

Freya na swojej stronie deklaruje ten stanik GG - J jako plunge,
          podczas gdy arabellę jasno deklarowali jako balkonik.
          • maheda Re: Niestety, Eleanor będzie plunge do G. 31.01.08, 14:01
            Owszem, w miseczkach GG-J (które są na Figleaves jako osobny stanik), jest
            wykończenie górnych brzegów takie nierówne, haftowano-dziergane muszelkowe
            (czyli brzeg nie jest gładki, tylko taki, jak krawędź muszli).
            Pozostała część opisu:
            "Styled in semi-sheer mesh, it has wide straps and band to support larger cup
            sizes. It is embellished with ribbons and edged with picot."
            Czyli uszyta z półprzejrzystej siatki, ma szerokie paski oraz szeroki pas pod
            biustem (kołyskę plus obwód - przyp. mój), by dawać wsparnie większym rozmiarom
            miseczek. Ma dekoracje z wstążek oraz wykończona pikotem (drobnymi nicianymi
            pętelkami - przyp. mój).

Ani słowa o kroju plunge, co jest jasno powiedziane dla miseczek do G.
            • maheda Tak to jest, jak się nie przeczyta przed wysłaniem 31.01.08, 14:05
              oczywiście daje "wsparcie", a w ostatnim zdaniu "... oraz jest wykończona ..."
              • ekler.ka Re: Tak to jest, jak się nie przeczyta przed wysł 31.01.08, 14:11
                www.freyalingerie.co.uk/product.asp?range_id=559&season=SS2008 - strona
                freyi,opis eleanor,z boku wyroznione sa dwa rodzaje stanikow,model GG+ oznaczony
                jest rowniez jako plunge.
                • maheda No, to zobaczymy. 31.01.08, 14:14
                  Pewnie wyjdzie w praniu, jak zwykle.
                • szarsz Re: Tak to jest, jak się nie przeczyta przed wysł 31.01.08, 14:17
                  dokładnie o to mi chodzi. Uważam, że rzecz jest warta uwagi i
                  przetestowania. Pas pod biustem i otaczający może być sobie szeroki,
                  lubię trzyhaftkowce, ale jeśli fiszbiny będą się kończyły nisko, jak
                  w Zecie, to będzie dla mnie fantastyczny news :)

Ten stanik ma 57 na początku w kodzie freyowym, tak jak zeta i
                  arabella. Tylko że Zeta nie występowała w ogóle zdaje się w wersji
                  GG+, a arabella była/jest jasno zadeklarowanym balkonikiem. Eleanor
                  w wersji GG+ nazywa się plunge i dlatego jest wart sprawdzenia. :)

Oby tylko mniej się rozciągał niż jego poprzedniczki.
                  • mam-i-ja Re: Tak to jest, jak się nie przeczyta przed wysł 31.01.08, 17:25
                    szarsz napisała:

> Oby tylko mniej się rozciągał niż jego poprzedniczki.

Ja też mam taką nadzieję, tym bardziej, że dla miseczek powyżej G obwód zaczyna się od 65 i niechby to było bardzo ciasne 65.
                    • ekler.ka chyba zle wiesci... 05.02.08, 19:09
                      chyba mam zle wiesci...chociaz zdjecia nie ma
                      www.curvesandlace.com/ProductDetails.aspx?ProductId=12443
                      • szarsz A niech to.... :( 05.02.08, 21:44
                        Ja chcę jakieś pluuuuuunge, ja chcę pluuunge, ja chcę Zetę w moim
                        rozmiarze, buuuuuuuuuuuuuu ;(
                • bathilda Re: Tak to jest, jak się nie przeczyta przed wysł 31.01.08, 14:18
                  ekler.ka napisała:

> www.freyalingerie.co.uk/product.asp?range_id=559&season=SS2008
                  - strona
                  > freyi,opis eleanor,z boku wyroznione sa dwa rodzaje stanikow,model GG+ oznaczon
                  > y
                  > jest rowniez jako plunge.

No to siostry módlmy się do św. Agnieszki od Staników żeby to była prawda.
                  • aadrianka ja to już powoli cyrograf podpisać jestem gotowa.. 31.01.08, 15:03
                    ...byle dostać jakieś ładnie na mnie leżące plunge. Niby nie mam co
                    narzekać, bo G/GG to póki co moje rejony, ale co będzie, jak mi GG
                    bułkować zacznie?
                    • maheda Jak Ci walnę ;) 31.01.08, 15:19
                      To się WTEDY będziesz martwiła!
                      Plunge do H swoją szosą - już gdzieś widziałam.
                      Ale spróbuj kupić coś od HH w górę...
                      • aadrianka Re: Jak Ci walnę ;) 31.01.08, 15:35
                        Ale ja strasznie lubię martwić się na zapas... Potem zawsze można
                        miło się rozczarować:)
                        Eleanor ma być w Bravissimo w marcu? szkoda, bo już czuję, ze Tango
                        Floral odsyłać będe. Myślicie, że zgodzą się na wymianę na coś,
                        czego jeszcze nie mają?:D

• charm Re: Jak Ci walnę ;) 31.01.08, 15:36
                        maheda napisała:

> To się WTEDY będziesz martwiła!
                        > Plunge do H swoją szosą - już gdzieś widziałam.
                        > Ale spróbuj kupić coś od HH w górę...
                        >
                        Dokładnie tak..
                        Brytyjskie 60J to nie jest duży biust (no, mały nie jest, ale jakoś bardzo duży nie jest :P), jestem szczupła, i chętnie "eksponuję swoje walory" w bluzkach z dekoltem..
                        Jedyne, co mogę polecić przy tej misce to Portia - w porównaniu z fiestą/tangiem/innymi tym podobnymi modelami...
                        Większość dekoltów da się nosić... ;)
    • nessie-jp Re: Miska J a bluzki z dużym dekoltem 01.02.08, 21:59
      Jeśli możesz poświęcić stanik, to po prostu przyszyj go do bluzki tak, żeby
      brzeg miski nie wyłaził z dekoltu (zakładam, że wyłaziło kilka mm, a nie cm).
      Będziesz miała komplecik.

Jeśli nie możesz poświęcić stanika, to są w sprzedaży ponoć taśmy dwustronne do
      odzieży, stworzone właśnie w celu unieruchomienia dekoltu na staniku :)
    • qqleczka78 Re: Miska J a bluzki z dużym dekoltem 02.02.08, 01:00
      Dziękuję za podpowiedzi :-)
      Buuu a curvy kate w 32J się wyprzedało w brastopie :( a już miałam
      iść kupować.
      Na doszywanie staników do bluzek póki co szkoda mi ich. Poza tym co
      będzie gdy przyjdzie się gdzies rozebrać ;-)
      • szarsz Re: Miska J a bluzki z dużym dekoltem 02.02.08, 08:28
        qqleczka78 napisała:
        > Buuu a curvy kate w 32J się wyprzedało w brastopie :(

nic się nie przejmuj, tylko tam zaglądaj. One się tak pojawiają i
        znikają. Wzięłaś poprawkę na rozciągliwość CK?
    • qqleczka78 Arabelka plunge??? 02.02.08, 15:29
      www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FRA-5731&mci=&size=32j&colour=&image=r387646-p439546-style
      Czyżby jednak Freya pomyślała? :)
      Czy któraś z Was to testowała?
      • the_mariska Re: Arabelka plunge??? 12.02.08, 23:45
        Szkoda tylko, że ich obwód 30, to jest zajebiście-duże-30... I że nie wpadli na
        pomysł, że dziewczyny o obwodzie 28 i miskach GG-J mają statystycznie mniejszy
        biust niż te o obwodach od 30 wzwyż i tych samych miskach. I że nic im nie stoi
        na przeszkodzie, żeby też sobie czasem pomarzyć o plunge. Zakładając nawet, że
        miseczka w arabellce jest duża, to i tak wypada mi w bardzo optymistycznym
        wypadku 28GG. Czyli też poza rozmiarówką ;(

Ja bardzo przepraszam, że tak marudzę, ale dzisiaj mam kryzys egzystencjalny
        spowodowany dramatycznym odkryciem, że w obwodzie mam jednak 69 cm, a nie 72. Ja
        nie wiem, co ja się mierzyć nie umiem czy co?

No chyba, że mam wysoko osadzone piersi (może nie aż tak jak bathilda, ale
        zawsze)... To wtedy jeżeli się zmierzę na linii fiszbinów w staniku, to mi
        wyjdzie więcej niż na linii pod biustem kiedy cyc mi zwisa swobodnie, z powodu
        poszerzających się pleców. Czyli jednak to 72 bardziej odpowiada temu, jaki jest
        mój idealny obwód idealnie nierozciągliwego stanika, niż to 69, bo piersi w
        staniku przecież idą do góry. Pani inżynier Mahedo, dobrze kombiuję? :)
        • maheda Re: Arabelka plunge??? 12.02.08, 23:50
          the_mariska napisała:

> staniku przecież idą do góry. Pani inżynier Mahedo, dobrze kombiuję? :)

Tak myślę, Pani Profesor, że dobrze Pani kombinuje :D
          • the_mariska [OT] 13.02.08, 00:02
            Ja to na razie jestem tylko biedną, głupiutką studentką drugiego roku, i droga
            do inżyniera jeszcze długa przede mną :) O dalszych stopniach kariery naukowej
            wolę nawet na razie nie myślec ;)
          • the_mariska Re: Arabelka plunge??? 13.02.08, 00:43
            W celu zweryfikowania jakże ambitnej hipotezy naukowej, przeprowadziłam drobne
            badanie: podciągnęłam ramiączka, ułożyłam na sobie obwód wyżej niż zazwyczaj,
            powygarniałam wszystko, co się dało... I zamiast oszałamiającego efektu bathildy
            ujrzałam w lustrze efekt piersi uciekających ze stanika nad krawędzią miseczki,
            oraz obwodu lekko podjeżdżającego do góry. JAKIM CUDEM ja się pytam, jeżeli cały
            czas czuję go na żebrach? Czyli jednak 28, i to w dodatku HH, cholera jasna...
            Mogłam się tego spodziewać...
      • heliamphora Podciągam wątek - Arabella GG+ plunge??? 11.04.08, 01:45
        Czy to tylko nieporozumienie?
        Któraś z Was testowała ten model nabiustnie?
    • lirio Re: Miska J a bluzki z dużym dekoltem 11.04.08, 09:44
      Mam panache tango plunge i sprawdza się bardzo dobrze przy dużych miskach, a
      dziś może dotrze do mnie Curvy Kate Portia 30J, zobaczę jak leży. Bo Emily wg
      mnie nie nadaje się do dekoltów, Portia na zdjęciu była znacznie bardziej
      wycięta i ma krótsze fiszbiny na mostku - zobaczymy co przyjdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka