Dodaj do ulubionych

a węzły księżycowe ???

16.05.03, 14:14
drogie koleżanki i koledzy smile a co z węzłami księżycowymi ? siedzą sobie w
moim kosmogramie cichutko i chyba nawet tworzą jakieś aspekty / tak
przynajmniej wynika z tabelki pod kosmogramem/ a ja nie wiem o nich prawie nic
Ucieszą mnie wszelkie informacje na ten temat.
Pozdrawiam serdecznie smile
Obserwuj wątek
    • xxero Re: a węzły księżycowe ??? 16.05.03, 17:52
      dzisiaj mial byc fajny wezelsmile nastawilem zegarek na 3 w
      nocy zeby obserwowac i zasnalem obok lornetki.
    • all2 Re: a węzły księżycowe ??? 16.05.03, 20:13
      Wczoraj w nocy to było zaćmienie... ale masz trochę racji Xxero, bo zaćmienie
      ma związek z węzłem.
      Miałam napisać Ola żebyś się na razie węzłami nie zajmowała... ale
      przypomniałam sobie że na jak byłam na kursie początkującym to też strasznie
      chciałam wiedzieć co to właściwie jest i zapytałam Mistrza a ten mnie olał z
      góry, coś zaczął gadać że to dla zaawansowanych - no i pomyślałam sobie wtedy:
      a co by mu szkodziło krótko wyjaśnić co to jest? smile)) No więc mnie też to nic
      nie szkodzi.
      Węzły to punkty abstrakcyjne - miejsca, gdzie orbita Księżyca przecina się z
      orbitą Ziemi. Są więc dwa, położone naprzeciwko siebie, Północny i Południowy.
      Na rysunkach horoskopu zaznaczony jest zawsze północny. Południowy jest
      dokładnie naprzeciwko, a symbol ma taki jak pn tylko do góry nogami (podobny do
      literki U).
      Interpretacja najkrócej wygląda tak: dom i znak, w którym leży węzeł
      południowy, określają to, co mamy w tym życiu dane od początku, co już umiemy,
      w czym jesteśmy mocni, czujemy się dobrze, swobodnie, co przychodzi naturalnie
      itd. Jest to baza z której należy czerpać, ale nie wolno na niej poprzestawać i
      w jej obrębie się zamykać, bo jest to nietwórcze i zaczyna się żyć na jałowym
      biegu.
      Węzeł północny to to, czego mamy się nauczyć, co nie przychodzi swobodnie i
      naturalnie i może wzbudzać opór, lęk i niepewność - ale zmierzając w stronę
      węzła północnego rozwijamy się.
      Np. węzeł pn w Baranie w 10 d, południowy w Wadze w d.4 - taka osoba czerpie
      poczucie bezpieczeństwa z partnerstwa i oparcia w rodzinie, bardzo dobrze umie
      funkcjonować w relacjach rodzinnych, zawsze myśli w kategoriach "my", ale czuje
      się bardzo niepewnie i boi się życia samodzielnego, samodzielnych decyzji,
      własnej drogi w świecie i wyrażania "ja". Tego ma się nauczyć i bardzo możliwe,
      że życie będzie ją tego uczyć stawiając w sytuacjach zmuszających do
      samodzielności, własnych (a nie wspólnych z kimś)decyzji i mówienia własnym
      głosem.
      W skarbczyku Anahelli znajduje się esej o węzłach księżycowych Dane Rudhyara.
      • olawalecka Re: a węzły księżycowe ??? 16.05.03, 20:45
        bardzo dziękuję za info all smile))))i pozdrawiam serdecznie smile
      • anahella Re: a węzły księżycowe ??? 16.05.03, 21:20
        all2 napisał:

> W skarbczyku Anahelli znajduje się esej o węzłach księżycowych Dane Rudhyara.

W zwiazku z tym, ze pewna kolezanka kontrolowala zawartosc mojego konta
        zamknelam publiczny dostep do niego, wiec podesle ci Ola ten tekst na priva na
        adres w gazeta.pl
        • anahella I jeszcze lektura na temat wezlow 16.05.03, 21:21
          Tracy Marks "Astrologia glebii"- niestety naklady juz wyczerpane, ja kupilam w
          www.cudnysklep.com.pl
          • izabelix Re: I jeszcze lektura na temat wezlow 17.05.03, 00:01
            czy ja tez moglabym prosic o male co nieco na emilka o wezlach??smile
            pozdrawiam
            iz
        • darlut Re: a węzły księżycowe ??? 23.06.04, 12:54
          Też poproszę na priv. esej o węzłach.
          P.S.Kilka dni temu odkryłem w swoim radix ok.2 stopniową różnicę w położeniu
          węzła księżycowego i tzw.prawdziwego (truth) tegoż węzła.Będę miał zatem
          jeszcze okazję do sprawdzenia jak manifestuje się koniunkcja MC z węzłem
          północnym (tym prawdziwym smile
      • mucha102 Re: a węzły księżycowe ??? 05.03.04, 21:06
        all2 napisał:
        >Interpretacja najkrócej wygląda tak: dom i znak, w którym leży węzeł
        >południowy, określają to, co mamy w tym życiu dane od początku, co już
        >umiemy, w czym jesteśmy mocni, czujemy się dobrze, swobodnie, co przychodzi
        >naturalnie itd.
        >Jest to baza z której należy czerpać, ale nie wolno na niej poprzestawać...

Czy w związku z powyższym, gdy pd węzeł tworzy koniunkcję z planetą(-ami),
        możemy traktować cechy, jakie daje nam ta planeta (oczywiście uwzględzniając
        pozostałe aspekty) są "wrodzone"?

tak, jako początkująca mogłabym "odpuścić", ale 100% trafność prognozy
        wynikającej z położenia węzła pn mnie powaliła....
        Pozdrawiam serdecznie
        • dori7 Re: a węzły księżycowe ??? 06.03.04, 00:02
          Odsylam do mojej ukochanej "Astrologii glebi" Tracy Marks. Jest naprawde
          swietna i bardzo rozjasnai sprawy wezlow smile

d.
    • sara27 Re: a węzły księżycowe ??? 29.05.03, 09:25
      witajcie,
      na moim kosmogramie węzeł księżycowy (północny? południowy?)jest w skorpionie,
      niestety nie pamiętam w jakim domu, jak mam to interpretować?????????????
      pozdrawiam
      • anahella Re: a węzły księżycowe ??? 29.05.03, 18:49
        sara27 napisała:

> witajcie,
        > na moim kosmogramie węzeł księżycowy (północny? południowy?)jest w
        skorpionie,
        > niestety nie pamiętam w jakim domu, jak mam to interpretować?????????????
        > pozdrawiam

W Skorpionie wezel ma kilka rocznikow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka