klaudiagr 01.06.04, 11:54 Mam pytanie do wszystkich Łucji: czy jesteście zadowolone ze swojego imienia i jakie są zdrobnienia tego imienia? Co o tym imieniu myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polusiewka Re: Łucja-jakie macie zdanie na temat tego imieni 01.06.04, 12:55 Bardzo mi się podoba, choć rzeczywiście trudno je zdrobnić, ale zawsze można mówić do córci :kwiatuszku, żabko, słoneczko Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Łucja-jakie macie zdanie na temat tego imieni 01.06.04, 13:28 Ja nie mam na imię Łucja, ale bardzo mi się podoba to imię. Ma coś w sobie. Pa madzia Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica Re: Łucja-jakie macie zdanie na temat tego imieni 01.06.04, 13:31 ja na trzevie dopiero mam Łucja, ale sama je sobie wybrałam i bardzo mi się podoba. w zwiazaku z tym, że go generalnie nie używam, nie mam okazji spotakc się ze zdrobnieniam, natomiast w książkach Musierowicz zdrabniają Łusia Odpowiedz Link Zgłoś
brendastar Re: Łucja-jakie macie zdanie na temat tego imieni 01.06.04, 14:12 Miałam w liceum koleżankę o imieniu Łucja. Wszyscy wołali na nią Luśka. Mnie się to imię nie podoba a raczej źle kojarzy - rzeczona Luśka była brzydką dziewczyną z bardzo krzywym zgryzem który deformował jej twarz. Ale za to pięknie rysywała Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Łucja-jakie macie zdanie na temat tego imieni 01.06.04, 15:26 Lucja bardzo ladne imie Zdrabiac Lusia Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiagr Re: Łucja-jakie macie zdanie na temat tego imieni 02.06.04, 14:51 dzięki nie pomyślałam o Lusi Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Łucja-jakie macie zdanie na temat tego imieni 03.06.04, 10:41 Czesc ! lucja nie jestem i chyba dobrze.Bo w polskiej wersji nie podoba mi sie zupelnie. Ale LUCIA (LUSIJA) brzmi calkiem niezle. pa ola Odpowiedz Link Zgłoś
iza_lucja Re: Łucja-jakie macie zdanie na temat tego imieni 03.06.04, 23:25 Ja na moją 4,5-letnią córeczkę wołam Lucusia , Lucujka ale przede wszystkim Łucja . Z imienia swojej córki jestem bardzo zadowolona i nie zamieniła bym je na inne . Cieszą mnie opinie nieznajomych , którzy gdy usłyszą imię Łucja , mówią " jakie piękne". Pozdrawiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Łucja-jakie macie zdanie na temat tego imieni 04.06.04, 09:49 iza_lucja napisała: > Ja na moją 4,5-letnią córeczkę wołam Lucusia , Lucujka ale przede wszystkim > Łucja . Z imienia swojej córki jestem bardzo zadowolona i nie zamieniła bym je > na inne . > Cieszą mnie opinie nieznajomych , którzy gdy usłyszą imię Łucja , mówią " jakie > > piękne". > Pozdrawiam ) Piekne imie ))) > > Odpowiedz Link Zgłoś
klaudiagr Re: Łucja-jakie macie zdanie na temat tego imieni 06.06.04, 18:16 Dzięki za opinie! Naprawdę tak ciężko mi sie zdecydować, męzowi nie bardzo podchodzi to imię, bardziej podoba mu się Hania lub Emilka co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Łucja-jakie macie zdanie na temat tego imieni 07.06.04, 09:55 klaudiagr napisała: > Dzięki za opinie! Naprawdę tak ciężko mi sie zdecydować, męzowi nie bardzo > podchodzi to imię, bardziej podoba mu się Hania lub Emilka co wy na to? Jak juz gdzies pisalam to jestem stronnicza i uwielbiam imie Emilia bo tak ma na imie moja cora, tylko czy o zgrozo to imie nie staje sie modne? Odpowiedz Link Zgłoś
boniedydy Re: Łucja-jakie macie zdanie na temat tego imieni 07.06.04, 10:00 anmanika napisała: > Jak juz gdzies pisalam to jestem stronnicza i uwielbiam imie Emilia bo tak ma > na imie moja cora, tylko czy o zgrozo to imie nie staje sie modne? Moim zdaniem jego popularność nieco wzrasta (jeszcze niedawno było to imię wyjątkowo rzadkie), ale na razie nie ma się co obawiać, że sięgnie poziomów ostatniej popularności Julii. W kazdym razie w ciągu najbliższych paru lat. A co sie potem stanie - nie wiadomo )) Odpowiedz Link Zgłoś
zuziarozia Re: Łucja-jakie macie zdanie na temat tego imieni 08.06.04, 12:17 Mojej córeczce chciałam dać na imię Łucja, ale mąż się nie zgodził ponieważ zdrobnienie to Lucia. Łucja znaczy urodzona o wschodzie słońca i dlatego postanowiliśmy, że jeśli urodzi się rano dam Łucja, ale niestety. Ale Milenka ma na drugie Łucja- mnie się bardzo podoba to imię. ja nie lubię jak się zdrabnia imiona i dlatego też chciałam Łucję.Ale to twój wybór. A tak na marginesie moja druga córka to Zuzanna- też mąż wybierał mimo że byłam przeciwna, ale teraz bardzo polubiłam to imię i wszystkim się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
judytak Re: Łucja-jakie macie zdanie na temat tego imieni 08.06.04, 15:23 znaczenie ładne, ale brzmienie kompletnie mi się nie podoba pozdrawiam Judyta Odpowiedz Link Zgłoś
anka26125 Re: Łucja-jakie macie zdanie na temat tego imieni 10.06.04, 10:33 Łucja to piękne imię. Brzmi dostojnie i bardzo kobieco. Tak ma na imię jedna z bohaterek wspaniałej serii książek dla dzieci „Opowieści z Narni” (autor: Clive Staples Lewis). O ile pamiętam w książce zdrobniali imię na Łusia, a nie Lusia. Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Łucja-jakie macie zdanie na temat tego imieni 11.06.04, 17:16 Mam koleżankę, która ma dwa imiona: Sara i Łucja. W kombinacji z jej nazwiskiem brzmią bardzo ładnie i dźwięcznie. Jeśli chcesz, możesz nazwać swoją córeczkę Łucją, tylko jak to zdrabniać? Kompeltnie nie wiem. Macie może jakieś pomysły? Pozdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś