Dodaj do ulubionych

A tu na pierwszym planie

09.06.09, 09:38
mamy dwie sympatyczne panie.
https://images50.fotosik.pl/140/21b61ec14c98a74a.jpg
To z wiecu wyborczego Ziobry.
Lecz na nic zdało się to ich dogadanie, bo Ziobro zdystansował wszystkich w
Krakowie, tak, że obie panie w sumie nie uzyskały tylu głosów, co on sam.
Zbigniew Ziobro - PiS Małopolska - 335933
Róża Thun - PO Małopolska - 179000
Joanna Senyszyn - SLD-UP Małopolska - 43661
To że PO jest blisko z postkomunistami, to widać jak na dłoni... sorry, na
obrazku! Wiadomo też powszechnie, że mają wspólne interesy, biznesy i cele, z
których podstawowym jest nie dopuścić PiS-u do władzy, bo rozliczy! To groźba
tak straszna, jak miecz Damoklesa, wisi nad oboma tymi formacji i stąd ta
sympatia! No tak, media mają za sobą, więc nie tylko dorosłych ale i dzieci
straszą PiS-em, coś jak dawniej "czarnym ludem". Tyle, że teraz jest
poprawność polityczna i nie można straszyć murzynami, to straszy się
PiS-iakami. Kolesie mają nadzieję, że się im to się uda, ale naród nie
uwierzył w te tuskowe cuda, więc płonne te nadzieje, przyjdzie i to niebawem,
czas na rozliczenie złodziei!
Obserwuj wątek
    • ravenheart1 Re: A tu na pierwszym planie 09.06.09, 09:50
      wydaje mi się że PiS już był u włądzy, jakie były tego efekty
      wszyscy dobrze wiemy ( vide: m.in. sprawa Blidy ), więc każdą próbę
      niedopuszczenia tego ugrupowania do władzy należy traktować jako
      uzasadnioną ...

nie jesteśmy aż tak bogatym i stabilnym krajem, żeby pozowlić sobie
      zepchnąc na dalszy plan kwestie np. reformy służby zdrowia a zająć
      się polityczną inkwizycją w wydaniu PiSowskim

dodam jescze że protoplaści tego ugrupowania byli u włądzy również
      wcześniej np. rząd Olszewskiego i też nie jest to powód do chwały
      dla nikogo - rząd, któy poza walką z przeszłością zapomniał zająć
      się teraźniejszością ...

po prostu nie mam życzenia żyć w państwie policyjnym
      • sagittarius954 Re: A tu na pierwszym planie 09.06.09, 11:13
        Ale widocznie mieszkańcy Krakowa chcą żyć w takim państwie.

Po nazwiskach widać po co niektórych polityków ,desygnowano do Brukseli .

• tadeusz_ski.51 Rav, Ty gość inteligentny jesteś, 09.06.09, 12:00
        więc nie przytaczaj casusu Blidy, "niewinną ofiarę" prześladowaną przez PiS
        wystarczająco dobrze robią z niej postkomusze.
        Dla mnie i dla każdego myślącego Polaka, to, że prokuratura wydała nakaz
        aresztowania pani b. minister, jest dowodem na to, że mafijne macki sięgnęły
        najwyższych stanowisk w państwie, najwyższych urzędów.
        Nagonka na PiS w mediach, za to, że przy aresztowaniu ordynatora Mirosława G.
        zastosowali kajdanki spowodowała, że tak ostrożnie i delikatnie obchodzono się z
        p. Blidą. Po dżentelmeńsku powiedziałbym nawet. A po co? Pytam: po co? Czy ktoś
        przy zdrowych zmysłach zaryzykuje twierdzenie, że p. Blida zastrzeliła się bo
        była niewinna??
        Stąd, widzisz Rav, przytaczasz argument potwierdzający moją tezę o złodziejskiej
        zgrai, która ciągle gdzieś tam w okolicach najwyższych urzędów się czai...
        • sagittarius954 Re: Rav, Ty gość inteligentny jesteś, 09.06.09, 13:15
          Czy ktoś
          > przy zdrowych zmysłach zaryzykuje twierdzenie, że p. Blida zastrzeliła się bo
          > była niewinna??

Ja bardzo chętnie to powiem i niczego nie będę ryzykował .Blida zabiła się,
          ponieważ wiedziała że czeka ją całkowite zgniecenia w urzędniczych i
          politycznych imadłach .Ona miała jaja w porównaniu do Ziobry zasłaniającego się
          stanowiskiem . Podły robak i nic więcej . Czekał ją pobyt kilkuletni w areszcie
          . Wydobywczy . Jaki stosowano do wielu ludzi. W niby demokratycznym państwie.

Nagonka na PiS w mediach, za to, że przy aresztowaniu ordynatora Mirosława G.
          > zastosowali kajdanki spowodowała, że tak ostrożnie i delikatnie obchodzono się
          > z
          > p. Blidą.

Szkoda że nie zastosowali skalpela . W początkowym okresie też obstawałem za
          doktorem GM, ważyłem jego zasługi i przewiny które próbowano mu narzucić . Ale
          gdybyś znał go osobiście ... no , tutaj mógłbyś się cofnąć . Pod postacią
          kultury i zainteresowaniem pacjentem kryła się obojętność i wykorzystywanie
          każdego przypadku do swojej sławy .
          Delikatnie obchodzono się z p .Blidą . Smutne to co piszesz . Pewnie delikatnie
          obchodziła się też ta funkcjonariuszka nie słysząca wystrzału , stojąca tuż za
          drzwiami . Tadeusz , rozumiem że dla rozwinięcia dyskusji możesz posłużyć się
          ironią , ale to nie przystoi w stosunku do ludzi nie żyjących .
          • tadeusz_ski.51 Obawiam się, że nawet tak karkołomna teza 09.06.09, 16:03
            jak ta o niewinności p. Blidy, powtarzana wielokrotnie, stworzyła ogromne
            spustoszenie w niektórych umysłach, tak wielkie, że przestają rozumować logicznie?
            Zbyszek, zlituj się! Co Ty mi tu pieprzysz!? Zrobili Ci pranie mózgu, czy jak?
            Weźże chłopie i pozbieraj się z logiką, pomyliłeś obecną Polskę z okresem
            stalinizmu?? Albo wydaje Ci się, że w polskich więzieniach dopuszczalne są
            tortury... wydobywcze? Kolego, to w Izraelu wobec Arabów, na Kubie i w Płn.
            Korei... no szok!
            Że też niektórzy nie widzą, iż te nasze więzienia zamieniły się w ochronki, w
            przedszkola dla niegrzecznych dzieci!
            Jak Sobie w ogóle wyobrażasz, że tak znana i popularna osoba jak ś.p. Blida,
            mogłaby być pozostawiona na pastwę tego "kata" Ziobry?? No jak Sobie to
            wyobrażasz? Czy Ty nie wiesz, że SLD dysponuje bardzo silną kadrą adwokacką??
            Gdyby tak się stało, że p. Blidę by zamknęli, to nie śmiałby jej spaść nawet
            włos z głowy! Nikt! Powtarzam, nikt nie ośmieliłby się nawet potraktować
            jej "grubym słowem"! Media, w Sejmie interpelacje, wrzask na całą Polskę! Na
            cały świat, włącznie ze skarżenie do Trybunału w Strasburgu...
            Booooshe, co to się porobiło na tym świecie, kiedy nawet mojemu koledze
            Zbyszkowi zamącili tak w głowie...
            • sagittarius954 Re: Obawiam się, że nawet tak karkołomna teza 09.06.09, 17:01
              jak ta o niewinności p. Blidy, powtarzana wielokrotnie, stworzyła ogromne
              > spustoszenie w niektórych umysłach, tak wielkie, że przestają rozumować logiczn
              > ie?

No widzisz po prostu pieprzę , słowa mają to do siebie, że można je układać w
              dowolne układanki odpowiednio dla swojej wygody .Dysponujesz tymi samymi
              dowodami przeczytanymi w prasie lub lub innych nośnikach . Ty uwierzyłeś Ziobrze
              w ten spisek komunistów , ale cóż to, żadnych z tego powodu nieszczęść Polska
              nie spotkała .I sztuka się nie udała chwycić za mordę tych bogatych a później
              łupić tych biedniejszych . Pranie mózgu ? Robię codziennie najwyżej pranie
              skarpetek i mam czas na zastanawianie się czym następna władza może zdzielić
              obywatela .

Albo wydaje Ci się, że w polskich więzieniach dopuszczalne są
              > tortury... wydobywcze? Kolego, to w Izraelu wobec Arabów, na Kubie i w Płn.
              > Korei... no szok!

Prawda szok . Dwa trzy lata w areszcie bez postawienia zarzutu to przecież
              demokracja , trzy miesiące dla 17-stolatka za sfałszowanie legitymacji toż to
              normalka , przedszkole , a może mnie się coś uroiło ? Siedziałeś kiedyś ze trzy
              miesiące za drobnostkę ot takie tam nie stawianie się na wezwania kuratora . Łup
              , i mamy obywatela , robimy statystyki więzienne , a Ziobro zaciera ręce . Bo co
              mamy się ludu bać? . Komuna nie rozbroiła społeczeństwa ale my (władza )damy
              radę . Systematycznie i do oporu będziemy wywlekać te sprawy wsadzać do
              więzienia i izolować niepoprawnych . I Kaczyńscy byli o krok z całą tą lustracją
              dekomunizacją i pierdołami . A jacy dobrzy byli dla pielęgniarek , jakimi
              metodami z nimi rozmawiali . No po prostu aniołeczki.
              SlD mogłoby mordę drzeć na cały świat a Blida siedziałaby w więzieniu trzy lata
              aż do skutku , póki coś by albo kogoś przeciwko niej nie namówili.
              Ty jesteś twardy byś może wytrzymał . A ona nie postanowiła zaprotestować , w
              dziwny zresztą sposób bo ja pośladek bym sobie postrzelił i powiedział że to
              protest przeciwko dupnej polityce pisu.

Zbyszkowi zamącili tak w głowie...

Już dawno przestałem wierzyć politykom , nie jestem za żadnym układem
              politycznym ale takich podjudzaczy jakimi byli Ziobro i spółka z PiS-u dawno
              ziemia nie nosiła i mam nadzieję że tenże doczeka się odwołania z Brukseli i
              powędruje choć na miesiąc do kicia co zresztą umyje go od polityki na wieki
              wieków amen .
              • tadeusz_ski.51 Zbychu, Tobie za to płacą? 09.06.09, 19:51
                Bo nasza rozmowa przypomina dialog niewidomego z głuchoniemym? Ty mi chcesz na
                siłę wmówić te pierdoły, które słyszę w ogromnej ilości codziennie w mediach, a
                ja rozglądam się wokół i widzę ... zgraję złodziejską co nas łupi bez skrupułów!
                Zaprzeczysz?
                Stary, choćbyś pękł, Ty i cała reszta zwolenników "systemu przekształcania
                państwa" czyli rozkradania wszystkiego co się da, to i tak z Blidy męczennicy
                nie zrobicie, nie ma siły!
                • sagittarius954 Re: Zbychu, Tobie za to płacą? Rentę którą bym wci 10.06.09, 13:50
                  snął w gardło każdego polityka .Już ci pisałem ,że odbiór spraw może być różny ,
                  ale ty dodatkowo próbujesz mnie wkurzyć tym posądzeniem o branie pieniędzy , no
                  to nie wkurzysz a pisz sobie możesz dodać jakieś dziewczynki do tego , w tym
                  wieku jak się o D...e gada to przynajmniej plotek nie ma .
                  To że nas łupi każdy rząd to ja wiem i nie musisz mnie przekonywać , nawet ten
                  sławetny PiS-owski zaznaczał się właśnie tym . I wiesz nie mów że znieśli
                  podatek z renty , widzisz w kraju gdzie renty są niskie wódz mieniący się
                  Polakiem coś zrobić powinien dla swych obywateli . Zrobił dla tych co i tak mają
                  pieniądze . Typowe . No tylko, że w tej niechlubnej statystyce kompletnie pobił
                  Kaczyńskiego rząd Buzka i Krzaklewskiego . To przyznaję i z tego Kaczyński
                  powinien być dumny . Ale tak samo rozkradany był majątek a jedynie wodzowi
                  chodziło o zajęcie obywateli sprawami dekomunizacji , jakby od tego przybyło
                  miejsc pracy , wzrosło wynagrodzenie polepszyły się warunki pracy .
                  A Blidę wyniesli na ołtarze Ziobro i kumple , trzeba było wziąć koło walnąc się
                  w ten pusty łeb nabity byle czym , i zostawić w spokoju SLd i nie szukać
                  pozornego wroga . To ugrupowanie samo odejdzie w niebyt . Bo ono pod
                  płaszczykiem socjalistycznego napędu i tak dryfuje w kierunku liberalnych raf .
                  Prędzej czy później jeszcze jakąś wpadką czołowych działaczy da tyłka na tyle
                  mocno, że nikt nie będzie chciał na nich głosować.
                  Kurcze naklikałem się z tobą co niemiara , jakaś wierszówka mi się chyba należy
                  smile
                  • tadeusz_ski.51 Aaaa, no to weź i teraz się przyznaj, 10.06.09, 17:03
                    ile wczoraj wydulałeś? Pół litra na łebka? Eeeee nieeee, to już by nie widział
                    liter... ale ćwiartkę zmógł chyba? big_grin
                    Tak sobie myślę, że my się chyba lubimy, dyskutujemy, sprzeczamy się, czasem
                    nawet kłócimy, ale nie ma w tym tej prawdziwej złości. No i o to chodzi na forach!
                    Co do tematu wątku, to fakt, każdy kolejny rząd nas wyrolował. Wszyscy siebie
                    warci, cała ta "klasa polityczna" z nielicznymi wyjątkami, to jedna złodziejska
                    zgraja! Żeby nie było, że jestem zwolennikiem PiS-u, krytykowałem wielokrotnie
                    p. Jarka i potępiałem w czambuł ich pomysły na "gospodrakę". Moim zdaniem,
                    "wódz" PiS-u wzoruje się na takich ludziach jak np. Stalin tylko w łagodniejszej
                    wersji. Nie wykańcza fizycznie lecz odsuwa w cień najdalej jak może, tych ludzi,
                    którzy stanowią potencjalne zagrożenie jego przywództwa. Że wspomnę "trzeciego
                    bliźniaka" Dorna, Marka Jurka, Marcinkiewicza a obecnie Ziobrę. Polityka typowo
                    dyktatorska.
                    Zgadzam się, że fobia antyrosyjska i antykomunistyczna, zastępuje w PiS-ie
                    realistyczne pomysły "na państwo".
                    Co do zachowań wodzowskich, to w PO również to zauważam. Platforma powstała na
                    fali popularności Olechowskiego w wyborach prezydenckich w 2000 roku.
                    pl.wikipedia.org/wiki/Platforma_Obywatelska Z trzech założycieli ostał
                    się tylko jeden, po drodze była Gilowska, która zagrażała Tuskowi, teraz czas na
                    Schetynę, zobaczymy co będzie dalej.
        • ravenheart1 Re: Rav, Ty gość inteligentny jesteś, 09.06.09, 13:55
          casus Blidy doskonale obrazuje czym różni się państwo prawa od
          państwa Prawa i Sprawiedliwości ...

w państwie prawa dominuje domniemanie niewinności w państwie PiS
          każdy jest winny o ile nie udowodni inaczej, a wyroki zamiast sądów
          wydają politycy

nie kwestionuję zasadności aresztowania Blidy, ale czemu miał służyć
          cały ten spektakl z oczekującymi na zewnątrz jej mieszkania
          kamerami ?
          Chodziło o poklask, i przekonanie opinii publicznej jak to państwo
          walczy z korupcją, niestety ale ilośc tego typu przestępstw nie
          zmalała a ich wykrywalność nie wzrosła za rządów PiS
          • azmb Re: Rav, Ty gość inteligentny jesteś, 09.06.09, 15:05
            Raven, popieram Cię. Nie jestem zwolenniczka żadnego obozu politycznego, żadnej
            partii. Ale do bólu zniesmacza mnie Kaczyński, który nie umie wznieść się ponad
            swoje kompleksy (mali lidzie tak mają - mali duchem i ciałem), który jest
            niedouczonym nadętym człowieczkiem.
            • darima_ka Re: Rav, Ty gość inteligentny jesteś, 09.06.09, 16:47
              Też nigdy do żadnego ugrupowania nie należałam i należeć nie będę,
              żadnej partii nie popieram , panów K nie znoszę .
      • darima_ka Re: A tu na pierwszym planie 09.06.09, 16:45
        Chyba największym naszym problemem jest brak rozliczenia po 1989 r , tak jak to
        miało miejsce w innych krajach , gdzie obalono komunizm .
        U nas tak się nie stało za sprawą Mazowieckiego i grubej kreski , teraz mamy ,
        to co mamy?
    • darima_ka Re: A tu na pierwszym planie 09.06.09, 16:43
      Jakoś jestem w kwestii rozliczenia złodziei umiarkowaną optymistką tongue_out
      • sagittarius954 Re: A tu na pierwszym planie 09.06.09, 17:06
        Prędzej z ciebie można coś wyłupić jakiś podateczek dodatkowy , i tak zapłacisz
        bo ci na emeryturze zależy . Ale i emerytury się skończą mimo iż jakoś tak w
        zaniku są big_grin

• samantha.1 Re: A tu na pierwszym planie 09.06.09, 19:19
      hehehe, jedna z tych pań skrzeczy niczym sroka smile
      • tadeusz_ski.51 Nie czepiaj się wady głosu, 09.06.09, 19:55
        no chyba, że jesteś "skowronek", to może nam tu coś zaśpiewasz? Dla mnie, w
        przypadku polityków, nie jest ważne jak kto wygląda i czy ma jakieś wady
        fizyczne, najważniejsze są jego poglądy.
        • samantha.1 Re: Nie czepiaj się wady głosu, 09.06.09, 20:00
          Mogę Ci zaśpiewać smile
          oczywiście że poglądy się liczą , tylko ,że ja nie potrafię słuchać poglądów tej
          pani smile
          • bucowawielka Re: Nie czepiaj się wady głosu, 09.06.09, 22:12
            Znowu polityka,.............
          • tadeusz_ski.51 No to śpiewaj 10.06.09, 08:59
            Ja się zgadzam w ciemno, mam słuch przytępiony (to pewnie wina wieku?) a w razie
            czego zatyczki pod ręką, więc nic nie ryzykuję.

samantha.1 napisała:
            > Mogę Ci zaśpiewać smile
            • darima_ka Re: No to śpiewaj 10.06.09, 16:38
              Tadziu ,a nie pomyślałeś ,że Samanta może być ukrytym talentem jak tu:
              www.youtube.com/watch?gl=PL&hl=pl&v=ARuzMqo6A_I
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka