Dodaj do ulubionych

Haftpflichtversicherung - odszkodowanie

17.09.08, 19:25
Czy w przypadku zniszczenia aparatu fotograficznego firma ubezpieczeniowa
będzie wymagać rachunku? Co jeśli rachunek zaginął?
Obserwuj wątek
    • nana_c Re: Haftpflichtversicherung - odszkodowanie 17.09.08, 19:41
      Z aparatem fotograficznym to taka sobie sprawa- niechetnie placa, podejrzewajac
      o zniszczenie przez siebie samego.
      • info-tw Re: Haftpflichtversicherung - odszkodowanie 17.09.08, 19:44
        Każdą rzecz można sobie samemu zniszczyć. Najgorzej, że ja nie mogę znaleźć
        rachunku.
        • nana_c Re: Haftpflichtversicherung - odszkodowanie 17.09.08, 19:53
          Ale jezeli sobie SAM zniszczysz, to chyba normalny Haftpflicht tej szkody nie
          placi???
          Czy masz moze na mysli to inne ubezpieczenie, zawierane np przy kupnie drogiego
          sprzetu?
          • info-tw Re: Haftpflichtversicherung - odszkodowanie 17.09.08, 20:00
            Mam na myśli Haftpflicht, nie rozumiem tylko różnicy, jeśli ktoś zniszczy komuś
            aparat może nie dostać odszkodowania, gdyż aparat można zniszczyć sobie samemu.
            A umywalki w łazience nie można sobie samemu rozwalić lub łóżka przypalić?
            P.S. Ale wracając do tematu chodzi przede wszystkim o rachunek.
            • nana_c Re: Haftpflichtversicherung - odszkodowanie 17.09.08, 20:10
              Spytaj w takim razie ubezpieczalnie, jak bez rachunku sprawe widza.
              Byc moze, okresla wartosc czasowa, i z tego zaplaca.

Róznica miedzy umywalkami a aparatami fotograficznymi jest taka, ze w
              odróznieniu do umywalki, aparat fotograficzny (handy, nawigator...) czesto komus
              tam z rak wypada...
            • nana_c Re: Haftpflichtversicherung - odszkodowanie 17.09.08, 21:41
              Spytaj w takim razie ubezpieczalnie, jak bez rachunku sprawe widza.
              Byc moze, okresla wartosc czasowa, i z tego zaplaca.

Róznica miedzy umywalkami a aparatami fotograficznymi jest taka, ze w
              odróznieniu do umywalki, aparat fotograficzny (handy, nawigator...) czesto komus
              tam z rak wypada...
              • jecki.p Re: Haftpflichtversicherung - odszkodowanie 17.09.08, 22:43
                doppelt gemoppelt hält besser !!!
                :-)
                j.
              • realdirect2 roznica jest taka, ze tutaj ja usiadlem 18.09.08, 01:19
                na kamere, szczescie, ze display nie wbil mi sie w d..., no i
                obiektyw sie nie wysunal:DDDD
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka