jez-ynka 22.11.08, 03:18 jak wyzej. prosze o opinie, jak skora reaguje na taki zabieg i czy sa efekty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiatrzebnicka Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 26.11.08, 10:22 Skóra po mikroderoabrazji jest delikatniejsza i wrazliwsza. Starta warstwa naskorka powoduje ,że skróra jest podatniejsza na mróz i wiatr. Ja osobiście robiłam mikrodermabrazję u pani Agnieszki (501-711-160) przy Głowackiego i jestem zadowolona z zabiegu. Proponuje zadzwonic i umówic się do niej na konsultacje.Powinna ocenić stan skóry oraz warunki pogodowe bo po mikrodermabrazji nie zaleca się wystawiania skóry na działanie mrozów chyba ,że zasłonisz twarz szalikiem i do domu masz niedaleko. Tak było w moim przypadku. Pani Agnieszka doradziła mi aby przesunąc zabieg na inny termin bo akurat był mróz. Zdziwiłam się ,bo myślałam że z chęci zysku mozna wykonac zabieg kiedy tylko trafi sie klientka a tu jednak okazało się,że ważna jest włanie klientka a nie zysk. Także szczerze polecam p.Agnieszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
cottonka Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 26.11.08, 10:23 Ja akurat chodzę do kosmetyczki w podkowie. Ma sie wrazenie szorowania twarzy papierem ściernym ;) Nie jest to bolesne. Do tego mozna zastosowac kwasy albo kolagen. Ja mialam narazie 2 zabiegi. Zmniejszyły mi się pory, skóra sie wygladziła, zmarszczki głebokie sa troszke mniejsze. Ja widze efekt jak nałoze fluid - po prostu ladna cera. Mam rozpisane 5 zabiegów. Nie bardzo podoba mi się tylko gabinet. Nie ma nastroju. Oddzielona jestes wertikalami od innej "klientki" cena z kwasami 120 zł. Jestem ciekawa jestem innych opinii o innych zakladach. Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka9 Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 26.11.08, 12:05 byłam juz kilka razy w Podkowie i raz na Sniadeckich. Ogólnie zabieg bardzo duzo daje. Mam skóre bardzo wrazliwa i ciagle problemy. Ogólnie nie robi sie mikrodermobrazji zima ani latem i zadna kosmetyczka nie powinna tego robic nawet jak sie obwiązesz szalikiem bo skóra jest podatna nie tylko tego dnia więc to obwiązanie szalikiem troche mnie rozsmieszyło. Zarówno w podkowie jak i na śniadeckich odmówiono mi tego zabiegu w II tego roku mimo ze nie było mrozów. W tym okresie polecam piling kalwitacyjny - tez super efekty. Nie wiem gdzie było lepiej. Na śniadeckich za tę sama cene zabieg trwał 2 razy dłużej i nie dlatego że pani wolniej pracuje ale więcej zabiegów przed i po. Chociaz akurat w moim wypadku to troche zaszkodziło mojej skórze i przez 4 dni mi sie łuszczyła a po zabiegach w Podkowie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 26.11.08, 16:51 chwilka9 napisała: > byłam juz kilka razy w Podkowie i raz na Sniadeckich. Ogólnie zabieg > bardzo duzo daje. Mam skóre bardzo wrazliwa i ciagle problemy. > Ogólnie nie robi sie mikrodermobrazji zima ani latem i zadna > kosmetyczka nie powinna tego robic nawet jak sie obwiązesz szalikiem > bo skóra jest podatna nie tylko tego dnia więc to obwiązanie > szalikiem troche mnie rozsmieszyło. Zarówno w podkowie jak i na > śniadeckich odmówiono mi tego zabiegu w II tego roku mimo ze nie > było mrozów. W tym okresie polecam piling kalwitacyjny - tez super > efekty. Nie wiem gdzie było lepiej. Na śniadeckich za tę sama cene > zabieg trwał 2 razy dłużej i nie dlatego że pani wolniej pracuje ale > więcej zabiegów przed i po. Chociaz akurat w moim wypadku to troche > zaszkodziło mojej skórze i przez 4 dni mi sie łuszczyła a po > zabiegach w Podkowie nic. Nie wiem kto Ci takich pierdół naopowiadał, bo zabieg mikrodermabrazji wyróżnia się właśnie tym, że można go wykonywać cały rok, przez wszystkie miesiące w roku. Trzeba jedynie po zabiegu stosować krem z filtrem na dzień. Jest to na tyle delikatny zabieg, że można go wykonywać zarówno latem jak i zimą, ale to nie zwalnia Ciebie z używania filtrów. To logiczne. Może pomyliło Ci się z peelingiem chemicznym, którego nie można wykonywać latem i zimą, tylko jesienią i wiosną. Ja chodzę na zabiegi mikrodermabrazji do kosmetyczki na Kubusia Puchatka 15,pani Ania, po zabiegu kosmetyczka aplikuje serum, później ultradźwięki, później algi, kosztuje 130zl, ale ta dziewczyna jest kosmetologiem, wiec nie boje sie do niej chodzic. Mozna tez tam kupic kosmetyki do pielegnacji po zabiegu. polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
chwilka9 Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 27.11.08, 12:27 nie jestem specem więc przepraszam jesli kogos wpedziłam w błąd. W tych 2 zakładach uzyskałam taką informację i czytałam w jakiejś babskiej gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 27.11.08, 14:16 chwilka9 napisała: > nie jestem specem więc przepraszam jesli kogos wpedziłam w błąd. W > tych 2 zakładach uzyskałam taką informację i czytałam w jakiejś > babskiej gazecie. To teraz widzimy kto pracuje w koszalińskich gabinetach, pożal się boże, to aż strach iść. Odpowiedz Link Zgłoś
jez-ynka Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 27.11.08, 16:14 dzieki dziewczyny za odpowiedzi.Mam teraz mieszanie uczucia, nie wiem czy kosmetyczka do ktorej sie udam bedzie kompetentna w tym zakresie. Czy tak pani na Kubusia Puchatka ma tam swoj gabinet? jesli tak prosze o namiar! dzieki jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
issey_miyake Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 27.11.08, 16:51 jez-ynka napisała: > dzieki dziewczyny za odpowiedzi.Mam teraz mieszanie uczucia, nie wiem czy > kosmetyczka do ktorej sie udam bedzie kompetentna w tym zakresie. Czy tak pani > na Kubusia Puchatka ma tam swoj gabinet? jesli tak prosze o namiar! dzieki > jeszcze raz Tak, ma swój gabinet, 691 492 015, Kubusia Puchatka 15. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka_1986 Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 28.11.08, 19:07 ja rowniez jestem zainteresowana tym zabiegiem i bylam juz w tej sprawie w gabinecie (byc moze to ul sniadeckich) i kosmetyczka powiedziala wyraznie, ze ani lato ani zima nie wchodzi w gre. wiec moze z checi zysku ktoras kosmetyczka twierdzi, ze wykonuje sie caly rok. jak wpiszecie w google mikrodermabrazja pokaze sie w opisach, to co mi powiedziala kosmetyczka. Odpowiedz Link Zgłoś
kropla_beskidu Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 28.11.08, 19:31 i kosmetyczka powiedziala wyraznie, ze > ani lato ani zima nie wchodzi w gre. wiec moze z checi zysku ktoras kosmetyczka > twierdzi, ze wykonuje sie caly rok. jak wpiszecie w google mikrodermabrazja > pokaze sie w opisach, to co mi powiedziala kosmetyczka. Z tego wynika, że kosmetyczka jest wyraźnie nie douczona. A Ty jeśli jesteś na tyle mądra, to nie wierz internetowi, gdzie można równie wszystko napisać, tylko fachowym książkom. Jak dowodzi "Dermatologia dla kosmetologów" Uniwersytetu Medycznego Karola Marcinkoweskiego w Poznaniu, napisana przez wybitnych profesorów specjalizujących się w dermatologii i dermatologii estetycznej Zygmunta Adamskiego i Andrzeja Kaszuby - mikrodermabrazja jest zabiegiem nieinwazyjnym, bezpiecznym, pozbawionym efektów ubocznych. W okresie jesienno-zimowych należy chronić miejsca po zabiegu przed wpływem zimna i wiatru, a logiczne jest że podczas wiosny i lata stosować ochronę przed słońcem! Więc widocznie Twoja kosmetyczka kończyła jedynie studium policealne i nie zdążyła doczytać, jak jest naprawdę. Wspomnę, że książka wyżej cytowana jest z czerwca 2008r.! Więc sama sobie odpowiedz co jest prawdą, a co nie. Widocznie dziewczyna, która Cię o tym poinformowała, robi mikrodermabrazję wyłącznie w powiązaniu z peelingiem chemicznym, a to nie jest wskazane. To terapie łączone, a nie sam zabieg mikrodermabrazji o którym cały czas mowa w wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
kropla_beskidu Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 28.11.08, 19:33 www.viva-derm.pl/index.php?m=07 "Dodatkowo ochrona przeciwsłoneczna nie jest restrykcyjnie wymagana, w związku z czym zabieg wykonuje się przez cały rok nawet na opalonej skórze." Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka_1986 Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 28.11.08, 20:58 najwyrazniej chodzi o to, ze wiosna lub jesienia jest lepiej, natomiast latem i zima trzeba wiecej ochrony. jednak do do wyksztalcenia mojej kosmetyczki... chcialabym zauwazyc, ze w salonach przewaznie spotyka sie mlode dziewczyny, wiec zapewne nie zdazyly skonczyc kosmatologii w trojmiescie, tylko zwykle policealne szkolki, co nieznaczy, ze wykonuje zabieg gorzej.. ale byc moze, ty jestes kosmetyczka z wyksztalceniem.. nikt nikogo nie chce urazic swoimi postami :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kropla_beskidu Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 28.11.08, 21:32 ewelinka_1986 napisała: > najwyrazniej chodzi o to, ze wiosna lub jesienia jest lepiej, > natomiast latem i zima trzeba wiecej ochrony. > jednak do do wyksztalcenia mojej kosmetyczki... > chcialabym zauwazyc, ze w salonach przewaznie spotyka sie mlode > dziewczyny, wiec zapewne nie zdazyly skonczyc kosmatologii w > trojmiescie, tylko zwykle policealne szkolki, co nieznaczy, ze > wykonuje zabieg gorzej.. ale byc moze, ty jestes kosmetyczka z > wyksztalceniem.. nikt nikogo nie chce urazic swoimi postami :) > pozdrawiam wiesz, też jestem młoda i wykształcenie wyższe posiadam. Nie krytykuję wykształcenia po szkole policealnej, ale podejścia do tego. Jeśli piszesz, że najwyraźniej chodzi o to, że wiosną lub jesienią jest lepiej, bo latem i zimą trzeba więcej się chronić - to PISZ PRECYZYJNIE, a nie komentujesz to w sposób taki, że KOSMETYCZKA PEWNIE DLATEGO MÓWI, ŻE MOŻNA WYKONYWAĆ GO CAŁY ROK, BO NA PEWNO CHCE SOBIE ZAROBIĆ Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka_1986 Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 04.12.08, 19:35 kilka dni temu bylam na mikrodermarazji na sniadeckich. 150zl i efektow nie widze. bardzo duzo maseczek, kremow itp. wiec generlanie duzo sie dzialo z moja buzia, byc moze nie widze roznicy bo nie mam problemow z cera. w kazdym razie kosmetyczka przekonywala, ze efekt bedzie zdumiewajacy :P ... Odpowiedz Link Zgłoś
kropla_beskidu Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 05.12.08, 19:06 ewelinka_1986 napisała: > kilka dni temu bylam na mikrodermarazji na sniadeckich. 150zl i > efektow nie widze. bardzo duzo maseczek, kremow itp. wiec generlanie > duzo sie dzialo z moja buzia, byc moze nie widze roznicy bo nie mam > problemow z cera. w kazdym razie kosmetyczka przekonywala, ze efekt > bedzie zdumiewajacy :P ... jeśli nie masz problemów z cerą to po co robiłaś to? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka_1986 Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 05.12.08, 19:47 poniewaz mam gdzieniegdzie slady (lekkie nierownosci) po przebytej ospie, czy wypryskach sprzed kilku lat. nic strasznego, ale mialo ponoc zniknac ale nie zniknelo, na szczescie nie rzuca sie w oczy.. ale.. 150zl na drodze nie lezy. tyle dobrze, ze skora zostala oczyszczona i skorzystalam na kilku maseczkach.. czy w twoim przypadku byly oszalamiajace rezultaty? Odpowiedz Link Zgłoś
kropla_beskidu Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 22.12.08, 17:47 ewelinka_1986 napisała: > poniewaz mam gdzieniegdzie slady (lekkie nierownosci) po przebytej > ospie, czy wypryskach sprzed kilku lat. nic strasznego, ale mialo > ponoc zniknac ale nie zniknelo, na szczescie nie rzuca sie w oczy.. > ale.. 150zl na drodze nie lezy. tyle dobrze, ze skora zostala > oczyszczona i skorzystalam na kilku maseczkach.. > czy w twoim przypadku byly oszalamiajace rezultaty? Efekty widoczne są bezpośrednio po zabiegu - skóra jest gładsza, jaśniejsza. Na poprawę struktury skóry, czyli zwiększenia jej jędrności, jak również spłycenie zmarszczek i korekcję blizn trzeba poczekać dłużej, tj. ok. 3 do 4 tygodni. Komórki skóry właściwej potrzebują więcej czasu na mobilizację. W leczeniu przebarwień powierzchownych, rozjaśnienie zmian można uzyskać już po kilku zabiegach, w przypadku głębszych przebarwień wymaganych jest nawet kilkanaście sesji lun terapia skojarzona z peelingiem chemicznym. Także nie oczekuj niczego po jednym zabiegu. Co jaki czas masz zabiegi wykonywane? Odpowiedz Link Zgłoś
dreamingirl Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 22.12.08, 19:45 A czy mikrodermabrazja diamentowa (Diamond Peel) to to samo co zwykła mikrodermabrazja? Jeśli nie to czym się różnią? Ktoś z Was stosował tą diamentową? Odpowiedz Link Zgłoś
kropla_beskidu Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 22.12.08, 20:32 dreamingirl napisała: > A czy mikrodermabrazja diamentowa (Diamond Peel) to to samo co > zwykła mikrodermabrazja? Jeśli nie to czym się różnią? Ktoś z Was > stosował tą diamentową? Mikrodermabrazja to ogólne określenie zabiegu, bo efekty są podobne przy różnych jej rodzajach. W mikrodermabrazji diamentowej efekt ścierania zapewnia bezpośredni zapewnia kontakt głowicy pokrytej drobinkami diamentowymi ze skórą. Od średnicy drobinek zależy głębokość złuszczania, podobnie jak w mikrodermabrazji z użyciem kryształków. Najpowszechniej stosowane są ziarenka korundu, czyli tlenku glinu, ze względu na wyższą skuteczność w porównaniu do kryształków wodorotlenku sodu i tlenku magnezu. Drobne kryształki uderzają z dużą prędkością o powierzchnię skóry ścierając naskórek, a następnie są zasysane do specjalnego pojemnika i nie mają ponownego kontaktu ze skórą. Mikrodermabrazja diamentowa jest bezpieczniejsza dla skóry, istnieją doniesienia, że kryształki korundu mogą wnikać w skórę, w przypadku diamentowej nie ma tego zjawiska. Odpowiedz Link Zgłoś
dreamingirl Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 23.12.08, 19:45 kropla_beskidu - dziękuję :) Skoro diamentowa jest bezpieczniejsza, to chyba na taką się zdecyduję, zwłaszcza, że wykonuje go moja sprawdzona kosmetyczka. Myślisz, że ten zabieg jest wart swojej ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
kropla_beskidu Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 25.12.08, 21:48 dreamingirl napisała: > kropla_beskidu - dziękuję :) Skoro diamentowa jest bezpieczniejsza, > to chyba na taką się zdecyduję, zwłaszcza, że wykonuje go moja > sprawdzona kosmetyczka. Myślisz, że ten zabieg jest wart swojej ceny? Myślę, że tak. Chociaż to też zależy od tego gdzie ją wykonujesz i jak kosmetyczka przeprowadza ten zabieg. Nie każdy robi w ten sam sposób, jedna kładzie jedną maskę i koniec zabiegu, a inna ma więcej w cenie, także kwestia tego co wchodzi w skład zabiegu, bo sama mikrodermabrazja nie byłaby warta swojej ceny, gdyby nie aplikowane już po niej preparaty. Odpowiedz Link Zgłoś
dreamingirl Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 27.12.08, 13:21 Aha, czyli zabieg zabiegowi nierówny? Dziękuję, w takim razie wypytam, co jest w cenie. Grunt, że już wybrałam i wiem, że diamentowa mikrodermabrazja jest lepsza od zwykłej :) A czy tą diamentową wykonuje się tylko 1 rodzajem urządzenia? Bo moja kosmetyczka korzysta z Diamond Peel, czy zawsze to jest to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
kropla_beskidu Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 27.12.08, 16:12 dreamingirl napisała: > Aha, czyli zabieg zabiegowi nierówny? Dziękuję, w takim razie > wypytam, co jest w cenie. Grunt, że już wybrałam i wiem, że > diamentowa mikrodermabrazja jest lepsza od zwykłej :) > A czy tą diamentową wykonuje się tylko 1 rodzajem urządzenia? Bo > moja kosmetyczka korzysta z Diamond Peel, czy zawsze to jest to samo? Nie ma takiego pojęcia jak zwykła mikrodermabrazja, bo sama w sobie jest jedna, ale to zależy od tego jakiego urządzenia używa kosmetyczka, albo diamentowego albo korundowego. Tyle że diamentowa jest delikatniejsza. Tak, jednym rodzajem urządzenia. Zawsze to samo urządzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
koszalinianka3 Re: mikrodermabrazja-gdzie wykonac? 05.03.09, 20:53 Dziewczyny ja ostatnio bylam w małym,ale bardzo przytulnym gabineciku.Jest moze dziwnie usytuowany,bo na gnieźnienskiej na terenie serwisu boscha,tam gdzie jest naprawa aut ,ale prowadzi go dziewczyna ktora urodzila sie do tego zawodu.Jest tam wyciszajaca atmosfera, mikrodermabrazje przeprowadzila tak ze przestalam sie jej obawiac,i dodatkowo wprowadza czlowieka w taka fajna atmosfee,bo i siwczuszki sie siwca i nastrojowa muzyka...ech..to nazywało sie Studio Kama pani ma na nazwisko Andrykowska.Polecam,jest kosmetologiem i zna sie na rzeczy,oraz na relaksacji.Aska Odpowiedz Link Zgłoś