Dodaj do ulubionych

Reklamy przez net - GAIN czy GATORE?

25.08.03, 19:22
Witajcie mam taki problem. Brat coś montował przy kompie i po powrocie z
wakacji patrzę a tu co kilka minut komp częstuje mnie reklamami z tego co
widzę to jest to wina jakiegoś GAIN firmy GATORE. Jak się tego pozbyć??? Bo
powywalałem wszystko z tymi słowami a to jeszcze chodzi.
Pozdrawiam Wszystkich na forum -:)
Obserwuj wątek
    • Gość: kk Re: Reklamy przez net - GAIN czy GATORE? IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 22:48
      we napisał:

> Witajcie mam taki problem. Brat coś montował przy kompie i po powrocie z
      > wakacji patrzę a tu co kilka minut komp częstuje mnie reklamami z tego co
      > widzę to jest to wina jakiegoś GAIN firmy GATORE. Jak się tego pozbyć??? Bo
      > powywalałem wszystko z tymi słowami a to jeszcze chodzi.
      > Pozdrawiam Wszystkich na forum -:)

Reklamy to pół biedy, większość z tych programów - instalujących się najczęściej, choć nie zawsze - z aplikacjami typu adware, szpieguje użytkownika. Przekazują różne dane na temat hardware i software w Twoim kompie. Polecam program Spybot - Search & Destroy 1.2 ze strony www.safer-networking.org/index.php?lang=en&page=download Wyszukuje i usuwa aplikacje nawiązujące łączność ze swoimi serwerami. Wśród wielu języków w ustawieniach wybierasz polski /klikasz na naszą flagę/, dzięki czemu wszystko jest zrozumiałe. Program tworzy kopie bezpieczeństwa, można zatem przywrócić wartości poprzednie, gdyby ktoś sobie zażyczył. Program ostrzega także, że niektóre programy adware, po usunięciu ich komponentu w postaci zainstalowanego szpiega, mogą przestać działać. Pobiera także aktualizacje ze swojego serwera, a są to najczęściej źródła danych o nowych szpiegach. Spybot - Search & Destroy można używać bez ograniczeń. Autor prosi o ewentualne datki na dalszy rozwój programu. Polecam. Pierwsza rzecz jaką wywalił w moim systemie to oczywiście gator :-)) Już nie pamiętam, ale u mnie chyba zainstalował się z flashgetem.

• Gość: kk P.S. IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 25.08.03, 22:50
        Równie dobry jest program Ad-aware. Chodzi o to samo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka