info-tw 17.09.08, 19:25 Czy w przypadku zniszczenia aparatu fotograficznego firma ubezpieczeniowa będzie wymagać rachunku? Co jeśli rachunek zaginął? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nana_c Re: Haftpflichtversicherung - odszkodowanie 17.09.08, 19:41 Z aparatem fotograficznym to taka sobie sprawa- niechetnie placa, podejrzewajac o zniszczenie przez siebie samego. Odpowiedz Link
info-tw Re: Haftpflichtversicherung - odszkodowanie 17.09.08, 19:44 Każdą rzecz można sobie samemu zniszczyć. Najgorzej, że ja nie mogę znaleźć rachunku. Odpowiedz Link
nana_c Re: Haftpflichtversicherung - odszkodowanie 17.09.08, 19:53 Ale jezeli sobie SAM zniszczysz, to chyba normalny Haftpflicht tej szkody nie placi??? Czy masz moze na mysli to inne ubezpieczenie, zawierane np przy kupnie drogiego sprzetu? Odpowiedz Link
info-tw Re: Haftpflichtversicherung - odszkodowanie 17.09.08, 20:00 Mam na myśli Haftpflicht, nie rozumiem tylko różnicy, jeśli ktoś zniszczy komuś aparat może nie dostać odszkodowania, gdyż aparat można zniszczyć sobie samemu. A umywalki w łazience nie można sobie samemu rozwalić lub łóżka przypalić? P.S. Ale wracając do tematu chodzi przede wszystkim o rachunek. Odpowiedz Link
nana_c Re: Haftpflichtversicherung - odszkodowanie 17.09.08, 20:10 Spytaj w takim razie ubezpieczalnie, jak bez rachunku sprawe widza. Byc moze, okresla wartosc czasowa, i z tego zaplaca. Róznica miedzy umywalkami a aparatami fotograficznymi jest taka, ze w odróznieniu do umywalki, aparat fotograficzny (handy, nawigator...) czesto komus tam z rak wypada... Odpowiedz Link
nana_c Re: Haftpflichtversicherung - odszkodowanie 17.09.08, 21:41 Spytaj w takim razie ubezpieczalnie, jak bez rachunku sprawe widza. Byc moze, okresla wartosc czasowa, i z tego zaplaca. Róznica miedzy umywalkami a aparatami fotograficznymi jest taka, ze w odróznieniu do umywalki, aparat fotograficzny (handy, nawigator...) czesto komus tam z rak wypada... Odpowiedz Link
jecki.p Re: Haftpflichtversicherung - odszkodowanie 17.09.08, 22:43 doppelt gemoppelt hält besser !!! :-) j. Odpowiedz Link
realdirect2 roznica jest taka, ze tutaj ja usiadlem 18.09.08, 01:19 na kamere, szczescie, ze display nie wbil mi sie w d..., no i obiektyw sie nie wysunal:DDDD Odpowiedz Link