rolotomasi 29.12.03, 22:00 Pozytywny bohater, nie koniecznie ważniak, może być: Kasia co Tonącego Uratowała, ale też Adam co Pić Wódki nie Odmawiał czy Jan Maria co zaTwardziela w Polsce robi. Kto da więcej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: t1s Re: ZUCH 2003 ROKu << konkurs forumowy IP: *.aster.pl / *.acn.pl 30.12.03, 00:04 Co roku tytył zucha powinien być przyznawany twórcom SLD-za największą latrynę. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: ZUCH 2003 ROKu << konkurs forumowy 30.12.03, 00:49 Gość portalu: t1s napisał(a): > Co roku tytył zucha powinien być przyznawany twórcom SLD-za największą latrynę. Czyli znowu Miller, bo to on podobno wymyślił sld. Co ten facet takiego ma w sobie, że zwycięża w każdym rankingu?:) Och nie. Biedaczek został zdystansowany przez Kwacha w rankingu na najbardziej męskiego polityka. Pożeraczki romansów dla kucharek zmienne są:) Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: ZUCH 2003 ROKu << konkurs forumowy 30.12.03, 02:57 Dorzucam Tomka Bagińskiego co 'Katedrę'prawie Oskarową z Jackiem Dukajem skręcił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Jacek Dukaj o stosunku do religii IP: *.gdynia.mm.pl 30.12.03, 03:21 Jacek Dukaj o swoim stosunku do religii: "Po części odpowiedziałem już na to pytanie. O ile można tu mówić o głównym punkcie mych rozważań, to tylko w danym przedziale czasowym. Nie przypuszczam natomiast, by na którymkolwiek etapie była to po prostu konstestacja. Jeśli ktoś miał jeszcze jakiekolwiek wątpliwości: nie jestem antyklerykałem; przy takim biegunowym przyporządkowaniu już raczej znaleźć by mnie można jako antyantyklerykała, bo to mniejsza głupota - choć akurat opis podług stosunku do instytucji mam za pusty i niewiele znaczący. Najprawdopodobniej Absolut pojawiałby się w mych tekstach i tak, w tej czy innej formie; doświadczenie z ?Galerą" przydało mi jedynie większej bezczelności jako autorowi. Jeśli człowiek pisze z własnej nieprzymuszonej woli, nie jeno dla pieniędzy - to nie ma siły, prędzej czy później, w tej czy innej formie, wyjdą na jaw jego zainteresowania, obsesje, skrzywienia, jakieś prywatne zadziory psychologiczne. Będzie dążył do maksymalnej wiarygodności, prawdziwości słów i postaci i nawet podświadomie zacznie wyszarpywać z siebie coraz głębsze warstwy duszy: ot, żeby dialog lepiej zabrzmiał, żeby obraz uderzył oryginalnością. Szczególiki. Powoli. Ale to się kumuluje. Pół roku później przeczyta własne opowiadanie i nie będzie mógł uwierzyć, że się tak wywnętrzył. Oczywiście, to w żadnym wypadku nie jest gwarancją jakości dzieła. Człowiek, który po prostu nie umie pisać, tak czy owak się pogrzebie. Gorzej jeśli umie, lecz po prostu nie ma niczego do włożenia z siebie w te teksty; a gorzej dlatego, że takich niestety się drukuje. Ostatnio zresztą zyskali legitymizację krytyków: podwieszają się pod postmodernizm. Skoro już jednak skazany jest autor na szczerość, to jedynym wybawieniem od zgubnej banalności jest dlań skierowanie się ku Rzeczom Naprawdę Wielkim, jak mawia Herbert; a tak się składa, iż kwestie religijne zajmują pośród nich poczesne miejsce. Więc już tylko od stopnia autorskiej bezczelności zależy na ile świadomy będzie to ekshibicjonizm." Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: ZUCH 2003 ROKU 30.12.03, 15:59 MiodoUsty to wątek o pozytywnym temacie. Nic tu po tobie, i żółci twej więc wiej Piuska Mariana Co pod nią szumi? może to tylko Morze a może coś gorzej z głową co nie tak orze Czy wino ze mszy czy z tacy mamona. Kto lud przekona że to wcale nie ona ? kto naród przekona ? o przeora nadętej bucie narosłej polityczenia chucie i pod sutanną porucie ? A zamknij się purpurowy na stałe w księżej kajucie ! To wiatr historii wieje bałwany załgania ze sceny przegania Jutrzenka prawdy dnieje. / > 2004 > / Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: ZUCH 2003 ROKU 30.12.03, 16:18 Kolejna kandydaturka>> Dorota Masłowska < młódka z Wejherowa co książkę napisała -- już > Dajemy radę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imho kiczowaci roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 17:33 Tak ona i adm michnik.supa ! Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi ZUCH 2003 ROKU 30.12.03, 18:14 Zapraszam Cię obok do : Konkurs Idiota 2003roku; Tam wpisz swoją kandydaturę. Zgadzam się> Adam M jest ambiwalentną postacią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imho Re: ZUCH 2003 ROKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.03, 19:38 ja też się zgadzam, jedni mówią że to świnia a inni że to wieprz. Kontrowersje chłopak wzbudza. Może zasłużył? Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: ZUCH 2003 ROKU 31.12.03, 12:21 Pani Bożena Szumielewicz- z nią trudno będzie wygrać. Urzędniczka prawdomówna rządowa- mimo 'sugestii' zwierzchników. Jedyna sprawiedliwa w tym gaju polityki Przy niej jednorożec to tłum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Śmiewca Leszek, co podatku liniowego broni jak socjalizmu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.03, 18:43 i Nicei jak niepodległośći. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Leszek, co podatku liniowego broni jak socjal 30.12.03, 19:21 Leszka nie toleruję ale głos akceptuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brat M. Pan Roman Kluska IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.03, 20:07 Odpowiedz Link Zgłoś
nastepca.oszoloma.z.radia.m Pan Roman Kluska to przekręt. Tylko o. Rydzyk ! 30.12.03, 20:18 Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Pan Roman Kluska 30.12.03, 21:55 To jest dobry kandydat - i królem(komputerów) był, i ukrzyżowan(areszt), i zmartwychpowstały teraz chodzi. Trochę stary na Zucha ale nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielokropek Re: Pan Roman Kluska- tez jestem za IP: *.proxy.aol.com 31.12.03, 13:25 Jest to postac pozytywna- bo jego sprawa ukruszyla i nadwyrezyla troche BETON. Skruszony, nadwyrezony a drazony nadal beton bedzie sie nadal kruszyc, miejmy taka nadzieje ze czasy rozwalenia sa nadejda niebawem. OBY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Pan Roman Kluska- tez jestem 31.12.03, 18:21 Konkurują Pan Roman Kluska i Pani Bożena Szumielewicz i Młode Wilki >> Dorota Masłowska z Tomkiem Bagińskim + Jacek Dukaj. Odpadł MariaJan i chyba AdamMmm Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Pan Roman Kluska, też>> a, Broneknotgeld ! << 04.01.04, 16:24 Regionalny - Śląski lider w konkurencji Rzut wierszem do celu ! Wyskoczył zza pleców Wcale nie dla heców. Noworoczne powinszowania / Broneknotgeld / We tym szwortym roku czeciego tauzyna Niychej szczyńście gości we wszyskich rodzinach Mo mieć durś nadzieja kożdo dusza naszo Że co lepsze – przidzie. Złym niych nos niy straszom Słońce mo durś świycić – nawet z nos blyndować By sie lepszym zdrowiym w tym roku radować Pszonio miyndzy ludzmi niychej wiela bydzie Dyć łod nos zależy czy wszysko to przidzie Winszuja powiatom miastom no i gminom Coby mogli chwolić się swojom dziedzinom By jedne przed drugim bardzi się asiyło Tym że bez rok cały dobro u nich było Nasze wojewodztwa niych rosnom w regiony Zocne i bogate – rzykom ło to dlo nich By niy zaglondały yno na „warszawa” Co w regionie „piszczy” jejich mo być sprawa No a co do całyj tyj Rzeczpospolity Życza by w tym mianie niy był yno przityk Kożdy Obywatel – tako mi się zdo Niych w Nowy Rok powiy – „Polska to je jo” Na koniec ło Unii tyż chca cosik szkryfnońć Za nia trza w Sylwestra szampanym fest gichnońć Jo wiym że tam Polsce leko tyż niy bydzie Dyć za to wypija – Niych nom Unia przidzie! Jeszcze mało prośba mom do internautów Ciongcie tymat w gora – szkoda go dlo autu. / Broneknotgeld / Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi BRONEKNOTGELD z Rudy Śląskiej>>ZUCH 2003 ROKU 05.01.04, 00:19 Finiszem i rzutem na taśmę pokonał konkurencję w osobach : Doroty Masłowskiej-czekamy na kontynuację debiutu literackiego Tomek Bagiński i jacek Dukaj - jak wyżej po genialnym filmie/komputer' Katedra ' Bożena Szumielewicz - heroini w Lwa jaskini << niskie ukłony. Roman Kluska-król komputerów z Nowego Sącza,jak się nie da zamknąć,to może '04? Adam Mmm - prawdziwego mężczyznę poznamy po końcu jego,czy jakoś tak<tego brakło BRONEKNOTGELD ZUCH 2003 ^^^^ Wyskoczył zza pleców wcale nie dla heców Pokonał rywali Rady mu nie dali Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: BRONEKNOTGELD z Rudy Śląskiej>>ZUCH 200 05.01.04, 14:39 Przez cały 2004 Broneknotgeld nosi tę zaszczytną odznakę,w grudniu'4 nowe wybory Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi NOTGELD z Rudy Śląskiej> ZUCHa chcą wyru 25.03.04, 17:09 AdMini: " Niestety musimy odebrać Ci prawa moderatora. Forum miasta służy do dyskusji o nim, a nie do publikacji czyjejś twórczości." forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=11518549&a=11518549 Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: NOTGELD z Rudy Śląskiej>& & #35 622003; ZUCHa chc 25.03.04, 19:14 Hehe - take wyszły kromy Humor w Rudzie jednak momy. Odpowiedz Link Zgłoś
leszek.sopot Zuszka roku 25.03.04, 21:53 Bym ci podał ciekawą kandydaturę, ale nazwisko mi mignęło tylko przez chwilę i uleciało. A chodzi o tę babkę z tej grupki eseldowskiej +-30, która zwróciła uwagę chłopcom z SLD, że jak stoją w rozkroku to muszą uważac na to co mają między nogami. Choc nie wiem, może ty cos na poważnie chciałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: NOTGELD z Rudy Śląskiej ZUCHa chcą wyru 26.03.04, 01:09 Gazetta zdejmuje z forum Fire starter'a z małego Forum, z Rudy Śl.; Po co,na co? Jeden skutek już jest - raczej na pewno Gazetta nie będzie mogła robić za autorytet w branży Wolne Media. ~Gratuluję~ forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=261&w=11518549&a=11597484&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś