megi79 09.08.04, 10:00 Jak Wam się podoba Diana?Mi nie za bardzo.Spotkałam ostatnio kobietę z 7- letnią córeczką o tym imieniu,która powiedziała,że pochodzi ze Śląska i,że tam to imię jest pospolite,a oni ją tak nazwali na cześć księżniczki Diany,która akurat wtedy(1997)zmarła.Znacie jakieś Dianki?(bo ja nie) Sorry,jeśli to imię było omawiane,wyszukiwarka mi nie działa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Diana? 09.08.04, 10:06 megi79 napisała: > Jak Wam się podoba Diana?Mi nie za bardzo.Spotkałam ostatnio kobietę z 7- > letnią córeczką o tym imieniu,która powiedziała,że pochodzi ze Śląska i,że > tam to imię jest pospolite,a oni ją tak nazwali na cześć księżniczki > Diany,która akurat wtedy(1997)zmarła.Znacie jakieś Dianki?(bo ja nie) Znałam jedną Dianę lat około 80, i jedną Dianę, która teraz ma prawie 30 lat. Uważam, że to wziete z mitologii imię jest śliczne (o ile komuś nie przyjdzie do głowy czytać je "Dajana"). Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Diana? 09.08.04, 10:10 Znalam dwie dziewczyny, mialy okolo 22-24 lata. Mnie sie Diana na gruncie polskim nie podoba. Nie widze kompletnie miejsca dla tego imienia, ale wiem, ze rodzice lubuja sie w nadawaniu tego typu imion. Oczywiscie, rzesze suczek, tez tak sie wabi, ale to juz inny temat. Ja nie przepadam za tym imieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Diana? 09.08.04, 10:35 Zgadzam się ze Szczekuszką. Uważam , że Diana niespecjalnie brzmi z większoscią polskich nazwisk. Pozdrawiam Cysia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Diana? 09.08.04, 10:58 cysia.b napisała: > Zgadzam się ze Szczekuszką. Uważam , że Diana niespecjalnie brzmi z większoscią > polskich nazwisk. Hmmm... czy ja wiem? Diana Kowalska, jak i Artemida Kowalska są według mnie w porządku. Jedyny problem, jaki mam z imieniem Diana, to skojarzenia z ksieżną Dianą, które są dla mnie poważnym minusem tego imienia (nie chodzi o samą ksieżnę, tylko o to, że imię wyglada jak nadane pod wpływem jej popularności; z tych samych powodów niespecjalnie optuję np. za imieniem Oskar). Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Diana? 09.08.04, 11:34 Dla mnie Artemida Kowalska brzmi co najmniej smiesznie. W ogóle imię Artemida nie pasuje mi do "żywego człowieka" Ale to tylko moje zdanie Pozdrawiam Cysia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Diana? 09.08.04, 12:14 cysia.b napisała: > Dla mnie Artemida Kowalska brzmi co najmniej smiesznie. W ogóle imię Artemida n > ie pasuje mi do "żywego człowieka" Ale to tylko moje zdanie A mi się bardzo podobają imiona w rodzaju Achilles, Platon, Sokrat(es) czy Orest (es). Artemidę rzeczywiście wymyśliłam trochę na poczekaniu i przyznaję, jest to pewna ekstrawagancja, ale już np. Ariadna jest moim zdaniem całkiem "zjadliwa". Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Diana? 09.08.04, 12:15 Zapomniałam dodac - te imiona brzmią mi bardzo szlachecko - XV-XVI-wiecznie, co akurat bardzo mi sie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Diana? 02.09.04, 23:31 > Ariadna brzmi o niebo lepiej niż Artemida Zgadzam się))). Odpowiedz Link Zgłoś
forencja Re: Diana? 09.08.04, 14:09 Imię Diana podoba mi się. Znam jedną dziewczynę, która tak się nazywa. Jest dosyć fajną osobą. Pozdrawiam, Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
tradycja1 Re: Diana? 09.08.04, 14:34 Diane osobe znam tylko jedna, Diane suczki conajmnije trzy. Odpowiedz Link Zgłoś
impostor Re: Diana? 15.08.04, 22:50 mi sie niestety pierwsze co kojarzy wlasnie z psim imieniem. moze dlatego ze jako male bejbi wychowywalem sie wsrod ludzi ktorzy mieli owczarka-suczke diane... imie samo w sobie nie bardzo mi sie podoba. moze wlasnie z tego powodu... Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka1982 Re: Diana? 10.08.04, 12:18 niestety to imie kojarzy mi sie tylko z ksiezna diana i suczkami. obcy ludzi, i sasiedzi na mojego psa tez tak wolaja mimo iz to nie jest jej imie... Odpowiedz Link Zgłoś
kubuspuchatek18 Re: Diana? 10.08.04, 13:14 Kojarzy mi się z Anią z Zielonego Wzgórza i jej przyjaciółką Dianą Barry Imię, które można darzyć sympatią Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Diana? 10.08.04, 13:52 Witaj.Od razu imię to kojarzy mi się z Księżną Dianą, ale ogólnie niezbyt do mnie przemawia. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
zaino Re: Diana? 10.08.04, 14:55 Mój tata miał owieczkę Diankę. Była bardzo fajnym barankiem. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka ROTFL 15.08.04, 17:40 zaino napisała: > Mój tata miał owieczkę Diankę. Była bardzo fajnym barankiem )))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
anilia Re: Diana? 12.08.04, 21:41 Moja koleżanka ma koleżankę Dianę i też są ze Śląska . Jak byłam w tym miesiącu w Ustce to była restauracja z oryginalną pisownią 'Dajana', ależ się uśmiałam, wygląda to okropnie. Odpowiedz Link Zgłoś
edz.anna Re: Diana? 02.09.04, 23:25 Tak miała na imię moja ukochana lalka z dzieciństwa. Miała długie kręcone włosy i szyte przez mamę sukienki... teraz moja córka się nią bawi. Dlatego zawsze to imię będzie mi się kojarzyć z piękną lalą. Odpowiedz Link Zgłoś