Dodaj do ulubionych

beznadzieja - czy tak już mi zostanie?

IP: *.lodz.dialog.net.pl 14.09.03, 09:05
Paznokcie łamią mi się od dawna, ostatnio próbowałam coś z tym zrobić . Łykam
witaminy, preparat ze skrzypu cynku, nie lakieruję (to wszystko od ok.trzech
miesięcy ) I co ? I nic . Dalej się łamią.Zaznaczam że mam je w sumie
krótkie - ok . 1,5 mm, i nawet takie pękają. Pomocy!!!
Obserwuj wątek
    • trinka Re: beznadzieja - czy tak już mi zostanie? 14.09.03, 10:10
      a czy próbowałaś może łykać 'revalid'? miałam ten sam problem co ty i dla mnie
      revalid okazał sie zbawieniem!

pozdr.
    • kioto Re: beznadzieja - czy tak już mi zostanie? 14.09.03, 12:03
      A ja Ci polecam cos innego. Bardzo dobrym sposobem na wzmocnienie paznokci
      jest ... zelatyna. Nalezy ja spozywac jak najczesciej, a efekty powinny byc
      widoczne juz po tygodniu. Najwiecej zelatyny jest w galaretkach, wiec mozesz
      zjadac je w nieograniczonej ilosci. Ja w ten sposob sobie poprawilam kondycje
      paznokci rok temu i od tej pory nie mam juz z nimi zadnych klopotow. Polecam
      galaretki!
    • elve Re: beznadzieja - czy tak już mi zostanie? 14.09.03, 14:08
      pojedz silicę. mi włosy (paznokcie niestety tez, ale to skutek uboczny)
      zaczęły po tych tabletkach rosnąć jak szalone.
    • hokusai Re: beznadzieja - czy tak już mi zostanie? 14.09.03, 14:37
      Mnie pomogl silny preparat cynkowy - lekarka podkreslala, ze b.wazna jest forma
      tego cynku i dlatego przepisala go w rozpuszczalnych tabletkach. Po dwoch
      tygodniach kuracji paznokcie nagle znormalnialy, a walczylam z nimi od 1.5 roku
      (lamanie, rozdwajanie - wszystko po debilnym pomysle zaaplikowania sobie
      tipsow). Nie pomogly mi przez te 1.5 roku zadne odzywki (Sally Hansen), polka w
      lazience sie pod nimi ugina. A teraz mam normalne, zdrowe paznokcie, rosna jak
      szalone. Moze sprobuj?
      • md4 Re: ....do hokusai 14.09.03, 21:51
        hokusai napisała:

> Mnie pomogl silny preparat cynkowy - lekarka podkreslala, ze b.wazna jest
        forma
        >
        > tego cynku i dlatego przepisala go w rozpuszczalnych tabletkach.

Co to był za preparat napisz proszę, ja łykam od 2 miesięcey skrzypovitę
        (skrzyp +cynk+witaminy) i żadnej poprawy
    • Gość: sabna Re: a mi samo mineło serio. (btx) IP: *.x-net.gliwice.pl 14.09.03, 15:25
    • Gość: JA Re: beznadzieja - czy tak już mi zostanie? IP: *.espol.com.pl 20.09.03, 20:14
      MI NIE POMOGLO CALCIUM, CYNK, SKRZYP, CIEPLA OLIWA,NA POCZATKU MYSLALAM ZE
      POMAGA ALE TO BYL EFEKT NIC NIE ROBIENIA GDY POSZLAM DO PRACY CZAR PRYSL!
      ZACZELY SIE LAMAC ROZDWAJAC.NAJLEPIEJ ROSNA GDY SESJA EGZAMINACYJNA SIE ZBLIZA
      I NIE PRACUJE NA ZLECENIE I NIC NIE ROBIE TYLKO SIE UCZE I ONE ROSNA ALE
      ZAMIEZAM BRAC SILLICE ONA TROCHE POMAGA
    • Gość: aga Re: beznadzieja - czy tak już mi zostanie? IP: 81.15.254.* 20.09.03, 21:55
      Jesli wykonujesz jakiekolwiek prace domowe (zmywanie itp.), zakladaj gumowe
      rekawice. I po kazdym myciu kremuj rece.
    • Gość: madusiak Re: beznadzieja - czy tak już mi zostanie? IP: *.acn.pl / 10.66.4.* 21.09.03, 10:01
      probowałam skrzyp i wszelakie inne preparaty i NIC aż...dermatolog polecił mi
      Merz Special. Jestem wreszcie zadowolona, paznokcie wreszcie moge zapuścić bez
      problemu i nie łamią sie od byle czego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka