mamachlopca1 14.03.08, 19:39 mozna czy nie powinno się?chodzi mi o to czy nie zaszkodzi jakos dziecku a nie ze kolor moze inaczej złapac.juz tyle opinii usłyszałam ze zgłupiałam.jestem w 13 tyg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ingebjorg Re: farbowanie włosów? 14.03.08, 20:04 Wydaje mi się, że farbowanie nie ma wpływu na dzidziusia. Ja sobie reguralnie farbuje włosy w ciąży( jestem w 36 tyg). Co do koloru to mi np. nie trzymał się ciemno rudy, po kilku dniach się zmył ale blondy wychodzą ok:) Odpowiedz Link Zgłoś
denim81 Re: farbowanie włosów? 14.03.08, 20:37 ja farbowałam. Regularnie. Pierwszy raz farbowałam około 15 tyg. później już regularnie. Zainwestowałam tylko w lepszą farbę chociaż to chyba nie ma różnicy. W 40 tyg. przed samym porodem też pofarbowałam tylko już farbą bez amoniaku. Dzidzia zdrowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: farbowanie włosów? 15.03.08, 15:47 Witam. I ja też nie udzielę jednoznacznej odpowiedzi, bo zdania uczonych są podzielone :). A moja osobista opinia jest taka : można farbować, ale na pewno ostrożnie do 12tc. Lepiej nie zaczynać farbowania w ciąży, bo i tak może nie wyjść kolor,którego się spodziewamy, a może pojawić się uczulenie. Dobrze jest wybrać jakąś wysokogatunkową farbę i dobrego fryzjera (mówimy o swoim stanie).Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś